8. kesäkuuta 2020

Keskimääräinen kasvo Reddit sivustolla kauniina pidettävistä naisista

Melkein vuosi sitten tein 24:stä Reddit sivustolla jossain määrin kauniina pidettävistä naisista keskimääräisen kasvon, jonka voi havaita alla ylimmällä rivillä oikealla. Nyt tein 69:stä naisesta keskimääräisen kasvon, joka on yllä vasemmalla. Luku on sattuma ja voisi olla pienempi huonojen kuvien takia. Vasemmalla alla on näiden kasvojen yhdistelmä, josta voi pitkälti havaita kasvojen olevan samankaltaisia, että suurempi ero näkyisi enemmän suttuna tai kahtena nenänä. 

Gimp kuvankäsittelyohjelmassa käytin sharpen työkalua tehden ylimmistä kuvista tarkempia, että olisivat muuten vähän enemmän sumeita. Tällaisten keskimääräisten kasvojen ulkonäköä voisi muutenkin kaunistaa tai parantaa, että uudella keskimääräisellä kasvolla on varsinkin suttuisemmat värikalvot, jotka ovat kauniimmat oikealla olevalla kasvolla. Tutkimuksissa on havaittu monien ihmisten tykkäävän värikalvon reunoilla olevasta tummemmasta rengaasta. Ikääntyminen varsinkin aiheuttaa silmän ulkonäköön rumentumista, joten sellaisilta eivät kauniit silmät näytä.

Oikealla alimpana on kaikenlaisia mittauksia 24:stä naisesta tehdyn keskimääräisen kasvon päällä, jotka pätevät myös uuteen keskimääräiseen kasvoon ja muutenkin usein kauniina pidettäviin naisiin vaikka eroa saa vähän olla esim. naisella on kauniina pidettävää ulkonäköä pienempi leuka. Uusi keskimääräinen kasvo vasemmalla vaikuttaa esim. vähän vihaisemmalta, jos oikealla oleva kasvo on enemmän miellyttävämpi. 

Ihmisen aivo tunnista kasvoista kaikenlaista, mutta merkittävä ero liittyy siihen, että uudella keskimääräisellä kasvolla on kulmakarvat enemmän lähempänä silmiä tai nenäänpäin vinossa, joka voi myös aiheutua pään asennosta. Tällaisen muutoksen myös tein viime vuonna oikealla olevaan kasvoon. Tarkoitus olisi tehdä lisää havainnollistavia muokkauksia kuinka muutokset esim. kulmakarvojen muotoon ja etäisyyteen silmistä vaikuttavat ulkonäköön. Kyllä vasemmalla havaittavaa ulkonäköä voi havaita esim. seksikkäänä pidettävillä naisilla, mutta se ei kaikkia miehiä miellytä vaan enemmän oikealla havaittava, joka ei ole yhtä voimakkaan näköinen vaan esim. söpömpi.

Keskimääräiseen kasvoon katoaa yksilöllinen kauneus, joten ei tarvitse täysin keskimääräiseltä näyttää ollakseen kaunis. Keskimääräisen kasvon kauneus perustuu osaltaan tasaiseen ihonväriin ja symmetriaan, mutta ihmisten aivoja myös miellyttää keskimääräinen ulkonäkö, että liialti siitä poikkeava on esim. epänormaalia ja siksi rumaa vaikka se joitakin miellyttäisi. Kauniina pidettävillä naisilla ilmenee kasvoissa kaikenlaista pientä eroa, jonka takia se ei kaikkia miellytä, mutta todennäköisesti yleensä ihmiset voivat olla enemmän yhtä mieltä keskimääräisen kasvon kauneudesta kuin varsinkin tavallisten naisten kauneudesta. Kyllä ihmiset voivat nähdä kauniina erilaisempaa ulkonäköä liittyen vaikka sekarotuisiin parisuhteisiin. 

Jos kuitenkin ajatellaan kauniita aasialaisia naisia, niin he eivät suuresti poikkea kauniista eurooppalaisesta naisesta vaan esim. kasvon keskiosa on matalampi ja silmät yleensä aasialaisen näköisiä, joka on selvästi hyväksyttävää ulkonäöllistä eroa aiheuttaen omanlaista kauneutta. Aasialaisilla naisilla on keskimäärin enemmän nuorekkaammat ja söpömmät kasvot, jonka ihmisten aivot tunnistaa ja sen takia siinä ei myöskään ole vikaa tai epänormaalia vaikka poikkeaisi keskimääräisestä eurooppalaisesta kasvosta. Yleisesti kauniina pidettäviin kasvoihin pätee paljon samoja asioita, että esim. aasialainen nainen ei olisi suurella alaleualla tai hyvin kookkaalla nenällä kaunis.

Tämän keskimääräisen kasvon teossa on käytetty jossain määrin kauniina pidettäviä naisia, joten kasvo on kauniimpi kuin tavallisista naisista tehty keskimääräinen kasvo, jolla on todennäköisesti esim. suurempi nenä ja alaleuka. Jos käyttäisi enemmän hymyileviä kasvoja, niin se näkyisi myös myönteisesti keskimääräisessä kasvossa lisäten miellyttävää ulkonäköä esim. pyöristäen poskipäitä, joka myös lisää nuorekkaampaa ja söpömpää ulkonäköä ollen luonnollinen kasvojenkohotus.

Jos tykkää esim. suuremmista huulista, niin sellaisia ei tietenkään keskimääräisellä kasvolla voi olla, koska kasvon ulkonäkö muodostuu osaltaan erikokoisista ja muotoisista huulista, jos sellaisia omaavia naisia käyttää. Tähän keskimääräiseen kasvoon on sekoitettu monenlaisia naisia esim. aasialaisia ja eurasialaisia, joten ulkonäkö ei kaikkia aina miellytä, jos tykkää enemmän eurooppalaisesta ulkonäöstä tai aasialaisesta, jonka takia tulee sitten käyttää keskimääräisen kasvon teossa ainoastaan tietyn näköisiä naisia tai sellaisilta jotenkin näyttäviä.

Keskimääräisellä kasvolla voi havainnollistaa keskimääräistä kauniina pidettävää ulkonäköä. Nenä on naisilla enemmän kapean korkea, jonka voi myös havaita kauniina pidettäviä naisia katsoessa. Tästä huolimatta voi myös havaita nenissä vaihtelua, että voi olla vähän leveyttä, pulleutta ja mataluutta. Tämä ei haittaa, mutta jos nenä on paljon suurempi, niin se rumentaa naista. Ihonväri on selvästi vaalea vaikka ihonvärin todellisuutta ei voi huonoista kuvista johtuen täysin tietää. Jos joukossa olisi paljon mustia naisia, niin keskimääräinen ihonväri olisi enemmän ruskeampi.

