20. huhtikuuta 2017

Ikääntymisestä, keskimääräisistä kasvoista, kosmetiikka kaunistaa ja brasilialaisia tutkimuksia - K18 osa 6

Aiemmin toin esille kuinka myös postiluukusta tulevista mainoksista voi katsella mallien ulkonäköä, jonka ei pitäisi suuresti poiketa näistä naisista, joita olen tässä esitellyt. Nykyään katsellaan paljon kuvia ja mainoksia internetissä vaikka sitäkin vähentää mainosten estäjät, jota myös itsekin käytän, joten näen tosi vähän mainoksia.

Tätä asiaa ei taida kaikki tietää vaan kiroavat Youtube:ssa ja muualla näkyviä mainoksia vaikka ne voi estää. Kuitenkin käytin pitkästä aikaa kuvanlukijaa, jonka avulla muutin kuvaksi postiluukusta tulleen uusimman Postisen, koska siinä näkyi pieni luultavasti alle kolmivuotias tyttö, jota voi verrata yllä olleisiin naisiin ja onhan siinä myös pienessä kuvassa sata vuotias nainen.

En tässä enää yleensä laita yksittäisiä kuvia vaan keräilen samaan kuvaan jotain muutakin, jonka takia etsin tutkimuksia ikääntymisestä ja lasten ulkonäöstä verrattuna aikuisiin, mutta äkkiseltään niitä näyttää olevan vaikea löytää jo senkin takia, että kaikissa tutkimuksissa ei ole kuvia.

Oikealla alimpana olevaan kuvaan liittyvässä tutkimuksessa tarkasteltiin Auringon kielteisiä vaikutuksia ihon ulkonäköön ja muutamassa kuvassa näytettiin kuinka enemmän Auringon valoa saaneet ihon kohdat olivat selvästi ryppyisempiä ja tummempia.

Ihmiset eivät yleensä suojaa kasvoja, käsiä ja naisilla tahtoo olla enemmän ihoa paljaana varsinkin kesällä, joten siitä on kielteisiä seuraamuksia, jos ei käytä aurinkovoidetta ja vältä keskipäivällä ulkona liikkumista. Nykyään voidaan paljon korjata monien nuorten naisten hölmöilyä uimarannoilla, että on olemassa kaikenlaisia voiteita ja hoitoja, joilla saadaan ihon ulkonäköä nuoremmaksi tai kauniimmaksi.

Noiden yllä oikealla olevien kuvien osalta tarkasteltiin tervettä ulkonäköä, että vasemmassa kuvassa vähemmän terve ulkonäkö aiheutui osaltaan suun muodosta. Oikealla olevan voi havaita vähän hymyilevän ja naisella on myös laihemman näköiset kasvot.

Suuressa kuvassa voi havaita terveemmäksi valittu kuva nopeasti muokattuna, että tasoitin ihoa ja poistin tummuutta silmien alapuolelta, josta ihmiset eivät tunnetusti tykkää ja naiset varsinkin korjaavat tätä tummuutta meikkaamalla.

Lisäksi vähän nostin kulmakarvoja, tein nenästä kapeamman ja pienensin leukaa. Kaikenlaista muutakin voisi tehdä, että esim. leukaa voisi enemmän pienentää ja huulia suurentaa, mutta ihmisillä on aina lopulta erilaisia näkemyksiä kauniista kasvoista, että nämä ovat hyvin tasapainoisia.

Ihmiset näkevät yleensä keskimääräiset kuvat kauniina, koska ne vastaavat mahdollisesti aivossa olevaa keskimääräistä prototyyppiä nähtyjen ihmisten kasvoista, joka tällöin myös vaikuttaa normaalilta tai hyvältä ulkonäöltä verrattuna keskimääräisestä ulkonäöstä suuresti poikkeavaan huonolta vaikuttavaan ulkonäköön esim. valtavan suuri nenä tai Downin oireyhtymä.

