2. toukokuuta 2015

Nuorekas ulkonäkö, kuvia meikkaus sivustolta, kaunis tarjoilija, tyttöjen nuket, barbiemaisia naisia ja mustien ulkonäöstä

Taas vähän sisällön siirtoa edellisestä tänne ja tyypilliseen tapaan otsikon keksiminen tuotti vaikeuksia, mutta laitoin vähän mainintoja sisällöstä.


Alla olevan korealaisen näyttelijän kerrotaan olevan Lee Young-ae ja kuvassa on myös hänen kaksi lasta. Googlella löytyneen tiedon mukaan nainen on 44-vuotias, että ikäikseen hyvin nuoren näköinen, jos ajatellaan kuinka osa naisista näyttää valitettavasti jo 30-vuotiaana karmealta, että ainoastaan mustat miehet huolivat.

Tässä voi samalla myös verrata tyttären kasvoja äitiin, että eipä siinä suuresti eroa näytä olevan. Äidillä näyttää ainakin olevan korkea nenä, joka laittaa epäilemään nenäleikkausta, mutta toisaalta onhan korkeamman nenän omaavia aasialaisia. Lisäksi ikääntyessä tahtoo leuka venyä alaspäin, joka tietenkin aiheuttaa aikuiset kasvonpiirteet, mutta kauniilla äidillä voi sanoa leuan olevan aikuiselle naiselle sopivan kokoinen. 

Nuorekkaaseen ulkonäköön liittyen tulee mieleen, että aasialaiset naiset huolehtivat tiettävästi hyvin paljon ihostaan ja pyrkivät pitämään sen mahdollisimman vaaleana ja tasaisena väriltään, joka taitaa olla yksi syy tämän alla olevan naisen nuorekkaaseen ulkonäköön verrattuna moneen eurooppalaiseen naiseen, jotka ovat ruskettamisellaan vanhentaneet ihoaan ryppyiseksi ja epätasaiseksi väriltään.


Lähde

Olen tällaisista kuvista ennenkin kertonut kuinka ne näyttävät hölmöiltä, koska eihän aasialaisille pidä tällaisia kasvoja tehdä. Nämä ovat enemmän eurooppalaisen kauneusihanteen mukaiset kasvot, mutta aasialaisilla kasvot saavat olla matalammat, koska se on heille normaalimpaa ja myös kaunista ulkonäköä.


Lähde

Toisaalta edestä katsottuna kasvon osien samankaltaisuus ja sen yhteys kauneuteen näyttää pätevän myös aasialaisiin.Lähde

Tuli päädyttyä nähtävästi kiinalaiselle kosmetiikka tai meikkaus sivustolle, jossa alla esitellään japanilaisia malleja, joista muutaman voi havaita olevan eurasialaisia. Sivusto vaikuttaa samanlaiselta kuin tuo SoYoung, että siellä on valtavasti kuvia ja myös huomattavan kauniita kuvia aasialaisista naisista, joten erinomainen löytö.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Google Scholar:in kautta löytyi kaksi mielenkiintoista tutkimusta, jossa alla olevassa on taas tarkasteltu ulkonäön merkitystä tarjoilijan kannalta. Näitä on ollut muitakin tutkimuksia kuinka esim. vaaleiden hiusten, punaisen huulipunan, suurempien rintojen ja nuorekkaan ulkonäön avulla tarjoilija saa enemmän tippejä. Tässä alla olevassa tutkimuksessa kerrotaan kauniimpien tarjoilijoiden tienaavan 1 261 dollaria vuodessa enemmän ja käy myös ilmi kuinka naiset olisivat antaneet enemmän tippiä kauniin näköisille naisille.
This paper looks at the effect of beauty on earnings using restaurant tipping data. Customers were surveyed as they left a set of five Virginia restaurants about the dining experience, their server, and themselves, including about their tip and their server’s beauty and productivity. 
I find that attractive servers earn approximately $1,261 more per year in tips than unattractive servers, the primary driver of which is female customers tipping attractive females more than unattractive females. Potential explanations of this earnings gap are drawn from both the labor and experimental economics literatures, the most compelling of which is customer taste-based discrimination.
Lähde - Waitress tips blond red

Alta löytyy venäläisille alle 8-vuotiaille lapsille tehty tutkimus, jossa on kysytty lasten mielipiteitä nukeista, kuten Barbie:sta ja Bratz:sta. Tutkimuksen perusteella tytöt näyttävät yleisesti tykkäävän näistä kahdesta suositusta nukesta, joiden vartalo tai ulkonäkö muutenkin poikkeaa huomattavasti normaalista ja tämä tietenkin huolestuttaa tutkijoita, että saavatko tytöt ja naiset tästä huonoja vaikutteita halulleen olla hyvin laihoja.

