29. lokakuuta 2017

Kasvon osiin jakamisesta, leuan koosta, värikalvolla mittaaminen, sukupuolten ulkonäöstä, terveydestä ja hedelmällisyydestä

Espanjanlaisten uutta kauneuteen liittyvää tutkimusta lukiessa tuli päädyttyä lukemaan romanialaisten muutama vuosi sitten julkaisemaa tutkimusta, jota en muista nähneeni, mutta eipä tuolla Google Scholar:lla kaikkia tutkimuksia aina löydä ellei selaa halutuloksia kymmenien sivujen verran tai kokeile kaikenlaisia hakusanoja. Tässä tapauksessa katselin espanjalaisen tutkimuksen lähteitä, jota pitäisi enemmän tehdä.

Alla on romanialaisten tutkimuksesta kuvia ja kaavioita. Tutkimuksessa päätettiin käyttää Becca kosmetiikan mallista kuvaa, koska hänen kasvot nähtiin kauniina, jossa kuitenkaan ei lukenut tuota tekstiä vaan etsin kuvan Googlen kuvahakukoneella, mutta en äkkiseltään huomannut tai edes viitsinyt tutkia naisen nimeä. Naisen kasvoille tehtiin epäsymmetriaa ja lisäksi muutettiin kolmen osan pituuksia.

Olisi hyvä nähdä tai tietää kuinka tutkijat ovat määritelleen nämä kolme osaa, koska usein näkee varsinkin keskiosan osalta erilaisia näkemyksiä kuinka keskiosa on pituudeltaan nenän alaosasta Nasioniin, joka on silmien yläpuolella tai Glabellaan, joka on kulmakarvojen kohdalla. Taas minä mittaan keskiosan pituuden nenän alaosasta kulmakarvojen yläpuolelle, koska kulmakarvat ovat osa kasvon keskiosan ulkonäköä vaikka joku olisi vuonna keppi ja kivi määritellyt viivan vähän alemmas.

Tutkijoiden kannattaisi tätä asiaa miettiä, eikä vaan toistella jonkun taiteilijan näkemyksiä. Tutkijat väittävät tällä mallilla olevan kasvon osat samanpituisia, mutta tämä ei pidä paikkaansa, koska naisella on alaosa lyhyempi kuin keskiosa ja yläosa on vähän lyhyempi kuin keskiosa. Toisin sanoen naisella on suurin piirtein alaosa ja yläosa samanpituisia ollen vähän lyhyempiä kuin keskiosa. Tämä on näkemäni perusteella naisen kauneudessa hyvä asia.

Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat eniten tykänneet alkuperäiseen kuvaan verrattuna pidemmästä otsasta tai vähän ylempänä olevasta hiusrajasta. Tämä ei pidä paikkaansa, koska minun tavalla mittaamalla naisella on tämän muutoksen jälkeen edelleenkin vähän lyhyempi yläosa kuin keskiosa. Pitäisi varmaan olla tutkijoille selvää yleisemmin kauniita naisia katsoessa, että ihmiset eivät yleisesti tykkää liian suuresta otsasta naisella.

Sitä voisi kuitenkin tehdä suurempia muutoksia kasvoihin, että voitaisiin paremmin nähdä kuinka suuresta otsasta ihmiset tykkäävät verrattuna muihin osiin. Kuitenkin toiseksi eniten tykättiin alkuperäisestä kasvosta, kolmanneksi eniten pidemmästä keskiosasta ja vähiten pidemmästä alaosasta. Alaosa on samanpituinen kuin keskiosa, mutta kasvot näyttävät pitkiltä ja leuanpää liian suurelta, että tekemällä päästä pituudeltaan lyhyempi voi alaosa olla samanpituinen kuin keskiosa, mutta tietenkin kauniilla naisilla on usein alaosa lyhyempi kuin keskiosa.

Tarkistin vielä mittaamalla, niin tutkijat ovat nähtävästi keskiosan pituuden määritelleet nenän alaosasta Glabellaan. Tällöin alkuperäisessä kuvassa kasvot kolmeen osaan jaettuna ovat suurin piirtein samanpituisia. Kysymys on kuitenkin lopulta siitä, että näkevätkö ihmiset kulmakarvat kokonaan kasvon keskiosaan kuuluvina ja sen näyttävyyteen vaikuttavana. Jos kyllä, niin silloin on virheellistä mittailla esim. Leonardo da Vincin näkemysten mukaan näitä osia, koska tällä tavalla mittaaminen aiheuttaa monille osaltaan lyhyen keskiosan ja vääränlaisia oletuksia kuinka ihmiset tykkäisivät pitkästä otsasta.Huomasin kuinka tuo Becca kosmetiikan kuva ei ole täysin sama, koska tutkimuksessa käytettyä kuvaa on venytetty luultavasti vaan skaalaustyökalua käyttämällä. Onhan myös mahdollista, että Becca kosmetiikka kuvaa on muutettu, mutta pitäisi löytää tuosta mallista lisää kuvia, että onko naisella pidemmät kasvot vai lyhyemmät.

En tällä kertaa viitsinyt Inkscapella lisätä viivoja alla oleviin kasvoihin, mutta näissä suuremmissa kuvissa voi paremmin nähdä tutkimuksessa tehtyjä muutoksia ja sitä kannattaa vaikka käyttää aiemmin linkattua Meazure 2.0 ohjelmaa, jolla hyvin usein mittailen kasvoja.

Alla ensimmäiset kuvat rivillä yllä ja alla ovat samoja, joista olen leikannut pois tekstit. Ylimmän rivin toista kuvaa olen nopeasti muokannut Gimpin IWarp työkalulla nostaen kulmakarvoja ylemmäs, mutta samalla suurenivat myös silmät. Värikalvot ovat taas epäluonnollisen suuret, mutta sitä voi ajatella naisella olevan aiemmin mainitut linssit. Muistaakseni yhdessä japanilaisen tekemässä tutkimuksessa havaittiin kuinka ihmiset tykkäsivät myös vähän suuremmista värikalvoista.

Tein myös naisen nenän alaosasta kapeamman, että kuvassa naisella vaikuttaisi olevan sieraimet leveän näköiset vaikka naisen nenää ei voi suureksi sanoa sen ollen silmien välillä. Aina on myös mahdollista, että kuva antaa vääränlaisen vaikutelman nenästä, joka taitaa olla varsinkin yleinen ongelma älypuhelimella liian läheltä kasvoista otetuissa kuvissa, koska nenä lähempänä linssiä voi näyttää liian suurelta. Lisäksi vielä muokkasin vasemmalla olevaa hiusrajaa pöyreämmäksi.

Seuraavaksi on D kasvo, joka nähtiin vähiten kauniina vaikka tuollekin kasvolle löytyi pieni määrä tykkääviä. Ei se taida monesta naisesta mukavalta tuntua, jos pieni määrä tykkää, mutta aina tai melkein aina taitaa löytyä joku tykkääjä, joista osalla voi hyvinkin olla päässä vikaa, jos näkee selvästi rumat kasvot kauniina. Vieressä olevan toisen D kuvan osalta pienensin skaalaustyökalulla silmien alaosan pituutta.

Jos pienentäisi koko päätä, niin silmistä tulisi vähän pienemmät, mutta kuvankäsittelyllä kannattaa kokeilla kaikenlaista, jos tämä muutos ei ole vielä tehnyt naisesta riittävän kaunista. Tämän alkuperäisen D kuvan osalta aiemmin pohdiskelin kasvojen näyttävän todennäköisesti monien mielestä liian pitkiltä ja leuanpään olevan suuren näköinen. Aivo ei siis monilla tykkää tästä, mutta miksi?

Tässä voi olla osaltaan kyse siitä, että aivo mittaa esim. silmien tai värikalvon etäisyyttä leuan alaosaan ja muutenkin pään kokoa, joka ei vastaa tämän kasvon osalta keskimäärin naisilla tai kauniilla naisilla havaittavaa kasvoa, jonka takia kasvo ei ole kaunis. Miehille on varsinkin tyypillisempää leuan venyminen alaspäin ja suurempi pää, kun taas naisella leuan ja pään koon olisi hyvä olla samanlainen kuin naisilla keskimäärin tai vieläkin sirompi.Olen etsinyt tutkimuksia kasvon alaspäin venymisestä ja pään koosta. Alla ensimmäisessä tutkimuksessa on kuvien osalta muutettu leuan tai alimman osan kokoa, mutta oikeastaan etsin tutkimusta, jossa tarkasteltaisiin yleisesti pitkäksi venyneitä kasvoja tai pään kokoa ja kuinka paljon kauniilla naisella kasvot saavat olla kooltaan verrattuna miehiin.

Lisäsin ensimmäisiin kuviin keskimääräiset arvosanat, joista kaikkien eniten tykättiin kasvosta AO. Tutkimuksen perusteella ihmiset eivät keskimäärin tykkää liian lyhyestä tai pitkästä alaosasta verrattuna muihin osiin ja tämä pätee myös miesten kasvoihin vaikka niitä ei tässä näy. AO kuvassa kasvon kolme osaa ovat samanpituisia tai jos laskee kulmakarvat kokonaan kasvon keskiosaan, niin keskiosa on pidempi.

