10. huhtikuuta 2019

Tyypilliset kauniit kasvot, kasvon kauneuden mittaaminen ja taas kuvia iranilaisten nenäleikkauksista

Aiemmin en jaksanut tarkemmin lähteä kertomaan tyypillisistä kauniista kasvoista, koska kirjoitin siitä paljonkin joku aika sitten, mutta nyt kerron taas papukaijamaisesti uudelleen. Naisilla yleisesti tykätään varsinkin länsimaissa kapean korkeasta nenästä, joka myös sijaitsee pitkälti silmien välillä. Tyypillisesti kauniissa kasvoissa nenän leveys on suurin piirtein sama kuin silmän leveys vaikka voihan silmistä meikata suuremman tai näyttävän näköiset verrattuna nenään.

Sieraimet eivät ole yleensä kauniina pidettävillä naisilla suuren näköisiä, että naisen kauneudessa ei ainakaan länsimaalaisesta näkökulmasta ole hyvää edestä katsottuna leveät näyttävät sieraimet vaikka nainen ei itse näkisi miehellä tässä vikaa. Suuret sieraimet tekevät nenästä osaltaan liian näkyvän kasvoissa, jota myös aiheuttaa nenän pulleus tai muu suuri koko, että aiemmin näytetyissä Reddit sivustolta kerätyissä kuvista voi yleisesti havaita naisilla tasapainoista kasvoihin sopivaa nenää, josta varsinkin länsimaalaiset miehet tykkäävät.

Reddit sivustolta kerätyissä kuvissa oli osaltaan aasialaisia naisia, joilla on tyypillisesti osaltaan kasvon keskiosa matalampi kuin keskimäärin eurooppalaisilla naisilla, mutta tästä jossain määrin myös eurooppalaiset miehet tykkäävät lisäten sanotaanko esim. lapsenomaista ulkonäköä ja matalat kasvot eivät nähtävästi ole yhtä voimakkaan näköisiä, joka osaltaan selittäisi aasialaisilla naisilla usein havaittavaa söpöä kasvoa. Matalissa kasvoissa nenä saa olla matalampi, pyöreämpi ja vähän leveämpi. Eteenpäin työntyvissä länsimaalaisissa kolmiulotteisissa kasvoissa nenänpään on hyvä olla kolmiomainen edestä tai alhaalta katsottuna.

Kolmiomaisessa nenässä edessä oleva nenänpää olisi mielellään suurin piirtein yhden värikalvon kokoinen n. 12 mm ja takaosa alle kolme värikalvoa leveä n. 30 mm. Jos edessä näkyvä nenänpää on paljon leveämpi, niin nenä näyttää pullealta tai neliömäiseltä. Se ei oikein sovi tyylikkäälle kauniille naiselle tai valokuvauksellisesti kauniille eurooppalaisille kasvoille, mutta toisaalta pieni nenänpään pyöreys voidaan nähdä söpönä vaikka tällöinkin on tärkeää nenän pieni koko.

Kasvot voi osaltaan jakaa kolmeen vaakasuoraan osaan, joista ensimmäinen on leuanpään alaosasta nenän alaosaan, toinen on nenän alaosasta kulmakarvojen yläosaan ja kolmas on kulmakarvojen yläosasta hiusrajaan. Tämä on minun ja näkemäni perusteella joidenkin kauneuskirurgien tapa mitata, mutta useimmin keskiosan pituus mitataan nenän yläosaan (nasion) tai keskelle kulmakarvoja (glabella). Nähdäkseni kulmakarvat kuuluvat kokonaan kasvon keskiosan ulkonäköön ja vaikuttaen keskiosan pituuteen tai näyttävyyteen, mutta ei alemmaksi mittaaminen haittaa, koska sitä voidaan nähdä kulmakarvat omana osana, jotka voi laskea keskimmäiseen osaan.

Keskiosa on kauniilla naisilla tyypillisesti pidempi tai samanpituinen kuin muut osat. Yläosa ja alaosa eivät saa olla pidempiä kuin keskiosa. Pidemmän näköinen alaosa on enemmän miehille tyypillistä maskuliinista ulkonäköä, jos taas naisella kasvon tasapainon tulisi olla enemmän keskellä, eikä esim. suuren alaleuan vieden huomiota. Yläosassa on naisella tärkeää, että hiusraja ei näytä taaksepäin vetäyneeltä tai kaljuuntuneelta, joka on enemmän miehille tyypillistä ja eihän tässä ihmiset yleisesti tykkää suuresta otsasta.

Kasvon alaosan voi halutessaan myös jakaa kolmeen tai kahteen vaakasuoraan osaan. Kahteen osaan jaettuna mitataan nenän alaosasta alimman huulen alaosaan ja toisen osan pitäisi olla samanpituinen leaunpään alaosaan mitattuna. Kolmeen osaan jaettuna mitataan nenän alaosasta huulten väliin ja kaksi muuta osaa ovat samanpituisia yltäen leuanpään alaosaan. Monilla kauniilla naisilla on alinosa lyhyempi, joka on myös hyvä asia tehden leuanpäästä lyhyemmän näköisen, jos alaspäin pidempi alaleuka on miehille tyypillisempää ollen kielteistä naisen kannalta.

Kasvon osien pituutta voi myös mitata värikalvon ja silmän leveydellä, että tyypillisesti kauniilla naisilla pituus on värikalvon alaosasta leuanpään alaosaan alle 9 värikalvoa tai jopa alle 8. Lyhyempi etäisyys lisää osaltaan nuorekkaampaa ulkonäköä, jos varsinkin miehille tahtoo murrosiässä kehittyä keskimäärin pidemmät kasvot varsinkin alaleuan takia, joita myös voi sanoa enemmän aikuismaisemmiksi, jos taas naiset ovat keskimäärin kasvoiltaan enemmän tyttömäisiä ja pienempi päisiä. Silmän leveydellä mitattuna etäisyys on n. kolme silmää tai vähän yli. Jos mittaa silmämunan leveydellä, niin silloin mennään n. neljään, joka olisi noin puolet värikalvoilla mitatusta pituudesta.

Alaosa kasvoista, jolla tarkoitan nenän alaosasta leuanpään alaosaan on tyypillisesti kauniilla naisilla n. kaksi silmän leveyttä pitkä tai alle 5 värikalvoa. Silmät sijaitsevat ihmisillä keskimäärin pystysuunnassa keskellä tai vähän alempana kasvoa, joka taidetaan yleensä taiteilijoille opettaa. Kielteistä on naisen kannalta, jos silmät ovat ylempänä tehden silmän alaosasta pidemmän ja maskuliinisemman. Jos taas silmät ovat lähempänä leuanpään alaosaa, niin sitten mennään jo söpömpään tai vauvamaiseen ulkonäköön.

Olen varsinkin mittaillut kauniita naisia, niin on mielenkiintoisesti käynyt ilmi kuinka värikalvon vasemmalta reunalta mitattuna pituus toisen värikalvon oikeaan reunaan olisi yleensä suurin piirtein sama pituus kuin värikalvon yläosasta huulten väliin. Pitäisi mittailla rumempia naisia, että tämä voi olla vaan ihmisille tyypillistä, mutta toisaalta joillakin naisilla pituus värikalvon yläosasta huulten väliin voi olla pidempi aiheuttaen osaltaan pidemmän näköisen kasvon, joka ei aina ole hyvä asia, koska sellaiset kasvot voidaan myös nähdä maskuliinisina.

Ihmisiä osaltaan miellyttää keskimääräiset kasvot, jotka yleensä nähdään kauniimpina kuin yksilöiden kasvot. Toisaalta kauniista naisista tehdyt kasvot ovat kauniimpia kuin tavallisista naisista tehdyt, joten kyse ei ole täysin keskimääräisistä kasvoista vaan myös esim. feminiinisistä. Tavallisilla naisilla voi myös olla iho rumemman näköinen, jos kauniilla naisilla iho näyttää nuoremmalta ja tasaisemmalta, mutta sitä saa jossain määrin aikaa meikkaamalla.

Keskimääräiset kasvot tai varsinkin kauniista naisista tehdyt ovat myös keino tarkastella jonkun naisen kasvoissa olevia ongelmia, että onko kasvot huomattavan maskuliinisia esim. liian suuren tai kulmikkaan alaleuan takia, jonka pienentäminen lisäisi naisen kauneutta. Eipä tässä keskimääräiseltä kasvolta tarvitse täysin näyttää, että kauniilla naisilla saa olla myös omanlaista kauneutta. Keskimääräisten kasvojen osalta ajatellaan ihmisten aivossa olevan ihmisten kasvojen keskimääräinen protyyppi, jolta kauniiden naisten on hyvä osaltaan näyttää vaikka myös feminiininen ja nuorekas ulkonäkö naisella miellyttää monien miesten aivoja, jonka myös naiset näkevät.

Huulet ovat tärkeä osa alaosan ulkonäköä tehden naisen kasvoista enemmän nuoremmat, viettelevät ja kauniimmat. Yhdessä tutkimuksessa nähtiin kauniina yhden värikalvon pituinen alahuuli ja puolen värikalvon pituinen ylähuuli, mutta on tutkimuksissa myös havaittu ihmisten tykkäävän samanpituisista huulista. Kyllä koossa saa olla vähän vaihtelua, mutta eipä nähtävästi länsimaalaiset miehet valtavan suurista ja pulleista huulista tykkää. Voisi sanoa kauniilla naisilla huulten olevan pituudeltaan enimmillään n. kaksi värikalvoa, joka olisi vähän yli 2 cm. Huulten leveys voi ihmisillä olla n. 4 värikalvoa, joten huulten pituus ylöspäin olisi tällöin puolet leveydestä.

Pitäisi tarkemmin tutkia, mutta kaipa vähimmillään voi olla n. 1,5 värikalvoa. Mitä pienemmäksi mennään, niin eipä ole enää pusuhuulia, mutta eipä sillä taida olla kaikille miehille väliä, jos nainen on muuten kasvoiltaan kaunis. Monilla japanilaisten piirroshahmoilla on hyvin pienet huulet, mutta tunnetusti myös suuret silmät. Jos huulet eivät ole valtavan suuret tai pulleat, niin kasvo on naisella tasapainoisempi ja silmät saavat kasvossa enemmän huomiota, koska muuten ihmiset taitaa osaltaan ihmetellä liian suurelta tai sorsalta näyttävää alaosaa. Huulet ovat ihmisillä tyypillisesti värikalvojen välillä ja pienempi suu voidaan nähdä enemmän nuorekkaana tai feminiinisenä.

