Alla olevan linkin kautta löytyy uutinen nuoresta kiinalaisesta naisesta, joka on muuttanut suuresti ulkonäköään ja näyttää mielestäni omituiselta, mutta nähtävästi kiinalaiset tykkäävät. Näihin nuoriin aasialaisiin liittyen on yleisesti kerrottu kuinka vanhemmat jopa pakottavat tai maksavat lapsilleen kauneusleikkaukset, mutta vähimmillään kyse on silmien suuremmiksi tekemisestä.
One of the comments about the underage girl has over 24,000 likes on Chinese internet portal Tencent, according to the Shangaiist.
The girl reportedly underwent the procedures to win over an ex boyfriend, according to Chinese website cbg.cn.
Others have hinted the photographs may not be real or are digitally enhanced.
She is also referred to as 'snake spirit', relating to a Chinese folk tale, because of her pale skin.
However, plastic surgery - particularly operations such as double eyelid surgery and rhinoplasty - are increasingly popular in China.
Many women undergo surgery to give the jawline a more narrow heart-shape and make their faces look more like the shape of a V, seen as a sign of beauty in China.
Taitaa olla sillä tavalla, että osa ihmisistä tykkää selvästi tavallisesta poikkeavasta tai omituisesta ulkonäöstä, että tällaisia ihmisiä löytyy myös länsimaista, kuten vaikka ukrainalaiset barbie naiset, jotka voi alla nähdä. Tuossa ylempänä olevassa lainauksessa kerrotaan kuinka kiinalaisen naisen kuvat olisi muokattuja. Se on hyvin mahdollista ja tietääkseni ainakin tämä keskellä näkyvä barbie nainen tekee sitä.
Näitä kuvia katsoessa on mielenkiintoista havaita kuinka naisilla on myös halu tehdä nenästä ja leuasta pieni, mutta silmistä suuremmat, joka on tietysti kauneustutkimuksissa havaittu ulkonäkö, joka lisää feminiinisyyttä tai kauneutta, mutta eipä tässä pidä liialti muutella ulkonäköään.
Tuolla Dailymail:in sivuilla näyttää olevan paljonkin kauniita kuvia naisista bikineissä, että itse en paljoakaan seuraa viihdeuutisia tai naisten sivustoja, mutta nähtävästi ihmiset katsovat paljonkin alla olevan näköisiä naisia, josta ei taida naistutkijat tykätä, koska tämä aiheuttaa ulkonäköpaineita.
Naisen takana voi nähdä brittiläisen The British Academy of Film and Television Arts järjestön tunnuksen, jossa pistää silmään kasvonpiirteet ja korkea kapea nenä, josta tässä on ollut jo paljonkin juttua, mutta kaipa tuo tunnus täytyy muuttaa monirotuisemmaksi muuttavassa maassa, että nenästä voisi tehdä vähän leveämmän, niin mulateilla ja muilla ei ole yhtä paljon ulkonäköpaineita.
Löysin uuden colorismia tarkastelevan tutkimuksen, joka näyttäisi olevan nopeasti tehty, ettei siinä ole paljoakaan sisältöä tai tekstiä. Tästä huolimatta tutkimuksen tulosten perusteella on nähtävästi tykätty vähän enemmän vaaleamman ihonvärin omaavasta mustasta naisesta, mutta erot ovat olleet pieniä muihin ihonväreihin verrattuna.
Tutkija päättelee tästä, ettei ihonväri ole ainoa syy colorismiin vaan niitä on muita syitä. Tämä on selvä juttu, koska tutkimuksissa on kerrottu mustien tykkäävän suoremmista hiuksista kuin aidoista mustille tyypillisistä vaikeahoitoisemmista kähäristä hiuksista. Tämän lisäksi kasvonpiirteet vaikuttavat, että olettaisin mustien miesten tykkäävän paljonkin naisista, joilla on esim. kapeampi nenä, eikä liian negridiset kasvonpiirteet.
• Colorism, is typically defined as systematic discrimination against individuals with darker skin (Norwood, 2013).
• There is ambiguity in the mechanics of colorism: do the effects of reflect the causal effect of skin pigmentation, or are such effects attributable to other phenotypic features (e.g. shape of nose) that are correlated with skin tone (Thompson & Keith, 2001)
• Some studies suggest that skin tone may matter independent of phenotype, but other studies have failed to find such effects (Dixon & Maddox, 2005; Hagiwara, Kashy, & Cesario, 2012; Mirira & Mitra, 2013; Stepanova & Strube, 2009; 2012).
