17. kesäkuuta 2016

Rinnoista, ulkonäön arvostelusta, vartalon muodoista, ikääntyneestä ulkonäöstä ja kauneusleikkauksista

Olen näitä kahden kauneuskirurgin tutkimuksia ennenkin esitellyt koskien rintojen kauneutta ja uudessa tutkimuksessa tarkastellaan kuinka enemmän alla vasemmalla havaittavat luonnollisen näköiset ja kauniit nuorekkaat rinnat saadaan tehtyä, että rinnat ovat muodoltaan symmetriset, täyteläiset ja nännit osoittavat vähän ylöspäin.Rintoihin liittyviä keskustelupalstoja etsiessä päädyin Sofeminine sivustolle, jossa tuli vastaan Nicole Arbour niminen koomikko, joka joutui viime vuonna kohuun lihavia loukkaavasta videosta. Ylempänä olleeseen floridapie08 naiseen liittyen jo aiemmin pohdiskelin, että syntyisi varmaan jonkinlainen rasismikohu, jos valkoinen nainen toisi tuollaisia näkemyksiä esille.

Onhan näitä muutamia valkoisten naisten aiheuttamia kohuja jäänyt vähän mieleen, jossa yhdessä YouTube:ssa olleessa videossa muistaakseni pari nuorta valkoista naista keskusteli mustien naisten hiuksista ja piti niitä huonoina tai rumina. Saahan tällaisen mielipiteen tuoda esille, mutta naiset taisivat tuoda sen esille vähän loukkaavasti naureskellen samalla esittäen omia pitkiä hiuksia.

Laitoin alle muutaman lainauksen kahden suomalaisen naisen tuoreesta tutkielmasta, jossa tarkastellaan ulkonäön kielteistä kommentointi ja siitä loukatulle aiheutuvia tunteita. Alla olevissa lainauksissa käy ilmi kuinka lihavuuteen suhtaudutaan kielteisesti ja lyhyiden hiusten takia luullaan lesboksi.

Eipä tässä ole mitään uutta, mutta tietenkin pidemmistä hiuksista on tullut yksi osa naisellista ulkonäköä lisäävä tekijä, jos muutenkin miehillä esiintyy enemmän kaljuuntumista vähentäen hiusten määrää. 

Voisihan hiukset olla lyhyet tai kaljut, mutta silloin olisi yksi sukupuolten eroa ja naisen kauneutta, terveyttä ja nuorekasta ulkonäköä lisäävä tekijä vähemmän. Voihan osalla miehistä nähdä pitkät hiukset, mutta eivät ne lopulta miehestä naista tee vaikka voi aina välillä hämätä.

Alkaessamme kartoittamaan mahdollisia ulkonäön arvosteluun liittyviä käsitteitä, kohtasimme eniten arvostelua liittyen lihavuuteen. Sen vuoksi olemme pyrkineet käsittelemään sitä tässä kappaleessa melko laajasti. Teoriakirjallisuuden lisäksi teimme taustatutkimusta lihavuudesta muun muassa internetissä. 
Tutkimusta tehdessämme hämmästyimme erityisesti sitä aggression määrää, joka kohdistui lihaviin henkilöihin esimerkiksi internetin erilaisissa keskustelupalstoilla ja kommenttiosioissa. Vihamielisyys kohdistui erityisesti lihavien ihmisten ulkonäköön eli siihen, kuinka heitä pidettiin vastenmielisen näköisinä juuri lihavuudesta johtuen. Toisinaan arvostelu kohdistui lihavuuden merkitykseen terveydelle, mutta selkeästi suurimmaksi osaksi kirjoittajat toivat ilmi mielipiteensä koskien lihavien ihmisten ulkonäköä.
[...] 
Myös tietynlainen tyyli, asuste tai muu ulkonäön osa sai aikaan sen, että loukkaajat kyseenalaistivat kirjoittajien heteronaiseuden. Eräs kirjoittaja oli leikannut pitkät hiuksensa lyhyiksi. Hän kuuli itseään kommentoitavan näin: ”Katsokaa tota friikkiä. Ihme pallopää lesbo. Kukaan ei valitse sitä.” (K2). Hiusten pituus liitettiin muutenkin loukkauksissa vahvasti heteronaiseuteen. 
Eräs kirjoittaja oli kuullut paljon loukkauksia johtuen hänen kaljustaan: ”Jostain syystä ihmiset kokivat oikeudekseen huomautella minulle sekä ulkonäöstäni kaljuineni että siitä, minkä seksuaalisen suuntautumisen heidän mielestään ehkäpä omasin” (K26). Hänelle oli kommentoitu kaljua myös seuraavasti: ”Hei, ennen olit todella kaunis nainen, mutta nyt näytät pelkältä lesbolta” (K26).


