28. marraskuuta 2017

Meikkaamisesta, Desmond Morris:in kirjasta poimintoja, tubulaariset rinnat ja ikääntynyt ulkonäkö

Löytyi tutkimus, jossa mielenkiintoisesti haastatellaan nuoria naisia ja kysytään kaikenlaista meikkaamisesta. Kaikenlaista voisi alle lainata, mutta alla harmillisesti naisten kannalta tuodaan esille kuinka naisten halutaan käyttävän meikkiä ja sitä tutkimuksessa olevien kertomusten mukaan myös erikoisesti vaaditaan monissa ammateissa. Erikoisuudella tarkoitan sitä, että tänä päivänä feministit ja muut valvovat naisten oikeuksia, joten naisilta ei saisi vaatia meikkaamista, mutta miten mahtaa olla Suomessa.

Meikkaaminen tutkitusti lisää naisen kauneutta varsinkin, jos sen tekee oikein ja tänä päivänä naiset voivat esim. YouTube:ssa hämmästellä akneisen naisen muuttuvan kaunottareksi, joten meikkaamisessa ei ole täysin kyse pahojen miesten naisiin kohdistavasta sorrosta tai miten feministit asian näkevät. Tämä ei täysin riitä, että täytyy myös olla kasvoiltaan kaunis, mutta ihon ulkonäöllä on merkittävä vaikutus kauneuteen tai nuorekkaaseen ulkonäköön.

Kyllä sitä voisi ajatella meikkaamisen lisäävän miehen kauneutta, jos sattuu olemaan tummat silmänaluset ja epätasainen tai akneinen iho. Ihmiset voisivat olla vaikka samanlaisia kuin sorsat, että naaraat ovat enemmän väriltään maastoutuneen näköisiä ja urokset värikkäitä tai sitten joutsenia, joissa kumpikin sukupuoli on aika samannäköisiä. Ihmisten osalta on päässyt käymään, että meikkaamisesta on tullut enemmän naisille kuuluvaa ulkonäön miehiin verrattuna erilaiseksi muuttamista tai kauneuden lisäämistä.

Tämä sitten lisää sukupuolten ulkonäöllistä eroa, jos myös miehet yleisemmin pitävät hiuksensa lyhyenä ja pukeutuvat eri tavalla. Osa miehistä voi kasvattaa pitkät hiukset ja vaikka vähän meikata, jota taidettiin jossain määrin tehdä varsinkin 80-luvulla, mutta tämä ei tietenkään monista miehistä tee naisen näköistä vaikka voihan osa miehistä näyttää kauniilta naiselta, joten nämä muutokset vaikeuttavat sukupuolen tunnistamista.

Ihmiset näyttävät yleisesti paljonkin tykkäävän selvistä sukupuolten ulkonäköön liittyvistä eroista, joita voi havaita edellisen kirjoituksen viimeisessä kollaasissa olleilla naisilla, että eivät näytä selvästikään miehiltä. Tänä päivänä on kuitenkin kasvavassa määrin miehiksi alkuaan syntyneitä, jotka ovat käyttäneet murrosiän estäjiä ja estrogeeniä, jonka tuloksena ovat muuttuneet ulkonäöllisesti pitkälti naisiksi.

Osa sukupuoltaan vaihtaneista näyttää olevan hyvin kauniita. Sitten on miehiä, jotka esim. haluavat 50-vuotiaana vaihtaa sukupuoltaan, mutta testosteroni ja ikä on aiheuttanut monille jo rumaa ulkonäköä. Naisen kauneudessa on kasvojen osalta paljon kyse nuorekkaasta jokseenkin söpöstäkin ulkonäöstä, jota osaltaan pyritään saamaan aikaan meikkaamisella.

Miesten suuri mieltymys nuoreen ulkonäköön naisessa liittyy todennäköisesti osaltaan sen aiheuttamaan vaikutelmaan korkeasta hedelmällisyydestä ja meikkaamalla myös lisätään tervettä ulkonäköä, koska esim. tummat silmänaluset aiheuttavat väsynyttä, sairasta tai muuta kielteistä ulkonäköä.

Laitoin alle Looking Gorgeous linkin, jossa voi esim. nähdä sukupuoltaan vaihtaneen autossa. Hänellä voi havaita olevan jykevä alaleuka ja liian suuri nenä. Nämä ovat jossain määrin ongelmia myös naisilla, mutta tietenkin enemmän miehillä testosteronin takia vaikka osa miehistä voi olla osaltaan geneettisistä syistä hyvin siroja kasvoiltaan ellei se ole aiheutunut liian alhaisesta testosteronitasosta.

