27. elokuuta 2017

Mona Lisa maalaus ja lapsen kasvot verrattuna aikuiseen. Lisäksi lisää kuvia 35photo ja Photosight sivustoilta

Alla olisi sitten paljon alastonkuvia Photosight sivustolta vaikka alkuaan oli tarkoituksena vaan ihmetellä Mona Lisa kuvaa ja sen ympärille kerätä kuvia, mutta huomasin aika paljon uusia kuvia ilmaantuneen, että täytyi taas kerätä. Onko tuo Mona Lisa lisätty kuvankäsittelyllä kuvaan vaikka joku on voinut tuon maalata hylättyyn taloon.

Tässä on ollut juttua kasvon osista ja kulmakarvoista, niin tuon Mona Lisan osalta voi havaita kulmakarvojen puuttuvan vaikka niiden olettaisi olevan tärkeitä kauneudessa ja normaalissa ulkonäössä. Lisalla ei myöskään ole silmäripsiä vaikka usein naisella tykätään näyttävistä silmäripsistä, että osa naisista käyttää jopa tekoripsiä.

Vuonna 2006 on kuitenkin kerrottu Pascal Cotte:n tekemistä tutkimuksista, joiden mukaan Lisalla olisi ollut kulmakarvat ja silmäripset, mutta ne ovat ajan kuluessa kuluneet pois esim. puhdistamisen takia. Tätä pitäisi enemmän tutkia, onko muut tutkijat samaa mieltä, mutta tiettävästi 1500-luvulla naisilla tykättiin hyvin pienistä viivamaisista tai vähän näkyvistä kulmakarvoista, joka selittäisi niiden katoamisen Mona Lisan kasvoista.

Miksi sitten Lisa ei näytä erityisen rumalta tai omituiselta vaikka häneltä kulmakarvat puuttuvat. Lisalla voi osaltaan havaita kasvon keskiosan olevan pitkä, joten ilman kulmakarvoja keskiosa näyttää pidemmältä kuin alinosa ja tästä ulkonäöstä ihmiset myös tykkäävät. Hyvin usein sitä voi havaita monilla naisilla olevan kasvon keskiosa lyhyt ilman kulmakarvoja, että kulmakarvat osaltaan tekevät kasvon keskiosasta pidemmän ja näyttävän.

Tätä asiaa voi jokainen tutkia poistamalla näissä kollaaseissa olevilta naisilta kulmakarvat, niin ovatko naiset enää yhtä kauniita vai omituisia. Omituisuuden voi ajatella aiheutuvan siitä, että ihmisillä on yleisesti kulmakarvat ja kulmakarvoilla ihmiset myös ilmehtivät. Vielä Pascal Cotte:n tutkimuksiin liittyen havaittiin nykyisten värien olevan vaaleampia ja vernissan takia kellastuneita, että esim. taivas oli alkuaan sinisempi, eikä vihertävä vaan hyvin kalliilla Lapislatsuli:lla maalattu ja iho vaaleampi.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Aiemmin kertoilin tytön ja naisen kasvoista, jotka voi taas nähdä alla. Ensimmäisessä kuvassa värikalvo on samankokoinen kuin keskimmäisen kuvan tytöllä, mutta naisella voi havaita pään olevan suurempi. Kolmannessa kuvassa pienensin naisen päätä, että värikalvot ovat tytön värikalvojen sisällä.

Tästä huolimatta naisen pää on edelleenkin suuremman näköinen, mutta aikuisille on hyvin tyypillistä leuan alaspäin pidentyminen. Tyttö on varmaan alle viisi vuotias, että pää kasvaa vielä paljon kokoa, mutta värikalvon osalta on voinut myös valokuvaaja tehdä siitä suuremman, joka vääristää vertailua.

Katselin vanhaa taidetta WikiArt sivustolta ja näyttää tällä hetkellä siltä, että kyllä naisilla usein on kulmakarvat, mutta ne voivat olla viimamaiset ja haaleat. Kaipa kulmakarvat ovat alunperin näkyneet paremmin, mutta ei ainakaan ole tapahtunut samalla tavalla kuin Mona Lisalle, jos Pascal Cotten havainnot pitävät paikkaansa oli Lisalla alunperin kulmakarvat.