Nenän alaosan ja ylähuulen välillä on filtrum, jonka olisi nähtävästi hyvä olla pituudeltaan n. yksi värikalvo. Jos pituus on paljon pidempi ja ylähuuli on selvästi ylöspäin pituudeltaan lyhyen näköinen aiheuttaa se osaltaan iäkästä ulkonäköä. Tätä voidaan korjata leikkaammalla nenän alaosasta ihoa muutamia millejä pois, niin filtrumin pituus lyhenee ja ylähuuli on korkeampi tai enemmän nuorekkaasti pusuhuulimainen, jonka alta voi näkyä jänismäisesti vähän etuhampaita, josta ihmiset taitaa jossain määrin tykätä.

Naisilla on kasvoissa keskimäärin miehiin verrattuna enemmän rasvaa lisäten kasvoihin pyöreyttä. Kasvon keskiosassa kauneutta monille naisille lisäävät poskiluut ja poskipäät. Eipä ihmiset näytä valtavan suurista poskiluista tykkäävän, mutta poskiluut ja poskipäiden pyöreys lisää osaltaan kasvon keskiosan näyttävyyttä ja leveyttä. Pyöreät poskipäät ovat varsinkin nuorekasta ulkonäköä lisääviä, jos ne monilla menevät ikääntyessä enemmän lättäniksi. Eipä kaikilla naisilla poskipäiden pyöreyttä ole suuresti havaittavissa, mutta sitä saa myös aikaan hymyilemällä, jolla on myös kasvoja nuorentava vaikutus ja tietenkin hymyilevät kasvot miellyttävät yleisesti ihmisiä.

Alaleuan muodosta vielä voisi todeta ihmisiä yleisemmin miellyttävän vähemmän kulmikkaan näköinen alaleuka ja kasvo, josta varsinkin tykätään monissa Aasian maissa, jos länsimaissa osataan paremmin nähdä enemmän kulmikkuutta kauniina naisen kasvoissa. Tyypillisesti kauniit päät naisilla ovat muodoltaan jokseenkin soikiomaisia ja pyöreitä, että enemmän kulmikkaalta näyttävä kasvo on maskuliinista, mutta sopivasti se tekee naisesta aikuisemman näköisen, jos hyvin sirokasvoinen nainen näyttää esim. söpöltä ja tyttömäiseltä naiselta, josta myös monet miehet tykkäävät. Pitkä tai maskuliininen alaleuka on tietenkin kielteistä naisen kauneudessa, mutta myös leuanpään tulisi näyttää pieneltä tai kapealta.

Tässä oli kaikenlaista tietoa kauniista kasvoista edestä katsottuna. Kauneus on lopulta myös jokaisen omaa mieltymystä ja eihän esim. leveissä nenissä ole vikaa, jos esim. monet mustat ja filippiiniläiset osaavat paremmin sellaista nenää arvostaa ja nähdä kauniina. Ihmisten näkemyksiin kauneudesta vaikuttaa myös ulkonäkö, johon on enemmän tottunut tai nähnyt omalla äidillä. Länsimaalaiset ovat yleisesti kapeampi nenäisiä, joten tästä suuresti leveämpi nenä ei ole kaunista naisella, jos muutenkin naisella nenän tulee näyttää selvästi pienemmältä kuin miesten keskimääräinen nenä.

Vielä kauniista sivuprofiilista, jossa tyypillisesti kauniilla naisilla on otsan alaosa suurin piirtein suorassa linjassa leuanpäähän, joka voi olla myös vähän takana. Jos on liian takana, niin se voi korostaa liialti nenää, lisätä apinamaista ulkonäköä, jos on eteenpäin työntyvät huulet ja muutenkin aiheuttaa alikehittyneen alaleuan takia heikkoa, epätasapainoista ja epänormaalia ulkonäköä. Liialti eteenpäin työntyvä leuanpää ei ole varsinkaan naisilla hyvä, joilla huulten tulisi mielellään olla leuanpään edellä, jotta myös hymyily näyttäisi kauniilta, eikä noitamaiselta.

Huulen olisi hyvä pysyä Ricketts:in E-linjan takana tai sen läheisyydessä, jossa on kyse leuanpään ja nenänpään välisestä linjasta. Tämä käy osaltaan ilmi turkkilaisten uudesta tutkimuksesta. Hampaiden on myös hyvä olla suorassa linjassa otsan alaosaan tai leuanpäähän nähden, jotta huulet pääsevät paremmin esille. Jos huulet ovat liian takana E-linjaan nähden lisää se iäkästä ulkonäköä, mutta myös vaikutelmaa suuremmasta leuanpäästä ja nenästä. Jos taas hampaat ja huulet työntyvät E-linjan yli suuresti lisää se varsinkin apinamaista ulkonäköä, josta ihmiset eivät yleisesti tykkää, joten esim. huuliin suuresti täytteitä laittavien naisten kannattaisi olla tarkkana ellei halua näyttää apinalta tai sorsalta.

Ylähampaat tai etuhampaat ovat ihmisillä tyypillisesti vähän alahampaiden edellä, mutta osalla ihmisistä ilmenee tältä osin vääränlaista ja rumaa hampaiden sijoittumista alahampaiden ollen liian takana tai liialti edellä verrattuna ylähampaisiin. Varsinkin alahampaiden ja myös samalla leuanpään eteenpäin työntyminen on rumaa örkkimäistä ulkonäköä. Tästä linkistä voi hyvin havainnollistaa hampaiden vääränlaisesta sijoittumisesta aiheutuvan rumuuden. Jos haluaa tänä päivänä olla osaltaan kauniimpi, niin kannattaa jo nuorena laittaa hammasraudat, jos tietääkseni ennen vanhaan hampaat eivät olleet nykyisellä tavalla väärin kehittyneitä, johon ajatellaan olevan osaltaan syynä erilainen ruokavalio.

Nenä ei saa liialti työntyä eteenpäin ylhäältä ja alhaalta vaan nenän yläosassa värikalvoon nähden nenän sillan eteenpäin työntymä olisi naisella mielellään n. yksi värikalvo, joka on n. 12 mm. Matalampaa ilmenee varsinkin aasialaisilla ja miehille on keskimäärin tyypillistä suurempi eteenpäin työntyminen, jonka takia se ei ole hyvä naisen kannalta ellei sitten tykkää pitkästä tai kookkaasta nenästä. Alhaalla nenänpään eteenpäin työntymä olisi n. 2 värikalvoa.

Omissa tutkimuksissa havaitsin kauniilla naisilla olevan tyypillisesti nenän alaosan eteenpäin työntymä puolet pituudesta nenän alaosasta silmän yläosaan. Toisin sanoen, jos pituus on nenän alaosasta silmän yläosaan 1, niin sieraimien takaa eteenpäin työntymä nenänpäähän olisi hyvä olla 0,5, jos on enemmän, niin nenä alkaa näyttämään monien mielestä liian pitkältä. Nenänpään eteenpäin työntymä saa olla lyhyempi, kuten on monilla esim. aasialaisilla, mutta tämä pätee enemmän eurooppalaisiin naisiin ja tietenkin muihinkin, joilla samankaltaista korkeaa nenää ilmenee.

Nenän sillan muodossa tykätään paljonkin suorasta tai varsinkin vähän koverasta nenästä, joka lisää nuorekasta tai feminiinistä ulkonäköä. Ei vähän kupera nenä haittaa, jos nenä on muuten pieni, mutta länsimaissa ei ainakaan yleisemmin kuperaa muotoa pidetä kauniina tai ihanteellisena. Nenänpään olisi hyvä osoittaa naisella vähän ylöspäin. Nenän yläosan on hyvä alkaa kääntymään värikalvon tai pupillin kohdalla suoraan ylöspäin otsalle tai se voi tehdä myös pienen mutkan sisäänpäin. Naisella varsinkaan ei saa olla otsan alaosassa miehille tyypillisempää luun kohoumaa vaan naisella otsa olisi tasaisen näköinen tai vähän pyöristynyt, että liian taaksepäin kalteva lättänän tasainen otsa ei ole hyvä naisella.

Tässä kannattaa huomata olevan erilaisia mittauksia, joilla voi tutkia kasvon kauneutta ja mahdollisia ongelmia kauneuden kannalta. Osalla vähemmän kauniista naisista kasvot voivat olla monilla tekijöillä samankaltaisia verrattuna kauniisiin naisiin, mutta tästä huolimatta kasvot eivät näytä kauniilta. Tämä voi aiheutua siitä, että naisella on esim. kulmakarvat liian lähellä silmiä aiheuttaen osaltaan vihaista tai maskuliinista ulkonäköä, silmät ovat väsyneen tai iäkkään näköiset, kasvossa on liiallista epäsymmetriaa, alaleuka liian kulmikas ja alahuuli liian pieni lisäten vaikutelmaa suuresta leuanpäästä.

Mainitsin kirjoituksessa muutamia pituuksia milleinä ja sentteinä, jotka voivat äkkiseltään kuulostaa naurettavan pieniltä, mutta ottamalla mitta käteen ja mittaamalla omia kasvoja voi huomata, että pituudet eivät voi olla erityisen suuria. Jos olet selvästi maskuliininen mies, niin silloin tietenkin naisella mitat esim. nenän koosta tulee olla pienempiä ellet sitten itse tykkää suurista nenistä naisilla.

Ihmisillä pään pituus alaleuan alaosasta päänlakeen on keskimäärin vähän yli 20 cm, johon sitten täytyy mahtua huulet, silmät ja kaikki muu ihmisille tyypilliset kasvon osat. Tästä syystä voidaan sanoa kauneudessa olevan kyse senteistä ja milleistä. Jos naisella on etäisyys värikalvon alaosasta leuanpään alaosaan kaksi värikalvoa enemmän kuin kauniille naisille tyypillinen pituus, niin se on selvästi maskuliinista ja pitkää hevosmaista kasvoa naiselle aiheuttavaa kyse ollen muutamasta sentistä.

Päädyin katselemaan Shutterstock sivustolla myynnissä olevia kuvia, joiden joukosta päätin poimia yhden naisen, jotta voisi havainnollistaa ylempänä kertomani asiat. Keräsin paljon kuvia muistakin naisista katsomalla samankaltaisia kuvia. Ennen kun kerron jotain alla olevasta naisesta, niin aika paljon näyttää olevan Shutterstock sivustolla huonoja kuvia naisista tai sitten vaan monilla länsimaalaisilla valokuvaajilla on huono maku tai eivät osaa tuoda kuvassa esille naisen kauneutta. Yksi valokuvaaja jäi mieleen kuinka hän sanoi kuvassa olevan kaunis nainen, mutta oli ottanut naisesta maskuliinisen näköisen kuvan, että ei muissa kuvissa yhtä maskuliiniselta näyttänyt. Länsimaissa osaltaan tykätään naisella maskuliinisesta ulkonäöstä, jos taas aasialaisilla on hyvin voimakas mieltymys feminiiniseen ulkonäköön naisella.