Sitä kannattaa verrata mielestään kauniiseen naiseen näitä keskimääräisiä kasvoja. Jos omaat miehille yleisesti tyypillistä mieltymystä, niin ero ei ole erityisen suuri. Onhan huomattavia eroja, että osalla kauniina pidettävistä naisista kulmakarvat ovat hyvin etäällä silmistä ja alaleuka on pienempi tai kapeampi. Tämän lisäksi on myös eroja esim. huulten, silmien, nenän ja poskipäiden koossa. Näistä eroista huolimatta kasvot ovat yleensä naisilla aika samanlaisia, mutta esim. aasialaisilla naisilla on varsinkin silmien ulkonäöstä ja nenän mataluudesta aiheutuvaa eroa, joka kuuluu aasialaiseen ulkonäköön ja kauneuteen. Jos kuitenkin tykkäämälläsi naisella on esim. huomattavan leveä pullea nenä ja kookas alaleuka, niin se ei yleisesti miehiä miellytä.

Vielä noista oikealla alla olevista mittauksista, niin olen mitannut pituuden vasemman värikalvon vasemmasta reunasta oikean värikalvon oikeaan reunaan. Mielenkiintoisesti tämä pituus yltää värikalvon alaosasta huulen alaosaan ja värikalvon yläosasta hiusrajan yläosaan. Pituuden voi myös mitata värikalvon yläosasta alaspäin, niin päädytään huulten väliin. Jos mitataan värikalvon alaosasta ylöspäin, niin päädytään katkonaiselle viivalle, jossa osalla kauniista naisista hiusraja myös sijaitsee. 

Hiusraja saa olla vähän ylempänä tai alempana kuin tässä keskimääräisessä kasvossa, mutta ei liialti, koska ylempänä sijaitseminen lisää vaikutelmaa varsinkin kaljuuntumisesta ja vie liialti huomiota pois kasvon keskiosasta ollen epätasapainoa. Eihän sitä taida monikaan tykätä liialti silmiä lähellä olevasta hiusrajasta otsan näyttäen hyvin lyhyeltä, joten lähellä keskimääräistä hiusrajaa sijaitseva hiusraja on parempi. Kulmakarvoilla on myös vaikutusta siihen kuinka suurelta otsa näyttää, että joillakin esim. aasialaisilla naisilla kulmakarvat voivat olla hyvin etäällä silmistä ja hiusrajakin ylempänä, mutta otsa ei näytä kulmakarvoista johtuen suurelta vaan keskiosa kasvoista on näyttävä.

Kasvon keskiosa on jaettu pystyviivoilla viiteen samankokoiseen osaan. Ihanteellisessa kasvossa nenä sijaitsee suurin piirtein silmien välillä nenän leveyden ollen sama kuin silmän leveys. Tämä on tärkeää varsinkin korkeanenäisille, jotta nenä ei näyttäisi liian suurelta vieden silmiltä huomiota pois. Matalanenäisillä nenä saa olla vähän leveämpi, koska se ei näytä liian suurelta verrattuna korkeaan ja leveään nenään, joka näyttää esim. pullealta. Yleisesti länsimaissa kauniina tai seksikkäänä pidettävillä naisilla nenät ovat kapeita vaikka osalla nenäleikkausten takia, jos nenänpää on ollut liian pullea, koska kauniissa kapean korkeassa nenässä on nenänpää alhaalta tai edestä katsottuna jokseenkin kolmiomainen.

Kasvo on myös jaettu vaakasuunnassa kolmeen suureen samanpituiseen osaan. Naisen kauneudessa on tärkeää, että kasvon keskiosa on samanpituinen tai mielellään vähän pidempi kuin muut osat. Kasvon keskiosaan voi laskea mukaan myös kulmakarvat, joten tällä keskimääräisellä kasvolla on keskiosa pidempi kuin muut osat. Pidempi yläosa eli otsa lisää aiemmin mainitusti vaikutelmaa kaljuuntumisesta ja vie liialti huomiota pois kasvon keskiosalta. Pidempi alaosa vie huomiota pois keskiosalta ja lisää miehekästä vaikutelmaa, koska miehille on tyypillistä pidempi alaosa varsinkin suuremman alaleuan takia vaikka myös keskimäärin vähän alempana sijaitsevat kulmakarvat vähentävät miehillä keskiosan pituutta.

Kasvon päällä näkyy myös ympyröitä, jotka ovat värikalvon kokoisia. Kauniilla naisilla on yleensä etäisyys värikalvon alaosasta leuanpään alaosaan alle yhdeksän värikalvoa. Tässä saa olla vähän vaihtelua pidemmän etäisyyden lisäten miehekästä ja lyhyemmän etäisyyden tyttömäistä ulkonäköä. Värikalvo on ihmisillä halkaisijaltaan n. 12 mm. Kasvon alaosassa voi myös havaita viisi harmaata ympyrää osaltaan huulten päällä, niin tämä pituus olisi 60 mm. Naisilla tämä pituus on keskimäärin 65 mm, joten tämä pituus on vähän enemmän feminiinistä tai nuorekasta.

Eipä nämä mittaukset ole tarkkoja, mutta ollaan lähellä keskimääräistä pituutta, jonka takia sen olettaisi miellyttävän monia ihmisiä, jos miesten keskimääräinen pituus 73 mm olisi jo rumaa naisella. Alahuuli olisi yhden värikalvon pituinen ja ylähuuli vähän lyhyempi, joka tutkimusten perusteella miellyttää ihmisiä vaikka saahan ylähuuli olla samanpituinen kuin alahuuli. Filtrum, joka on ylähuulen ja nenän välissä on pituudeltaan yksi värikalvo. Alahuulen alaosasta alaspäin leuanpään alaosaan olisi pituus kaksi värikalvoa.

Tässä saa olla vähän vaihtelua, että esim. huulet voivat olla vähän pienemmät tai suuremmat. Liian pienet huulet eivät ole hyvä asia, koska se osaltaan lisää iäkästä ulkonäköä, leuanpään näyttävyyttä ja onhan naisella kaunista tai seksikästä pusuhuulet. Kuitenkaan miehet eivät näytä tykkäävän paljoakaan tätä suuremmista tai pulleista huulista, joiden voi myös ajatella lisäävän maskuliinista tai apinamaista ulkonäköä vieden huomiota pois kasvon keskiosalta. Naisten kannattaisi olla varovaisia huuliin täytteiden laittamisessa, jotta huulet eivät myöskään liialti työnny Ricketts:in E-linjan yli aiheuttaen apinamaista ulkonäköä.