Koska tässä on ollut juttua YouTube:sta, niin siihen liittyen tuli jo aiemmin vastaan osaltaan Zoellaa tarkasteleva tutkimus, joten ajattelin laittaa tähän näytille kuvan tutkimuksesta. Itse en paljoakaan seuraa YouTube julkkisia tai muuta vaikka aina välillä katselen johonkin peliin liittyviä videoita ja onhan noita naisten kaunistautumiseen liittyviä videoita aina välillä mielenkiintoista katsoa.

En ole Zoellaa paljoakaan katsellut, mutta hän näyttää olevan persoonaltaan sellainen, että on mukava seurata naisen puhetta, ilmeitä ja ulkonäkö taitaa myös ihmisiä miellyttää, joten nämä tekijät taitavat olla osaltaan syynä naisen suosioon.

Seuraajia saattaa myös olla enemmän videon tekijällä, joka panostaa ulkonäköönsä esiintyessään vlogivideossa. Haastateltu 17-vuotias vloggaaja otti esille videon tekijöiden ulkonäön merkityksen osana videon suosiota: ”Kerran mietittiin just tota et vaikuttaako vlogaajan ulkonäkö ja kauneus siihen et katsotaanko vlogei enemmän. Osaa katotaan varmasti sen takii et ne näyttää hyvält ja osan suosio perustuu vaan siihen.”
[...] 
Take for example fashion and beauty YouTuber, Zoella; she has 115,000 followers and all of her images showcase her stylish outfits and carefully applied makeup. In each picture she appears stunning, fashionable, and perfect. Because these photos are edited, her followers do not see realistic images of how she looks without filters or makeup; yet she is still growing increasingly popular because as Dumenco said, the lie is more appealing than the truth. 

Google Scholar:ia käyttämällä yritän aina välillä löytää jotain varsinkin uutta mielenkiintoista, että alla olevaan kuvaan poimin Ethnic Considerations in Facial Plastic Surgery kirjasta vasemmalle pari kuvaa. Harmillisesti kirjaa ei pääse kokonaan lukemaan, mutta siinä kerrotaan enemmän muille kuin eurooppalaisille tehtävistä kauneusleikkauksista.

Oikealle poimin suomalaisen Iran tutkimuksesta tai oikeastaan alle vähän tekstiä, koska löysin paremman kuvan Googlen sivuilta ja laitoin myös samaisesta lehdestä kansikuvan. Olen tämä Iran tutkimuksen ennenkin nähnyt, mutta en ole sitä viitsinyt lukea, koska olen ajatellut siinä olevan paljon samaa kuin muissa mustista kertovissa tutkimuksissa, joita on tullut luettua kymmeniä.

Kuitenkin tutkielmassa oli vähän uuttakin tietoa ja olihan sitä mielenkiintoista lukea. Ira tarkastelee osaltaan Ebony lehteä ja siinä olevaa mainontaa, johon liittyen löysin samankaltaisen tutkimuksen vähän aikaa sitten, joka löytyy alta African-American Identity linkistä.

Näissä kummassakin tutkimuksessa havaittiin kuinka vielä 60-luvun alkupuolella kuvissa näkyvien naisten ulkonäkö oli vähemmän afrokeskinen ja mustille naisille myös mainostettiin ihonvärin vaalennustuotteita. 60-luvun loppupuolella ulkonäkö muuttui enemmän afrokeskiseksi, josta se taas muuttui vuosien saatossa vähemmän afrokeskiseksi. Afrokeskisyydellä tarkoitetaan yleensä esim. tumman ruskeaa ihonväriä, leveä matalaa nenää, suuria huulia ja afrotukkaa.