Alimmassa toisessa tutkimuksessa on tarkasteltu kasvoja sivusta muuttamalla leuan tai alaosan ulkonäköä. Valitsin näistä kasvoista kauneimmaksi B3 kasvon osaltaan muiden tutkimusten perusteella, mutta aloin ihmettelemään kuvan saamaa arvosanaa. Kävi kuitenkin ilmi pienemmän numeron tarkoittavan kauneinta. Nämäkään muutokset eivät tuo kunnolla esille kaikenlaisia ihmisillä ilmeneviä kasvoja kuinka esim. jollakin voi olla nenä hyvin matala ja suun alue voimakkaasti eteenpäin työntyvä.

Googlen kuvahaussa voi ihmetellä kaikenlaisia ongelmia leuan, hampaiden ja huulten osalta, joista on monenlaista haittaa elämässä myös kauneuden kannalta. Osalla ihmisistä esim. alaleuka tai alaleuan hampaat työntyvät liialti eteenpäin, joka aiheuttaa osaltaan vääränlaista purentaa, koska ylähampaiden tulisi olla vähän edessä. Tämä ei ole myöskään kaunista, jos vielä sattuu leuanpää työntymään näyttävästi eteenpäin.

Ylemmässä ja alemmassa tutkimuksessa on näytetty kaksi kertaa sama kuva, että tällä tavalla voi katsoa kuinka paljon arvosanoissa on eroja. Tämän takia ei ole väliä pienet erot arvosanoissa kuvien välillä vaan millaisista kasvoista ei arvosanojen perusteella selvästi tykätä. Ylimmän tutkimuksen osalta tietenkin liian lyhyt tai pitkä alaosa.

Alimman tutkimuksen osalta on siirretty vähän alahampaita, joista Class 1 on normaali, Class 2 taaksepäin ja Class 3 eteenpäin. Näihin kaikkiin on tehty myös sama muutos pidentämällä alaleuan kokoa. Epänormaalit purennat Class 2 ja Class 3 on nähty selvästi kielteisesti verrattuna normaaliin. Normaalin osalta on tykätty kaikkein pienimmästä leuasta, joka on B3 ja toiseksi eniten B1:stä, jossa alaleuka on vähän pidempi.

B5 ja B10 ovat myös normaaleita ja samoja, mutta niiden osalta leuka venyy liialti alaspäin, jota ei nähdä kauniina. Näiden osalta voi havaita keskiosan kasvoista olevan selvästi lyhyt verrattuna alaosaan, joka ei ole varsinkaan naisen kannalta kaunista, koska keskiosan tulisi olla näyttävä tai avautuneen näköinen. Miehillä kuitenkin näkemäni perusteella osataan nähdä vähän alaspäin venyvä alaosa kauniina tai maskuliiniseen ulkonäköön kuuluvana, mutta lopulta miehenkin komeudessa on paljon kyse samoista asioista kuin naisen kauneudessa.Taas tutun näköinen nainen, mutta olen edelleenkin ihmetellyt D kuvaa ja hyvä niin, koska huomasin mielenkiintoisesti kasvon pituuden olevan sama kuin C kuvassa, josta oli tutkimuksessa kolmanneksi eniten tykätty. Laitoin C kuvaa katsoessa merkille kuinka tutkijat ovat mahdollisesti tehneet virheen kuvaa muokatessa, koska silmät ovat vähän suuremmat, jos kuitenkin tarkoituksena oli tutkia näiden kolmen osan pituuksia C kuvassa keskiosan ollen pidempi ja D kuvassa alaosan pidempi.

Minun ja nähtävästi joidenkin muiden tavalla mittaamalla kulmakarvat keskiosaan on kuitenkin D kuvan alaosa samanpituinen kuin keskiosa, joka ei ole huono asia. Mikä sitten on ongelma? Aiemmin mainitsin kasvon vaikuttavan pitkältä, leuanpään suurelta ja miksei myös liian kapealta. Naisella ei tietenkään kasvot saa liialti venyä alaspäin, mutta alla on ylimmällä ja keskimmäisellä rivillä muokattuja kuvia, joita katsomalla voi pohtia muita mahdollisia ongelmia.

Näistä ensimmäinen on D kuva, jota ei ole muutettu ja se nähtiin vähiten kauniina romanialaisten tutkimuksessa. Seuraavassa kuvassa nostin taas kulmakarvoja ylemmäs samalla suurentaen silmiä ja hämmästyttävästi sillä on kaunistava vaikutus vaikka taas värikalvot ovat epänormaalin suuret, mutta sitä voi ajatella naisen käyttäneen Instagram:ssa suosittuja suodattimia, joiden avulla naiset antavat itsestään näyttävän tai jopa kauniimman vaikutelman.

Kuten olen kertonut on pienillä lapsilla suuret silmät verrattuna pään kokoon, mutta oikeastaan silmät ovat pitkälti samankokoisia kuin aikuisilla, joilla taas pää on suurempi, mutta myös monilla esim. silmäluomet ja kulmakarvojen kohdalla ilmenevä kauneuden kannalta huono luun eteenpäin työntyminen aiheuttaa pienemmän näköisiä silmiä. Kolmannessa kuvassa muutin ainoastaan leuan alaosaa lyhyemmäksi ja silmien voi havaita olevan alkuperäisen näköisiä.

Neljännessä kuvassa yhdistin kaksi aiempaa muutosta, että olisiko nyt nainen kauniimpi kuin alkuperäisessä D kuvassa vaikka varmasti on niitä, jotka tykkäävät jo yhdestä muutoksesta. Keskimmäisellä rivillä olevan ensimmäisen kuvan osalta olen tehnyt alaosasta tai leuasta reilusti suuremman. Toisessa kuvassa tein nenästä pullean ja leveämmän leveästi näkyvillä sieraimilla, josta ei nähdäkseni tykätä yleisemmin naisilla ja tätä pyritään usein myös korjaamaan nenäleikkauksilla.

Kolmannessa kuvassa yhdistin taas aiemmat muutokset, mutta tein myös hiusrajasta tai otsasta suuremman, jos kerta romanialaisten tutkijoiden havaintojen mukaan ihmiset tykkäävät suuremmasta otsasta. Kaipa sitä voidaan vähän suuremmasta tykätä liittyen vauvojen ulkonäköön, mutta kuten aiemmin jo totesin, niin eipä kauniilla naisilla useimmin suurta otsaa ole vaan osalla on hiusraja alempana tehden yläosasta selvästi lyhyemmän verrattuna keskiosaan.

Neljännessä kuvassa jatkoin ylempänä olevan kauniimman D kuvan muokkaamista pyöristämällä ja vähän alentamalla hiusrajaa, tekemällä varsinkin sieraimista vähemmän leveän näköisiä ja lyhentämällä silmien alla olevan osan pituutta. Jos kasvoista tekee tosi pienet, niin mennään jo hyvin tyttömäiseen ulkonäköön, että saahan aikuisella naisella olla myös suuremmat ja voimakkaammat kasvot, mutta osa miehistä taitaa tykätä tällaisista kasvoista, joita jossain määrin ilmenee aikuisilla naisilla.

Lisäksi muokkasin huulia vähän pienemmiksi ja mielestäni kauniimmiksi muodoltaan, että ei niiden huulten tarvitse erityisen suuria olla ellei sitten tykkää kunnon pusuhuulista, mutta mielenkiintoisesti on tutkimuksissa kerrottu aasialaisten tykkäävän pienistä tai vähemmän näyttävistä huulista. Tähän on varmaan monia syitä, mutta jos huulet eivät ole erityisen suuria, niin sitten kasvon keskiosa ja silmät saavat enemmän huomiota tai kummatkin yhtä paljon.

Tässä tehtiin kasvoihin muutoksia, mutta edelleenkin jää tarkemmin epäselväksi, miksi muutokset tekivät todennäköisesti kasvot kauniimmiksi tai kolmen kuvan osalta rumemmiksi. Tätä voi tutkia alimmalla rivillä olevia kuvia katsomalla, jossa voi havaita suorakulmioita. Tutkimuksessa nähtiin kauniimpina kasvoina A ja varsinkin B. Laiton A kasvoon suorakulmion yläosan värikalvojen ympärille ja alaosan huulten välille. Tämän suorakulmion pituus ja leveys on mielenkiintoisesti suurin piirtein sama.

Lisäksi pupillien etäisyys toisiinsa on suurin piirtein sama kuin pupillista ylähuulen yläosaan. Myös värikalvon keskeltä nenän puoleiselta reunalta mitattuna samaan kohtaan toiselle värikalvolle on pituus sama kuin samasta kohtaa mitattuna nenän alaosaan. Ei näiden etäisyyksien tarvitse olla täysin samoja, mutta tämä voi olla yksi selitys näiden kuvien suurempaan suosioon vaikka paljon myös tykättiin C kuvasta, jossa taas silmät ovat vähän suuremmat ja keskiosa pidempi. 

