26. kesäkuuta 2016

Lapsenomaiset kasvot, VLS 0.7, Stroma Medical, Whitenicious, Guary ja tilastoja

Katselin Googlen kuvahausta, että mitä löytyy hakusanoilla neoteny ja paedomorphism. Aika vähän löytyi äkkiseltään mielenkiintoisia kuvia vaikka joukossa näytti olevan paljon kuvia tästä blogista. Olen aika paljon myös kirjoitellut nuorekkaasta ulkonäöstä ja neoteniasta, joten sen takia Google löytää paljon kuvia tästä blogista, jos muut ihmiset eivät samassa määrin näitä asioita käsittele.

Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi olevan Australian alkuasukkaan näköinen nainen, että on kyllä mielenkiintoiset kasvonpiirteet. Siinä väitetään kyseessä olevan kaksi eri lajia, mutta lajin määrittelyssä lähdetään yleensä siitä voiko saada lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. 

Ei tämä täysin pidä paikkaansa, koska onhan esim. jääkarhu luokiteltu omaksi lajiksi vaikka se pystyy saamaan jälkeläisiä harmaakarhun kanssa. Kuitenkin on selvää, että eurooppalaisetkin ovat tehneet lapsia Australian alkuasukkaiden kanssa, joten tällöin ei voida kutsua eri lajeiksi vaikka ulkonäön osalta varmaan alalajin kriteerit täyttyvät vai kuinka moni eurooppalainen näyttää tältä naiselta.

Kauneudessa ei näytä olevan täysin kyse neoteniasta vaikka kasvonpiirteiden osalta sellaista olisi havaittavissa. Jos ajatellaan vauvojen myös eurooppalaisten ulkonäköä, niin nenä on usein samankaltainen kuin monilla esim. filippiiniläisillä ollen ylhäältä matala ja alhaalta vähän pullea. 

Kuitenkaan ihmiset eivät näytä täysin tykkäävän tällaisesta ulkonäöstä aikuisella vaan nenässä tulee olla sopivasti korkeutta ja alhaalla kapeutta. Vartalon osalta tietenkin ulkonäöllinen ero lapsen ulkonäköön on yleensä huomattava naisella lantion ollen leveämpi, vartalon pidempi ja rintojen suuremmat.Alla ensimmäisessä lainauksessa kerrotaan keskimääräisiä eroja eurooppalaisten ja aasialaisten välillä ulkonäössä, jotka pitävät jo silmämääräisesti paikkaansa. Siinä kerrotaan kuinka aasialaisilla näyttää paljonkin ilmenevän jokseenkin vauvamaista ulkonäköä, kun taas eurooppalaisilla tahtoo kasvonpiirteet yleisemmin kehittyä aikuismaisemmiksi.

Ihmisten ulkonäköön vaikuttaa seksuaalivalinta ja luonnonvalinta, että aasialaisten ulkonäön on yleensä ajateltu johtuvan hyvin kylmään ilmastoon sopeutumisesta ja eurooppalaisilla ilmenevä eteenpäin työntyvä kasvon keskiosa korkealla nenällä taitaa johtua jokseenkin kylmään ja vuoristoiseen elinympäristöön sopeutumisesta.

Ihmisten ulkonäkö ei nykyään täysin vastaa elinympäristöä johtuen osaltaan jo tuhansien vuosien aikana tapahtuneesta liikkumisesta ja onhan lopulta kasvavassa määrin ollut seksuaalivalinnalla vaikutusta.

Nykyään puhutaan paljon rasismista, mutta on sellainen epäily, että Euroopassakin on mahdollisesti ilmennyt tuhansien vuosien aikana syrjintää jokseenkin afrikkalaisen ulkonäön omaavia ihmisiä kohtaan vaikka ovat olleet eurooppalaisia.

Tällä tarkoitan esim. suun alueella havaittavaa prognatismia tai eteenpäin työntymistä, leveää lättänää nenää ja tummaa ihonväriä. Jos tällaista syrjintää on esiintynyt on se osaltaan muuttanut eurooppalaisia keskimäärin enemmän eurooppalaisemman näköiseksi. 

Tällä hetkellä ihmisillä näyttää asenteet olevan myönteisempiä jokseenkin negridistä ulkonäköä kohtaan, mutta eipä taida leveästä lättänästä nenästä tulla ikinä kauneusihannetta Euroopassa vaikka sellaisen ulkonäön omaavien määrä kasvaisi sekarotuisten parisuhteiden ja maahanmuuton takia.

Lisäksi toisessa lainauksessa kerrotaan aasialaisten halussa vaalentaa ihonväriä olevan kyse ihonvärin tasoittamisesta. Tämä on sellainen asia, joka jää usein mainitsematta ihonvärin vaalentamisesta kerrottaessa.