Mustille naisille tuli tavoitteeksi pyrkiä niin lähelle valkoista ideaalia kuin mahdollista. Kaunis oli se nainen, joka pystyi näyttämään niin vähän "negroidiselta" kuin mahdollista. Tultaessa l960-luvulle mustat olivat suorastaan luoneet hierarkian, jonka mukaan mitä enemmän näytti valkoiselta, sitä kauniimpi oli. Jos oli onnekas ja syntyi hieman vaaleampana kuin muut, ja suorilla hiuksilla, lunasti paikkansa yhteisön parhaassa aineksessa.
[...] 
"How dare you? We Negro women are the only women in the world who don't get any praise for our beauty. . . We have been pretty all along. Just up until a few years ago we had no access to cosmetics, wigs, etc. White women have been using these things for years, and could afford them I might add."
[...] 
Because you wear your hair straightened doesn't mean that you're racial turncoat, as some people seem to believe. In earlier days it was a matter of trying to look white. Today it's not a matter of trying to look white but trying to look good."

Joku aika sitten oli aiheena vulvan ulkonäköön liittyvät huolet, niin tuli vielä lukiolaisten ulkonäköön liittyviä näkemyksiä tarkastelevasta tutkimuksesta vastaan huolet häpykummun ulkonäöstä. En tästä ainoastaan häpykummun takia kerro vaan katsoin samalla, miltä näyttää Hannah Davis, jonka väitetään lisänneen osaltaan paineita naisille näyttäessään häpykumpua. Tuossa kohtaa pitäisi olla karvoitusta, mutta nähdäänkö tänä päivänä aikuisen naisen karvoitus jotenkin pornona tai huonona.

Sukupuolielimen kokoon liittyviä paineita vaikuttaa lisänneen etenkin Sports Illustratedin Swimsuit Edition -numeron kannessa keväällä 2015 häpykumpuaan bikineissä esitellyt malli Hannah Davis. (em.).
[...]
Muutoksen tuulia on kuitenkin ilmassa, sillä maailman kauneusklinikoiden asiakkaiden viimeaikaisen toiveiden perusteella laihuuden ihannointi olisi jäämässä historiaan. Kirurgeilta toivotaan nyt Hollywoodin kultakauden tähtien, kuten Elizabeth Taylorin ja Sophia Lorenin, luonnollisilla rinnoilla, kapealla vyötäröllä ja muodokkaalla takapuolelle sekä reisillä varustettuja pehmeitä vartalosiluetteja.
[...]
Kyllä. Esimerkiksi vaatemainokset on suunniteltu siten, että kuvissa on kaunis, laiha ja nuori henkilö, jotta vaatteet näyttäisivät mahdollisimman hyviltä. Se luo paineita oman ulkonäön suhteen. Paineet ovat laittaneet miettimään omaa kehoa ja sitä, miten sitä voisi ’parantaa’. (Tyttö, 17 vuotta)

Alta löytyy kuvia vähän aikaa sitten julkaistusta tutkimuksesta, jossa on pyydetty tällä kertaa 63 australialaista opiskelijaa, joista 30 oli naisia näyttämään millainen vartalo näyttää kauniilta ja millainen taas terveyden kannalta hyvältä.

Tässä kohtaa voi huomata paljon tutkimuksia lukenut tyypillisen tai harmillisen ongelman, että kysytään vaan nuorilta opiskelijoilta ja johonkin etniseen ryhmään kuuluvilta. Tällöin ei voida tietää muiden ikäryhmien ja etnisten ryhmien yleisistä tai keskimääräisistä mieltymyksistä. Kuitenkin tämän tutkimuksen tulokset voivat hyvin päteä yleisemmin noin 20-vuotiaisiin australialaisiin, jos tuossa iässä muutenkin vartalo on yleisemmin laiha.

Tutkimuksessa havaitaan naisella tykätyn enemmän vartalosta, jossa on normaalia alhaisempi rasvaprosentti myös terveemmän näköisen vartalon osalta, joka on alla vasemmalla oikealla. Tällaisen laihemman vartalon näkeminen kauniina ajatellaan yleensä aiheutuvan länsimaiden kauneusihanteesta, jossa usein julkkiksilla ja varsinkin malleilla voi havaita olevan aika laiha vartalo.

Oikealla olevia yhdeksää erilaista vartalon muotoa katsoessa näyttää siltä kuin jalat olisi enemmän rasvaa tai läskiä omaavissa vartaloissa lyhyemmät. Se on kuitenkin koko ajan havaittavissa, että naisilla tykätään selvästi pidemmistä sääristä, jota naiset voivat korostaa korkokengillä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin kuinka hyvin parinvalinnassa tai kauniina näkemisessä olisi kyse terveestä ja naisen osalta hedelmällisyydestä, koska naisella kuitenkin tulisi olla vartalossa sopivasti rasvaa hyvän hedelmällisyyden kannalta, mutta länsimaissa aika voimakkaasti tykätään barbiemaisesta vartalosta.

