7. kesäkuuta 2018

Kasvot naisellisemmiksi, brasilialaisia malleja, korealaisten kauneusihanteista, kapeasta vyötäröstä, kauniita kasvoja, söpöydestä ja kasvojen kehittymisestä

Pitkästä aikaa päätin ottaa kuvanlukijalla kuvan postiluukun kautta tulleesta postista. Tällä kertaa olisi kyseessä Yhteishyvä lehti, joka taitaa tulla Suomessa moneen kotiin. Kannessa voi havaita naisella jokseenkin aasialaiselta vaikuttavaa ulkonäköä ja etunimikin voisi viitata Japaniin. Tuohon suureen kuvaan en tehnyt muuta muutosta kuin leikkasin pienemmäksi, että sen voi havaita olevan vähän vinossa ja kuvassa on myös likaa ja suttua, jota oli jo valmiiksi kannessa vaikka pitäisi myös kuvanlukijaa putsata.

Ajattelin naisella kasvojen vaikuttavan varmaan joidenkin mielestä vähän pitkiltä ja voisi ajatella varsinkin aasialaisista naisista tykkäävien miesten tykkäävän enemmän lyhyemmistä tai pyöreistä kasvoista naisella. Oikealla yllä voi havaita muokatun kasvon, jolle olen tehnyt muutoksia esim. kulmakarvoihin, nenään, huuliin ja leukaan. Tässä on taas tarkoitus enemmän näyttää muutosten vaikutusta ulkonäköön, että sitä kannattaa kokeilla Gimp:in Warp Transform työkalua tekemällä yksittäisiä tai mieleisiä muutoksia myös jonkun toisen kasvoihin. Alimpaan kuvaan laitoin edellisissä kirjoituksissa näkyneen kokaiinia käyttäneen naisen kasvot 50% läpinäkyvyydellä Ninjan kasvojen päälle.

Tyypilliseen tapaan olen ahtanut kollaasiin kaikenlaista muutakin, että lähde linkin kautta voi lukea osaltaan kasvojen ulkonäköön vaikuttavista oireyhtymistä, joten voi ymmärtää, mistä kauneudessa on osaltaan kyse. Toisessa kuvassa on nähtävästi jotenkin piirretty kasvojen kehittymistä vauvasta aikuiseksi. Naisella ei ainakaan aikuisessa piirroksessa havaittavasta ulkonäöstä tykätä, että esim. nenän sillan tulisi olla suorempi tai vähän koverampi, leuanpään vähän takana verrattuna alahuuleen ja otsan pyöristyneempi, joten naisella jossain määrin tykätään lapsille tai ainakin nuorille teineille tyypillisistä kasvoista.

Ympärillä näkyvät naisten kuvat on poimittu edellisessä kirjoituksessa linkatuilta Reddit sivuilta. Valitsin suosituimpien naisten joukosta enemmän eteenpäin katsovia. Naisia katsoessa tulee huomata esim. hymyilyn vaikuttavan ulkonäköön. Jos tykkää hymyilevistä kasvoista pyöreämmillä poskipäillä, niin se antaa naisesta kauniimman vaikutelman vaikka joku muu nainen voisi samalla tehden olla kauniimpi. Hymyilyn voi myös ajatella tekevän kasvoista aasialaisempia, että silmät ovat kapeampia ja kasvot pyöreämpiä.

Osan naisista voi havaita olevan aasialaisemman näköisiä, että noiden muokattujen kasvojen vieressä olevista ylin taisi muistaakseni olla eurasialainen tai puoliksi japanilainen vaikka enemmän aasialaiselta näyttäisi ainakin tässä kuvassa. Kummallakin naisella voi havaita olevan nenässä korkeutta, jos tyypillisempi aasialainen nenä olisi silmien kohdalla matalampi ja alhaalta leveämpi.

Aasiassa tehdään paljon kauneusleikkauksia nenään ja silmäluomiin, että voi tämänkin takia olla vaikeaa tunnistaa eurasialaista, jos kasvot eivät ole selvästi eurooppalaisemmat. Kuten olen usein todennut, niin ei tällaisia muutoksia pitäisi liialti tehdä tai väittää vaan suurempia silmiä ja kapean korkeaa nenää kauniiksi. Jos kuitenkin kasvon keskiosa on suuresti lättänän näköinen, niin silloin voi korkeammalla nenällä tasapainottaa kasvoja. Jos silmät näyttävät esim. vihaisilta tai väsyneiltä, niin silloin kauneusleikkauksen voi ajatella olevan perusteltua.


Lähde - 2 - Jumalatar - Maisema - ThaiBestSellers - DocYappy - Matala/Korkea

Yllä olevasta viimeisestä linkistä voi nähtävästi katsella filippiiniläisen naisen muuttaneen nenänsä leikkauksella kapean korkeaksi. Ennen ja jälkeen kuva ei ole täysin vertailun kannalta hyvä, että ennen kuvassa nainen hymyilee ja on söpön näköinen. Vauvoilla on matala nenä, niin sitä voisi sanoa korkeamman nenän tekevän kasvoista aikuisemmat, mutta myös kolmiulotteisemmat. Eipä muutos tarpeelliselta vaikuta, koska ennen kuvassa havaittava nenä on näkemäni perusteella tyypillinen, josta pitäisi varsinkin filippiiniläisten tykätä.

Myös pitkästä aikaa keräsin kuvia brasilialaiselta Bella da Semana sivustolta. Ajattelin kerätä kuvia sivustolla olevista malleista, mutta en kuitenkaan viitsinyt kerätä kuin vähän uusimpia ja malli sivulle laitettuja naisia. Lähde linkkien kautta voi jatkaa muidenkin naisten katselua, että tarjolla on myös paljon ilmaisia kuvia vaikka alastomuutta ei aina näe.

Naisia katsoessa voi huomata osan olevan hyvinkin ruskettuneita, mutta rusketusraidoista voi myös havaita ihonvärin olevan osalla oikeasti paljon vaaleampi. Onhan myös valaistuksella vaikutusta ihonväriin, että Auringon valossa ruskettunutkin näyttää vaaleammalta. Osalla naisista näkyy kuvissa vaaleaa vellus karvaa, jonka näkyvyyttä lisää rusketus.

Pitäisi tutkimuksista tarkistaa, mutta latinot eivät taida samassa määrin suhtautua kielteisesti karvoitukseen, mutta toisaalta tässä taitaa olla enemmän kyse yleensä huonosti näkyvästä vellus karvasta. Liiallinen varsinkin tumma karvoitus naisella voi kuitenkin kertoa liian korkeasta testosteronitasosta.

Osan naisista voi havaita olevan kuvissa lyhyen näköisiä ja havaintoon löytyy vahvistus Perfil sivulta, että osa naisista voi olla esim. 155 cm. Sitten on selvästi pidemmän näköisiä naisia, että esim. ensimmäisen kollaasin ensimmäinen nainen Gabriela on 170 cm. Tämän naisen osalta vartalo näyttää kapealta ja laihemmalta, mutta sitten on myös naisia, joilla on enemmän kurvikkuutta, takapuolessa suurta pyöreyttä ja reisissä paksuutta tai lihaksikkuutta, että ovat tainneet myös voimistella.

Laitoin ensimmäiseen kollaasiin keskelle Raissan, josta näytetään tätä kirjoittaessa huomenna enemmän kuvia. Nainen katseli suoraan eteenpäin, joten päätin laittaa vertailuksi kaksi aiemmin muokattua kasvoa, että oli taas samankaltaisuutta vaikka ei siskoilta näyttäisi. Rintojen kohdalla on näiden kolmen kasvon yhdistelmä. Sqirlz Morph ohjelmalla saisi paremmin tehtyä, mutta yhdistin Gimp:ssä läpinäkyvyyttä käyttämällä alimman ollen 100%, keskimmäisen 50% ja päällimmäisen 33%.

Laitoin alle yhden linkin, jossa voi katsella naisen meikkaavan aknea pois näkyviltä. Nämä naisten meikkausvideot ovat mielenkiintoisia vaikka en niitä tästä huolimatta yleensä katsele. Tuo video sattui tulemaan vastaan lukiessani kriittistä kirjoitusta liittyen osaltaan kielteiseen suhtaumiseen akneiseen ihoon. Eipä tälle taida paljoa voida, jos aivo näkee enemmän kauniina tasaisemman ja nuorekkaamman ihon, mutta aknen osalta olisi hyvä löytää nykyistä parempia keinoja saada iho parantumaan ennen kuin tulee arpia ja kuoppia ihoon.