Tietenkin filippiiniläisten, thaimaalaisten ja muiden tummemman ihonvärin omaavien osalta kyse on usein myös ihonvärin vaalentamisesta. Kuitenkin Kiinan ja Japanin osalta vaalean tasaisen ihonvärin näkemisessä kauniina on kyse vanhasta kauneusihanteesta, johon ei ole ollut eurooppalaisilla vaikutusta.
Traditionally, Asians have been thought to age more gracefully than Caucasians. The resistance to aging in the Asian patient was credited to the thicker dermis of Asian skin that contains greater collagen and the darker pigment that protects against photoaging. Although these statements are true, the authors propose a new paradigm that explains how the illusion of Asian youthfulness may be understood. 
The “baby model” purports that the Asian face has many attributes similar to an infant, including a wider and rounder face, higher eyebrow, fuller upper lid, lower nasal bridge, flatter midface, apparently more protuberant lips, and more receded chin. These commonalities between the infant and the Asian compel the viewer to perceive the Asian face as more youthful. 
However, the Asian face is subjected to a greater amount of gravitational force due to weaker skeletal support, heavier soft tissue, larger amount of malar fat, thicker skin, and a weaker chin. Facial rejuvenative surgery should always be cognizant of the propensity of the Asian skin to unfavorable healing, need for greater tissue suspension, and more conspicuous temporal alopecia.
[...] 
A high-level cosmetic executive once told me that the roots of the pale skin Asian beauty ideal have more to do with a desire for unblemished skin, since aging manifests on Asian skin with spots, rather than wrinkles. 
When I repeated this theory to Dr. Anne Chapas, board certified dermatologist and Medical Director of Union Square Dermatology, she agreed that it makes sense. People who have darker complexions tend to have more melanin in their skin. “They have so much natural melanin in the skin, they don’t get the sun damage that cause wrinkles. 
Sun damage causes more uneven pigmentation," she told us. "It’s not unusual to see someone of Asian, Latin, or African American descent come to see me and tell me that as they’re getting older, their skin is more pigmented and they’re looking for something to even it out.” Looking at the perennially unlined face of my 85-year-old grandmother, I’m inclined to agree.Muita tutkimuksia etsiessä tuli vastaan muutaman vuoden vanha puolalainen tutkimus painoindeksistä ja vyötärö–lantio-suhteesta. Olen tällaisia tutkimuksia paljonkin esitellyt, että ei sitä aina muista olenko tämän jo näyttänyt. 

Poimin kuvan täytteeksi filippiiniläisen kauneuskirurgin blogista kuvia naisista uimapuvuissa, jossa voi myös ihmetellä naisten erilaista ihonväriä, että moni eurooppalainen haluaa omata jokseenkin oranssimaista ja ruskeampaa ihonväriä tai miten tämän ihonvärin jokainen näkee.

Tässä tutkimuksessa havaitaan sama asia kuin aiemmin esittelemässäni australialaisessa tutkimuksessa, että painoindeksin osalta on tykätty enemmän normaalia alipainoisesta vartalosta. Voisi kuitenkin olla järkevämpää näyttää oikeita kuvia naisten vartaloista, koska tällaisiin kuviin taitaa liittyä myös vääristäviä tekijöitä.

Sitä voisi ajatella miesten tykkäävän vähän enemmän kurvikkaammasta tai paksummasta vartalosta naisella, mutta ainakin tämän tutkimuksen perusteella kummatkin sukupuolet ovat keskimäärin tykänneet painoindeksistä 17,3 normaalin painoindeksin ollen 18,5. Vyötärö–lantio-suhteen osalta naiset ovat tykänneet keskimäärin enemmän naisellisemmasta vartalon muodosta 0,66 ja miehet 0,7. 

Eipä näitä lukuja kannata täysin vakavasti ottaa, mutta tietenkin tutkimusten perusteella länsimaissa tykätään paljonkin naisella lähempänä 18,5 olevasta kuin 25 olevasta painoindeksistä, jotka kummatkin ovat normaalin painon rajoissa. Vyötärö–lantio-suhteen osalta tutkimuksissa usein mainitaan 0,7, mutta se voi myös olla alhaisempi.Katselin silmän värin muuttamista laserilla kehittävän Stroma Medical:in keskustelupalstaa, josta löytyy harmillisen vähän mielenkiintoisia kommentteja koskien ihmisten halua muuttaa silmien väriä. Huomattavassa osassa kommenteista vaan ihmetellään, että kuinka kauan tässä vielä täytyy odotella vaikka Stroma Medical on jo useiden vuosien ajan luvannut tuoda laserin saataville.