Ylempänä oli mielenkiintoinen ulkonäön kielteistä kommentointia tarkasteleva tutkimus, niin siellä osaltaan mainittiin kuinka laihan vartalon näkemisessä kauniina naisella olisi kyse sukupuolieroista, että nainen laihempana näyttää sirommalta verrattuna mieheen, eikä mies ohukaiselta ja nainen paksukaiselta, mutta osa miehistä tykkää olla ohukainen ja ihailee kurvikasta naistaan.

Tässä tutkimuksessa mainittiin laihan vartalon näyttävän nuorekkaalta, joka on tietenkin selvää, että ikääntyessä ihmiset usein lihovat ja hyvin nuorilla naisilla on usein laihempi vartalo. Se on kuitenkin selvää, että kauneudessa on koko ajan myös kyse nuorekkaasta ulkonäöstä.

Lisäksi tutkimuksissa usein tuodaan esille elintaso ja ruoan saatavuus, että länsimaissa ei nykyään ole ruoasta pulaa ja lihavuudesta on myös tullut ongelma, joten osaltaan tästä syystä laihasta vartalosta tykätään enemmän. Taas köyhemmissä maissa voidaan tykätä enemmän kurvikkaammasta vartalosta, koska se kertoo esim. varallisuudesta, terveydestä ja paremmasta hedelmällisyydestä vaikka toisaalta ylipaino alentaa hedelmällisyyttä.

Tällaisiin kuviin voisi tehdä kaikenlaisia muutoksia, että näyttäisikö kurvikkaampi vartalo seksikkäämmältä suuremmilla rinnoilla, kapeammalla vyötäröllä ja vähän pidemmillä säärillä. Tunnetusti mustat ja latinot tykkäävät enemmän kurvikkaamista vartaloista, joten heille pitäisi tehdä sama tutkimus, mutta kyllä sitä voi ajatella tämän tutkimuksen tuloksen pitkälti pätevän eurooppalaisiin ja aasialaisiin.

Vaikka latinot tykkäisivät enemmän kurvikkaammasta vartalosta, niin näkemäni perusteella eivät eliittiin kuuluvat naiset ole erityisen kurvikkaita, mutta näin se taitaa nykyään olla yleisemmin, että jokseenkin barbiemainen vartalo nähdään eliitti naisen ulkonäköön kuuluvana vaikka välillä eliittiin kuuluva mies tykkäisi katsella kurvikkaita naisia.

We examined the role of body fat and muscle mass on the apparent health and attractiveness of male and female bodies. The amount of fat mass chosen to optimise the healthy and attractive appearance of women’s bodies was slightly below the healthy range. Both male and female observers chose significantly less fat mass to optimise the attractiveness of women’s bodies than to optimise the healthy appearance of women’s bodies. 
This suggests that previous studies’ findings of lower BMI preference to optimise attractiveness than to optimise healthy appearance of women’s bodies is driven by a preference for lower fat, rather than lower muscle mass. 
It is also consistent with the hypothesis that internalization of the thin ideal in affluent Western populations may be driving the attractiveness preferences for women’s bodies, and future studies should examine the role of internalization of thin ideals in determining perceptions of ideal healthy and attractive body composition.
For men’s bodies, the amount of muscle and fat mass chosen to optimise attractiveness was similar to the amount chosen to optimise healthy appearance, and was in line with a physiologically healthy body composition. This is in line with the lean muscularity ideal for men’s bodies, and is also in line with the hypothesis that attraction is a mechanism for identifying a healthy mate [1].

Olen NewBeauty:n nettisivuja aina välillä esitellyt, mutta Issuu sivustolta tuli vastaan ilmaiseksi muutama lehti. Yhdestä niistä löytyi mukavia kuvia Stacy Keibler:stä, joka kertoilee omasta osaltaan ikääntymistä hidastavasta kauneudenhoidosta.

Tällä naisella voi havaita olevan samankaltaista vartaloa kuin yllä olevassa tutkimuksessa nähtiin kauniina tai terveenä, mutta sitä voisi tietenkin tutkia, onko naisen vartalossa rasvaprosentti parempi.