Mielenkiintoista oli havaita kuinka osa valokuvaajista oli tehnyt hyvin symmetrisen kasvon käyttämällä kuvan teossa yhtä puolta kasvoista ja peilaamalla toisen puolen. Tällä keinolla voi saada aikaan kauniin kasvon, mutta se voi näyttää omituiselta, että ei kasvojen tarvitse olla täysin symmetrisiä vaikka muuten symmetria olisi yksi tärkeä osa kauneutta, jonka takia esim. kierosilmäisyys ei monia ihmisiä täysin miellytä sen myös poiketen normaalista. Erikoista oli huomata kuinka esim. yksi valokuvaaja väitti eurooppalaista naista aasialaiseksi. Olisi pitänyt tarkistaa, mutta kyse voi olla Venäjän itäisissä osissa elävästä mallista, jonka takia häntä sanottiin aasialaiseksi vaikka sillä pitäisi tarkoittaa ulkonäköä. Onhan Venäjällä kaikenlaisia sekarotuisia, mutta sekarotuisen tulee näyttää jotenkin aasialaiselta, jotta voi ulkonäöllisesti aasialaiseksi sanoa.

Ensimmäisen kollaasin naisesta löytyi monia mielenkiintoisia kuvia, joten päätin hänet valita vaikka siinä voisi olla joku muukin, koska naisella on kauniille naisille tyypillistä kasvoa. En naista valitessa mitannut naisen kasvoja, mutta sille ei näytä olevan usein tarvetta, koska osaan silmämääräisesti katsoa. Kauniilla naisilla on myös yksilöllistä ulkonäköä, joka ei kaikkia miellytä, jos esim. nenä on muutaman millin liian suuri tai silmät vähän vinossa. Naisen sivuprofiilia ei ole keskimmäisen rivin vasemmassa kuvassa kuvattu suoraan sivusta, mutta ei se suuresti haittaa. Naisella on huulet E-linjan takana, joka on yleensä havaittu ortodonttien tutkimuksissa miellyttävän ihmisiä. Tässä ei ole kyse länsimaalaisten näkemyksistä vaan myös mustilla ja aasialaisilla on samankaltaisia näkemyksiä.

Otsan alaosa ja leuanpää näyttävät olevan naisella suorassa linjassa, joka on myös hyvä asia. Nenä on kooltaan ja muodoltaan suurin piirtein kauniille länsimaalaisille naisille tyypillinen. Nenän päällä voi havaita kaksi samankokoista neliötä, joilla tuon esille kauniin nenän alaosan pituuden tai nenänpään eteenpäin työntymisen olevan puolet nenän alaosasta silmän yläosaan pituudesta. Edestä kasvoja katsottuna voi havaita kaikenlaisia mittauksia. Naisella näyttäisi olevan vähän suu auki, mutta pituus värikalvon alaosasta leuanpään alaosaan olisi n. 9 värikalvoa, joka on vielä hyvä. Mittasin toisessa kuvassa n. 8,5, mutta eipä tämä mittailu ole tarkkaa. Nenän leveyden voi havaita olevan alle 3 värikalvoa nenän myös sijaiten silmien välillä, jonne myös mahtuu silmä, joten leveys on suurin piirtein tasapainoisesti sama.

Värikalvojen päällä on vaakasuora viiva, joka on samanpituinen kuin oikealla olevalta värikalvolta huulten välille yltävä pystysuunnassa oleva viiva. Tämä pituus on usein kauniilla naisilla suurin piirtein sama. Naisella silmät ovat suurin piirtein pystysuunnassa keskellä päätä. Jos pään pituus on 19 värikalvoa ja värikalvo on leveydeltään 12 mm, niin pään pituus olisi naisille tyypillistä ollen 22,8 cm. Kasvo on jaettu kolmeen samankokoiseen osaa lähtien leuanpään alaosasta nenän alaosaan, josta toinen kulmakarvojen alle ja kolmas kulmakarvojen yläpuolelta hiusrajaan. Kulmakarvat ovat omana osana, mutta ne lasketaan keskiosaan, joten keskiosa on myönteisesti pidempi ja näyttävämpi kuin muut osat.

Alimman osan jaoin ainoastaan kahteen osaan, josta voi havaita alahuulen alla olevan osan olevan lyhyempi, joka on myönteistä, mutta ei haittaa vaikka olisi samanpituinen kunhan koko alaosa ei ole pidempi kuin keskiosa kasvoista. Filtrum ja alahuuli näyttäisivät olevan kumpikin n. yhden värikalvon kokoisia ja ylähuuli vähän yli puoli värikalvoa. Nenästä alaspäin oleva osa on tyypillisesti kauniilla naisilla alle tai n. viisi värikalvoa pitkä, joka tarkoittaisi myös n. kahden silmän pituutta pystysuunnassa ja tämän voi myös tällä naisella havaita. Paljon on naisella kaikenlaista kauneutta kasvoissa, joista olettaisi monien miesten tykkäävän ja joidenkin naisten ollen jopa kateellisia, koska onhan tässä tullut jo tutkittua ja katsottua suuria määriä kauniina pidettäviä naisia.

Muutin alla olevaa ensimmäistä kollaasia, josta yllä kerroin, mutta sitä voi katsoa tästä linkistä. Nyt uudistetussa kollaasissa on kaksi parempaa kuvaa keskellä ja alla. Tein kumpaakin kuvaan kasvon suurin piirtein samankokoiseksi, mutta eivät tietenkään suurempina mahdu vierekkäin ja en halunnut alkaa muuten tekemään uutta kollaasia. Kuitenkin tästä linkistä näkee kuvat vierekkäin. Kaikenlaisia mittauksia on olemassa, mutta kuvasta tulisi hyvin epäselvä. Selvyyttä olisi nykyistä enemmän, jos vielä olisin laittanut jotain tekstiä.

Tässä kuitenkin kerron uusista lisäyksistä, joten sivuprofiiliin voi havaita osaltaan ilmaantuneen värikalvon kokoisia ympyröitä, jotka oikeastaan ovat samankokoisia kuin edestä näkyvän kasvon päällä. Nenän yläosassa värikalvosta eteenpäin havaittava nenän sillan eteenpäin työntymä on myönteisesti n. yksi värikalvo, että ei nähdäkseni ihmisiä yleisesti miellytä paljoakaan suurempi eteenpäin työntymä, joka olisi myös maskuliinista. Nenän alaosassa eteenpäin työntymä sieraimien takaa nenänpäähän olisi vähän yli kaksi värikalvoa, joka on myös hyvä, mutta paljoakaan ei voi olla pidempi, koska siitä ei todennäköisesti moni tykkäisi vaan epäasiallisesti kommentoisi tai ihmettelisi pitkää nenää.

Leuanpään ja nenänpään välisen Ricketts:in E-linja on nyt myös osa nenänpäästä glabellaan tai kulmakarvoihin menevää linjaa. Kyseessä on englanniksi angle of total facial convexity, joka olisi suomeksi koko kasvon kuperuus. Muutamia kuukausia sitten julkaistun tutkimuksen mukaan kauniilla julkkiksilla tämä olisi keskimäärin 142 astetta. Tällä naisella tämä olisi n. 144 astetta, joka taitaa osaltaan selittyä sillä, että tällä naisella nenä on vähän lyhyempi, mutta se ei haittaa ellei sitten tykkää pidemmistä nenistä. Jos tällä naisella nenänpään eteenpäin työntymä olisi yhden värikalvon verran enemmän, niin kuperuus olisi n. 130 astetta, joten pidemmän nenän takia kasvot olisivat suuresti epätasapainossa, jos kuitenkin naisella tykätään pienemmästä nenästä.

Sivuprofiili kuvassa on naisella havaittavissa nenän yläosassa hyvin pientä kuperuutta tai kohoumaa, joka ei tunnetusti taida kaikkia miellyttää, mutta esim. Gimp kuvankäsittelyohjelmassa voi helposti Warp Transform työkalua käyttämällä tehdä nenän sillasta tasaisemman, jospa nainen näyttäisi tällöin kauniimmalta. Nenänpääkin näyttää naisella vähän liian pyöristyneeltä, mutta ei se haittaa, koska nenä on kuitenkin pieni ja pyöreämpi nenänpää taidetaan nähdä söpönä. Edestä kasvoja katsottuna on nyt huulten päällä ympyröitä, joten alahuuli on yhden värikalvon kokoinen ja ylähuuli n. puoli värikalvoa. Filtrum olisi vähän yli yhden värikalvon kokoinen.

Nenän sillassa on nyt muutamia ympyröitä, jolla tuon esille kauniin nenän sillan ainakin länsimaalaisilla naisilla olevan n. yhden värikalvon levyinen, että suuresti leveämpi nenän silta voidaan nähdä maskuliinisena ja liialti huomiota vievältä. Matalakasvoisilla ihmisillä nenä voi olla vähän leveämpi, että tämän voi ajatella pätevän varsinkin korkea nenäisiin ihmisiin. Kulmakarvojen välillä on nyt yksi värikalvo, että vähimmillään naisella kulmakarvojen tulee olla värikalvosta yhden värikalvon verran ylöspäin tai vähän enemmän. Oikealla olevasta värikalvosta lähtee nyt myös kaksi uutta samanpituista viivaa ylöspäin ja 45 asteen kulmassa. Nämä kuvat on ottanut Vladimir Arndt, jolta näyttää löytyvän 500px sivulta kuvia ilman Shutterstockin vesileimoja.

Kauniilla naisella kasvojen ei tarvitse olla täysin tällainen, että tietenkin on kauniilla naisilla havaittavissa vaihtelua huolimatta jonkinlaisesta samankaltaisuudesta. Tämä näkyy tyypillisesti siinä, että esim. kulmakarvat ovat vähän ylempänä tai alempana. Huulten muodossa ja koossa on vaihtelua. Aleleuan muodossakin saa olla vaihtelua vaikka ei tässä monikaan hyvin leveästä tai kulmikkaan jykevästä alaleuasta naisella tykkää. Nenänkin muodossa voi olla vaihtelua, mutta eipä monikaan erityisen suuresta nenästä naisella tykkää. Silmät voivat olla enemmän esim. selvästi aasialaisen näköisiä, mutta kyllä monilla ihmisillä on enemmän mieltymystä näyttäviin suuremman näköisiin silmiin. Tällä naisella ylä ja alaosa olivat lyhyempiä kuin keskiosa, mutta joillakin kauniilla naisilla ne voivat olla samanpituisia vaikka pää olisi muuten samankokoinen kuin tällä naisella.