Kuitenkin tämän entisen miehen ulkonäköä voi yrittää parantaa Gimp:ssä käyttämällä IWarp työkalua pienentämällä esim. leuan ja nenän kokoa, jonka tuloksena voi havaita näyttävän enemmän naiselta. Tämä on havaittu tutkimuksissa, että naisella on usein pienempi leuka, pienempi nenä ja suuremmat silmät verrattuna miehiin. Meikkaamisessa naiset varsinkin tekevät silmistään näyttävät ja tässä on kyse feminiinisen ulkonäön lisäämisestä.

Aiemmin toin esille kuinka naisilla olisi monenlaista kauneutta ja se on lopulta jokaisen omaa mieltymystä millaisesta ulkonäöstä tykkää. Tällä tarkoitan, että osalla naisista kasvot ovat hyvin siroja tyttömäisiä tai söpöjä ja sitten osalla naisista on enemmän tyylikästä tai aikuismaisempaa voimakkaampaa ulkonäköä, jonka voi ajatella joidenkin miesten mielestä lisäävän myös seksikkäämpää ulkonäköä, jos esim. alaleussa on vähän enemmän kokoa ja nenä sopivasti kapean korkea verrattuna söpöön naiseen.

Vielä meikkaamisesta voisi todeta, että jos naiset päättäisivät yleisesti lopettaa meikkaamisen säästyisi rahaa, aikaa ja miehet tai myös naiset tottuisivat enemmän meikkaamattomaan ulkonäköön. Eipä monet naiset meikkaamista tarvitse vaan riittää hyvä ihonhoito, mutta tällöin miehillä olisi edelleenkin suurempi kiinnostus nuorekkaamman ihon ja kasvot omaaviin naisiin.

Eikä kaikki naiset varmaan suostuisi lopettamaan meikkaamista ja naiset alkaisivat taas ajan kuluessa kasvavassa määrin meikkaamaan, koska sillä on sopivassa määrin kaunistava vaikutus ja miehet näkevät tutkitusti usein meikatun naisen kauniimpana. Sitä voi jotkut miehet sanoa, että naisen ei pidä meikata, mutta jos miehille näyttää naisista kuvia, niin heistä moni valitsee meikatun naisen.

Meikkaamisen lopettaminen voisi olla parinvalinnan kannalta hyvä asia, että naiset aika paljon hämäävät miehiä ulkonäöllään, johon liittyen naiset käyvät tänä päivänä paljon myös kauneusleikkauksissa, joten jälkeläisen ulkonäköön liittyy yllätyksiä. Tätä tekevät myös miehetkin kasvavassa määrin, että isä on voinut myös käydä nenää pienentämässä, joten tyttärellä on suurella todennäköisyydellä omituisen suuri nenä.

Eipä vähäistä meikkaamista pidä ajatella hämäämiseksi, jos nainen vaan peittää vähäistä aknea, joka ajan kuluessa paranee, mutta YouTube:ssa voi nähdä naisten tekevän meikkaamalla myös hyvin suuria muutoksia ulkonäköön, että käyttävät valtavasti meikkiä, laittavat tekoripset ja vaikka vaihtavat silmien väriä linsseillä, niin lopulta nainen on hyvin erilainen verrattuna aitoon selvästi vähemmän kauniiseen akneiseen ulkonäköön.
‘I feel a bit annoyed that as a woman we…are expected to wear makeup whereas men don't have that worry at all…. so I don't like that it's prescribed’ (Lily, 2, 29).
[...]
 ‘Sexy hahahaha, just makes me feel like me’ (Kelly, 2, 20). 
[...]
‘I’m 25 now so I’ll be 26 in the summer…but when I was 19-20 I did wear a lot less makeup and I could leave without it but now I look tired…’ (Jan, 1, 30). 
[...]
‘…when I look at girls, I notice the ones with makeup, and If they have nicely done makeup, you recognise them later on and it stays in your memory’ (Jess, 5, 6). 
[...] 
‘…if my skin wasn’t perfect then I’d be like ‘oh my god’ they’re going to be comparing my face to her face, so I’d much rather wear makeup’ (Phoebe, 6, 13).
Lähde - Looking Gorgeous - Pageants - Estrogen - Feminization - Foundation

