20. tammikuuta 2018

Ikääntyneestä ulkonäöstä ja kasvojen nuorentamisesta. Lisää Reddit sivustolla suosittuja naisia

Alla olisi nyt suuren urakan jälkeen kymmenen kollaasiin verran kaikenlaista mielenkiintoista ikääntymiseen, kauneuteen ja kasvojen nuorentamiseen liittyen. Olen pitkälti keskittynyt kuvien keräämiseen, että en ole tarkemmin kaikkia kirjoituksia lukenut, joita voi lähde linkkien kautta lukea ja tällöin näkee myös lisää kuvia.

En viitsi lähteä jokaisesta kuvasta tai kollaasiin sisällöstä kertomaan, mutta ensimmäisen kollaasin ensimmäiseen kuvaan liittyen kerrottiin tarkemmin puolalaisen naispuolisen ylimyksen kysyneen berliiniläiseltä kirurgilta Eugen Holländer:lta voisiko hän siirtää ylemmäs poskia ja huulten reunoja. Tämän perusteella ajatellaan naisen keksineen kasvojen kohottamisen, joka on tänäkin päivänä hyvä keino nuorentaa myös rasvansiirtoa käyttäen.

Oikealla olevassa kuvassa on osattu aika hyvin tehdä nuoren naisen kasvot vanhan näköiseksi, että kuvankäsittelijä taitaa olla hyvin taitava. Nuoren naisen kohtalo voi hyvinkin olla näyttää jossain vaiheessa tuollaiselta, mutta hyvillä elintavoilla ja kauneudenhoidolla voi ulkonäön muuttumista ainakin hidastaa. Toisaalta voi ajatella iäkkäiden kasvojen olevan kauniisti ikääntyneitä verrattuna siihen kuinka rumilta jotkut naiset näyttävät jo nuorina.

Keskimmäisen rivin piirroksissa näytetään tyypillisesti ikääntymisessä tapahtuvia muutoksia kasvoihin. Kuvassa ei mainita ryppyjä, joita esimerkiksi ilmaantuu otsaan vaakasuunnassa, kulmakarvojen väliin pystysuunnassa, silmien ja huulten ympärille, jotka aiheutuvat osaltaan lihasten liikuttelusta tai toisin sanoen ilmehtimisestä, jota ei kannata liialti tehdä. Jos tämä ei riitä ja haluaa tosi paljon ryppyjä ihoon, niin kannattaa tutkimusten perusteella esim. tupakoida ja nauttia reilusti UV-säteilystä.

Ylimys naista taisi harmittaa alaspäin kääntyneet huulten reunat tai muutenkin alaspäin kaarevan näköiset huulet, joka ei tietenkään ole mukavan näköistä, jos se lisää osaltaan surullista ulkonäköä. Huulten vieressä kummallakin puolella on usein ikääntyneillä myös marionettipoimu, jolla taidetaan viitata nukkeihin, joilla alaosaa suusta voi liikutella. Lisäksi ylimys naisella taisi olla huolena nasolabiaalijuonteet nenän alaosasta huulten viereen, jotka aiheutuvat poskipäiden kudoksen alaspäin siirtymisestä.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Alla ylimmän rivin keskimmäisessä kuvassa näkyy kolmio kauniilta vaikuttavan naisen kasvojen päällä. Tällä kolmiolla tuodaan esille kuinka nuorilla kasvot ovat yleensä alhaalta kapeampia ja ylhäältä täyteläisiä, mutta ikääntyessä kasvot yleensä valuvat alaspäin ja kolmio onkin toisinpäin osaltaan sen takia, että alaspäin siirtyneet posket tekevät alaleuasta leveämmän.

Tästä kolmiosta tulee mieleen aasialaiset, jotka paljonkin ihailevat V-linjaista leukaa vaikka ei myöskään kirjaimellisesti vaan halutaan alaleuasta soikiomaisempi leikkaamalla vaikka alaleusta kulmikkuutta pois. Länsimaissa osataan enemmän nähdä kulmikkaampi leuka naisella kauniina vaikka onhan alaleuan pienentäminen myös keino länsimaalaisen naisen osalta lisätä feminiinistä tai nuorekasta ulkonäköä.