Tämä ei tietenkään kaikkiin ihmisiin päde, johon on varmasti monenlaisia syitä, että esim. henkilöllä voi olla jotain vikaa päässä. Tällä selvästi poikkeavasta ja yleisesti rumasta ulkonäöstä tykkäämisestä on sitten jälkeläisen kannalta kielteisiä seuraamuksia, jos perii vakavan sairauden tai on huomattavan ruma, koska ihmiset eivät yleisesti ulkonäöstä tykkää vaikka äiti tai isä tykkäsi.

Keskimääräiset kasvot näyttävät myös olevan hyvin tasapainoisia, että normaalisti yksilöillä ilmenee nenän, leuan ja monien muiden kasvon osien koon osalta eroja ja myös epäsymmetriaa, jotka eivät kaikkia miellytä, mutta kun näiden ihmisten kasvoista tekee yhdistelmäkuvan näyttää jo ulkonäkö hyvin monen mielestä paremmalta, koska keskimääräisellä kuvalla ei ole esim. suurta nenää ja leukaa vaan tasapainoiset symmetriset kasvot tasaisella ihonvärillä.

Kauneus ei kuitenkaan ole ainoastaan keskimääräistä ulkonäköä, että kauniin näköisistä ihmisistä tehty keskimääräinen kuva näyttää paremmalta kuin tavallisista tai rumista ihmisistä tehty yhdistelmäkuva, jossa voi olla suuri leuka ja kaikkea muuta rumaa naisella.

Nämä muutamat muutokset, mitä tein alla olevaan kuvaan liittyvät feminiinisen ulkonäön lisäämiseen, että naisen kauneudessa ei ole ainoastaan kyse keskimääräisestä ulkonäöstä. Ei tuohon nenään välttämättä tarvinnut tehdä muutoksia, mutta halusin muuttaa nenää ja tyypillisesti naisen nenää ei tehdä leveämmäksi vaan kapeammaksi, koska osaltaan miehillä on suuremman näköinen nenä.


Lähde - Lähde - Lähde - Effects of seasonality and a daily sun-protection...

Keräilin alle lisää alastonkuvia naisista Photosight sivustolta. Kuvien joukossa on muutamia samoja naisia, joita olen aiemminkin näyttänyt. Barbielta näyttävän naisen vieressä olevassa kuvassa voi nähdä kauniin kurvikkaan vartalon omaavan Olga Kobzar:in suihkuttamassa itseään, jonka olen jo aiemmin maininnut.

Venäläisten mallien joukosta tulee paljon myös vastaan punahiuksisia naisia, joilla tahtoo tällöin myös olla enemmän ja vähemmän pisamia. Venäjällä varsinkin udmurteilla ilmenee paljon punahiuksisuutta, että olisiko Olgalla sellaista taustaa vaikka ilmenee tällaista ulkonäköä myös muilla etnisillä ryhmillä.

Kaikki ihmiset eivät taida tykätä pisamista tai jos niitä on hyvin paljon kasvoissa. Yleisemmin ihmiset näkevät kauniina tasaisemman ihonvärin, mutta eipä ainakaan omasta mielestä pisamissa vikaa ole ja onhan monilla punahiuksisilla naisilla kauniit kasvot.

Tässä on tullut jo valtavasti kerättyä kuvia ja nähtävästi olen tehnyt virheen 500px kuvien numeroinnissa, että niitä olisi kuitenkin 32. Jos yhdessä kollaasissa on 10 kymmenen kuvaa, niin se tekee 320 kuvaa, mutta kuvia taitaa olla jo yli 400 kerättynä 500px sivustolta. Tähän lukuun lisää muilta sivuilta otetut kuvat, niin mennään ainakin yli 700 kuvan, mutta tämän voisi tarkemmin laskea.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - Reproductive value


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - Tuberous

Jatkoin vielä Photosight sivustolla olevien muotokuvien etsimistä ja olen nyt katsellut niitä vuoden 2014 toukokuuhun asti, että sivustolla olisi vielä tietääkseni lähes kymmenen vuoden verran kuvia.

