7. lokakuuta 2017

Korealaisten kauneusihanteista, kauniit kasvot edestä ja sivusta, redditorien mielestä kauniita naisia, keskimääräiset ja söpöt kasvot

Löytyi tutkimus, jossa vähän tarkastellaan varsinkin korealaista musiikkia tekevien julkkisten vaikutusta halulle mennä kauneusleikkaukseen. Lisäksi kerrotaan vähän Japanin miehityksestä ja myohemmin sodan takia maahan tulleiden yhdysvaltalaisten vaikutuksesta, että tietenkin on ollut myös länsimailla vaikutusta.

Onhan sitä ennenkin kerrottu aasialaisilla julkkiksilla olevan paljon vaikutusta Aasiassa vaikka onhan tässä muuten kyse aasialaisten kauneusihanteista, jota tietenkin julkkikset tuovat esille käymällä itse kauneusleikkauksissa tai sitten omaavat sellaista ulkonäköä, josta aasialaiset paljonkin tykkäävät.

Tämä ulkonäkö on tyypillisesti sellaista, että naisella on hyvin vaalea tasainen ihonväri, jokseenkin soikiomaiset sirot kasvot, näyttävät silmät ja kapean korkea nenä. Kuitenkin monilla aasialaisilla näyttää olevan pyöreämmän muotoiset kasvot osalla ollen leuka kulmikkaan näköinen ja poskiluut näyttävät. 

Eipä pyöreämmissä kasvoissa, vähän kulmikkaassa leuassa ja vähän suurissa poskiluissa vikaa ole, mutta jos ne ovat hyvin suuret, niin siitä ei moni tykkää ja varsinkin korealaiset tykkäävät hyvin siroista kasvoista vaikka nähdäkseni japanilaiset osaavat nähdä kauniina myös pyöreämmät kasvot, joita taidetaan pitää söpöinä, josta tunnetusti japanilaiset paljonkin tykkäävät.

Lisäksi nenä on monilla aasialaisilla selvästi silmien kohdalta matala ja alhaalta voi olla osalla leveän pullean näköinen, jota kiinalaiset nimittävät valkosipuli nenäksi, jos taas Suomessa taidetaan pulleaa nenää sanoa perunaksi. 

Eihän monilla aasialaisilla nenässä ole mitään vikaa vaan sopii aasialaisiin kasvoihin, mutta harmillisesti kauneusihanteen takia nenään halutaan enemmän kapeutta ja varsinkin korkeutta, jotta myös kasvot näyttävät kolmiulotteisilta.

Vielä silmien osalta tietenkin ne voivat olla osalla aasialaisista hyvin pienet ja aiheuttaa esim. väsynyttä ulkonäköä, josta aasialaiset eivät tykkää. Eipä silmäluomileikkaukset näytä aina olevan tarpeellisia, että aasialaisten tulisi enemmän arvostaa selvästi aasialaista ulkonäköä, eikä vaan väittää julkkiksilla havaittavaa ulkonäköä kauniiksi.

Tässä tutkimuksessa tuotiin hyvin esille, että on väärin väittää aasialaisten halussa muuttaa ulkonäköään olevan kyse halusta olla länsimaalaisen näköinen, koska eivät aasialaiset halua silmistään eurooppalaisemman näköisiä vaan vähän suuremmat ja näin näkemäni perusteella yleensä tehdään.

Jos ajatellaan aasialaisten tai korealaisten halua tehdä leuasta vähemmän kulmikas, niin se on aasialaisten omaa kauneusihannetta, koska ei länsimaissa naiset yleisesti leukaa pienennä vaan osataan nähdä kulmikkaampi leuka kauniina. 

Kuitenkin voidaan ajatella pienemmän leuan tekevän myös monesta länsimaalaisesta naisesta kauniimman ja voi hyvin ajatella osaltaan korealaisten vaikutuksesta johtuen myös länsimaissa lisääntyvän leuan ja selvästi maskuliinisemman ulkonäöän takia tehtävät kauneusleikkaukset, joita on jo tehty varsinkin miehestä naiseksi haluaville.

Tutkimuksessa kerrotaan korealaisten keskuudessa ilmenevän kielteistä suhtaumista liiallisesti tai omituisiksi muutettuja kasvoja kohtaan, että alla kollaasissa kolme voi piirroksissa havaita omituista ulkonäköä, että leuka on kirjaimellisesti V-linjainen. Joku vuosi sitten kerrottiin kauniista korealaisesta toimittajasta, joka oli halunnut kauneusleikkauksella itselleen tällaista ulkonäköä ja siitä ei moni korealainen tykännyt.

Aasiassa tehdään paljon myös nenäleikkauksia, niin lukemani perusteella monet aasialaiset eivät tykkää liian korkeista ja kapeista nenistä, joka on ymmärrettävää, koska nenäleikkauksessa tulee tehdä nenä, joka sopii mataliin aasialaisiin kasvoihin ja se ei saisi olla liian korkea, koska siitä voi aiheutua esim. eurasialaista ulkonäköä ellei sitten sellaiselta halua näyttää, jolta tietenkin lukemani perusteella osa haluaa näyttää.

Alla ensimmäisessä kollaasissa näkyy vanhemman ajan julkkiksia, mutta ensimmäisessä kuvassa on korealaisen ID Hospital:in blogista otettuja kuvia, jotka olen tainnut joskus näyttää. Ylempänä olleessa lainauksessa oli myös kirjoittajan omituisia näkemyksiä rumuudesta. Hänellä voi olla jotain vikaa päässä tai vaan on hyväntahtoinen, koska ihmiset eivät yleisesti tykkää liialti normaalista poikkeavista kasvoista vaan ne ovat rumia. 

Tällaisia kasvoja ovat varsinkin väärin kehittyneet ja epäsymmetriset kasvot, että voi havaita naisella olleen liialti eteenpäin ja alaspäin työntyvä alaleuka. Tämä on voinut aiheutua geneettisistä syistä, mutta myös suun kautta hengittäminen voi aiheuttaa vääränlaista leuan kehittymistä. Yksi ortodontti väitti suun kiinni pitämisellä alaleukaan välittyvän tietoa yläleuan koosta, mutta varmaan myös ylähampaat työntävät alahampaita tai alaleukaa oikein eteenpäin.

Naisella varsinkaan leuka ei saa tällä tavalla maskuliinisesti venyä alaspäin, mutta eipä tällainen länsimaissa osaltaan Habsburgin leukana tunnettu ole kaunista myöskään miehellä vaikka leuka saa olla suurempi vaan tällaiset pitkät kasvot ja alaleuan prognatismi on rumaa vaikka joku jeesusteleva feministi muuta väittäisi. Jälkeen kuvassa nainen on kauniimpi vaikka siinä on taidettu tehdä kaikenlaisia muita muutoksia, jotka eivät aina ole tarpeellisia.

Toisessa kollaasissa voi nähdä muutamia tämän hetken korealaisia julkkiksia, joilla voi havaita tyypillistä kauniilla naisilla havaittavaa ulkonäköä, jota myös ylempänä olevissa kollaaseissa näytin, mutta nämä naiset ovat tietenkin korealaisen tai aasialaisen näköisiä. 

Kuinka aitoa mahtaa olla näiden naisten ulkonäkö, mutta osa voinut käydä tyypillisesti nenäleikkauksessa ja silmäluomileikkauksessa, mutta voihan osalla aasialaisilla olla luonnostaan kapean korkea nenä ja suuremmat silmät, mutta tätä ulkonäköä myös tehdään meikkaamalla.