Alle olen poiminut tekstiä ja varsinkin kuvia Desmond Morris:in Eleitä, ilmeitä, asentoja kirjasta, jonka olen joskus kymmeniä vuosia sitten lukenut. En viitsinyt kirjaa alkaa vielä uudelleen lukemaan vaikka kuviin liittyvää tekstiä nopeasti luin vaan äkkiseltään poimin muutamia mielenkiintoisia kuvia. Kirjassa on muutamia aika seksikkäitä alastonkuvia naisista, että ennen vanhaan taisi moni lukea tai katsella mielellään tällaista kirjaa, koska ei ollut internetin aikuisviihde helposti saatavilla.

Nähtävästi Desmond Morris on julkaissut vuonna 2004 The Naked Woman: A Study of the Female Body kirjan, jossa taitaa olla uutta ja paremmin tietoa naisen ulkonäöstä tai kauneudesta. Nämä alla olevat kuvat ja tekstit liittyvät vuonna 1985 julkaistuun Bodywatching – A Field Guide to the Human Species kirjaan. Näin vanhassa kirjassa olevaa tietoa tai näkemyksiä ei kannata täysin uskoa, että kannattaa tarkistaa, onko uutta tietoa vaikka onhan myös vanhoissa tutkimuksissa yleensä paljon havaintoja, jotka pätevät tähänkin päivään.

Nenän osalta on tietenkin selvää, että aika pienestä nenästä naisella tykätään vaikka eurooppalaisella naisella nenän ei tarvitse olla samanlainen kuin esim. vauvalla tai pienellä tytöllä vaan kauniilla naisella on usein korkean kapea kasvoihin tasapainoisesti sopiva nenä, jota voi näissä kuvissa havaita. Kirjoituksessa osaltaan kerrotaan kuinka kuivissa ja kylmissä maissa elävillä ihmisillä on ulkoneva nenä, jota itse sanon yleensä korkean kapeaksi ja taas kosteissa kuumissa maissa elävillä on yleensä matalan leveä nenä.

Desmond jätti nähtävästi mainitsematta itäaasialaiset tai siperialaiset, joilla näkemäni perusteella nenä voi olla tosi pieni tai matala, niin kuinka heidän nenä lämmittää ja kosteuttaa ilman keuhkoille sopivaksi, jos korkean kapeaa nenää pidetään tähän parempana. Tämä pitäisi tutkimuksista katsoa, mutta onhan se aika selvää, että monilla eurooppalaisilla havaittava nenä ei ole hyvä äärimmäisen kylmässä ilmastossa nenän liialti kylmettyessä vaan se taitaa olla parempi viileän tai lämpimän kuivassa ilmastossa.

Itäaasialaisiin tai mongolideihin liittyen Desmond totesi yhteen kuvaan liittyen, jota ei alla ole heillä havaittavien silmien olevan hyvin kylmästä ilmastosta aiheutuvaa, että silmät ovat tarvinneet enemmän suojaa. Tässä kohtaa varmaan moni ihmettelee, miksi lämpimimissä maissa elävät kaakkoisaasialaiset näyttävät jokseenkin aasialaisilta vaikka osalla esim. filippiiniläisistä voi havaita suuremmat silmät.

Tämä pitäisi uusista tutkimuksista tarkistaa, mutta tämä tietääkseni aiheutuu pohjoisesta tulleista itäaasialaisista, jotka ovat jossain määrin myös pariutuneet alkuasukkaiden kanssa, kuten negriittojen kanssa. Vaikka ennen vanhaan luonnonvalinnalla on ollut suurta vaikutusta ihmisten ulkonäköön, niin ulkonäköön vaikuttaa myös seksuaalivalinta, että millaisesta ulkonäöstä on enemmän tykätty ja mistä heimopäällikkö on tykännyt.

Oikealla on oikeastaan kirjassa poskiin liittyviä kuvia ja vauvalla voi havaita kasvojen olevan myös alhaalta pulleat, josta ei tietenkään aikuisella naisella tykätä vaan aikuisella naisella tykätään nenän vieressä havaittavasta pyöreydestä ja myös pienistä poskiluista, mutta alhaalta taas alaleuan olisi hyvä olla kapeampi, eikä pullea kuin vauvalla, koska aikuisella alaspäin valuneet posket näyttävät lihavilta tai vanhoilta.