Kuvia on kerätty jo hyvin paljon, jonka takia sitä voi laittaa saman kuvan kaksi kertaa, mutta eipä sillä väliä. Samoja malleja tietenkin näkyy kuvissa monta kertaa vaikka sitäkin pyrin välttämään, mutta osasta malleista on paljon kauniita kuvia ja heillä kaunista ulkonäköä, joten sen takia laitan monta kertaa samasta naisesta kuvia.

Alla olevissa kuvissa voi nähdä keskimmäisellä rivillä lapsia ja aikuisia, jonka takia valitsin kuvaan muita mukavia kuvia. Keskimmäisen rivin vasemmalla olevasta naisesta ja tytöstä laitoin aiemmin kuvan, mutta se oli mustavalkoinen.

Tässä voi havaita kummallakin olevan samankaltaista kaunista ulkonäköä, mutta tuli vastaan kuva nähtävästi kolmesta sisaruksesta, joista vanhimmalla näytti olevan kasvoihin vähän liian suuri nenä, kun taas nuoremmat siskot näyttivät kasvoiltaan hyvin kauniilta.

Murrosiällä on monenlaisia vaikutuksia, että joku vähemmän kauniilta näyttänyt tyttö voikin muuttua kaunottareksi taas ennen murrosikää kaunottarena pidetty muuttua rumemmaksi esim. liian suuren leuan ja nenän takia. Naiset näyttävät usein valittavan nenän olevan liian suuri syyttäen siitä isää, mutta osa on myös tuonut esille nenän olleen lapsuudessa paremmin kasvoihin sopiva.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Rumuuden vankilassa


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Tubulaariset rinnat

 ¨
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Pohdintaa ulkonäöstä


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - Tummat silmänaluset

Katselen aina välillä enemmän kuvia valokuvaajilta vaikka muuten keräilen kuvia julkaisun mukaan, joten pitäisi myös enemmän tutkia, mitä muuta valokuvaajilta löytyy. Jos kerta olen heiltä löytänyt jonkun hyvän kuvan, niin voisi olettaa hyviä kuvia löytyvän enemmän.

Alla olevassa kuvassa voi havaita keskimmäisellä rivillä keskellä olevassa kuvassa tytön katsovan naista tai jotain muuta tekevän. Tätä taitaa miehet tehdä paljonkin, jos ohi kävelee kaunotar, että sen takia meinaa miehille tapahtua onnettomuuksia, mutta tyttöjen osalta he saavat tietenkin vaikutteita aikuisilta naisilta, josta osa ei aina ole hyvää.

Seuraavasta kollaasista voi tunnistaa muutaman aasialaisen naisen, joista keskellä vasen tuo mieleen korealaiset naiset ja olisiko oikealla kunnon itäaasialaista tai kiinalaista ulkonäköä. Kyllä aasialaisilla kasvonpiirteet vaihtelee, mutta helposti sanottuna naiset ovat tietenkin aasialaisia vaikka korealaiselta näyttävä nainen olisi siperialainen tai johonkin aasialaiselta näyttävään etniseen ryhmään kuuluva tai sellaista taustaa omaava.

Alimmassa kollaasissa voi nähdä paljonkin naisten kaunista ja seksikästä vartaloa. Yhdellä Maxim kassia pitävällä naisella näyttää olevan tiukat housut. Tämä tuo mieleen kuinka muutama päivä sitten luin amerikkalaisen kauneuskirurgin sivustolla oleviin ennen ja jälkeen kuviin liittyviä selityksiä.

Halulle pienentää sisempiä häpyhuulia monet naiset kertoivat syyksi olevan tiukkojen housujen käyttäminen, mutta täytyykö niitä käyttää, jos niistä aiheutuu kipua tai häpeää, jos haluaa alapäässä näkyvän ainoastaan ulommat häpyhuulet. Monet miehet myös tykkää näyttävistä suurista sisemmistä häpyhuulista, joten kannattaisi käyttää löysempiä housuja ja kesällä hametta antaen alapään tuulettua.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - I hate the word Sir


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - Angelina Tihnenko


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15

Nyt on poimittu Photosight sivustolta löytyviä muotokuviksi luokiteltuja kuvia vuoteen 2014 alkuun asti. Keskimmäisellä rivillä keskellä oleva kuva ei kuitenkaan ole täysin alkuperäinen vaan en tykännyt varsinkaan naisen leuasta ja nenästä, joten muokkasin niitä nopeasti pienemmiksi.