Raissan kuvat on nyt julkaistu, joista vaan pieni määrä on ilmaisia vaikka on myös naisia, joista on valtavasti ilmaisia ja myös alastomia kuvia näytillä. Pituuteen liittyen käy ilmi naisen olevan vain 152 cm pitkä, mutta Wikipediasta löytyvän tiedon mukaan brasilialaiset naiset olisivat muutenkin keskimäärin lyhyempiä kuin monet eurooppalaiset naiset. Mallitoimistot eivät taida lyhyistä naisista tykätä, mutta eipä taida yleensä olla naisen pituudesta miehille haittaa ellei tykkää katsella enemmän barbiemaisia naisia.

Raissalla on merkille pantavaa hyvin kapean näköinen nenä, josta ei välttämättä kaikki tykkää, jos nenässä haluaa olevan vähän enemmän leveyttä. Muita naisia katsoessa näytti osalla malleista olevan vähän liian ison näköinen nenä, että oli varsinkin kuperaa muotoa vaikka yleensä varsinkin länsimaissa tykätään vähän koverasta tai suorasta nenän sillasta, joka näyttää paremmalta kuvassa. En tiedä näiden naisten suosiota, mutta kaipa sivuston ylläpitäjä tietää millaisista naisista esim. brasilialaiset miehet tykkäävät vaikka varmaan alastonmalliksi haluavien osalta täytyy aina välillä tyytyä vähemmän kauniiseen naiseen.

Lisäsin alle vielä yhden kuvan, joka oli jo valmiiksi kollaasi, että tavaksi on tullut tehdä kollaaseja kuin näyttää yksittäisiä kuvia. Kollaasi on hyvä vertailun kannalta, että jos sitä katsoo kuvaa yksittäisestä naisesta, niin ei huomaa samankaltaisuutta johonkin toiseen naiseen. Huono puoli on kuitenkin siinä, että kuvat ovat pieniä, koska naisen mahdollinen kauneus tulee paremmin esille suuressa kuvassa. Voihan monista naisista katsoa kuvia esim. Googlen kuvahausta kirjoittamalla esim. beautiful woman ja tarkentaen esim. asian, jos haluaa katsoa enemmän aasialaisia kaunottaria.

Joku aika sitten pääsi Bella da Semana sivustolla katsomaan Making of kuvia kameran takaa, että näki valokuvaajia, Bella da Semana sivuston omistajan ja naisia, jotka meikkaavat, laittavat hiuksia ja pukevat mallia. Luultavasti kuvia pääsee nyt katsomaan rekisteröitymällä, mutta tuossa alimmassa kollaasissa vähän näkee mielenkiintoisia kuvia. Mallin nimeä ei nähtävästi missään mainita, mutta Instagramin kommenteissa kirjoitettiin useasti Linda Maravilhosa, mutta sehän tarkoittaa kaunis ihana. Naisella voi havaita tyypillistä ulkonäköä, josta näkemäni perusteella paljonkin tykätään Brasiliassa.

Olen alle laittanut lisää kaikenlaisia linkkejä, jota yleensä teen vaikka en viitsi aina sisällöstä kertoa. Kuitenkin Ideal linkistä voi vähän lukea brasilialaisten kauneusihanteista liittyen vartaloon, jota on alla olevissa kuvissa havaittavissa. Mitä vähän luin muita tutkimuksia, niin mielenkiintoisesti myös Brasiliassa voidaan tykätä aika laihasta vartalosta, mutta maassa on paljon ihmisiä, että esim. eliittiin kuuluvien olettaisi tykkäävän barbiemaisista eurokeskisistä naisista ja sitten aikuisviihteen osalta voi olla mukava katsella myös kurvikkaampia eksoottisia naisia vaikka ei monia näistä Bella da Semanan naisista voi sanoa täysin eksoottisiksi.

Siliconoma linkistä voi havaita varsinkin latinoiden ja mustien keskuudessa ilmenevää ongelmaa, että osa voi haluta takapuolesta myös huonoilla keinoilla suuren, koska kurvikkaammasta vartalosta tykätään, jos taas valkoisilla ja aasialaisilla naisilla on yleensä halu olla laihoja. Oikeastaan yli 60-vuotta sitten Japanissa alkoivat seksityötä tekevät japanilaiset naiset laittamaan rintoihin silikonia, koska suuremmilla rinnoilla sai kurvikkaampaan eurooppalaiseen naiseen tottuneilta miehiltä enemmän huomiota.

Sitä on varmaan japanilaiset naiset myös nähneet kuinka joku suurempi pyöreä rintainen kurvikas japanilainen nainen on ollut suosittu, joten on haluttu samankaltaista ulkonäköä. Tuohon aikaan taisivat aasialaiset naiset olla nykyistä pienempiä, jos tänä päivänä on jo enemmän pituutta ja osalla myös hyvin naisellista ulkonäköä leveällä lantiolla ja suuremmilla rinnoilla, että vartalo on samankaltainen kuin jollakin kauniilla eurooppalaisella naisella vaikka kasvoissa olisi eroa.

Kaikenlaista muutakin nestemäistä on laitettu jo ennen silikonin käyttöä myös länsimaissa, mutta näin ei saa tehdä. Enimmäkseen rasvansiirto ja hyaluronaani ovat hyviä vaikka niihin myös liittyy jossain määrin ongelmia. Vellus linkistä voi lukea karvasta, jota nähtävästi oli osalla naisista paljonkin, jos länsimaissa monet naiset myös tämänkin karvan haluavat poistaa. Colour linkin kautta löytyvässä tutkimuksessa kerrotaan kuinka naisilla olisi halua pariutua miehen kanssa, jolla on samanlainen silmien väri kuin isällä. Tutkimuksessa olevasta saman miehen kuvasta voi hyvin nähdä kuinka silmien värin muuttaminen vaikuttaa ulkonäköön.

Asian linkistä voi nähdä aasialaisen naisen ja aasialaisen vauvan. Nainen on nähtävästi tehnyt nenästään kapean korkean ja vaikuttaa läheltä katsottuna omituiselta, että luultavasti alkuperäinen nenä oli kauniimpi ja sopiva aasialaisiin kasvoihin. Aasiassa on monilla julkkiksilla havaittavissa kapean korkeaa nenää, että se osaltaan lisää halua muutoksiin vaikka ei aina olisi tarvetta. Vauvan osalta voi havaita kasvojen olevan hyvin matalia, jota myös eurooppalaisilla vauvoilla ilmenee, joten tältä osin monilla aasialaisilla on enemmän lapsenomaiset kasvot.
Lähde - 2 - 3 - 4 - Ideal - Siliconoma - Vellus - Colour - Asian - Flawless Glow

Löytyi mielenkiintoinen valtavirrasta poikkeavan näkemyksen esille tuova tutkimus, jonka tekijän mielestä on pitkälti virheellistä ja alentavaa väittää korealaisten haluavan länsimaalaiselta näyttävää ulkonäköä vaan kyse olisi enemmän Joseon kuningaskunnan aikaan kauniina pidetystä ulkonäöstä.

Onhan tässä varsinkin viime vuosina julkaistu muiltakin tutkijoilta kirjoituksia, joissa on kritisoitu perinteisiä yksinkertaisia väitteitä kuinka aasialaiset haluaisivat enemmän länsimaalaista ulkonäköä vaan korealaisilla olisi havaittavissa myös olevan erilaista kauneusihannetta liittyen esim. alaleuan muotoon ja ihonväriin, koska länsimaissa osataan myös nähdä naisella kauniina kulmikkaampi alaleuka ja länsimaalaisten naisten voisi ajatella haluavan ruskettamalla ryppyisen ja epätasaisen ihon.

Kauneustutkimuksissa tuodaan usein esille ihmisten tykkäävän naisella esim. suuremman näköisistä silmistä, pienestä leuasta ja pienestä nenästä. Joten tässä mielessä kyse ei olisi varsinaisesti länsimaalaisen ulkonäön tekemisestä vaan feminiinisemmän ulkonäön lisäämisestä.

Tuon pienen nenän osalta on sillä tavalla, että osalla aasialaisista naisista nenä voi olla tosi pieni, mutta tähän nenään halutaan vähän korkeutta, koska se tekee kasvoista kolmiulotteisemmat ja voisi sanoa aikuisemmat, jos muuten matalat kasvot ovat lähempänä pienille lapsille tyypillistä ulkonäköä varsinkin aasialaisten lasten osalta.

Alla voi kuvissa havaita osaltaan korealaisilla julkkiksilla kapean korkean näköistä nenää, joka ei kuitenkaan täsmää yleiseen ulkonäköön, että aasialaisilla naisilla nenä näyttää yleensä silmien kohdalta matalammalta ja alhaalla ollen enemmän leveyttä. Eurooppalaisilla nenä on tyypillisesti alhaalta vähän kapeampi ja tietenkin silmien kohdalla selvästi korkeampi verrattuna keskimäärin aasialaisiin.