Nähdäkseni nämä kertomani asiat pätevät yleisesti naisiin maailmalla, että kyse ei ole vaan eurooppalaisesta naisesta. Kauniiden naisten samankaltaisuuden voi ymmärtää kysymyksillä, että onko kauniilla esim. latino naisilla suurta nenää, pitkää alaleukaa, ryppyistä ihoa ja lyhyitä sotkuisia hiuksia. Jos vastauksesi oli kaikkiin ei, niin voit hyvin ymmärtää samankaltaisuuden myös kauniiseen eurooppalaiseen tai aasialaiseen naiseen. Voihan joillakin etnisillä tai rodullisilla ryhmillä olla hyvin poikkeavaa mieltymystä tai eivät näe ulkonäössä vikaa. Jos ajatellaan mustia naisia, niin heillä tahtoo olla varsinkin ihonväri ja hiukset hyvin erilaisia, jonka takia muiden rotujen miehet eivät voi samassa määrin tykätä, mutta se on kuitenkin mustien miesten tehtävä tykätä. Jos mustat osaavat paremmin nähdä naisella kauniina hyvin leveän nenän suurilla sieraimilla, niin se ei yleisemmin muita miehiä miellytä vaikka naisia ei tällainen nenä, tumma ihonväri ja kähärät hiukset miehellä samassa määrin haittaisi.


Alla olisi ylimmällä ja alimmalla rivillä muutamia esimerkkejä tyypillisesti rumana ja osaltaan myös epänormaaleina nähtävistä kasvoista ja sivuprofiileista varsinkin naisella, koska naisen voi ajatella usein hyväksyvän miehellä maskuliinista epätasapainoa liittyen esim. hyvin suureen nenään ja alaleukaan. Tällä naisten mieltymyksellä voi olla pahoja seuraamuksia tyttärelle, jos perii isän maskuliinista rumuutta, joka joitakin naisia enemmän miellyttää. Miehillä saa olla vähän maskuliinista epätasapainoa, mutta tarkoitin tällä suurta epätasapainoa, jossa näkemäni perusteella naiset eivät aina näe vikaa pahimmillaan rumentaen tyttärien ulkonäköä vaikka pojille siitä ei olisi haittaa vaan voivat jatkaa toisten perheiden kauniiden tyttärien jälkeläisten rumentamista, koska kaunista tytärtä himottaa maskuliininen örkki esim. leveällä nenällä ja suurilla sieraimilla.

Ylimmällä rivillä ensimmäisessä sivuprofiilissa suurensin ainoastaan alaleuan kokoa ja toisessa kuvassa leuanpää työntyy liialti eteenpäin. Kolmannessa kuvassa on noitamainen suuri nenä ja silmän yläpuolella myös maskuliinista luun eteenpäin työntymistä tai kohoumaa. Olettaisin naisten joukosta löytyvän monia, jotka eivät tässä näe mitään vikaa ja voihan myös miesten osalta olla joillakin omituisia mieltymyksiä. Alimmalla rivillä on ensimmäisessä kuvassa vasemmalla alikehittynyt alaleuka tai leuanpää ja alahampaiden ollen liian takana class II malocclusion. Toisessa kuvassa eteenpäin työntyvä alaleuka ja alahampaiden ollen liian edellä class III malocclusion. Viimeisessä sivuprofiilissa on apinamaista ulkonäköä, josta olettaisin naisten enemmän tykkäävän, mutta miehet eivät yleisesti tykkää, että naisten ei kannattaisi huuliaan liialti eteenpäin työnnellä E-linjan yli tai suuresti täyttämällä korostaa liialti alaosaa, koska ulkonäkö voidaan nähdä esim. apinamaisena.

Ylimmällä rivillä on oikealla edestäpäin katsottuna kasvoja, joista ensimmäisessä kuvassa vasemmalla on kasvolla liiallista epäsymmetriaa. Toisessa tai keskimmäisessä kasvossa on suuri pullean leveä nenä ja kolmannessa suuri alaleuka, jotka eivät olisi yhtä suuri ongelma miehille, mutta tämä on monien miesten mielestä rumaa naisella. Alimmalla rivillä oikealla on lyhyt keskiosa, jossa madalsin kulmakarvoja, suurensin otsaa pidemmäksi ja lyhensin nenän pituutta siirtämällä nenän alaosaa ylöspäin. Tutkimusteni perusteella kauniilla naisilla ei ole yleisesti lyhyttä keskiosaa vaikka naiset eivät tässä miehellä näkisi yhtä paljon vikaa. Keskimmäisessä kasvossa pienensin silmien ja huulten kokoa. Viimeisestä kasvosta tein monella tavalla ruman tai örkkimäisen, että ei taida tällaisesta kasvosta edes moni nainen tykätä miehellä.

Ihot on näissä kuvissa tasaisia, että merkittävästi ulkonäköä myös rumentaisi ikääntynyt, epätasainen ja sairaalta näyttävä iho. Selvästi rumissa kasvoissa on monenlaisia ongelmia kauneuden kannalta, jonka voi päätellä kauniiden naisten kasvoja rumentaessa, että esim. suuremmaksi tehdystä nenästä huolimatta on havaittavissa kasvojen olevan muuten kauniit. Tähän liittyen on onnekkaita naisia, joilla on vaan nenä tai leuanpää kehittynyt vähän liian suureksi, joka on helppo korjata kauneuskirurgin toimesta naisen näyttäen selvästi kaunottarelta useampien mielestä. 

Osaan näistä kuvista tein vaan yksittäisen muutoksen, mutta harmillisesti osalla ihmisistä voi olla esim. pitkä nenä ja alikehittynyt leuanpää tai liialti eteenpäin työntyvä leuanpää, josta aiheutuu hyvin rumaa ja epätasapainoista ulkonäköä. Tällöin huulet voivat olla liian takana E-linjaan nähden. Tämä voi myös aiheutua siitä, että hampaat ja huulet ovat liian takana vaikka leuanpää ja nenä olisivat normaalin kokoisia, oikeassa kohtaa tai kauniita. Tätä hampaisiin ja huuliin liittyvää ongelmaa voivat osaltaan ortodontit korjata. Ikääntyessä huulen pieneneminen tulee osaltaan lisäämään noitamaista ulkonäköä, jota vielä pahentaisi etuhampaiden puuttuminen, jotka muuten tukisivat ja työntäisivät huulia eteenpäin.

Keskimmäisellä rivillä oleviin kuviin en tehnyt rumennuksia tai miten tämän jokainen itse näkee. Keskellä on alkuperäiset kuvat sivusta ja edestä, mutta sivuprofiilien keskellä olevassa kuvassa tein silmästä vähän suuremman. Muokkasin nenänpäätä osoittamaan varsinkin vähän enemmän ylöspäin ja nenän siltaa tasaisemmaksi, josta tein nuorekkaasti tai feminiinisemmin vähän koveran vaikka se voisi olla aikuismaisesti tai tyylikkäästi suorempi. Lisäksi vähensin otsan alaosassa havaittavaa työntymää ja pyöristin vähän otsaa, koska osalla kauniista naisista nenän yläosa menee suoraan ylöspäin otsalle, mutta kyllä se voi vähän suuremman mutkankin tehdä, jota oli alkuperäisessä sivuprofiilissa. Tuon aina välillä esille, että naisella ei saa olla miehille tyypillisempää kulmakarvojen kohdalla ja vähän ylempänä havaittavaa luun kohoumaa vaan kaunis otsa on naisella tasaisempi, joten kyllä otsa saa työntyä vähän eteenpäin kunhan kyse ei ole linkissä kerrottavasta kohoumasta.

Vasemmalla viimeiseen sivuprofiiliin tein aasialaiselta näyttävää sivuprofiilia madaltamalla keskiosaa ja varsinkin nenän, jonka osalta laitoin myös nenänpään osoittamaan enemmän ylöspäin. Lisäksi pyöristin otsaa, siirsin silmää eteenpäin ja leuanpäätä vähän taaksepäin. Osalla aasialaisista nenän yläosa ei näy silmän kohdalla, mutta onhan myös korkeampi nenäisiä aasialaisia naisia. Alahuuli ylittää vähän E-linjan, mutta aasialaisissa matalissa kasvoissa voivat myös huulet olla E-linjan takana, että tämän aikaan saadakseen pitäisi alaosaa tai varsinkin huulia siirtää vähän taaksepäin. Tällaista sivuprofiilia voi myös sanoa lapsenomaiseksi, koska otsan voi havaita olevan pyöristynyt, nenän hyvin matala tai kovera ja leuanpään pienempi.

Eipä nähtävästi pieni E-linjan ylitys haittaa vaikka ortodonttien tutkimusten perusteella yleisemmin ei tykätä eteenpäin työntyvästä alaosasta. Varsinkin länsimaissa tykätään enemmän eteenpäin työntyvästä keskiosasta, joka on enemmän myös länsimaalaisille tyypillistä, jos enemmän eteenpäin työntyvää alaosaa ilmenee enemmän mustilla. Tuossa sivuprofiilissa huulet ovat samassa kohtaa kuin alkuperäisessä sivuprofiilissa ja leuanpää on suorassa linjassa otsan alaosaan, joten eipä alaosa ole liialti eteenpäin työntyneen näköinen vaikka tämä sivuprofiili ei varsinkaan kaikkia länsimaalaisia miehiä miellyttäisi.

Oikealla muokkasin keskimmäistä kasvoa toisella tavalla kauniiksi, että ei tässä naisten tarvitse ainoastaan olla tällaisia vaan nämä muutokset ovat enemmän esimerkkinä kuinka muutokset vaikuttavat ulkonäköön. Kuitenkin muokkasin ylähuulta suuremmaksi, että filtrum on nyt yhden värikalvon pituinen ja laitoin pientä hymyä huulten muotoon. Silmistä tein vähän suuremmat, että ei ole täysin normaalia ulkonäköä vaikka toisaalta nuorilla silmien osuus kasvossa on suurempi ja varsinkin osalla aasialaisista naisista näyttää olevan halua käyttää värikalvoa suurentavia värilinssejä. Lisäksi tein nenänpäästä kapeamman, alaleuasta enemmän soikiomaisen, poskipäistä pyöreämmät, silmien kovakalvoista valkoisemmat ja siirsin kulmakarvoja vähän ylemmäs. 

Viimeisessä kasvossa oikealla on aasialaiselta vaikuttavaa ulkonäköä. Muokkasin silmäluomia selvästi aasialaisiksi ja vaalensin silmien valkoista kovakalvoa. Huulet ovat myös pusuhuulimaiset ja leveydeltään kapeammat, joissa on vähän hymyyn liittyvää muotoa. Lyhensin alaleuan pituutta, levensin alaleukaa sivuilta ja suurensin poskipäitä tai poskiluita. Näillä muutoksilla on tarkoitus osaltaan aiheuttaa pyöreämpää kasvoa, joka myös aiheuttaa söpöä ulkonäköä, mutta myös ulkonäköä, josta monet aasialaiset eivät näytä ainakaan Kiinassa ja Etelä-Koreassa tykkäävän, koska kauniiksi kasvoiksi väitetään vaan siroja pieniä soikiomaisia kasvoja. 