Stroma:n työntekijät näyttävät keskustelupalstalla aina välillä kommentoivan, joista osassa on voimakkaasti kritisoitu esim. espanjalaisen Eyecos klinikan tarjoamaa silmän värin muuttamista kuinka se olisi rikollista, aiheuttaisi ihmisten silmille haittaa ja huonoja tuloksia. Eyecos:in väitetään käyttävän tavallista silmälääkärien käyttämää laseria, jota ei ole suunniteltu melaniinin poistoon.

Tätä pitäisi enemmän tutkia ja se olisi oikeastaan Espanjan viranomaisten tehtävä, mutta kaipa viranomaiset eivät näe siinä suuria ongelmia, eikä myöskään Stroma Medical:in mahdollisten patenttien rikkomista. Onhan se hienoa, jos Stroma Medical haluaa olla täysin varma oman laserin toimivuudesta, mutta olisi hyvä myös pitää kiinni lupauksista tuoda laser saataville.

Kuitenkin alla olevassa lainauksessa voi havaita naisen pohtivan kaikenlaisia myös erikoisia syitä. Nainen itse kertoo käyttäneensä värilinssejä, mutta niistä aiheutuvien haittojen takia haluaisi muuttaa laserilla silmien väriä. Nainen kertoo tykkäävänsä ei ruskeista tai vaaleamman värisistä silmistä ja nähtävästi kokemukset värilinssien vaikutuksesta ulkonäköön ovat olleet myönteisiä.

Nämä ihmisten halut muuttaa silmien väriä ovat kyllä mielenkiintoisia. Siinä voi ajatella olevan osaltaan kyse länsimaiden tai enemmistön vaikutuksesta. Sitä on myös usein kerrottu kuinka ruskeasilmäinen on tuntenut itsensä poikkeavaksi perheessä, jos vaikka äidillä on ollut vaalean väriset silmät. 

Tämä taitaa olla jossain määrin lisääntynyttä huolta monietnisten ja varsinkin Euroopan ulkopuolisten kanssa muodostettujen parisuhteiden takia, joissa tietenkin lapsilla tahtoo olla yleensä hyvin ruskeat silmät vaikka voihan esim. turkkilaisten kanssa suomalainen saada vaaleampia lapsia, koska turkkilaisilla taitaa olla paljon vaaleampaa ulkonäköä aiheuttavia geenejä resessiivinä.

Kosmetiikkakuvastoissa voi usein havaita kuvissa olevilla naisilla olevan muut kuin ruskeat silmät, että sekin taitaa osaltaan vaikuttaa naisiin. Suurin osa ihmisistä on ruskeasilmäisiä, joten senkin takia taitaa ilmetä halua omata erilaiset silmät.

Mitä olen kuvia katsellut, niin onhan vaaleamman värisillä silmillä ulkonäköön vaikutusta, että joku latino voi näyttää hyvin eurooppalaiselta esim. sinisten värilinssien tai laserilla vaalennettujen silmien takia. Tietenkin eurooppalaisilla ilmenee ruskeita silmiä, mutta toisaalta vaaleammilla silmillä on osaltaan eurooppalaisempaa ulkonäköä lisäävä vaikutus verrattuna varsinkin hyvin tummanruskeisiin silmiin.
Perhaps, news of this procedure attracted too many people that were wanting it done it for reasons that revealed serious mental disorders, and the researchers believed that they had made a mistake in potentially offering it to people. 
There were already all the people that were freaking out about that eye color lens implant surgery being "racist" and stuff. I, myself, was just tired of having to wear so much eye makeup to enhance my appearance, and I know what contact lenses have done for me in the past. Who doesn't want compliments on their appearance? 
Everyone thought my contact-ehnanced irises were real, and they were quite beautiful. I didn't lie about them though, and was readily honest about the fact that they were contact lenses. I could keep wearing those, but they are such a pain, and I would hate to damage my vision after successfully undergoing laser surgery to correct my nearsightedness. 
Perhaps, they didn't want to give people that would lie about theirs being surgically enhanced something to lie about. Perhaps, they were concerned about identity thieves. If they were required to provide a public record of all people that have had the procedure done, that would be less of a problem. 
Perhaps, some of the already blue-eyed people issued threats, and did not want the procedure released, as blue eyes would no longer be considered "rare." They can rest assured they theirs would always be their natural gift, and could walk with their heads held high. Speaking from my own experience, life can be a more positive experience for people with lighter-colored eyes. 
It has nothing to do with racism. They are just undeniably pleasant to look at. If people are willing to pay tons of cash for precious gemstones that reflect/scatter light, it is rather obvious why people would want something on their face that is reminiscent of such things.
[...] 
Ryan I can understand what you are talking about. But I challenge you with this question:" is anyone truly authentic"? 
This girl ( extremely vain girl) that falls in love with you in order to increase the chances of her child having blue eyes will likely pluck her eyebrows, making her cheekbones higher with makeup, pad her bra or have implants, straighten or process her hair with dyes or bleaches, maybe she had braces or a nose job etc etc etc 

Mustien ihonvärin vaalentamiseen liittyvissä tutkimuksissa mainitaan usein paljon kaikenlaisia erikoisia tuotteita, joita esim. myydään Jamaikalla ja Afrikassa. Monet näistä tuotteista näyttää olevan mustien omia vaikka en ole yleensä jaksanut tarkemmin tutkia. Tuotteilla voi myös havaita olevan erikoisia nimiä, kuten esim. Michael Jackson ja Half Caste.