Lähde - How Culture Shapes the Body - The Biopolitics of Beauty - Sculpture

Laitoin alle monta aiemmin näkynyttä vartaloa, joissa voi havaita yleisemmin tykättyä vartalon muotoa vyötärön ollen kapea, lantio leveä ja hartiat eivät ole liian leveät verrattuna lantioon. Tein vartaloista suurin piirtein samankokoisia vaikka oikeasti pituudessa voikin olla eroja ja Gerdan voi havaita malleille tyypillisesti seisovan varpaillaan, jolla taidetaan haluta antaa sääristä pidempi vaikutelma samaan tapaan kuin korkokengillä.

Tuli mieleen kuinka Kiinassa olisi mitattu vyötärön leveyttä A4 paperin kapealla puolella kuinka 21 cm leveä vyötärö olisi hyvä. Tähän liittyen löytyi hieno kuva kiinalaisista naisista A4 paperit vyötäröllä. Varsinkin nuorilta siroilta aasialaisilta naisilta näin kapean vyötärön voi olettaa useimmin onnistuvan, mutta muuten tuo vaikuttaa huonolta verrattuna esim. 0,7 vyötärön ja lantion suhteeseen, josta monet tykkäävät.

Yritin vähän laskea pikseleillä mitattuna ja saadulla prosentilla Gerdan vyötärön kapeutta viulun (4/4?) koko pituuden 597 mm perusteella, niin vyötärö olisi n. 22,5 cm. Viulun leveydestä 190 mm voi varsinkin päätellä laskelman olevan jossain määrin oikein. Onko noilla kiinalaisilla naisilla lantion leveys sama kuin A4 paperin pisin puoli 29,7 cm, koska tällöin vyötärön ja lantion suhde olisi 0,7. Kuvia kiinalaisista naisista etsiessä tuli vastaan korsettien myynti sivusto, jossa voi nähdä alimpana oikealla olevan naisen myös videolla muuttavan vyötärönsä erikoisen kapeaksi.

Tuolla naisella on korsetti päällä vyötärön ja lantion suhde n. 0,5, josta on myös kauneustutkimuksissa tykätty, mutta yleisemmin se on lähempänä 0,7. Tutkimusten perusteella naisella olisi hyvä olla alle 0,8, joka olisi naisen terveyden ja hedelmällisyyden kannalta hyvä tehden myös vartalosta enemmän naisellisen, josta miehet yleisesti tykkäävät. Ilman korsettia kuvassa naisella on n. 0,7, joten korsetille ei ole tarvetta. Mitä kaikkea kielteistä mahtaa liiallisesta käytöstä ja liian kireälle laittamisesta aiheutua vaikka 0,5:llä taitaa saada paljon huomiota.

Samalla katselin pitkästä aikaa kiinalaisia verkkokauppoja vaikka en niistä kuvia viitsi kerätä, mutta edelleenkin on kuvissa paljon eurooppalaisia naisia malleina, mutta onhan myös aasialaisia naisia. Laitoin tuon oikealla yllä olevan naisen, koska osaltaan vaikutti kasvoiltaan eurasialaiselta vaikka voi olla vaan venäläinen nainen, jolla on vaikka vähän aasialaista taustaa tai silmät vaan ovat vähän aasialaisilta vaikuttavat, mutta muuten on kasvoiltaan eurokeskinen ja korkeakasvoinen, joka ei tietenkään vastaa tyypillistä aasialaista naista.

Laitoin alle muutamia linkkejä Reddit sivustolle, josta tuli vastaan ulkonäön perusteella muutama tuttu nainen, jotka muistin MyFreeCams sivustolta. Jos kauniit naiset ovat jokseenkin samankaltaisia, niin se on kyllä hämmästyttävää kuinka aivo pystyy tunnistamaan pieniä eroja kasvoissa. Pitäisi tarkistaa, mutta olettaisin Ariannan ja GrazyM tienaavan vuodessa päälle 100 000 euroa. Kumpaakin naista katsoessa voi varmaan hyvin moni huomata äärimmäistä kauneutta vaikka aina lopulta on erilaisia mieltymyksiä, jonka takia tykkää enemmän esim. paksummista tai laihoista naisista.


Lähde 2 - 3 - 4 - Ratio - Boobs - Lapsi - Siro - Neito - CrazyM - AriannaSecret

Erinomainen ukrainalainen valokuvaaja David Dubnitskiy julkaisi vähän aikaa sitten uusia kuvia, joista kolme voi nähdä keskellä. Tyypilliseen tapaan kuvassa on kauniilta näyttävä nainen, joka tuo myös esille seksikkäästi suuria rintoja nännien näkyen paidan alta. Vaikka tämä on hyvä keino saada valokuville katsojia, niin kuvat ovat yleensä myös tyylikkäitä ja niillä voidaan kertoa jotain kuin vain esitellä kaunista naista.

Tällä kertaa kuvat ovat aiheuttaneet vähän kielteisiä näkemyksiä kuinka kanan pää olisi katkaistu vaikka tästä ei ole varmuutta. Kanan lihaa taitaa moni kuitenkin syödä vaikka teurastaminen varsinkin nykyään aiheuttaisi kielteisiä tuntemuksia, että on vaan parempi ajatella herkullisen päättömän broilerin ilmaantuneen jotenkin kaupan grilliin. Ennen vanhaan taisi monet osata kanoja teurastaa, mutta tänä päivänä sen voi tehdä pitkälti koneellisesti tai miten mahtaa olla kanojen osalta.

Ylempänä näkyi vartalo ilman päätä, mutta päätin keräillä lisää päitä ja nämä alla olevat kasvot on poimittu Reddit sivustolta löytyvältä Hot 100 sivulta. Keräsin vuoden ja kaikkien aikojen parhaista yhteensä yli 200 kasvoa. Kuvista poimitut kasvot olivat erilaisia kooltaan, joten päätin säilyttää koko erot vaikka suurensin 200 ja pienensin 400 pikseliin kuvat, jotta kasvot näkyvät paremmin tai jonkun naisen kasvo ei ole liialti esillä. Tässä sai vähän aikaan syvyyttä, että keskelle mentäessä kasvot pienenevät.

Katselin myös muita listoja esim. FHM, Maxim ja AskMen sivustoilta, että samaan tapaan näyttää olevan paljon julkkiksia, joista osa ei ainakaan valituissa kuvissa vaikuta jotenkin erityisen kauniilta, mutta näissä listoissa taitaa yleensä olla monesta muustakin kyse, että ovat julkkiksia vaikka jonkun kaupan kassalta voi löytää paljon kauniimman naisen ja jos ajatellaan seksikkyyttä, niin varmaan aikuisviihteen naisista enemmän sellainen löytyisi, mutta heitä ei taida yleensä näissä listoissa näkyä vaikka miehiä suuresti kiinnostavaa häpyä ovat näyttäneet.

Näissä listoissa näkyy enemmän eurokeskistä ulkonäköä ja luultavasti varsinkin amerikkalaisia julkkiksia, joita sitten on tapana jopa väittää maailman kauneimmiksi vaikka se on lopulta esim. valkoisten amerikkalaisten mielipide. Yksi musta nainen kritisoi kuinka People aikakauslehti väittäisi liialti eurooppalaisempaa ulkonäköä kauniiksi, mutta jos lehden lukijat ovat sellaista mieltä, niin eipä sille mitään voi vaikka onhan tänä päivänä halua myös väittää muita kauniimmiksi osaltaan suvaitsevaisten ja vähemmistöjen mieliksi.

Tulee mieleen kuinka joku aika sitten katselin kiinalaista naisten sivustoa, niin siellä oli lista kauniimmista naisista ja listalla oli paljonkin tai enimmäkseen aasialaisia naisia. Tässä mielessä ei tarvitse liialti välittää näistä listoista, että samaan tapaan mustat voivat tehdä listan ja äänestää sinne enimmäkseen mustia naisia. Tässä tullaan taas pitkälti samankaltaisesta ulkonäöstä tykkäämiseen, joka tänä päivänä aiheuttaa kritiikkiä vaikka ennen vanhaan oli normaalia, että ihmiset arvostivat ja näkivät kauniina samankaltaisemman ulkonäön ja vaikka latino, musta tai aasialainen nainen voi olla kaunis, niin eivät ole lopulta eurooppalaisia naisia.

