24. helmikuuta 2016

Florence Colgate:n kasvoista, täydellisestä naisesta, rinnoista ja maskuliiniset kasvot

Alla oleva kuva on kaapattu vähän aikaa sitten julkaistusta hienosta Layers of Fear pelistä, että tämän kuvan löytää menemällä tauluun lentävän kävelykepin huoneesta seuraavaan huoneeseen, jonne pääsee avaimella. Lähde linkistä ei pääse tätä kuvaa katsomaan vaan yhden loppukohtauksen, jossa taiteilija järkyttyy vaimonsa ulkonäköä taulussa.

Pelissä on kaksi muuta taulua, mutta on vielä epäselvää, miten tämä aiheutuu, koska pelaajille tahtoo useimmin tulla taulu vaimosta. Itse olen onnistunut saamaan myös taulun, jossa on äiti ja vauva, kun olen jo neljä kertaa pelannut koko pelin läpi. Aiheutuiko tämä osaltaan siitä, että tarkoituksella kohtasin monta kertaa vaimon kummituksen. Mahdollisesti kolmannen taulun saa välttelemällä kaikkea mahdollista vaimoon liittyvää ja seuraa rottia, jonka tuloksena saa omakuvan.


Lähde - The wife and child painting - Layers of Endings - Layers of Fear

Edellisessä kirjoituksessa kommentoin symmetriaa käsittelevää tutkimusta ja YouTube:sta videoita katsoessa tuli vastaan video Florence Colgate:sta, jonka väitetään olevan tieteellisesti kaunis brittiläinen nainen. Kyllä niitä kauniita naisia on muitakin, eikä sitä tarvitse eurooppalaiselta näyttää ollakseen kaunis.

Google kuvahausta löytyy naisesta kuvia, joissa osassa on tarkasteltu naisen kasvojen symmetriaa ja havaittu ainakin tuon alimman kuvan osalta, että ne eivät ole täysin symmetriset. Tämän voi havaita kuvankäsittelyohjelmassa jakamalla ja peilaamalla vasemman ja oikean puolen kasvoista omiksi kasvoiksi.

Tämä kertoo osaltaan siitä, että kasvojen ei tarvitse olla täysin symmetriset, mutta yksittäisen kuvan perusteella symmetrian määrittely voi olla vaikeaa, koska alimmassa kuvassa nainen näyttää pitävän oikeanpuoleista huulta ylempänä. Hiusten osalta on tietenkin sillä tavalla, että ne voivat olla epäsymmetrisemmin.

Ylimmässä kuvassa voi taas havaita naisen kasvojen näyttävän enemmän samankaltaiselta, joten on mahdollista, että tämä kuva kertoo paremmin naisen kasvojen olevan hyvin symmetriset. Kuten ylempänä jo totesin ei kuitenkaan kauneudessa ole ainoastaan kyse symmetriasta vaan myös feminiinisestä ulkonäöstä naisella ja tällä naisella sitä näyttää olevan.

Kasvon osiointiin liittyen voi havaita naisella leuan alaosasta nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan olevan suurin piirtein samanpituisia. Kasvot pystysuunnassa jaettuna voi havaita nenän sijaitsevan silmien välisellä alueella ollen leveydeltään pitkälti samanpituinen kuin silmät. Kuten olen usein todennut, niin ei näiden osien tarvitse olla täysin samanpituisia, mutta ihmisiä näyttää yleisesti miellyttävän tällaiset tasapainoiset kasvot.

Tämän naisen kasvoja kannattaa verrata johonkin kauniiseen monietniseen, mustaan afrikkalaiseen ja aasialaiseen naiseen, niin voi todennäköisesti havaita kasvojen olevan aika samankaltaiset vaikka jotain rodullisia eroja olisikin. Jos ulkonäöllinen ero on hyvin suuri, jos sattuu näkemään Australian alkuasukas naiset kauniina, niin silloin ihmiset eivät todennäköisesti ole yleisesti samaa mieltä kanssasi.


Alkuperäinen - vasen - oikea

British company Lorraine Cosmetics sponsored a contest in 2012 to find “Britain’s Perfect Face.” Billed as the “Naked Competition,” and seeking the most perfect makeup-free face, contestants were required to have completely natural faces, without make-up, botox or cosmetic surgery. The competition drew entries from 8,045 contestants, who were initially screened by a panel that included such industry notables as Joanna Hutton, senior skincare buyer for Superdrug, and Jody Furlong, casting director and model scout.
Lähde - Lähde - Lähde - School Girl Has Britain's Most Scientifically Beautiful...