Kuten jo ylempänä toin esille näyttää tällainen vartalo helposti myös nuorekkaalta vaikka osa miehistä tykkää kurvikkaammista, mutta kyllä tällä naisella on kauneutta, josta taidetaan paljonkin länsimaissa tykätä.

Kuvissa voi myös nähdä NewBeauty kauneuslehden päätoimittajan, joka kertoilee ihonsa hoidosta tai sen värin tasoittamisesta. Näitä kauneuslehtiä selatessa on tullut vastaan mainoksia, joissa on kerrottu ihonvärin epätasaisuuden poistamisesta tai nuorentamisesta.

En kuitenkaan yhtään ihmettelisi, jos joku tummemman ihonvärin omaava käyttäisi samoja tuotteita tai palveluita ihonvärin yleisempään vaalentamiseen kuin kasvoissa olevien tummien pisteiden tai läiskien poistoon.
Issuu sivusto tietenkin tarjoaa mukavan paljon muuta luettavaa tai katsottavaa, että jää helposti moneksi tunniksi selaamaan lehtien sisältöä, jonka jälkeen ei enää jaksa tutkia. 

Innoistun varsinkin tutkimaan kanadalaista Elevate kauneuslehteä, josta poimin alle osaltaan kansikuvia, että nähtävästi kannessa olevat naiset ovat usein tavallisia malleja vaikka sitä voisi luulla jotain julkkikseksi tai en ole tarkemmin tutkinut naisten taustoja.Alkuaan oli tarkoitus ainoastaan esitellä kuva, jossa näkyy ennen ja jälkeen kuvia rintoihin tehdyistä kauneusleikkauksista. Pitäisi näihin rintoihin tehtäviin kauneusleikkauksiin tarkemmin perehtyä, mutta kuvien perusteella näyttää siltä kuin kauneuskirurgi esittelisi tarkoituksella helpommin kauniin ja suuremman näköiseksi tehtäviä rintoja.

Kuitenkin on sillä tavalla, että varsinkin iäkkäämmillä naisilla rinnat voivat olla jo hyvin voimakkaasti alaspäin venyneitä tai muutenkin osalla naisista rinnat voivat olla muodoltaan hyvin epäsymmetriset ja kaikkea muuta, joka jo vaatii kauneuskirurgilta huomattavia taitoja, jota eivät nämä kuvat kuitenkaan täysin osoita vaikka pientä normaalia epäsymmetriaa onkin korjattu.

Eipä näissä ennen kuvan rinnoissa vikaa ole, mutta se on tietenkin jokaisen omaa näkemystä, mutta jos rinnat poikkeavat huomattavan paljon tällaisesta ulkonäöstä, niin ei näkemäni perusteella kauneuskirurgit aina saa rinnoista erityisen kauniita, jos vaikka rintojen halutaan olevan ulkonäöltään samanlaiset kuin ennen tai varsinkin jälkeen kuvissa.

Sitä voi aina välillä nähdä kauneuskirurgin selvästi rumentaneen naisen rintoja vaikka niissä ei ollut alunperin mitään vikaa. Kauneuskirurgi on voinut tehdä rintojen alle epäsymmetriset leikkaukset, joista implantti on laitettu rintojen alle ja vaikka tarkoitus on saada arpi piiloon on toisessa rinnassa arpi selvästi esillä.

Osassa tapauksista nainen voi itsekin olla syyllinen rumiin rintoihin, koska halusi liian suuret tai vääränlaiset implantit, jonka takia rinnat näyttävät omituisen epämuodostuneilta. Vaikka ei alkuaan näyttäisi erityisen rumilta, niin liittyyhän näihin leikkauksiin aina myös riskejä, että ajan kuluessa implanttien takia rinnat muuttuvat omituisen ruman näköisiksi.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - Natural Breast Enhancement - Wish Pics
I would say most women are not happy [with their breasts]. I took a bunch of slides of women's breasts, as part of a slide show I put together, and every single woman who took off her shirt for me, had something to say, "Like, my breasts used to be great, but now they're saggy." Or, "I bet I've got the smallest breasts you've ever seen." So, unfortunately, many of them are not happy.
But you know, of the women I interviewed, the ones that were happiest with their breasts were the women while they were breastfeeding. They weren't thinking about, "Is it too small? Is it too big?" It's just doing something wonderful.
[...] 
Well, we do have a peculiar obsession with breasts in this culture. A lot of people think it's just the human nature to be fascinated with breasts but in many cultures, breasts aren't sexual at all. I interviewed a young anthropologist working with women in Mali, in a country in Africa where women go around with bare breasts. They're always feeding their babies. 
And when she told them that in our culture men are fascinated with breasts there was an instant of shock. The women burst out laughing. They laughed so hard, they fell on the floor. They said, "You mean, men act like babies?
Lähde - Fake look vs. natural look - Everything’s neatly tucked away