Alaosa voidaan jakaa kahdella tavalla osiin, jonka takia alaosassa voi havaita vaakasuoria viivoja. Kahteen osaan jaettuna ensimmäinen osa on nenän alaosasta alahuulen alaosaan ja toinen osa olisi sama pituus leuanpään alaosaan. Kolmeen osaan jaettuna ensimmäinen osa on nenän alaosasta huulten väliin ja kaksi muuta osaa samanpituisia. Tällä keskimääräisellä kasvolla voi kuitenkin havaita monille kauniille naisille tyypillisesti alimman osan olevan lyhyempi, joka ei haittaa. Jos alahuuli olisi vähän pienempi ja alaleuka vähän suurempi, niin pituus yltäisi alimpaan osaan, jota voi havaita osalla kauniista naisista.

Kaikenlaisia muitakin mittauksia voi havaita kuinka huulen leveys pystyyn käännettynä on melkein sama kuin yksi kasvon osa esim. leuanpään alaosasta nenän alaosaan. Huulen leveys on sama kuin värikalvojen välinen etäisyys. Tämä pituus yltää värikalvon yläosasta sierainten alaosaan. Kolmeen kasvon osaan saa suurin piirtein mahtumaan jokaiseen osaan kaksi silmää pystyyn käännettynä. Tuosta kuvasta puuttuu monia muitakin mieleenkiintoisia mittoja kuinka kasvon leveys yltää suurin piirtein pituutena leuanpään alaosasta kulmakarvoille. Huulten alla olevan osan tai leuanpään pituus on monilla kauniilla naisilla sama tai melkein sama kuin huulten pituus, että toisin sanoen huulet mahtuvat leuanpään päälle.

Näistä mitoista taitaa monet varsinkin taiteilijat tietää, mutta näillä tiedoilla voi lähteä vaikka piirtämään kaunista kasvoa. Näitä mittauksia voi tehdä vaikka sormilla näytöltä naisten kasvoista ja usein havaita kauniina pidettävillä naisilla kasvojen olevan jokseenkin samanlaisia oli kyse kauniista esim. eurooppalaisesta tai kolumbialaisesta naisesta. Oikeastaan sormilla ei kannata näytöltä mitata, koska näyttöön jää helposti sormenjälkiä ellei sitten pidä etäisyyttä, mutta tarkemmin voi mitata Meazure ohjelmalla.

RealSelf sivustolta tuli vastaan nainen, joka kertoo nenän ja leuanpään olevan liian suuria. Lisäksi naista on luultu sukupuoltaan vaihtaneeksi mieheksi. Aika loukkaavaa ja tietenkin huolia aiheuttavaa tuollaiset luulemiset. Kyllä naisella voi tästä linkistä nähdä varsinkin leuanpään tai alaleuan olevan liian pitkäksi alaspäin venynyt, josta aiheutuu miehekkäämpää ulkonäköä vieden huomiota pois kasvon keskiosalta. Tästä linkistä voi nähdä alimmalla rivillä naisen alaleuka pienemmäksi muokattuna, jolla on selvästi feminiinistä ulkonäköä lisäävää vaikutusta. Sitä pitäisi nähdä kasvot suoraan edestä ja sivusta, jotta voi paremmin nähdä ongelmia kauneuden kannalta, mutta muokkauksista voi varmaan moni havaita naisen muuttuneen kauniimmaksi ellei sitten satu tykkäämään suuremmista leuoista naisilla.


Tähän väliin lisäyksenä olisi nyt uuteen keskimääräiseen kasvoon tehtyjä muokkauksia. Teen tyypilliseen tapaan näitä muokkauksia varsinkin Gimp:in Warp Transform työkalulla. Ensimmäinen kasvo ylimmällä rivillä vasemmassa reunassa on alkuperäinen tai muokkaamaton. Oikealla toisessa kuvassa siirsin huulten tai suunpieliä ylöspäin, josta aiheutuu iloisempaa ja miellyttävämpää ulkonäköä. Kolmannessa kuvassa suurensin vähän poskipäitä vaikka sitä voi olla vaikeaa selvästi huomata. Suurentaessa myös silmät menivät vähän kapeammiksi, jota myös hymyiltäessä ilmenee, että silmät voivat jopa näyttää aasialaisilta. 

Neljännessä kuvassa nostin ja tein kaareviksi kulmakarvoja, että tälläkin tavalla saa myös lisättyä miellyttävää ulkonäköä myös lisäten kasvon keskiosan näyttävyyttä. Viimeisessä kuvassa ylimmällä rivillä oikealla palautin silmät alkuperäisen kokoisiksi. Muutos on pieni, mutta ihmisen aivo tunnistaa pieniäkin eroja, joista aiheutuu yksillölliset kasvot vaikka olisi vaikeaa selittää kaikkia syitä ulkonäöllisille eroille. Ylhäältä alaspäin mentäessä toisella rivillä siirsin ensimmäisessä kuvassa nenän puoleisia kulmakarvoja vähän ylöspäin, että tällaiset enemmän vaakatasossa olevat kulmakarvat ja siitä aiheutuva ulkonäkö taitaa joitakin enemmän miellyttää.

Toisessa kuvassa siirsin ylöspäin kulmakarvojen keskiosaa. Minkä nimisen ilmeen tämäkin mahtaa aiheuttaa, mutta osalla naisista kulmakarvat voivat olla hyvin etäällä silmistä. Muistaakseni japanilaisten tutkimuksessa ei tykätty hyvin etäällä olevista kulmakarvoista vaan lähemmistä. Tutkijat pohtivat syynä mahdollisesti olevan Delboeuf illuusio, että lähempänä silmiä olevat kulmakarvat suurentavat silmiä. Kyllä se vähän siltä vaikuttaa, mutta syy voi olla myös siinä, että etäänpänä olevat kulmakarvat vievät huomiota pois silmiltä.

Kolmannessa kuvassa siirsin kulmakarvoja alemmassa ja laitoin ne enemmän nenäänpäin vinoon, josta aiheutaa selvästi vihaista ulkonäköä, joka ei ole miellyttävää ja kaunista. Vihaista ulkonäköä voi voimistaa siirtämällä suunpieliä alaspäin, jonka voi havaita neljännessä kuvassa. Kuvassa viisi tein silmiä ylhäältä kapeammiksi, joka myös voimistaa vihaista ulkonäköä. Kolmannella rivillä ensimmäisessä kuvassa tein värikalvoista suuremmat, joka on helppo keino lisätä silmien näyttävyyttä ja nuorekkuutta kasvoissa. Joillakin naisilla värikalvot voivat olla näin suuria, koska käyttävät värilinssejä tai muokkaavat kuviaan.

