15. heinäkuuta 2015

Kasvon osien tasapainon yhteys kauneuteen, Miss Korea ehdokkaiden ulkonäkö ja taas kaikenlaista kauneudesta

Alla voi taas havaita näitä kasvon osiointeja, jolta kasvojen tulisi suurin piirtein näyttää, mutta tämän jälkeen siirrytään tähän kauneus on katsojan silmissä tekijään, että jos tykkää enemmän aasialaisista naisista, niin ei tykkää tämän naisen tai muutenkin eurooppalaisilla naisilla ilmenevästä näyttävästä ja kreikkalaisilla patsaillakin havaittavasta kasvojen eteenpäin työntymisestä vaan tykkää aasialaisen naisen matalista kasvoista ja miksei myös vinommista silmistä.

Ensimmäisessä kuvassa laitan merkille naisen voimakkaan leuan muodon, joka tietenkin antaa aikuismaisen vaikutelman, mutta varsinkin aasialaiset näyttävät tykkäävän soikiomaisesta leuasta, joka tietenkin lisää feminiinistä ulkonäköä ja siirtää katsetta enemmän pois leuasta silmiin.

Tätä voi havainnoida vaikka Gimp kuvankäsittelyohjelmassa käyttämällä Iwarp työkalua, jolla siirtämällä vähentäen leuan kulmikkuutta ja tekemällä muutenkin leuasta pienemmän voi tämän jälkeen verrata kummasta ulkonäöstä tykkää enemmän.


Lähde - Facial Feminization Surgery - Facial Dysmorphology


Lähde - Korean Small Face Obsession - Kaki

Alla voi hyvin havainnollistaa millaisia vaikutuksia suuremmilla rinnoilla on naisen ulkonäköön. Tutkimusten perusteella ihmiset näyttävät yleisesti tykkäävän suuremmista rinnoista. Kuvaa katsomalla voisi sanoa naisen näyttäneen ennen kuvassa nuoremmalta, jonka pitäisi olla myönteistä naisen kannalta, mutta toisaalta suuremmat rinnat tuovat esille aikuisempaa ulkonäköä.

Nyt tahtoo myös katse suunnata varsinkin miehillä enemmän naisen rintoihin, mutta varmaan osaltaan sen takia nainen on halunnut suuremmat rinnat, jotta saisi miehiltä enemmän huomiota tai voisi syyttää miehiä vaikka seksuaalisesta häirinnästä, jos katsovat rintoja.


Lähde

Tämäkin kuva havainnollistaa myös hyvin millaisia muutoksia yleensä ikääntyessä tapahtuu ulkonäköön, että ilmaantuu ryppyjä, iho on väriltään tummempi tai epätasaisempi ja iho valuu alaspäin, jota voidaan yrittää korjata, jos haluaa näyttää vaikka kymmenen vuotta nuoremmalta.


Lähde - How Does Menopause Affect the Skin?

Samalla tavalla tahtoo käydä myös vartalolle ikääntyessä, että rinnat ja takapuoli valuvat alaspäin tai lässähtävät. Rasva tahtoo myös enemmän sijouttua naisella vatsaan estrogeenin vaikutuksen vähentyessä.

Tietenkin tässä esiintyy vaihtelua esim. rintojen osalta, että osalla naisista kehittyy yleensä kauniina pidetyt oikeassa kuvassa näkyvät rinnat ja toisilla ne ovat epäsymmetriset ja lättänät nuoresta iästä huolimatta, joka on sinänsä mielenkiintoinen asia, että mitkä tekijät geeneissä ja jossain muualla määräävät rintojen ulkonäön.

Tätä voidaan kuitenkin yrittää korjata siirtämällä rasvaa kauneuden kannalta vääristä paikoista rintoihin ja takapuoleen käyttämällä myös kantasoluja, joiden avulla saadaan tiettävästi rasvasolut pysymään laitetuissa paikoissa pidemmän aikaa. Takapuolen osalta olisi myös järkevää voimistella, jos haluaa kiinteämmän näköisen takapuolen.


Lähde - Rejuvalife - Squat (exercise) - Female Fat And Fat Deposition

Alla on 46-vuotias japanilainen Masako Mizutani, joka tunnetaan nuorekkaasta ulkonäöstä, jonka yhtenä syynä on päivittäinen kauneudenhoito, josta myös antaa nähtävästi neuvoja. Onhan länsimaissakin samanlaisia naisia, jotka näyttävät johonkin nuoreen verrattuna paljon paremmilta.

