28. toukokuuta 2015

Tulevaisuuden Yhdysvallat, röntgenkuvia kalloista ja kauniiden kasvojen tarkastelua koskien osaltaan prognatismia

Päädyin Googlen kautta blogiin, josta löytyy paljonkin kirjoituksia kauneudesta, mutta yhdessä kirjoituksessa oli juttua tulevaisuuden sekarotuisesta Yhdysvalloista kuinka se osaltaan tulee poistamaan rasismin, jonka moni olettaa tapahtuvan tämän vuosi sadan aikana. Katsomalla Latinalaiseen Amerikkaan, niin se näyttää epätodennäköiseltä, jos kerta tällä hetkellä tutkijat kritisoivat enemmän eurooppalaisen taustan omaavien parempaa asemaa monissa sekarotuisissa maissa.

Yhdysvaltojen osalta moni tutkija on myös tuonut esille ajatuksen kuinka Yhdysvallat olisi muuttumassa samanlaiseksi kuin monet Latinalaisen Amerikan maat, että eliitti koostuu pitkälti valkoisista ja enemmistö maan väestöstä sekarotuisista mustilla ollen keskimäärin kaikkein huonoin elintaso.

Yhdysvalloissa on ennenkin tehty ennusteita ja keskimääräisiä kuvia tulevaisuuden amerikkalaisista. Näistä kuvista ei ole aina tykätty, koska kuvan henkilö on näyttänyt liian eurooppalaiselta, mutta eihän sen pitäisi olla suuri ihme, koska huomattava osa Yhdysvaltojen väestöstä on eurooppalaisen taustan tai ulkonäön omaavia.

Alla voi taas havaita kuinka näistä National Geographic:in sekarotuisista otetuista kuvista ei tykätä, koska ihonväri on vaalea, mutta sellaisilta sekarotuiset todennäköisesti näyttävät, mutta puheet näiden sekarotuisten erityisestä kauneudesta tuntuvat kummallisilta, koska ainakaan leveää nenää ei nähdä kauniina nyt, eikä luultavasti tulevaisuudessa ellei sitten tulevaisuuden sekarotuisilla ihmisillä ole omanlainen kauneusihanne, jota eivät tämän päivän eurooppalaiset enää määritä.
I really like the way you phrased the “troubling language of progressivism.” This sort of peppy, liberal, aesthetics-minded outlook is shallow and basically uninteresting. Like you say, the treatment of mixed race people is incredibly flattening– the writer supposes that having more than one racial identity somehow liberates that individual from the constraints of race… When in fact, that is not the case. Some other things came to mind when looking over the national geographic pictures… The word “beautiful” that you pointed out in the headline kept bothering me. 
[...] 
Basically, I keep thinking of how the word “beautiful” is racialized. And I think it is in the context of the national geographic pictures as well. The article completely pretends not to notice that there are no people in those snapshots with the darkest skin shades on the spectrum. Or it that the point? Are these people beautiful BECAUSE they are not dark?
Lähde

Samaisesta blogista löytyy kirjoitus valkoiselta naiselta, joka nähtävästi tunnistaa kasvojen tai nimen perusteella kaksi mustaa naista alla olevien lehtien kansien joukosta. En tiedä sitten pitääkö Rihanna itseään varsinaisesti mustana vai sekarotuisena, mutta Yhdysvalloissa tietenkin vaikuttaa edelleenkin yhden pisaran sääntö tai ulkonäkö, että jos omaat afroamerikkalaisille tyypillistä ulkonäköä, niin olet musta.

Tätä osa kritisoi syyttäen siitä valkoisia, mutta havaintojeni perusteella monet mustat itse luokittelevat myös mulatteja mustiksi vaikka heillä olisi valkoinen äiti ja jos mulatti väittää olevansa jotain muuta, niin mustilta voi tulla kritiikkiä. Toisaalta on myös mustia, jotka eivät pidä sekarotuisia mustina, joka sitten aiheuttaa joillekin mulateille surua, jos heitä ei hyväksytä joukkoon vaikka näyttäisi vähän mustalta.