Kulmakarvat ovat ylempänä ja muodoltaan suoremmat, että nähdäkseni aasialaisille on tyypillistä pidemmän näköinen keskiosa. Viimeisenä muutoksena voidaan mainita nenä, joka on ylhäältä matalampi ja alhaalta vähän leveämpi, että suurin piirtein tällainen nenä on keskimäärin aasialaisille tyypillistä, jota kiinalaiset taisivat nimittää valkosipuliksi. Aasiassa ihannoidaan myös kapean korkeita neniä, mutta eipä matalissa nenissä ole vikaa, jos ne sopivat hyvin mataliin kasvoihin. Onhan aasialaisillakin kasvoissa vaihtelua, mutta teinpä tällaisen aasialaisen kasvon. En käyttänyt kasvon teossa mallina aasialaista naista vaan tein näkemäni perusteella jossain määrin aasialaisille tyypillistä ulkonäköä.

Aasialaisiin naisiin liittyen katselin RealSelf sivustoa ja sieltä poimin muutaman naisen, joita voi katsoa tästä ja tästä linkistä. Ensimmäisestä linkistä löytyvä kertoi kuinka häntä oltaisiin kiusattu nenän leveyden takia. Eipä nenä erityisen suurelta näytä vaikka se ei kapeista ja korkeista nenistä enemmän tykkääviä yleisemmin miellyttäisi. Toisesta linkistä löytyvällä naisella voi myös havaita matalalta ja leveältä näyttävän nenän, joka on kuitenkin silmien välillä. Eipä nenässä vikaa näytä olevan vaikka se ei sopisi eurooppalaiselle naiselle ja eikä myöskään olisi länsimaisen kauneusihanteen mukainen. Nainen halusi nuorentaa ja tehdä silmistään suuremman näköiset.

Käytin varsinkin Gimp:in Warp Transform työkalua näiden muutosten tekemisessä, mutta voihan myös skaalaustyökalulla vaikuttaa siihen kuinka paljon sivusta katsottuna kasvo työntyy värikalvoon nähden eteenpäin tai kuinka pitkä on etäisyys värikalvon alaosasta leuanpään alaosaan. Lyhentämällä pituutta saa lisättyä feminiinistä, nuorekkaampaa ja söpöä ulkonäköä, joka on lopulta jokaisen omaa mieltymystä kuinka aikuismaisista ja voimakkaista kasvoista naisilla tykkää. 

Aasialaisen kasvon muokkaamisessa käytin myös lisävalotus, tuhrinta, kloonaus ja parannustyökalua, joilla poistin nenän siltaan korkeutta aiheuttavaa varjoa ja tein silmäluomista tasaisen. Rumempien kasvojen osalta tykkään yleensä liioitella tai tuoda rumuuden selvästi esille, että pienikin muutos tekemällä esim. nenästä vähän suuremman riittäisi vähentämään ihmisten näkemyksiä kasvon kauneudesta vaikka osa vielä tykkäisi tai ei näkisi suurta vikaa.

Sivuprofiilissa ja edestä katsottuna kasvossa saa olla kauniilla naisilla vähän vaihtelua, mutta jos tykkää hyvin suuresta nenästä tai alaleuasta naisella, niin siitä ei monikaan muu mies tykkää, jonka voi osaltaan havaita noista Reddit sivustolta kerätyistä naisista. Reddit sivuston suosittujen naisten ulkonäössä on paljon kyse länsimaalaisten näkemyksestä, että se on esim. leveämpi tai pulleampi nenäisten etnisten ryhmien tehtävä arvostaa ja nähdä omanlaista ulkonäköä kauniina, jonka takia kauniina pidettävät naiset voivat olla enemmän erilaisia. 

Jos kuitenkin haluaa ihmisten yleisesti maailmalla tykkäävän ulkonäöstä, niin naisella ei saa olla esim. maskuliinista suurta alaleukaa tai nenää, jonka takia kauniit naiset ovat yleisesti aika samankaltaisia vaikka näyttäisi esim. aasialaiselta tai eurooppalaiselta. Edestä katsottuna länsimaalaisia miehiä näyttää yleisesti miellyttävä kapean korkea silmien välillä oleva nenä, joten mitä enemmän Warp Transform työkalulla tällaista nenää tekee leveämmäksi, niin sitä vähemmän miehet naisesta tykkäävät. Jos nenästä tekee matalamman, niin vähän leveämpi nenä tai pyöreämpi nenänpää ei taida samassa määrin miehiä haitata, mutta se ei tietenkään miellytä miehiä, joilla on suuri mieltymys esim. kauniiseen eurooppalaiseen nenään.

Olen tämän naisen kasvoja jo verrannut moniin naisiin, että on paljon samankaltaisuutta ja vaikka olisi jotain selvästi havaittavia eroja esim. kulmakarvojen muodossa ja hiusrajan sijainnissa, jotka voivat olla naisilla vähän ylempänä kuin tällä naisella. Reddit sivustolta löytyi BeautyQueens alasivu, josta olen osaltaan myös verrannut naisia, että sitä voi misseillä havaita ulkonäköä joka olisi jopa siskomaista. Nähtävästi saksalaiset ovat muutama vuosi sitten valinneet kasvoiltaan sanotaanko söpöltä tai tyttömäiseltä näyttävän naisen. Tätä ulkonäköä misseillä lisää myös hymyily, jossa osaltaan poskipäät pyöristyvät nuorentaen kasvoja samaan tapaan kuin tehdään kasvojen kohotusleikkauksissa ja onhan myös hymyily miellyttävän näköistä. Nainen on nimeltään Soraya Kohlman, jonka kasvoja kannattaa osaltaan verrata alla olevaan naiseen ja muokata naisen kasvoja, jos vaikka pienempi nenänpää tai ylempänä olevat kulmakarvat lisäisivät kauneutta.

Tykkään aina välillä kritisoida missikilpailuja vaikka en ole vieläkään niihin kunnolla perehtynyt, että pitäisi esim. katsoa johonkin kansainväliseen missikilpailuun liittyvä video, jotta voi paremmin ymmärtää jonkun naisen valintaa missiksi. Monissa maissa missin taitaa valita pieni raati, joten raadin näkemys ei taida aina vastata enemmistön mielipidettä. Ihmiset eivät lopulta ole samaa mieltä kauneudesta, että esim. joku tykkää enemmän kasvoiltaan tyttömäisistä naisista ja joku taas enemmän aikuismaisista kulmikkaammista kasvoista naisilla. Kauniilla naisilla on yksilöllistä eroa kasvoissa, jonka aivo tunnistaa, joka aiheuttaa erilaisia näkemyksiä kauneudesta vaikka yleensä olisi paljon myös samankaltaisuutta, mutta yhdellä naisella voidaan selvästi havaita olevan kapeat vinot silmät ja toisella suureksi avautuvat silmät.

Kansainvälisissä ja kasvavassa määrin maiden omissa missikilpailuissa täytyy tehdä valintoja kasvoiltaan selvästi erilaisista naisista, että on esim. kaunis musta, eurooppalainen ja aasialainen nainen. Länsimaissa on osalla ihmisistä suurta halua ja halua myös painostaa valitsemaan kantaväestöstä selvästi poikkeavan missin, joka on sinänsä harmillista, koska jos Euroopassa valitaan eurooppalaisesta ulkonäöstä poikkeavia misseiksi, niin missä sitten valitaan eurooppalaisia naisia? Tähän suvaitsevainen mokuttaja varmaan sanoo, että eurooppalaisia naisia on jo riittävästi valittu Euroopassa nyt on muiden aika, jotka ovat eksoottisina myös kauniimpia. 

Kuitenkin osa näistä suvaitsevaisista olisi järkyttynyt, jos esim. Afrikassa valittaisiin mustasta kantaväestöstä selvästi poikkeava missi. Valinta kertoisi pahasta rasistisesta länsimaiden tai eurooppalaisten ja kolonialismin vaikutuksesta edelleenkin, että ei osata arvostaa omaa ulkonäköä ja aiheutetaan kantaväestön naisille ulkonäköhuolia, koska haluavat omata samankaltaista ulkonäköä kuin esim. vaaleaihoisella tai eurokeskisellä missillä. Tällä hetkellä osa mokuttajista tai mitä nimitystä haluaa käyttää oikein tarkkailee kuinka paljon prosentteina näkyy esim. länsimaalaisissa enemmän euroopppalaisille naisille suunnatuissa naistenlehdissä kantäväestöstä poikkeavia vaatien jopa merkittävää osuutta vaikka maan väestöstä toistaiseksi pieni osa olisi selvästi poikkeavia. 

Samaan aikaan osalla näistä vähemmistöistä voi olla omia naistenlehtiä, joissa esim. mustat tuovat ylpeänä esille omaa kauneutta tai ulkonäköä, mutta jos mustien naistenlehdessä näkyy eurooppalaisia naisia tai ulkonäöltään eurokeskisiä mustia naisia, niin se nähdään joidenkin tutkijoiden mielestä kielteisenä. Länsimaissa on tietenkin meneillään jonkinlainen mokutus, jonka tavoitteena on aiheuttaa suuria muutoksia, että ei siinä mitään, jos eurooppalaiset tämän kehityksen hyväksyvät ja ihailevat epäeurooppalaista ulkonäköä kauniimpana. Länsimaat ovat myös maita, joissa tapahtuu valtavia väestörakenteellisia muutoksia vaikka esim. Afrikassa ei taida tapahtua vaan mustien määrä kasvaa. Eksotiikan ihannointi vaikuttaa jossain määrin typerästi moniin ihmisiin, mutta sitten kun eurooppalaiset ovat pieni vähemmistö Euroopassa, niin sitten ovat myös eksoottisia Euroopassa ja saaden samoja oikeuksia kuin vähemmistöt esim. omilla missikilpailuilla.

Vielä eurooppalaisten tai kantaväestön syyttelystä, niin sitä usein kerrotaan kuinka länsimaissa on nähty eurooppalainen nainen kauneimpana, josta on aiheutunut vähemmistöjen naisille huolia tai heidän ulkonäköä ei ole arvostettu. Tässä on varsinkin kyse siitä, että enemmistö tietenkin päättää, millaisia naisia pidetään kauniina, jonka takia se on yleensä samankaltainen ulkonäkö. Eihän sitä varmaan moni vaatisi, että esim. Somaliassa pitäisi alkaa tuoda nykyistä enemmän esille eurooppalaisia naisia vaan somalien tehtävä on arvostaa somali naisten kauneutta ja tuoda sitä esille. Mokuttajat eivät tästä tykkää varsinkaan länsimaissa vaan haluna on vähentää eurooppalaisen naisen näkymistä tai kauniina pitämistä. Tämä on hyvä keino mokuttajilla saada eurooppalaiset ajattelemaan enemmän sillä tavalla, että jos esim. missiksi valitaan mulatti, niin osa ajattelee jälkeläisensä mulatiksi muuttamista vaikka osalla eurooppalainen tytär olisi ollut erittäin kaunis.