Tässä kollaasissa voi havaita monessa kuvassa kerrottavan osaltaan kuinka ikääntyessä poskipäiden rasva siirtyy alaspäin, joten keino nuorentaa ulkonäköä on siirtää iho takaisin ylös ja myös lisätä rasvaa poskipäihin. Eipä tuo nainen, jolla on kolmio kasvojen päällä ole täysin nuorekkaan näköinen, jos lähdetään siitä, että nuorekasta tai kaunista ulkonäköä on poskipäiden suurempi pyöreys, eikä lättänäisyys.

Alimmalta riviltä keskeltä löytyy mielenkiintoinen havainnollistava kuva silmien kauniimmaksi ja nuoremmaksi muuttamisesta. Tällaista ongelmaa voi ilmetä myös hyvin nuorilla, että silmien alla on kyyneluraa, kuoppaisuutta ja tummuutta, jotka vähentävät kauneutta aiheuttaen esim. ikääntynyttä ja väsynyttä ulkonäköä.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5

Alla olevan kollaasiin kuvat liittyvät tutkimukseen, jossa haluttiin tietää, miksi osa naisista näyttää ikäistään nuoremmalta. Syynä olisi varsinkin suuremmat huulet, ei harmaantuneet hiukset ja vähemmän ryppyinen tai epätasainen iho. Tämä on selvä asia, että ikääntyessä filtrum pidentyy, huulet pienenevät ja eivät ole täyteläisiä vaan ryppyisiä, joten nuorekasta ulkonäköä voi lisätä laittamalla huuliin täytettä ja lyhentämällä filtrumin pituutta.

Vaikka viime vuosina on ollut varsinkin nuorten naisten keskuudessa jossain määrin muodissa harmaat hiukset, niin ne tekevät ainakin iäkkäistä naisista vanhemman näköisiä, joten hiusten värjääminen joksikin muuksi on myös keino lisätä nuorekasta ulkonäköä. Varsinkin iäkkään naisen kannattaisi suojautua osaltaan aurinkovoidetta käyttämällä liialliselta UV-säteilyltä, jotta iho olisi tasaisempi ja vähemmän ryppyinen. Ihon osalta kaunista ulkonäköä voi myös lisätä sitruunaa käyttämällä tai muuta kauneudenhoitoa tekemällä.


Lähde

Alla on mielenkiintoisesta myös kaksosten ulkonäköä tarkastelevasta tutkimuksesta poimittuja naisten kasvoja. Tutkimuksessa havaitaan tupakoinnilla, alkoholilla ja UV-säteilyllä olevan kielteistä vaikutusta ulkonäköön, jonka voi alla olevista kuvista havaita. Toisaalta tuodaan esille kuinka suurempi painoindeksi vähentäisi iäkästä ulkonäköä vanhemmilla naisilla. Tietenkin lihavuus lisää rasvaa tai pyöreyttä kasvoihin, jos rasva muuten ikääntyessä vähenee lisäten luurankomaista tai maskuliinista ulkonäköä.

Geeneillä on myös suuri vaikutus kauneuteen ja ikääntymiseen, että näilläkin naisilla voi havaita samankaltaisuutta, mutta myös huonoista elintavoista johtuvia eroja. Harmillisesti yllä ja alla olevissa tutkimuksissa ei katsottu naisista kuvia nuorina, että minkä ikäisiltä silloin näyttivät ja kuinka kauniita olivat. Kuitenkin on selvää, että ihmisillä on iäkkäämpää ja rumempaa ulkonäköä jo nuorena, joten olettaisi yleisemmin nuorena kauniiden tai söpöjen näyttävän vielä vanhoinakin jossain määrin kauniilta. Näistä kaksosista moni näyttää hyvin rumilta, että ovat varmaan sellaisia olleet jo nuorena.


Lähde - 2

Itseäni on kiinnostanut suuresti kuinka paljon iäkkäästä naisesta voi tehdä selvästi nuoremman tai kauniimman näköisen ja vastaan tulleiden kuvien perusteella se ei näytä yleensä onnistuvan. Lisäksi naisten osalta voi havaita kuinka joku nainen voi näyttää esim. kymmenen vuotta vanhemmalta ja toinen yhtä paljon nuoremmalta tai enemmän. Tämä on aika karmeaa havaita kuinka osa naisista ikääntyy voimakkaasti ja ovat käytännössä hyvin rumia.