Toisessa kuvassa tein silmistä enemmän aasialaisen näköiset poistamalla yläluomesta silmiä suurentavat taittumat, laittamalla silmät enemmän vinoon ja vähän kapeaksi. Kasvo ei muuten vastaa tyypillistä aasialaista kasvoa, koska kasvon keskiosan ja nenän tulisi olla varsinkin matalampi. Kyllä osalla aasialaisista ja varsinkin eurasialaisista kasvot voivat olla jokseenkin tällaisia. Kolmannessa kuvassa lyhensin skaalaustyökalulla etäisyyttä silmien alaosasta leuanpään alaosaan yhden värikalvon verran, jonka pituus on ihmisillä keskimäärin n. 12 mm. Pienellä osalla aikuisista naisista ilmenee tällaista etäisyyttä, joka on sama kuin sanotaanko 10-vuotiaalla tytöllä.

Neljännessä kuvassa levensin skaalaustyökalulla kasvoja yhden värikalvon verran. Tästä aiheutui vähän vääristymää kasvoihin, mutta varsinkin aasialaisilla ilmenee enemmän tällaista leveämpää ja pyöreämpää kasvoa. Viidennessä kuvassa muokkaisin alaleuan miehekkään kokoiseksi, joka ei ole hyvä asia naisen kauneuden kannalta, jos kookas alaleuka ja leuanpää vie huomiota pois naisen kasvon keskiosan näyttävyydeltä.

Alimmalla rivillä ensimmäisessä kuvassa muokkasin suunpieliä alaspäin, joten ei ole ainakaan iloinen kasvo. Varsinkin ikääntyessä suunpielet voivat alkaa näyttämään tällaisilta, josta ja kaikista muistakin muutoksista voi aiheutua vääränlaisia vaikutelmia kuinka olisi esim. vihainen, väsynyt ja sairas. Naiset yleensä meikkaavat kasvojaan, mutta joskus nainen vaan voi päättää keskeyttää vähäksi aikaa meikkaamisen, jonka tuloksena alkaa sitten saamaan esim. työkavereiltaan kyselyjä sairaudesta tai väsymyksestä, koska esim. silmänaluset näyttävät tummilta ja iho akneiselta, jotka nainen oli meikannut piiloon.

Toiseen kuvaan tein sieraimista suuren näköiset. Yleisesti kauniina pidettäviä naisia katsoessa voi havaita, että heillä ei ole suuresti näkyviä tai suuria sieraimia. Suuret sieraimet näyttävät vievän kasvossa huomiota ja aiheuttavan kielteistä ulkonäköä vai miten tuon näkee. Naiset eivät taida tässä nähdä vikaa miehellä, mutta olisivat itse rumia samanlaisella nenällä. Kolmannessa kuvassa on pullea nenänpää. Ei pieni pulleus haittaa, että se voidaan vaikka nähdä söpönä, mutta muutoin kauniilla naisella nenän tulisi olla jokseenkin kolmiomainen.

Neljännessä kuvassa on leveä nenä. Leveät nenät ovat yleensä matalamman näköisiä. Matala nenä voi olla vähän leveä, jos taas korkean nenän tulee olla kapea, jotta se ei näyttäisi liian suurelta. Naisten voi usein havaita tykkäävän myös suurista nenistä miehillä tai eivät huomaa, että eivät taida ymmärtää kuinka rumia olisivat samanlaisella nenällä. Miehellä nenä saa olla testosteronin takia suurempi kuin naisilla, mutta jos se on geneettisistä syistä hyvin suuri, niin nainen pitäkööt peikkuja pystyssä, jotta tyttärelle ei jokseenkin samanlaista periydy.

Eihän erilaisissa esim. nenissä ole vikaa, jos jossain ihmisryhmässä tykätään leveästä nenästä, koska se on omaa ulkonäköä miehillä tyypillisesti ollen keksimäärin leveimmät ja naisilla vähemmän leveämmät nenät. Kuitenkin kapeampi nenäisille miehille voi päätellä olevan enemmän vaikeaa tykätä leveämmistä nenistä naisilla vaikka matala ja vähän leveä nenä ei aina haittaisi, koska se kuitenkin näyttää pieneltä verrattuna kapean korkeaan miehen nenään. Kauneudessa on kuitenkin yleisesti tärkeää, että nenä ei veisi liialti huomiota kasvoissa vaan ihmiset tykkäävät aika paljon tasapainoisista, keskimääräisistä ja enemmän feminiinisistä kasvoista, jonka takia nenä ei saa olla liian kookas.

Viimeisenä olisi yksi tärkeä osa kauneutta sen ollen symmetria, mutta tuolla kasvolla on selvästi kauneuden kannalta kielteistä epäsymmetriaa. Ei kasvojen tarvitse olla täysin symmetrisiä, mutta kauniilla naisilla näyttää yleensä olevan hyvin symmetriset kasvot tai epäsymmetria on niin pientä, että sitä ei huomaa ellei mittaile. Kaikenlaisia muokkauksia voisi enemmän tehdä, mutta en vaan jaksa, kun täytyy vielä noita kollaaseja tehdä kerätyistä kuvista. Tästä linkistä löytyy mielenkiintoista tietoa ilmeistä, joten voi yrittää luoda lisää erilaisia kasvoja.

Näistä ilmeistä on vielä hyvä huomata, että osalla ihmisistä kasvot ovat ilmeettöminä jokseenkin jonkun ilmeen näköisiä. Jonka takia sitten näyttää passikuvassa vähän iloiselta ja toinen henkilö vähän vihaiselta. Iloisessa ilmeessä suunpielet ovat ylöspäin, poskipäät ovat pyöristyneet tai täyteläisemmät ja silmät vähän alhaalta ylöspäin kaventuneet tai nenäänpäin vinot, niin tätä ulkonäköä ilmenee osalla varsinkin nuorista naisista. Vastaavasti vihaisessa kasvossa kulmakarvat ovat hyvin lähellä silmiä ja nenäänpäin vinossa, suunpielet alaspäin ja silmät ylhäältä alaspäin kapeammat, niin tällaista ulkonäköä voi osalla varsinkin ikääntyneistä ihmisistä ilmetä antaen vääränlaista vaikutelmaa vaikka henkilö olisi oikeasti mieleltään iloinen. Varsinkin kuvat antavat helposti vääränlaista vaikutelmaa.