Kolmannessa kollaasissa voi nähdä vuonna 2006 julkaistun elokuvan julisteita. Elokuvassa oli aiheena lihava nainen, joka lauloi toisen kauniin naisen puolesta. Lihava nainen kuitenkin päätti mennä kauneusleikkauksiin, jonka tuloksena hän pääsi julkkikseksi ja löysi miehen. Aasiassa on myös kauneusihanteena laihempi vartalo naisella, josta myös länsimaissa monet miehet tykkäävät.

Viimeisessä kollaasissa voi taas nähdä naisella olleen samankaltaista ongelmaa kasvoissa, kuten oli ensimmäisen kuvan naisella. Tälle naiselle tehtyjä ilmaisia kauneusleikkauksia on näytetty korealaisessa Let me in tv-ohjelmassa. Tähän ohjelmaan pääsee yleensä selvästi rumaa tai epänormaalia ulkonäköä omaavat. Muistaakseni myös Vietnamissa ja Thaimaassa on näytetty tai on meneillään samankaltainen tv-ohjelma, jossa on mukana myös korealaisia kirurgeja, että tällä tavalla markkinoidaan kauneusleikkauksia.Löytyi tutkimus, jossa tarkastellaan kasvoja edestä ja sivusta, että tällaista tutkimusta aiemmin toivoin. Tutkijat tuovat esille heidän tutkimuksensa olevan ainutlaatuinen ja näin se näyttää yleensä olevan, että ortodontit tutkivat kasvoja sivusta ja muut tutkijat edestä. Eipä tämä uusi tutkimus ole täysin ainutlaatuinen, koska samat tutkijat ovat muistaakseni jo muutamia kertoja aiemmin esitelleet tutkimuksiaan.

Tutkijat kuvasivat 240 naista ja tekivät niistä yhdistelemällä kaksi kuvaa 120 keskimääräistä kuvaa. Tekemällä yksittäisten henkilöiden kasvoista keskimääräisiä kuvia ei tarvitse kuvien käyttöön kysyä lupaa, koska kuvassa ei varsinaisesti ole jotain yksittäistä henkilöä vaikka varmaan moni nainen tunnistaa jossain määrin itsensä. Onhan se varmaan harmillista nähdä, jos omia kasvoja ei nähdä kauniina.

Nämä 120 kuvaa laitettiin Hot or Not sivustolle, jossa haluttiin saada kuville 600 arvostelua. Sivustolla voi antaa ääniä yhdestä kymmeneen, mutta kuinka moni oikeasti osaa arvostella kasvoja, että tämä kasvo on kahdeksan ja toinen kasvo on neljä. Sitä voisi myös näyttää vaikka kahdesta naisesta kuvan ja pyytää valitsemaan niistä kaunein, niin ei tarvitse pohtia, onko oikeasti joku nainen kymppi vai sittenkin yhdeksän verrattuna johonkin muuhun naiseen, joka on kymppi.

Vaikka tutkijat ovat pyrkineet huomioimaan naisia kuvatessaan, että esim. päät ovat samoissa asennoissa, niin näyttää siltä kuin valaistus olisi osassa kuvista erilainen vaikka osaltaan syynä voi olla naisten ihonväri. Tutkimuksessa tarkastellaan kauniiden kasvojen muotoja, mutta vääristävänä tekijänä on helposti joidenkin naisten rumalta näyttävä epätasainen iho ja esim. tummat silmänaluset.

Tutkimuksessa havaitaan muutamia syitä, miksi kasvo ei aina näytä kauniilta liittyen epäsymmetriaan, pitkään kasvon alaosaan, korkeaan hiusrajaan, eteenpäin työntyvään leuanpäähän, pieneen ylähuuleen ja suureen nenään. Nämä ovat tietenkin kielteisiä tekijöitä naisen kauneuden kannalta. 

Oikealla yllä voi nähdä Hot or Not sivustolla keskimäärin 9,5 arvosanan saanut nainen, jonka kasvoja olen muokannut. Edestä katsottuna pienensin nenää, muokkasin kulmakarvoja, pienensin leukaa soikiomaisemmaksi, suurensin vähän huulia ja lyhensin huulten etäisyyttä nenän alaosaan. Aikomuksena oli myös vähän vaalentaa silmien alusia, mutta unohdin. Sivuprofiilin osalta siirsin kasvon alaosaa vähän eteenpäin ja pienensin kasvon keskiosaa, jossa varsinkin on nenä. Leuanpää on nyt samassa suorassa linjassa otsan alaosaan verrattuna

Arvosanasta päätellen näille muutoksille ei ollut tarvetta, mutta kauniilla naisilla kasvot voivat olla vähän erilaisia, joten en usko monenkaan näkevän näitä muutoksia kielteisesti. Kuvankäsittelyllä voi jokainen yrittää tehdä mielestään kauniita muutoksia, jos vaikka tykkää matalammasta keskiosasta, jota usein näkee esim. aasialaisilla naisilla.

Nähtävästi edestä ja sivusta 9,5 arvosanan saaneen alkuperäisen kuvan sivuprofiilista voi päätellä ihmisten myös tykkäävän näyttävämmästä nenästä ja otsan alaosaan verrattuna vähän takana olevan leuanpäästä. Nuo muokatut kasvot olivat nopeasti tehtyjä, että sitä voisi monella tavalla kasvoja muutella.

Luultavasti Hot or Not sivustolla on enimmäkseen mielipiteitä antaneet länsimaalaiset tai enemmän eurooppalaisempaa ulkonäköä omaavat, koska mustien ja aasialaisten olettaisi tykkäävän vähän erilaisista kasvoista. Tämän takia tutkimuksessa pitäisi tietää keitä ovat mielipiteen antajat, koska esim. eurooppalaiset eivät lopulta päätä millainen musta tai aasialainen nainen on kaunis.

Se on kuitenkin selvää, että otsan alaosaan verrattuna eteenpäin työntyvästä leuanpäästä ei tykätä ja leuanpää ei saisi viedä huulilta huomiota, joiden tulisi olla näyttävämmin esillä. Oikealla voi nähdä rumemmaksi muutetun kasvon nenän ollen leveän pullea näyttävillä sieraimilla, jota nähtävästi naiset eivät aina näe miehellä kielteisesti.

Lisäksi voi nähdä leuan olevan kookas, huulten pieniä, hiusrajan neliömäinen ja silmien pieniltä näyttäviä. Yritin myös tehdä kasvoihin vähän iäkkäämpää ulkonäköä siirtämällä kulmakarvoja, silmäluomia ja huulia alaspäin, koska ikääntyessä ihmisten kasvot valuvat alaspäin. Kyllä osalla myös nuorista voi olla jotain kielteistä kauneuden kannalta kasvoissa, mutta se ei aina haittaa, jos sitä ei ole liialti.

Rumemmaksi muutetussa sivuprofiilissa voi nähdä alaleuan olevan selvästi alikehittynyt, josta voi myös aiheutua, että alahampaat ovat liian takana ylähampaisiin verrattuna ja se ei näytä kauniilta vaikka siitä on muutakin haittaa, joten kyse ei ole ainoastaan kauneudesta, mutta tämä kertoo osaltaan siitä, mistä kauneudessa on kyse. Lisäksi voi havaita nenässä suurempaa kokoa ja nenänpään osoittavan alaspäin, joka ei ole kaunista.

Oikealla alla voi havaita keskimääräisiä kuvia Hot or Not sivuston naisista, että voi havaita vähemmän kauniina pidetyillä naisilla olevan paksulta näyttävät kasvot mahdollisesti kaksoisleualla, joka osaltaan tekee kasvon alaosasta pidemmän verrattuna keskiosaan. Kauniilla naisilla näyttää olevan suuremman näköiset silmät, soikiomaiset kasvot ja vähän kapeampi nenä. Nämä ovat keskimääräisiä kuvia, jotka tyypillisesti ovat kauniimpia tasaisen ihon, symmetrian ja tasapainon takia vaikka yksilöillä olisi kaikenlaista rumuutta.