[...]
• The evidence suggests that skin-tone may not be the only driving force in colorism.
• Afrocentric and Eurocentric features that often correlate with skin-tone likely play a role in the manifestation of colorism.
• Further studies are necessary in order to understand how facial features and skin-tone both play a role in discrimination caused by colorism.
Poimimalla yllä olevasta lainauksesta esim. tutkijoiden sukunimiä voi löytää kaikenlaista mielenkiintoista, jota ei muuten tulisi vastaan, koska huomattava osa tutkimuksista tahtoo hukkua hakutuloksiin, jos ei käytä tarkkoja hakusanoja.
Alla olevassa tutkimuksessa käy ilmi kuinka valkoiset eivät tykkää selvästi mustille tyypillisestä ulkonäöstä. Tämä ei yllätä ja vaikka suvaitsevaista tämä ahdistaa, niin tässä tullaan aina näihin kauneus tekijöihin, että ei eurooppalainen voi tykätä ihan millaisesta ulkonäöstä tahansa vaikka suvaitsevainen itse tykkäisi, jos siitä samasta ulkonäöstä ei tykättäisi edes eurooppalaisella.
Nyt me olemme kuitenkin erikoisessa tilanteessa monirotuisemmaksi muuttuvissa länsimaissa, että täällä pitäisi jotenkin nähdä sellaista ulkonäköä kauniina, jota ei olisi eurooppalaisten esivanhemmat kuvitelleet näkevänsä. Tietenkin ihmiset tottuvat erilaiseen ulkonäköön, mutta näkisin sillä tavalla, että siinä on rajansa, joka taas näkyy esim. Yhdysvalloissa monien valkoisten miesten haluttomuutena pariutua mustien naisten kanssa vaikka valkoisilla naisilla onkin suurempi halu pariutua rotevien ja lihaksikkaiden mustien miesten kanssa.
Research on skin tone and Afrocentric features provides evidence that people use phenotypes (visible physical characteristics) to make inferences about the degree to which stereotypes about the racial group apply to the individual (i.e., to make impressions of others).
However, skin tone and Afrocentric features have been confounded in prior research on this topic. The present study examines whether facial features (lip thickness, nose width) have effects on Whites' affective reactions to Black targets, above and beyond the well-documented skin tone effect by experimentally crossing variation in facial features and skin tone-
The results showed that both skin tone and facial features independently affected how negatively, as opposed to positively, Whites felt toward Blacks using both implicit and explicit measures.
The findings that Whites reacted more negatively toward Blacks with darker skin tone and more prototypical facial features than toward Blacks with lighter skin tone and less prototypical facial features on the explicit measure may indicate that Whites are unaware of the negative effects that Blacks' phenotypes can have on their racial attitudes.
Päädyin tutkimuksen kautta Chicago face database sivustolle, jossa tarjotaan tutkijoille ilmaiseksi kuvia ihmisten kasvoista rodun, ilmeiden ja sukupuolen mukaan. Tutkimuksissa näkyy usein samoja kuvia ja niissä usein viitataan tällaisiin sivustoihin, mutta en ole yleensä viitsinyt katsoa. Millä perusteella tutkijat ovat valinneet nämä alla olevat henkilöt kuvaksi etusivulle vai edustavatko he jotenkin tyypillistä valkoisten ja mustien ulkonäköä.
Alla olevien henkilöiden ulkonäkö vastaa nähdäkseni aika hyvin valkoisten ja mustien keskimääräistä ulkonäköä ainakin muutamien tekijöiden perusteella liittyen mustilla havaittaviin suurempiin huuliin ja matalan leveään nenään.
Tietenkin ihonväri tahtoo olla yleisesti ruskea tai tummempi ja hiukset huomattavan kiharat, että tuolla mustalla naisella on todennäköisesti suoristetut hiukset. Onhan tässä pään muotoon liittyviä keskimääräisiä eroja, että mustilla tahtoo leuassa esiintyä vähän eteenpäin ja alaspäin työntymistä, joka sitten aiheuttaa voimakkaan ulkonäön.