Yllä olevasta ensimmäisestä lähde linkistä pääsee tutkimaan mielenkiintoista sivustoa, jossa naiset osaltaan esittelevät kaikenlaisia rintoja, jotka eivät aina näytä yleisemmin kauniina pidetyiltä, joita voi nähdä aikuisviihteessä, mutta se sitten aiheuttaa ulkonäköhuolia. Osa naisista ei esim. uskalla mennä uimarannalle pienten rintojen takia ja osalla naisista rinnat voivat olla hyvin epäsymmetriset.

Alla olevan lainauksen osalta voi enemmän lukea lähde linkin kautta ja katsella kuvia rinnoista nopeasti klikkaamalla kuvia ennen kuin sivusto vaatii rekisteröitymistä. Tämän naisen osalta havaitsin heti naisella olleen kauneusleikkauksista huolimatta omituiset rinnat, joiden ulkonäköä hän halusi vielä parantaa uudella rintoja nostavalla leikkauksella.
Since I had very little prior knowledge regarding implants and augmentations, I was shocked to hear that my breasts were not "ideal" to begin with, let alone "very difficult" to deal with! Regardless, I went on with the surgery and decided on 310cc saline HP implants, under the muscle. 
The doctor warned me that they would look strange, high, and flat post-surgery, so I was not upset when I saw them (although I was pretty bummed that they didn't look like some of the girls' on this site, who have perfect boobies 1 day post op). They essentially looked like lima beans, with my nipple roughly an inch above the bottom of my breast fold.

Google kuvahaun kautta tuli vastaan mielenkiintoisia kuvia ja myös niihin liittyviä kirjoituksia. Lisäksi poimin panamalaisesta tutkimuksesta kaavioita kuvaan, jossa on kysytty nuorilta panamalaisilta kauneusihanteista, millaisen ulkonäön itse haluaisi omata ja kaikkea muutakin.

Tietenkin sitä olisi voinut etsiä panamalaisilta sivuilta kuvia, että millaista ulkonäköä näkyy yleisemmin julkkiksilla tai millaista ulkonäköä väitetään kauniiksi, mutta en kuvaa tehdessä jaksanut alkaa tutkimaan tarkemmin Panamaan liittyviä sivustoja ja lehtiä.

Kyllä sitä yleensä väitetään länsimailla tai Yhdysvalloilla olevan vaikutusta maailmalla vaikka se ei täysin pitäisi enää paikkaansa, mutta tässä mielessä yhdistelemällä Yhdysvaltoihin liittyviä kuvia panamalaiseen kyselytutkimukseen ei ole huono asia.

Näissä kuvissa on osaltaan kyse siitä kuinka jo pidemmän aikaa ja varsinkin tänä päivänä voidaan suuresti vaikuttaa kauneusihanteisiin väittämällä tietynlaista ulkonäköä kauniiksi, kuten esim. Shape aikakauslehti, johon pitäisi tarkemmin perehtyä.

Eihän sitä ennen vanhaan taidettu nähdä ulkonäössä samassa määrin vikaa, mutta tänä päivänä sitä voidaan kuvissa esittää paljon esim. Time aikakauslehden kannessa olevan näköisiä neniä, jonka tuloksena moni näkee omassa nenässä vikaa vaikka päälle sata vuotta sitten ei olisi nähnyt nenässään mitään vikaa tai omassa etnisessä ryhmässä ennen kuin muutti asumaan yleisemmin erilaisen tai pienemmän nenän omaavan etnisen ryhmän keskuuteen.

Tässä on jossain määrin myös tapahtumassa ulkonäön samankaltaistumista, jos kuitenkin kauneusleikkauksilla pyritään luomaan aika samanlaista ulkonäköä, jonka takia esim. aasialainen nainen ei näytä enää selvästi aasialaiselta, jos silmistä tehdään avautuneemman näköisiä ja nenistä kapeampia korkeampia. 