Alla on uuden keskimääräisen kasvon teossa käytetyt kasvot. Tulen jossain vaiheessa laittamaan näytille kollaaseja, joissa näkyy alkuperäiset kuvat. Keräsin paljon enemmän kuvia naisista, mutta suurin osa kuvista ei ollut hyviä, koska naisten pitäisi katsoa suoraan eteenpäin kohti kameraa kasvon hyvin näkyen. Eipä näistäkään kuvista moni ole hyviä, mutta eipä se näytä suuresti haittaavan. Tietenkin olisi parempi käyttää hyviä kuvia, joissa kasvot olisivat myös hyvin valaistuja ja sen tuloksena todennäköisesti monien naisten ihonväritkin enemmän samankaltaisia.

Reddit sivustolla mainitaan usein naisen nimi tai sen voi myös kuvahakua käyttämällä yrittää selvittää, mutta en vaan jaksa parempia kuvia alkaa etsimään ja käytän vaan äänestettyjä kuvia. Muista kuvista tai videoista voisi paremmin nähdä naisen mahdollisen kauneuden, jos vaikka yksittäisessä kuvassa näyttää vähemmän kauniilta tai kauniimmalta kuin oikeasti. Reddit sivuston käyttäjistä on tiettävästi huomattava osa länsimaalaisia tai eurooppalaisia miehiä, joka selittäisi mieltymystä enemmän eurokeskiseen ulkonäköön, mutta joukossa voi myös nähdä esim. vähän aasialaisia ja eurasialaisia.

Tästä syystä nämä jossain määrin kauniina pidettävät naiset eivät tuo esille kaikkea kauneutta tai kauneutta, josta esim. mustat voivat enemmän tykätä tarkoittaen mustia naisia. Jos länsimaalaiset miehet tykkäävät naisella enemmän esim. vaaleammasta ihonväristä, niin mustat naiset eivät voi olla samassa määrin suosittuja, mutta tämä on tietenkin mustien tehtävä osata arvostaa omanlaista ulkonäköä. Ihmettelen kuitenkin miksei mustat miehet äänestä mustia naisia korkeille sijoille. Kaipa moni äänestää, mutta se on vaikeaa, jos eurooppalaiset miehet suurempana enemmistönä Reddit sivustolla äänestävät enemmän eurooppalaiselta naiselta näyttäviä korkeille sijoille ja antavat miinus ääniä mustille naisille.

Olen yleensä käyttänyt keskimääräisten kuvien teossa ilmaista Sqirlz Morph ohjelmaa, mutta kuvien suuren määrän takia ajattelin löytyisikö ohjelma, joka laittaisi automaattisesti sijaintipisteet kasvoille. Löysin FantaMorph ohjelman, jota ovat myös monet tutkijat käyttäneet. Ohjelma toimii aika hyvin vaikka sijaintipisteet eivät aina ole oikeassa kohtaa, mutta ne voi itse siirtää parempaan kohtaan. Kyllä ohjelman automaattisesti tekemä keskimääräinen kasvo oli hyvin samankaltainen, mutta se oli vähän suttuisempi. Alla olevan kollaasin teossa käytin ilmaista PhotoScape ohjelmaa.

Nämä alla olevat kuvat leikkasin Gimp ohjelmassa kuvista tekemällä myös värikalvoista suurin piirtein samankokoiset kuin 24:stä naisesta tehdyssä keskimääräisessä kasvossa. FantaMorph ohjelmaan voi laittaa alkuperäisiä kuvia ja se osaa myös leikata kuvista päät, mutta se ei näytä aina hyvin onnistuvan, jos varsinkin pää on vinossa. Halusin kuitenkin tehdä tällaisia kuvia, jotta voi myös vertailla kasvoja. Kasvot eivät ole täysin vertailun kannalta hyviä, että pään koko voi olla vähän väärä, mutta sitä voi tarkastella kasvojen mittasuhteita ja kaikkea muuta.

Osalla naisista näytti olevan erikoisen suuret värikalvot tai hyvin lyhyt etäisyys silmistä leuanpään alaosaan. Kyllä tällaista pienellä osalla naisista ilmenee, mutta kyse voi olla pään asennosta, kameran aiheuttamasta vääristymästä ja kuvan muokkaamisesta. Silmät on helppo tehdä kuvankäsittelyllä suuremmiksi ja osa naisista myös käyttää värikalvoja suurentavia linssejä. Tällainen normaalista poikkeava ulkonäkö ei haittaa suuresti keskimääräisen kasvon teossa, koska muut naiset kasvoillaan korjaavat mahdollista vääristymää. Jos tulee vastaan nainen, jolla kasvot näyttävät erikoisen pieniltä, niin naisesta kannattaa etsiä lisää kuvia ja tarkistaa pitääkö paikkaansa esim. hyvin pieneltä näyttävä alaleuka vaikka nekin kuvat voi olla huonoja.


Nämä kuvat on kerätty Beautiful Females ja Pretty Girls sivuilta, jotka nimien perusteella ovat jossain määrin hyviä kauneuden tarkastelun kannalta vaikka syy monien naisten suosioon voi olla osaltaan siinä, että nainen on jonkinlainen julkkis. Varsinkin maailman kauneimmat tai seksikkäimmät naiset listat on usein täynnä julkkiksia. Länsimaissa näille listoille tykätään yleensä valita enemmän ulkonäöltään eurokeskisiä tai amerikkalaisia julkkiksia. Joskus tuli päädyttyä kiinalaisen naistenlehden sivuille, niin sieltä löytyneessä muistaakseni maailman kauneimmat naiset listalla oli paljonkin aasialaisia naisia, joten ihmisillä selvästi ilmenee enemmän halua ihailla varsinkin paremmin paikallisesti tunnettuja ja ulkonäöltään samankaltaisempia naisia.

Yllä oli paljon päitä tai kasvoja, joita näillä sivuilla enimmäkseen näkyy kuvissa, jos vartaloista on paljon vähemmän kuvia. Olen alle valikoinut selvästi kurvikkaita ja vartaloltaan näyttäviä naisia, joilla vyötärön ja lantion suhde on edestä mitattuna n. 0,55-0,7 välillä. Erittäin hyvä vaikka monille miehille kelpaa 0,7 tai vähän enemmän, joka on keskimäärin tyypillinen varsinkin nuorille naisille. Näitä mittauksia voi tehdä esim. Meazure 2.0 ohjelmaa käyttämällä, jolla voi voi mitata vyötärön leveyden, jonka sitten jakaa lantion leveydellä. Tämän voi suurin piirtein mitata kahdella sormella näytöltä naisen jalkovälin ollen 0,5 ja reiden puoliväli 0,75, joten silloin ollaan varsinkin nuorille naisille tyypillisissä mitoissa, joista miehet enemmän tykkäävät.