Seuraavassa kollaasissa on rintoihin ja lantioon liittyviä kuvia. Ylimmällä rivillä voi nähdä pienestä tytöstä kuvan ja hänellä hyvin pienet rinnat, että tutkimusten perusteella miehet tykkäävät hyvin paljon kuvissa havaittavista aikuisten naisten suuremmista rinnoista ja nämä rinnat osaltaan kertovat estrogeenin vaikutuksista ja murrosiän muutoksista naisen ollen todennäköisesti hedelmällinen ja rintojen hyviä tuottamaan vauvalle maitoa, joka on ollut ennen vanhaan hyvin tärkeää.

Tietenkin sitä usein kerrotaan, että pienetkin rinnat pystyvät hyvin tuottamaan maitoa, mutta tietääkseni keskikokoiset ovat siihen kaikkein parhaimpia. Naisten rintojen kokoon vaikuttaa osaltaan paino, että jos nainen on alipainoinen, niin rinnat ovat yleensä pienempiä ja osaltaan alipainon takia nainen on muutenkin huonosti hedelmällinen. Onhan sitten myös geneettiset tekijät, että rinnat vaan ovat hyvin pienet, josta osa miehistä hyvin paljon tykkää, mutta tällaiset rinnat antavat mahdollisesti osaltaan vaikutelman huonosta hedelmällisyydestä tai kyvystä tuottaa maitoa.

Alimmalla rivillä voi nähdä veistoksella hyvin leveän lantion, jonka voisi ajatella olevan hyvä synnytyksen kannalta, mutta tuo vaikuttaa varsinkin länsimaalaisten näkökulmasta yleisesti liian lihavalta tai epätasapainoiselta ulkonäöltä. Tästä syystä oikealla olevalla alastomalla naisella voi havaita kauniimpaa vartaloa, josta olettaisin miesten yleisesti tykkäävän. Vyötärössä on kapeutta ja lantio pitkälti leveydeltään sama kuin hartiat, että hyvin tasapainoinen verrattuna veistokseen.
Lähde - Estrogen insensitivity syndrome - Secondary sex characteristic

Olen tässä vähän katsellut tutkimuksia naisen vartalon huonosta kehittymisestä, josta on myös tietoa yllä olevassa Estrogen insensitivity syndrome linkissä. Tuli vastaan kirurgien kirjoituksia tubulaarisista rinnoista, jotka taidan aina välillä mainita, mutta monille taitaa olla tarkemmin epäselvää niiden ulkonäkö, joten alla niitä voi nähdä.

Sitä on sanottu, että tällaiset selvästi väärin kehittyneet rinnat eivät olisi perinnöllisiä, mutta tuli vastaan tutkimuksia, joiden perusteella niiden päätellään ainakin osittain olevan perinnöllisiä. Pitäisi tarkemmin tutkia kuinka paljon rintojen ulkonäkö on perinnöllistä ja siihen taitaa myös isän geeneillä olla vaikutusta, että vaikka äidillä olisi kauniit rinnat, niin tytär on voinut periä isän äidin rumemmat rinnat.

Joku aika sitten näin kuvia nuorten kaksosten rinnoista, niin kummallakin naisella näytti olevan samanlaiset kauniit rinnat, mutta pitäisi katsoa lisää kuvia kaksosista. Geneettisesti pitkälti samanlaiset kaksoset ovat kuitenkin hyvä todiste geenien vaikutuksesta ulkonäköön. Aikuisviihde taitaa tuoda karusti esille, millaisista rinnoista yleisemmin tykätään, että eipä varsinkaan huomattavan epäsymmetrisiä rintoja yleensä näe tai osalla on voinut olla sellaiset, mutta ovat käyneet kauneusleikkauksessa.

Mitä olen aiemmin lukenut tutkimuksista ja keskustelupalstoilta, niin tubulaarisiin rintoihin liittyy usein myös vaikeuksia tuottaa riittävästi maitoa, mutta osalla rinnat pystyvät tuottamaan, jossa taitaa olla kyse paremmin kehittyneistä tubulaarisista rinnoista. Tässä mielessä miesten yleinen mieltymys symmetrisiin, pyöristyneisiin ja keskikokoisiin rintoihin, joissa myös nännit ovat oikein kehittyneet on myös vauvan kannalta hyvä asia.