Naisen alkuperäiset kasvot voi nähdä kuvassa toisinpäin, mutta lähde linkki seitsemästä voi niitä paremmin katsoa, jos tykkääkin alkuperäisestä ulkonäöstä. Naisella voi havaita nenän olevan pullean näköinen ja vaikka kasvon alinosa on samanpituinen kuin keskiosa, niin naisen kasvot vaikuttavat liian alaspäin venyneiltä.

Pienentämällä leukaa voidaan lyhentää kasvon pituutta ja tekemällä leuasta soikiomaisempi vähentää alimman osan näyttävyyttä tai maskuliinisuutta, että naisella tykätään enemmän näyttävästä kasvon keskiosasta.

Kuvissa voi varsinkin aasialaisilla naisilla havaita olevan pyöreämmät tai vähemmän soikiomaiset kasvot ja tätä ulkonäköä muutamissa Aasian maissa halutaan tehdä soikiomaisemmaksi, mutta se ei ole tarpeellista.

Lisäksi voi havaita osalla aasialaisista nenän olevan aiemmin mainittu valkosipuli, mutta tämäkin kuuluu yhtenä osana aasialaiseen ulkonäköön ja mataliin kasvoihin. Sitä voisi ajatella aasialaisten nenien olevan sellaisia kuin olisi laitettu eurooppalaisille tyypillisempi nenä lättänäksi, joka sopii mataliin kasvoihin kunhan ei ole liian suuren näköinen.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - Lilia Lemoine


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - Thai Women

Yritän tässä aina välillä etsiä uusia tutkimuksia erilaisilla hakusanoilla, koska ei niitä aina löydä usein käyttämilläni beauty ja attractiveness hakusanoilla. Aiemmin kerroin keskimääräisistä kasvoista, joten katselin löytyisikö jotain tutkijan Langlois:in sukunimellä ja average sanalla.

Tutkimuksissa usein mainitaan tässä tapauksessa kauneutta usein tutkivien nimiä, joten se on yksi keino löytää tutkimuksia, jos ei keksi hyviä hakusanoja. Naispuolisen tutkijan nimen laitoin, koska hänet usein mainitaan.

Hän yhdessä toisen tutkijan kanssa on varsinkin tunnettu 90-luvun alkupuolella julkaistusta tutkimuksesta, jossa jo otsikon osalta väitettiin keskimääräisten kasvojen olevan kauniita, jota sitten muut tutkijat ovat kritisoineet myös viime vuosinakin.

Tämän takia he ovat joutuneet tarkentamaan näkemyksiään, koska keskimääräiset kasvot eivät ainoastaan tee kauniita kasvoista vaan kyse on myös muista tekijöistä, kuten feminiinisistä esim. pieni leuka, pieni nenä ja suuret silmät.

Alla vasemmalla voi nähdä keskimääräisiä yhdistelmäkuvia japanilaisista ja israelilaisista naisista. Näiden kuvien avulla tutkittiin kuinka luotettavalta ja kauniilta kuvassa näkyvä keskimääräinen nainen näyttää.

Tutkimuksesta löytyy lisää kaavioita ja kuvia, mutta oikealla olevien kauniina pidettyjen naisten osalta käytettiin kuvan teossa missejä vuosilta 2008-2013 ja vasemmalla on tavallisista naisista tehtyjä kuvia.

Noiden tavallisten israelilaisten osalta ihmetyttää kuvien tummuus ja missien osalta voi havaita heillä kasvojen olevan meikatut, joka tutkitusti lisää osaltaan naisten kauneutta. Kuvankäsittelyohjelmassa tasoja käyttämällä voi tarkemmin tutkia tai verrata kasvoja.