Länsimaalaiset miehet tykkäävät enemmän normaalipainoisista tai normaalin painoindeksin alakantissa olevista naisista, joten eivät ole paksummin kurvikkaita, joista mustat taitaa enemmän tykätä. Laihempi tai kapeampi vartalo on nuorekkaampi, koska sellaisilta nuoret naiset yleensä näyttää vaikka ikääntyminen varsinkin vähemmän kurvikkaat naiset vartaloltaan rumemmiksi muuttaa.

Ihmisen vartalon muodon määrittää osaltaan luuranko ja naisilla tahtoo lantio olla keskimäärin leveämpi kuin miehillä, jos verrataan samanpituisia ja painoisia. Naisilla on myös keskimäärin pienempi rintakehä ja kapeammin kylkiluut, joka osaltaan mahdollistaa tämän alla havaittavan ulkonäön vaikka monilla naisilla ei kuitenkaan ole näin näyttävää naisellista vartaloa poiketen selvästi miehille tyypillisestä. Sukupuolihormoneilla on myös vaikutusta estrogeenin sijoittaen naisilla rasvaa enemmän takapuoleen, reisiin, lantioon ja rintoihin pyöristäen muutenkin naisen ulkonäköä.

Naiset eivät ole yhtä lihaksikkaita kuin miehet johtuen vähäisestä testosteronitasosta, joten sekin lisää naisellista ulkonäköä, jos esim. kädet ja hartiat ovat pienemmän näköisiä. Liiallinen lihavuus voi naisillakin kasvattaa vatsan kokoa ja vyötärön leveyttä rumentavasti. Lihavuus on kielteinen terveyden ja hedelmällisyyden kannalta. Jos vatsa on kookas, niin se vie osaltaan huomiota pois naisen rinnoilta, jotka olisivat näyttävämmin esillä ilman pulleaa vatsaa. Tästä tutkimuksesta löytyy havainnollistava kuva.

Jos vatsa antaa vaikutelman kuinka nainen olisi raskaana, niin miehet eivät voi naisesta täysin tykätä, koska se kertoo naisella olevan jo mies. Miestenkin kannattaisi pyrkiä pitämään vatsa pienenä terveyden takia, mutta tällöin myös kädet ja hartiat ovat vartalossa näyttävämmin esillä, josta naiset tykkäävät ja naisten tykkäämää ulkonäköä voi lisätä esim. punnertamalla. Ikääntymisen kannalta on enemmän normaalipainoinen vartalo parempi, koska lihavuus aiheuttaa ihon venymistä ja löystymistä, että ihmiset tykkäävät paljonkin nuorekkaasti kiinteämmästä vartalosta kummallakin sukupuolella.

Tykkään paljon kertoa yleisemmin kauniina pidettävästä ulkonäöstä, jota myös muutkin tutkijat tekevät, jos tutkimustulosten perusteella kertovat ihmisten tykkäävän keskimäärin tai enimmäkseen tietynlaisesta ulkonäöstä. Kuitenkin voidaan Reddit sivustollakin havaita olevan erilaisia sivuja, joissa näytetään enimmäkseen tietynlaisia vartaloita esim. lihaksikkaampia ja kurvikkaasti paksumpia naisia.

Kuitenkin voidaan havaita, että miehet eivät yleisesti tykkää varsinkaan luurangomaisista ja huomattavan paksuista naisista. Paksut naiset ovat varsinkin se ryhmä, josta taidetaan vähiten tykätä, joka on havaittavissa esim. aikuisviihdesivustoilla. Esim. MyFreeCams sivustolla on hyvin vähän lihavia naisia, jos heitä on, niin he ovat vähiten suosittuja. Tietysti pienellä määrällä miehistä ilmenee fetissiä valtavan lihaviin naisiin, joita haluavat ruokkia suureksi valaaksi. Ihmisten mieltymykset voivat olla hyvin erikoisia, mutta itse tykkään tarkastella yleistä mieltymystä.

Vaikka tässä tutkin ja kerron kauneudesta, niin parinvalinnassa ihmiset taitaa yleisesti olla valmiita hyväksymään omasta ihanne ulkonäöstä jossain määrin poikkeavaakin ulkonäköä, jonka takia esim. naisella saa olla lättänät roikkuvat rinnat vaikka oikeasti tykkäisi enemmän nuorekkaista, täyteläisistä ja pyöristyneistä rinnoista. Parinvalinnassa on kyse monesta muustakin kuin ulkonäöstä, että esim. naisen ihastuttava luonne, jolla voi myös ajatella olevan naisen kauneutta lisäävää vaikutusta verrattuna siihen, jos nainen on luonteeltaan enemmän vihainen. Hymyilevät kasvot ovat kauniimpia kuin vihaiset.

Osassa näistäkin alla olevista kuvista voi havaita hymyilyä, joka helposti lisää nuorekasta ja miellyttävää ulkonäköä esim. poskipäiden pyöristyessä vaikka osalla naisista poskipäät ovat ilman hymyilyä näyttävät. Näitä naisia katsoessa on hyvä huomata kauneuden olevan lopulta katsojan silmissä vaikka itse ei tykkäisi monista näistä naisista. Jos tykkää mustista naisista, niin heitä ei alla näy, koska voi päätellä Reddit sivuston enemmistöllä eurooppalaisilla miehillä olevan enemmän alla havaittavaa mieltymystä. Kyllä on kauniita mustia tai mulatti naisia, mutta jos sitä enemmistö tykkää enemmän samankaltaisesta ulkonäöstä, niin ulkonäkö ei samassa määrin miellytä ja heistä sitten laiteta samassa määrin kuvia äänestettäväksi. Jos menisi jollekin esim. aasialaisia miehiä täynnä olevalle sivustolle, niin suositut naiset olisivat tällöin todennäköisesti suurelta osin aasialaisia naisia. 

Tämä on ristiriidassa väitteen kanssa kuinka ihmisiä viehättäisi suuresti erilaisuus, mutta se ei yleisesti pidä paikkaansa ja jotta erilaisuus viehättäisi, niin eksoottinen nainen ei voi olla ulkonäöltään ihan mitä tahansa vaan eksoottisiin naisiin pätee pitkälti samat asiat kuin kauniisiin eurooppalaisiin naisiin. Erilaisilla etnisillä ryhmillä voi ilmetä ulkonäköä, josta on monien esim. eurooppalaisten miesten vaikeaa tykätä, jos tykkää naisella vaaleasta ihonväristä, suoremmista pitkistä hiuksista ja kapean korkeasta nenästä. Vaikka tällaisia mieltymyksiä olisi, niin osa miehistä joutuu parinvalinnassa hyväksymään poikeavaakin ulkonäköä, jotta löytää naisen, joka osaltaa selittää sekarotuisia parisuhteita. Ihmisillä ilmenee halua väittää, äänestää ja valita kaunein nainen, mutta se on lopulta typerää, koska ei tässä naisten tarvitse joltain yksittäiseltä naiselta näyttää.