Alla olevassa kuvassa voi nähdä yhden mustan naisen ilman hiuksia, että tällainen ulkonäkö on nähtävästi ollut hyvin yleistä Afrikassa, mutta valitettavasti tällaisesta ulkonäöstä ei näytetä yleisesti naisella tykkäävän, että osa näkee sen jopa lesbomaisena. Nykyään sitä tietenkin puhutaan kuinka ihmisten pitäisi osata nähdä erilaisuus kauniina, mutta omien havaintojeni perusteella ihmiset ovat yleisesti aika änkyröitä, että miltä kauniin naisen tulee näyttää.

Yhdysvalloissa kritisoidaan paljonkin naistenlehdissä näkyvien valkoisten naisten määriä, jonka takia sitten vaaditaan moninaisuutta. Tässä on kuitenkin hölmö tilanne, että jos esim. mustille naisille on olemassa omia naistenlehtiä, niin miksei sellaisia voi olla valkoisilla naisilla. Toisaalta, jos näillä lehdillä kohderyhmänä ovat kaikki amerikkalaiset naiset ja siitä huolimatta lehdissä näkyy enimmäkseen valkoisia naisia, niin silloin voi kritiikkiä ymmärtää.

25 White women // 2 Black women
Lähde

Tuolla SoYoung sivustolla näkyy hyvin usein röntgenkuvia pääkalloista, että varmaan voivat vähän pelottaa. En ole näitä yleensä viitsinyt esitellä, mutta näissä kuvissa voi havaita kuinka on esim. leikattu leukaa, muotoiltu leuanpäätä ja pienennetty poskiluita.

Tässä on kyseessä tyypillisiä muutoksia, joista Aasiassa tällä hetkellä tykätään koskien edestä katsottuna V:een tai soikion muotoisia kasvoja ja poskiluiden osalta aasialaiset eivät näytä tykkäävän liian voimakkaasti näkyvistä poskiluista vaan haluavat pyöreämmät tai tasaisemmat kasvot, jossa ei ole havaittavissa jyrkkiä kulmia.

Näissä aasialaisten tekemissä ulkonäöllisissä muutoksissa on hyvä huomata länsimaiden muoti ja mallit, että mallien osalta voidaan käyttää huomattavan näkyvät poskiluut ja jykevän leuan omaavia naisia malleina, joka pätee myös joihinkin aasialaisiin malleihin, joita on näkynyt länsimaissa, mutta tällaisesta ulkonäöstä eivät näytä aasialaiset tykkäävän, eikä tietenkään moni länsimaalainen mies voi myöskään tykätä joidenkin mallien maskuliinisesta ulkonäöstä.

Onhan se tietenkin hyvä, jos länsimaissa käytetään enemmän itäaasialaisen näköisiä malleja myös pienten silmien osalta, mutta kuten totesin eivät aasialaiset itse näytä tällaisesta ulkonäöstä tykkäävän vaan silmistäkin halutaan näyttävät.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

SoYoung sivustolla näkyy usein myös omituisia kuvia aasialaisista naisista, joissa esim. silmät ovat omituisen suuret. Eipä niistä silmistä näin suuria piirroshahmoille tyypillisiä tarvitse tehdä, mutta tästä näyttävät nuoret naiset tykkäävän vaikka tietääkseni iäkkäämmät naiset tykkäävät enemmän normaalimman näköisistä silmistä.

Alla oleva nainen kertoo käyneensä myös nenäleikkauksessa, jonka tuloksena hänellä on nyt korkea ja kapea nenä, mutta eipä tämän nenänkään osalta aasialaisten pitäisi liialti ulkonäköään muutella. Leuan voi havaita olevan muodoltaan erikoisen soikion muotoinen, mutta nainen ei kerro leuan osalta mitään. Tällaisesta leuasta aasialaiset näyttävät omituisen paljon tykkäävän vaikkei tällaisille muutoksille olisi tarvetta ellei naisella leuka ole huomattavan jykevä.