Tämän saman asian voi vielä kertoa kuinka miljoonan asukkaan maassa A on korkea elintaso, ikääntynyt väestö, alhainen hedelmällisyys ja mokuttaminen meneillään. Korkean hedelmällisyyden ja nuorekkaamman 100 miljoonan asukkaan maasta B muuttaa paljon ihmisiä maahan A. A maassa aletaan vaatimaan tai valitsemaan B maan ihmisiä esim. misseiksi, kansanedustajiksi, urheilijoiksi ja näyttelijöiksi, joka sitten myös lisää entisestään sekarotuisia parisuhteita. Aika kuluu ja kohta omanlaisesta kauneudesta tunnetun maan A asukkaat ovat muuttuneet pitkälti tai osittain enemmän B maan asukkaiden näköisiksi, koska alkuperäiset A asukkaat eivät vaan arvostaneet omaa ulkonäköä ja päästivät holtittomalla maahanmuutolla suuren muutoksen tapahtumaan. 

B maassa kuitenkin elämä jatkuu samalla tavalla kuin ennenkin väestön ulkonäön ollen samankaltainen ja väestön määrän kasvaessa 20 miljoonalla. Misseiksi, kansanedustajiksi, urheilijoiksi ja moneksi muuksi valittujen ollen myös enemmän kantaväestön näköisiä mahdollistaen parhaiten oman ulkonäön arvostamisen. En tällä tarkoita, etteikö länsimaissa saisi ulkonäkö muuttua tai moninaistua, mutta länsimaalaisiin ja länsimaihin kohdistuu tänä päivänä suuria muutoksia, että on hölmöä väittää vaan länsimaiden vaikuttavan länsimaiden ulkopuolella. Jos näet katukuvassa kauniin eurooppalaisen naisen mulatti lasten kanssa, niin tämän jälkeläisten ulkonäöllisen muutoksen voi sanoa olevan länsimaiden ulkopuolelta tulleista vaikutteista tai miehestä johtuvaa, koska muuten tytär olisi ollut enemmän äidin näköinen.

En ainakaan omien tutkimusten perusteella näe syytä väittää joitakin naisia kauniimmiksi ja voihan noista Reddit sivustolla kauniina pidettävistä naisista havaita länsimaalaisia miehiä miellyttävän enemmän eurokeskisempi tai eurooppalaisempi ulkonäkö naisilla. Yhdysvalloissa on monille rodullisille tai etnisille ryhmille omia missikilpailuja, joten sellainen pitäisi myös perustaa eurooppalaisille naisille ellei sitten ole jo perustettu, jotta voidaan arvostaa erilaista ulkonäköä. Lukemani perusteella missi valitaan suureksi osaksi ulkonäön takia, mutta on myös muitakin tekijöitä. Monet ihmiset taitaa tästä huolimatta luulla valitun missin olevan jotenkin erityisen kaunis vaikka missiehdokkaiden joukossa oli monia muitakin kauniita naisia. Tämä luuleminen taitaa myös päteä kauniit naiset listoihin, joihin yleensä valitaan julkkiksia, että kyse ei ole vaan kauneudesta.

Joku aika sitten luin kirjoituksen Aasiaan liittyen kuinka Filippiineillä missikilpailuja järjestävä toi esille misseiksi valittavan usein naisia, joilla on parempi mahdollisuus menestyä kansainvälisissä kilpailuissa, joka tarkoittaa eurasialaista tai jokseenkin länsimaalaisilla naisilla havaittavaa ulkonäköä. Tämä tuo myös harmillisesti esille missien valintaan liittyvän ongelman, koska sitä pitäisi kuitenkin enemmän arvostaa paikallista ulkonäköä, eikä välittää muiden maiden tai ulkonäöllisesti erilaisten ihmisten mielipiteistä. Kirjoituksessa myös kerrottiin varsinkin korealaisilla julkkiksilla olevan vaikutusta Kaakkois-Aasiassa, joten ei oteta samassa määrin vaikutteita länsimaista, mutta ongelma on edelleenkin siinä, että korealaisilla julkkiksilla on esim. vaaleat ihonvärit ja kapean korkeat nenät, jota ei samassa määrin ole esim. filippiiniläisillä naisilla.



Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - Meazure - Analysis


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - The Male Need to Look - AR - Hair

Filippiiniläisiin liittyen ajattelin taas ihmetellä siellä tehtäviä varsinkin nenäleikkauksia, mutta ensiksi halusin tarkastella Irania, jossa nenän muoto on erilainen sen ollen tietääkseni keskimäärin kapeampi ja kuperampi, jos filippiiniläisillä nenä on keskimäärin selvästi leveämpi ja matalampi. Pitäisi tutkimuksista tarkistaa, mutta näissä eroissa on kyse paljonkin luonnonvalinnasta, jossa matalan leveä nenä on hyvä kuumassa ja kosteassa ilmastossa. Kapean korkea nenä olisi hyvä viileässä ja kuivassa ilmastossa. Hyvin korkea tai kupera nenä taitaa olla hyvä vuoristoisessa elinympäristössä ja hyvin pieni nenä äärimmäisen kylmässä ilmastossa.

Onhan myös seksuaalivalinnalla vaikutusta, että millaisista nenistä tykätään. Voihan sitä tänäkin päivänä nähdä osalla eurooppalaisistakin aika leveän ja pullean näköistä nenää, että sitä olettaisi tuhansien vuosien aikana tapahtuneen parinvalintaa, jossa on pyritty vähentämään länsimaisiin kasvoihin huonosti sopivien leveiden ja pulleiden nenien määrä, koska se vaan näyttää rumalta, jos kuitenkin matalan leveän nenän voi sanoa sopivan paremmin mataliin aasialaisiin kasvoihin. Ennen vanhaan ei ole taidettu samassa määrin nähdä vikaa kasvoissa, mutta tänä päivänä sitä väitetään vaan yhdenlaista nenää enemmän kauniiksi vaikka ei sitä varsinkaan aasialaisella naisella nenän tarvitse olla kapean korkea.

Alla olisi iranilaisen naispuolisen kirurgin Atoosa Zeighami:n Instagram sivuilta poimittuja kuvia, jotka oikeastaan ovat videoista otettuja, joita voi alla olevista lähde linkeistä katsoa. Jälkeen kuvien perusteella näyttää iranilaisilla naisilla olevan yleisesti halua omata koverampi nenä vaikka suorempi tai vähän kuperampi ei haittaisi, josta varsinkin Iranissa pitäisi tykätä. Edestä katsottuna näyttää osalla olevan halua omata hyvin kapean näköinen nenänpää, että osalla iranilaisista naisista nenät näyttää jälkeen kuvissa omituisilta tai rumilta ellei sitten monet iranilaiset näe eri tavalla.

Onhan ennen kuvien perusteella selvää, että osalla iranilaisista naisista nenät voivat olla sivusta katsottuna liian kuperia tai kookkaita ja edestä katsottuna nenänpää liian pullea, joten nenäleikkauksella voi saada naisen kauneuden paremmin esille. Zeighamin asiakkaista otetuissa ennen kuvissa näyttää olevan hymyilyä, jolla taidetaan haluta korostaa nenän leveyttä. Sitä voisi ajatella hymyilyn lisäävän kauneutta, mutta osaa naisista harmittaa tästä aiheutuva leveämpi nenä. Sitä voi päätellä nenäleikkauksiin menevien joukossa olevan enemmän niitä, joilla on kookkaampaa nenää. Toisaalta voidaan havaita osan naisista vaan haluavan pieniä muutoksia vaikka niille ei olisi tarvetta, mutta haluaa vaan hyvin pienen nenän.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Lisää videoita - 2 - 3 - 4 - 5 - Kupera - Johtaja - 2

Katselin myös Google kartasta Iranin pääkaupunkia Teherania ja katukuvaa, josta varsinkin katselin nykyaikaisia kauppakeskuksia, joita pääsee katsomaan esim. shopping hakusanalla ja keltaista ukkelia käyttämällä katukuvasta, että voi havaita olevan samankaltaista kuin länsimaissa vaikka löytyyhän myös perinteisiä ahtaita basaareja. Myynnissä on suuren saatanan tuotteita esim. Coca-Colaa ja karkkia vaikka olisi omaa Zamzam kolaa ja muita herkkuja. Sitä voisi kuvitella joillakin ihmisillä olevan oletus, että Iran on jotenkin täysin takapajuinen maa, mutta onhan siellä myös paljon nykyaikaisuutta, jonka voi havaita myös siitä, että nainen voi työskennellä kirurgina. Alle keräsin muutamia mielenkiintoisia kuvia Chitgar tekojärven luota, jonne ollaan nähtävästi rakentamassa kaikenlaista uutta ja hienoa.

Näissä vähän aikaa sitten otetuissa kuvissa ollaan Bamland kauppakeskuksen lähellä järvellä olevassa ravintolassa ja maailman suurimmassa uudessa Iran kauppakeskuksessa, jossa toisen kollaasin ylimmissä kuvissa ollaan kirjastossa. Ensimmäiseen kollaasiin laitoin pieniä keltaisia ukkeleita näyttämään näitä kuvissa havaittavia sijainteja. Iranilaisten naisten osalta rajoitetaan tai vaaditaan tietynlaista pukeutumista, mutta tuossa voi havaita olevan paljonkin hiuksia näkyvillä. Yksi syy voi olla siinä, että lähistöllä ei ole hyvin peittävästi mustaan kaapumaiseen chador:iin pukeutuneita naisia, jotka voivat todennäköisemmin olla viranomaisia, joiden tehtävä on valvoa osaltaan naisten pukeutumista.

Kyllä chadoria voi havaita monien muidenkin naisten käyttävän, jota lukemani perusteella pidetään merkkinä kunnollisesta muslimi naisesta, joka ei esim. viettele ulkonäöllään tai saa huomiota miehiltä. Kuitenkin myös yllä havaittava pukeutuminen on myös hyväksyttyä, jossa naisilla näyttää tyypillisesti olevan housut, pidempi takapuolen peittävä takki ja huivi päässä. Nähtävästi kuitenkin korkeissa asemissa olevilta naisilta vaaditaan tai toivotaan chadoria. Pitäisi etsiä viranomaisten sivuilta tarkempaa tietoa, millainen pukeutuminen on tällä hetkellä sallittua, mutta kyllä sen voi päätellä katukuvasta katsomalla naisten yleistä pukeutumista.

Eipä tämä nykyinen pukeutuminen suuresti poikkea perinteisestä pukeutumisesta, joka on myös ollut peittävää vaikka saahien aikana yritettiin jopa pakottaa pukeutumisessa olemaan enemmän länsimaalaisia, jossa ei hyvin käynyt. Pitäisi myös tutkia kuinka paljon naisten pukeutumista rajoitettiin Khomeinin valtaan päästessä, että oliko naisilla silloin hiukset piilossa ja vuosien saatossa hiukset ovat vaikka n. millin vuodessa tulleet enemmän esille. Varmaan jonain päivänä iranilaisille naisille annetaan vapaus päättää haluavatko julkisilla paikoilla käyttää huivia, jos islamia aletaan tulkitsemaan sillä tavalla, että vaan moskeijassa pitää olla huivipäässä. Nähtävästi tähän liittyen on Iranissa ollut viime vuosina mielenosoituksia, joita oli myös Khomeinin valtaan päästessä.