Lähde - 2 - Facial Expressions - WHR and breast size - High heels - Mating

Alla olisi vasemmalla tuore tutkimus vartaloista, jossa kysyttiin nuorilta Isossa-Britanniassa eläviltä valkoisilta eurooppalaisilta näkemyksiä ihanteellisesta vartalosta kummaltakin sukupuolelta. Valkoiset eurooppalaiset kuulostaa enemmän amerikkalaiselta, mutta Isossa-Britanniassa luokitellaan myös ihmisiä erilaisiin rotuihin tai miksi niitä haluaa kutsua. Joillakin suvaitsevaisilla on tainnut olla halu, että ihmiset ajattelisivat tai näkisivät ihmiset enemmän samanlaisina ja ei olisi tällaisia luokitteluja. Viime aikoina on taas höpötetty paljon mustien elämän merkitsemisestä. Jos katsoo väestönkasvua, niin kyllä mustien elämällä ja ulkonäöllä on paljon parempi tulevaisuus verrattuna eurooppalaisiin, joista osa myös jälkeläisiään jossain määrin mustiksi muuttaa.

Aikuisviihde sivustolla MyFreeCams oli mielenkiintoista nähdä kuinka yksi valkoinen nainen ahdistui, kun häntä väitettiin rasistiksi. Kyseessä voi olla trollaaja, mutta nainen oli tiettävästi sitä mieltä, että kaikkien ihmisten elämä merkitsee. Lisäksi nainen alkoi ahdistuneena selittämään kuinka ei ole rasisti ja totesi kuinka rasismia on sellaista, että ei tykkää erilaisista ihmisistä. Naisen ajattelussa on kuitenkin virhe, koska varsinkin parinvalinnassa ihmisillä on oikeus syrjiä ja valita mieleisensä.

Luultavasti joidenkin suvaitsevaisten mielestä eurooppalaisten tulisi pariutua mustien kanssa ja käytännössä tuhota omaa ulkonäköä vaikka samaan aikaan mustien määrä maailmassa kasvaa. Musta ei tuhoa omaa ulkonäköä, koska yhtä eurooppalaisen naisen kanssa pariutunutta mustaa miestä kohti taitaa syntyä useita mustia miehiä lisää eurooppalaisten naisten määrän samaan aikaan vähentyessä. Kaipa tulevaisuudessa täytyy tehdä lisää eurooppalaisia naisia, jotta heitä riittää myös mustille miehille.

Palataan takaisin tähän vasemmalla olevaan tutkimukseen, jossa tyypilliseen tapaan havaitaan naisten ihannevartalon olevan laihempi kuin miesten mielestä ihannevartalo naisella. Miesten ihannevartalo olisi tyypilliseen tapaan lihaksikkaampi vaikka naisille kelpaisi vähemmän lihaksikas tai kookas vartalo miehellä. Ihanteellinen miehen vartalo on tyypilliseen tapaan painoindeksin perusteella kookkaampi kuin ihanteellinen naisen vartalo.

Johtuisiko naisten suurempi mieltymys laihempaan vartaloon naisille suunnatuista esim. muotilehdistä, joiden perusteella taitaa myös esim. tutkijat tehdä yleensä päätelmiä millainen ulkonäkö naisella on kauneusihanteena vaikka pitäisi katsoa miestenlehtiä tai mielellään kysyä miehiltä. Pitäisi tarkemmin tutkia, mutta näkemäni perusteella miestenlehdissä naiset ovat yleensä olleet kurvikkaampia ja vähän paksumpia, jos naistenlehdissä naiset voivat näyttää laihemmilta. Miehet tykkäävät aika paljon katsella selvästi kehittyneitä rintoja ja muuta kurvikkuutta naisessa. Jos nainen on hyvin laiha, niin esim. rinnat ovat yleensä pieniä.

Oikealla yllä olisi vasemmalla maskuliininen naisen kasvo ja oikealla feminiininen. Nämä kuvat liittyvät tutkimukseen, jossa osaltaan kysyttiin arabi naisilta mielipidettä kummasta kasvosta enemmän tykkäävät. Mieltymystä oli enemmän feminiiniseen kasvoon, joka päti myös tutkimuksesta löytyvään miehen kasvoon. Tällainen monien naisten mieltymys vähemmän maskuliiniseen ulkonäköön miehellä ajatellaan osaltaan selittyvän sillä, että mies on todennäköisesti parempi parisuhteen kestävyyden kannalta tai hyvä isä.

Alempana vasemmalle laitoin uuden keskimääräisen kasvon feminiinisen kasvon päälle ja on paljon samankaltaisuutta. Tutkimuksen feminiininen kasvo vaikuttaa miellyttävältä ja vähän söpöltä, jos uutta keskimääräistä kasvoa voisi kai sanoa voimakkaammaksi ja seksikkääksi tai miten tuon näkee. Alimpaan kuvaan yhdistin kaksi aiemmin näkynyttä naista kollaasin keskimmäisen rivin reunoilla. Naiset ovat pitkälti samankaltaisia vartaloltaan ja kasvoiltaan.

Mittasin aiemmin oikealla olleen naisen vyötärön ja lantion suhteeksi n. 0,58. Vasemmalla naisella on toinen käsi taskussa, joka voi lisätä vaikutelmaa leveämmästä lantiosta. Onhan aina mahdollista, että kuvia on muokattu, mutta kyllä pienellä osalla naisista videoiden perusteella vartalo voi olla tällainen. Oikeastaan näin tätä kirjoittaessa eilen MyFreeCams sivustolla yhden naisen, jolla oli samanlainen hämmästyttävä VLS. Naisen ei kuitenkaan tarvitse olla näin kurvikas, joten ei tarvitse huolestua.

Kummallakin naisella on myös hyvä lantion leveys verrattuna hartioiden leveyteen, joka on hyvin feminiinistä ja tasapainoista. Tässäkin saa olla vähän vaihtelua, mutta ei ole varsinkaan kaunista naisella vartalo, jossa hartiat tai ylävartalo on miehekkäästi huomattavan leveä ja lantio kapea. Toisinpäin on tietenkin hyvin naisellista, mutta ihmiset näyttävät enemmän tykkäävän tasapainoisemmista vartaloista.