Katselin pitkästä aikaa afrikkalaisen, mutta nykyisin Yhdysvalloissa elävän laulajan Dencian Whitenicious tuotteiden sivustoja. Tämä nainen on osaltaan aiheuttanut paljonkin keskustelua tai kritiikkiä ihonvärin vaalentamisesta, jota hän on itsekin tehnyt huomattavan paljon ja puolustanut oikeuttaan vaalentaa ihonväriä.

Mustista kuvia katsellessa näyttää heillä olevan samankaltaista ulkonäköä kuin monilla filippiiniläisillä, mutta se osaltaan selittyy pulleilla huulilla ja samankaltaisella nenällä, mutta tietenkin mustilla on usein erilaista ulkonäköä, että esim. otsan voi havaita olevan monilla vauvamaisen pyöristynyt.

Filippiinien osalta tulee huomata siellä elävän alkuperäisväestön olevan negriittoja, joilla on jokseenkin samankaltaista ulkonäköä kuin monilla mustilla. Kähärät hiukset ovat yleensä merkittävä tuntomerkki afrikkalaisuudesta, mutta samaa kähärää hiustyyppiä ilmenee negriitoilla.

Nähtävästi näitä Dencian tuotteita myydään ihonväriä tasoittavina, mutta osassa kuvista ihonväri näyttää huomattavan paljon vaaleammalta. Se voi myös olla kuvankäsittelyllä aikaan saatua, että tiettävästi mustat naiset tykkää myös paljon käyttää Instagram:ssa ulkonäköä valoisammaksi tai vaaleammaksi tekeviä filttereitä.

Alla olevissa kuvissa voi nähdä kaikenlaista mielenkiintoista kuinka Algeriassa mies järkyttyi nähdessään uuden vaimon ilman meikkiä ja vaatii nyt naiselta 16 964 euroa. Tähän tietenkin hyvin moni nainen syyllistyy, jos varsinkin käyttää hyvin paljon meikkiä, peruukkia tai hiuslisäkkeitä ja vaalentaa ihonväriä.

Tämän lisäksi on vielä kauneusleikkaukset, niin kasvavassa määrin miehet eivät enää tiedä naisen oikeaa ulkonäköä ja sitten kun syntyy lapsia, niin voisi kuvitella varsinkin monen mustan miehen ihmettelevän, miksi lapsella on hyvin kähärät hiukset, leveä lättänä nenä, tumman ruskea ihonväri vaikka äidillä oli kapeahko nenä, suorat hiukset ja vaalea ihonväri. 

Tietenkin lasten ulkonäöstä voi syyttää mustaa miestä, mutta varmaan nämä ulkonäön muuttamiset tulevat lisäämään isyystestien määriä. Eipä tilanne näytä täysin hyvältä naisen parinvalinnan kannalta, jos myös miehet kasvavassa määrin käyvät esim. nenäleikkauksissa, muuttavat laserilla silmien väriä ja tiedä mitä muuta tekevät.

Keltaisessa taustavärissä olevassa asiakkaan tekstissä tuodaan esille kuinka mustien tulisi enemmän tukea toisten mustien omistamia yrityksiä. Eipä taida tietenkään kaikilta mustilta tulla tukea, koska tässä on osaltaan kyse ihonvärin vaalentamisesta, jota Dencia tuo voimakkaasti esille omalla ulkonäöllä.

Tulee mieleen kuinka muistaakseni korealaiset omistaa Yhdysvalloissa paljonkin kauppoja, joissa myydään hiuslisäkkeitä ja peruukkeja. Tätäkin on jossain määrin kritisoitu, että miksi mustat antavat rahaa korealaisten omistamille yrityksille. Lisäksi on myös ollut sellaista juttua, että hiuksia maahantuovat yritykset ovat paljonkin korealaisten omistuksessa, jonka takia suositaan korealaisia kauppiaita.