Näissä kuvissa ei aina kerrota naisten ikää, mutta alla voi havaita olevan yli 70-vuotiaita naisia ja vanhimmasta naisesta on ainakin kuvan perusteella tehty aikamoinen kaunotar, että on kauniimpi kuin moni sanotaanko 50-vuotta nuorempi nainen. Näistä naisista ei myöskään aina tiedä, onko heille jo aiemmin tehty kauneudenhoitoa, milloin on alkanut ikääntymistä nopeuttava vaihdevuosi ja muutenkin elintavoista, joka osaltaan selittäisi ennen kuvassa havaittavaa ulkonäköä.

Alla voi havaita ensimmäisessä kuvassa 73-vuotiaalla naisella olevan jo ennen kuvassa ikäisekseen hyvin kaunista ulkonäköä, jos ylempänä monet kaksoset olivat kamalan näköisiä. Olisi mielenkiintoista tietää tästä naisesta enemmän, että onko kaunis tai jokseenkin söpökin ulkonäkö kokonaan hyvien geenien, elintapojen ja hyvän ihonhoidon tulosta vai onko jo aiemmin käyty kaikenlaista kauneudenhoitoa tekemässä.


Lähde - 2 - 3 - 4

Alla voi kollaasissa nähdä naisia nuorempina ja äitien tyttäriä. Tyttärien ulkonäköön on myös isällä vaikutusta varsinkin sekarotuisessa parisuhteessa, mutta ihmiset myös tekevät paljonkin parinvalintaa perustuen samankaltaiseen ulkonäköön, joten tällöin tyttärestä tulee suuremmalla todennäköisyydellä pitkälti samankaltainen kuin äidistä ja poiketen isästä estrogeenin takia. Jos kaunis äiti tekee lapsen hyvin maskuliinisen miehen kanssa, niin tyttärelle voi periytyä liiallista maskuliinisuutta aiheuttaen rumaa ulkonäköä, mutta nämä tyttäret vaikuttavat kauniilta.

Nämä ennen kuvat eivät aina näytä täysin vertailukelpoisilta, mutta onhan tuossa oikealla alimpana olevassa kuvassa otettu lähes samanlainen asento. Nainen näyttäisi kauniisti ikääntyneen luultavasti hyvien geenien, kasvonpiirteiden ja elintapojen takia, mutta tästä huolimatta tyypilliseen tapaan voi havaita esim. nasolabiaalijuonteet nenän alaosan ja huulten vieressä kummallakin puolella, joita naisella ei ollut nuorena.

Keskimmäisen rivin oikealla olevalla naisella vaikuttaisi olleen jo nuorena iäkkäämmältä vaikuttavaa ulkonäköä, mutta onhan hänellä myös alimpaan naiseen verrattuna 7-vuotta ikäeroa. Yksittäinen kuva voi myös antaa iäkkäämmän vaikutelman, mutta onhan myös selvää, että osa nuorista naisista näyttää jopa tytöiltä tai söpöiltä ja osa nuorista on jo huomattavan aikuisen ja iäkkään näköisiä, jonka olettaisi olevan kielteistä ikääntymisen kannalta.

Poskipäihin liittyen luin sellaista kuinka paremmin kasvoissa kehittyneet lihakset pitäisivät kasvoja nuorekkaampina ainakin liittyen poskipäihin estäen ainakin osittain nasolabiaalijuonteen syntymisen pitäen poskipäät pyöreämpinä. Monilla eurooppalaisilla näyttää olevan poskiluut ja poskipäät hyvin surkastuneita, joka selittäisi osaltaan osalla havaittavaa nopeaa ikääntymisestä, jos paremmin kehittyneet poskiluut ja poskipään kudokset pitäisivät kasvot pidempään nuoremman näköisinä.

Eipä ainakaan suuret poskiluut ole aina hyviä, jos ikääntyessä rasva vähenee kasvoista ja osalla voi olla posket alhaalta sisäänpäin vetäytyneen näköisiä lisäten vaikutelmaa valtavista maskuliinisista voimakkaista kulmikkaista poskiluista, joka ei ole kaunista naisella, jos naisella tykätään enemmän pyöreämmistä muodoista kasvoissa vaikka länsimaissa osataan jossain määrin nähdä kauniina kulmikkuus varsinkin muodissa.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Keskimmäisen rivin oikealla olevalla naisella sanotaan olevan gaunt face. Ajattelin gaunt sanan tarkoittavan hauskasti vaikka jotain hirviötä, mutta sanakirjan mukaan tarkoittaisi laihaa, luisevaa, riutunutta, kolkkoa ja synkkää. Lähde linkin 4 kautta löytyvässä kirjoituksessa mainitaan gaunt kasvoista puuttuvan rasvaa, johon syynä olisi geenit, laihduttaminen, sairaus ja ikääntyminen.