Tietenkin kauniin näköisistä tehty keskimääräinen kuva on kauniimpi kuin vähemmän kauniin näköisistä tehty. Tuossa kuvassa voi myös nähdä kauniimmat kasvot olevan ainakin silmien osalta meikattuja verrattuna rumiin, joissa näyttää myös olevan tummat silmänaluset. Meikkaaminen on keino tehdä itsestään kauniimpi ja tätä naiset voivat vaikka havainnoida laittamalla jollekin arvostelu sivustolle itsestään kaksi kuvaa, niin ei olisi ihme, jos meikkattuna näyttää paljon kauniimmalta muiden mielestä, että eivät naiset lopulta turhaan meikkaa vaikka siitä ajan ja rahan kulua aiheutuu.

Vielä noista muokatuista kasvoista, niin miehille on tyypillisempää suuremman näköinen otsa ja leveämpi ohimolta vähän taaksepäin vetäytyvä hiusraja, kun taas naisilla on usein hiusraja pyöreämpi, mutta tätä ulkonäköä saa aikaan myös pidemmillä hiuksilla. Ihmiset eivät näytä tykkäävän liian suuren näköisestä otsasta, jonka takia otsan tulisi olla samanpituinen kuin keskiosa kasvoista, mutta otsa voi myös olla vähän lyhyempi verrattuna keskiosaan.

Kauniiden kasvojen osalta muokkasin leukaa pienemmäksi ja soikiomaiseksi vaikka saahan naisella olla vähän enemmän kokoa ja kulmikkuutta leuassa, mutta jos haluaa tehdä kasvoista enemmän feminiinisemmät, niin leukaa ei silloin tehdä suuremmaksi, kuten rumissa kasvoissa vaan pienemmäksi. Naisella osataan nähdä kauniina vähän pidempi keskiosa kasvoista verrattuna alaosaan vaikka voihan alaosa olla samanpituinen kuin keskiosa. Jos tekee leuasta hyvin pienen ja kasvoista pyöreämmät, niin alkaa helposti näyttämään söpöltä ja tyttömäiseltä, jolta aikuisen naisen ei tarvitse näyttää.

Nenän osalta miehillä on tutkitusti keskimäärin suurempi nenä kuin naisilla, mutta miehet ovat muutenkin suurempia testosteronin takia, joten suurempi nenä sopii usein miehen kasvoihin. Vaikka nenä olisi huomattavan suuri kasvoissa, niin naiset eivät näytä aina näkevän suurta nenää miehellä samassa määrin kielteisesti. Näin taitaa myös jossain määrin miehet näkeä vaikka naisella samanlaista nenää eivät näkisi kauniina.

Tutkimusten ja omien havaintojen perusteella naisella tykätään pienemmästä nenästä, joka ei vie liialti kasvoissa huomiota huulilta ja silmiltä. Millainen nenä sitten on kaunis riippuu myös etnisistä ryhmistä, että jos etnisessä ryhmässä ilmenee naisilla hyvin leveää ja lättänää nenätyyppiä, niin kapean korkean nenätyypin omaavat miehet eivät voi samassa määrin nähdä näitä naisia kauniina vaikka tämän etnisen ryhmän naiset voivat tykätä leveänenäisistä miehistä, koska se näyttää vaikka maskuliiniselta tai sopii paremmin miehen ulkonäköön.

Osalla suvaitsevaisista mokuttajista tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että ihmiset tai miehet eivät voi nähdä ihan millaista ulkonäköä kauniina. Jos yksi yleinen perusvaatimus tai toive länsimaalaisilla miehillä naisille on kaunis silmien välillä sijaitseva kapean korkea nenä, niin leveistä lättänistä nenistä ei tykätä, koska siitä ei selvästikään tykätä eurooppalaisella naisella. Jos et usko, niin katsopa esim. Reddit sivustolla yleisemmin kauniina pidettäviä naisia, joista voi paljon päätellä miesten yleisemmin naisella tykkäämästä ulkonäöstä.

Jos vielä tarkastellaan silmien aluetta, niin korkeammat kulmakarvat osaltaan vaikuttavat kasvon keskiosan pituuteen ja silmien näyttävyyteen vaikka voihan sitä nähdä monilla kauniilla naisilla aika matalalla olevat kulmakarvat, mutta heillä on usein tällöinkin keskiosa kasvoista samanpituinen tai vähän pidempi kuin alinosa kasvoista. Tällä naisella on kuvassa hyvin avautuneet silmät, mutta osa taitaa tykätä vähän nenäänpäin vinomman näköisistä silmäluomista, jotka voi yrittää tehdä kuvankäsittelyllä.

Moni varmaan ihmettelee kuinka teen näitä muokkauksia, niin tyypilliseen tapaan käytän Gimp:in IWarp työkalua, jonne kannattaa laittaa suuri kuva, koska siinä ei ainakaan tällä hetkellä voi pieniä kuvia suurentaa, joka tekee tarkemman muokkaamisen vaikeammaksi. Muokattava kuva kannattaa kopioida alemmalle tasolle vertailun takia, mutta ylimmällä tasolla käyttämällä pyyhekumia voi korjata kuvaa tai palauttaa alkuperäiseksi ja lopuksi yhdistää nämä kuvat.

Lisäksi pään muotoon voi vaikuttaa skaalaustyökalulla ja muutamilla työkaluilla voi yrittää tehdä ihosta kauniimman. Yhden kerran yritin poistaa tai vähentää nasolabiaalijuonteita, niin oli hämmästyttävää huomata kuvassa olleen naisen muuttuneen selvästi nuoremman näköiseksi. Muutenkin kuvasta on hyvä vaalentaa tummia silmänalusia, poistaa ryppyjä ja ihonvärin epätasaisuutta. Tämä vaatii paljon taitoa, koska kuva voi muuten näyttää muokatulta vaikka tarkoitus oli nuorentaa kasvoja.Kävin pitkästä aikaa katsomassa valokuvaaja Vitaly Valua:n kuvia, joita olen aiemmin päätynyt katsomaan Google kuvahakua käyttämällä, koska hänen valokuvia on tullut vastaan esim. kosmetiikka kuvastoista. Nähtävästi Vitalya ei kiinnosta laittaa valokuviaan valokuvaajille tarkoitetuille sivustoille vaan hän laittaa sivustoille, joissa myydään valokuvia ja näitä valokuvia tietenkin voi paremmin käyttää esim. kuvastoissa ja naisille tarkoitetuilla sivustoilla.

Olen tämän alla olevan naisen ennenkin näyttänyt, mutta hänestä oli ilmaantunut paljon uusia kuvia, joissa osassa hänellä on luultavasti vaaleahiuksinen peruukki päässä, koska muuten naisella on ruskeammat hiukset. Kyllä naiset värjää hiuksiaan ja kuvankäsittelyllä voi muuttaa hiusväriä, mutta peruukki on nopeampi keino muuttaa ulkonäköä. Naisesta löytyy myös videoita, että vaikuttaa niidenkin perusteella kauniilta.

Ellei kuvien joukossa ole jotain muuta naista, niin alla voi nähdä naisen näyttävän jokseenkin erilaiselta kuvissa, jonka takia ei muutenkaan aina kannata yksittäisen kuvan perusteella päätellä naisen kauneutta, koska hymyilevänä voi näyttää kauniimmalta. Alla olevista kuvista kahdessa voi huomata viivoja, että ensimmäisessä kuvassa voi havaita naisella huulten pysyvän leuanpään ja nenänpään välisen viivan takana, josta ihmiset näyttävät yleisesti tykkäävän.