Vaikka ihmisillä on ulkonäössä vaihtelua osaltaan sekarotuisuudesta johtuen, niin tutkimusten perusteella ihmiset pystyvät erottamaan varsinkin valkoisen ja mustan toisistaan, eikä näiden keskellä olevien henkilöiden ihonvärin muuttaminen vaaleaksi tule rodun tunnistamista vaikeuttamaan vaikka ihmiset tykkäävät puhua kuinka ihonväri olisi ainoa ero rotujen välillä tai miksi ulkonäöllisiä ihmisryhmiä haluat kutsua.
Vaikka tuo Springer sivusto antoi ensimmäisellä kerralla lukea ilmaiseksi itse tutkimusta, niin eipä enää onnistu ainakaan minulta. Nähtävästi tällä sivustolla on tapana tarjota vähäksi aikaa tutkimuksia luettavaksi. Erikoisesti sivustolta voi kuitenkin ladata 804 megan kokoisen pakatun tiedoston, josta löytyy 159 kuvaa.
Täytyypä tutkia kuvia tarkemmin, että ovatko esim. mustat naiset paremman näköisiä kuin valkoiset naiset. Sieltä löytyy myös excel-tiedosto, jossa näyttää olevan mielenkiintoista tietoa alla olevista ja muista kuvien henkilöistä, koska tutkijat ovat kysyneet ihmisten mielipiteitä esim. kauneudesta. Näin aluksi tein kuitenkin etusivulla olevasta kuvasta suuremman käyttämällä laadukkaampia kuvia.
Alla on poimintoja excel-tiedostosta koskien yllä olevia henkilöitä. Viehättävyyden osalta musta nainen on saanut paremmat pisteet kuin valkoinen nainen, kun taas valkoinen mies on saanut erikoisesti paremmat pisteet verrattuna valkoiseen naiseen, mutta mustalla miehellä on kaikkein huonoimmat pisteet.
Eipä tässä tietenkään pidä lähteä yksittäisten henkilöiden perusteella tekemään yleistäviä päätelmiä, mutta onhan se tietenkin selvää, että on kauniita mustia naisia. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää tarkemmin, että mitä mieltä valkoiset miehet ovat tästä mustasta naisesta verrattuna valkoiseen naiseen.
Rotu ja henkilön numero - Attract_avg
Valkoinen mies 4 - 4,6818
Musta mies 45 - 3,1774
Musta nainen 2 - 4,9848
Valkoinen nainen 11 - 4,0615
Seuraavaksi katsotaan keskimääränä kaikkien mustien ja valkoisten pisteet. Viehättävyydessä valkoisilla naisilla on keskimäärin parhaimmat pisteet, jonka jälkeen tulevat valkoiset miehet. Seuraavana tulee mustat miehet ja pienellä erolla huonoimmat pisteet on mustilla naisilla.
Rotu keskimäärin - Attract_avg
Valkoiset miehet - 2,3678
Mustat miehet - 2,2626
Mustat naiset - 2,2094
Valkoiset naiset - 2,5012
Excel-tiedostosta löytyy paljon kaikenlaista tietoa kuvien henkilöistä, että tutkijoille riittää tutkittavaa, mutta tietenkin näitä kuvia käyttämällä voi vaikka tutkia lisää kauneutta. Tietenkään kauneus ei ainoastaan perustu edestä näkyviin kasvoihin ja näissä kuvissa olevilla henkilöillä ei näytä olevan meikkiä, joka on kuitenkin naisille yleinen tapa tehdä itsestään kauniimman näköinen, jos vaikka iho on epätasainen väriltään, joten moni näistä naisista voisi meikkaamisella vaikuttaa paljonkin ulkonäköön.
Alla on sitten tutkimus, jossa on nähtävästi tarkasteltu suhtautumista sekarotuiseen eli mulattiin, joka on luotu tekemällä yhdistelmäkuva valkoisesta ja mustasta. Tässäkin tutkimuksessa käy ilmi ihmisten suhtautuvan myönteisemmin vähemmän mustalta näyttävään henkilöön.
Tämä on sellainen asia, joka näyttää tutkijoita pohdituttavan, että kuinka tällaista suhtautumista voisi vähentää, mutta karusti taitaa olla sillä tavalla, että ihmisille on vaan yleisemmin luonnollisempaa suhtautua myönteisemmin samankaltaisiin myös ulkonäöllisesti, jonka takia voisi olettaa mulatti naisella olevan paljon helpompaa saada vaikka valkoisilta miehiltä tukea elämässä, jos varsinkin ulkonäkö on enemmän kallellaan eurooppalaiseen tai kasvot ovat muutenkin nätit.