Tavallisilla israelilaisilla naisilla voi havaita leuan venyvän enemmän alaspäin ja nenänpään olevan pulleampi verrattuna israelilaisiin misseihin, joka aiheuttaa kielteisesti maskuliinisempaa ulkonäköä, jos kuitenkin suurempi alaspäin venyvä leuka ja nenä ovat miehille tyypillisempää. Lisäksi voi havaita misseillä esim. silmien ja kulmakarvojen olevan muodoltaan vähän erilaisia.

Tavalliset japanilaiset naiset vaikuttavat kasvoiltaan iäkkäiltä tai lihavilta, mutta vaikka japanilaisten missien soikiomaisemman pään muodon perusteella voisi päättellä tällaisen ulkonäön olevan kaunein, niin onhan kuitenkin kauniita pyöreämpi kasvoisia aasialaisia naisia.

Kuten olen paljonkin kertonut on monissa Aasian maissa kauneusihanteena soikiomaisemmat tai pienemmät kasvot, mutta tietääkseni näistä misseista huolimatta Japanissa osataan nähdä myös kauniina pyöreämpi kasvoiset naiset, joista aasialaiset paremmin tunnetaan vaikka joukkoon mahtuisi luonnostaan pienet ja kapeat kasvot omaavia.

Tuossa Seriously Girly Fun! linkistä löytyvässä tutkimuksessa tarkastellaan kosmetiikka mainontaa ja siellä mainittiin Benefit Cosmetics:in mainokset, jotka vaikuttivat hienoilta, joihin liittyen poimin muutaman kuvan oikealle.


Lähde - Lähde - Seriously Girly Fun! - Average - Face Value - Sofia Kazakov

Meikkaamiseen liittyen löytyi tutkimus, jossa tarkasteltiin kosmetiikan vaikutusta ulkonäköön, joka on jälleen kerran myönteistä. Tutkimuksessa on näytetty yksilöistä kuvia meikattuna ja ilman meikkiä, mutta tässä alla näkyy keskimääräisiä kuvia naisten kasvoista. Tällä tavalla kuvassa ei näy jotain oikeaa henkilöä, jos hän ei muutenkaan haluaisi, että omia kasvoja arvostellaan.

Vasemmalla olevien keskimääräisten kuvien teossa käytettiin YouTube:sta löytyvistä meikkaus videoista kaapattuja kuvia naisista. Oikealla olevat kuvat malleista liittyvät Louis Vuitton:in vuoden 2010 syksyn ja talven muotinäytöksiin.

Kaavioista voi havaita naisilla olleen kasvot yleisesti selvästi kauniimmat meikattuna, mutta joukkoon mahtuu muutamia naisia varsinkin huippumallien osalta, jotka ovat näyttäneet vähemmän kauniilta. Tähän on varmaan monenlaisia syitä, että meikkaus on ollut huono tai joku nainen vaan näyttää kauniimmalta ilman meikkiä.

Tällaisia keskimääräisiä kuvia katsoessa on hyvä huomioida ja jonka myös moni huomaa, että ei kauniin naisen tällaiselta tarvitse näyttää. Tietenkin on kaikenlaista yksillöllistä kauneutta, mutta keskimääräinen kuva todennäköisemmin omaa sellaista ulkonäköä, josta hyvin moni voi tykätä ja tässä tapauksessa naisilla on eurooppalaisempaa ulkonäköä, joten varsinkin eurooppalaiset miehet tykkää.

Jos näiden keskimääräisten kuvien teossa on käytetty kaikkia kaaviossa näkyviä naisia, joilla voi havaita kasvonpiirteistä johtuen kauneutta olevan vähemmän tai enemmän jo ilman meikkiä, niin tämä sitten vaikuttaa keskimääräiseen kuvaan tehden siitä vähemmän kauniimman verrattuna siihen, että oltaisiin käytetty ainoastaan kauniimpina kasvoiltaan pidettyjä naisia.