Otsan alaosasta tai kulmakarvoista alaspäin vedetyn viivan perusteella naisella olisi leuanpää vähän takana, mutta ihmiset näyttävät myös tästä tykkäävän vaikka leuka ei saa muuten olla liian alikehittynyt. Toisaalta tämä voi osaltaan aiheutua siitä, että naisen pää on vähän alaspäin kallistunut. Alimmalla rivillä keskellä voi havaita naisella nenän olevan silmien välillä. Pituus leuan alaosasta nenän alaosaan olisi lyhyempi kuin keskiosan pituus, joka taas on suurin piirtein samanpituinen kuin otsa.

Lopulta ihmiset näkevät myös eri tavalla kauneuden, että osa voi enemmän tykätä vähän alempana olevasta hiusrajasta tai siitä, että kaikki kolme osaa ovat samanpituisia. Kuvankäsittelyllä voi muutenkin tehdä pieniä muutoksia, jos jokin asia ei tässä naisessa miellytä, että näyttäisikö muutoksen jälkeen kauniimmalta. Tätä naista ja tietenkin muitakin voi kuvankäsittelyohjelmassa suurin piirtein verrata johonkin mielestään kauniiseen naiseen käyttämällä tasoja, läpinäkyvyyttä ja tekemällä värikalvosta samankokoisen.Aiemmin harmittelin kuinka kerättyjen valokuvien osalta ei tiedä kunnolla näkevätkö muut ihmiset kuvissa olevat naiset jotenkin kauniina vaikka kommenteissa voi näkyä muutamia esim. kaunis nainen kommentteja. Olen alle kerännyt taas Reddit sivustolta kuvia naisista ja nämä ovat Beautiful Females sivulta, joten kyseessä pitäisi olla kauniita naisia.

Harmillisesti tuo sivu ei ole yhtä suosittu kuin varsinkin Gentleman Boners, mutta näille kuukauden suosituille kuville oli annettu päälle sata ääntä, joten ei ole ainakaan pieni raati tehnyt valintoja, kuten tehdään usein esim. missikilpailuissa. Kuvissa näyttää yleensä lukevan naisen nimi, mutta en ole katsonut tarkemmin naisten taustoja.

Varmaan monet on jonkinlaisia julkkiksia, joka voi sitten lisätä naisten suosiota ja vääristää, koska tässä tutkitaan kauneutta, eikä naisen muita hyviä puolia. Näissä kuvissa voi nähdä naisilla olevan päät erilaisissa asennoissa, ilmeissä eroja ja kasvot lähellä tai etäällä kuvassa, että ei ole monet kuvista hyviä vertailun kannalta vaikka naisesta voisi etsiä parempia kuvia, joista on parempi päätellä naisen mahdollinen kauneus kuin vaan yhdestä kuvasta.

Olen tässä paljonkin vertaillut naisten kasvoja yllä olleeseen malliin ja kaikenlaista eroja voi havaita, että jollain kauniilta näyttävällä naisella on esim. vähän alempana hiusraja ja toisella naisella on vähän suurempi leuka tai alinosa kasvoista. Vertasin alla olevasta linkistä löytyvää Emily Rudd nimistä naista ja aluksi ihmettelin naisella olevan tosi pieni leuka, mutta tämä aiheutui pään asennosta, koska toisessa videosta kaapatussa kuvassa leuka oli pitkälti samankokoinen.

Alla olevien kuvien joukossa näyttää olevan eksoottisempia naisia vaikka selvästi erilaisia, kuten mustia naisia näyttää tulevan harvoin vastaan. Tämä ei tarkoita etteikö monet mustat naiset olisi kauniita, mutta luultavasti enimmäkseen länsimaalaiset miehet tykkäävät tällaisista naisista ja jos tykkää enemmän esim. söpöistä aasialaisista naisista, niin hakukonetta käyttämällä löytää heistä enemmän kuvia myös Reddit sivustolta.

Laitoin alle linkin Sqirlz Morph ohjelmaan, jossa oli tarkoituksena tehdä suoraan eteenpäin katsovista naisista keskimääräinen kasvo, mutta se näyttää olevan aika työlästä. Samalla vertasin Gimp:ssä tasoja ja läpinäkyvyyttä käyttämällä tehtyä keskimääräistä kasvoa, niin eipä se paljoakaan poikennut, mutta pitäisi tehdä suuremmasta määrästä kasvoja, jospa silloin näkyy enemmän eroa. 

Merkittävä ero näyttää kuitenkin olevan siinä, että Sqirlz Morph tekee kasvoista paremman näköisen, koska siinä ei näy esim. erilaisia leukojen, nenien ja huulten kokoja tai sijainteja. Sqirlz Morph ohjelmassa laitetaan kasvoihin kohdistuspisteitä, joista sitten ymmärtääkseni ohjelma tekee esim. keskimääräisen leuan muodon ja sijainnin.

Eipä keskimääräisissä kuvissa lopulta ole paljoakaan järkeä, koska naisilla on kuitenkin yksilöllistä kauneutta ja miksei myös rumuutta, jos vaikka tykkää pienemmästä nenästä ja keskimääräisessä kuvassa nenä onkin vähän pulleampi. Jos kuitenkin tykkää kahdesta naisesta, joista toisella on söpöt kasvot ja toisella enemmän sanotaanko seksikkäämmät kasvot, niin näiden kasvojen yhdistelmä voi sitten olla erittäin kaunis, koska kasvoissa yhdistyy kummankin naisen kauneutta.

Yhdistelin yhtä söpön näköistä matalakasvoista aasialaista naista ylempänä olevaan venäläiseen naiseen, niin oli hauska huomata kasvojen vaikuttaneen samankaltaisilta, joita voi nähdä varsinkin kiinalaisilla julkkiksilla. Tällä aasialaisella naisella oli esim. silmien kohdalta matala ja alhaalta vähän leveämmän näköinen nenä, jota kiinalaiset kutsuvat valkosipuliksi, joka on hyvin tyypillinen aasialainen nenä, niin tietenkin tuo venäläinen nainen kapealla korkealla nenällä aiheuttaa keskimääräiseen kuvaan osaltaan korkeampaa nenää, jota on monilla aasialaisilla julkkiksilla.
Alla olisi paljon suositummasta Pretty Girls sivulta poimittuja kuukauden suosittuja kuvia, joille annetut äänet ovat jo paljon suurempia, että alimmillaan oli vähän yli 300 ja monilla yli tuhat ääntä, joista suurin yli 13 000 oli alla kolmannessa kollaasissa kieltä näyttävällä naisella. Mikä mahtaa olla syy naisen suosioon ellei sitten osaltaan kielen näyttäminen. Kommenteissa yksi sanoo naisen olevan malli, mutta ei näytä malli kuvissa yhtä kauniilta. Tämä selittyy osaltaan sillä, että muodissa otetaan naisista paljonkin miesten näkökulmasta rumia kuvia.

Itseäni eivät nämä yksittäisten naisten korkeat sijoitukset täysin kiinnosta vaan enemmän naisilla havaittava yleinen ulkonäkö. Tähän liittyen sitä voisi tehdä keskimääräisen kuvan, mutta moniakaan näistä kuvista ei voisi käyttää vaan pitäisi etsiä parempi kuva, jotta kasvot näkyvät edestä ja samalla katsoa tarkemmin naisen kauneutta, joka ei monien osalta nyt kunnolla näy. Yksittäinen valokuva voi antaa vääränlaisen vaikutelman vaikka varmaan osa naista äänestäneistä tietää naisen olevan kauniimpi muiden kuvien tai videon perusteella.