Google kuvahaun kautta löytää kaikenlaista muuta mielenkiintoista. Alla olisi muutama kuva poiminta Vagenda magazine:n sivuilta, josta löytyy myös jonkinlaista kriittistä kirjoitusta. Tuossa lainauksessa voi nähdä kritiikkiä, mutta tulisi kuitenkin ajatella tässä olevan enemmän kyse länsimaalaisesta kauneusihanteesta, että mustat ja aasialaiset voivat tehdä oman yhdistelmäkuvan.

Eihän tässä alla olevassa kuvassa ole mitään vikaa, jos siinä ei sanota kyse olevan maailman kaunein nainen, että esim. kiinalaiset voivat tehdä samanlaisen kuvan ja valita siihen yhdeltä kiinalaiselta julkkikselta kauniit huulet ja toiselta kauniit silmät. Näin se tietenkin on, että joku nainen voi olla hyvin kaunis, mutta esim. nenä ei näytä yhtä kauniilta kuin toisella naisella.

Tietenkin toimittajien tulisi olla tarkempia, että ei väitetä jonkun esim. eurooppalaisen tai sekarotuisen olevan maailman kaunein, jos valinnan ovat tehneet enimmäkseen länsimaalaiset ja parempi olisi vaan todeta naisen olevan tyypillisesti kaunein julkkis länsimaalaisten tai brittien mielestä.

Nykyään on myös suvaitsevaisilla ja osalla vähemmistöihin kuuluvilla tapana kritisoida, jos länsimaissa ei tuoda enemmän esille vähemmistön kauneutta tai jopa ulkonäköä, jota ei nähtäisi kauniina eurooppalaisella naisella.

Kuitenkin on sillä tavalla, että ihmisten käyttäytymiseen selvästi vaikuttaa samankaltaisten suosiminen, joten länsimaissa on normaalia, että enimmistö mielellään valitsee kauneimmaksi useimmin eurooppalaisen naisen vaikka aina välillä tehtäisiin toisin.

Ei tämä ole suuri ongelma, koska varsinkin rodullisten vähemmistöjen kannattaa perustaa omia naistenlehtiä ja järjestää missikilpailuja, jotta voidaan paremmin arvostaa erilaista kauneutta, eikä tehdä varsinkaan missikilpailujen osalta hölmöjä valintoja erilaisen ulkonäön omaavien naisten väliltä.

Alimmassa kuvassa voi nähdä näitä yhdistelmäkuvia, joista olen aina välillä kertonut kuinka on havaittu tavallisen näköisistä tehdyn yhdistelmäkuvan olevan paremman näköinen, mutta ei yhtä kaunis kuin kauniimman näköisistä tehty kuva.

Tämän voi ymmärtää sillä tavalla, että jos yhdistetään esim. huomattavan suuren nenän omaavia naisia, niin kuva ei todennäköisesti näytä yhtä kauniilta kuin kauniina pidetyistä pienen nenän omaavista tehty kuva. Vaikka tästä voidaan tehdä osaltaan päätelmä ihmisten tykkäävän keskimääräisistä kasvoista, niin erilaiset kasvot ovat kuitenkin omalla tavalla kauniit, eikä sitä tarvitse näyttää yhdistelmäkuvalta.