Tämän naisen osalta nuorekasta kauneutta on lisätty laittamalla poskipäihin, poskiin ja silmien alle rasvaa vähentäen tällä tavalla esim. kulmikkuutta, varjoja ja jokseenkin maskuliinisempaa ulkonäköä. Ennen kuvassa voi havaita naisella olleen poskiluun muotoa esillä ja posket alempana kaventuneet.

Länsimaissa on joillakin tapana väittää kuinka naisella nähtäisiin kauniina näyttävät tai suuret poskiluut, mutta ei se pidä täysin paikkaansa vaan enemmän tykätään pyöristyneistä poskipäistä ja kasvon sivuilla voi vähän näkyä poskiluiden muotoa.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5

Alla voi varmaan kaikki havaita hymyilyn kaunistavaa vaikutusta vaikka se ei taida aina olla kaunista, jos vaikka hampaissa on jotain pahasti vialla, mutta tällöin voi pitää suun kiinni vaikka sekään ei kaikilta onnistu. Jälkeen kuvassa voi kuitenkin havaita naisella olevan nuorekkaampaa ulkonäköä myös hymyiltäessä.

Alimpina olevan naisen osalta voi myös havaita myönteisiä muutoksia tapahtuneen, kun kasvoista on korjattu ryppyisyyttä ja lättänäisyyttä pois tekemällä kasvoihin naisellista pyöreyttä vaikka sitä ei saa liialti tehdä, koska muuten kasvot näyttävät lihavilta, mutta tämän naisen osalta kasvot vaikuttavat kauniilta.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5

Oikealla yllä voi taas nähdä ikääntyessä naiselle tapahtuneita muutoksia, että on ilmaantunut silmien sivuille harakanvarpaiksikin sanottuja ryppyjä, joiden poistaminen on yksi keino lisätä nuorekasta ulkonäköä. Keskimmäisen rivin oikealla voi havaita korkeampien ja kaarevien kulmakarvojen myönteistä vaikutusta ulkonäköön vaikka siitä voi aiheutua liialti hämmästynyttä tai pelästynyttä ulkonäköä.

Mielenkiintoisesti kirurgit mittaavat kuvassa pituutta kulmakarvojen yläosaan, jota itse teen vaikka yleisemmin mitataan glabellaan kulmakarvojen väliin. Kyllä sitä voi mitata glabellaan, mutta ylempänä sijaitsevien kulmakarvojen voi sanoa lisävään myönteisesti kasvon keskiosan näyttävyyttä, joka on hyvä asia naisen kauneudessa.


Lähde - 2 - 3 - 4

Kauniissa ulkonäössä on paljon kaikenlaisia yksityiskohtia, joista monia ei ole taidettu kunnolla tutkia. Sivuprofiilikuvien osalta käy ilmi kuinka löystyneet tai alaspäin venyneet posket lisäisivät iäkästä ulkonäköä. Myös kaulassa havaittava ihon löystyminen lisäisi iäkästä ulkonäköä.

Voihan kaksoisleukaa olla jo hyvin nuorilla johtuen lihavuudesta, että kauneudessa olisi tärkeää pitää paino normaalissa. Sitä voi muutenkin havaita iäkkäillä olevan ryppyisempi kaula, mutta nähtävästi kauneusleikkauksilla voidaan hyvin korjata leukalinjaa ja kaulaa nuorekkaammaksi.


Lähde

Alla olisi vielä kuuden kollaasin verran löytöjä Google Scholar:ia käyttämällä, että kaikenlaista löytää kunhan jaksaa kokeilla erilaisia hakusanoja ja selailla hakutuloksia. Olen tässä varmaan jo katsonut satoja tutkimuksia ja muita kirjoituksia vaikka enemmän etsinyt kuvia kuin vain lukenut niitä. En ole aiemmin tutkinut ikääntymistä näin paljon, että on paljon uutta tietoa ja nyt tietää paremmin tapahtuvista muutoksista, jotka ovat kielteisiä kauneuden kannalta.