Mainitsin tuossa julkisilla paikoilla pukeutumisen, mutta nähtävästi kotona, kodin pihalla ja ulkomailla iranilaiset naiset voivat pukeutua vapaammin ja paljastavammin, niin kuin länsimaalaiset naiset tekevät. Tältäkin osin pitäisi tarkistaa Iranin lakeja, että sanotaanko niissä rajoitusten koskevan vaan julkisia paikkoja Iranissa, että omalla aidatulla pihalla saat olla vaikka alastomana hiukset tuulessa hulmuen. Sitä voi havaita iranilaisissa kaupoissa olevan myynnissä monenlaisia vaatteita, joita ei tietenkään saa julkisilla paikoilla käyttää, mutta niitä käytetään enemmän esim. yksityisissä juhlissa, joissa myös voidaan juoda alkoholia vaikka se on muslimeilta kiellettyä, jota kuitenkin esim. armenialaiset saavat juoda.

Jos tietää tarkasti Iranissa voimassa olevan lait esim. pukeutumiseen liittyen, niin sitä on hauska ihmetellä kuvia Iranista, jos sattuu bongaamaan lakeja rikkovia naisia, johon nämä alla olevat naiset näyttävät jossain määrin syyllistyvän hiusten liialti näkyen. Katukuvaa katsoessa huomasin naisilla korkokengät, jos tietääkseni sääntöjen mukaan naisten tulisi käyttää vaan matalia kenkiä. Katukuvasta voi havaita, että pienten tyttöjen ei tarvitse käyttää huivia, mutta tämä riippuu paljon vanhemmista, jonka takia on myös huivia käyttäviä tyttöjä. Nähtävästi tyttöjen ei tarvitse edes Khomeinin mausoleumissa käyttää huivia. Säännöissä varmaan kielletään pään alueella olevien hiusten liiallinen näyttäminen, koska sitä voi nähdä huivin alta selkään yltäviä hiuksia.

Sitä voi havaita kauneusleikkausten olevan luvallisia Iranissa vaikka tiukasti islamia tulkittuna sitä taidetaan sanoa ihmisten olevan jumalan luomia, että isoon nenään täytyy vaan naisen tyytyä vaikka miehet eivät siitä tykkäisi muistaakseni yhden tutkimuksen mukaan vaikka samassa tutkimuksessa iranilaiset naiset sanoivat tykkäävän enemmän suuremmista nenistä miehillä. Meikkaaminen, hiusten värjääminen ja kaikenlainen muukin kauneudenhoito on Iranissa luvallista, jos kuitenkin islamia änkyränä tulkittuna naiset eivät saisi tehdä itsestään liian kauniita, näyttäviä ja vietteleviä vaan tulisi näyttää luonnolliselta esim. epätasaisella iholla. Mitä luin Khamenein tai muiden näkemyksiä, niin kyllä naiset saavat olla kasvoiltaan kauniita kunhan ulkonäkö ei ole liian seksikäs ja tuntemattomilta miehiltä huomiota liialti saavaa.

Laitoin ylle aika paljon linkkejä 360 kuviin, joissa on enemmän tarkoitus näyttää ihmisiä, mutta onhan siellä monia nähtävyyksiä, kuten esim. tällä hetkellä maailman kuudenneksi korkein Miladin torni, Iranin kansallismuseoAzadin torni ja Niavaran palatsi. Yhtenä puuttuvana nähtävyytenä olisi esim. Tabiat silta, jonka lähellä on myös kaikenlaista muutakin nähtävää. Mukava olisi paikan päällä käydä katsomassa nähtävyyksiä, joita on myös muissakin maissa, mutta esim. aika, kunto ja raha ei riittäisi, joten on tämä Googlen katukuvan käyttäminen yksi hyvä keino tarkastella monia nähtävyyksiä.

Katselin äkkiseltään Irakin pääkaupunkia Bagdadia, jossa voi mielenkiintoisesti havaita osan naisista olevan ilman huivia ja hiusten jopa reilusti näkyen vaikka muuten pukeutuminen olisi naisilla samankaltaista kuin Iranissa. Tästä voi päätellä, että Irakissa ei ole huivipakkoa ellei kyse ole ei muslimeista, mutta naisilla on myös uskallusta olla ilman huivia ainakin keskustassa, jos jossakin maan osassa täytyy pelätä äärimuslimeja. Bagdadissa näyttää myös olevan nykyaikaisia kauppakeskuksia, joista ainakin yhdessä kaupassa voi havaita työntekijöiden olevan ilman huivia. Samalta näyttäisi äkkiseltään katsottuna Pakistanin pääkaupungin Islamabadin yhdessä kauppakeskuksessa, jossa voi osaltaan havaita mainostettavan Alkaram:in vaatteita.

Lisäyksenä katselin vielä Syyrian pääkaupunkia, jonka keskusta on myönteisesti säilynyt pitkälti sodan tuhoilta vaikka vähän kauempana keskustasta voi tuhoja ja kuolemaa havaita. Myönteisesti suuressa osaa Syyriaa ei enää sodita ja Damaskoksessa sijaitsevassa Basaarissa voi osaltaan havaita osan naisista olevan ilman huivia. Katsoin vielä Irakin Kurdistania, jossa voi myös havaita olevan kauppakeskuksia ja pukeutuminen näyttäisi olevan naisilla moninaista. Kurdistanissa näyttää olevan turkkilaisilla yrityksillä toimintaa, että löytyy esim. LC Waikiki vaatekauppoja. Irakin kurdien ja turkkilaisten välit eivät taida olla yhtä kielteisiä. Onhan Kurdistanissa paljon öljyä, joten Turkin on järkevää olla ystävällisempi, jotta saa halvalla öljyä.



Lähde - 2 - Iran mall - Chitgar - Clothing - Hijab - Guardian - Reformists

Alla olisi sitten Filippiineiltä kuvia ja taas Icon klinikan Facebook sivuilta. Tykkään yleensä tarkastella samoja sivuja, koska sitä on tullut jo aiemmin tutkittua tässä tapauksessa filippiiniläisiä sivuja, joista sitten olen havainnut esim. Icon klinikan sivuilla olevan mielenkiintoisia kuvia. Eipä näistä kuvista monet ole vertailun kannalta hyviä, mutta voi havaita iranilaisiin naisiin verrattuna nenien olevan keskimäärin matalamman ja leveämmän näköisiä. Monilla filippiiniläisillä naisilla voisi sanoa olevan jokseenkin vauvamaiset tai söpöt kasvot liittyen osaltaan poskien tai kasvojen pyöreämpään muotoon. Onhan myös pienillä vauvoilla matalan näköiset nenät, joten jonkinlaista samankaltaisuutta olisi ainakin osalla havaittavissa vai miten tämän jokainen itse näkee.

Yhdellä naisella näyttää olevan ennen kuvassa kapean korkea nenä, mutta hän on tainnut jo aiemmin käydä nenäleikkauksessa. En näitä kuvia kerätessä yleisemmin lukenut kuviin liittyviä tekstejä vaikka pitäisi, joten kuvassa voi olla kyse jostain muusta hoidosta. Eipä monien osalta nenäleikkaus tarpeelliselta vaikuta vaikka jos kyse olisi eurooppalaisesta naisesta, niin ennen kuvassa havaittava nenää ei voisi sanoa kauniiksi, mutta se sopii filippiiniläisiin kasvoihin, josta filippiiniläisten tulisi tykätä. Kyllä kapean korkea nenä näyttää osalle filippiiniläisistä naisista sopivan kasvoihin, jolla saa kasvoihin kolmiulotteista syvyyttä, jos tyypillisemmin aasialaisilla kasvon keskiosa näyttää madaltuneelta. Leveämpi nenäisillä on tietenkin halua omata kapeammalta tai pienemmältä edestä näyttävä nenä.

Ensimmäisen kollaasin keskelle laitoin muutamia kuvia vartaloon liittyen ja todennäköisesti kasvonpiirteiden perusteella mustan naisen. Rintoja näyttävän kuvan osalta voi havaita ennen kuvassa hyvin pienet tai tyttömäiset rinnat, joka ei ole hyvä asia naisen kannalta vaikka pieni osa miehistä tällaisesta ulkonäöstä taitaa tykätä. Jälkeen kuvassa on saatu aikaan kauniit ja näyttävät rinnat, joissa ihmisiä osaltaan miellyttää pyöreämpi ja täyteläinen ulkonäkö. Nainen näyttäisi olevan laiha, että rintoja voi myös suurentaa lihomalla. Vieressä vasemmalla on nähtävästi otettu rasvaa pois vatsasta ja siirretty takapuoleen, jolla on lisätty nuorekasta ja naisellista vartalon muotoa. Viimeisessä vartalo kuvassa oikealla voi havaita ennen kuvassa miehekästä, lihavaa ja iäkästä ulkonäköä, jos kuitenkin naisella tykätään kapeammasta vyötäröstä, leveämmän näköisestä lantiosta ja pyöreämmästä takapuolesta, jota on jälkeen kuvassa saatu aikaan.

Valitut vartalot ennen kuvissa olivat tarkoituksella selvästi rumia tai vähemmän kauniita, että onhan aasialaisillakin naisilla enemmän naisellista tai kaunista vartalon muotoa. Mustasta naisesta ei ole suoraan edestä kuvaa, mutta sieraimet näyttäisivät olevan hyvin leveän näköisiä, josta ei varsinkaan länsimaalaiset miehet tykkää, että eurooppalainen nainen tällaisella nenällä olisi hyvin ruma, mutta tämä on kuitenkin mustien oma asia arvostaa ja nähdä kauniina omanlaista ulkonäköä. Toisessa kollaasissa näkyy keskellä oikealla kirurgi Eric Yapjuangco perheensä kanssa, että voi havaita kasvonpiirteiden olevan voimakkaammin aasialaiset, joka on nähtävästi periytynyt lapsille vaikka äiti ei yhtä aasialaiselta vaikuta, mutta kyse voi myös olla kauneusleikkauksista. Keskellä vasemmalla taisi olla Icon klinikan työntekijöitä.

Linkki 7:ssä voi havaita naisella selvästi pullealta ja kookkaalta näyttävän nenän. Aiemmin olen kertonut kuinka korkeamman tai eteenpäin työntyvän nenän tulee olla kapeamman näköinen ja nenänpään jokseenkin kolmiomainen, jotta nenä ei näyttäisi liian kookkaalta tai pullealta edestä katsottuna. Jos taas nenä on matala, jota voi näissä kuvissa nähdä, niin nenässä saa olla vähän leveyttä. Tämä on tietenkin filippiiniläisten tehtävä osata arvostaa omanlaista ulkonäköä, jos todennäköisesti monia länsimaalaisia miehiä ei täysin miellytä matala nenä naisella.