Oikealla on kuusi teosta, joista ensimmäistä sanotaan Isleworth:in Mona Lisaksi ja tämän oletetaan olevan alkuperäinen nuori Mona Lisa, jonka mallina oli todennäköisesti Lisa Gherardini, josta myöhemmin Leonardo teki ikääntyneemmän tunnetuimman Louvre:n Mona Lisan, joka on viereisessä kuvassa.

Tiettävästi Francesco del Giocondo tilasi Leonardolta teoksen, jossa käytettäisiin mallina vaimoa Lisa Gherardinia. Myöhemmin Leonardo teki Giuliano di Lorenzo de' Medici:n pyynnöstä Louvren Mona Lisan. Näistä asioista on tietenkin kiistaa, mutta varmaan moni näkee nämä osaltaan nuoremmat kasvot kauniimpana.

Keskimmäisen rivin ensimmäisessä kuvassa on Espanjassa sijatsevassa Prado:n museossa oleva tiettävästi jonkun Leonardo da Vincin oppilaan tekemä kopio Mona Lisasta vaikka ei siltä täysin näytä, mutta sillä voi havaita olevan silmäripset ja kulmakarvat, että sitä voisi vaikka kuvankäsittelyllä siirtää Leonardon tekemälle Lisalle kulmakarvat.

Pradon Mona Lisa näyttää olevan erinomaisesti säilynyt verrattuna huonokuntoisemmalta vaikuttavaan tunnettuun Louvren Mona Lisaan. Pradon maalauksessa on myös yksityiskohdat paremmin esillä, mutta tuon tunnetun Mona Lisan sumuinen epätarkkuus on tarkoituksellista liittyen sfumato maalaustapaan.

Leonardo halusi tällä saada aikaan aidompaa kolmiulotteista ja vähemmän piirrosmaista ulkonäköä. Mielenkiintoisesti vasta muutama vuosi sitten havaittiin Pradon teoksen mustan taustan alla olevan samankaltainen maisema kuin Leonardon teoksessa, että joku oli mennyt maiseman peittämään.

Viereisen teoksen oletaan myös olevan Leonardo da Vincin oppilaan tekemä kopio. Eipä tässäkään näytä olevan kulmakarvoja, joita ei näytä myöskään olevan Isleworthin teoksessa vaikka jotain viivaa on havaittavissa. Alimmalla rivillä on kaksi Rafael:in maalausta, joiden ajatellaan saaneen vaikutteita Mona Lisasta, että onhan samankaltaisuutta havaittavissa, mutta näillä kummallakin teoksella voi havaita olevan kulmakarvat.

Vasemmalla voi vielä nähdä kasvot, jotka ovat Pascal Cotten uusien tutkimusten perusteella paljastuneet Louvren Mona Lisan alta. Viimeisessä alla vasemmalla olevassa kuvassa voi vasemmalla havaita Louvren Mona Lisan ja oikealla muokatun, josta on poistettu vernissasta eli lakasta vuosien saatossa aiheutunut kellertävyys ja värit palautettu alkuperäisiksi, että oikealla oleva on suurin piirtein sellainen, miltä Leonardo da Vinci halusi teoksen näyttää.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - True colors - La Bella Principessa - Giovanna - Sveta