Kauneuteen liittyvissä tutkimuksissa on yleisesti havaittu kauniiden naisten olevan myös nuoren näköisiä ainakin kasvoiltaan vaikka aikuisen naisen ei tarvitse täysin tytöltä kasvoiltaan näyttää, mutta onhan miehiä, joilla on suuri mieltymys lapsenomaiseen ulkonäköön myös vartalon osalta, jonka laillisesti mahdollistavat varsinkin monet aasialaiset naiset vaikka onhan vartaloltaan naisellisempia aasialaisia naisia.

Yhtenä syynä miesten suureen mieltymykseen nuoreen ulkonäköön naisella oletetaan liittyvän todennäköisesti korkeaan hedelmällisyyteen, joka ikääntyessä heikkenee suuresti tai nopeasti ja lisää todennäköisyyttä kehitysvammaisesta lapsesta.

Näistä kollaaseista voi nähdä kaikenlaisia ikääntymisessä tapahtuvia muutoksia, jotka ilmenevät yksilöillä erilailla ja jopa hyvin nuorilla, mutta yleisesti suunta ulkonäön muutoksissa on kauneuden kannalta tosi huono, jos esim. tutkimusten mukaan ihmiset tykkäävät yleisesti tasaisesta ihosta, joka kertoo paljon myös terveydestä.

Ikääntyminen näyttää ainakin osalla ihmisistä aiheuttavan esim. väsynyttä ja vihaista ulkonäköä, jotka aiheutuvat varsinkin silmien ympärillä ja huulissa tapahtuvista muutoksista. Tämä sitten harmittaa, jos muut näkevät ja kysyvät oletko vihainen tai väsynyt vaikka henkilö on iloinen ja virkeä. Näin ei kaikille tapahdu, jonka takia on mukavan näköisiä esim. söpöjä isoäitejä.

Sitä voi muutenkin karusti todeta naisen ulkonäön muuttuvan ikääntyessä maskuliinisemmaksi, jos esim. silmät pienenevät, kulmakarvat siirtyvät alemmas, alaleuka levenee löystyneiden poskien takia, huulet pienenee, poskipäät on lättäniä, kasvot on pitkän näköisiä ja estrogeenin vähentymisestä aiheutuu rumentavia muutoksia ihoon.

Tuli sellainen asia mieleen kuinka tuli vastaa uusi poikkeava tutkimus, jossa oli muistaakseni katsottu nuorten naisten ihon ulkonäköä ja tupakoinnin vaikutusta siihen, niin tutkimuksessa todettiin kuinka tupakoinnilla ei olisi mitään vaikutusta vaikka yhdeksi syyksi todettiin tupakoivien naisten suurempi halu laittaa voiteita ihoon, koska ovat tietoisia tupakoinnin kielteisistä vaikutuksista.

Tässä on kyse siitä, että nuorilla vielä elimistö toimii yleisesti hyvin, mutta ikääntyessä huonot elintavat alkavat nopeasti rumentamaan ulkonäköä, koska elimistö ei enää pysty korjaamaan esim. UV-säteilystä ja tupakoinnista aiheutuvia vaurioita. Varsinkin UV-säteilyn paha vaikutus ihoon näkyy iäkkäillä ihmisillä hyvin, jos vertaa kasvoa ihoon, joka ei ole saanut yhtä paljon UV-säteilyä.

Naisilla näyttää olevan yhtenä suurena rumentavana tekijänä estrogeenin vähentyminen, koska sillä on myönteisiä ja kaunistavia vaikutuksia ihoon. Tällä hetkellä on jonkinlaista kiistaa ja pelkoa siitä saako ikääntyvälle naiselle antaa hormonihoitoa esim. rintasyöpäriskin takia, mutta osa näyttää olevan sitä mieltä, että pelot ovat liioittelua, jos vaan annetaan aitoa ihmisessä olevaa estrogeeniä, koska jossain tutkimuksessa oli annettu jotain muuta samankaltaista.