And don’t even get me STARTED on how these computerised women are invariably Caucasian and pay no heed to the social mores and ideals of other continents, nations and societies. When it comes down to the perfect face, it’s Aryan or nothing. It seems we haven’t come so far from Galton after all.
[...] 
Ok, I love this article for its main point, but I think the blaming of scientists is a bit harsh. Especially Dunbar, who does have a PhD, is one of the most famous evolutionary anthropologists in the world and is a Professor at Oxford. Anthropologists are studying humans as a species; what affects their behaviour, how they think and act and what the evolutionary bases are behind this. It is the media (and ok, maybe the press releases from the universities, which aim to get more attention for their research) that spin it into a “you should look like this”
[...] 
I would like to back Amy up – Robin Dunbar taught me at Oxford, he’s a professor (the UK kind, aka more important that simply being Dr Dunbar), he’s a great person (funny, supportive, has had plenty of female students) and he knows his shit. 
And, BTW, scientists and geeks can be women too. A female friend’s PhD is on looking for the genes that give your face its shape, and that involves lots of measuring of faces and generating composites… as well as wearing a white coat and doing your typical scientist/geneticist stuff. 
[...] 
We can believe as much as we like that beauty isn’t only skin deep, and that we’re fine as our flawed selves, and we can recognise that those perfect faces are bland and uninteresting, but we’ll still be alone forever because most guys are falling for everything the media throws at them. And it isn’t just about our faces or our hip-to-waist ratio. We can’t even be naturally hairy. We’re humiliated if we don’t shave our underarm hair for a few days. Men will never grow up and work out how to love women as they are. 
This empowering “we’re all beautiful!” stuff is nonsense, because we’re clearly not. At best, the majority of us are simply “tolerated”.
Lähde - Composite portrait - Physical attractiveness - Craniofacial Disorders

Alla oleva kiinalainen tyttöryhmä Sunshine on aiheuttanut jonkinlaista kohua osaltaan ulkonäöllään, mutta tällaisilta jossain määrin monet aasialaiset naiset näyttää, mutta meikkaamisen ja kauneusleikkausten ansiosta ulkonäkö mellyttää tänä päivänä paremmin myös eurooppalaisia miehiä. Näistä naisista tai tytöistä kuitenkin Dora:lla näyttäisi olevan ulkonäköä, josta on helppoa eurooppalaisen tykätä.


Lähde - Ridiculed teen group goes viral online


Lähde - Makeup for Asian Women

Edellisessä kirjoituksessa oli osaltaan aiheena sukupuolen tunnistaminen, niin siihen liittyen tuli vastaan pienistä rinnoistaan harmistunut nainen, että ennen kuvassa voi havaita rintojen olleen hyvin pienet. Kyseessä on kuitenkin nuori nainen, että rinnat voivat vielä kasvaa tai ainakin lihominen sitä tahtoo tehdä, mutta monet naiset haluavat myös olla hyvin laihoja vaikka toisaalta on laihoja naisia, joilla rinnat ovat siitä huolimatta huomattavan suuret.

Tämä vesipuistoon tai uimahalliin meneminen on tullut ennenkin vastaan kuinka muistaakseni esim. Isossa-Britanniassa asuva kiinalainen nainen oli harmistunut pienistä rinnoistaan verrattuna britti naisten suurempiin rintoihin, jonka takia meni kauneusleikkaukseen ja tätä käytettiin jonkinlaisena hölmönä esimerkkinä kantaväestön kielteisistä vaikutuksista vähemmistöihin.

Eipä rinnat kaikilla aasialaisilla naisilla ole pienet, että tällä naisella huolen on todennäköisesti osaltaan aiheuttanut rintojen pieni koko verrattuna korealaisten naisten keskimääräiseen kokoon. Lainauksessa voi erikoisesti havaita kuinka nainen tykkää pukeutua seksikkäisiin vaatteisiin ja esitellä uusia rintoja. Näin se tietenkin on, että osa naisista tykkää tätä tehdä, jonka takia osalle syntyy myös erikoinen halu omata valtavat rinnat.

I felt shy when I went to water park before surgery because it was too obvious that I have small breasts and people also said so as my tattoos caught people’s eyes. 
However!! I’m so excited that I can walk around with sexy clothes showing my breasts at water park!! 
I always shrugged my shoulder when I was at water park, but I feel so good and comfortable as I don’t even have to wear swimmers with push-up pieces inside!
Lähde - Just my wish boobs. - Teardrop - Fat-Graft - Why I Want A Boob Job

Nainen vai mies alla olevassa kuvassa. Se voisi olla nainen, koska osalla naisista voi myös ilmetä huomattavaa maskuliinisaatiota, josta voidaan länsimaisessa muodissa omituisesti tykätä, jota Feminine Beauty sivuston ylläpitäjä on ihmetellyt ja kritisoinut, mutta siitä eivät tutkimusten perusteella miehet yleisesti tykkää.

Tällä henkilöllä ei näytä ennen kuvassa kasvot olevan valtavan maskuliiniset, että siinä olevaa ulkonäköä varmaan osa jo luulee naiseksi, mutta jälkeen kuvassa voi havaita feminiinistä ulkonäköä lisätyn, että jos ei kertoisi kuvassa olevan mies, niin varmaan suurempi osa miehistä kertoisi tykkäävänsä henkilön ulkonäöstä.