Tuli vastaan 1500-luvulla eläneen Giorgio Vasari:n kirjoitus, jossa hän kertoo kuinka Mona Lisalla olisi kulmakarvat ja silmäripset. Kuitenkin kirjoituksen kummallisuus on siinä, että hän ei ole todennäköisesti itse teosta nähnyt ellei sitten ole jotain näkijää tai Leonardon oppipoikaa haastatellut. Giorgio kertoo kyseessä olevan Louvren Mona Lisa, mutta nähtävästi The Mona Lisa Foundation tulkitsee kyseessä olevan Isleworth Mona Lisa, koska se varsinkin on keskeneräinen ja ulkonäöltään kertomuksen mukainen.
For Francesco del Giocondo, Leonardo undertook the portrait of Mona Lisa, his wife, and after working on it for four years, he left the work unfinished, and it may be found at Fontainebleau today in the possession of King Francis. Anyone wishing to see the degree to which art can imitate Nature can easily understand this from the head, for here Leonardo reproduced all the details that can be painted with subtlety.
The eyes have the lustre and moisture always seen in living people, while around them are the lashes and all the reddish tones which cannot be produced without the greatest care. The eyebrows could not be more natural, for they represent the way the hair grows in the skin-thicker in some places and thinner in others, following the pores of the skin. The nose seems lifelike with its beautiful pink and tender nostrils. The mouth, with its opening joining the red of the lips to the flesh of the face, seemed to be real flesh rather than paint.
Lähde - Earlier Mona Lisa - Mona Lisa in original colors - Sfumato effect

Jatkoin taas 35photo sivustolta kuvien keräämistä, mutta näistä kuvista moni on myös uusia. Ensimmäisen kollaasin keskellä näkyy ellei alaston nainen vie kaikkea huomiota Moskovaan rakennettuja uusia pilvenpiirtäjiä, joita voi katsella Googlen kartoista sijaiten vasemmalla keskustasta. Pilvenpiirtäjistä moni on tällä hetkellä Euroopan korkeimpia.

Tässä on jo näkynyt aika paljon alastonkuvia naisista, mutta en kerää näitä kuvia aikuisviihteen takia vaan on mielenkiintoista katsella naisten vartaloita ja rintojen muotoja. Joku päivä sitten katsoin sukupuolen vaihtajille tarkoitettua Susans keskustelupalstaa, niin siellä on aika kamalaa nähdä kuinka naiseksi haluavilla miehillä lantio on kapea ja muutenkin vartalo ruma.

Kauneustutkimusten perusteella miehet tykkäävät paljonkin alimpana vasemmalla punaisessa mekossa olevan naisen vartalosta, jossa voi havaita vyötärössä kapeutta ja lantiossa leveyttä. Lisäksi voi havaita rinnoissa kokoa ja nähtävästi kauniit kasvot, että naisella on paljon kauneutta, josta hyvin moni mies on samaa mieltä. Osa miehistä tietenkin tykkää enemmän tyttömäisistä vartaloista, joita voi useimmin nähdä siroilla aasialaisilla naisilla vaikka osalla myös vartalo kehittyy hyvin naismaiseksi.

Toiseen kollaasiin löysin keskelle kaksi hyvin toisiinsa sopivaa kuvaa vaikka pienoismalli ei ole täysin samanlainen kuin oikea purjelaiva. Tuossa kollaasissa voi varmaan tunnistaa monta alaikäistä tyttöä, joista vertasin keskellä vasemmalla olevaa tyttöä hänen alla olevaan naiseen. Hyvin samankaltaiset kasvot, mutta tietenkin naisella on suurempi pää, jos vertaa värikalvon kokoa.

Tämä on kuitenkin yksi osoitus siitä, että naisen kauneudessa on osaltaan kyse samankaltaisista kasvoista, joita voi nähdä tytöillä. Neljänteen kollaasiin löysin keskelle naisen ketun kanssa, jonka löysin jo monta viikkoa sitten. Aiemmin kuvia etsiessä yritin löytää uudestaan kuvan näytille, mutta löytyi toinen nainen ketun kanssa. Viimeisessä kollaasissa voi erikoisesti nähdä tiikerin ja keskellä ammeessa aasialaisen tai siperialaisen naisen, että voi havaita kasvojen olevan matalia.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

Psychology of Beauty sivustolta tuli vastaan tutkimus, jossa tarkastellaan alkoholin ja meikkauksen vaikutusta kykyyn tunnistaa ikä ja kuinka kauniilta näyttää. Tutkimuksessa havaitaan naisten ja miesten näkevän kauniina nuoremmat kasvot, jotka ovat alla keskimmäisellä rivillä kuvassa, jossa näkyy neljä kasvoa ja ylimmät ovat nuoremman näköisiä.