Alta löytyvistä linkeistä pääsee lisää lukemaan kaikenlaisia tutkimuksia, että esim. tuossa Good hair tutkimuksessa käy ilmi kuinka valkoiset naiset näkevät mustille naisille tyypilliset äärimmäisen kiharat hiukset vähemmän kauniina ja muutenkin kielteisemmin verrattuna suorempiin hiuksiin.

Tälle asialle ei välttämättä voida paljoakaan, koska mustilla hiukset ovat hyvin erilaisia ja tutkimusten perusteella suoremmat hiukset ovat helppohoitoisempia. Tätä eivät tietenkään monet mustat ja tutkijat näe hyvänä, mutta aina lopulta tämä on mustien oma asia tykätä tai nähdä kauniina enemmän mustille afrikkalaisille tyypilliset hiukset.


Lähde - Light-makeup - Self-Esteem - Good Hair - White Skin - Fine Lines

Etsin yleensä tutkimuksia englannin kielellä, jolla taidetaan enimmäkseen julkaista mielenkiintoisia kauneuteen liittyviä tutkimuksia, mutta kyllä niitä on tullut vastaan esim. suomeksi ja espanjaksi. Olen yrittänyt löytää tutkimuksia, joissa olisi myös kuvia, mutta aika paljon tulee ainoastaan tekstiä sisältäviä vastaan.

Varmasti monissa näissä tutkimuksissa tai kirjoituksissa olisi mielenkiintoista tietoa, mutta se pitäisi myös kääntää suomeksi tai englanniksi, jotta ymmärtäisi paremmin vaikka onhan tässä tullut opittua vähän espanjaa tai portugalia, koska olen tutkinut espanjan tai portugalin kielisiä sivustoja.

Tuli vastaan brasilialaisen tekemä tutkimus, jossa tarkastellaan esim. barbeja, muutenkin nukkeja ja naisten halua olla nukkemaisia. En ole vielä itse tutkimusta lukenut, että pitäisi käyttää Googlen kääntäjää, mutta myönteisesti voi alta havaita tutkimuksesta löytyneen suuri määrä kuvia, joita vielä löytyisi vähän enemmän.


Lähde - Stepford - Geminoid F - El canon - Beleza feminina - Mulher Nikkei

Yllä oleviin kuviin liittyen löytyi lyhyt kirjoitus Barbiesta ja länsimaalaisista kauneusihanteista, jota näkyy nukessa. Poimin alle muutaman kuvan kirjoituksesta, mutta ne olivat huonolaatuisia, joten etsin paremmat.

Ensimmäisessä kuvassa voi nähdä ensimmäisen Barbien ja oikealla viime vuoden Barbiella voi havaita samat vaatteet. Time aikakauslehdessä voi nähdä olleen artikkeli Barbiesta, joka näyttää liittyvän osaltaan oikealla oleviin uusin Barbeihin kuinka myyntiin on myös tullut erilaisen vartalon omaavia Barbeja.

Barbiesta löytyy paljon kaikenlaisia tutkimuksia, joita olen myös lukenut, mutta en jostain syystä muista, onko Barbiella oikeasti suuria kielteisiä vaikutuksia tyttöihin ja sitä kautta naisiin. Kaipa vaikutus on pieni, koska onhan tässä lopulta kaikenlaista muuta kuin Barbie, jotka vaikuttavat naisten haluun omata tietynlainen ulkonäkö.

Nyt kun on tullut näitä uusia Barbeja myyntiin, niin olisi mielenkiintoista tietää, millaisen Barbien tytöt useimmin valitsevat kaupasta tai millaisesta eniten tykkäävät. Tietenkin joku suvaitsevainen valkoinen äiti ostaa joululahjaksi pojalleen mustan nuken, mutta mikä on pojan tai lasten oma mielipide.