Heath Shenzhen Medical Beauty Hospital: Se näyttää barbie
Lähde

En tiedä, mitä muutoksia tämä nainen on tehnyt ulkonäköönsä, mutta olen laittanut merkille kuinka monilla aasialaisilla naisilla on aika nätit kasvot, että pienillä muutoksilla saadaan tylsemmän näköisestä aasialaisesta naisesta kaunotar, jos ajatellaan vaikka tosi pieniä silmiä tai silmiä, jotka näyttävät väsyneiltä tai ilmeettömiltä, niin tekemällä näistä silmistä vähän suuremmat saadaan monista nätimmän näköiset ainakin eurooppalaisen näkökulmasta katsottuna.


Lähde


Lähde


Lähde

Jos oikein ymmärsin on alla oleva nainen vietnamilainen, jonka ulkonäön muuttamista on näytetty tv-ohjelmassa. Tällaista ulkonäköä ilmenee osalla aasialaisista, että kasvojen keskiosa on huomattavan lättänä ja kasvojen alaosa työntyy selvästi.

Ihmisillä tietenkin esiintyy ulkonäöllistä vaihtelua, että on luonnostaan kauniita vietnamilaisia naisia, mutta sitten harmillisesti osalla tahtoo esiintyä tällaista alkukantaiselta ja maskuliiniselta vaikuttavaa ulkonäköä, jolla on valitettavasti rumentavia vaikutuksia.

Lähde linkin kautta voi katsoa, että miltä nainen näyttää kauneusleikkausten jälkeen. Tätä kuvaa katsoessa voi myös laittaa merkille Ricketts:in E-linjan ajatuksen kuinka huulten tulisi sijaita leuanpään ja nenänpään välille vedetyn viivan takana, jotta suu ei saa kasvoissa liialti huomiota, joka tahtoo olla ongelma monilla mustilla ja mulateilla.

Tämä on kuitenkin enemmän länsimaalaisen kauneusihanteen mukaista ulkonäköä, koska muutenkin eurooppalaisten on kasvojen takia helpompi täyttää Ricketts:in E-linjan kriteerit. Kauneudessa on kuitenkin kyse myös muistakin tekijöistä, kuten esim. sivusta katsottuna suorista kasvoista otsan ja leuanpään välillä, josta ihmiset näyttävät yleisesti tykkäävän, mutta tällä naisella voidaan havaita olevan hampaista ja miksei myös vähän leuasta aiheutuvaa eteenpäin työntymistä, jonka takia kasvot eivät ole suorat.


Lähde

Alla tuodaan kolmessa pienessä kuvassa esille kuinka symmetria on nenän ulkonäössä ja kauneudessa tärkeä tekijä, jota se on myös koko ihmisen ulkonäön kannalta vaikkei sitä täysin symmetrisia tarvitse olla ja harva, jos kukaan on sellainen. Yllä olevaan naiseen verrattuna tällä kauniilla naisella voi havaita olevan Ricketts:in E-linjan mukainen suu.

Tässä voidaan myös havaita tyypillinen nenä, jota tunnutaan yleisesti maailmalla haluavan omata, joka vaikuttaa hyvin eurooppalaiselta korkeuden ja kapeuden takia. Eipä tässä ihmisten pitäisi tehdä nenistä liian samankaltaisen näköisiä, että aasialaisten pitäisi osata enemmän arvostaa matalampaa nenää, eikä nimitellä sitä esim. maalaismaiseksi.