Lisäsin vielä muutamaan kasvoon suurin piirtein värikalvon kokoisia ympyröitä, joista voi havaita B kuvassa ympyröillä mitattuna pituuden olevan lyhyempi kuin D kuvassa. Tätä olen osaltaan ajatellut, että tämä suurempi etäisyys leuan alaosasta silmään ja varsinkin pienen näköisiin silmiin ei ole monen mielestä kaunista. Kaikenlaista tässä voi mittailla, mutta näitä mittauksia pitäisi enemmän verrata kauniin näköisiin ja miksei myös rumempiin naisiin.

Aiemmin laitetut keskimääräiset yhdistelmäkuvat ovat myös yksi hyvä keino tutkia kauneutta, koska kauneudessa on osaltaan kyse keskimääräisistä, symmetrisistä ja tasapainoisemmista kasvoista, jonka takia voi usein havaita kauniilla naisilla olevan kasvot samankaltaisempia kuin keskimääräisellä kasvolla vaikka tietenkin jollakin voi olla esim. pienempi leuka.Alla on kahdesta sukupuolten ulkonäköä tarkastelevasta tutkimuksesta poimittuja kuvia, jotka olen tainnut joskus näyttää tai ainakin tuon ylimmän. Ylimpään kuvaan liittyvät tekstit sopivat hyvin myös alimpaan kuvaan, mutta tässä voi erikoisesti nähdä kuinka sanotaanko lapsenomaista ulkonäköä pidetään äärimmäisen feminiinisenä. 

Eipä aikuisen naisen tarvitse olla noin lapsenomainen, mutta varsinkin monilla nuorilla aasialaisilla naisilla on selvästi lapsenomaiset kasvot ja taas länsimaalaisilla naisilla kasvot vaikuttavat useimmin aikuisemmilta, joka aiheutuu osaltaan korkeammista kasvoista.Alla voi taas ensiksi nähdä Miss Italian missiehdokkaiden ja yhden missin ulkonäköä tarkastelevista italialaisten tutkimuksista poimittuja kuvia yllä ja alla. Tutkimuksissa ei nähtävästi mainita, mutta olettaisin kuvassa olevan vuoden 2009 Miss Italia Maria Perrusi. Pitäisi katsoa tarkemmin muista missiehdokkaista kuvia, mutta esim. kasvonpiirteet ja syntymämerkit vaikuttavat samanlaisilta. Vastaan tulleiden kuvien perusteella monet italialaiset missiehdokkaat vaikuttavat kauniilta, mutta tämän naisen valinnassa missiksi on varmaan ollut monesta muustakin kyse kuin vaan kasvoista.

Ensimmäisessä kuvassa voi nähdä mittauspisteitä, joista muutamilla myös romanialaiset tutkijat jakoivat kasvot kolmeen osaan. Lähtien alhaalta ensimmäinen osa alkaa leuanpään alaosasta Me (menton) ja yltää nenän alaosaan Sn (subnasale). Keskimmäinen osa yltää tästä kulmakarvojen välille G (glabella). Tämän mittaan yleensä kulmakarvojen yläpuolelle vaikka ei glabella yhtä huonolta vaikuta kuin nasioniin mittaaminen, joka on lähempänä silmiä. Ylin osa jatkuu hiusrajan keskelle tai ylimpään kohtaan, joka on Tr (trichion).

Ylimmällä rivillä keskellä on Virtual FFS sivustolta poimittu keskimääräinen yhdistelmäkuva, jota olen alemman kuvan osalta muokannut. Sitä on tullut vastaan muutamia tutkimuksia, joissa kerrotaan kuinka kauniit naiset eivät olisi keskimääräisiä kasvoiltaan. Tämä pitää osaltaan paikkaansa, jos yhdistetään tavallisten naisten kasvoja, niin keskimääräisellä kasvolla kuvassa voi olla pulleampi nenä verrattuna kauniisiin naisiin, joita on parempi verrata kauniista naisista tehtyyn keskimääräiseen kuvaan.

Tällä kertaa värikalvot ovat samankokoisia, mutta nostin varsinkin kulmakarvoja ylemmäs, nenää tein vähemmän pulleaksi ja kapeammaksi. Lisäksi pienensin leukaa ja muokkasin vähän huulia. Sivuprofiilissa ei näytä olevan mitään erityistä vikaa, mutta pienensin vähän nenää, pienensin vähän leuanpäätä ja siirsin huulia vähän eteenpäin tekemällä niistä myös vähän suuremmat. En näillä muutoksilla tarkoita myös edestä katsottuna, että kaunis nainen näyttäisi juuri tältä vaan tein nopeasti jotain muutoksia, koska kauniit naiset ovat lopulta myös monenlaisia kasvoiltaan.

Keskellä alla oleva kuva liittyy tutkimukseen, jossa tarkastellaan miesten kasvoja naisellisemmaksi muuttaviin kauneusleikkauksiin liittyvää kirjallisuutta. Näiden kuvien osalta kerrotaan miesten ja naisten välillä havaittavista tyypillisistä tai keskimääräisistä eroista. Miehelle on tehty selvästi maskuliiniselta vaikuttavaa ulkonäköä ja naisella on selvästi naisellista ulkonäköä. Kuitenkaan naisen ei tarvitse täysin tuollaiselta näyttää ja taas monet naiset tykkää vähemmän maskuliinisen näköisistä miehistä. Toivottavasti tuollainen miehellä havaittava maskuliinisuus aiheutuu pitkälti testosteronista, mutta jos pitkälti geeneistä, niin tuollainen nainen voi taas geeneillä sirontaa tyttären kasvoja.

Tuo oikealla oleva viimeinen kuva on mielenkiintoisesta kirjoituksesta, jossa kerrotaan sukupuolten ulkonäöllisistä eroista, mutta tuossa kuvassa on nainen, jonka kasvoja muutettiin meikkaamalla miehen näköiseksi. Kädellä voi peittää vaikka oikean puolen kasvoista, niin tällöin varmaan moni näkee vasemman selvästi miehekkäänä kasvona. Ei tämä varmaan onnistuisi, jos yrittäisi tehdä enemmän feminiiniset kasvot omaavasta naisesta miehen näköisen. Tämä taitaa päteä osaan miehistäkin, että riittää vaan kasvon osalta esim. parranajo, pitkähiuksinen peruukki ja meikkaaminen, niin näyttää naiselta tai jopa kauniilta naiselta.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - You Look Fabulous - NewEyes - Eyesthetic - Mantis

Tuli vastaan alla yllä oleviin kuviin liittyen kirjoitus dermatologeilta kuinka laitetaan kasvoihin botoxia ja hyaluronaania täytteeksi. Kuvassa oleva nainen vaikutti aika kauniilta, joten halusin löytää alkuperäisen kuvan, joka oli vähän vaikeaa, mutta TinEye hakukonetta käyttämällä löytyi naisesta lisää kuvia.

Naisesta oli oikein keskimmäisellä rivillä havaittava kuva, jossa naisen kasvoja näkee monesta suunnasta. Tämä ei ole täysin alkuperäinen, koska suurensin vasemmalla ja oikealla olevia kasvoja suurin piirtein vertailun kannalta samankokoisiksi kuin keskellä. Oli varsinkin vaikeaa saada korvat samankokoisiksi tai samaan kohtaan, mutta tämä voi johtua esim. kameran linssin aiheuttamasta vääristymästä.

Lisäksi lisäsin kuvaan suorakulmioita ja ympyröitä. Alkuperäisessä kuvassa näytti siltä kuin naisella työntyisi leuanpää otsan alaosaan verrattuna vähän eteenpäin, mutta tämä taitaa pitkälti aiheutua pään asennosta, koska ei nainen erityisen leukavalta näytä osaltaan näyttävien huulten takia, että jos huulet olisivat pienemmät ja enemmän takana olisi sitten leuanpää enemmän esillä, jota ei taida kaikki nähdä kauniina.

Laitoin sivuprofiilin kääntämällä suoraksi, että naisella on nyt otsan alaosa ja leuanpää samassa suorassa linjassa. Huulten voi havaita pysyvän Ricketts:in E-linjan takana, jolla tarkoitan leuanpään ja nenänpään välistä viivaa. Sivuprofiili vaikuttaa naisella oikein hyvältä, mutta joku voi tykätä esim. enemmän eteenpäin työntyvistä huulista tai korkeammasta nenästä.

Edestä katsottuna naisella voi havaita ympyröillä mitattuna laskien silmän värikalvosta leuan alaosaan olevan yhdeksän ympyrää, jos taas romanialaisten tutkimuksessa A ja B kuvilla ympyröitä oli kymmenen, joka selittäisi pidemmän näköisiä kasvoja. Olisiko kymmenen raja kauneudessa, josta suuremmat määrät tekevät kasvosta rumemmat ja taas vähempi määrä tekee siromman tai söpön näköiseksi.

Alimman kahden ensimmäisen kuvan osalta olen tehnyt naisen kasvoon äkkiseltään jotain muutoksia, mutta tämä on aina lopulta jokaisen omaa mieltymystä, että millaisista kasvoista tarkemmin tykkää. Sivuprofiilin osalta muokkasin otsaa vähemmän pöyreäksi, että olettaisin monien länsimaalaisten tykkäävän vähemmän pyöreästä otsasta, koska otsat eivät tietääkseni ole länsimaalaisilla yleisesti erityisen pyöreän näköisiä vaikka olisi varsinkin naisia, joilla otsat olisivat tällaisia.