Lähde - 2 - 3


Lähde


Lähde - 2


Lähde - 2


Lähde - 2 - 3


Lähde - 2 - 3 - 4

Olen aina välillä näyttänyt suosittuja naisia Reddit sivustolta, joiden osalta olen usein kertonut esim. nenien olevan yleisesti kapean korkeita, hiusten pitkiä ja kasvojen tasapainoisia. Kuitenkin nyt voi ylempänä olleiden kollaasien avulla tarkastella kuinka ikääntyneiltä kasvot näyttävät ja yleisesti voi sanoa kasvojen olevan nuorekkaita.

Eipä näistä kuvista kunnolla näe ikääntymistä liittyen varsinkin ryppyihin, että osaa näistä kuvista on taidettu myös muokata, mutta myös valaistuksella ja meikkaamalla saa tasaisempaa ihoa aikaan. Nämä naiset taitavat olla kaikki jonkinlaisia julkkiksia, että heillä on myös varaa kaikenlaisiin kauneushoitoihin, joista moni tavallinen nainen haaveilee, koska maksaa liikaa.

Mielenkiintoisesti tänään tätä kirjoittaessa oli muutamissa tunneissa varsinkin 50-luvun julkkis Grace Kelly saanut tuhansia ääniä ollen päivän suosituin nainen ja nyt hänestä voi tulla viikon suosituin, joka tällä hetkellä on Jenna Fischer. En oikeastaan välitä täysin näistä sijoituksista, että enemmän katselen naisten yleistä ulkonäköä, koska ei tässä naisten tarvitse joltain yksittäiseltä naiselta näyttää.

Jenna on ensimmäisessä kollaasissa keskimmäisellä rivillä Gracen vieressä oikealla. Jennalla voi havaita näkyvän mukavasti rinnat, että on vaikeaa saada katsetta niistä pois, joka voi olla yksi syy suosioon. Rintojen ja rintakehän osalta naisten olisi hyvä myös muistaa laittaa aurinkovoidetta, koska aina välillä voi havaita ihon olevan ruma tai iäkäs vaikka kasvon iho olisi tasaisempi. Breast Cancer linkistä voi lukea harmillisesti nuorten naisten rintasyövästä ja siitä aiheutuvista ongelmista.Lähde - Grace Kelly - Jenna Fischer - Gal Gadot - Kinga Duda - Breast Cancer

Alla olisi vielä Pretty Girls ja Beautiful Females Reddit sivuilta kerättyjä kuvia, joista osan keräsin samalla kertaa kuin yllä olevat. Joukossa on myös muutamia uusia kuvia Gentleman Boners sivulta, jonne myös ilmaantuu koko ajan uusia naisia listoille. Poimin uudet kuvat samalla, kun katsoin Gracen sijoitusta, joka ei taida nousta ykköseksi vaikka oli kolmantena. Onhan tässä vielä muutamia päiviä viikkoa jäljellä, mutta en viitsi seurata sijoitusta, koska tahtoo mennä uusien kuvien keräämiseksi.

Vaikka nämä kuvat ovat pieniä, niin osa kuvista on ollut hyvin suuria, että pääsee mielenkiintoisesti ihmettelemään vaikka jonkun julkkiksen ihoa. Hyvältä on ihot monilla näyttäneet, että julkkiksilla on myös suuria paineita ylläpitää hyvää ulkonäköä, jota tietenkin naiset saavat paljonkin aikaan meikkaamalla, että meikin alla iho voi olla vähemmän tasainen ja silmien aluset tummat kyyneluralla.

Kenellä näistä naista mahtaa olla ikääntymisen kannalta hyvää ulkonäköä, että sitä voisi ajatella esim. huomattavan korkealla sijaitsevien kulmakarvojen olevan hyviä, jos ikääntyessä tahtoo monilla kulmakarvat siirtyä vähän alaspäin. Jos ikääntyessä myös hiusraja vetäytyy monilla vähän taaksepäin, niin lyhyemmän otsan tai matalamman hiusrajan voisi ajatella olevan hyvä asia.

Tätä pitäisi enemmän tutkia, mutta selvästi feminiinistä kasvoista olettaisi olevan ikääntymisen kannalta paljonkin hyötyä, joten näistäkin naisista moni tulee olemaan selvästi kaunis vanhoina. Tutkimusten perusteella ihmisille on osaltaan tyypillistä kymmenen vuotta vanhempi tai sama määrä nuorempi ulkonäkö suurimmalla osalla kuitenkin ollen enemmän ikäryhmällä tyypillisempää ulkonäköä.