Vielä vähän näistä alla olevista kasvoista, että voi havaita monien kasvojen olevan vertailun kannalta tai muutenkin huonoja, että ei näe suoraan edestä kasvoja. Tällaiset yksittäiset kuvat eivät aina tuo kunnolla esille naisen kauneutta, että voi näyttää toisessa kuvassa, videolla tai elävänä kauniimmalta. Kuvien pieni koko myös vähentää kauneutta tai sitä ei kunnolla näe, joten lähde linkin kautta voi jatkaa kauneuden tarkastelua. Tällöin voi myös nähdä enemmän naisen vartaloa, johon naisen suosio voi osaltaan perustua. Yleisen ulkonäön osalta naisilla on esim. kapean korkeat nenät ja pitkät hiukset. Alaleussa voi havaita osalla kulmikasta muotoa, josta ei kaikki tykkää, mutta kuvankäsittelyllä voi kokeilla näyttäisikö nainen kauniimmalta vähemmän kulmikkaalla alaleualla.

Laitoin alle linkin Reddit sivustolta löytyvään Gentleman Boners sivulle, joka on hyvin suosittu myös annettujen äänien perusteella. Sivulla näkyy enimmäkseen kuvia julkkiksista, jonka takia naisen suosio perustuu todennäköisesti moniin tekijöihin, että esim. näyttelee tällä hetkellä suositussa elokuvassa. Tämän takia sijoituksia ei pidä ottaa vakavasti, että varmasti sijoilta päälle tuhat voi löytää kauniita naisia. Muutenkin kannattaa katsoa naisten yleistä ulkonäköä tai samankaltaisuutta, että jos sijalla tuhat olevalla naisella on samankaltaisuutta alle sata sijoilla oleviin naisiin, niin tietenkin hän on ainakin kasvoiltaan yhtä kaunis. Sivulla näyttää olevan kuvia naisista, jotka näyttävät kuvassa kauniimmalta kuin Hot 100 sivulle laitetussa kuvassa, että naisen nimellä kannattaa etsiä lisää kuvia tai videoita.


Lähde 2 - Smiling and Angry Expressions - Unfair Selection - Gentleman Boners

Olen näyttänyt paljon kuvia naisten kasvoista, mutta kasvoja ei kunnolla näe, joten päätin kerätä vielä lisää suosittuja naisia Reddit sivustolta. Näissä kuvissa on nyt kasvot suuremmin näkyvillä vaikka vieläkin suuremmin olisi parempi, mutta voihan näitä kuvia suurentaa. Ensimmäisessä kollaasissa voi nähdä kasvoja noin 45 asteen kulmasta. Toisessa kollaasissa on osaltaan hymyileviä kasvoja ja viimeisessä kollaasissa lajittelin naisia hiusvärien mukaan, että sitä voi muutenkin havaita julkkistenkin vaihtavan hiusväriä.

Vertailun kannalta kaikki kuvat eivät ole hyviä, että ilmeet, meikkaaminen, valaistus ja pään asento vaikuttavat ulkonäköön. Samankaltaisuutta voi monilla naisilla havaita ja osalla kauniina pidettävistä naisista voisi sanoa olevan lapsenomaiset kasvot, mutta sitä voisi verrata johonkin 10-vuotiaaseen tyttöön. Näitä kasvoja kannattaa muutenkin verrata mielestään kauniisiin naisiin tai latinoihin, että sitä voi usein havaita olevan samankaltaisuutta, mutta parhaiten kasvojen eroja tai samankaltaisuutta voisi tutkia kolmiulotteisesti.

Samankaltaisuus on naisen kauneudessa ymmärrettävää, että eihän esim. nenä ja alaleuka voi olla liian suuri ellei siitä sitten jossakin etnisessä ryhmässä tykätä, jos esim. suuri alaleuka ja leveä nenä on etniselle ryhmälle tyypillistä, mutta tällöinkin olettaisi miesten tykkäävän sirommista kasvoista naisella vaikka toisen etnisen ryhmän miehet eivät ulkonäöstä vieläkään tykkäisi, koska tykkäävät esim. enemmän alla olevasta ulkonäöstä. Se on lopulta jokaisen omaa mieltymystä, millaisista kasvoista tykkää ja sitä voisi sanoa olevan typerää väittää jotain yksittäistä naista kauneimmaksi ellei sitten ole vaimo, koska allakin on monenlaisia kauniita kasvoja, mutta voihan jollakin olla kauniimpi vartalo, mutta vartalonkin osalta on erilaisia mieltymyksiä.

Naisilla voi yleisesti havaita olevan tasaisen, terveen ja nuorekkaan näköinen iho, jota on tainnut moni lisätä meikkaamalla ja kuvia voitu myös muokata, mutta tällaisesta ulkonäöstä tykätään kaikkialla maailmassa. Hiukset ovat naisilla yleisesti pitkät ja suoremmat, että tämä näyttää yleisesti miehiä miellyttävän. Miehillä tahtoo olla yleisemmin testosteronin ja geenien takia vaikeaa hiusten kasvattaminen, että ilmenee kaljuuntumista, kun taas naisilla pitkät hiukset lisäävät naisellista, nuorekasta ja terveellistä ulkonäköä. Pidemmillä hiuksilla voi vaikuttaa kasvojen ulkonäköön ja myös hiusrajan muotoon, jonka olisi hyvä olla pyöreä, koska neliömäinen hiusraja on miehille tyypillisempää.

Nenät ovat naisilla yleisesti kapean korkeat, josta varsinkin länsimaalaiset miehet näyttävät paljonkin tykkäävän vaikka samankaltaista mieltymystä näyttää muuallakin ilmenevän. Kuitenkin esim. matalakasvoisella aasialaisella naisella nenä voi olla matalampi, että nähdäkseni osa aasialaisista naisista muuttaa turhaan ulkonäköään haluten jokseenkin samankaltaista ulkonäköä kuin alla vaikka alkuperäinen nenä olisi kauniimpi tai luonnollisempi osa aasialaista ulkonäköä. Kasvot näyttävät naisilla kolmeen osaan jaettuna hyviltä, että varsinkin naisella tykätään samanpituisesta tai vähän pidemmästä keskiosasta, jos taas alinosa ja ylinosa eivät saa olla pidempiä. Pitkä alaosa lisää maskuliinista ulkonäköä ja pitkä yläosa otsan kokoa, josta ei tykätä aiheuttaen kielteistä epätasapainoa.

Naisten kasvoja ei näe yleisesti sivusta, mutta olettaisin kasvojen olevan yleisesti hyviä. Kauniilla naisilla sivuprofiilin tulisi olla myös tasapainoinen ja feminiininen. Leuanpään olisi hyvä olla suorassa linjassa tai vähän takana verrattuna otsan alaosaan. Huulten vähän edempänä verrattuna leuanpäähän ja nenänpää edempänä verrattuna huuliin. Huulten tulisi mielellään pysyä varsinkin länsimaalaisilla leuanpään ja nenänpään välisen E-linjan takana tai sen läheisyydessä, koska muuten alaosa on epätasapainossa aiheuttaen myös alkukantaista ulkonäköä. Jos taas huulet ovat liian takana E-linjaan nähden aiheuttaa se esim. iäkästä ulkonäköä kuin hampaat puuttuisivat ja tehden leuanpäästä suuren näköisen vaikka naisella tulisi olla pusuhuulet esillä.

Kasvon yläosa ei saisi naisella liialti työntyä eteenpäin vaikka sen ei tarvitse olla yhtä matala kuin monilla aasialaisilla naisilla. Kulmakarvojen kohdalla ei saisi olla luun aiheuttamaa kohoumaa vaan kaunis otsa on muodoltaan tasainen, pyöristynyt ja korkea. Kaunis nenänsilta on yleensä suoran tai vähän koveran näköinen ja nenänpää jokseenkin kolmiomainen osoittaen vähän ylöspäin. Poskipäissä havaittavasta pyöreämmästä muodosta myös tykätään, joka näkyy paljonkin hymyiltäessä. Pitäisi tietää näiden naisten pään koosta, mutta sitä olettaisi miesten yleisesti tykkäävän keskimäärin naisille tyypillisistä tai selvästi feminiinisistä kasvoista, jota olettaisin näillä naisilla olevan, jos taas miehille tyypillisemmät kasvot aiheuttaisivat rumempaa ulkonäköä esim. suuremmalla alaleualla ja nenällä.

Yleisemmin tykätään varsinkin länsimaissa vaaleammasta tai vähän ruskettuneesta ihonväristä, jota näilläkin naisilla voi havaita vaikka erilainen valaistus taitaa paljonkin vääristää naisten todellista ihonväriä, että pitäisi saada naiset esim. ryhmäkuvaan tai katsoa yleistä ihonväriä kuvissa. Kauneudessa on osaltaan kyse symmetriasta, että kaikista näistä kuvista sitä ei voi kunnolla nähdä, mutta eipä naista yleensä kauniina nähtäisi, jos esim. nenä olisi suuresti vinossa ja silmät kierossa.