Ei otsan muodossa ole vikaa, mutta ajattelin tällaisen muutoksen tehdä. Lisäksi pienensin vähän leuanpäätä tai alaleuan kokoa, että osa miehistä tietenkin tykkää tosi siroista leuoista naisilla. Vaikka nainen vaikuttaa kauniilta, niin edestä katsottuna laitoin naisen nähdessä heti merkille kuinka nenänpää olisi vähän liialti pyöreän näköinen. Kyllä kauniina pidettävillä naisilla voi nähdä monenlaisia neniä vaikka olisivat kapeita, mutta tein nenänpäästä pienemmän.

Lisäksi muokkasin kulmakarvoja, pienensin leukaa, pienensin poskiluita ja siirsin hiusrajaa vähän alaspäin. Sitä voi tehdä yksittäisiä muutoksia, jos vaan ei tykkää esim. nenästä. Voi sitä myös kasvoja tehdä suuremmiksi, mutta teen yleensä sirommiksi tai feminiinisemmiksi vaikka se ei olisi aina tarpeellista. Tässä on kuitenkin tarkoitus varsinkin näyttää kuinka muutokset vaikuttavat ulkonäköön, eikä väittää kauniin naisen näyttävän täysin tällaiselta.

Viimeisen kuvan etsin täytteeksi, jonka osalta kerrotaan harmillisesti kuinka myös luun osalta tapahtuu muutoksia, jotka osaltaan lisäävät iäkästä ulkonäköä, joten kyse ei ole vaan siitä, että kasvosta vähenee rasvaa tai tulee ryppyjä. Osalle ihmisistä ikääntymisellä on karmeita vaikutuksia, mutta sitten on niitä, jotka voivat vielä 50-vuotiaana näyttää jopa 20-vuotiailta, joka saadaan usein aikaan erilaisilla kauneushoidoilla.

Tähän väliin lisäyksenä ajattelin vielä kertoa edestä katsottuna kasvoihin tehdyistä muutoksista. Sitä usein kerrotaan kuinka kauniilla aikuisella naisella olisi näyttävät poskiluut, jotka tässä tapauksessa pienensin. Tässä poskiluista tykkäämisessä voi olla kyse osaltaan virheellisestä tiedosta, koska moni voi tarkoittaa enemmän pyöreämpiä poskipäitä silmien alla nenän vieressä kummallakin puolella kuin suuria kulmikkaita poskiluita vaikka sopivan kokoiset poskiluut osaltaan kaunista muotoa aiheuttaisivat kasvon keskiosan reunoille.

Poskipäiden pyöreys näkyy varsinkin hymyiltäessä, mutta osalla varsinkin naisista poskipäissä on havaittavissa ilman hymyilyä nuorekasta pyöreyttä, joka osaltaan ikääntyessä pienenee rasvan alaspäin valumisen ja vähenemisen takia. Tämä sitten lisää feminiinisempää tai miksei myös hymyilyyn liittyvää kaunista ulkonäköä naisella, jos taas miehille taitaa olla tyypillisempää lättänämmät poskipäät johtuen osaltaan kasvojen alaspäin valumisesta. Olisiko myös sillä tavalla, että estrogeeni lisää naisille kasvoihin pyöreämpiä muotoja. Näin ei näytä kaikilla käyvän, että tässä on kyse monista tekijöistä, kuten geeneistä, jotka vaikuttavat ulkonäköön.

Kuten olen jo aiemmin kertonut, niin Aasiassa ei monissa maissa tykätä näyttävistä poskiluista, koska ne tekevät kasvoista esim. voimakkaan tai maskuliinisemman. Lisäksi poskiluut tekevät kasvoista leveämmän näköisiä, jonka takia halutaan osaltaan poskiluiden pienentämisellä soikiomaista ulkonäköä. Länsimaalaisilla kasvot työntyvät eteenpäin ja ovat monilla kapeat tai soikiomaiset, joten osaltaan tästä syystä poskiluista tykätään länsimaissa enemmän niiden tehden kasvon keskiosaan muotoja tai leveyttä.

Muutenkin länsimaissa osataan paremmin nähdä naisilla kauniina tai seksikkäänä voimakkaammat kasvot sopivasti kulmikkaammilla leuoilla, jos taas aasialaisilla naisilla ilmenee halua olla hyvin siroja kasvoiltaan. Nenästä tein pienemmän vaikka voihan se olla vähän leveämpi. Ongelmana naisen nenässä oli pyöreä muoto vaikka nenän olisi hyvä näyttää enemmän kolmiomaiselta. Tätä ei pidä ottaa kirjaimellisesti, kuten ei V-linjaista leukaa, josta aasialaiset paljonkin tykkäävät. 

Kolmiomaisella nenällä tarkoitan nenää, jossa sieraimien pyöreämpi tai soikiomainen muoto on havaittavissa ja niiden olisi hyvä työntyä eteenpäin, koska liialti leveän näköisistä sieraimista ei naisilla varsinkaan tykätä. Nenänpään tulisi selvästi olla oma osa, mutta pienempi verrattuna alaosaan, josta sitten aiheutuu kaunis kolmiomainen muoto, jonka tuloksena voi ajatella, että kasvoja katsomalla ei tapahdu törmäystä nenään vaan katse suuntautuu silmiin ja muutenkin muu kauneus naisessa, kuten huulet pääsevät paremmin esille. Jos nenä on liian suuren näköinen alkavat ihmiset helposti töllistelemään nenää.

Tässä on kuitenkin kyse länsimaalaisesta kauneudesta, jolta aasialaisen tai mustan ei tarvitse näyttää, mutta heidänkin osalta nenä ei saisi olla liian suuren näköinen. Aasialaisilla naisilla matala ja vaikka vähän leveämpi nenä sopii aasialaisiin mataliin kasvoihin. Kuitenkin Aasiassa myös ilmenee halua tehdä jokseenkin samankaltaista nenää, jotta kasvoihin tulisi korkeutta tai kolmiulotteisuutta, mutta samalla nenä näyttäisi vähemmän leveältä.

Kulmakarvojen voi havaita varmaan olevan monen mielestä liian ylhäällä otsalla, mutta todellisuudessa ylin kohta ei ole korkeammalla vaikka varsinkin nenää lähempänä olevia kulmakarvoja siirsin ylemmäs. Näkemäni perusteella kauniilla naisilla kulmakarvat voivat olla hyvin lähellä silmiä ja sitten on myös naisia, joilla kulmakarvat ovat erikoisen korkealla, eikä siitä näytä olevan haittaa vaan tekee kasvoista näyttävät. Tämä on lopulta tämän muutoksen ja myös muiden muutosten osalta jokaisen omaa mieltymystä, että mistä tykkää.

Tein vielä alaleukaa pienemmäksi, mutta varmaan sitä ei moni näe tarpeellisena. Tässä on kuitenkin vaan tarkoitus näyttää kuinka muutokset vaikuttavat ulkonäköön ja joku voi myös tykätä suuremmasta leuasta. Monilla aasialaisilla naisilla on myös suurta halua pienentää leukaa, joka ei aina länsimaalaisesta näkökulmasta tarpeelliselta näytä, mutta jossain määrin tällaista muokatussa kuvassa havaittavaa ulkonäköä osa aasialaisista naisistakin haluaa.Etsin tutkimuksia, joissa on tarkasteltu kolmiulotteisesti kasvoja, mutta aika vähän näyttää löytyvän kokonaan kauneuteen liittyviä tutkimuksia. Tämä olisi luultavasti järkevin tapa tutkia kauneutta, koska tietokoneella voitaisiin helposti todeta vaikka kauniilla naisilla olevan silmän etäisyys leuan alaosaan lyhyempi.

Olen alle keräillyt kolmesta tutkimuksesta kuvia, joista ensimmäisessä voi vasemmalla nähdä keskimääräiset miehen ja oikealla naisen kasvot. En ole tutkimusta lukenut, mutta vaikuttavat eurooppalaisilta. Tuli vastaan yksi tutkimus, jossa oli tehty samankaltaisten kasvojen osalta virhe väittämällä vasempia kasvoja naiseksi ja oikealla olevia mieheksi. 

Katsomalla varsinkin alaleuan ja nenän kokoa voi helposti päätellä naisen, jos tietää ja näkee naisilla olevan keskimäärin sirommat kasvot. Onhan se mahdollista, jos tutkimuksessa tehdään sirokasvoisista miehistä keskimääräinen kuva ja selvästi maskuliinisemmat kasvot omaavista naisista keskimääräinen kuva, niin silloin voi luulla naisia miehiksi.

Oikealla yllä oleva kuva liittyy tutkimukseen, jossa on tarkasteltu testosteronin määrän vaikutusta ulkonäköön ennen syntymää ja sillä havaitaan olevan vaikutuksia aikuisena ulkonäköön, että naisillakin olisi maskuliinisemmat kasvot. Tuossa kuvassa voi taas nähdä kuinka kasvot muuttuvat äärimmäisen maskuliinisista äärimmäisen feminiinisiksi, mutta erikoisesti myös ihonväri muuttuu vaikka naiset eivät suuresti poikkea ihonväriltään miehistä.