Näille alla oleville naisille on nähtävästi osattu tehdä kauniimmalta vaikuttavat rinnat, mutta aina välillä näkee kuinka esim. nännit osoittavat alaspäin vaikka niiden tulisi osoittaa eteenpäin tai varsinkin vähän ylöspäin ollen muutenkin nuorekkaan ja luonnollisen näköisiä vaikka osa miehistä ja naisista tykkää suurista palloista.


Lähde - 2 - Cock-eyed Breasts - Cosmetic Breast Cases - Mammary Hypoplasia

Google Scholar:in avulla löytyi mielenkiintoinen kaksosten rintoja tarkasteleva tutkimus. En muista tutkimusta ennen nähneeni vaikka olen usein yrittänyt löytää tutkimuksia rintojen ulkonäöstä, mutta tämä tutkimus on varmaan kadonnut hakutuloksiin varsinkin rintasyöpätutkimusten takia. Tällä kertaa kirjoitin yhdeksi hakusanaksi twins ja tutkimus löytyi, mutta muutenkin on hyvä kokeilla monenlaisia hakusanoja.

Tutkimuksessa on harmillisen paljon kuvia iäkkäämmistä naisista, mutta heidän osalta voidaan paremmin tarkastella elintapojen ja ympäristötekijöiden vaikutusta. Kuvien perusteella kaksosilla rinnat vaikuttavat jokseenkin samanlaisilta, mutta eroja on myös havaittavissa johtuen osaltaan muista kuin geneettisistä tekijöistä.

Tutkimuksessa havaitaan ylipainolla tai suuremmalla painoindeksillä olevan kielteinen vaikutus rintojen kauneuteen. Useilla raskauksilla ja suurella kuppikoolla olisi myös kielteistä vaikutusta rintojen ulkonäköön. Tästä syystä sitä kannattaisi myös raskauden aikana pysyä normaalipainoisena, jotta rinnat eivät kehity liian suuriksi.

Tupakoivilla ja alkoholia juovilla havaitaan olevan vähemmän kauniit rinnat. Rintaruokintaa antaneilla naisilla olisi vähemmän kaunis areolan koko ja muoto, mutta kauniimpi iho. Selällään makaavilla olisi vähemmän rintakipuja.

Lisäksi tutkimuksessa havaitaan rintojaan kosteuttavien ja hormonihoitoa saavilla naisilla olevan kauniimmat rinnat. Tällä tarkoitetaan varsinkin estrogeenin antamista, jolla on tutkitusti kaunistava vaikutus, että estrogeenin väheneminen ikääntyessä tekee naisesta rumemman.

Hormonihoito olisi tässä mielessä hyvä asia naisten kannalta, että pysyisivät nuorekkaamman näköisinä myös sukupuolielimen osalta, mutta hormonihoitoa ei mielellään anneta varsinkin rintasyöpä ongelman takia, että siihen täytyisi löytää ratkaisu.

Laitoin alle myös linkin, josta voi katsoa tutkimuksessa olleiden 63-vuotiaiden kaksosten rintoja. Kuvien perusteella rinnoissa ei ole havaittavissa suuria eroja vaikka toinen kaksosista on synnyttänyt kaksi lasta ja antanut heille 8 kuukauden ajan rinnasta maitoa, mutta ainakin areolan voi havaita olevan suurempi.

Keskustelupalstojen perusteella raskauden takia rintojen ulkonäköön tapahtuu monille naisille kielteisiä muutoksia, että esim. venyvät alaspäin ja muuttuvat lättänämmiksi ainakin vähäksi aikaa. Sitten on naisia, joille raskaudella ei ole ollut kielteistä vaikutusta vaan rinnat ovat jopa paremman näköisiä.