Tätä pitäisi enemmän tutkia ja näyttää jossain syrjäisessä sademetsässä eläville tytöille erilaisia nukkeja, että tykkäävätkö enemmän esim. paksummasta barbiesta. Eipä naisten tarvitse yleisesti olla barbien näköisiä vaan vartalossa saa myös olla enemmän muotoa, mutta eipä tämä poista sitä, etteikö barbien ulkonäkö kaikesta huolimatta miellyttäisi ihmisten silmää. Alla muutama poiminta Googlen kääntämänä.
Moreover, in all six statements concerning figure doll girl doshkolnitsy characterize it as "plump", "large" or "well-fed." Often the reviews of her brightly painted negatively, "She is ugly, she looks ugly" (Moscow, 5 years), "I do not like her body fat" (M., age 6), "Of course, this ugly fat legs and here at this [Bratz number 1] beautiful thin legs "(N., 6 years)," She figure more in her hand is bigger, and I like the little hands and long, and her legs are shorter here see her here end legs, and these here "(K., 6 years). 
[...]
Bratz number 1 
I wish that I had such a figure / All she's beautiful: her hair and colorful, and I know how it can be done, and expressive eyes. When we played, we also a teacher makeup done. And her slim figure and long legs and handles thin / beautiful blue eyes of my favorite colors.
Lähde - Barbie: the bane of feminists, and why she is preferred

Ylempänä olleen kosmetiikka sivuston kautta tuli päädyttyä korealaisen verkkokaupan sivuille, josta löytyi nukkemaisen näköisiä aasialaisia naisia bikineissä, mutta alla olevassa kuvassa on myös tietoa mallien painosta ja pituudesta. Linkin kautta löytyy sitten valtavasti lisää kuvia alla olevista naisista.

Lähde - Laske naisten painoindeksi

Alla olevassa kiinalaisesta verkkokaupasta löytyneessä kuvassa, johon yhdistelin kolme kuvaa on tarkoitus esitellä naisen kasvoja sivusta ja edestä, mutta keskellä näkee myös vähän vartaloa. Tällaiset kasvot ovat hyvin tyypillisiä eurooppalaisille naisille, että ne työntyvät eteenpäin, kun taas noilla yllä olevilla naisilla voi havaita kasvojen olevan matalat, mutta sellaisesta ulkonäöstä miehet näyttävät myös tykkäävän.


Lähde - Lähde

Google Scholar:in kautta tuli vastaan artikkeli, joka on nähtävästi vasta nyt julkaistu nettiin tai ei sitä kokonaan pääse lukemaan, mutta se on vuodelta 1991. Ei vanhat kirjoitukset tai tutkimukset ole huonoja, koska niitä tarvitaan vertailuun.

Erikoisesti voi havaita alla olevassa lainauksessa käytettävän rodullista termiä negroid, mutta tuohon aikaan sitä käytettiin enemmän, kun tänään käytetään mielellään jotain muuta esim. musta afrikkalainen. Alla olevassa lainauksessa kerrotaan kuinka tuohon aikaan on käytetty enemmän sanotaanko eurooppalaisen näköisiä mustia malleina kuin enemmän mustan afrikkalaisen näköisiä.

Eipä ole tietääkseni suuria muutoksia tullut päälle 20-vuodessa, että edelleenkin tutkimuksissa kerrotaan käytettävän ja suosittavan enemmän eurokeskisemmän näköisiä mustia, jolla tarkoitetaan varsinkin vaaleampaa ihonväriä, kapean korkeaa nenää ja pitkiä suorempia hiuksia, joka tietenkin poikkeaa suuresti mustille tyypillisestä ulkonäöstä.

Samaan tapaan tänäkin päivänä tutkijat tarkkailevat ihmisten rodullista ulkonäköä, että kuinka paljon esim. mediassa näkyy johonkin ulkonäölliseen ryhmään kuuluvia, että voi sanoa sosiologien olevan tämän päivän perinteisiä antropologeja, kun osaavat jossain määrin luokitella ihmisiä ulkonäön perusteella rotuihin.

Mitä sitten tulee tähän negridiseen ulkonäköön, niin valitettavasti ihmisillä on vaikeuksia tykätä liian negridisestä ulkonäöstä varsinkaan naisella vaikka se nähtävästi hyväksytään jossain määrin mustilla miehillä ja sen hyväksyy tietenkin moni eurooppalainen nainenkin, jonka tuloksena syntyy mulatteja.