Kerroin tässä vähän tyypillisistä kauniista kasvoista, joita voi alla tarkastella, mutta kauneutta voisi myös pohtia kysymällä olisiko alla olevat naiset kauniita, jos nenä olisi nykyistä paljon pidempi, leveämpi tai pulleampi? Olisiko kaunista nykyistä pidempi leuka, kulmikkaampi alaleuka, eteenpäin työntyvä alaleuka, epänormaali hampaiden purenta, kookas eteenpäin työntyvä leuanpää ja alikehittynyt leuanpää? Olisiko kaunista ryppyinen, epätasainen, akneinen iho ja tummat silmänaluset alla olevilla naisilla? Jos vastaus oli kaikkiin ei, niin se selittää kauniilla naisilla havaittavaa samankaltaisuutta ja myös sitä, että kauniit kasvot naisella eivät voi olla ihan mitä tahansa.

Alla osa naisista hymyili, joka nähdään tutkimusten perusteella kauneutta lisäävänä, että näyttäisi myös terveemmältä, että ei sitä varmaan moni vakavasti sairas tai surullinen jaksa hymyillä. Hymyily myös näyttää lisäävän söpömpää ulkonäköä kasvojen ollen pyöreämmän näköiset. Tämä näyttäisi osaltaan selittävän monilla aasialaisilla tai japanilaisilla naisilla havaittavaa söpöyttä, että kasvot ovat jo valmiiksi pyöreät ja olisiko myös aasialaisemmalta näyttävissä silmissä osaltaan kyse hymyilyyn liittyvistä muodoista tai kapeudesta. Lisäksi nenä on yleensä aasialaisilla naisilla matalampi, joten ovat ulkonäöllisesti enemmän lapsenomaisia, jos söpöys nähdään yleensä lapsille tai vauvoille tyypillisenä. Osalla naisista on poskipäissä jo ilman hymyilyäkin havaittavissa suurta pyöreyttä lisäten nuorekasta ja naisellista kauneutta.

Näistä naisista moni on julkkiksia, että suosioon olettaisi olevan muitakin syitä kuin ulkonäkö, että harvempi tuntee pienen kylän kaunotarta vaikka hän olisi jopa kauniimpi kuin kauniiksi väitetty julkkis. Kauneustutkimuksissa voidaan ihmisiltä kysyä esim. kauniista nenästä, mutta jollakin kauniiksi väitetyllä ei ole kauneinta nenää. Eipä tässä nenien tarvitse olla täysin samanlaisia, mutta naisten kauneudessa on kyse kokonaisuudesta, jonka takia ei ole aina väliä vaikka jokin osa ulkonäöstä ei olisi kauneinta. Näiden alla olevien naisten osalta voi pohtia, että millaisilla muutoksilla voisi kauneutta lisätä vai onko joku nainen täydellinen kaunotar.

En ole yleisemmin näiden naisten kasvoja tarkemmin verrannut, jota yleensä teen laittamalla kuvankäsittelyohjelmassa tasoja käyttämällä kasvon toisen kasvon päälle tehden värikalvosta samankokoisen. Kuitenkin sitä voi samankaltaisuudesta huolimatta havaita olevan eroja, että eihän näistä naisista moni edes siskoilta vaikuta. Tarkemmin vertaamalla voi yleensä havaita esim. hiusrajan olevan alempana, kulmakarvojen ylempänä, huulten koossa, alaleuan kulmikkuudessa ja silmien muodossa eroja. Pienellä osalla naisista värikalvosta etäisyys leuan alaosaan voi olla esim. yhden värikalvon verran lyhyempi, että tietenkin pään koossa on naisilla eroja.

Kuitenkin näyttää siltä, että eroja ei voi olla suuresti, että esim. kauniilla aasialaisella naisella merkittävä ero alla oleviin naisiin liittyy tyypillisesti keskiosan mataluuteen ja silmien muotoon. Kauneustutkimuksissa voidaan havaita yleisemmin tai keskimäärin tykättyä ulkonäköä, jolta ei täysin tarvitse näyttää, että esim. rintojen koossa voi olla eroja, mutta jos ulkonäkö poikkeaa suuresti yleisesti kauniina nähdystä, niin siitä sitten harva tykkää. Eihän siinä mitään, jos itse tykkää huomattavan suuresta nenästä ja jykevästä leuasta naisella tai miehellä, mutta siitä on sitten haittaa jälkeläiselle, jos perii yleisesti kauniina nähdystä ulkonäöstä suuresti poikkeavaa ulkonäköä.

Laitoin alle muutamia linkkejä, joista mustan naisen osalta voi havaita erikoisen leveän nenän, että vertailun perusteella olisi jopa kaksi kertaa leveämpi kuin monilla alla olevilla naisilla. Se on tietenkin selvää, että miesten on yleisesti vaikeaa tykätä naisesta vaikka mustien joukosta varmaan löytyy tykkääjiä. Tulee mieleen kuinka joku aika sitten näkemälläni mulatilla oli samankaltaista ulkonäköä kuin mustalla naisella, että varmaan eurooppalainen nainen ei ole nähnyt mustan miehen nenässä vikaa, mutta se voi kielteisesti periytyä tyttärelle. Pystysuunnassa kasvot osiin jaettuna olisi tasapainon kannalta hyvä nenän sijaita silmien välillä ollen leveydeltään sama kuin silmän leveys vaikka silmät voivat olla suuremman näköiset, jota varsinkin saadaan aikaan meikkaamalla.
Lähde - 2 - Black Female - Livejasmin TOP 100 - Denunciando - High bridge

Alla olisi vielä vähän lisää kuvia samoilta sivuilta kerättynä kuin yllä olleet. Naisia voisi olla enemmän, mutta kuvissa näkyi paljon samoja naisia ja osalla kasvot eivät olleet kunnolla näkyvillä. Naisten nimet kerrotaan yleisesti, joten sitä voisi etsiä vertailun kannalta parempia kuvia. Nyt on osa kasvoista vieläkin suurempia, mutta kasvot on osaltaan poimittu kokovartalokuvista, joten kasvot on osalla naisista suttuisempia tai epätarkkoja. Kuvahaulla voi etsiä suurempia parempilaatuisia kuvia, mutta niitä ei näytä aina helposti löytyvän.

Tässä voi havaita nyt olevan myös aasialaisemmalta vaikuttavaa ulkonäköä, joka voi myös aiheutua hymyilemisestä tai eurooppalaisella naisella silmät on vaan kapeasti vinossa nenäänpäin. Kuitenkin ensimmäinen nainen ylimmällä rivillä taisi olla puoliksi ruotsalainen ja thaimaalainen, mutta yhden kuvan perusteella ulkonäkö vaikuttaa hyvin aasialaiselta, jos eurasialaiset voivat myös näyttää enemmän eurooppalaisilta, mutta näin se on myös mulattien osalta osan näyttäen enemmän mustilta ainakin eurooppalaisesta näkökulmasta.

En muista yleisemmin naisten nimiä, että voisi tarkistaa naisten mahdollisia taustoja ja syitä ulkonäköön, mutta ainakin alimmalla rivillä oikealla oleva on Kristin Kreuk, joka on tietääkseni eurasialainen. Kyllä nainen kauniilta vaikuttaa, että häntä kannattaa vaikka verrata kauniisiin kiinalaisiin naisiin. Kuitenkin naisella näyttää olevan sieraimet leveästi näkyvillä, jota ei taideta yleisemmin kauniina nähdä. Jos kerta naisesta tykätään, niin eihän tällöin nenässä välttämättä ole vikaa.

Aiemmin totesin naisten kauneudessa olevan lopulta kyse kokonaisuudesta, jonka takia ulkonäön ei tarvitse olla kauneinta tai yleisemmin tykättyä, mutta tekemällä kauneustutkimus nenän kauneudesta voidaan tarkemmin havaita millaisista nenistä tykätään. Tällöin todennäköisesti havaitaan ihmisillä olevan kielteistä suhtautumista leveästi näkyviin sieraimiin. Eurooppalaisilla nenät ovat keskimäärin kapean korkeita, joten yleisemmin miesten näkökulmasta nenät naisella eivät saa olla liian leveitä ja matalia. Leveä nenä näkyvillä sieraimilla lisää osaltaan apinamaista ulkonäköä, mutta alla voi monilla muilla naisilla havaita enemmän länsimaisen kauneusihanteen mukaista nenää.