Alla olevissa lainauksissa osaltaan kommentoidaan Half Caste voidetta, jonka väitetään muuttaneen ulkonäön sekarotuiseksi. Tämä on kyllä uskottavaa, että osa mustista voi näyttää mulateilta ihonvärin vaalentamisen jälkeen ja kun vielä suoristaa hiuksia tai käyttää peruukkia, niin ei enää vaikuta erityisen mustalta. Kuitenkin se riippuu myös kasvonpiirteistä, mutta eipä kaikilla mustilla ole erityisen voimakasta afrikkalaista ulkonäköä.

Kauneudessa ei varsinaisesti ole kyse ihonväristä, mutta joitakin mustia naisia katsoessa syntyy vaikutelma, että miehet tykkäisivät varmaan enemmän mustista naisista, jos olisivat vähän vaaleampia. Tietenkin eurooppalaisesta näkökulmasta kasvonpiirteiden olisi hyvä olla jokseenkin etiopialaiset, söpöt tai mulattimaiset, että liian voimakkaat negridiset kasvonpiirteet eivät varmana yleisemmin miellytä.

Tuosta video linkistä voi katsoa brittiläisen dermatologin kehumassa nigerialaisen Fab Empire:n tuotteita, joihin myös kuuluu Half Caste. Kehuja ei kuitenkaan ole musta britti vaan nuori valkoinen nainen. Tässä varmaan halutaan käyttää valkoista naista, koska silloin tuote saa enemmän arvoa tai uskottavuutta kuin vaan joku tuntematon musta kehuisi tuotetta vaikka dermatologi voi olla joku tavallinen valkoinen nainen, jolle on maksettu kehuista.

International cosmetic companies market skin bleaching products all over the world because of the widespread demands for these products. The companies tap into the complexion and racial norms that drives the practice of skin bleaching. There are some popular brands of skin bleaching products that show up in various countries around the world. 
Some popular skin bleaching products are Madre Pearle, Immediate Clear, Michael Jackson, Body Clear, African Queen Beauty Cream, Neoprozone Gel, Topiclear, Symba Cream, Nadinola Skin Fade Cream, Sure White, Maxi White and Clear Fast.
[...] 
yess i am using it. its been one month now and i am looking just like the name of the cream 😀 like a half caste. loving my skin
it made me super light, i look mixed race. and i love it. very flawless and amazingly glowing.
[...]
this snow white cream works! am looking like a real caucasian. so pale white and glowing. too flawless. i dnt have black yamayama knuckles or spots. i am stainlessly white. am elated! so glad. i bless the day i stumbled upon ur instagram page and found your company. i can’t even write it all. i am so happy. so white, so flawless. people have been asking me how i did, because it looks so good. i mean… not a single reaction, no spots, no dark knuckles, my ass is white. my pu**y is not dark too. i just dnt know how you guys do it. thank u miss fab and miss bedazzle.
I met her in Texas and I pleaded with my soul for a discount on the Snow white cream because it is FUCKING EXPENSIVE. My whole salary for 1 month for just 1 cream. She gave me a STRAIGHT NO! with her oyibo american accent that they are not running any Sales, that their prices are non-negotiable. 

Tuo ylempänä mainittu ilman meikkiä olleesta algerialaisesta naisesta kertovan uutisen kuva ei ole oikea vaan siinä näyttäisi olevan intialainen nainen. Eipä tässä tiedä, onko koko uutinen aito, koska muutamia vuosia sitten uutisoitiin kiinalaisesta miehestä, joka haastoi kauneusleikkauksia tehneen vaimonsa oikeuteen ruman lapsen takia.

Tähän tapaukseen on myös liitetty kuvia, joista yksi on poimittu japanilaiselta kauneusleikkaus sivustolta, jonka voi havaita alla vasemmalla ennen ja jälkeen kuvina. Toinen kuva on poimittu taiwanilaiselta kauneusleikkaus sivustolta, jossa näkyy kaksi aikuista suuremmilla silmillä ja kolme lasta pienen näköisillä silmillä. 

Tämän kuvan osalta on tiettävästi lasten silmistä tehty tarkoituksella vieläkin pienempiä, mutta tapaus on aiheuttanut surua kuvassa näkyvälle äitiä esittävälle taiwanilaiselle mallille Heidi Yeh:lle, joka kertoo menettäneensä tekaistun kuvan takia paljon töitä.

Heidi tuo myös esille ulkonäkönsä olevan aitoa vaikka voisi epäillä naisen käyneen silmäluomileikkauksessa, joka on hyvin yleistä Aasiassa, mutta voi hänellä olla luonnostaan avautuneemmat silmät ja voihan ne suuremmiksi meikata.