Tässä on valitettavasti tällainen ongelma, että varmaan suvaitsevaiset osaavat nähdä monenlaiset ihmiset kauniina, mutta kauneus tutkimuksiin perehtyneet ymmärtävät, että ihmiset eivät yleisesti näe ihan millaista tahansa ulkonäköä naisella kauniina ja kauniina näkemiseen vaikuttaa myös rotu ja etnisyys eli ihmiset tykkäävät enemmän omalle rodulle tyypillisestä ulkonäöstä.

Osaltaan tästä syystä usein valkoisten tai eurooppalaisten toimesta voidaan suosia enemmän varsinkin mulatteja, joilla on eurokeskisempi ulkonäkö, mutta ajatus siitä, että eurooppalaisten pitäisi osata nykyistä enemmän arvostaa huomattavan negridistä ulkonäköä esim. prognatismia, kähäriä hiuksia ja leveää nenää naisella, niin se tuntuu mahdottomalta, koska samasta ulkonäöstä ei tykättäisi edes eurooppalaisella naisella.
Substantial testimony suggests a form of discrimination exists in the selection of black advertising models. This bias may be manifested in the fact that a disproportionately large number of advertisements highlighting black models contain models possessing features more Caucasian than negroid in nature.
[...]

In the marketing arena, lt has been alleged "the black in most commercials look like white people in black face anyway. Send me a copy of your commercial with a black actor who doesn't look like a white man with a black face" (Johnson 1985). 
This is by no means the first time such tendencies have been noted. An earlier investigation examining trends in the appearance of models in a black owned and targeted magazine reported that the facial appearance of both male and female models, dating back to the 1950's, tended to be more caucasian than negroid (Gitter. McConnol and Mostofsky 1974).
Lähde
The Thompson and Keith study notes that the effect of skin color on earnings of “lighter” and “darker” Blacks is as great as the effect of race on the earnings of White vs. Black people. Skin color is highly correlated with other phenotypic features – eye color, hair texture, broadness of nose, and fullness of lips. 
European features are all accorded higher status both within and beyond the African American community. These European traits function along with color in complex ways to “shape opportunities, norms regarding attractiveness, self-concept, and overall body image” (Thompson & Keith, 2000, 340). 
The authors of this study also declare that their findings indicate that women with more Caucasoid features are perceived as more attractive to the opposite sex and are more successful in their love lives than women with more Negroid features (Thompson & Keith, 2000). Dark-skinned women are seen as occupying the bottom rung of the social ladder, being least marriageable, and having the fewest options for higher education and career advancement. 
Lähde
Femininity is associated with beauty (Kilbourne 1999), and beauty is a social construction informed by race in which most females who are labeled as beautiful are white (Hunter 2004). Females of color are usually labeled beautiful only when they possess European facial features, long hair, or light skin (Hunter 2004). 
While both white females and females of color spend millions of dollars on beauty products, many products that target females of color, such as skin bleaches, promote whitening as part of the beautifying process (Russell et al.1992; Hunter 2004; Mire 2005). Advertisements for beauty products promote the notion that females closest to the “European look” are the most attractive of their group (St. Jean and Feagin 1998; Mire 2005). 
Lähde
According to African-American Film director Spike Lee, it is often indistinguishable: 
Whether black men admit it or not, they feel light-skinned women are more attractive than dark-skinned, and they'd rather see long hair than a short Afro, because that's closer to white women. 
That comes from being inundated with media from the time you're born that constantly fed you white women as the image of beauty. That's both conscious and unconscious...But on the whole, talking to my friends and knowing men, see that premium is put on lightskinned sisters with long hair.
Lähde
I remember hearing a group of black guys talk about who the prettiest girls in school were, and what I noticed now is that either the girls were light skinned […] or had longer hair. And that’s a really big thing. Those two, it’s either one or the other. If you have longer hair then it’s great, and if you have lighter skin then it’s great too. So, it wasn’t the darker girls in school that were the prettiest to them. I think that was important. And that kind of hurt too, because I didn’t make that list. 
[...]
It is quite rare to see darker-skinned black females among the groups of women that are seen as sexually viable and desirable. In most music videos, whether rap or otherwise, […] it is the light-skinned, preferably long-haired, preferably straightened-haired female who becomes once again re-inscribed as the desirable object. This again is one of the tragic dimensions right now of race in America because more than ever before, color caste systems are being overtly affirmed (As quoted in bell hooks on Video: Cultural Criticism & Transformation)
Lähde
The issue of colorism became apparent to me when I began to observe the differences in the interaction between my grandmother and my cousin and me. My cousin was born to the union of a Creole mother and a fair-skinned father. She was subsequently born with fair skin tones, her hair was fine, straight and long, and she had traditional European facial features. 
I, on the other hand was born to the union of a dark skinned African-American mother and a dark skinned African-American father. I have a dark skin tone, my hair in its natural state has tightly coiled ringlets, and I have ethnically representative facial features. 
Due to my particular phenotype, my grandmother tried to encourage me to have more traditional European phenotypes though instructing me to: stay out of the sun in order to preserve my skin color, not to cut my hair so that it would be long and desirable, press my hair to mask its naturally kinky texture, and not to wear lip gloss and lip liner to prevent further accentuating my already large lips.
Lähde
This correlates directly to what Antonio Pitanga writes in his literary work entitled, “Where Are the Blacks?” in which he argues that the historical rejection of Black culture and beauty has led to wide-spread practices of skin-bleaching and womb-washing (the practice of purposely reproducing with a man of light or white skin in order to produce fairer-skinned children) in the overarching attempt to rid oneself of the mark of negritude. 
During Maira’s interview, she also made the claim that it is your hair that signifies your race. “Your hair signifies your race. It is the curly hair that says that you are a Black woman.” 
According to Maira, natural hair becomes deeper than just fashion when you take into consideration the fact that some people have gone their entire lives hearing that “cabelo crespo é cabelo ruím”; that nappy hair is bad hair. 
Lähde
The notion of pretty hair, in particular, was a concept that also continually surfaced and resurfaced. The girls expressed their opinion that there is not an effort to imitate the standards that exist within the White race, however, ‘white girl’ hair becomes a term and idea regularly used to describe a type of black hair. Ultimately, white people are being used as a point of reference to evaluate black people. The analogy that seems to develop goes as follows: nappy hair is to ugly, as ‘white girl hair’ is to pretty.
When asked the question, “So, in terms of beauty, do you think in some ways black people are encouraged to look like white people”, Sheryll responded, “Yeah, because like all of the black people are like, o I want white hair and I want white this and I want white that and like everything, so yeah”. 
In asserting her opinion that White people continue to set the tone and pace in terms of what is identified as cool and beautiful, Sheryll makes a very interesting and sweeping statement that really calls into question the sense of security that black adolescent women have or do not have about their own sense of beauty. Sheryll’s account suggests that the Lily Complex remains relevant to black girls today. Additionally, she asserts that black girls desire what white girls have, but often do not admit to it.
Lähde