Eihän tällaiset muutokset ulkonäköön aina ole tarpeellisia, mutta jos tietynlaista ulkonäköä näkee paljon aasialaisilla julkkiksilla, niin se osaltaan innostaa ulkonäön muuttamiseen. Laitoin alle myös lainauksen nähtävästi vielä keskeneräisestä tutkimuksesta, jossa on tarkoitus kysyä libanonilaisilta naisilta kauneusleikkauksista ja kaikkea muutakin. Lähde linkin kautta voi katsoa tutkimuksen tekijän ulkonäköä.

Time aikakauslehden kirjoitus on kyllä mielenkiintoista luettavaa, että siinä tuodaan esille kuinka enää ei samassa määrin hävettäisi kauneudenhoitoa vaan voidaan jo ihmetellä, miksi varsinkin joku nainen ei nuorenna tai kaunista ulkonäköään, jos se on mahdollista. 

Siinä osaltaan myös kerrotaan feministin käyneen nenäleikkauksessa, äidin halunneen nuorentaa ulkonäköään, jotta ei luultaisi isoäidiksi ja myös miesten kasvaneesta halusta kaunistaa ulkonäköään, josta yksi mies kertoi naisten tykänneen.

This moralization of aesthetics is mostly our society’s way of controlling what it deems too sexual or too vain. “Our unease with the technological modification of the body hasn’t gone away. We’ve merely refined our judgment about it,” explains Pitts-Taylor. “We have this increasing tolerance for the anatomically improbable for women. A 36D breast size doesn’t look nonhuman to us even if the waist is 21 inches. Anything more than that in either direction makes us increasingly uncomfortable.” 
And, yes, Pitts-Taylor has had surgery. We’ve gotten to the point where even the chair of feminist, gender and sexuality studies at Wesleyan has had a nose job. And isn’t embarrassed to talk about it.
[...]
In a general sense from observation, the Lebanese public has been witnessing a decrease of natural beauty among women. This paper highlights how the media and society are exercising pressure on Lebanese women to follow a certain beauty ideal and standard and how the unnatural beauty is seemingly becoming unacceptable or perhaps undesirable in the society. 
For example, aging traits are apparently not acceptable, neither a big nose, small breasts, small lips or natural eyebrows – on the face of it this is how it seems due to some type of endorsing mechanism (e.g., media advertisements). The media along with society are making it hard for a woman to resist the temptations expressed in beauty commercials and the beauty standard of her peers, friends and family, which perhaps are also driven by the media.

Olen brasilialaisen Bella da Semana:n sivuja ja sieltä poimittuja kuvia ennenkin esitellyt. Tässä on ollut juttua vartalon muodoista kuinka länsimaissa aika paljon tykätään laihemmasta vartalosta vaikka kurvikkaampi vartalo olisi jossain määrin lisäämässä suosiota.

Poimin tämän alla olevan mallin Katlen:in etusivulta, mutta siinä voi myös mielenkiintoisesti nähdä meikkaaja ja kampaaja Larissa:n asettelemassa mallin hiuksia. Seuraavissa kuvissa voi myös nähdä kuvauskopterin, joka taitaa olla DJI Phantom.

Kuvauskopteri taitaa olla tosi mukava lisä kuvaamisesta tykkääville ja sitä työkseen tekeville. Enää ei tarvitse kuvaamisen takia lentää oikealla helikopterilla vaan voi olla turvallisesti tai edullisemmin maassa ja lennättää kuvauskopteria, jos haluaa saada hienon kuvan esim. suuresta yleisöstä, rakennuksista ja viranomaisten voisi kuvitella käyttävän sitä kasvavassa määrin etsinnöissä tai valvonnassa.

Palatakseni kuitenkin vartalon muotoihin, niin näillä latino naisilla näyttää yleensä vartalo olevan suurin piirtein alla oleva. Kyllä länsimaalaisilla sivustoilla näkyy hyvin kurvikkaita ja myös suuret aidot rinnat omaavia naisia vaikka tällä alla olevalla naisella taitaa olla kuvien perusteella implantit. 

Kuitenkin yksi ulkonäöllinen ero vartalon osalta länsimaiden kurvikkaisiin naisiin taitaa olla usein siinä, että latino naiset tykkäävät myös paljon voimistella takapuoltaan ja muutenkin vartaloaan kiinteämmäksi. Tämä on tietenkin jokaisen omaa naismakua tykkääkö enemmän kiinteämmästä lihaksikkaammasta vai pehmeämmästä vartalosta naisella.Googlen kuvahausta miehestä enemmän naisen näköiseksi muuttaviin kauneusleikkauksiin liittyviä kuvia katsoessa päädyin thaimaalaisen Kamol sairaalan sivuille, jonka Facebook sivuilta poimin kuvia liittyen Miss Grand International missikilpailuun.