Naisilla ilmenee enemmän ja vähemmän maskuliinista ulkonäköä, josta jokainen tykkää oman naismaun perusteella, jonka takia osa ei tykkää jälkeen kuvan kasvoista vaan haluaisi kasvojen olevan enemmän pyöristyneet, sirommat ja matalammat, mutta sitten on miehiä, jotka tykkäävät tällaisista hyvin eurooppalaisilta vaikuttavista näyttävistä kasvoista, jota tietenkin ilmenee myös aidoilla eurooppalaisilla naisilla.

Patient satisfaction after facial feminization surgery is high. The reduction of gender dysphoria has psychological and social benefits and significantly affects patient outcome.
Lähde - Beauty pageants - Female Physical Beauty - I still look like a dude

Alla olisi akromegalia sairastanut nainen, jossa liiallinen kasvuhormoni aiheuttaa voimakasta maskuliinisaatiota. Muutamissa tutkimuksissa on erikoisesti havaittu miesten tykkäävän hyvin nuorekkaasta ulkonäöstä naisella, jota voi havaita 9-vuotiaalla, että etsikää joku kaunis aikuinen nainen, niin ei olisi yllättävää, jos hän näyttää jossain määrin samankaltaiselta kuin tämä 9-vuotias tyttö vaikka kasvot olivat aikuisemman tai suuremman näköisiä.

Tämä kuulostaa varmaan karmealta, mutta toisaalta miehet tykkäävät tutkimusten perusteella yleisesti feminiinisestä vartalosta, jolla tarkoitetaan esim. miehiin verrattuna selvästi suuria rintoja ja leveää lantiota verrattuna vyötäröön. Pidemmistä sääristäkin tykätään, joten kyllä vartalon osalta on aikuismaisuutta vaikka moni haluaisi kasvojen olevan hyvin nuorekkaat teineillä yleisemmin havaittavat.

Acromegaly – hypersecretion I adulthood, epiphyseal plates have sealed so long bones no longer lengthen but jaw, browridges, nose, fingers, and toes continue to grow
Lähde - Tanya Angus - Masculinization - Hormonal Effects - Hulk

Alla oleva teksti on jo yli kymmenen vuotta vanha, mutta vaikka suuri estrogeeni määrä lisäisikin feminiinistä ulkonäköä ja hedelmällisyyttä, niin lopulta myös geeneillä on vaikutusta. Näitä tutkijoiden näkemyksiä ei välttämättä voi yleistää kaikkiin etnisiin ryhmiin, koska esim. aasialaisilla naisilla tahtoo olla yleisesti sanotaanko lapsenomaisempi vartalo, mutta siitä huolimatta aasialainen nainen on synnyttänyt valtavasti ihmisiä.

Toisaalta aasialaisten naisten osalta voi hyvinkin olla sillä tavalla, että ne naiset joilla on feminiinisempi ulkonäkö ja korkeampi estrogeenitaso ovat keskimäärin hedelmällisempiä. Jos ajatellaan vielä monia afrikkalaisia mustia naisia, niin heillä tahtoo olla osaltaan huonosta elintasosta johtuen hyvin korkea hedelmällisyys, mutta eipä eurooppalaisen miehen silmissä kaikki mustat naiset näytä kauniilta.
"People have speculated for years that women with more attractive and healthy looking faces have higher oestrogen," said Miriam Law Smith. 
Hormones exert most effect on the face during puberty, she said. The principal male sex hormone testosterone causes the jaw and eyebrow ridges to become more prominent and facial hair to grow, making boys' faces grow more than girls'.
The female sex hormone oestrogen prevents the growth of facial bone, reduces the size of the nose and chin, and leads to large eyes, increased thickness of lips and fat deposition in the cheek area, along with hips and buttocks, features that announce that a woman is fertile.
[...] 
The team photographed 59 young women's faces aged between 18 and 25 and analysed their sex hormone levels. Women with higher levels of oestrogen were rated as more attractive, healthy and feminine looking. Interestingly, no relationship between appearance and oestrogen was found in women wearing make-up. The researchers believe that while make-up improves facial appearance it may be masking cues normally seen in the face. 
Ms Law Smith said: "Women are effectively advertising their general fertility with their faces. Our findings could explain why men universally seem to prefer feminine women's faces. In evolutionary terms, it makes sense for men to favour feminine fertile women, those that did would have had more babies."
Lähde - Secondary sex characteristic - Estrogen - Downin oireyhtymä