Geeneillä ja niistä osaltaan aiheutuneilla kasvonpiirteillä on tietenkin paljon vaikutusta ikääntymiseen, mutta paljon voi myös vaikuttaa hyvillä elintavoilla nukkuen kunnolla, juoden paljon vettä, syöden paljon ihon kauneuden kannalta tärkeitä vitamiineja sisältäviä vihanneksia ja hedelmiä. Lisäksi laittaen voidetta kasvoihin ja muutenkin aurinkovoidetta esim. kasvoon, käsiin ja rintakehään.

UV-säteilyllä on tutkimusten perusteella merkittävä ulkonäköä rumentava vaikutus aiheuttaen osaltaan epätasaisuutta ihonväriin, ihon löystymistä ja ryppyjä, joka sitten lisää ikääntynyttä ulkonäköä. Harmillisesti länsimaissa on monilla halua omata ruskettuneempi tai oranssimainen ihonväri, jota tavoitellaan vaikka solariumissa käymällä.

Tätä ei kuitenkaan pitäisi tehdä, että käytännössä moni nainen lopulta rumentaa ulkonäköä, jos miehet kuitenkin tykkäävät naisella paljonkin nuorekkaasta ihosta, jota voi havaita alla olevilla naisilla. Onhan tutkimusten perusteella monilla länsimaalaisilla mieltymystä jokseenkin oranssimaiseen ihonväriin vaikka aasialaiset tykkäävät vaaleasta, mutta ei taida olla kaunis, jos iho on ryppyinen ja epätasainen maksaläiskillä, joka ei liity maksaan vaan kyse on melaniiniläiskistä.

Ei pitänyt kuvia enempää kerätä, mutta kävin vielä katsomassa Gracen sijoitusta, joka oli tippunut viidennelle sijalle. Onhan naisten ulkonäköä mielenkiintoista katsoa ja vaikka olen väittänyt ihon olevan naisilla tasaiselta näyttävä, niin onhan osalla naisista havaittavissa pisamia ja muuta epätasaisuutta. Pisamista tietenkin ihmiset jossain määrin tykkäävät vaikka mieltymys on yleisemmin tasaiseen ja nuorekkaan näköiseen ihoon.

Näiden naisten osalta voi taas havaita paljon eurooppalaisempaa tai eurokeskisempää ulkonäköä, josta tietenkin länsimaalaiset miehet näyttää paljonkin tykkäävän. Kyllä joukossa voi havaita eksoottisempia naisia, mutta ei kuitenkaan selvästi esim. mustan näköisiä naisia.

Tämä on asia, jota varsinkin feministit ja muut suvaitsevaiset kritisoivat, koska eurooppalaistaustaiset paljonkin suosivat eurokeskisempää ulkonäköä myös mustilla naisilla. Kuitenkin tulee ymmärtää vaikka jollekin eksoottikka himoisella vaikeaa onkin, että ihmiset ovat perinteisesti nähneet omaan etniseen ryhmään tai jokseenkin rotuun kuuluvan ulkonäön kauniina.

Tänä päivänä ilmenee erikoisia vaatimuksia, että pitäisi nähdä kauniina ulkonäköä, jota ei nähtäisi kauniina eurooppalaisella naisella. Jos eurooppalaiset miehet näiden alla olevien naisten perusteella tykkäävät yleisesti esim. kapean korkeasta nenästä naisella, niin liian leveä lättänä nenä näyttävillä sieraimilla ei ole kaunis vaikka moni eurooppalainen nainen siitä miehellä tykkäisi.

Laittamalla nämä kollaasit vaikka välilehteen voi niitä suurentaa, joka näyttäisi tuovan paremmin esille naisten mahdollista kauneutta kuin yrittää sitä päätellä näin pienistä kuvista. Tietenkin suurennetut kuvat ovat vähän huonolaatuisia, mutta Googlen tai TinEye:n kuvahakua käyttämällä voi yrittää etsiä lisää kuvia mielestään kauniista naisesta, että onko myös muiden kuvien tai videon perusteella kaunis.


Lähde - 2 - The skin aging exposome - Ryppysodassa siliää vain lompakko - Care