Tarkastellaan alla olevien naisten yleistä ulkonäköä, joka pätee myös yllä oleviin naisiin. Naisilla näyttää olevan yleisesti kapean korkea nenä. Hiukset ovat yleisesti pitkiä osalla mahdollisesti yltäen hartioille vaikka pitäisi nähdä hiukset takaapäin. Ihonväri näyttäisi olevan yleisesti vaalea, mutta valaistus osaltaan vääristää vertailua. Kasvot vaikuttavat yleisesti olevan kolmeen osaan jaettuna hyviä. Onhan aina mahdollista, että jollakin naisella on esim. liian korkea tai näyttävä otsa, mutta nainen on tätä korjannut pidemmillä hiuksilla ja näyttää tällöin kauniimmalta.
Päätin sittenkin tehdä keskimääräisiä yhdistelmäkuvia, mutta näissä alla olevissa on yhdistelty vaan kolmea ja kahta kuvaa. Aiemmin näkyi kollaasissa keskellä kaksi julkkista Amber Heard ja Felicity Jones, joista otettuja kuvia päätin käyttää ja alla voi nähdä myös aiemmin näkyneen valokuvaaja Valua Vitalyn mallin, joka on osaltaan vertailun takia joukossa, että kuinka julkkikset poikkeavat vähemmän tunnetusta naisesta.

Nämä kuvat eivät olleet täysin hyviä, että esim. venäläisellä mallilla ei näy kaikki hiukset, Amber Heard:in pää ei ole täysin suoraan eteenpäin ja Felicity Jones:lla näkyy hampaita. Näistä naisista olisi voinut etsiä parempia kuvia, mutta päätin vaan käyttää reddittorien valitsemia kuvia ja jo aiemmin näkynyttä kuvaa venäläisestä naisesta.

Alla voi ensiksi nähdä kuvan, johon on Sqirlz Morph ohjelmassa yhdistetty kaikki keskimmäisellä rivillä näkyvät kuvat. Seuraavassa kuvassa on Gimp:ssä yhdistetty samat keskimmäisen rivin kuvat tasolla alimman kuvan näkyvyyden ollen 100%, toisen kuvan läpinäkyvyyden 50% ja päällimmäisen kuvan 33%. 

Nämä kaksi kuvaa vaikuttavat aika samanlaisilta, mutta Gimp:ssä tehdyssä kuvassa voi havaita näkyvän esim. kaksi leukaa, kun taas Sqirlz Morph ohjelmassa laitettujen kohdistuspisteiden takia naisten leuat on muutettu keskimääräisiksi.

Lisäyksenä tähän väliin muokkasin kollaasia, jonka takia ylimmän rivin oikealla olevassa kuvassa on aiemmat kolme naista ja lisäksi Keira Knightley, jonka kasvonpiirteiden vaikutusta on havaittavissa.

Keskimmäisellä rivillä voi nähdä alkuperäiset kuvat, joihin on Inkscape ohjelmassa lisätty viivoja. Nämä viivat tai suorakulmiot ovat samoja kuin venäläisellä naisella, että voi havainnoida kuinka julkkikset poikkeavat. Amberilla voi havaita hiusrajan olevan alempana, joka ei ole huono asia ja muilla naisilla hiusrajan korkeus on sopiva, että se ei saa olla ylempänä

Kaikilla naisilla on kasvon keskiosa suurin piirtein pituudeltaan samanlainen vaikka pientä eroa voi havaita. Alimmassa osassa voi havaita Amberilla olevan alaspäin pidempi leuka, kun taas muilla naisilla se on suurin piirtein samanpituinen. Tämä ei ole huono asia, koska alinosa saa olla mielellään enimmillään samanpituinen kuin keskiosa ja näillä kaikilla voi havaita alimman osan olevan lyhyempi kuin keskiosa, josta naisella paljon myös tykätään.

Nenän voi havaita olevan venäläisellä naisella vähän kapeampi kuin julkkiksilla, joilla nenän alaosa menee vähän silmien alueella, mutta ei tästä ole haittaa kunhan nenä ei ole liialti tätä leveämpi. Alimmalla rivillä ensimmäisessä kuvassa voi nähdä Amberin ja venäläisen mallin kasvoista tehty yhdistelmä. Keskimmäisessä kuvassa on Amberin ja Felicityn kasvoista tehty keskimääräinen kuva. Viimeisessä kuvassa on venäläisen mallin ja Felicityn kasvot yhdistettyvä.

Tässä voi nyt katsella, onko alkuperäiset kasvot vai joku keskimääräisistä kasvoista kaunein. Ihonvärissä on tietenkin vaihtelua osaltaan sen takia, että yksi kuva oli mustavalkoinen, mutta ihonvärillä ja tasaisella iholla on myös omanlainen vaikutus kauneuteen. Aina sitä voi kuvankäsittelyohjelmassa yrittää lisätä omasta mielestä kaunista ulkonäköä, jos vaikka keskimääräisessä kuvassa naisella on vähän liian iso leuka ja nenä.

Kuvia julkkiksista katsoessa tuli vastaan yksi nainen, jolla kuvan perusteella oli lyhyt keskiosa verrattuna alaosaan, mutta nähtävästi naisesta oli tykätty. Tähän on varmasti monia syitä, mutta tällä naisella oli pää suurin piirtein samankokoinen kuin näillä alla olevilla naisilla. Naisen kauneudessa on osaltaan kyse silmien etäisyydestä leuan alaosaan, jonka takia alaosa voi olla vähän pidempi verrattuna keskiosaan.

Kuitenkin voidaan todeta kauniilla naisilla olevan yleisesti keskiosa kasvoista samanpituinen tai vähän pidempi kuin alinosa. Gimp:ssä Iwarp työkalulla muokkasin naisen kasvoja ja voi sanoa naisen näyttäneen kauniimmalta pidemmällä keskiosalla ja pienemmän näköisella leualla vaikka voihan keskiosa olla myös samanpituinen kuin alinosa. 

Naisella tykätään yleisesti siitä, että silmät tai kasvon keskiosa on näyttävä, eikä alaosa tai leuka, joka taas miehillä saa olla vähän näyttävä tai jykevä kunhan ei periydy tyttärelle, jota voidaan tällöin haukkua hevosnaamaksi. Suurin piirtein kaunista ulkonäköä voi havaita alla olevilla naisilla tai keskimääräisissä kuvissa, jota varmaan moni toivoisi tyttärelleen.Korealaiset kirurgit ovat julkaisseet kirjan, jossa varsinkin on aiheena kasvon sirommaksi tekeminen pienentämällä poskiluita ja alaleukaa. Kirjaan on koottu eri kirurgien tekemiä kirjoituksia, jonka takia aluksi usein kerrotaan kuinka aasialaiset naiset tykkäävät sirommista kasvoista, koska suuri alaleuka ja suuret poskiluut näyttävät maskuliinisilta, voimakkailta ja joltain muultakin kielteiseltä naisen kannalta.

Kirjassa on suuri määrä kuvia ja tyypilliseen tapaan voi havaita aasialaisilla naisilla olevan turhiakin haluja muuttaa kasvojaan, mutta korealainen ja kiinalainen kauneusihanne osaltaan tätä halua lisää. Näin alkajaiseksi olen kerännyt kaikenlaisia kuvia alle, joista ensiksi voi nähdä erilaisia nimityksiä alaleuan muodoille, joista tietenkin kapeammat ovat yleisemmin kauneusihanteena.

Alaspäin mentäessä kerrotaan epäsymmetriasta, joka on kauneuden kannalta kielteistä. Pieni epäsymmetria on normaalia, mutta noiden yllä olevien tai muutenkin keskimääräisten yhdistelmäkuvien kauneus perustuu osaltaan suureen symmetriaan ja tasapainoon vaikka yksilöillä olisi kaikenlaista rumaa ulkonäköä, josta ei kaikki samassa määrin tykkää.