Keskimmäisten naisten osalta käy ilmi heidän olevan venäläisiä missejä ja perintöprinsessoja. Vasemmalta lähtien toisena oleva nainen on vuoden 2017 missi Polina Popova ja hänen vieressä kolmantena on vuoden 2007 missi Ksenia Sukhinova, että millä perusteella heidät valittiin, mutta Ksenia on myös vuoden 2008 Miss Maailma. Venäjällä on paljon asukkaita, että voidaan järjestää paljon alueellisia missikilpailuja ja lähettää niistä kilpailija Miss Venäjä kilpailuun, mutta tällöin taas täytyy tehdä hölmöjäkin valintoja monien kaunottarien joukosta ellei valinta lopulta perustu johonkin muuhun kuin ulkonäköön.


Lähde - Syndromic Faces - Protrusive profile and a gummy smile - Asian face

Postiluukusta tuli Postinen, jonka on varmaan moni nähnyt vaikka ei haluaisi mainoksia. Kannessa oleva kuva on oikein mukava, josta tuli mieleen, että tyttöä voisi verrata matalakasvoisiin aasialaisiin naisiin. Kuvassa on myös hymyä ja söpöyttä havaittavissa, joten poimin kuvan viereen Google Scholar:lla söpö hakusanalla löytyneitä kuvia.

Ylimmällä rivillä on japanilaisia naisia, joiden voi havaita hymyilevän, että on samankaltaisuutta tyttöön verrattuna, mutta muutenkin hymyilyn voi sanoa lisäävän osaltaan nuorekasta ulkonäköä poskipäiden nenän vieressä pyöristyen täyteläisiksi, jos taas varsinkin ikääntyessä poskipäät ovat lättänämpiä tai alaspäin siirtyneitä aiheuttaen myös iäkästä ulkonäköä lisäävät nasolabiaalijuonteet.

Söpön ja vauvamaisen ulkonäön kerrotaan yleensä aiheutuvan esim. suurista silmistä, pienestä nenästä, suuresta otsasta, pyöreistä poskista ja pienestä leuasta. Tässä voi havaita olevan vähän samankaltaisuutta aikuisen naisen kauneuteen. että leuan ja nenän tulisi olla pieniä ja silmien suuremman näköisiä, mutta tarkemmin sanottuna selvästi miehille tyypillisestä ulkonäöstä poikkeavia.

Tämä on tärkeää, koska tutkimusten perusteella naista voidaan useimmin luulla mieheksi, joten nuorekkaampi ja naisellisempi ulkonäkö naisella miellyttää yleisesti ja helpottaa sukupuolen tunnistamista. Naisellista ulkonäköä voi lisätä meikkaamalla, kasvattamalla pitkät hiukset ja pukeutumalla selvästi naisellisesti tuoden vaikka esille kapeaa vyötäröä ja rintoja.

Kuitenkaan suuresta otsasta ei aikuisella naisella tykätä ja pulleiden poskien osalta nähdään enemmän kauniina pyöreämmät poskipäät ja miksei myös vähän sivuilla näkyvät poskiluut. Osalla ihmisistä ei näytä olevan poskipäissä pyöreyttä, joka taitaa osaltaan johtua lihasten pienestä koosta ja rasvan vähäisestä määrästä. Hymyilemällä saa moni pyöreyttä aikaan vaikka osalla ihmisistä kasvot ovat jo valmiiksi samankaltaisia kuin hymyilemisessä vaikka ei hymyilisi.

Söpöä ulkonäköä on havaittavissa myös aikuisilla naisilla, mutta nähtävästi tätä asiaa ei ole tarkemmin tutkittu vaan yleensä tarkastellaan pienten lasten ulkonäköä. Sitä voi usein havaita varsinkin aasialaisia naisia sanottavan söpöiksi, jonka voi ymmärtää, jos kasvoissa on samankaltaisuutta pieneen lapseen esim. nenän ollen matala tai pieni ja kasvojen pyöreän näköisiä.

Aasialaisilla naisilla silmät eivät aina ole erityisen suuren näköisiä, mutta silmien voisi ajatella näyttävän osaltaan samalta kuin hymyillessä, jota pieni söpö lapsikin voi tehdä nauraen silmät kiinni tai kapeana. Kyllä nähtävästi osa eurooppalaisista naisista voi näyttää söpöiltä tai tyttömäisiltä, mutta silloin tätä ulkonäköä aiheuttaa esim. suuremmat silmät vaikka nenässä olisi vähän korkeutta, mutta tätä asiaa pitäisi tarkemmin tutkia.

Sitä usein kritisoidaan ja syytetään länsimaita aasialaisten naisten halusta suurentaa silmiä, mutta tässä on myös kyse muustakin, että ihmiset vaan tykkäävät suuremman näköisistä silmistä, jos se myös lisää söpömpää tai nuorekasta ulkonäköä. Toisaalta kapeammat tai vinommat silmät taidetaan varsinkin länsimaissa nähdä aikuisempina, seksikkäinä tai eksoottisina. Eipä kaikilla aasialaisilla naisilla silmät erityisen pieniltä vaikuta, että turhaan tehdään muutoksia vähentäen selvästi aasialaista ulkonäköä ellei sitten silmät ole tosi kapeat.

You can never tell a book by its cover, but we always automatically and unconsciously judge people by their faces. Indeed, in fewer than 50 ms, first impressions about a face can be generated (Todorov et al., 2009). The babyface, with its unique facial structures which differ from mature adult faces, evokes a series of stereotypes. Whether in humans or animals, the babyface is usually defined as a round face with big eyes, high raised eyebrows, a narrow chin, and a small nose. 
All these features give us the impression of child-like traits, such as being naïve, cute, innocent, etc. (Zebrowitz and Montepare, 1992, 2005; Zebrowitz et al., 1993, 2012). The babyface overgeneralization effect applies to both infants and adults, including youth and seniors (Zebrowitz and Franklin, 2014; Zebrowitz et al., 2015). 
Babyface stereotypes can bias social life outcomes, including elections, financial rewards, job applications, academic performances, prison sentences, altruism, and communication environments (Zebrowitz and McDonald, 1991; Zebrowitz et al., 1992, 1998; Collins and Zebrowitz, 1995; Zebrowitz and Montepare, 2008; Livingston and Pearce, 2009; Poutvaara et al., 2009).
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - Näin kasvot muuttuvat ikääntyessä - Rhino - Eyelids

Katselin YouTube:ssa pelivideota, mutta jostain syystä oikealla olevasta muita videoita esittelevästä valikosta löytyi video Lotte nimisestä naisesta, jonka kasvamista isä Frans on kuvannut vauvasta aikuiseksi. Poimin alle kuvia kauniilta näyttävästä tytöstä ja myöhemmin naisesta, jonka voi myös nähdä enemmän hymyilevän videolla.

Videolla muutenkin pää ja suu liikkuu, mutta myös valaistus vaihtelee, että vertailun kannalta hyviä kuvia ei ole paljon vaikka voisi sitä kerätä hymyileviä kasvoja. Olen näistä kasvoista monia joutunut kääntämään, jotta silmät olisivat suorassa linjassa. Värikalvot ovat suurin piirtein samankokoisia kuin vauvalla vaikka vauvalla voi olla pienempi. Tiettävästi pienellä lapsella on pitkälti samankokoinen värikalvo kuin aikuisella, että ikääntyessä pienenee silmien osuus kasvoissa, mutta aikuiset naiset voivat lisätä silmien näyttävyyttä meikkaamalla, koska suuremmat silmät lisäävät naisellisempaa ulkonäköä.

Eipä Lotten kasvot ole erityisen paljon murrosiässä kasvaneet, mutta tutkimusten perusteella muutenkin naisella kasvot eivät saa samalla tavalla pidentyä kuin miehillä tahtoo yleisemmin käydä testosteronin takia vaikka geenit myös siihen vaikuttavat. Jos isällä on hyvin pitkät kapeat kasvot ja jykevä alaleuka, niin se on hyvin suuri riski tyttären kauneuden kannalta, jota ei aina tyttären estrogeeni ja kaunis äiti pysty täysin estämään, jonka takia syntyy rumia tai tavallisen näköisiä tyttäriä.

Muistaakseni yhdessä tutkimuksessa tarkasteltiin kuinka kasvot muuttuvat mittasuhteiltaan lapsesta aikuiseksi, niin osalla oli havaittavissa paljonkin samankaltaisuutta kasvoissa, että esim. kuvankäsittelyllä voisi vaan pidentää kasvoja. Kyllä tätä on havaittavissa myös Lotten kasvoja katsomalla, mutta olettaisi varsinkin miehillä kasvojen yleisemmin kehittyvän enemmän erilaisiksi kuin ennen murrosikää liittyen varsinkin nenään ja alaleuan kokoon.

Tietääkseni tämä kasvojen ikääntyminen kiinnostaa osaltaan poliiseja, että kuinka kadonneen tai rikollisen kasvot muuttuvat vuosien saatossa, että on olemassa tietokoneelle ohjelmia, joilla voi kasvoja tehdä vanhemmaksi, koska muutokset pätevät paljonkin moniin ihmisiin. Voihan sitä joku kadonnut lapsi näyttää erilaiselta, jos murrosiässä on ollut kasvuhäiriöitä tai on hengittänyt liialti suun kautta leuan kehittyen väärin.