Tässä tapauksessa kuvissa ei ole miehiä vaikka eipä sitä Thaimaan tapauksessa voi olla varma, jossa myös järjestetään naiselta näyttäville miehille missikilpailuja, joissa voisi kuvitella monella oikealla naisella olevan vaikeaa pärjätä.

Keskimmäisessä kuvassa voi havaita vaaleahiuksisen australialaisen naisen olevan tällä hetkellä Miss Grand International ja hänen vieressä oikealla on vuoden 2014 missi, joka on syntyjään puertoricolainen. Näissä muissa kuvissa näyttäisi olevan kyse thaimaalaisista naisista, joista joku valitaan edustamaan monikansalliseen missikilpailuun.

Wikipediassa kerrotaan kuinka missin tulee kauneudellaan pyrkiä estämään sotia ja väkivaltaa, että varmaan tässä kilpailussa huomioidaan muitakin tekijöitä kuin ulkonäköä. Kuka missiehdokas osaa pitää hienoimman tunteellisen sodan ja väkivallan vastaisen puheen.

Ulkonäön osalta tällaiset missikilpailut ovat jokseenkin huonoja, koska kyllä missiehdokkaiden joukossa on monella tavalla kauniita naisia, mutta heidän joukosta on lopulta pakko valita jollain tavalla missi. Tällöin sen täytyisi enemmän perustua muihin kuin ulkonäöllisiin tekijöihin vaikka ihmiset taitavat tästä huolimatta yleensä ajatella kyse olevan ulkonäöstä.Alta vasemmalta löytyy vähän aikaa sitten julkaistu tutkimus, jota pääsee tiettävästi vuoden kuluttua ilmaiseksi lukemaan, mutta sen voi jo nyt lukea ilmaiseksi Deepdyve sivustolla viiden minuutin ajan. Aika on tietenkin lyhyt, mutta tällöin kannattaa käyttää esim. jotain kuvankaappaus ohjelmaa.

Tässä tutkimuksessa pyydettiin alla olevien kuvien osalta arvostelemaan iäkkäiden naisten kasvoja kuinka terveiltä näyttävät, joista lopulta pienestä osasta kaikkien terveinä nähdyistä ja vähemmän terveinä nähdyistä kuvista luotiin kaksi keskimääräistä kuvaa.

Tällöin voidaan osaltaan verrata terveempiä tai kauniimpia kasvoja vähemmän kauniisiin tai terveisiin kasvoihin, jotka ovat oikealla. Tässä voi jo omin silmin havaita oikealla olevalla keskiarvolla olevan tummemmat silmänaluset, joten tämä ei tietenkään ihmisiä yleisesti miellytä vaan aiheuttaa esim. väsyneen ulkonäön, jonka takia ihmisillä on muutenkin suuri halu vaalentaa kyseistä kohtaa.

Lisäksi tutkimuksessa havaitaan vähän punertavien poskien olevan terveemmän näköiset ja tätäkin punertavaa ulkonäköä varsinkin naiset usein meikkaamalla lisäävät. Vasemmassa kuvassa näyttäisi silmät olevan avautuneemman näköiset, joten sekin lisää kauneutta. Jos tällainen nainen olisi oikeasti olemassa, niin ei pitäisi olla vaikeaa tehdä hänestä vieläkin nuoremman kauniimman näköinen.

Oikealle poimin pari kuvaa, jotka tulivat Googlen kuvahausta vastaan etsiessäni kuvia ulkonäköä nuorentavista tai kaunistavista hoidoista. Katsomalla nuorten kasvoja tai omia nuoruuden kuvia löytää niistä helposti vastauksia, että millaisia muutoksia täytyy tehdä ikääntyneemmän naisen tai miehen ulkonäköön, jotta näyttäisi kauniimmalta tai nuoremmalta.

The desire for a “healthy tan” in the second half of the 20th century has led to dramatic increases in skin cancer and premature aging of the skin. 
Damage from ultraviolet (UV) light exposure is responsible for almost 80% of the skin changes commonly attributed to the aging process. The biggest sources of UV light are the sun and indoor tanning beds.