Tuleehan tästä mieleen yleinen ajattelu kuinka naisten tulisi olla vaaleampia kuin miehet tai muutenkin vaaleaihoisia. Joku aika sitten luin uuden tutkimuksen ihonväristä, jossa tyypilliseen tapaan havaittiin muistaakseni kiinalaisten tykkäävän hyvin vaaleasta ihonväristä ja länsimaissa jossain maassa tykättiin tai nähtiin terveenä jokseenkin oranssimainen ihonväri, jonka ajatellaan liittyvän vihannesten syömiseen ja karoteeniin.

Alimmat kuvat liittyvät tutkimukseen, jossa on tarkasteltu mustien ja valkoisten amerikkalaisten keskimääräisiä ulkonäöllisiä eroja, jotka ovat tyypillisiä, että esim. nenässä ja suun alueella on eroja. Näitä tietoja voidaan osaltaan käyttää väärin kehittyneiden kasvojen korjaamiseen, jos selvästi havaitaan epänormaalia ulkonäköä ja keskimääräiset kasvot ovat myös yksi osa kauneutta, että ei sitä kaunis ole, jos kasvot ovat selvästi epänormaaleja.

Tällä naisella ei näytä olevan kauniin mustan naisen ulkonäköä, että hänellä on kaikenlaista epätasapainoa, josta ei varsinkaan eurooppalaiset miehet voi yleisesti tykätä. Otsa näyttää naisella olevan liialti taaksepäin, nenä lättänän leveä ja suun alueella on eteenpäin työntymää, jota lisää suuret huulet. Tämän naisen merkittävä ongelma liittyy alahampaiden eteenpäin työntymiseen (Class III malocclusion), että normaalisti ylähampaiden tulee olla vähän edempänä.

Viimeisessä kuvassa verrataan tämän naisen kasvoja keskimääräisiin mustien ja valkoisten naisten kasvoihin. Tässä voi havaita tyypillistä eroa, että valkoisilla naisilla on varsinkin korkea nenä ja mustilla tahtoo silmien kohdalla nenä olla lättänämpi. Noiden Reddit sivustolla kauniina pidettävien naisten osalta voi päätellä monien miesten sivustolla tykkäävän enemmän kasvoista, joissa on korkeampi nenä ja huulet eivät ole liialti esillä.


Lähde - 2 - 3 - Using DNA to Sketch What Victims Look Like - SnapShot

Alla ylimmällä rivillä olevat kuvat naisesta liittyvät tutkimukseen, jossa on verrattu kreikkalaisten ja kiinalaisten kasvoja. Taas havaitaan tyypillisiä eroja varsinkin kasvon keskiosassa, jonka voi havaita omin silmin, että aasialaisilla on yleensä matalammat kasvot, jotka voi tällä naisella selvästi havaita.

Kuvankäsittelyohjelmassa voi tämän naisen kasvoja verrata vaikka aiemmin näkyneeseen kuvaan, jossa oli äärimmäisen maskuliiniset ja äärimmäisen feminiiniset aasialaiset kasvot, niin olettaisi naisella olevan äärimmäisen feminiinistä ulkonäköä.

Naisen kasvot eivät varmaan kaikkia länsimaalaisia miellytä, koska tykätään enemmän eteenpäin työntyvistä kasvoista korkeammalla nenällä. Kuitenkin voi sanoa naisella olevan hyvin tasapainoiset kasvot ja vaikka nenä on matala, niin siitä huolimatta huulet pysyvät Ricketts:in E-linjan takana tai sen läheisyydessä.

Vaikuttaa siltä kuin naisen pää olisi vähän alaspäin kallistuneena, mutta nähtävästi varsinkin naisella tykätään myös vähän takana olevasta leuanpäästä, että sen ei tarvitse olla suorassa linjassa otsan alaosaan verrattuna. Naisella voi sanoa olevan söpöltä tai lapsenomaiselta vaikuttavaa ulkonäköä ja poskipäissä, jotka ovat nenän vieressä kummallakin puolella voi havaita pyöreyttä, josta olettaisi monien tykkäävän.

Oikealla keskimmäisellä rivillä on han kiinalaisten ja uiguurien keskimääräisiä kasvoja. Kiinalaiset näyttävät osaltaan tykkäävän tutkia uiguurien geenejä ja kasvoja vaikka jonkinlaista vihamielisyyttä etnisten ryhmien välillä ilmenee. Kuitenkin uiguurien osalta yleensä kerrotaan heidän olevan geneettisesti ja myös ulkonäöllisesti itäaasialaisten ja eurooppalaisten välimuotoja, joita voisi tästä syystä sanoa eurasialaisiksi.

Näiden uiguurien osalta todetaan heillä esim. kasvon keskiosan työntyvän enemmän eteenpäin kuin han kiinalaisilla. Tämä osaltaan lisää uiguureille eurooppalaisempaa ulkonäköä, jota näkyi ylempänä olleessa kollaasissa. Tässä on kyse keskimääräisistä kasvoista, jonka takia ilmenee ulkonäöllistä vaihtelua, että joku uiguuri voi olla voimakkaammin aasialaisen näköinen ja toinen selvästi eurooppalaisempi.

Viimeinen tutkimus liittyen vasemmalla ja oikealla alimpana oleviin kuviin tutki nuorten uiguurien geenejä ja niiden vaikutusta kasvoon. Kuvassa taitaa olla jonkun uiguuri naisen kasvot, jotka vaikuttavat aika samanlaisilta kuin ensimmäisen tutkimuksen naisella, mutta ainakin yksi ero liittyy kasvon keskiosan eteenpäin työntymiseen, että nenä ei ole yhtä matala kuin kiinalaisella naisella.

Sivuprofiili vaikuttaa oikein hyvältä, että sitä voisi vaikka verrata aiemmin osaltaan muokattuun eurooppalaisen mallin kasvoon sivusta. Vielä noista keskimääräisistä kasvoista keskimmäisen rivin oikealla täytyy todeta niillä olevan tyypillistä ulkonäköä, josta ihmiset yleisemmin tykkäävät vaikka tykkäämistä osaltaan vähentää rodulliset tai etniset kasvonpiirteet, jonka takia eurooppalaiset tykkäävät todennäköisesti useimmin keskimääräisistä eurooppalaisista kasvoista.

Tässä keskimääräisestä ulkonäöstä tykkäämisessä on mahdollisesti kyse osaltaan siitä, että ihmisillä yleisesti aivo muodostaa nähdyistä ihmisistä keskimääräisen prototyypin, joka vaikuttaa hyvältä ja usein myös samankaltaisempi ulkonäkö miellyttää, koska liialti poikkeava ulkonäkö voi kertoa sairauksista ja elinympäristön kannalta huonoista geeneistä.

Kaikki ihmiset eivät tällä tavalla käyttäydy, että tutkimuksissa voi havaita osalla olevan selvästi poikkeavia näkemyksiä, jonka takia tykkää vaikka huomattavan maskuliinisista naisista tai selvästi keskimäärästä poikkeavasta ulkonäöstä. Keskimääräisistä kasvoista tykkäämistä voidaan myös selittää sillä tavalla, että ihmiset voivat yleisemmin olla samaa mieltä kasvon kauneudesta, koska osa ihmisistä ei tykkää pienemmästä tai suuremmasta leuasta, mutta keskimääräisellä kasvolla on todennäköisesti ulkonäköä, josta moni voi tykätä.

Tuli vielä mieleen, että keskimääräiset kasvot ovat yleensä hyvin symmetrisiä ja tasapainoisia myös tasaisella ihonvärillä, että nämä tekijät osaltaan selittävät kuvilla usein havaittaa kauneutta verrattuna moniin kuvan teossa käytettyihin yksilöihin. Osalla ihmisistä voi olla kasvoissa kaikenlaista epäsymmetriaa, epätasapainoa ja iho rumalta tai vanhalta näyttävä, mutta keskimääräisen kuvan osalta ne muuttuvat paremmiksi.

Kuitenkin osalla ihmisistä on jo valmiiksi hyvin kauniit kasvot, että keskimääräinen kuva on rumempi ja nainen on samankaltaisempi kuin kauniista naisista tehty keskimääräinen kuva. Keskimääräiset kasvot eivät täysin kerro kauneudesta, koska naisen kauneudessa on myös kyse feminiinisistä kasvonpiirteistä. Tämän asian taisin jo aiemmin todeta, että keskimäärin jossakin etnisessä ryhmässä naisilla on esim. leveämmät tai suuremmat nenät, kun taas kauniilla naisilla nenät ovat vähän pienempiä tai samankaltaisia kuin aiemmin laitetussa attractive nose linkissä kerrottava nenä.

Eikä tässä muutenkaan lopulta tarvitse joltain keskimääräiseltä kasvolta näyttää, että saahan kaikenlaista yksilöllistä ulkonäöllistä eroa olla kauniilla naisilla. Tämä kuitenkin aiheuttaa sen, että ulkonäkö ei sitten monia samassa määrin miellytä, mutta ei tässä tarvitse kaikkia miellyttää vaikka varmaan osalla naisista on haave olla kaunein nainen.Olen jatkanut kolmiulotteisesti ulkonäköä tarkastelevien tutkimusten etsimistä ja alla olisi taas kolmesta poimittua sisältöä. Ensimmäisen kuvan osalta tarkastellaan taas osaltaan uiguureja, jotta selviäisi geneettiset syyt eurooppalaisten ja kiinalaisten ulkonäöllisille eroille. 