Eurooppalainen vastaavasti ei voi samassa määrin tykätä lättänistä tai leveistä nenistä, koska se ei ole samalla tavalla tyypillistä ja se ei myöskään täytä länsimaalaisen kauneusihanteen kriteereitä kauniista nenästä naisella, joka tarkoittaa silmien välillä sijaitsevaa nenää, jonka leveys on enimmillään sama kuin silmien leveys nenän ollen korkea silmien kohdalla ja suorahko.

Nähtävästi kasvot ovat kolmeen osaan jaettuna samansuuruisia lähtien leuanpäästä nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan, että vaikkei näiden tarvitse olla täysin samanpituisia, niin tämä näyttää olevan yksi merkittävä tekijä kauneudessa, mutta naisella ei tietenkään saisi varsinkaan kasvojen alinosa olla liian pitkä verrattuna muihin osiin, koska se vaikuttaa maskuliiniselta, joka on tutkimusten perusteella monien mustien naisten ongelma kauneuden kannalta.


Lähde


Lähde

Alla vertailuna yllä oleviin naisiin eurooppalaisille naisille tyypillistä ulkonäköä, että en tässä tarkoita kaikkien eurooppalaisten naisten olevan näin kauniita, mutta eurooppalaisilla on yleisesti tällaiset eteenpäin työntyvät kasvot, jota aasialaiset kutsuvat kolmiulotteisiksi, koska aasialaisilla tahtoo olla enemmän lättänän näköiset.

Eurooppalaisilla kasvot ovat yleisesti sivusta katsottuna suorat vaikka osalla eurooppalaisista voi havaita hampaiden eteenpäin työntymistä, joka ei ole kaunista vaan se tulisi korjata vaikka poistamalla neljä hammasta ja työntämällä hampaat taaksepäin, jotta hampaat eivät ole kuin aasilla esillä, aiheuttamassa vaikutelmaa afrikkalaisesta taustasta tai vaikeuttamassa huulten kiinni pitämistä.

The protruding mouth, or bimaxillary prognathism, refers to a prominently projecting mouth that blunts the natual contouring of the lower third of the face. The condition is more common in people of Asian descent.
Lähde - Lähde - Protruding mouth correction - Dental protrusion correction


Lähde
The beautiful girl on this page had always felt something wrong with her face but not knowing what was that. It take some time and energy for her to realize that her mouth is protruded. At first she only notice that she needed to close her mouth deliberately in order to let both lips meet. By applying the closing force on her lips over a prolonged period time she frequently suffered lip fatigue. 
Late on she found out that her profile photo looked not as pretty as the frontal one. So she did nasal augmentation trying to balance the protruding mouth without satisfaction. Then somebody suggested her to do chin augmentation surgery to camouflage the protrusion mouth. Before she had a chance to conduct the procedure she met Dr. Ma and learned that Bimaxillary Reduction Surgery could solve the mouth protrusion problems like hers. All other camouflage surgeries around the mouth offers little help.
Lähde


Lähde
In orthodontics, bi-maxillary proclination is defined as the concomitant proclination of the upper and lower dental arches. It is most common in afrocaribbeans and oriental populations. Skeletal bi-maxillary protrusion or prognathic jaws is usually associated with increased skeletal lower facial height, accentuated ANB angle, short posterior cranial base, anterior positioned glenoid fossa and divergent facial planes.
Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Edellisessä kirjoituksessa kerroin vähän Latinalaisesta Amerikasta, niin alta löytyy tutkimus, jossa kerrotaan Meksikon mustista, joita on tuon maan väestöstä hyvin pieni osa, joiden ulkonäöstä ei nähtävästi tyypilliseen tapaan tykätä.
Bozal features on the other hand are described as harsh dark features with larges noses, tight curly hair and very dark skin. A Bozal man has a large contoured body along with tight curly skin and large hands. You can see their African heritage features in their face and body; some think they are harsh, forward and opinionated. 
This trait is not pursued or envied by other communities. Their features are not regarded, as desirable or pretty, families would rather disregard their existence. They would rather be viewed as Morenos, they believe their existence has nothing to do with Africa.
[...] 
A mindset about Blackness presented the idea of cleaning one’s bloodline through marrying a fair skin person would interrupt the ancestor’s gene pool. Mexico’s society is well aware of the tradition of cleaning of the blood between families, to assure fair skinned children. Most citizens do not want to be associated with a inkling of having Black blood in their family; this secret in some instances is kept for generations. 
Lähde