• We examine the effects of racial ancestry and phenotypicality on race categorization.
• Both factors influence categorization, but phenotipicality effects are larger.
• Low Black phenotypicality targets were perceived as warmer and more competent.
• Bias against low Black phenotypicality targets was perceived as less discriminatory.
• All biracial targets were categorized as biracial.
Kirjoittamalla Googleen face database voi huomata olevan monia yliopistojen tai tutkijoiden perustamia sivustoja, joista löytyy paljonkin kuvia ihmisistä, joita sitten käytetään esim. kauneuteen, rotuihin ja kasvojen tunnnistamiseen liittyvissä tutkimuksissa.
Alta löytyy yksi uusi tutkimus Face Research Lab sivustolta, jossa on tarkasteltu naisen ulkonäön muuttumista ovulaation aikaan. Tutkimuksissa on tuotu esille kuinka ennen vanhaan ajateltiin, ettei nainen tuo mitenkään esille olevansa ovulaatiossa verrattuna muihin eläimiin, mutta uusissa tutkimuksissa on havaittu naisen olevan ovulaation aikana kauneimmillaan ja naiset myös kaunistautuvat enemmän.
Tässä tutkimuksessa tuodaan esille kuinka nainen olisi punertava ja sen tietenkin ajatellaan olevan syy siihen, miksi naiset käyttävät huulipunaa tai laittavat poskiin punertavaa väriä, koska he tuovat esille olevansa ovulaatiossa vaikka eivät oikeasti olisi, mutta meikkaamisella tämän vaikutelman voi antaa ja siitä miehet näyttävät tykkäävän.
Moreover, the relationship between estradiol and facial redness was observed in two independent samples of women (N=50 and N=65). Our results suggest that changes in facial coloration may provide cues of women's fertility and present the first evidence for a direct link between estradiol and female facial redness in a primate species.
Alla on sitten poiminta The Psychology of Beauty blogista, joten kysymyksenä kenet näistä naisista näet kauniimpana?
Näissä kuvissa on kysymys Egan & Cordan (2008) tekemästä tutkimuksesta, jossa käytettiin kymmenen 17-vuotiaan tytön kuvaa, josta tehtiin yhdistelmäkuva, jota sitten muokattiin näyttämään yllä olevissa kuvissa 10-vuotiailta tytöiltä ja alla 20-vuotiailta naisilta. Lisäksi oikeanpuolisia kuvia muokattiin antamalla niihin vaikutelman meikkauksesta.
Tutkijat eivät kertoneet tarkemmin yllä olevia kuvia koskevia tuloksia, mutta todettiin ihmisten tykänneen nuoremmasta ulkonäöstä, jonka päättelisin tarkoittavan alhaalla oikeanpuoleista ja yllä olevia tyttöjä. Alhaalla oikealla olevan osalta kannattaa laittaa merkille suuremmat huulet ja pienempi leuka, joten on selvää, että hyvin monet ihmiset tykkäävät tästä naisesta enemmän kuin vasemmalla olevasta naisesta, jonka kasvot vaikuttavat vähän enemmän maskuliinisemmilta.
Tutkijat eivät kertoneet tarkemmin yllä olevia kuvia koskevia tuloksia, mutta todettiin ihmisten tykänneen nuoremmasta ulkonäöstä, jonka päättelisin tarkoittavan alhaalla oikeanpuoleista ja yllä olevia tyttöjä. Alhaalla oikealla olevan osalta kannattaa laittaa merkille suuremmat huulet ja pienempi leuka, joten on selvää, että hyvin monet ihmiset tykkäävät tästä naisesta enemmän kuin vasemmalla olevasta naisesta, jonka kasvot vaikuttavat vähän enemmän maskuliinisemmilta.
While we don’t have the specific data reported in this paper, the conclusions are consistent with what is generally asserted: looking young is attractive in human females. At least one contributing reason for this attraction to youthful appearance in female faces is the increased rate of development in male faces at puberty, relative to female faces. That is, men’s and women’s faces show the same growth spurt: but males show this growth more markedly. This variation results in larger noses, mandibles, and sinuses (along with brows and cheekbones) in men.
Since these areas are larger in men, larger features become masculine features. Since these facial features are smaller in women, smaller ones become feminine. Another way to conceptualize this: looking younger looks less masculine. To my way of thinking, this explains what might appear to be a disturbing preference in both men and women for female faces with some prepubescent structural characteristics.Lähde