Tuossa kuvassa näkyy ensimmäisellä rivillä sinisiä ympyröitä, jotka ovat eurooppalaisia, vihreitä edustaen uiguureja ja punaisia ollen kiinalaisia. Tässä on kyse geneettisistä eroista, että uiguurien voi havaita sijoittuvan eurooppalaisten ja kiinalaisten välille, mutta uiguureilla voi havaita ilmenevän geneettistä vaihtelua, että joku on enemmän eurooppalaisten tai kiinalaisten kaltainen ja tämä osaltaan selittäisi uiguureilla havaittavaa ulkonäköä.

Seuraavalla rivillä voi nähdä ensiksi keskimääräisen eurooppalaisen naisen kasvon, keskimmäisenä on uiguuri naisen kasvo ja viimeisenä kiinalaisen naisen kasvo. Näiden välillä olevat kaksi kasvoa on saatu aikaan uiguurien kasvoista käyttämällä niiden tekemisessä enemmän eurooppalaisen tai kiinalaisen näköisiä uiguureja. Taas voi näistä kasvoista sanoa aasialaisilla olevan keskimäärin enemmän lapsenomaiset tai vauvamaiset kasvot, kun taas eurooppalaisilla kasvot vaikuttavat enemmän aikuismaisilta.

Oikealla olevassa japanilaisten tekemässä tutkimuksessa verrataan ylimmällä rivillä kolmiulotteisesti keskimäärin normaalin näköistä vihreää kasvoa potilaan harmaaseen kasvoon, jolla on selvästi havaittavissa alaleuan eteenpäin työntymää. Toisella rivillä potilaan leukaa on jo leikkauksella korjattu paremmaksi, mutta siitä ei nähtävästi saatu tehtyä yhtä pientä kuin keskimääräisillä kasvoilla, mutta ei tässä täysin keskimääräiseltä tarvitse näyttää.

Viimeisessä kuvassa verrataan ennen leikkausta ja jälkeen leikkauksen kasvoa, että ennen leikkauksen kasvon osalta voi havaita alaleuan olleen enemmän eteenpäin työntynyt. Naisen alkuperäinen leuka oli tietenkin ruma, mutta siitä on kaikenlaista muuta haittaa. Nämä kuvat tuovat hyvin esille, mistä kauneudessa on osaltaan kyse. 

Jos ajatellaan lisääntymistä, niin ihmisille on yleisesti tärkeää mahdollisimman normaali tai terve kumppani, mutta tämä ei täysin pidä paikkaansa, koska ihmiset eivät taida aina tai tänä päivänä välittää esim. huonosta näöstä, joka sitten voi periytyä jälkeläisille. Onhan tänä päivänä muutenkin kaikenlaisia ongelmia jälkeläisten kannalta, mutta toisaalta koko ajan myös seulonnoilla pyritään korjaamaan jossain määrin kasvavaa dysgeniikkaa, koska ihmiset puuttuvat paljonkin luonnonvalintaan.

Alimpana on kolmannesta tutkimuksesta poimittuja kuvia vartaloista ja taulukko, joihin liittyen kysyttiin 80 nuorelta kumpaakin sukupuolta ollen puolet, että millainen on ihanne vartalo itsellä ja kumppanilla muokkaamalla kolmiulotteista vartaloa. Vasemmalla näytetään A ja B vartaloiden osalta muutamia naisten näkemyksiä. C ja D vartalot tuovat esille joidenkin miesten mieltymyksiä.

Kaaviossa kerrotaan myös tutkimukseen osallistuneiden vartaloista tietoja, että naisilla oli keskimäärin vyötärön ja lantion suhde 0,73. Naiset ovat itselleen halunneet 0,7 ja miehet naiselle 0,73. Tämän tiedon perusteella monilla tutkimukseen osallistuneilla naisilla on tältä osin miesten muutenkin tutkimuksissa yleensä tykkäämää vartaloa, jossa olisi hyvä olla vyötärössä selvästi kapeutta verrattuna lantioon.

Painoindeksi on naisilla ollut keskimäärin 21,7, mutta naiset ovat itselleen halunneet 18,85 ja miehet naiselle 18.82. 18,5 on normaalin painoindeksin alin raja, että ollaan ainakin ihanteiden osalta normaalissa, mutta länsimaiden ja myös aasialaisten osalta näytetään muutenkin paljonkin tykkäävän naisella laihasta vartalosta, mitä olen tutkimuksia lukenut, että tämäkään ei ollut yllätys.

Tämän tutkimuksen osalta kyse voi olla mielipiteen antajien nuoresta iästä, että nuoret naiset ovat yleensä laihoja ja sellaisista naisista sitten osaltaan tykätään, mutta tämä laihemman vartalon aiheuttama nuorekas tai barbiemainen ulkonäkö taitaa monia vanhempiakin länsimaalaisia miehiä miellyttää.

Tähän laihemmasta vartalosta tykkäämiseen on ajateltu olevan monia muitakin syitä kuin nuorekas ulkonäkö, että esim. länsimaiden korkea elintaso ja ruoan hyvä saatavuus on vähentänyt miesten kiinnostusta paksumpiin naisiin. Muistaakseni jotkut feministit ovat sanoneet tässä olevan kyse miesten halusta näyttää voimakkaammilta ja voihan tässä tutkimuksessa havaita kuinka miehillä ihanne painoindeksi olisi normaalin yläkantissa tai vähän ylipainoinen vaikka siinä olisi osaltaan kyse lihaksikkuudesta.

Tietenkin sitä yleensä syytetään myös muotia ja muita tahoja, jotka ihannoivat laihoja vartaloita, että ne ovat lisänneet ihmisten halua olla laihoja varsinkin naisten osalta. Onhan tässä vielä kyse siitä, että länsimaissa on parempi tietoisuus lihavuuden kielteisistä puolista terveyteen, joten tämä osaltaan lisää kielteistä suhtautumista myös paksumman näköisiin kasvoihin vaikka köyhässä maassa tällaista ulkonäköä pidettäisiin hyvänä.

Kuitenkin vielä näitä vasemmalla alla olevia vartaloita katsoessa voi havaita tyypilliseen tapaan naisilla olevan lantiossa leveyttä, kun taas miehillä on varsinkin hartioissa leveyttä. Näiden naisten vartaloiden kauniilta vaikuttava ulkonäkö liittyy lisääntymiseen, että pyöreässä takapuolessa on hyvää rasvaa sikiölle ja suuremmat rinnat kertovat niiden olevan todennäköisesti hyviä tuottamaan maitoa. Vyötärö on kapean näköinen sieltä puuttuen huonon rasvan ja vatsa on pieni, että sikiö voi hyvin kasvaa. 

Lantiossa on leveyttä, joka on hyvä asia alatiesynnytyksen kannalta. Normaali painoindeksi kertoo todennäköisestä korkeasta hedelmällisyydestä, että lihavuus ja alipaino vähentävät naisen hedelmällisyyttä ja terveyttä. Lisäksi miehet tykkäävät paljon nuoren näköisistä naisista korkean hedelmällisyyden takia ja myös naisista, joilla ei ole vielä lapsia, että laihempi ja muutenkin nuorekas vartalo terhakkailla rinnoilla antaa tällaisen vaikutelman.

Voihan jollakin nuorella naisella olla iäkästä ulkonäköä laihduttamisen takia lättänillä alaspäin venyneillä rinnoilla vaikka olisi hyvin hedelmällinen, mutta tässä on kyse todennäköisyydestä vaikka taas joku kaunis nainen olisi hedelmätön MRKH oireyhtymän takia kohdun puuttuen. Tuli tässä vielä mieleen, että osalla naisista on riesana esim. munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, jolla on kielteisiä vaikutuksia hedelmällisyyteen, terveyteen ja myös ulkonäköön, että on karvaisempi ja lihavampi.

Tästä syystä voidaan ajatella miesten usein ihastelevan tällaisen alla näkyvän vartalon, feminiiniset kasvot kauniilla iholla ja pitkillä hiuksilla omaavia naisia, koska ne kertovat todennäköisestä korkeasta hedelmällisyydestä ja terveydestä. Eihän sitä varmaan moni mies naista katsoessa ajattele lisääntymistä vaan näkee kauniin ja seksikkään naisen, mutta toisaalta aivo näkee terveen hedelmällisen naisen, jonka kanssa voisi tehdä lapsia. Luultavasti feministi näkee tämän esineellistämisenä.

En ole edelleenkään kunnolla perehtynyt miehiä koskeviin tutkimuksiin, mutta tietääkseni naiset tykkäävät tällaisesta miehillä havaittavasta vartalosta, joista leveät hartiat antavat voimakasta vaikutelmaa. Miehillä on testosteronin takia lihaksikkaampi vartalo kuin naisilla, joilla taas on enemmän rasvaa vartalossa. Tämä kertoisi siitä, että naisten vartalo on enemmän valmistautunut raskauteen ja miehen vartalon tehtävä on esim. puolustaa naista ja tehdä raskaampia töitä.