Seuraavaksi näkyy sivuprofiilista kuvia ja näiden piirustusten osalta ihmetyttää kuinka nenä työntyy eteenpäin samaan tapaan kuin yleisemmin eurooppalaisilla vaikka nenän tulisi olla matalampi, koska se on hyvin tyypillistä aasialaisille ja varsinkin aasialaisille naisille. Kuitenkin A kuvan osalta näytetään, miltä näyttää normaali tai kaunis leuanpää. B kuvan osalta väitetään alaleun olevan liian lyhyt ja C kuvassa leuanpää olisi alikehittynyt.

Oikealla yllä olevassa kuvassa kerrotaan kuinka epäsymmetriaa voidaan alaleuan osalta korjata leikkaamalla toiselta puolelta enemmän luuta pois.  Seuraavissa kuvissa on taas lisää sivuprofiilista kuvia, joissa voi nähdä alikehittynyttä leuanpäätä ja liiallisesti eteenpäin työntyvää leuanpäätä. Viimeisessä kuvassa kerrotaan kuinka leuasta halutaan nykyään enemmän luuta pois, jotta kasvot olisivat sirot ja pienet. Alaleuan pienentämistä rajoittaa kuitenkin alaleukahermo, jonka ulostulo reiät voi kuvassa havaita.


Alle olen kerännyt kuvia, joissa näkyy osaltaan kasvot sivusta. Ensimmäisen kuvan osalta voi havaita naisella olevan varsinkin huonosti kehittynyt alaleuka, mutta olisiko tästä huolimatta vielä tilaa viisaudenhampaille. Naisen alikehittynyttä leuanpäätä on korjattu laittamalla sinne implantti. Jälkeen kuvassa voi varmaan kaikki nähdä naisen olevan kauniimpi. Tuollaisilla kasvoilla ei taida yleensä varsinkaan länsimaissa päästä malliksi, mutta monet miehet myös tykkää tällaisista siroista kasvoista naisilla, jossa ei ole paljoakaan leukaa havaittavissa.

Kasvot vaikuttavat monilla korealaisilla hyviltä vaikka ei näistä varmaan kaikki länsimaalaiset tykkää, jos tykkää enemmän korkeammista kasvoista, joita aiemmin näkyi kuvissa. Eipä tällä väliä, koska aasialaiset itse päättävät millaisista kasvoista tykkäävät. Alla vasemmalla ja keskellä olevat naiset ovat halunneet leuanpäästä pienemmän. 

Eipä leuanpäässä suuresti vikaa näytä olevan, mutta eihän naisen kannalta ole haittaa vähän pienempi leuanpää ja muutenkin pienempi alaleuka. Länsimaalaisilla kasvon keskiosa työntyy yleisemmin enemmän eteenpäin, jonka takia leuanpää voi olla suurempi, mutta nähtävästi aasialaisilla näkyvä leuanpää on kielteisempi kasvon keskiosan mataluudesta johtuen.

Alla vasemmalla olevan naisen osalta on käynyt jälkeen kuvan perusteella vähän huonosti, että alaleuan alapuolella näkyy nyt vähän kaksoisleukaa, joka on mahdollisesti syntynyt leuanpään pienentämisen takia, koska se alkuaan kiristi ihon kauniimmin suoremmaksi ja nuorekkaaksi.

Oikealla yllä olevalle naiselle on tehty pituudeltaan lyhyempi leuanpää. Aasialaisilla varsinkin olettaisi olevan yleisemmin lyhyempi kasvon alaosa, mutta tietenkin tässä ilmenee vaihtelua. Naisella on suurin piirtein samanpituinen alaosa kuin keskiosa, mutta alaleuan pienentäminen on erinomainen keino lisätä feminiinisempää ulkonäköä varsinkin, jos kasvot ovat pitkiltä vaikuttavia.

Viimeisen naisen osalta voi havaita leuasta tehdyn kapeampi. Naisella voi havaita kasvon keskiosan olevan pidempi kuin alaosa. Eipä näillekään muutoksille näytä olleen suurta tarvetta, mutta samaan tapaan kuin edellisen naisen osalta voi pienemmällä ja kapeammalla leualla lisätä naisellisempaa tai jopa tyttömäistä ulkonäköä, joka ei ole aikuisen naisen osalta tarpeellista. Tässä muutoksessa on myös kyse varsinkin korealaisten kauneusihanteista.


Alla olisi loput kerätyistä kuvista, joita olisi vielä enemmän kirjassa. Päätin laittaa loput kuvat kolmeen kollaasiin, että ovat nyt vähän huonolaatuisia, koska Blogger haluaa pienentää kuvat 1600 pikseliin ja tekstiä on vaikea lukea, mutta se onnistuu laitettaessa kollaasi välilehteen.

En viitsi näistä kaikista kuvista alkaa kertomaan, mutta kuvankäsittelyohjelmassa tasoja käyttämällä voi paremmin verrata muutoksia, että näissä kuvissa päät eivät aina ole samankokoisia, jos vaikka kohdistaa kasvot värikalvoon. Osassa kuvista voi nähdä naisen olevan jossain määrin meikattu ja erikoisesti osassa jälkeen kuvista ei ole meikkiä vaikka usein halutaan jälkeen kuvista antaa kauniimpi vaikutelma.

Näissä kuvissa kerrotaan enimmäkseen leukaan ja poskiluihin tehdyistä muutoksista, joita on osalle jo aiemmin tehty, että on vaan huluttu korjata tai tehdä lisää muutoksia. Kuitenkin epäilen osan käyneen nenäleikkauksessa ja monen varmasti silmäluomileikkauksessa. Kyllä näkemäni perusteella itäaasialaisilla ilmenee korkeampaa nenätyyppiä, mutta olettaisi osalla näistä naisista olleen alkuaan matalampi nenä.

Eipä näistä monella naisella näytä kauneusleikkaukset olleen tarpeen, mutta onhan esim. alla ensimmäisenä nainen, jolla voi havaita alaleuan olevan leveän näköinen, jota tietenkään korealaiset eivät näe yleisemmin kauniina vaikka ei sitä taida moni länsimaissakaan nähdä kauniina. Toisaalta naisen vieressä ylimmän rivin keskellä voi nähdä naisella olleen aika söpön näköiset pyöreät kasvot, eikä muutoksille tarvetta ollut, mutta kauneusihanteena on tällainen jälkeen kuvassa havaittava V-linjainen leuka tai soikiomaisempi kananmunan muotoinen pää.

Viimeisen kollaasin ensimmäisessä kuvassa voi havaita naisella olleen ainakin kuvan perusteella aika pienet, vihaiset tai väsyneen näköiset silmät, että naiselle kerrotaan tehdyn osaltaan silmäluomileikkaus, joka on osaltaan tehnyt naisesta kauniimman. Naisella näyttää olevan huulten reunat alaspäin, joka myös aiheuttaa ikääntynyttä tai muuta kielteistä ulkonäköä, jota voidaan myös korjata. Viimeisen kollaasin alimman rivin keskellä olevan naisen poskiluita tehtiin pienemmäksi, että korealaiset eivät tykkää liian näyttävistä poskiluista.

Länsimaiden osalta kerrotaan usein kuinka täällä tykättäisiin poskiluista, mutta tämä taitaa olla jokseenkin virheellistä, koska ei monikaan taida tykätä liian näyttävistä poskiluista vaikka ne vähän saavat näkyä. Lisäksi poskiluilla moni voi tarkoittaa poskipäiden pyöreyttä, joka näkyy varsinkin hymyiltäessä, mutta osalla naisista nenän kummallakin puolella on myös ilman hymyilyä havaittavissa nuorekasta ja varmaan monen mielestä kaunista pyöreyttä.