En täysin tykännyt näistä nuoremmista kasvoista, koska varsinkin nenä vaikuttaa pullealta, mutta muutenkin päätin oikealla yllä olevia kasvoja muokata, jotka näkyvät 50% oikealla suuressa kuvassa. Tämän jälkeen tein muutamista naisista keskimääräisen yhdistelmäkuvan, jota vertasin muokattuun kasvoon ja kasvot olivat hyvin samankaltaiset.

Päätin jättää yhdistelmäkuvan 50% läpinäkyvyydellä muokatun kasvon päälle, että tällä tavalla kasvoihin tuli vähän esim. väriä, kuten esim. huuliin punertavuutta. Yhdistelmäkuvan teossa käytetyillä naisilla oli yksilöllistä kauneutta ja kasvoissa eroja esim. leuan leveydessä, että ei tässä keskimääräiseltä kuvalta tarvitse näyttää vaikka kauniilla naisilla usein olisi paljon samankaltaisuutta. Tämän takia esim. huulten koossa, leuan koossa ja silmien muodossa voi olla vähän eroja.

Ylimmälle riville ja keskelle laitoin vielä kuvia suosituista naisista Reddit sivuston Gentleman Boners sivulla. Näistä naisista voi lukea kommentteja vaikka ne ei aina näytä liittyvän naisen ulkonäköön. Naisista kannattaa muutenkin katsella enemmän kuvia, eikä päätellä kauneutta yhden kuvan perusteella.

Jos tekee vertailua olisi naisilla hyvä olla samanlaiset ilmeet, että esim. hymy helposti kaunistaa tekemällä kasvoista miellyttävät. Hymy myös pyöristää poskipäitä, jotka näkyvät nenän vieressä kummallakin puolella.

Tämä lisää nuorekkaampaa ja feminiinisempää ulkonäköä, että iäkkäillä poskipäät ovat useimmin lättänämpiä rasvan vähentymisestä ja alaspäin valumisesta johtuen. Tietenkin tässä on myös kyse geneettisistä tekijöistä, että osalla naisista poskipäät ovat hyvin pyöreitä ilman hymyilyä ja osalla lättänät.

Näistä naisista kaikki taitaa olla jonkinlaisia julkkiksia, joka osaltaan vaikuttaa naisten suosioon, eikä ainoastaan ulkonäkö, joten tässä ei aina kannata jonkun naisen suosiota katsoa vaan yleistä suosituilla naisilla havaittavaa ulkonäköä, että onko suurimmalla osalla esim. kapean korkeat nenät.

Ylimmällä rivillä vasemmalla olevasta Felicity Jones:sta laitoin merkille hänellä olevan hampaissa pientä eteenpäin työntymistä vaikka pitäisi katsoa enemmän kuvia. Mielenkiintoisesti huomasin myöhemmin kommenteissa olevan kommenttia naisen hampaista vaikka muutoin naisesta on huomattavan paljon tykätty.

Huomasin myös Ashley Greene:llä keskimmäisen rivin vasemmalla olevan kuvassa aika kapea nenä, joka laittaa epäilemään nenäleikkausta vaikka voihan ihmisillä nenät olla hyvin kapeita. Osa ihmisistä on hyvin onnekkaita, että omaavat nenän, joka usein pyritään luomaan nenäleikkauksilla. Nähtävästi naisen nenän on sanottu olevan samankaltainen kuin Michael Jackson:lla, mutta ei tässä tarvitse yksittäisten henkilöiden mielipiteistä välittää, jos huomattava osa miehistä tykkää naisesta.

Yhdysvalloissa on myös kauneusihanteena naisella kapean korkea nenä, jonka usein myös julkkiksiksi päässeet haluavat omata, että osalla julkkiksista voi havaita alusperin olleen esim. pullea nenänpää. Tätä kauneusihannetta on esim. osa mustista kritisoinut kuinka mustilta naisilta vaaditaan kapeaa nenää tai jos ei välttämättä vaadita, niin monista syistä johtuen musta tai osittain musta nainen vaan haluaa muuttaa nenänsä kapeammaksi, koska esim. näkee sellaisen muilla julkkiksilla, kuten valkoisilla naisilla.