Tutkimuksessa todettiin vielä Auringon aiheuttavan rintoihin venytysjuovia ja huonomman näköisen ihon. Muutenkin UV-säteilyn osalta voi havaita näillä ja muillakin naisilla ihon vaikuttavan rumemmalta tai epätasaiselta niissä kohdissa, jotka ovat ruskettuneet. Rinnat ovat tietenkin naisilla usein tai pitkälti peitetyt, joten rintojen iho näyttää nuorekkaammalta.
A total of 161 pairs of identical female twins (n = 322) with a mean (SD) age of 47.6 (14.5) years were recruited. Twins who moisturized their skin daily had significantly fewer rhytids (P = .002). Twins who received hormone replacement therapy after menopause had more attractive breast shape, size, projection, areolar shape, and areolar size (P < .03). However, twins who had a higher body mass index, greater number of pregnancies, and larger cup sizes had significantly less attractive breasts (P < .05). 
Twins who smoked cigarettes and consumed alcohol also had significantly less attractive breasts (P < .05). Twins who breastfed had less attractive areolar size and shape but better skin quality than their counterparts who never breastfed (P < .03). Finally, there was a significantly higher incidence of breast pain in twins who primarily slept on their sides compared with twins who primarily slept on their backs (P < .008).
Lähde - Twins 63 years old - Markers of Lactation Insufficiency - Breastfeeding

Esittelen paljon varsinkin uusia tutkimuksia, mutta samaan aiheeseen liittyvät tutkimukset tahtovat olla monien kirjoitusten joukossa vaikka sitä voisi tehdä omat artikkelit rinnoille ja muille ihmisen ulkonäköön liittyville asioille.

Alle olen kuitenkin kerännyt muutamia uudempia rintojen kauneutta tarkastelevia tutkimuksia, jotka olen aiemmin näyttänyt, mutta nyt tutkimusten havaintoja voi verrata vaikka samaan kollaasin ahtaaminen on tehnyt osasta kuvista pieniä.

Neljän tutkimuksen perusteella voi sanoa ihmisten tykkäävän yleisesti aika samanlaisista rinnoista vaikka koon osalta onkin eroja, mutta rintojen halutaan yleisesti olevan nuorekkaamman ja luonnollisen pyöristyneen näköisiä nännin osoittaen vähän ylöspäin.

Sitä tarvittaisiin vielä lisää tutkimuksia rintojen ulkonäöstä, että näytettäisiin kaikenlaisia kuvia oikeiden naisten rinnoista myös noita ylempänä olevia tubulaarisia rintoja. Kyllä sitä näistä alla olevista tutkimuksista ja aikuisviihteestäkin voi suurin piirtein päätellä kauniiden rintojen ulkonäön, että harva tykkää esim. lättänistä alaspäin venyneistä rinnoista.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - Sci-Hub Loses Domain... - Estrogens: Friend or Foe?

Yhdessä kasvojen nuorentamista käsittelevässä kirjoituksessa mainittiin Merz Aesthetics Scale, jonka tarkoitus on kertoa kuinka ikääntyneeltä näyttää. Merz voisi kertoa enemmän näistä alla olevista kuvista ja muutoksista, mutta alla voi tietenkin nähdä tyypillisiä ikääntymisessä tapahtuvia muutoksia nuorempien kasvojen ollen vasemmalla ja iäkkäämpien oikealla.

Alempana näytetään myös erilaisia huulten kokoja, jotka eivät varsinaisesti liity ikääntymiseen vaikka huulet usein pienenevät, mutta nuorellakin voi olla tosi pienet huulet. Kyllä nainen voi pienilläkin huulilla näyttää kauniilta, koska kauneudessa on kyse myös kokonaisuudesta, mutta toisaalta olisi parempi varsinkin ikääntymisen kannalta, että huulissa olisi sopivasti kokoa.

Alla myös näytetään kulmakarvojen sijainteja kuinka ylempänä kaarevasti sijaitsevat olisivat nuorekkaan virkeän näköisiä ja alempana väsyneemmän näköisiä. Joku aika sitten luin muutamia kulmakarvoihin liittyviä tutkimuksia, joissa väitettiin tänä päivänä ihmisten tykkäävän matalammista kulmakarvoista vaikka perinteisesti korkeampia kaarevia kulmakarvoja on pidetty nuorekkaina ja feminiinisinä.

Tutkijat totesivat, että jos ihmiset eivät halua ulkonäköään nuorentaa kulmakarvojen ylemmäs siirtämisellä, niin silloin tulee pyrkiä nuorentamaan silmien ympärillä olevan ihon ulkonäköä. Alla voi yhdessä kuvassa havaita kuinka ikääntyessä silmien alle ilmaantuu kyyneluria ja mataluutta, jota voidaan korjata laittamalla esim. rasvaa.