Oikealla yllä voi havaita ihottumasta kärsivän nuoren naisen, joka meikattuna näyttää varmaan monen mielestä kauniimmalta tai liian meikatulta. Eipä sitä naisen varsinaisesti tarvitse olla erityisen meikattu vaan tärkeää olisi saada voiteilla ja muulla kauneudenhoidolla ihosta kaunis, eikä tällöin myöskään moni mies yhtä paljon ihmettelisi naisten huomattavan erilaista ulkonäköä ilman meikkiä.Nähtävästi viime aikoina on aiheuttanut keskustelua tai uutisointia afroamerikkalainen laulaja Azealia Banks, joka on alkanut vaalentamaan tai tasoittamaan ihonväriä käyttämällä aiemmin mainittuja Whitenicious tuotteita. Azealian kommenttien perusteella hänen ihonvärin vaalentamiseen olisivat myös syynä miehet, koska tykkäävät enemmän vaaleaihoisista naisista, mutta muutenkin tummempi ihoisia naisia kohtaan ilmenisi jonkinlaista syrjintää.

Kyllä sitä voi ymmärtää Azealian huolia, että Yhdysvalloissa tietenkin tutkimusten ja keskustelupalstojen perusteella suositaan paljon enemmän vaaleamman ihonvärin omaavia mustia naisia, joiden kanssa huomattavan paljon myös menestyneet mustat miehet pariutuvat ellei valkoista tai jotain muuta naista ota. 

Jos ajatellaan valkoisia tai eurooppalaisia, niin tietenkin vaaleaihoisista mustista naisista taidetaan enemmän tykätä, koska ovat osaltaan ihonväriltään enemmän samankaltaisia. Tämän takia vaaleampi ihoisista tai jokseenkin eurokeskisimmistä mustista tai mulatti naisista voi nähdä enemmän kuvia lehdissä tai heitä esim. suositaan näyttelijöinä ja malleina.

Oikealla oleva pariskunta ei liity Azealiaan vaan musta mies Antigua ja Barbuda:sta oli aikanaan YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, mutta kuvassa voi samalla nähdä naisen olevan selvästi vaaleampi, nenän kapean korkea ja hiusten vaalean suorat.

Naisella jokseenkin tällaisen ulkonäön näkeminen kauniina sanotaan yleensä johtuvan kolonialismista, jossa eliitti ja vallassa olevat eurooppalaiset pitivät enemmän eurooppalaisempaa ulkonäköä naisella kauniina. Onhan tässä myös edelleenkin jossain määrin kyse enemmistön vaikutuksesta, että eurooppalaisen näköiset naiset ovat paljonkin esillä länsimaissa.

Jos ajatellaan näitä keskimääräisiä ulkonäöllisiä eroja mustien ja eurooppalaisten välillä, niin mustilla on paljokin ulkonäköä, joka poikkeaa länsimaalaisesta kauneusihanteesta tai ulkonäöstä, josta eurooppalaiset miehet näyttävät yleisemmin tykkäävän. 

Nämä ulkonäölliset erot liittyvät osaltaan hiuksiin, että aitojen mustien hiukset eivät ole eurooppalaisesta näkökulmasta kauniita, jos naisella kuitenkin tulisi olla jokseenkin pitkät kiiltävät hiukset. Tämän asian taitaa myös ymmärtää moni mustan miehen kanssa pariutunut valkoinen nainen vaikka miehellä saakin olla kaljupää tai kähärät hiukset.

Osalla mustista naisista nenä on liian leveän lättänän näköinen näkyvillä sieraimilla, niin tällainen ulkonäkö ei eurooppalaisesta, eikä nähtävästi aasialaisesta näkökulmasta ole erityisen kaunis. 

Tutkimusten perusteella miehet näyttävät yleisesti tykkäävän vaaleammasta kuin tumman ruskeasta ihonväristä naisella, joten tämäkin vähentää monen miehen mielenkiintoa mustaan naiseen vaikka muuten vaikuttaisi kauniilta.

Vaaleammalla ihonvärillä näyttää myös olevan vaikutusta siihen kuinka esim. meikatut silmät näkyvät. Muutenkin vaaleampi ihonväri lisää naisen näkyvyyttä, joten tämän voi myös ajatella olevan syy, miksi yleisemmin vaaleammasta ihonväristä naisella tykätään. Tästä huolimatta tulisi kuitenkin varsinkin mustien miesten pyrkiä enemmän arvostamaan aidompaa ulkonäköä mustalla naisella.