Kun näitä kuvia naisista keräilen, niin laitan naisten ulkonäöstä monia asioita merkille. Jos havaitsen naisen kasvoissa jotain, jonka olettaisin monen näkevän rumana, niin en mielelläni naisesta kuvaa laita. Tämän takia on jäänyt laittamatta monia pitkälti kauniita naisia, joilla olen havainnut esim. nenässä liiallista pulleutta tai hampaissa eteenpäin työntymistä.

Varmasti joku näistä naisista tykkäisi, mutta muilta saisi kuulla kielteistä kommenttia vaikka ei tässä lopulta tarvitse kaikkia miellyttää. Alimmalla rivillä on muutama kuva 35photo sivustolta ja keskellä aasialaisen näköisiä naisia, joilla voi mukavasti havaita vyötärössä kapeutta ja lantiossa leveyttä.

While we don’t have the specific data reported in this paper, the conclusions are consistent with what is generally asserted: looking young is attractive in human females. At least one contributing reason for this attraction to youthful appearance in female faces is the increased rate of development in male faces at puberty, relative to female faces. That is, men’s and women’s faces show the same growth spurt: but males show this growth more markedly. This variation results in larger noses, mandibles, and sinuses (along with brows and cheekbones) in men. 
Since these areas are larger in men, larger features become masculine features. Since these facial features are smaller in women, smaller ones become feminine. Another way to conceptualize this: looking younger looks less masculine. To my way of thinking, this explains what might appear to be a disturbing preference in both men and women for female faces with some prepubescent structural characteristics.
[...] 
Prabha: Day before yesterday in my office there was a child and I was asking her which among us do you like the most. We are like … eight or nine or ten of us in the office. One person in my office has very light skin. She has good features with a round face and all. Almost instantaneously the little girl said that she liked that woman – the woman with the light skin. The second thing she said is that she resembled a doll. So for her, being fair and being pretty is what beauty means. [sic] 
Josephine: So for her, being fair is equal to being beautiful?

Prabha: Yeah. Fair and lean … that is what is inculcated from a very young age. Boys, from childhood, talk to fair girls. They don’t talk to girls who are dark or girls who are not pleasing. So when they grow, that becomes a stable factor.
[...] 
I argue that Kayla’s #BBGprogress Instagram posts, along with the users’ comments on the images, demonstrate an appropriation of the male gaze, what I define as female-on-female gaze that monitors and controls standards of femininity.
Female policing results in judgment based on ideas of perfection driven by a male dominated culture; this gaze in turn creates a capitalization on female insecurities perpetuated by the heterosexual male gaze. I define three categories of perfection: weight loss, physical fitness/strength, and beauty/sexiness, all of which contribute to the de-humanizing of females. 
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - Pretty - Kasvot - Melonit

Jatkan tässä koko ajan kuvien keräämistä 35photo sivustolta vaikka voisi muiltakin sivuilta kerätä. Alkuaan keräilin enimmäkseen eurooppalaisemman näköisistä naisista kuvia, joita tietenkin on suurin osa tuolla sivustolla, mutta halusin vielä kollaasin täytteeksi kuvan vietnamilaisesta naisesta, jonka olin joku päivä sitten nähnyt.

En harmillisesti kuvaa löytänyt, mutta hakukoneella löytyi vietnamilaiselta valokuvaajalta Duong Quoc Dinh:lta paljon hienoja kuvia, että täytyi niitä keräillä kuuden kollaasin verran ja lisää löytyisi. Vaikka yhdestä vietnamilaisesta naisesta en löytänyt kuvaa, niin alla on kuitenkin monia vietnamilaisia malleja vaikka monissa näistä kuvista on sama nainen.

Vietnamilaisilla naisilla näyttää kuvissa olevan aika näyttävät täyteläiset rinnat, jotka voivat olla joidenkin mallien osalta aitoja, mutta epäilisin osan käyneen laittamassa implantit rintoihin. Kuten olen muutaman kerran kertonut tehdään myös Vietnamissa kauneusleikkauksia ja sitä voisi myös olettaa osan käyneen nenäleikkauksessa.