Yhdysvalloissa aina välillä uutisoidaan ja ennustetaan valkoisten muuttumista vähemmistö enemmistöksi, jolla tarkoitetaan valkoisten olemista alle 50% maan väestöstä, että vaikka ovat vähemmistö, niin ovat kuitenkin vielä toistaiseksi muiden vähemmistöjen joukossa määrällisesti enemmistö. Tämän ennustetaan tapahtuvan muutaman kymmenen vuoden kuluttua, mutta siihen tietenkin vaikuttaa esim. valkoisten hedelmällisyys, sekarotuiset parisuhteet ja maahanmuutto, että meneekö siinä kauemmin.

Monet tietenkin iloitsevat tämän tapahtumista, mutta osa tutkijoista ei näe siinä suurta iloa, koska valkoiset tulevat todennäköisesti olemaan jatkossakin enemmän eliittiin kuuluvia. Tutkijat ovat myös pohtineet, että tuleeko valkoisten määrä kasvamaan, jos valkoisiksi hyväksytään tai sellaisiksi haluavat vaikka pitkälti valkoisilta näyttävät latinot.

Sitä on myös ajateltu Yhdysvalloissa olevan jatkossakin hierarkia, jossa valkoiset ovat kaikkein ylimpänä aasialaisten, valkoisten latinoiden ja esim. eurasialaisten ollen kunnia valkoisia (honorary white), jonka jälkeen alimpana tummemman ihonvärin tai mustille tyypillisen ulkonäön omaavat, että käytännössä nykytilanteeseen ei tapahtuisi suuria muutoksia, koska esim. aasialaiset ovat jo tällä hetkellä hyvin menestynyt mallivähemmistö.

Gans ( 2012 ) writes that he has now come to agree with a more complex tripartite system of White imposed racial hierarchy akin to the one forecasted by Eduardo Bonilla-Silva ( 2004 ) and extended by Wendy Roth ( 2012 ). According to Bonilla-Silva ( 2004 ), a middle designation is beginning to emerge, effectively splitting the traditional Black/White poles. 
This middle designation is made up of medium- and lighter-skin-toned Latina/os, Asian Americans, and multiracials who he argues are being afforded honorary White status and are distinguished from Blacks and their darker-skinned counterparts. Roth ( 2012 ) goes on to explain that the boundary between the middle honorary White designation and the dominant White designation is relatively porous so that some individuals and groups can effectively cross racialized boundaries.
[...] 
This research also illustrates that racial and ethnic boundary changes are twosided processes that may require both personal identification with a new group as well as external validation by others. As Nadia Kim ( 2007 ) notes, the assumption is often made that non-Whites may have a desire to become White. Ian Haney López ( 2006 ), for instance, predicts that “an increasing number of Latinos—those who have fairer physical features, material wealth, and high social status… will both claim and be accorded a position in U.S. society as fully white” (p. 153, emphasis added). 
Similarly, Yancey ( 2003 ) proposes that discussions of whether or not Latina/os want to become White are mostly irrelevant because “…racial minority groups will usually attempt to assimilate when the majority group accepts them to a sufficient extent” (p. 135). Bonilla-Silva ( 2004 ) argues that middling members of his triracial model will embrace honorary White status and come to classify themselves as White. Based on their study of multiracials, Jennifer Lee and Frank Bean ( 2007 ) argue that Latinos are “more actively pursuing entry into the majority group” (p. 580) as compared to Blacks. 
Lähde - Lisätietoa

Näissä tutkimuksissa voi erikoisesti laittaa merkille kuinka tutkijat tarkkailevat ihmisten rodullista ulkonäköä tai miksi sitä kutsuvat. Tutkimusten perusteella näyttää todennäköiseltä, että rotu tulee olemaan myös Euroopassa ja Suomessa tarkastelun kohteena vaikka kaikenlaisia kiertoilmaisuja rodusta käytettäisiin.