Yhdessä kuvassa voi myös nähdä kuinka ikääntyessä poskipäiden pyöreys vähenee, joka muistaakseni lukemani perusteella osaltaan aiheutuu rasvan vähentymisestä ja ihon löystymisen takia rasvan alaspäin valumisesta, josta myös aiheutuu nasolabiaalijuonteet. Kuitenkin osalla nuoristakin voi poskipäät olla hyvin lättänät vaikka varsinkin naisella nähdään usein kauniina poskipäiden pyöreys.

Lähde - Eyelid Aging - Aesthetic Strategies for the Aging Asian Face - Progeroid

Etsin lisää ikääntyneeseen ulkonäköön ja sen hoitoon liittyviä kirjoituksia. Alle poimin muutamia kuvia, joista ensiksi 52-vuotiaalla naisella voi jälkeen kuvassa havaita olevan kauniimmat kasvot vaikka kuvat eivät olisi vertailun kannalta täysin hyviä. Naisen rintakehästä voisi ainakin vielä yrittää poistaa läiskiä.

Oikealla vieressä voi nähdä saman naisen nuorena ja vanhana, että esim. ikääntyessä poskipäiden pyöreys on vähentynyt, tullut kaikenlaisia ryppyjä ja epätasaisuutta ihoon. Eipä iäkkäämpi kuva taida kertoa todellisesta iäkkäästä ulkonäöstä, jos hän on vuosien varrella tehnyt jotain kauneushoitoa kasvoilleen.

Oikealla alla olevalle naiselle laitettiin rasvaa kasvoihin, että voi havaita näyttävän nuorekkaammalta. Vaikka tällä ja 52-vuotiaalla naisella on jälkeen kuvissa kauniilta vaikuttavaa ulkonäköä, niin vastaantulleiden kuvien perusteella on osalle ihmisistä ikääntymisellä suuria rumentavia vaikutuksia, joita on vaikeaa korjata, mutta olettaisin yhdeksi syyksi jo nuorena olleet rumemmat tai ikääntymisen kannalta huonot kasvot esim. liian maskuliiniset kasvot naisella.


Lähde - 2 - 3 - 4 - Volumetric Rejuvenation - Lipodystrophy - Photoaging

Alle olen tehnyt erikoisen kollaasin, että keskellä voi nähdä iäkkään naisen ja hänen ympärillä nuoria naisia. Iäkkään naisen osalta kerrotaan hänellä olevan lentigines solares, josta käytetään osaltaan nimitystä maksaläiskät vaikka läiskät eivät liity maksaan. Kuitenkin voi naisen osalta havainnoida kuinka ne kohdat ihosta, jotka tyypillisesti elämän aikana saavat eniten UV-säteilyä ovat epätasaisen ja rumemman näköisiä.

Tässä mielessä kannattaisi liialliselta UV-säteilyltä suojautua. Nuoremmat naiset ovat olleet mallina venäläiselle valokuvaajalle Sergei Lenin:lle. Sergei näyttää paljonkin tykkäävän malleilla tällaisista hyvin naisellisista vartaloista. Kuinka monella naisista mahtaa olla aidot rinnat, mutta vaikka ei olisi, niin naisille on kuitenkin tehty luonnollisilta vaikuttavat rinnat, että eivät ainakaan ole palloja tai selvästi epäaidon näköisiä.

The long-term exposure of skin to solar UV radiation leads to “photoaging” or “extrinsic” aging and clinically manifests as rough skin textures, wrinkles, laxity, atrophy, pigmentary changes or blotchy dyspigmentation, elastosis, telangiectasia, and precancerous lesions such as actinic keratosis and malignant tumors. 
In contrast, “intrinsic” aging is genetically determined and characterized by fine wrinkles, a thin and transparent appearance, loss of underlying fat leading to hollowed cheeks and eye sockets, dry and itchy skin, and inability to perspire sufficiently, hair graying, hair loss or hirsutism, and thinning of nail plates.
Lähde - 2 - Tomato based supplement protects skin - Lycopene - Augmentation

Sitä voisi laittaa näytille nuorena ja vanhana kuvia malleista ja muista henkilöistä, mutta tuli mieleen kuinka valokuvaaja David Dubnitskiy:n VK sivustolle laittamien hienojen valokuvien joukossa oli kuva, jossa on kaksi naista vuonna 1988 ja vuonna 2008.