The participants who bleach do not suffer from body image disturbance. Self-reports reveal that they bleach to acquire beauty, attract a partner, elude the police, and market skin bleaching products. The practice is a style that is fashionable and popular and it makes some participants feel good, while others are fans of a popular musical artiste who bleaches his skin. 
Participants bleach because of the perceived personal, social and entrepreneurial benefits of the practice and not because they are preoccupied and concerned with their body image based on skin color.
[...] 
It is believed that the most common reasons for using skin-lightening products is the notion of colorism, meaning the preference for lighter skin and a social hierarchy based on skin tone. 
Other reasons for continued use of skin-lightening cosmetics include combating uneven skin tone, reducing the signs of aging, and treating other dermatological problems including “acne, melasma, and post inflammatory hyperpigmentation.”
[...] 
The aim of this study was to investigate the use of skin lighteners and its social correlates in university students from 26 low, middle income, and emerging economy countries. Using anonymous questionnaires, data were collected from 19 624 undergraduate university students (mean age 20.8, SD 2.8) from 27 universities in 26 countries across Asia, Africa, and the Americas. 
Multivariate logistic regression analysis was used to identify associations between socio-demographic, social, health risk, mental health and abuse, and the use of skin lighteners. Overall, the prevalence of previous 12-month skin lightener use was 24.5, and 16.7% in male and 30.0% in female students. The use of skin lighteners varied by country, ranging from 0% in Turkey to 83.8% in Thailand. 

Ylempänä laitoin linkin japanilaiselle kauneusleikkaus sivustolle, niin sen etusivun kautta tuli vastaan Ageha aikakauslehti, joka kuvien perusteella näyttäisi liittyvän japanilaiseen Guary nuorisotyylin. Alla olevista kuvista voi osaltaan nähdä naisten olevan värikkään näköisiä suurilla silmillä ja kapean korkealla nenällä.

Tämä taitaa kuitenkin olla pienelle osalle japanilaisista naisista mielenkiintoista tyyliä, että suurin osa varsinkin vanhemmista naisista pitää ulkonäkönsä enemmän japanilaisena myös tummemman hiuksen osalta. 

Japanilaisia sivustoja ja muutenkin kuvia naisista katsoessa on koko ajan havaittavissa osaltaan söpöyttä ja muutenkin kauneutta, että on mukava katsella, mutta se selittyy osaltaan ylempänä mainituilla ulkonäöllisillä tekijöillä ja muutenkin kuvissa näkyy usein hymyä.

Muistaakseni tilastojen mukaan Japanissa tehdään paljonkin silmäluomileikkauksia, joka osaltaan selittää monien naisten näyttäviä tai avautuneempia silmiä. Japanissa ei kuitenkaan tehdä erityisen paljon esim. nenäleikkauksia, joten japanilaiset ovat enemmän tyytyväisiä nenänsä ulkonäköön, jonka osalta myös ilmenee luonnostaan kapean korkeaa nenätyyppiä. 

Olen sellaista ajatellut, että japanilaiset osaavat paremmin arvostaa omaa ulkonäköä verrattuna korealaisiin, joka on hyvä asia ja samalla tavalla pitäisi korealaisten tehdä. Näitä japanilaisia katsoessa voi huomata heillä olevan erilaista ulkonäköä verrattuna korealaisiin vaikka yleensä on tapana sanoa aasialaisten olevan samannäköisiä, mutta siinä on osaltaan kyse oppimisesta, että täytyy vaan katsella paljon tässä tapauksessa aasialaisia.

The face shape selected by Caucasian subjects as most attractive (from the shape range available) was significantly feminized for both the Caucasian female face (mean level of feminization was 24.2%; t49¼ 7:6, P , 0:001) and the Japanese female face continua (mean 10.2%; t49¼ 2:3, P ¼ 0:027). Japanese subjects also selected significantly feminized versions of the female stimuli for both the Japanese (mean 22.9%; t41¼ 7:6, P ¼ 0:001) and the Caucasian (mean 15.3%; t41¼ 4:5, P ¼ 0:001) female face continua.
[...] 
The preferences found here indicate a selection pressure on the evolution of face shape that acts against pronounced differences between males and females and, as more-feminine face shapes are perceived as younger, the preferences would encourage a youthful, neotonous appearance in the species generally.

Tykkään aina välillä kertoa muistinvaraisesti asioita, koska sitä ei aina jaksa etsiä tarkempaa tietoa tai sitä voi olla vaikeaa äkkiseltään löytää. Kuitenkin alla olisi tilastoja, joista vasemmalla olevat liittyvät Yhdysvaltoihin ja oikealla olevissa taulukoissa voi myös havaita kauneusleikkausten ja muiden hoitojen määriä myös muissa valtioissa.

Tarkoitus oli vaan tarkastella oikealla olevia tietoja, mutta vasemmalla voi myös havaita huomattavan osan kauneusleikkauksista ja muista hoidoista tehtävän naisille. Tähän voi ajatella olevan monia syitä, että ikääntyminen, lasten synnyttäminen ja monet muut asiat vaikuttavat kielteisesti naisen ulkonäköön, koska naisella kuitenkin tykätään hyvin nuorekkaasta ulkonäöstä.