Lähde - Barbie

Alla olisi poimintoja tutkimuksesta, jossa tarkastellaan brasilialaisessa naistenlehdessä Claudia:ssa olleita alusvaatemainoksia vuosina 1966 ja 2012. En ole tätäkään tutkimusta lukenut ja se tietenkin täytyisi kääntää.

Googlen kääntäjä ei suostu suuria tiedostoja kääntämään, joten täytyy poimia osia kirjoituksesta käännettäväksi, jonka kopiointi näyttää onnistuvan vaikka sekin voidaan estää, mutta eston poistoon on olemassa ohjelmia ja lopulta voi käyttää tekstintunnistusta, jonka Adobe Acrobat myös osaa tehdä.

Pitäisi enemmän lueskella Brasilian kauneusihanteista, mutta tähän mennessä näkemäni perusteella siellä myös paljonkin korotetaan kauneimmiksi enemmän eurooppalaisempaa ulkonäköä omaavia vaikkei monen mulatin tai jonkinlaisen muun sekoituksen ulkonäössä olisi mitään vikaan.

Aiemmin näytin tutkimuksen, jonka perusteella brasilialaiset tykkäisivät kurvikkaammista vartaloista naisilla, mutta tästä huolimatta kauniina pidettävien naisten joukossa voi havaita laihempia naisia. Tässä on varmaan kysymys siitä, että kurvikkaat naiset ovat seksikkäitä ja tällaiset barbiemaiset naiset enemmän tyylikkäitä eliitti naisia.

Brasiliassa elintaso kasvaa, joten voi hyvin ajatella miehillä siellä olevan jatkossa enemmän mieltymystä laihempiin naisiin. Tällä viittaan siihen, että tutkimusten perusteella miesten näkemyksiin naisten vartalon kurvikkuudesta tai paksuudesta vaikuttaa paljon elintaso tai kuinka paljon on tarjolla ruokaa. Elintason kasvun huonona puolena näyttää usein olevan monien naisten lihominen vähentäen kauneutta.

Oikealla alla olevissa kuvissa näkyy olut mainoksia, josta tulee mieleen kuinka muutamien tutkimusten perusteella naiset eivät tykkäisi liian seksikkäistä mainoksista. Onko nuo varsinkin uusimmat mainokset suunnattu enemmän miehille vai saako tällaiset mainokset kuitenkin brasilialaisen naisen ostamaan olutta.


Lähde - Claudia

Alla olisi kuvia tutkimuksesta, jossa tarkastellaan osaltaan meksikolaista telenovelaa Rubí:a ja siinä näkyvää naiseutta, jossa päähenkilö on nimeltään Rubí. Tätä naista näytteli Bárbara Mori, jolla voi nähdä olevan tätä samaa kaunista ulkonäköä, jota olen esitellyt myös esim. venäläisten mallien osalta.

Meksiko on myös samankaltainen maa kuin monet Latinalaisen Amerikan maat, että enemmän ulkonäöltään eurooppalaiset ovat paljonkin esillä ja tämä näkyy myös Telenoveloissa. Kannattaa katsella kuvia Barbarasta, että muutamien kuvien perusteella vaikuttaa erittäin kauniilta.


Lähde - Rubí

En ole tätä alla olevaa tutkimusta lukenut, mutta näistä tutkimuksista usein löytyy yhteenveto englanniksi, joten tässä tutkimuksessa on kysytty Salvador:in kaupungissa asuvilta nuorilta keskiluokkaan kuuluvilta naisilta kuinka kauneusihanteet vaikuttavat heihin.

Tutkija on tietenkin kertonut muutakin kuin naisten näkemyksiä, että alla voi havaita näytetyn kuinka kuvia voidaan muokata vasemmalla ollen jälkeen kuva. Nähtävästi ylimmällä naisella ihonväri on valoisampi ja alimmalla naisella on poistettu varsinkin ikääntyville naisille vääriin paikkoihin lisääntyvää rasvaa, kuten vatsaan ja vyötäröön.