Keräilin tuohon ylös monta afroamerikkalaisia tai muutenkin mustia tarkastelevia tutkimuksia, joista monia en ole vielä kokonaan lukenut vaan poimin äkkiseltään nopeasti selatessa vastaan tulleen mielenkiintoisen lainauksen. Ensimmäisessä lainauksessa jo mainittiin kuinka mustien omistamissa lehdissä näkyy eurokeskisempiä mustia naisia, niin tämä näyttää pätevän tähänkin päivään, että se olisi lähtökohtaisesti mustien oma tehtävä suosia enemmän mustilta näyttäviä naisia musiikissa, lehdissä ja tv:ssä.

Tähän väliin tarvitaan jo kuvia ja tyypilliseen tapaan poimin niitä kiinalaiselta SoYoung sivustolta vaikka voisihan sitä mennä esim. tutkimaan mustien sivustoja ja poimia sieltä jotain. Tästä huolimatta alla voi havaita erikoisen tuotteen, jonka kerrotaan tekevän kasvoista pienemmät. Aasiassa myydään kaikenlaisia erikoisia tuotteita, joilla saa tehtyä esim. nenästä kapeamman ja silmistä suuremmat, mutta kauneuskirurgit ovat usein kritisoineet näiden tuotteiden olevan huonoja.

Aasialaisilla on erikoinen halu omata pienet kasvot vaikka aasialaisille on enemmän tyypillisempi leveämmät tai pyöreät kasvot, mutta kun julkkiksilla usein on soikion muotoiset pienet kasvot, niin se osaltaan lisää monelle aasialaiselle naiselle ulkonäköpaineita, jonka takia moni sitten haluaa tehdä kauneusleikkauksella leuastaan ja poskiluistaan pienemmät.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Alla on sitten kiinalaisesta verkkokaupasta poimittuja kuvia. Olen näistä kiinalaisista verkkokaupoista paljonkin kertonut kuinka siellä näkyy paljon eurooppalaisia naisia esittelemässä kiinalaisten tuotteita, mutta kyllä siellä myös usein näkyy söpön ja iloisen näköisiä aasialaisia naisiakin.

Näistä aasialaisista naisista näyttää osa olevan käynyt kauneusleikkauksissa, eikä aina kasvonpiirteet ole hyvät, jos vaikka leuasta on tehty liian terävä tai näkyvä, että aasialaisten ei pitäisi hölmöillä näissä kauneusleikkauksissa, mutta kaipa he näkevät omituisen terävän ja pitkän leuan kauniina.Lähde - Lähde