Aasialaisilla naisilla taitaa yleisemmin olla pienemmät rinnat, mutta niihin liittyy monia hyviä puolia, että kauneusleikkauksella pienistä rinnoista voi tehdä helpommin vähän suuremmat ja kauniit. Vaikeaa sitä on tehdä rinnoista kauniita, jos ne ovat liialti venyneet alaspäin tai kehittyneet väärin. Pienemmillä rinnoilla näyttää myös nuorekkaammalta vaikka naisella olisi hyvä olla selvästi kokoa rinnoissa.

Alkuaan etsin sivuprofiilista kuvia, joita näytti olevan vähän, mutta näistä vietnamilaisista naisista on paljon myös sivusta kuvia, joissa voi havaita yleisesti huulten pysyvän E-linjan takana tai sen läheisyydessä. Kasvot vaikuttavat yleisesti naisilla hyviltä, mutta tällaisten kasvojen voi sanoa olevan aika lapsenomaisia, että sitä voi vaikka verrata omaa tyttöä tai jotain muuta tyttöä näihin naisiin.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Olen kerännyt suuren määrän kuvia Photosight sivustolta, mutta alkajaiseksi lajittelin kuvien joukosta kuvat, joissa on alastomuutta. Ylimmän rivin keskimmäisessä kuvassa voi nähdä naisen hymyilevän kauniisti. Keskimmäisellä rivillä voi nähdä naisia peilin luona, että taitaa moni nainen haaveilla samanlaisesta ulkonäöstä kauniilla rinnoilla. Alimmalla rivillä on naisilla kaunista vartalon muotoa, jota ei näkemäni perusteella kaikille naisille kehity vaan lantio voi olla tosi pieni, jonka takia vartalo on enemmän tyttömäinen tai pahimmillaan miesmäinen.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15

Alla olisi koko vartalosta kuvia, joita näytti olevan 35photo sivustolla vähemmän. Ensimmäisen kollaasin keskimmäisen rivin keskellä voi nähdä morsion ja hänen edessä taitaa olla häihin osallistuva nainen. Jos en ole väärässä pitäisi häissä morsiamen olla näyttävästi esillä, mutta nyt tämä toinen nainen taitaa viedä häissä huomion säärillään. Eipä taida kuitenkaan suuresti viedä, koska Venäjällä varmaan miehet on paremmin tottuneet seksikkäämpään pukeutumiseen.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Alle keräilin neljän kollaasin verran jotenkin aasialaisilta näyttäviä naisia, että ei tämä luokittelu täysin vaikeaa ole vaikka tietenkin esim. Venäjällä on myös enemmän ja vähemmän sekoittuneita, että ei voi aina sanoa selvästi aasialaisen näköiseksi. Kyllä aasialaisilla ilmenee erilaista ulkonäköä, että voi jossain määrin tunnistaa korealaisen ja thaimaalaisen, mutta tästä huolimatta samankaltaisuutta ilmenee, jonka takia ovat ulkonäöllisesti aasialaisia.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Alla olisi sitten lähikuvia naisten kasvoista ja näissä kuvissa voi huomata olevan monilla naisilla enemmän eurooppalaisempaa ulkonäköä, joka tyypillisesti näkyy osaltaan siinä, että kasvot työntyvät enemmän eteenpäin. Ensimmäisessä kollaasissa voi keskellä nähdä naisia huivit päässä, joka varmaan tuo monelle mieleen muslimit ja varsinkin iranilaiset naiset, koska näkyy vähän hiuksia, mutta tässä voi olla kyse ortodokseista, että naisten olisi hyvä käyttää varsinkin kirkkoon mentäessä huivia.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Lähde linkkien kautta voi myös katsoa muiden ihmisten mielipiteitä kuvista, että nähtävästi yllä linkin neljä nainen on saanut paljon kommentteja ollen esim. kaunis ja Hollywood tähti. Näistä kuvista osa on samoja, joita olen ennenkin näyttänyt ja joitakin en muista laittaneeni, mutta olen osaltaan tarkoituksella kerännyt ylimääräisiä kuvia, koska niitä voi käyttää täytteenä kollaasissa. Kuvia kerätessä huomaa harmillisesti, että jostain kauniista naisesta on otettu vain yksi tai kaksi kuvaa vaikka voisi ajatella olevan järkevää käyttää naista enemmän mallina.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

Alla olisi nyt kaikki loput kuvat laitettuna kollaasiin, että nämä kaikki kuvat pystyin laittamaan kuvankäsittelyohjelmaan ja jotenkin lajittelemaan. Eipä kaikkien kuvien osalta ole erityistä syytä, miksi johonkin kollaasiin on laitettu.