Tuo ihonvärin tai ihon tekeminen valoisammaksi taitaa olla hyvin tyypillistä kuvankäsittelyssä, mutta tämä on varsinkin Yhdysvalloissa aiheuttanut kohuja, jos jonkun mustan tai tumman naisen ihonväri on näyttänyt vaaleammalta.

Eihän tässä aina ole kyse kuvankäsittelystä, että näkemäni perusteella monet valokuvaajat käyttävät voimakkaita valoja, joka taas helposti vaalentaa myös monen mustan tai mulatti naisen ihonväriä, josta sitten syntyy kohu, joten heidän osalta ihonvärin vaalentumista kannattaisi välttää.

Oikealla puolella näyttäisi olevan lihaksikas nainen ja alipainoinen nainen, joille kummallekin löytyy miesten joukosta tykkääjiä, mutta eipä tämä ole kaunista feminiinistä ulkonäköä, koska naisen vartaloon kuuluu sopivassa määrin rasvaa, joka taas on myös hyvän hedelmällisyyden kannalta tärkeää.

Jos muiden kuvien perusteella oikein ymmärsin tuo tutkija esille kuinka kauniina pidettävillä brasilialaisilla naisilla olisi samankaltaista ulkonäköä kuin länsimaissa kauniina pidettävillä naisilla.

Tässä voi tietenkin ajatella olevan kyse länsimaiden vaikutuksesta, mutta toisaalta kauniit naiset ovat paljonkin samankaltaisia ulkonäöltään. Kuinka moni näkee suuren nenän tai leuan naisella kauniina? Eipä taida montaa löytyä, joten kaunis nainen ei voi olla liialti erilainen ulkonäöltään.


Lähde - Sexy

Alla olevat kuvat liittyvät tutkimukseen, jossa on tarkasteltu brasilialaisia naistenlehtiä Glamour, Marie Claire, Boa Forma, Estilo de vida, Claudia ja niissä havaittavaa kauneusihannetta kosmetiikka mainoksissa.

Koska en ole tätäkään tutkimusta vielä lukenut, niin sitä täytyy yrittää jotain kertoa kuvien osalta. Pohdiskelin tässä poskipäiden tai poskiluiden ulkonäköä, että esim. kauniilla keskimmäisellä naisella voi havaita poskipäissä olevan pyöreyttä, josta olettaisin monien ihmisten tykkäävän.

Tämä näkyy varsinkin hymyiltäessä, mutta osalla naisista pyöreyttä on paljonkin havaittavissa ilman hymyilyä ja tämä pyöreys tahtoo ikääntyessä vähentyä, koska tietääkseni ihon alta katoaa tai valuu alaspäin rasva. Tässä oli kyse poskipäiden pyöreydestä, mutta osa ihmisistä taitaa tykätä myös kulmikkaammista poskiluista.


Lähde - Boa Forma

Nämä kuvat on poimittu tutkimuksesta, jossa tarkastellaan kahta pohjoisbrasilialaista aikakauslehteä Pará + ja YOU. Tässäkin tutkimuksessa katsotaan varsinkin naisia ja kauneutta, joka englanninkielisen yhteenvedon mukaan vaikuttaa paljonkin laihalta, ikääntymisen vastaiselta, valkoiselta, sivistyneeltä, tyylikkäältä ja seksikkäältä.

Kuvien perusteella näyttää siltä kuin You olisi enemmän suunnattu valkoiseen eliittiin kuuluville tai muutenkin tuodaan sellaista ulkonäköä esille. Pará + aikakauslehdessä näyttäisi muidenkin kuvien perusteella olevan enemmän eksoottisempaa ulkonäköä, jolta olettaisi varsinkin pohjoisbrasilialaisten enemmän näyttävän.

Brasilian eteläosissa varsinkin elää paljon eurooppalaistaustaisia luultavasti osaltaan miellyttävämmän ilmaston takia, koska pohjoisessa on kuumempaa. Tähän on kuitenkin tullut muutosta, että pohjoisesta on muuttanut etelään enemmän sekarotuisia ja jonkinlaisia mustia, koska osaltaan elintaso on parempaa.


Lähde - You