En ole etsinyt korealaisiin liittyviä tutkimuksia ja muita kirjoituksia, mutta niitä on nyt vaan tullut vastaan yleisillä kauneuteen liittyvillä hakusanoilla. Alla oikealla alimpana oleva keskimääräinen kasvo ja teksti on otettu korealaisesta tutkimuksesta, jossa haluttiin osaltaan tietää kauniista ulkonäöstä ja millaiset korealaiset julkkikset nähdään kauniina.

Tutkijoiden joukossa on taas Seung Chul Rhee, jonka joku aika sitten mainitsin, että hän on paljonkin tutkinut kauneutta ja olettaisin hänen tehneen tuon kymmenestä kauniimmaksi nähdystä tehdyn keskimääräisen kasvon. En ole naisten ulkonäköä katsonut, mutta heillä on varmaan kaikilla omanlaista kauneutta, että ei tässä keskimääräiseltä tarvitse näyttää.

Alimpana vasemmalla voi nähdä aiemmin tekemäni kollaasin, jossa olevien kasvojen päälle laitoin Gimp:ssä 50% läpinäkyvyydellä korealaisista julkkiksista tehdyn yhdistelmäkuvan. Ylimpänä voi nähdä vasemmalla saman kuvan kuin alimpana oikealla, oikealla on kolmen länsimaalaisen julkkiksen ja venäläisen mallin kasvoista tehty yhdistelmä. 

Näiden kuvat olen Sqirlz Morph ohjelmassa yhdistänyt, jonka tulos on nähtävillä keskellä. Nuo kuvassa havaittavat viivat tai oikeastaan Inkscape:lla lisätyt suorakulmiot ovat samoja kuin korealaisella keskimääräisellä kasvolla, johon on tarkoitus verrata eroja. Jos ei tekisi vertailua, niin silloin länsimaalaisista tehdyllä voisi esim. nenän kohdalla suorakulmio olla vähän kapeampi.

Sqirlz Morph ohjelman osalta täytyy todeta, että yhdessä tutkimuksessa mainittiin kuinka keskimääräinen kuva tulisi aina tehdä yhdistämällä kahta kasvoa. Tässä mielessä, jos haluaa keskimääräisestä kuvasta vieläkin paremman tulisi esim. neljästä yksittäisestä kuvasta tehdä kaksi keskimääräistä kuvaa ja nämä kuvat vielä yhdistää. Eivät aiemmin tehdyt yhdistelmäkuvat huonoja ole, mutta niitä ei voi sanoa täysin keskimääräisiksi, jos ne eivät ole oikein tehtyjä.

Hiusraja näyttäisi olevan kaikilla samassa suorassa linjassa, mutta kulmakarvojen voi havaita olevan korealaisilla ylempänä, kun taas länsimaalaisilla se on selvästi alempana ja keskimääräisellä kasvolla ollen näiden erojen välillä. Tämä ei yllätä, jonka voisi katsoa tutkimuksista, mutta silmämääräisesti aasialaisia katsoessa olen laittanut merkille kasvon keskiosan olevan aasialaisilla usein pidemmän näköinen kuin länsimaalaisilla.

Tämä voi liittyä siihen, että länsimaalaisilla kasvon keskiosa työntyy usein eteenpäin joka sitten siirtää kulmakarvoja alemmas. Ei tämä täysin pidä paikkaansa, koska kyllä länsimaissakin voi olla naisia, joilla kulmakarvat ovat huomattavan korkealla ja muutenkin kasvon keskiosa näyttävä vaikka kasvoissa olisi enemmän eteenpäin työntymää verrattuna aasialaisiin. 

Nenä on kaikilla naisilla suurin piirtein silmien välillä korealaisilla ollen vähän leveämpi, joka on myös tutkimuksissa havaittu aasialaisilla ollen keskimäärin vähän leveämpi ja matalampi nenä kuin länsimaalaisilla. Tämä ei haittaa kunhan nenä ei ole liian leveä tai suuri kasvoissa, koska siitä ihmiset eivät näytä yleisesti tykkäävän.

Alimman osan kasvoista voi havaita olevan lyhyempi kuin keskiosa, että tämä tietenkin siirtää katsetta kasvon keskiosaan, kun alaosa ei ole suuren näköinen vaikka se saakin olla samanpituinen kuin keskiosa.  Naisilla voi tietenkin havaita silmäluomien ulkonäössä pientä tyypillistä eroa ja aasialaisilla julkkiksilla olettaisi olevan selvästi matalammat kasvot kuin länsimaalaisilla, mutta sen näkisi paremmin sivusta.Googlen kuvahausta tuli vastaan kuvia japanilaisista naisista ja osassa näkyi myös aikuisviihdettä, että on mukava nähdä aasialaisilla naisilla rinnoissa kokoa ja naisellista vartaloa kapealla vyötäröllä leveällä lantiolla. Aikuisviihteen osalta tapahtuu luultavasti valikoimista japanilaisten naisten joukosta, jonka takia ei vöi tehdä yleistyksiä, jos vaikka rinnat ovat keskimäärin pienempiä kuin aikuisviihteessä, jossa olevilla naisilla voi osalla olla myös implantit rinnoissa.

Kuitenkin japanilaisia naisia myös aikuisviihteessä olevia katsoessa on havaittavissa söpön näköisiä kasvoja, joka on sinänsä erikoista, jos aikuisviihteessä naisen ei ainakaan länsimaalaisesta näkökulmasta pitäisi olla erityisen söpön näköinen, mutta toisaalta onhan amerikkalaisessa pornossa muutamia selvästi söpön näköisiä nuoria naisia ja ovat myös suosittuja.

Onhan näkemäni perusteella aikuisemman näköisiä japanilaisia naisia, mutta monilla tietenkin on enemmän söpöltä vaikuttavia kasvoja. Japanissa myös tykätään paljon söpöstä ja iloisesta ulkonäöstä naisella, joka sitten taitaa osaltaan lisätä söpöjä kuvia, jos taas länsimaissa naiset eivät samassa määrin söpöile, jos se edes aina on mahdollista johtuen kasvonpiirteistä, joita voisi sanoa aikuismaisemmiksi.

Alla olevaan kollaasiin laitoin vasemmalle ja alas oikealle kahdesta tutkimuksesta poimittua sisältöä. Oikealla alla oleva on uusin tutkimus, jossa voi havaita ihmisten nähneen vauvalla epänormaalin ulkonäön vähemmän söpönä ja kauniina, joka on vauvan kannalta huono asia, että tutkimusten perusteella esim. äidit hoitavat innokkaammin söpömpää tai kaunista vauvaa. Vauvan tai pienen lapsen kasvattaminen on aika raskasta hommaa, mutta jos pieni lapsi on kaunis ja iloinen, niin jaksaa paremmin hoitaa.

Oikealla yllä voi taas nähdä ylempänä olleen kauniista korealaisista julkkiksista tehdyn keskimääräisen yhdistelmäkuvan, joka on vasemmalla, mutta oikealla olevan osalta pienensin leukaa ja pyöristin poskipäitä. Lisäksi muokkasin huulia enemmän hymyilevän näköiseksi ja siirsin huulia ylemmäs. Jos hymyilee voimakkaasti, niin silloin usein myös silmät menevät pienemmiksi, mutta en tehnyt silmiin muutoksia vaikka niitä voisi vähän pyöristää tai suurentaa. 

Jos monilla aasialaisilla on tällaista päänmuotoa, että kasvoista alaosa on lyhyt verrattuna keskiosaan, poskipäät pyöreät ja muutenkin pää pyöreämpi, niin se nähtävästi aiheuttaa söpöä ulkonäköä. Tutkimuksissa usein sanotaan kuinka myös pyöreät suuret silmät aiheuttavat söpöä ulkonäköä, mutta eihän se aasialaisten osalta näytä olevan tarpeellista vaikka ei tietenkään silmät saa olla esim. vihaisen näköisiä.