Lukeeko tuolla naisella oikeasti paidassa burn your bra vai onko kuvaa muokattu. Tuosta tulee mieleen kuinka viime vuosinakin on vaadittu, että naiset saisivat näyttää rintansa. Miehille rintojen näyttäminen taitaa olla luvallista vai miten sanoo säännöt. Tämä syrjii naisia, mutta eipä sitä moni nainen kehtaisi vaikka olisi luvallista. Kyllä naisten joukosta löytyy naisia, jotka mielellään rintojaan esittelevät nauttien miesten ihailuista.

Jos naiset yleisesti näyttäisivät rintojaan vaikka eihän sitä miehetkään yleisesti katukuvassa tee ellei sitten uimarannalla, niin olisivatko rinnat enää yhtä seksikkäitä tai kiinnostavia miehille. Tällä hetkellä nettikamera aikuisviihdesivustoilla naiset voivat pyytää paljonkin rahaa rintojen näyttämisestä. Miehille naiset eivät taida antaa senttiäkään rintojen näkemisestä, jos edes peniksen näkemisestä, koska se ei vaan yhtä paljon kiinnosta kuin miehiä kiinnostaa naisen alastoman vartalon ihaileminen ja rahan lappaaminen.

Muistaakseni sitä on väitetty, että joissain heimoissa rinnat eivät olisi miehille kiinnostavia vaan ne nähdään vauvoille tärkeinä ravintolähteinä. Näissä heimoissa naiset ovat rinnat koko ajan paljaana. Tässä voi olla kyse myös rintojen rumuudesta, jos heimon naisilla rinnat ovat lättäniä ja pitkäksi venyneitä, niin ne eivät miehiä yleisesti kiinnosta, näytä kauniilta tai seksikkäiltä vaan esim. täyteläiset, pyöristyneet ja nuorekkaat rinnat. Tällainen mieltymys nuorekkaaseen naisen rintaan on havaittu muistaakseni jollain papualaisella heimolla.

Lättänän ja ryppyisen näköiset rinnat kertovat yleensä siitä, että naisella on todennäköisesti lapsia jonkun toisen miehen kanssa, joka ei taida miesten aivoja täysin miellyttää. Tästä huolimatta sitä voi myös havaita olevan onnekkaita naisia, joilla raskaus ei aiheuta erityistä rintojen rumentumista ja osalla rinnat voivat olla jopa kauniimpia. Lättänät rinnat eivät tietääkseni aina kerro raskauksista, koska rinnat voivat vaan olla lättäniä esim. geneettisistä syistä.

Lättänien rintojen rumuuden voi myös ajattella johtuvan siitä, että niissä näyttää olevan jotain vikaa, joka ei olisi vauvan kannalta hyvä asia, jos esim. maitorauhaset eivät ole kunnolla kehittyneet. Tänä päivänä voidaan käyttää äidinmaidonkorvikkeita, mutta ei se muuta miesten yleistä näkemystä, jos se on todennäköisesti muodostunut kymmenien tuhansien vuosien aikana, että pyöristyneet ja täyteläiset rinnat tuottavat todennäköisesti paremmin maitoa kuin lättänät rinnat.

Eipä taida miehet tällaista ajatella naisten rintoja ihastellessaan, mutta aina voi pohtia kaikenlaisia syitä, miksi tietynlaisista rinnoista enemmän tykätään. Ihmiset tykkäävät osaltaan keskimääräisemmästä tai sitä feminiinisemmästä ulkonäöstä, joten jos nuorilla naisilla rinnat ovat keskimäärin muodoltaan pyöristyneitä, joissa tämä pyöreys näkyy varsinkin nännipihan alapuolella, niin tämä miellyttää monia, jos taas liialti poikkeavat, epämuodustuneet ja ikääntyneet rinnat ei.

Lisäsin vielä oikealla alla olevan pään viereen mittauksen tai vyötärön leveyden, jonka olettaisin pään perusteella olevan n. 20 cm. Voi olla useita millejä enemmän tai vähemmän, mutta eipä mittaukset ole tarkkoja, että parempi olisi päästä naista mittaamaan ja samalla tarkistamaan kuinka hyvin kuvista voi päätellä mittoja. Wikipediasta löytyy mielenkiintoisia mittoja ihmisen päästä, että naisen keskimääräisen pään pituuden leuanpään alaosasta päälakeen kerrotaan olevan 21,8 cm.

Tästä leveydestä tulee mieleen kuinka joku keksi Kiinassa alkaa väittämään kauneimmaksi tai ihanteelliseksi vyötäröä, joka on A4 paperin leveys eli 21 cm. Joten näilläkin naisilla on suurin piirtein kiinalaista ihannetta. Eipä vyötärön tarvitse näin kapea olla vaikka tällaisen kapeuden olettaisi olevan aasialaisille naisille helpompaa, jos kerta ovat keskimäärin pienempiä naisia kuin esim. eurooppalaiset naiset. Tätä pitäisi tarkemmin tutkia, onko esim. keskimääräinen naisen pään pituinen vyötärön leveys edestä katsottuna keskimäärin kaunein miesten ja miksei myös naisten mielestä.

Kuvankäsittelyohjelmassa tekemällä värikalvoista tai silmistä samankokoiset voi myös vertailla vartaloita. Tällöin on myös hyvä käyttää kuvia, joissa vartaloa on kuvattu suoraan edestä. Tällöin voi huomata osalla naisista vartaloissa olevan erona esim. pituus, mutta jos lyhyemmän naisen vartalon skaalaa samanpituiseksi, niin se voi olla hyvin samanlainen jopa navan ollen samassa kohtaa. Osalla naisista voi havaita esim. lantion olevan kapeampi tai vyötärön leveämpi, jonka takia ei sitten näytä yhtä kurvikkaalta kuin toinen nainen. 

Tämän takia kahdella naisella voi olla pitkälti samanlainen vartalo, mutta vyötäröltään kapeampi näyttää kauniimmalta ja seksikkäämmältä. Vyötäröltään leveämpi nainen ei aina voi asialle paljoakaan, jos leveys johtuu esim. leveämmistä kylkiluista. Kapeampi vyötärö lisää lantion näyttävyyttä aiheuttaen myös selvästi naisellista ja nuorekasta ulkonäköä, jos varsinkin ikääntyessä vyötärölihavuuden lisääntyessä monien naisten kurvikkuus vähenee. Jos nuorena on vartaloltaan hyvin kurvikas, niin ikääntyminen ei sitä suuresti rumenna kuin tapahtuu vähemmmän kurvikkaille naisille lihoessa. Jos nainen on laihempi, niin silloin vartalon ei selvästikään tarvitse olla suuresti kurvikas, että se on enemmän tyttömäistä ulkonäköä aiheuttavaa.


Lähde - 2