Kiinalaisia kauneusleikkaus sivustoja katsoessa tuli vastaan erikoisia kuvia kuinka Calmagic plastic surgery järjesti konsertin, jossa on nähtävästi esitelty alusvaatteita, laulettu, tanssittu ja tietenkin kauneudenhoitoa. Tällaista ei taida länsimaissa ilmetä, mutta Aasiassa nämä kauneusleikkauksia tekevät yritykset ovat suuria, joten niillä on enemmän varaa järjestää kaikenlaista.

Tässä voi taas huomata kuinka nähtävästi kiinalaiset tykkäävät käyttää eurooppalaisen näköisiä malleja. Eipä kiinalaisissa malleissa näytä olevan mitään vikaa, mutta varmaan kiinalaiset tykkäävät katsella myös erilaista ulkonäköä.


Lähde - Kemei - Ubeauty - Chuu - Pbeno - Hwajin

Alla oleva kuva liittyy nähtävästi Kiinassa tai tarkemmin Hong Kong:ssa järjestettyihin kosmetiikka messuihin. Alla olevasta kuvasta tulee mieleen, että tutkimuksissa on havaittu ihmisten tai miesten tykkäävän paljonkin punaisesta väristä naisella.

Naiset ovat aika samannäköisiä, joka taitaa olla aika tyypillistä, että näytökseen valitaan pitkälti samannäköisiä malleja. Tästä samankaltaisuudesta huolimatta kuvasta voi kuitenkin tunnistaa kaksi aasialaista naista.

Tällaista samankaltaista ulkonäköä varmaan joku tutkija sanoisi eurokeskiseksi, mutta kyse voi olla osaltaan siitä, että suurin piirtein tällaiselta näyttävä ulkonäkö vaan sattuu näyttämään kauniilta oli sitten kyse mustasta, aasialaisesta ja eurooppalaisesta naisesta.

Kauneus on lopulta katsojan silmissä ja eikä sitä pidä täysin tällaiselta näyttää, että esim. aasialaisilla naisilla voi olla matalammat tai pyöreämmät kasvot, mutta aasialaiset näyttävät aika paljon itse suosivan tällaista ulkonäköä, jossa voi havaita varsinkin nenän olevan kapean korkea.


Lähde - Lähde - Cosmoprof - Carslan - Lanchen - Top 20 Cosmetics

Harmillisen pieniä tai huonolaatuisia on osa näistä kuvista kiinalaisilla sivustoilla, että menee paljon aikaa parempilaatuisen kuvan etsimiseen. Alla olevan kuvan osalta löytyi png kuva, jota pystyi paremmin suurentamaan.

Jos Googlen käännöksestä jotain ymmärsin, niin alla olevassa kuvassa olisi kyse Dai Chun Lin kosmetiikkamyymälän avajaisista Pekingissä. Laitoin tuohon linkin, jossa kerrotaan vähän japanilaisten ja kiinalaisten kauneusihanteiden historiasta. Kirjoituksessa tuodaan esille kuinka ennen vanhaan ei nähty vikaa pienissä silmissä ja Japanissa on ollut erikoisena kauneushanteena mustat hampaat.

Se on varmasti totta, että ihmiset eivät ole ennen vanhaan yhtä paljon nähneet ulkonäössään vikaa monista syistä johtuen. Kuitenkin taitaa olla harhaluuloa, etteikö suuremmista silmistä olisi Aasiassakin tykätty. Ei niiden silmien tarvitse olla valtavan suuria, mutta kuitenkin sopivasti avautuneet, jotta ei näytä väsyneeltä, vihaiselta, surulliselta, vanhalta tai mitä kaikkea vääränlainen silmäluomien ulkonäkö voi aiheuttaa.

Voisi sitä ajatella, että hyvin pienet silmät on voitu nähdä myönteisesti, koska nainen voi tällöin näyttää ilmeettömältä ja nöyrältä. Kuitenkin on selvää, että ihmiset usein näkevät kauniina samankaltaisemman ulkonäön, joten pienemmissä silmissä ei ole nähty samassa määrin mitään vikaa, mutta tänä päivänä voi havaita varsinkin monilla nuorilla aasialaisilla naisilla olevan erikoinen halu tehdä silmistään lähes anime hahmon silmien kokoiset.