Tämä kuva on havaittavissa keskimmäisen rivin oikealla, että on varmaan David päässyt nuorena miehenä mallin näköisiä naisia kuvaamaan. 20-vuodessa on päässyt tapahtumaan pahoja muutoksia, että osalla naisista ikääntyminen tai rumentuminen on hyvin voimakasta vaikka olisi esim. 50-vuotias.

Tietenkin elintavoilla voi paljon vaikuttaa, että ei kannattaisi lihoa vaan kuntoilla vaikka myös raskaudet ja ikääntyminen tekevät ulkonäöstä vähemmän nuorekkaan näköisen. Estrogeenin vähentyminen vuosi vuodelta naisilla lisää esim. rasvan sijoittumista vatsan ympärille, joka ei ole kaunista ja terveellistä vaan vuonna 1988 naiset olivat kauniin ja hedelmällisen näköisiä.

Osa naisista voi vielä 50-vuotiaana näyttää erittäin kauniilta verrattuna moniin nuoriin naisiin ja varmaan tulevaisuudessa on nykyistä parempia keinoja ylläpitää naisen kauneutta, koska onhan aika harmillista, että ihmiset elävät hyvin pitkään, mutta huomattava osa tästä ajasta ollaan aika rumia. Hormonihoito on yksi keino, mutta sen osalta täytyisi syöpäriskiä vähentää ja seulontoja lisätä. Jos miehet tykkää naisten rintoja kosketella, niin sitä kannattaa samalla etsiä omituisia kyhmyjä.

David:lla on tällä hetkellä meneillään valokuvanäyttely, joka on jokseenkin erikoista, jos kuvia voi katsella internetissä. Onhan se kuitenkin erilaista nähdä näitä hienoja kuvia tauluissa ja niissä näkyviä kaunottaria. Tänä päivänä tehdään valtavasti kovempaa aikuisviihdettä, mutta on mukavaa nähdä perinteistä taiteellista alastomuutta, että naisen ei tarvitse haarat levällään esitellä häpyä.

Alla keräsin kuvia, joissa näkyy varsinkin vartaloa, mutta onhan näiden kuvien valinnoille muitakin syitä. Keskimmäisellä rivillä vasemmalla voi nähdä nuoren naisen katsovan vartaloaan peilistä ja rintojen voi havaita olevan nuorekkaan kauniin näköisiä. Tällaisia rintoja taitavat monet naiset tänä päivänä katsella yli 30-vuotiaaksi, mutta sitten nainen päättää tulla raskaaksi ja raskauden jälkeen ainakin osalla on selvästi rumempi vartalo vaikka osalla voi olla kauniimpi.

Kuitenkin ylimmällä rivillä voi nähdä yhden suuren kuvan raskaana olevasta naisesta. Tämän jälkeen toivottavasti syntyy terve vauva, että voi keskimmäisellä rivillä nähdä vauvaa imetettävän. Kumpaa sukupuolta mahtaa olla vauva, mutta ajatellaan vaikka tytöksi, johon liittyen voi keskellä havaita äidin ja tyttären. Tyttärestä tulee aikuisena kaunis malli, mutta kauneus ei harmillisesti pitkään kestänyt viitaten keskimmäisen rivin viimeiseen kuvaan.

Tätä voisi vielä jatkaa tai lisätä kertomuksen väliin, että ylimmän rivin istuvalla kolmannella naisella halusin näyttää raskauden jälkeistä aikaa, että rinnat eivät enää ole yhtä terhakkaita, mutta ainakin tällä naisella mukavan täyteläiset, koska osalla naisista rinnat voivat olla hyvin tyhjän näköisiä. Kuitenkin lopulta koittaa kuolema, että ylimmän rivin ensimmäisessä kuvassa voi nähdä naisen hengen muuttuneena takaisin kauniiksi naiseksi ja myös ylimmän rivin viimeisessä kuvassa kauniina enkelinä.

Throughout life people undergo changes, however these are more strongly evident in old age, when they are accentuated. Older adults consider that the main change is exteriorized in dry, wrinkled, flaccid and pigmented skin. However, the body also shows signs of this stage: gray hair, vaginal dryness, varicose veins and loss of muscle mass.
Carmen: "I started one day, I have never liked the mirrors in the bathroom but one day I do not know who put a mirror to see a bathing suit and when I went to bathe and I saw the breasts so sagged I said But what was this? What time was this? true, but I already saw that it was part of old age (...) ".
Lähde - 2 - The role of estrogen - Look younger - Weight - Brazilian magazines