Lisäksi söpön ulkonäön osalta kerrotaan kuinka otsa olisi suuri tai pöyristynyt, mutta ei ainakaan aikuisella naisella yleisemmin suuresta otsasta tykätä, mutta nähtävästi alempana olevalla hiusrajalla voi osaltaan vaikuttaa siihen kuinka suurilta kasvot vaikuttavat. Tästä tulikin mieleen, jonka voi havaita, että siirsin myös hiusrajaa alemmas. Jokainen voi itse Gimp:in IWarp työkalulla yrittää tehdä paremmin söpöltä näyttävät kasvot, jos nämä muutokset eivät ole täysin onnistuneita.

Nenään voisi myös tehdä muutoksia tekemällä siitä pienemmän ja matalan, joka on hyvin tyypillistä aasialaisille, mutta korealaisilla julkkiksilla on voinut olla yleisemmin korkeampi nenä tai ovat käyneen nenäleikkauksessa. Kuitenkin matalampi tai pienempi nenä on myös yksi keino lisätä söpömpää ulkonäköä. Tällöin ei saa suu työntyä liialti eteenpäin tai kasvot olla liian epätasapainoisia, mutta varsinkin itäaasialaisilla on usein sivusta katsottuna pitkälti suorat matalat kasvot.

Lisäyksenä vaihdoin alla olevan kuvan, jonka näkee alla olevasta alkuperäinen muokkaus linkistä. Tässä uudessa kuvassa on nyt tehty yllä oikealla olevaan söpömpään kasvoon pienempi nenä, että nenä on alhaalta vähemmän leveämpi tai pulleampi ja ylhäällä voi havaita silmien kohdalla mataluutta, jota oikeasti ilmenee monilla aasialaisilla. Pyöristin lisää leukaa ja tein silmistä vähän suuremmat tai pyöreämmät.

Tällaisia vähän suuremmiksi avautuneita silmäluomia osa aasialaisista naisista haluaa itselleen. Nenän osalta kuitenkin halutaan useimmin korkeutta, mutta ei se aina ole tarpeellista. Tähän söpöön ulkonäköön liittyen voi kuitenkin havaita osalla olevan halua omata korkeammalla nenällä enemmän aikuismaisempaa ulkonäköä. Kyllä sitä voi korkeammalla nenällä näyttää söpöltä kunhan nenä ei ole liian suuri, mutta tässä voi vähän havainnoida kuinka osaltaan nenä vaikuttaa ulkonäköön.Olen tässä jatkanut söpön ulkonäön tutkimista, mutta aika vähän näyttää löytyvän mielenkiintoisia tutkimuksia, joissa vaikka tarkasteltaisiin aikuisten naisten söpöä ulkonäköä. Kuitenkin on sillä tavalla, että naiskauneutta on monenlaista ja osa naisista on huomattavan söpöjä tai tyttömäisiä kasvoiltaan ja osalla kauniista naisista on enemmän aikuismaista tai sopivan voimakasta ulkonäköä. Kyllä söpö tai kasvoiltaan siro nainen on myös aikuinen, mutta hänellä on enemmän samankaltaisuutta pieniin lapsiin verrattuna.

Kyllä näiden aikuisemman näköisten osalta on myös jossain määrin kyse näistä samoista tekijöistä kuin siroilla tai söpöillä naisilla, että esim. nenä ja leuka ei saa olla liian suuri. Ylempänä olleessa korealaisista julkkiksista tehdyllä keskimääräisellä kasvolla voi sanoa olevan enemmän aikuisen naisen tyylikästä ulkonäköä ja taas muokatulla kasvolla söpöä ulkonäköä, jota voi havaita paljonkin ilmenevän varsinkin japanilaisilla naisilla, joilla kyllä myös ilmenee länsimaalaisesta näkökulmasta aikuismaista ulkonäköä.

Alle poimin kuvia kolmesta tutkimuksesta, joista ensimmäisen tutkimuksen ovat tehneet japanilaiset ja noissa muissa tutkimuksissa länsimaalaiset tarkastelevat japanilaisten kauneusihanteita. Olisi pitänyt laittaa muut kuvat toiseen kollaasiin, koska tämän ensimmäisen tutkimuksen kaavioita ei nyt kunnolla näe. Tuon ylempänä olevan söpön kasvon silmäluomia suurentaessa myös värikalvoista tuli vähän suuremmat, jotka olisi pitänyt muuttaa alkuperäisen kokoiseksi, koska tarkoitus ei ollut tehdä kasvoista epänormaaleja tai liialti lapsenomaisia.

Tiettävästi pienillä lapsilla on samankokoiset värikalvot kuin aikuisilla, mutta ne ja silmät muutenkin näyttävät suuremmilta, koska pää on pienempi kuin aikuisilla. Eipä tuon värikalvon suuremmaksi tekeminen täysi virhe ollut, koska varsinkin osa aasialaisista naisista tykkää käyttää värilinssejä, jotka tekevät värikalvosta vähän suuremman. Viranomaiset eivät tietääkseni tästä täysin tykkää, koska ne voivat vahingoittaa silmiä, mutta alla olevan kollaasin oikealla voi nähdä näitä Pinky Paradise:n linssejä.

Ylempänä olevassa kuvassa voi nähdä nenää kapeammaksi tekevän välineen. Kauneuskirurgien mielestä tällä ei saisi nenän ulkonäköä muutettua vaan siitä voi olla haittaa. Pitäisi tutkia, onko oikeasti joku saanut nenän muotoa muutettua, mutta se voi hyvinkin onnistua varsinkin ruston osalta. Kaikilla ihmisillä ei kuitenkaan ole nenää, jota sivuilta puristamalla saa muutettua enemmän malleilla ja julkkiksilla havaittavaksi, että tarvitaan kunnon nenäleikkaus.

Japanilaisilla näkemäni perusteella ilmenee monenlaista nenätyyppiä, että osalla on selvästi korkeutta ja osalla nenä on huomattavan leveän näköinen. Lukemani perusteella Japanissa tykätään paljonkin kapean korkeista nenistä, mutta olisiko sillä tavalla, että söpöillä naisilla nähdään kauniina matalammat nenät. Shiseido kuvassa voi nähdä mallilla länsimaalaisempaa ulkonäköä, että näkemäni perusteella Japanissa tykätään myös tällaisista kasvoista vaikka paljon myös söpöistä kasvoista, joita voi nähdä ennen ja jälkeen kuvan naisella.

Attractiveness provides observers with useful information for mate selection, but also has various biological benefits. Rhodes (2006) postulated that attractiveness might be categorized into different types, such as sexual attractiveness and cuteness. 
Among them, the distinction between “beauty” and “cuteness” is typically clearly defined: beauty is considered to reflect averageness, symmetry, and sexual dimorphism (Rhodes 2006), while cuteness is considered to reflect baby schema (Alley 1981; Hildebrandt and Fitzgerald 1979). In other words, beauty is related to sexual maturity (Rhodes 2006), while cuteness refers to the attractiveness of infants (Karraker and Stern 1990). 
If beauty and cuteness represent different concepts, the criteria of judging beauty and cuteness should be distinguishable from one another. For example, it is assumed that neonate features are used for judging cuteness, but not for judging beauty. Cunningham (1986), however, showed that attractive female faces possess both neonate and maturity features. 
Additionally, highly attractive faces have both neonate and sexually dimorphic features (Pfluger et al. 2012). Similar facial features may therefore affect both beauty and cuteness. However, the features that individuals focus on, or the way in which facial features are viewed holistically, may differ for these two types of judgment. Accordingly, it is worth investigating the degree to which there is overlap between the facial features on which both beauty and cuteness depend.