Toivottavasti aasialaiset eivät yleisesti tai liialti muuttele ulkonäköään ja väitä vaan kapean korkeita neniä kauniiksi tai suurempia silmiä kauniimmiksi, että tulee myös arvostaa aitoa aasialaista kauneutta, jota harmillisesti turhaan muutetaan ellei sitten silmät näytä liian pieniltä tai muuten kauneuden kannalta kielteisiltä. Matala nenä kuuluu yhtenä tyypillisenä ja luonnollisena osana kauniisiin aasialaisiin kasvoihin, josta myös aiheutuu myös selvästi filippiiniläiset kasvot, että nenän ei tarvitse näyttää jokseenkin samanlaiselta kuin esim. kauniilla eurooppalaisella naisella ellei sitten nenässä ole selvästi jotain vikaa vähentäen naisen kauneutta esim. liian pullea nenänpää, liian lättänä nenän silta ja liian suuret näkyvät sieraimet. Sitä voisi jossain tutkimuksessa tarkastella, että millaisia luonnollisia neniä filippiiniläiset näkevät kauniina ja sitten tehdä enemmän sellainen nenä, eikä vaan kapean korkeita.



Lähde - Neoteny - Katso videoita - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Western beauty

Alla olisi Filippiinien pääkaupungista Manilasta ja sen läheisyydestä kuvia. Katselin Googlen katukuvassa keltaisia pääteitä, joiden varrelta poimin suuria mainoksia varsinkin ihonvärin vaalentamiseen liittyen. Eipä tällaisia mainoksia erityisen paljon näytä olevan ja osa näistäkin näkyi useita kertoja eri puolilla kaupunkia esim. Snow ja Met mainoksia. Keskelle laitoin muutakin mainontaa kuinka vasemmalla viiden lapsen äiti on laihtunut, keskellä on filippiiniläisiä missiehdokkaita tai missejä ja viimeisessä kuvassa on erikoisesti laitettu bikineissä oleva nainen mainostamaan tonnikalaa. Hyvä keino saada mainokselle huomiota varsinkin miehiltä vaikka naisia ei mainos samassa määrin miellyttäisi.

Vasemmalla alimmalla rivillä olevassa kuvassa voi havaita ihmisiä sateenvarjot kädessä vaikka eipä siinä näyttänyt sadetta olevan ainakaan kuvaushetkellä. Kyse voi olla myös UV-säteilyltä ja kuumuudelta suojautumisesta, joka on tietenkin järkevää, mutta tuossa maassa on myös kauneusihanteena vaaleampi ihonväri varsinkin naisella, jota voi havaita misseillä vaikka kyllä siellä tuli myös miehille suunnattuja ihonvärin vaalennus mainoksia vastaan. Näissä mainoksissa on osaltaan kyse ihonvärin tasoittamisesta, koska ikääntymisen ja UV-säteilyn takia tahtoo ihoon ilmaantua epätasaisuutta tummilla läiskillä tai pisteillä, jos kuitenkin tutkimusten perusteella ihmisiä yleisesti miellyttää nuorekkaampi tasaisempi iho varsinkin naisella. Muuten ihonvärin vaalentaminen on huonoa, jos kuitenkin ihonvärin pitäisi olla voimakkaan UV-säteilyn takia Filippiineillä tummempi.

Ylimmällä rivillä oikealla voi havaita lihaksikkaalta näyttävän miehen, jolla olisi vähän ruskettuneempi ihonväri verrattuna naiseen vaikka kyse voi olla valaistuksesta. Tutkimusten perusteella miesten ei tarvitse olla naisten mielestä yleisesti erityisen lihaksikkaita, mutta kyllä tällainen sopivan lihaksikas hyväkuntoinen vartalo miellyttää seksikkäänä ja voimakkaana monia naisia. Joten miesten ei kannattaisi kasvattaa vatsan kokoa, koska komealla miehellä varsinkin yläosa vartalosta on näyttävä, jolla tarkoitan suurempaa rintakehää, leveämpiä hartioita ja suuremman näköisiä käsiä. Miehillä vartalon sanotaan olevan enemmän V-kirjaimen muotoinen ja naisella se olisi enemmän X-kirjaimen muotoinen, joista kummassakin tapauksessa vatsan ja vyötärön tulisi olla pieni tai kapea, joka on myös terveyden kannalta hyvää.

Muista mainoksista, joita ei alla näy voi sanoa mallien olevan yleisesti nenältään kapean korkeita, joka ei harmillisesti vastaa monien filippiiniläisten ulkonäköä, että mainoksissa voisi käyttää enemmän selvästi filippiiniläisen näköisiä. Aiemmin toin esille keskimääräisiä eroja nenän muodossa, joka tietenkin tarkoittaa sitä, että nenät voivat olla yksilöillä muodoltaan monenlaisia samaan tapaan kuin länsimaissa, jonka takia filippiiniläisilläkin on esim. kapeamman näköistä nenää, mutta tällöin voi myös olla kyse kiinalaisesta. Tällaisia naisia taidetaan enemmän suosia verrattuna niihin, joilla nenän silta on hyvin matala ja nenän alaosa pulleampi tai leveämpi.

Tässä on osaltaan kyse länsimaiden vaikutuksesta, josta sitten monet eurasialaiset hyötyvät, että heitäkin näyttäisi olevan mainoksissa vaikka usein on Googlen suttaamisen takia vaikeaa nähdä kasvoja. Länsimaalaisesta näkökulmasta tässä voisi ajatella olevan kyse osaltaan aikuismaisesta kasvosta, jonka osaltaan korkeampi nenä aiheuttaa, jos monet aasialaiset naiset matalilla nenillä näyttävät enemmän söpöiltä ja lapsenomaisilta. Mainoksissa näkyy enimmäkseen aasialaisen näköisiä, mutta kasvonpiirteiden perusteella on esim. korealaisia ja eurooppalaisia. Osan filippiiniläisistä voi myös sekoittaa eurasialaisiin näiden nenäleikkausten takia ja voihan kyse olla myös meikkaamisesta. Yksittäinen kuva voi antaa vääränlaisen vaikutelman, joten pitäisi katsella enemmän kuvia.

Alimmalla rivillä oikealla näyttäisi naisella olevan todennäköisesti nenäleikkauksella korkeammaksi tehty nenä, josta huolimatta nainen ei vaikuta eurasialaiselta, että eivät nämä Aasiassa tehtävät kauneusleikkaukset kuitenkaan yleisesti ulkonäköä aasialaiselta vaikuttavasta suuresti muuta. Tämä kertoo myös siitä, että kasvoissa on kaikenlaisia eroja ja eihän aasialaiset naiset yleisesti eurooppalaiselta naiselta halua näyttää, joka on hyvä asia, koska aasialainen nainen edustaa omanlaista kauneutta, jota pitäisi enemmän arvostaa, eikä korottaa nenää tai liialti muutella silmäluomia ja suosia enemmän jotenkin eurasialaiselta vaikuttavaa ulkonäköä.

Tuo bussin takaosassa näkyvä nainen voisi olla kauniimpi matalalla tai alkuperäisellä nenällä, että nämä nenäleikkaukset osaltaan aiheuttavat aasialaisille naisille jossain määrin omituista ulkonäköä ainakin omasta mielestä, koska nenä ei vaikuta täysin aidolta tai nenän muoto ei ole ainakaan länsimaalaisesta näkökulmasta kaunis vaan alkuperäinen olisi kauniimpi ja sopiva aasialaisiin kasvoihin. Tämä aiheutuu osaltaan siitä, että sieraimien muoto näyttää leveältä tai lättänältä ja keskelle nenää on tyypillisesti laitettu implantti aiheuttamaan korkeutta. Nähtävästi eurasialaisillakin nenä voi näyttää tällaiselta vaikka ihanteellinen kapean korkean nenän muoto olisi esim. tällainen. Kyllä osa nenäleikkauksista voi näyttää hyvältä vaikka alkuperäisessä ei olisi vikaa.

Googlen katukuvassa voi havaita mainostaulujen usein muuttuvan, kun vaihtaa toiselle kaistalle tai tielle, jos varsinkin Google on samaa tietä useita kertoja kuvannut. Vasemmasta yläkulmasta löytyy kello ja kuvausaika, josta voi löytää aiempia kuvauksia, joten voi katsoa samassa kohtaa aiemmin olleen mainoksen. En käyttänyt tuota ominaisuutta mainoksia kerätessä vaikka löytyisi lisää mielenkiintoisia mainoksia. Lisäsin alle vielä yhden kollaasin ja paljon linkkejä muihin mainoksiin, että voi katsella naisten kasvoja vaikka niitä ei aina kunnolla näe.

Keskityin enemmän näiden mainosten etsimiseen, joten en tarkemmin katsellut muuta katukuvaa, mutta eipä ainakaan kasvoja suttaamisen takia paljoakaan näkisi. Kuitenkin voidaan katukuvan perusteella sanoa olevan paljon lapsia, jonka takia osaltaan maan väestö kasvaa yli miljoonalla vuodessa. Harmillisesti voi myös havaita köyhyyttä, mutta myös paljon yrittäjyyttä, että on paljon esim. pieniä kauppoja. Manilaan rakennetaan hyvin paljon sillan päällä kulkevia teitä, jotka näyttävät olevan maksullisia ja ilmainen tai alkuperäinen tie kulkee sillan alla tai sivuilla, joilla voi havaita osaltaan kulkevan erikoisia Jeepney busseja. En ole vielä kauppakeskuksia tarkemmin katsonut, mutta paljonkin näkyy Filippiineille muuttaneen kiinalaisen omistamia SM kauppakeskuksia.

Filippiinien vieressä on paljon pieniä saaria, riuttoja ja matalikkoja, joista monet maat kiistelevät, että erikoisesti näiden joukossa on myös tuhansien kilometrien päästä Kiina ja Taiwan. Kyseessä on Spratlysaaret. Sateliittikuvista voi havaita kuinka suuria muutoksia on osassa näistä tapahtunut, että esim. vielä vuonna 2015 Mischief riutta oli enimmäkseen luonnollisen näköinen, mutta viimeisten vuosien aikana Kiina on rakentanut riutalle kaikenlaista ja muuttanut rantaviivan, että siellä on nyt tiettävästi Kiinan armeijan tukikohta. Kiina on myös halunnut itselleen Scarborough matalikon, joka sijaitsee n. 300 km etäisyydellä Manilasta länteen. Tästä kartasta näkee monien maiden ottaneen haltuun alueita. Näistä monet ovat olleet veden alla, jonka takia varsinkin Kiina on korottanut hiekalla riuttoja.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Billboard - Genetic - Austronesian - Belo


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Lisää 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0