Tästä syystä tutkijat ja muut tahot tarkkailevat kasvavassa määrin kuinka paljon on esim. johtavissa asemissa mustia, onko mustia valittu misseiksi ja näkyykö heitä lehdissä tai tv:ssä ja kaikkea tällaista, joten osaltaan suvaitsevaisten takia värisokeus puheet ovat puppua, mutta suvaitsevaisia on monenlaisia, että osa haaveilee luultavasti roduttomasta homogeenisesta maailmasta ja osa taas näkee sen mahdottomana tai hölmönä.

Itseäni varsinkin ihmetyttää vaatimukset kuinka Euroopassa pitäisi valita ei eurooppalaisen taustan omaavia misseiksi vaikka lähtökohtaisesti missi tulisi olla taustaltaan kokonaan eurooppalainen ja edustaa eurooppalaista ulkonäköä, koska eurooppalaiset ovat vielä toistaiseksi enemmistöä. En tällä tarkoita, etteikö voisi valita, jos vaikka on kaunein, mutta nainen ei silloin edusta eurooppalaisuutta vaan voimme vaikka nähdä kuinka mustat tai afrikkalaiset juhlivat jonkun mustan naisen valintaa missiksi.

Tässä myös hölmöillään, kun aletaan tekemään valintoja selvästi erilaisen ulkonäön omaavien missiehdokkaiden väliltä ja koska tänä päivänä esiintyy halua osoittaa jotenkin omituisesti kuinka ollaan suvaitsevaisia tai muuten vaan halutaan valita selvästi erilainen missi, niin sen takia valittu missi ei välttämättä ollut kaunein. Elämme kyllä aika hölmöä aikaa, mutta tämä aiheutuu osaltaan roduista, jotka myös suvaitsevaiset suurin piirtein tunnistavat.

Alla on kuitenkin mielenkiintoinen tutkimus, jossa on tarkasteltu korealaisissa ja kiinalaisissa naistenlehdissä olevia kosmetiikkamainoksia. Tässä havaittiin korealaisissa naistenlehdissä näkyvän enemmän korealaisia malleja verrattuna valkoisiin naisiin, kun taas kiinalaisissa naistenlehdissä oli vähän enemmän valkoisia malleja kuvissa.

Alta voi näitä prosenttilukuja katsella, mutta yhtenä syynä tähän näyttäisi olevan kansainväliset merkit, jotka markkinoivat Kiinassa tuotteita käyttämällä eurooppalaisia tai sellaisen ulkonäön omaavia naisia, mutta kyllä tätä havaintoni perusteella tekevät kiinalaiset itsekin varsinkin vaatteiden osalta.
We analyzed the content of cosmetics advertisements in women’s magazines published in China and Korea and compared the Chinese ideal of beauty and psychosocial values to those of Korea. Our analysis of 341 advertisements showed that 62% of Korean advertisements were for domestic brands, and 46.2% depicted Korean models, with 19.3% depicting white models, whereas 75% of the Chinese cosmetics advertisements were for international brands, and 26.5% of them featured Chinese models, with 32.7% depicting white models.  
The results indicate that advertisers in the Chinese magazines more strongly presented Western images as ideals of beauty than did advertisers in Korean magazines. We also found that a high number of cosmetics advertisements in the Chinese magazines contained price information and emphasized psychosocial values, such as activeness and self-confidence, which were less common in advertisements in the Korean magazines. The results imply that Chinese consumers expect concrete product benefits and are more likely to aspire to Western-type beauty than are Korean consumers.
Lähde