Alimpana olevassa taulukossa kerrotaan vähän millimetreinä 1-18 vuotiaaksi kasvon pituuksista. Yksi vuotiailla naisilla olisi nenän yläosasta alaleuan alaosaan pituus 77,2 mm ja 18-vuotiaana 111,8 mm, joten pituutta tulisi vain 34,6 mm eli melkein 3,5 senttiä. Aika vähältä kuulostaa, mutta eihän aikuisten ihmisten päät valtavia ole vartalon kokoon nähden vaan yleensä yli 20 cm. Noissa millimetri mittauksissa oli kyse keskimääristä, joten on naisia, joilla on miehille tyypillistä pituutta ja sitten on naisia, joilla kasvot ovat samankaltaisia kuin nuorilla teineillä, joita todennäköisesti pidetään usein kauniina, koska ihmiset tykkäävät paljonkin nuorekkaista kasvoista.

Lotte vauvana kasvoa mittaamalla värikalvon koolla olisi värikalvon yläosasta etäisyys leuanpään alaosaan n. 6,5 värikalvoa. 17-vuotiaana etäisyys olisi n. 8,7 värikalvoa, että 2,2 värikalvoa olisi pituutta enemmän. Tällainen pituus on selvästi feminiininen, jos taas yli kymmenen värikalvoa olisi jo selvästi maskuliinista pituutta. Värikalvon pituus on tiettävästi n. 11,8 mm, joten tämä kerrottuna 8,7 olisi pituus 102 mm. Jos nenän yläosa on Farkasin mittauksissa värikalvon yläpuolella, niin tästä voisi päätellä Lottella pituuden olevan mahdollisesti feminiinisempi kuin keskimäärin naisilla.

Mittasin vähän aiemmin näkyneitä julkkiksia ja muita naisia, niin heillä näyttäisi pituudet olevan samankaltaisia kuin Lottella, että ovat naisten keskimääräisestä pituudesta lyhyempiä. Toisin sanoen jonkun naisen pituus voi olla sama kuin keskimäärin 11-vuotiailla tytöillä. Tämä voi kuulostaa äkkiseltään järkyttävältä, mutta tulee huomata aikuisilla naisilla päiden olevan erikokoisia, että kyse on myös aikuisille naisille normaalista pituudesta vaikka se poikkeaisi keskimäärin aikuisille naisille tyypillisestä.

Tuosta yllä olevasta linkistä pääsee tätä kirjoittaessa näkemään uusimman David Dubnitskiy:n valokuvan, jossa pieni poika näyttää ruiskuttavan vettä naisen takapuolta päin naisen itse kastellessa kannusta kukkia. Valokuva oli 500px sivustolla melkein yhden päivän suosituin, mutta sivuston ylläpito ei kuvasta tykännyt, jonka takia kaikki Davidin valokuvat on sivustolta poistettu tai niitä ei ainakaan tällä hetkellä näe.

Valokuva on taas mielenkiintoinen ja olisi hyvä tietää perustelut 500px sivuston kielteiselle suhtautumiselle. Jos ajatellaan pikku poikaa, niin hänen näkökulmasta on varmaan hauskaa suihkuttaa vettä naisen päälle vaikka kyse voi olla kuvankäsittelystä, että poika ei ole ollut samaan aikaan naisen kanssa kuvassa. Varsinkin murrosikäiset ja aikuiset miehet näkevät tietenkin osaltaan korkean testosteronitason takia naisen nuorekkaan pyöristyneen takapuolen kauniina ja seksikkäänä.

Kaipa kohua ei olisi syntynyt, jos kuvassa olisi iäkäs mummo löystyneellä, lättänällä ja ryppyisellä takapuolella, että sellaista kuvaa ei voi moni mies näe seksikkäänä tai kauniina. Tulee mieleen kuinka länsimaissa voidaan jopa kohista naisen rinnan näkymisestä tai sitä ei haluta pienten lasten nähdä vaikka samaan aikaan jossain sademetsän heimossa lapset näkevät koko ajan naiset rinnat paljaana.

Rintojen peittelyn voisi ajatella lisäävän niiden seksikkyyttä, jos taas niiden näkeminen koko ajan vähentää ellei sitten heimon naisella ole kauniit täyteläiset terhakkaat pyöristyneet rinnat vähän ylöspäin osoittavilla nänneillä. että ei lättänät iäkkään näköiset rinnat ole kauniita tai seksikkäitä.

Näistä mittauksista ei voi olla täysin varma, että pitäisi päästä kauniiksi väitettyjä naisia mittamaan tai saada heidät kolmiulotteisesti kuvattua, jotta voisi tarkemmin tutkia havaittavaa kauneutta. Lisäksi olisi hyvä nähdä ihon alle, että miltä pääkallo näyttää ja kuinka paljon rasva ja lihakset vaikuttavat ulkonäköön esim. poskipäiden osalta nenän vieressä.

Nuorekkaasta ulkonäöstä tykkäämisestä tuli mieleen Doug Jones:in tutkimukset 90-luvun alkupuolelta, että näitä vanhoja tutkimuksia on mielenkiintoista lukea, koska on tehty jo tuolloin paljon havaintoja, jotka näyttävät pätevän tähänkin päivään. Aina sitä voi ottaa esimerkiksi jonkun maskuliinisen naisen 80-luvulta kuinka hänestä oltaisiin tykätty, mutta jos kyseessä on julkkis. niin silloin ei voida täysin väittää naisesta tykkäämisen johtuvan ulkonäöstä.

Muistaakseni on julkaistu muitakin tutkimuksia, joissa tutkijat ovat suoraan tuoneet esille kauniina nähdyn kasvon olevan samankaltaisempi kuin alaikäisillä ja tätä samaa tuo Jones myös esille kirjoituksessaan. Tällaisista nuorekkaista siroista kasvoista tykkäämisen ajatellaan osaltaan johtuvan naisen todennäköisestä korkeasta hedelmällisyydestä, koska ikääntyessä naisen todennäköisyys synnyttää terve vauva huononee ja samalla myös ulkonäkö rumenee.

Voihan joku nuori nainen olla hyvin ruma tai maskuliininen kasvoiltaan ja lihava, mutta siitä huolimatta hedelmällinen, mutta hänen ulkonäkönsä vaan antaa vääränlaista vaikutelmaa kuinka testosteroni olisi tehnyt kasvoista samankaltaiset kuin miehillä ja lihavuus taas on selvästi hedelmällisyyttä ja naisen terveyttä huonontava. Toisaalta voihan joku nainen olla tosi kaunis, mutta häneltä vaan puuttuu kohtu, jonka takia ei voi synnyttää lasta, mutta tällöinkin on kyse todennäköisyydestä, koska muut kauniit nuoret naiset voivat olla hedelmällisiä.

Jos moni mies haluaa naisen kasvojen olevan nuorekkaan näköisiä, niin kuitenkin vartalon osalta ilmenee enemmän eroa teineihin, että tutkimusten perusteella monet miehet tykkäävät esim. keskikokoisista rinnoista, kapeasta vyötäröstä ja leveästä lantiosta. Kuitenkin tällaista ulkonäköä voi olla alaikäisellä ja toisaalta joidenkin aasialaisten naisten osalta ulkonäkö voi olla hyvin lapsenomainen vaikka olisi jo päälle 20-vuotias.

Kasvojen osalta tulee vielä huomata, että näissä pituuksissa ja eroissa on kyse milleistä tai senteistä, jotka aivo tunnistaa, joten jos naisella tykätään selvästi feminiinisemmistä kasvoista verrattuna miehiin, niin silloin nainen poikkeaa vähän keskimääräisestä naisesta ja on jossain määrin samankaltainen kuin varsinkin kauniit teinit esim. suuremman näköisillä silmillä, pienemmällä leualla ja nenällä. Joten jos ihastelet jotain sirokasvoista 30-vuotiasta naista, niin on hyvin mahdollista, että hänellä on samankaltaisuutta teineihin tai ainakin nuorekasta pään muotoa.