Harmillisesti tänä päivänä lihavuus ja vähemmän fyysinen työ rumentaa ihmisiä, että miehetkään eivät ole aina erityisen kauniita vartaloltaan, koska lihaksikkuus vaatii raskaiden töiden tekemistä tai kuntosalilla käyntiä. Vartalon ulkonäössä on myös kyse geneettisistä tekijöistä, jonka takia kaikilla miehillä ja naisilla ei ole ihanteellista vartaloa. Tutkimusten perusteella naiset tykkäävät merkittävästi pitkistä miehistä, joka ei sinänsä ole suuri ongelma, koska miehet ovat keskimäärin pidempiä ja suurempia kuin naiset.

Miehen komeuteen pätee paljon samoja asioita kuin naisen kauneuteen, että kasvojen osalta niiden tulisi olla esim. ihon osalta terveen näköisiä, symmetrisiä ja tasapainoisia vaikka miehellä hyväksytään esim. vähän pidempi alaosa kulmikkaammalla leualla lisäten maskuliinista ulkonäköä. Ylempänä näkyi keskimääräisiä miesten kasvoja, niin suurin piirtein tuollaiset kasvot miehillä ovat komeita, että tyypillisesti miehellä on suurempi leuka ja suurempi nenä, josta naiset tykkäävät kunhan ei ole liian maskuliininen ja myös sopivasti feminiiniset kasvot miehillä miellyttävät monia naisia.

Palatakseni vielä vartalon ulkonäköön, niin onhan myös lihavuudella miehen terveyteen kielteisiä vaikutuksia ja jos on jotain pahasti vialla testosteronitason ollen hyvin alhainen, niin esim. miehen hedelmällisyys huononee, lihavuus lisääntyy ja lihakset pienenevät, että alla kuvassa havaittavasta todennäköisesti sopivan lihaksikkaasta vartalosta naiset näkevät siinä olevan terve mies.

Kuitenkin parinvalinnan osalta voi havaita ihmisten jossain määrin tekevän monenlaista parinvalintaa. En tutki varsinaisesti parinvalintaa, jossa on kyse monista tekijöistä vaikka miehille varsinkin naisessa on tärkeää kauneus, niin parinvalinnan osalta siinä voi ajatella olevan kyse kokonaisuudesta, jonka takia osa miehistä on naisella valmis hyväksymään esim. tubulaariset epäsymmetriset rinnat, johon voi vaikuttaa väite kuinka ne eivät olisi perinnöllisiä ja osa naisista miehellä suuren lihavuuden vatsan ympärillä.

Yleensä kerrotaan kuinka perinteisesti naisille on ollut miehessä tärkeää monet muut kuin ulkonäölliset tekijät, jonka takia naiset tänäkin päivänä mielellään pariutuvat varakkaan ja menestyneen miehen kanssa. Miehille taas naisessa on aina ollut tärkeää nuorekas kaunis ulkonäkö varsinkin hedelmällisyyden takia, joka heikkenee voimakkaasti naisen ikääntyessä kehitysvammaisen lapsen todennäköisyyden kasvaessa.

Kuitenkin muutamien vastaan tulleiden tutkimusten perusteella naisille olisi hyvin tärkeää miehen ulkonäkö. Tämä voi selittyä sillä, että tänä päivänä naisen ei tarvitse samassa määrin olla huolissaan lasten elättämisestä, koska valtio tukee ja naisella on työn takia omaa rahaa, mutta toisaalta eihän lapsen kasvattaminen yksinhuoltajana ole helppoa, jonka takia monilla naisilla ilmenee halua löytää hyvä sopivan feminiinisen näköinen mies, koska maskuliinisempi ulkonäkö kertoo mahdollisesti liian korkeasta testosteronitasosta, joka ei aina olisi parisuhteen kannalta hyvä asia.

Tässä oli juttua todennäköisesti jokseenkin lisääntymisen kannalta hyvästä ulkonäöstä vaikka vähän kurvikkaampi olisi mahdollisesti vieläkin parempi, niin tästä huolimatta ihmisillä voi havaita ilmenevän erilaisia mieltymyksiä, että osa tykkää hyvin tyttömäisen, lihavan tai lihaksikkaan näköisistä naisista. 

Pitäisi tutkimuksista katsoa, että mistä tässä oikein on kysymys, koska tällaista ulkonäköä ei voi sanoa lisääntymisen kannalta hyväksi. Tulee mieleen kuinka muistaakseni yhdessä tutkimuksessa havaittiin lapsia haluavien miesten tykkäävän enemmän feminiinisistä tai nuorista naisista, joten jos ei halua lapsia, niin silloin voi vaikka tykätä enemmän iäkkäistä naisista.

Tähän väliin vielä lisäyksenä, että tässä tutkimuksessa ei nähtävästi tarkasteltu jalkojen pituuksia vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Kuvassa voi nähdä jalkojen olevan suurin piirtein samanpituisia kuin ylävartalo ja tutkimusten perusteella ihmiset tästä paljonkin tykkäävät. Jalkojen pituuden osalta on muistaakseni kerrottu kuinka ne osaltaan kertoisivat hyvästä ravinnosta, koska muuten jalat jäävät lyhyemmiksi ja pidemmissä reisissä on enemmän sikiön kannalta hyvää rasvaa. 

Onhan myös sillä tavalla, että osalla ihmisistä jalat ovat geneettisistä syistä huomattavan lyhyitä tai pitkiä. Eihän tällaisessa ulkonäössä taida aina olla luonnonvalinnan kannalta vikaa, mutta ihmiset eivät selvästikään näytä tykkäävän liian pitkästä selästä, että enemmän tasapainoisemmasta tai ihmisillä keskimäärin havaittavasta kauniista vartalosta. Monet naiset voivat tehdä vartalostaan hyvin tasapainoisen käyttämällä korkokenkiä, joiden ansiosta naisten sääret myös kapenevat sulavalinjaisesti alaspäin kuin ballerinalla, että tästä monet tykkäävät.

Tässä on ollut varsinkin juttua rasvan määrästä liittyen alipainoon tai ylipainoon ja sen kielteiseen vaikutukseen naiseen. Tänä päivänä kuitenkin osalla naisista ilmenee halua olla lihaksikkaita fitness naisia tai muutenkin kehonrakentajia. Liiallinen lihaksikkuus ei tietääkseni ole naisen kannalta hyvä asia sen vähentäen hedelmällisyyttä, koska naisella tulee olla rasvaa vartalolla. Monet fitness naiset voivat näyttää kauniilta, mutta jos he tekevät itsestään hyvin lihaksikkaita alkavat rinnat pienenemään ja kasvot rumenemaan, että tämä kertoo hyvin monille miehille naisen olevan todennäköisesti huonosti hedelmällinen paitsi miehille, jotka vaan tykkäävät voimakkaista naisista.Kauneutta voi tutkia sairauksien tai huonon hedelmällisyyden kautta, että miten ne vaikuttavat kielteisesti ulkonäköön tai mahdollisesti näkyvät ulkonäössä. Kuten tässä jo kerroin on lihavuudella ja alipainolla hedelmällisyyttä huonontava vaikutus, johon liittyen löytyi tutkimus, jossa on kysytty hyvin suurelta määrältä naisia tietoa kuinka kauan heillä kestää tulla raskaaksi.

Tutkimuksen perusteella jälleen kerran havaitaan alipainolla ja ylipainolla olevan kielteistä vaikutusta, mutta tässä tutkimuksessa myös huomioitiin miesten vaikutus, että heillä myös normaalista poikkeavalla painolla on kielteisiä vaikutuksia. 

Tämä on paha tilanne monien naisten kannalta, että naisilla ei kuitenkaan ole paljoakaan aikaa tulla raskaaksi tai ainakaan saada tervettä lasta, jos raskaaksi tuloa osaltaan hidastaa väärä paino. Tänä päivänä monet naiset alkavat lapsia tekemään vasta 30-vuotiaana tai myöhemmin, joka on jo muutenkin huono asia vaikka hedelmättömyyshoidolla voidaan auttaa, mutta se voi olla myös hyvin kallista vaikka Suomessa taitaa valtio paljon tukea.

Poimin alle myös lainauksia Kauneus ja Terveys aikakauslehden munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä kertovasta artikkelista. Oireyhtymällä näyttää olevan monia kielteisiä vaikutuksia naisen kauneuteen, mutta myös terveyteen ja hedelmällisyyteen, joten tässä tapauksessa vähemmän kaunis ulkonäkö kertoo jotain mahdollisesti olevan vikana.

Voihan osa naisista olla geneettisistä syistä paksumpi tai karvaisempi, josta sitten monet miehet eivät tykkää ja jos on tietoinen monirakkulaoireyhtymästä, niin tuollainen ulkonäkö voi antaa vääränlaisen käsityksen. Myönteisesti kerrotaan kuitenkin olevan keinoja hoitaa oireyhtymää ylipainoisten osalta laihduttamalla ja lapsettomuushoidoilla, joilla naiset tulevat usein raskaaksi.