Established in 1628, Dai Chun Lin was the first fragrance and skin care products maker and retailer in the recorded history of China. The company was credited with producing the world's first fragrant powder cake that was custom made for a favorite concubine of Emperor Chongzhen.

Its range of fragrance and cosmetics, made of herb and mineral extracts based on Chinese medicine formula, are known for their skin rejuvenation properties and luxuriant fragrance. They help maintain radiant skin, reduce the appearance of fine lines and are suitable for even allergy prone skin types.
Lähde - Lähde - A Cultural History of Japanese and Chinese Beauty
"Ten or 20 years ago, the main makeup trend here was basically to make a Western kind of face. The goal was to make your eyes look bigger, your nose higher and your face sharper," said Choi Eun-young, head professor of the cosmetology department at Hanseo University. 
"But with the dongan trend, Korean women concentrate more on making their skin more youthful looking and their features to look innocent and baby-like, hence the popularity of BB creams [blemish balm creams] and shimmer products."
Lähde - Shin Eun-kyung - Beauty by Korean design - Korean Plastic Surgery

Katselin tässä muuten vaan eteläafrikkalaisia kauneus blogeja, mutta tietenkin hakukoneella voisi katsoa myös muistakin maista. Käytin vaan hakusanaa South Africa beauty blog, jossa tuon maan voi tietenkin vaihtaa toiseksi, mutta Google kääntäjän avulla voi vaikka kääntää sanat johonkin muuhun kieleen.

Olen joskus Etelä-Afrikkaa tutkinut ja silloin laitoin merkille ulkonäön perusteella eurooppalaisilla naisilla olevan paljon kauneus blogeja tai Google niitä enimmäkseen tarjoaa näytille. Kaipa monet näistä blogeista on hyvin suosittuja, koska nytkin näyttää monet olevan sellaisia, että ei ole vielä ainakaan tullut vastaan mustan naisen blogia, joten pitäisi kai tarkentaa hakusanoja.

Vaikka tutkin kauneutta, niin en seuraa naistenlehtiä tai naisten blogeja vaikka niistä voisi löytää jotain mielenkiintoista, mutta ei sitä kaikkea jaksa tehdä. Näissä muutamissa blogeissa, joita jaksoin katsella näytti olevan aika paljon tuotteiden mainontaa tai esittelyä, että tavalliset naiset ovat tainneet paljonkin vähentää naistenlehtien mainostuloja.

Pitäisi tutkimuksista tarkistaa, että mitä mieltä mahtaa olla naistutkijat ja muut tutkijat, että aiheuttavatko naiset itse osaltaan ulkonäköhuolia, josta mediaa on yleensä syytetty. Kyllä näistä blogeista voi havaita, että osa naisista mainitsee kirjoituksissaan esim. samoja julkkiksia, joista kerrotaan naistenlehdissä ja muissa sivustoissa, jonka takia sitä helposti osallistuu samojen asioiden toistamiseen, jos mediassa väitetään jotain naista tai ulkonäköä kauniiksi.

Alla olevan kuvan osalta blogin ylläpitäjä kertoi laittaneensa kosmetiikan siistiin järjestykseen. Kuvassa myös lukee kuinka hymy kaunistaa, jota taidetaan välillä käyttää keinona kauneusleikkausten ennen ja jälkeen kuvissa, että jälkeen kuvassa hymyillään.

Toisesta linkistä voi katsella ulkonäöllisesti eurooppalaisen taustan omaavan kauniin naisen meikkaavan ja tietenkin YouTube:n oikeasta valikosta voi alkaa ihmettelemään enemmän naisten touhuja, että esim. näyttääkö nainen kauniimmalta meikattuna.

Aika paljon vaivaa ja rahaa naisilla menee meikkaamiseen, että olisi kai parempi, jos naiset eivät meikkaisi, mutta meikkaaminen on selvästi yksi keino tehdä itsensä kauniimmaksi, jonka kommenttien perusteella naiset itsekin näkevät.


Lähde - Get Ready With Me - Jäätelön mainontaa - Eau Thermale Avène

Mediated Female Beauty in Dutch Beauty Blogs
The Leading Role of Influencers in the YouTube Beauty Community