Kuitenkin yhdessä kollaasissa voi havaita naisen vessanpöntöllä, jonka ympärille laitoin tyylikkäämpiä kuvia. Onhan siinä myös erikoinen kuva kuinka taustalla näkyy avioliiton muodostanut pariskunta ja edessä häävaatteisiin pukeutunut nainen mannekiini miehen kanssa, jolla taitaa olla monien naisten miehessä haaveilemaa ulkonäköä.

Tässä ensimmäisessä kollaasissa voi mukavasti nähdä äitejä ja lapsia. Keskimmäisen rivin vasemmalla on kasvonpiirteiden perusteella aasialainen tai siperilainen äiti ja samankaltaista ulkonäköä omaava tytär. Voihan tytär olla eurasialainen, että ei sitä sekarotuisten ulkonäöstä aina tiedä tai sitten äiti on tehnyt tytön aasialaisempaa ulkonäköä omaavan miehen kanssa.

Olen näitä kuvia valinnut sillä perusteella, että naiset näyttävät jotenkin kauniilta ja kuvat ovat muutenkin mielenkiintoisia. Tietääkseni Photosight sivustolla on yli kymmenen vuoden verran kuvia, että näistä kuvista monet on viimeisen vuoden aikana julkaistuja, mutta olen myös katsonut valokuvaajien vanhoja kuvia.

Kauneus on aina lopulta katsojan silmissä, mutta varmaan näiden naisten joukosta joku kaunotar löytyy. Jos tykkää enemmän esim. mustista naisista, niin nämä naiset eivät sitten täysin miellytä, koska kuvien joukossa ei ole yhtään selvästi mustaa tai mulattia.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Katselin taas Google Scholar:sta löytyisikö jotain mielenkiintoista, mutta aika vähän näyttää löytyvän. Harmillisesti en pääse Shirley:n kirjoituksia tarkemmin lukemaan, mutta hän näyttää aiemmin lukemani perusteella olevan kiinnostunut mustien ongelmista, kuten tässäkin tapauksessa.

Alla olevista kahdesta ensimmäisestä lainauksesta tulee sellaista mieleen, että eurooppalaiset kuitenkin ovat vielä toistaiseksi enemmistöä, niin tietenkin silloin eurooppalainen ulkonäkö on enemmän esillä ja kauneusihanteena. Tämä tietenkin aiheuttaa vähemmistöille jonkinlaisia ongelmia ja varsinkin jälkeläisille, jos ulkonäkö poikkeaa suuresti länsimaisesta kauneusihanteesta.

Tässä tapauksessa on kyse mustista, niin onhan mustilla kuitenkin Afrikka ja siellä monet maat, joissa kauneusihanteena on enemmän mustalta näyttävä ulkonäkö vaikka monilla mustilla naisilla tietenkin on halua suoristaa hiuksia tai käyttää peruukkia ja vaalentaa ihonväriä.

Yksi vaatimus, jonka aina välillä näkee liittyy missien valintaan, että länsimaissa pitäisi valita musta tai kantaväestöstä poikkeava missi. Eikö suvaitsevaiset näe tässä mitään ongelmaa eurooppalaisen naisen kannalta ja kuinka oikein valitset erilaisen ulkonäön omaavien naisten keskuudesta missin.

Ylempänä olevissa kollaaseissa oli monia eurooppalaisia naisia, niin onko suvaitsevainen sitä mieltä, että nämä kaikki naiset ovat rumia ja missikilpailussa tulisi valita musta nainen, koska se kertoo suvaitsevaisuudesta ja pyrkimyksenä on lopulta tuhota eurooppalaisuus väittämällä eurooppalaisia rumiksi.