Alla mainitaan myös yhtenä ongelmana olevan akne. Kauneustutkimusten perusteella ihmiset tykkäävät yleisesti hyvin tasaisesta nuorekkaasta ihosta vaikka erilaisia näkemyksiä olisi ihonväristä. Akne tunnetusti aiheuttaa punertavia läiskiä, paiseita ja pahimmillaan arpia kasvoon, joka voi antaa vaikutelman henkilöllä olevan joku paha sairaus, jos vaikka liioitellaan esim. lepra. Naisen ja miksei myös miehen kauneuden kannalta akne olisi hyvä hoitaa.

Länsimaissa monet tykkäävät nykyään paljon ruskettamisesta, mutta harmillisesti sitä voi usein nähdä nuorenkin naisen rumentaneen ihoaan, että siinä on havaittavissa ryppyjä ja läiskiä. Kyllä osa ihmisistä tykkää pisamista, mutta yleensä kuitenkin nähdään tasaisen nuorekas iho kauniina. Meikkaamisella ja ihonhoitotuotteita käyttämällä naiset voivat tutkitusti kasvon ulkonäköä kaunistaa, mutta monilla näyttää unohtuvan, että olisi hyvä myös muunkin ihon näyttää kauniilta, eikä esitellä läiskäistä rintakehää.

Tulee mieleen kuinka yhden brittiläisen järjestön sivustolla haluttiin valistaa ihmisiä suhtautumaan paremmin esim. pahasta ekseemasta kärsiviin, joka tarkoittaa ihottumaa vaikka käsissä. Kuitenkin on sillä tavalla, että tällainen ihottuma pahimmillaan nesterakkuloilla ei näytä hyvältä vaikka se ei olisi tarttuvaa vaan kyse on elimistön hölmöilystä, että esim. perunan kuorinnan takia aiheutuu paha allerginen reaktio, jonka takia kannattaisi kädet suojata hanskoilla.

Tässä ei nähtävästi kerrottu kuinka monirakkulaoireyhtymä voi vaikuttaa myös rumentavasti naisen hiuksiin, että ilmenee kaljuuntumista tai liiallista hiustenlähtöä ja hiusten ohenemista. Tällainen sairaampi tai iäkkäämpi ulkonäkö hiusten osalta ei ole hyvä asia. Tulee mieleen kuinka monilla mustilla naisilla on tiheästi kiharaa puuvillamaista hiustyyppiä, joka taitaa näyttää monien näkökulmasta aika rumalta tai jopa sairaalta, koska eurooppalaisesta näkökulmasta kauniit hiukset ovat suorempia, pitkiä ja tasaisen kiiltäviä.

Kuten aiemmin totesin, niin eipä ulkonäöstä aina voi täysin päätellä jonkun terveyttä tai hedelmällisyyttä. Alimpana lainauksessa mainitaan muutamia vuosia sitten valittu Miss Michigan, jolla olettaisi olevan ulkonäköä, josta ainakin raati on tykännyt tai miten valinta oikein on tehty. Kuitenkin naisella on MRKH oireyhtymä, jossa tyypillisesti kokonaan tai pitkälti kohtu ja vagina puuttuvat, mutta munasarjat ovat olemassa, jotka myös tuottavat naishormoneja mahdollistaen naismaisen tai osaltaan kauniin ulkonäön.

Monilla ihmisillä on tapana sanoa myös naisen ulkoisia sukupuolielimiä vaginaksi vaikka kyseessä on vulva tai suomeksi häpy. Vagina, joka on suomeksi emätin puuttuu, jonka usein saa aikaiseksi venyttämällä varsinkin kirurgien toimesta, mutta eipä taida moni mies hävetä tällaisen naisen kanssa oman peniksen kokoa. Muutenkin emättimen pituus on monilla normaaleilla naisilla suurin piirtein sama kuin monilla miehillä peniksen pituus, että luonnonvalinta tietää vaikka paksuutta naiset taitavat enemmän toivoa osaltaan löystyneen emättimen takia. 

Vauvan synnytys taitaa merkittävästi aiheuttaa monille naisille emättimen löystymistä, että ei ole penikset miehillä vauvan kokoisia vaikka sellaista varmaan osa naisista toivoisi. Tänä päivänä syntyvät vauvat painavat enemmän kuin ennen vanhaan, johon yhtenä syynä ajatellaan olevan naisten lihavuus. Tässä mielessä normaalipainon rajoissa lapsen tekeminen olisi järkevää, että ei myöskään raskauden aikana liialti lihoisi. Tämän tuloksena todennäköisesti emätin pysyisi tiukempana, häpy kauniina ja muutenkin vartalo kauniimpana.

Eikä tällöin löystyneen emättimen takia naisen tarvitse ainoastaan suuren peniksen omaavia miehiä etsiä, että onhan lopulta seksissä muustakin kyse ellei sitten naisella vaan ole suurta suuren peniksen himoa, jos taas erikoisesti moni mies himoitsee pientä nuorekasta sukupuolielintä naisella, mutta onko naisella enää tällaista suuren peniksen jäljiltä. Kyllä varmaan osalla naisista, jos emätin toimii oikein, mutta ajan kuluessa tahtoo ihmisillä kaikki löystyä vaikka ihmiset tykkäävät enemmän kiinteämmästä ulkonäöstä esim. häpyn ja kasvon osalta.

Monet naiset taitaa harmitella kuukautisia, joka on ymmärrettävää, mutta mielenkiintoisesti olen lukenut kuinka naiset, joilta kohtu puuttuu harmittelevat osaltaan kuukautisten puuttumista, koska se kertoisi hedelmällisyydestä ja tuntisi itsensä enemmän naiseksi. Monien tutkimusten perusteella naiset näyttävät usein olevan parisuhteessa, mutta naisia kuitenkin huolestuttaa jättääkö mies, jos hän haluaa biologisia lapsia. Jos kyseessä on vaikka 20-vuotias pariskunta, niin eipä silloin vielä moni taida lapsia haluta, mutta tätä halua alkaa suuremmin ilmetä 30-vuotiaana.

Eipä tilanne ole täysin huono, että naisilla on yleensä munasoluja, mutta ongelmana on kohdun puuttuminen. Kohdun luovutuksen osalta ruotsalaiset ovat viime vuosina olleet edelläkävijöitä, että esim. äiti on luovuttanut kohtunsa tyttärelleen ja on syntynyt vauva. Tällä hetkellä yritetään saada sama onnistumaan kuolleelta otetulla kohdulla, jossa tiettävästi turkkilaiset eivät ole vielä samalla tavalla onnistuneet, koska ei ole vauvaa syntynyt. Mahdollisesti tulevaisuudessa voidaan kudosteknologialla tehdä kohtu.
Among women in the above sample, 24,349 provided partner BMI, with 54% reporting a male BMI of 18-25 kg/m2. Compared with normal BMI partners, women with obese partners had a 1.2 (95% CI: 1.1, 1.4) times higher odds of TTC ≥12 months at app download and followup (OR 1.2, 95% CI: 1.1, 1.3). Increasing joint BMI scores were associated with TTC ≥12 months. 
Compared to a normal-normal weight referent (score #3), odds of infertility increased by 40% among couples with pairs of normal-overweight (#4); by 50% in overweight-overweight (#5); by 90% in underweight-overweight (#6); by 110% in normal-obese (#7); by 130% in overweight-obese (#8); by 160% in underweight-obese (#9), and by 170% in obese-obese (#10)...
[...] 
– PCOS-potilaista yli puolet on ylipainoisia. Se on enemmän kuin väestössä ylipäätään. Nimenomaan keskivartalopyöreys on tyypillistä PCOS-potilaille – myös silloin, kun potilas on normaalipainoinen, Morin-Papunen kertoo. 
Ylipainon ja keskivartalolihavuuden lisäksi tyypillisiä oireita ovat selkeä liikakarvoitus eli hirsutismi, akne, lapsettomuusongelmat ja pidentynyt kuukautiskierto, mikä tarkoittaa, että kuukautisten välinen aika on yli viisi viikkoa, tai se, ettei kuukautisia tule ollenkaan.
Hoitamattomana PCOS on terveysriski ja merkki laajemmasta metabolisesta häiriöstä etenkin, jos siihen liittyy ylipaino. Silloin PCOS näyttää lisäävän riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen, verenpainetautiin ja sydän- sekä verisuonitauteihin, kuten sepelvaltimotautiin tai sydämen veritulppaan. Ylipainoisilla jo kymmenen prosentin painonpudotuksesta on merkittävästi hyötyä. Usein jo se saattaa saada munasolun irtoamaan, jolloin hedelmöittyminen on mahdollista.
[...] 
"Young women diagnosed with MRKH syndrome suffer from extreme anxiety and very high psychological distress when they are told they have no uterus and vagina," researchers noted in a recent study of the syndrome. 
"I was suddenly and shamefully different," wrote one woman, in an essay about her diagnosis. 
In 2013, the newly crowned Miss Michigan, Jaclyn Schultz, came out publicly to say that she was born with MRKH. "It's really isolating, and it's scary," Schultz told U.S. News, recalling her diagnosis as a teenager. "I'm coming out with it [now] because it's really nothing to be ashamed about."
Lähde - 2 - 3 - Estrogen - Down - Fertility - Abdominal - Acne - Afro - Mirror