Eivät nämä kaikki kauneusleikkaukset aina ole tarpeellisia, että Yhdysvalloissa taidetaan hyvin paljon tykätä suurista rinnoista naisilla, joka sitten innostaa myös monia kauniit nuorekkaat rinnat omaavia naisia suurentamaan rintoja vaikka samanlaista halua ei olisi Euroopassa.

Vasemmalla alimmassa kuvassa voi nähdä ulkonäön perusteella myös eurooppalaisen naisen, että kauneusleikkaus sivustoilla muutenkin näkyy esikuvina eurooppalaisia naisia, mutta yksi syy taitaa olla asiakkaissa, jotka ovat ainakin Yhdysvalloissa suurelta osin valkoisia. Googlen kuvahaun avulla selvisi kuvan omistavan nimen ja maan perusteella Viron venäläinen valokuvaaja Maksim Shmeljov.

Jos vielä tarkastellaan oikealla olevia taulukoita, joissa ei ole harmillisesti määriä suhteutettu väkilukuun. Lisäksi luvut taitavat sisältää ulkomaalaisille tehtyjä kauneusleikkauksia, joita tehdään paljon esim. Etelä-Koreassa kiinalaisille ja monet ihmiset tekevät samana vuonna useita kauneusleikkauksia.

Määristä voi havaita Japanissa tehtävän enemmän silmäluomileikkauksia verrattuna Etelä-Koreaan. Kuitenkin Etelä-Koreassa niitä tehdään väkilukuun suhteutettuna tarkemmin laskematta enemmän, koska Japanissa on yli kaksi kertaa enemmän asukkaita.

Silmäluomileikkauksissa ei aina ole kyse aasialaisten silmien suuremman näköiseksi tekemisestä vaan samaan tapaan kuin länsimaissakin tehdään niistä varsinkin iäkkäille ihmisille nuoremman näköisiä tai tietenkin lopulta suurempia.

Kuten ylempänä jo totesin voi määristä havaita japanilaisten olevan enemmän tyytyväisiä nenänsä ulkonäköön verrattuna korealaisiin, jotka tekevät nenäleikkauksia väkilukuun verrattuna moninkertaisesti. 

Etelä-Koreassa taitaa ilmetä voimakkaampaa painetta muuttaa ulkonäköä vaikka siinä ei olisi mitään vikaa, mutta jos sitä koko ajan sanotaan kuinka kapean korkea eteenpäin työntyvällä nenänpäällä on kaunis nenä, niin se osaltaan innostaa nenäleikkauksiin.

Aina välillä nenäleikkaus voi rumentaa aasialaista naista, jos kuitenkin lopulta alkuperäinen tai mataliin kasvoihin sopiva nenä näytti kauniimmalta kuin liian näyttävä kolmiulotteinen nenä, joka sopii paremmin tai näyttää normaalilta eurooppalaisissa kasvoissa, mutta se riippuu paljon aasialaisen kasvoista.

Näistä tilastoista voi tehdä kaikenlaisia päätelmiä kauneusihanteista ja ulkonäöllisistä huolista, että nähtävästi Yhdysvalloissa, Meksikossa, Kolumbiassa ja Brasiliassa tykätään paljonkin muuttaa takapuolen ulkonäköä, kun taas Japanissa, Etelä-Koreassa, Saksassa ja Ranskassa samanlaisia haluja ei näytä ilmenevän. Meksikon osalta kyse voi olla pitkälti yhdysvaltalaisista, jotka käyvät edullisemmin kauneusleikkauksissa.

Tämän voi ajatella johtuvan osaltaan latinoiden ja mustien kauneusihanteista, jotka myös jossain määrin vaikuttavat valkoisiin, jossa tykätään naisella näyttävästä pyöreästä takapuolesta. Onhan tässä myös kyse osaltaan iäkkäistä ihmisistä, joilla takapuoli voi olla lättänän tai alaspäin valuneen näköinen.

Ei varmaan moni eurooppalainen ja aasialainen mieskään sellaista pyöreämpää takapuolta huonona näkisi, mutta kuitenkin tavallinen naisen takapuoli nähdään kauniina tai sillä ei ole samalla tavalla merkitystä kuinka kiinteältä, suurelta tai pyöreältä se näyttää ja moni mies myös tykkää pienistä takapuolista.

Olisiko takapuolen osalta myös sillä tavalla, että liian näyttävä takapuoli naisella saa liian paljon huomiota, jonka takia siitä ei varsinkaan tykätä muodissa malleilla. Tämä on osaltaan naisen asia päättää kuinka paljon takapuolta haluaa korostaa tai ei sille paljoa voi, jos se vaan on luonnostaan näyttävä, mutta näyttävyyttä voi myös lisätä lihoamalla, voimistelemalla tai kauneusleikkauksilla.