Kuitenkin on myös sillä tavalla, että ihmisten näkemyksiin kauneudesta voidaan jossain määrin vaikuttaa, mutta lopulta kauneudessa on pitkälti kyse feminiinisestä ulkonäöstä, että siihen ei suvaitsevainen voi paljoakaan vaikuttaa, jos miehet yleisesti tykkäävät naisella esim. pitkistä kauniista hiuksista ja kapeasta nenästä.

Kuten Feminine Beauty sivuston ylläpitäjä taisi osaltaan todeta voisi missikilpailuihin liittyviä rodullisia tai etnisiä ongelmia ratkaista sillä, että järjestettäisiin länsimaissa esim. mustille, aasialaisille ja kantaväestölle omat missikilpailut.

Tällöin voidaan arvostaa erilaista kauneutta, mutta missikilpailujen yhteydessä voisi aina myös ihmisille muistuttaa, että missin valinnassa ei ollut ainoastaan kyse ulkonäöstä ja siinä on myös kyse raadin omista mieltymyksistä.

Reddit sivustolla voi nähdä millaisista naisista varsinkin länsimaalaiset miehet tykkäävät, niin se vaikuttaa paljonkin länsimaalaiselta tai eurokeskiseltä vaikkä onhan miehiä, jotka tykkäävät enemmän eksoottisemmista naisista, että olihan aiemmin esim. kollaaseissa aasialaisia kaunottaria.

Perinteisesti ihmiset ovat todennäköisesti paljonkin tykänneet ja arvostaneet omassa etnisessä ryhmässä havaittavaa ulkonäköä, jota tänäkin päivänä paljonkin ilmenee suvaitsevaisten harmiksi, jotka toivoisivat ihmisten muodostavan enemmän sekarotuisia ja muita selvästi poikkeavia parisuhteita, jonka tuloksena voi syntyä esim. hyvin afrikkalaisen näköisiä jälkeläisiä, joita ei voi sanoa eurooppalaisiksi, jotka myös Shirley Tate tunnistaa.

Tuossa alla väitetään kuinka mustat naiset olisivat rumia, koska valkoiset naiset ovat kauneusihanteena, mutta eihän se sitä oikeasti tarkoita. Kuitenkin on sillä tavalla, että länsimaalaisilla miehillä näyttää olevan yleisesti vaikeaa nähdä ruskeampaa tai mustempaa ihonväriä ja muita voimakkaasti afrikkalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä kauniina, mutta eihän eurooppalaisen miehen mielipiteellä ole väliä vaan mustan miehen tulee nähdä mustat naiset vaikka maailman kauneimpina.
White beauty iconicity is necropolitical because Black and Black-white ‘mixed race’ women live within shaming events produced by their aesthetic hierarchy positioning as ugly. Whiteness continues as the beauty ideal in the Global North/South-west and is a necessary defining context for aesthetic life. The promise of white ideal beauty continues to resonate negatively in Black and Black-white ‘mixed race’ women’s lives as it makes their beauties un-narratable by erasing their possibility for representation. 
[...] 
Affect is racialized with respect to Black beauty shame because beauty/ugliness is a socially constructed, culturally specific binary and within the ‘structure of feeling’ in the Global North/South West anti-Black African descent racism structures our experiences within racialized assemblages. Shame is attached to judgements of Black beauty/ugliness. It is an affect which is at once silenced, even whilst it aims to silence and produce silencing on the connections between beauty, ugliness and racialization.
[...] 
Most recalled having the realisation that they are black as an unpleasant experience, and most often, one that occurred as a result of being exposed to white people or white culture. For instance, Nonto’s description of her first childhood encounter with white children is something which gave rise to neurosis of blackness within her.  
Her recognition of the white children’s beauty inadvertently drew attention to her deficiencies, and garnered a desire for aspects of whiteness (such as hair) for herself. Nonto was not alone in this, several women (Ruby, Emily, Trish, Gabi, Thembi) reported at some point in their lives, either hating their skin, hair, nose or bodies because they were not the attractive ideal.