Physical attractiveness and its relation to the theory of sexual selection deserve renewed attention from cultural and biological anthropologists. This paper focuses on an anomaly associated with physical attractiveness-in our species, in contrast to many others, males seem to be more concerned than females with the attractiveness of potential sexual partners, perhaps because humans show far more age-related variance in female than in male fecundity. 
The resulting selection for male attraction to markers of female youth may lead incidentally to attraction to females displaying age-related cues in an exaggerated form. This paper reports cross-cultural evidence that males in five populations (Brazilians, U.S. Americans, Russians, Ache, and Hiwi) show an attraction to females with neotenous facial proportions (a combination of large eyes, small noses, and full lips) even after female age is controlled for. 
Two further studies show that female models have neotenous cephalofacial proportions relative to U.S. undergraduates and that drawings of faces artificially transformed to make them more or less neotenous are perceived as correspondingly more or less attractive. These results suggest several further lines of investigation, including the relationship between facial and bodily cues and the consequences of attraction to neoteny for morphological evolution
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - Meazure - Growth patterns of the nasolabial region

Farkas on muiden tutkijoiden kanssa tehnyt paljonkin mittauksia, jotka puuttuivat yllä olleesta taulukosta, että yllä olevasta linkistä voi lukea nenän koosta ja tietenkin käy ilmi miehillä olevan keskimäärin suuremmat nenät. Alla olevassa taulukossa kerrotaan pään yläosan pituuksista ja voidaan havaita silmien sijaitsevan keskimäärin lähes keskellä päätä. Näistä keskimääristä on hyvä huomata, että ihmiset tykkäävät paljonkin keskimääräisestä ulkonäöstä, jos siitä suuresti poikkeava olisi omituista, rumaa tai epänormaalia, mutta toisaalta naisella voi olla feminiinisempää ulkonäköä.

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa voi verrata edelliseen kuvaan muutoksia. Vauvan kasvojen päällä on nyt rumalta vaikuttavaa ulkonäköä, joka on taas liioittelua, mutta toisaalta on oikeasti olemassa kamalan näköisiä naisia oli sitten siihen syynä esim. kehityshäiriö tai liian maskuliininen isä. Jossain määrin tällä tavalla voi käydä vauvojen tai pienten lasten adoptoinnissa ulkonäön kehittyen hyvin rumaksi, että aikuisena esim. nenä on hyvin leveä ja lättänä suurilla sieraimilla poiketen suuresti länsimaisesta kauneusihanteesta ja tietenkin miesten yleisemmin tykkäämästä ulkonäöstä.

Rumassa kasvossa voi havaita neliömäistä hiusrajaa ja lyhyen otsan. Olen yleensä tehnyt otsasta korkeamman, koska suuresta otsasta ei tykätä, mutta tällä muokkauksella haluan näyttää kuinka yläosan lyhyys lisää epätasapainoa tehden silmän alla olevasta osasta pidemmän näköisen. Tällainen alaosa painoinen kasvo on maskuliinista ulkonäköä, koska kauniilla naisella kasvon tulisi olla tasapainoisempi ja keskiosa ei saisi olla lyhyempi kuin alaosa vaan keskiosan tulee olla vähän pidempi tai samanpituinen kuin muut osat. Itse lasken keskiosaan mukaan kokonaan kulmakarvat, joten otsa voi olla vähän lyhyempi.

Muita rumentavia muutoksia ovat suurempi nenä, epäsymmetria, pienemmät silmät, matalat vihaisempaa ulkonäköä aiheuttavat kulmakarvat, pienet alaspäin reunoilta kääntyneet huulet, kulmikas alaleuka ja suuret poskiluut. Rumassa ulkonäössä on kyse monista tekijöistä, että voihan kauniilla naisella olla pienet huulet tai pienet silmät, mutta vähän suuremmat olisivat parempia naisen kauneudessa. Keskimmäiseen kuvaan en tehnyt muutoksia, että siinä voi verrata 10-vuotiaalle Lottelle tapahtuneita muutoksia, jota voi nähtävästi vääristää vähän erilainen pään asento.

Kolmannen kuvan osalta olen tehnyt kaunistavia muutoksia, joista voi olla montaa mieltä, mutta tarkoitus on oikeastaan vaan näyttää muutosten vaikutusta ulkonäköön, että ei täysin tällaiselta tarvitse näyttää. Pyöristin vähän hiusrajaa siirtämällä hiuksia, pienensin nenää ja suurensin vähän silmiä, siirsin kulmakarvoja ylemmäksi tehden niistä myös kaarevammat, ylähuuli on nyt suurin piirtein keskeltä samanpituinen kuin alahuuli, poskipäissä on vähän enemmän pyöreyttä, alaleuka on soikiomainen ja silmän valkoinen kovakalvo on vaaleampi.

Lisäksi meikkasin vähän kasvoja, että kulmakarvat ja silmäripset ovat vähän tummempia, mutta myös lisäsin ripsiä, joka voi vaikuttaa siltä kuin olisi tekoripset. Huulia tein vähän enemmän punertaviksi, että tutkimusten perusteella naisella tykätään paljon punaisista huulista, mutta muutenkin kontrastin lisääminen kasvoissa kaunistaa ja nuorentaa. Ihonväriin ja ihon tasaisuuteen en tehnyt paljoakaan muutoksia vaikka lisäsin valoisuutta, mutta ruman kasvon osalta rumuutta voisi lisätä tekemällä ihosta ryppyisen ja epätasaisen tummilla ja punaisilla läiskillä tai pisteillä.

Jokainen voi itse kokeilla vaikka Gimp:in Warp Transform työkalulla tehdä mieleisiä muutoksia, että esim. alaleusta voi tehdä vähän pidemmän ja kulmikkaan, jos sellaisesta ulkonäöstä tykkää vaikka se ei kaikkia miehiä miellyttäisi, koska osa tykkää enemmän söpömmistä tai tyttömäisistä siroista kasvoista. Kuitenkin naisella saa olla myös voimakkaampaa tai aikuisempaa ulkonäköä, mutta kauneustutkimusten perusteella näyttää selvästi siltä, että kauniit naiset eivät voi suuresti poiketa toisistaan, että esim. söpöllä tai tyttömäisellä naisella on vaan vähän lyhyempi leuka ja suuremmat silmät kuin aikuisemmalta tai seksikkäältä näyttävällä vähän pidempi kasvoisella ja kapeampi silmäisellä naisella.

Kauneudenhoidoilla tai kauneusleikkauksilla voi jossain määrin tehdä tällaisia muutoksia, että esim. ylähuulen osalta tulee mieleen kuinka nenän alta voidaan poistaa vähän ihoa, joka sitten lyhentää filtrumin pituutta, tekee ylähuulesta suuremman ja ylähuulen alta voi näkyä vähän etuhampaita. Ikääntyessä ylähuulen koko pienenee tai se voi olla valmiiksi pieni, niin tämä on yksi hyvä keino lisätä nuorekasta ja kaunista pusuhuuli ulkonäköä naiselle, mutta ylähuulen ei tarvitse olla täysin samanpituinen kuin alahuuli.

Ylähuulen osalta voi havaita sen olevan sivuilta kovera, joka lisää vähän hymyilevää ulkonäköä, mutta naisilla voi ylähuuli olla kuperampi tai samankaltaisempi kuin alahuuli. Tämä on jokaisen omaa mieltymystä kuinka suurista huulista tykkää, mutta tasapainoisten huulten voi sanoa olevan suurin piirtein samankokoisia kuin silmät, mutta jos haluaa silmien olevan enemmän näkyvillä kasvoissa, niin sitten vähän pienemmät huulet. Selvästi on havaittavissa, että ihmiset eivät yleisesti tykkää valtavan kokoisista huulista, jotka ovat tällöin epätasapainossa kasvoissa tai täyteaineiden takia epänormaalin näköisiä.

Attractiveness provides observers with useful information for mate selection, but also has various biological benefits. Rhodes (2006) postulated that attractiveness might be categorized into different types, such as sexual attractiveness and cuteness. Among them, the distinction between “beauty” and “cuteness” is typically clearly defined: beauty is considered to reflect averageness, symmetry, and sexual dimorphism (Rhodes 2006), while cuteness is considered to reflect baby schema (Alley 1981; Hildebrandt and Fitzgerald 1979). 
In other words, beauty is related to sexual maturity (Rhodes 2006), while cuteness refers to the attractiveness of infants (Karraker and Stern 1990). If beauty and cuteness represent different concepts, the criteria of judging beauty and cuteness should be distinguishable from one another. For example, it is assumed that neonate features are used for judging cuteness, but not for judging beauty. Cunningham (1986), however, showed that attractive female faces possess both neonate and maturity features. 
Additionally, highly attractive faces have both neonate and sexually dimorphic features (Pfluger et al. 2012). Similar facial features may therefore affect both beauty and cuteness. However, the features that individuals focus on, or the way in which facial features are viewed holistically, may differ for these two types of judgment. Accordingly, it is worth investigating the degree to which there is overlap between the facial features on which both beauty and cuteness depend.
Lähde - 2 - 3 - Relation Between Anthropometric... - Iris ratio - Brow Thickness