Eipä sille aina paljoa voi, jos sattuu omaamaan huomattavan maskuliiniset kasvot ja mahdollisesti myös geneettisistä syistä on alttiimpi nopealle ikääntymiselle. Tästä huolimatta olisi tärkeää pyrkiä ylläpitämään normaalia painoa, laittamaan päivittäin voidetta kasvoihin, suojautua auringolta, syödä hedelmiä ja välttää päihteiden käyttöä, jos ei halua näyttää örkiltä vaan nuoremmalta.


Lähde - Lähde

Tässä voi sitten havaita millainen vaikutus on korkeammalla ja nähtävästi myös kapeammalla nenällä kasvoihin. Tietenkin eurooppalaisen silmissä tällaiset hyvin matalat kasvot näyttävät omituisilta, jos silmien välillä ei ole havaittavissa nenää.

Nenällä on sitten mielenkiintoinen vaikutus kasvoihin, koska tällöin kasvot eivät enää näytä yhtä matalilta kasvoissa ollen enemmän syvyyttä ja kolmiulotteisuutta, mutta ei siitä nenästä tietenkään saa liian suurta tehdä vaan sen pitää olla sopivan kokoinen kasvoihin.


Lähde

Ymmärtääkseni tämän alla olevan kuvan osalta tuodaan esille leuan näkyvää linjaa, jota pidetään kauniimpana verrattuna pulleisiin tai alaspäin valuneisiin kasvoihin. Tietenkään tämä ei riitä aasialaisille vaan tuon leuan pitäisi olla soikiomainen, eikä kulmikas.

Hyvin samannäköisiä ovat naiset, että vasemman naisen tunnistaa vielä aasialaiseksi ja vaikka aasialaisilla myös esiintyy korkeaa nenätyyppiä, niin näyttäisi siltä kuin sitä olisi muokattu ja tiedä mitä muuta on tehty vaikka onhan myös luonnostaan suuremmat silmät omaavia aasialaisia.


Lähde

Olen taas alle keräillyt kaikenlaisia kuvia, joista voisi yleisesti kertoa vaikka ylempänä kertoilin melkein jokaisesta kuvasta jotain. Näissä kuvissa voi taas havaita soikiomaista leuan muotoa, josta aasialaiset näyttävät erikoisen paljon tykkäävän vaikka sitä tulee vastaan oikein kauniita aasialaisia naisia, joiden leuan muodossa ei ollut mitään vikaa.

Tämä on kauneusihanteena huono juttu, koska aasialaiset varsinkin tunnetaan enemmän pyöreämmistä tai leveämmistä kasvoista, jonka takia ei pitäisi liialti aivopestä naisia näkemään tällaista ulkonäköä rumana, että ollakseen kaunis tulee naisella kasvot olla omituisen pienet ja leuan terävämpi muodoltaan.

Näissä kuvissa voi myös havaita tyypillisen kapean ja korkean nenän, jota aasialaisille naisille esitetään kauniina, mutta käytännössä tätä samaa nenää esitetään myös muissa kuin Aasian maissa kauniina. Tämä on sinänsä harmillista, että kyllä nenien ulkonäössä on hyvä olla erilaisuutta vaikkei tietenkään nenä saisi olla liian suuri naisella.

Monilla aasialaisilla naisilla ilmenee aika pienen näköistä kasvoihin sopivaa nenää, jota ei nähdäkseni pitäisi muuttaa, mutta joku kaunis aasialainen nainen ei nenästään tästä huolimatta tykkää, koska haluaa olla kasvoiltaan näyttävämpi tai kolmiulotteisempi, jos kasvot olivat aika matalat.

Mona Lisa:lla voi mielenkiintoisesti havaita olevan tuo kasvojen alinosa lyhyempi verrattuna muihin osiin. Tämä tietenkin lisää feminiinistä ulkonäköä, josta varsinkin aasialaiset tykkää, mutta ylempänä olevassa kuvassa voi havaita naisella olevan paljonkin kielteistä ulkonäköä koskien esim. prognatismia ja leuan alaspäin venymistä.

Näidenkin kuvien osalta voi vaikka Gimp:ssä Iwarp tai suurennus työkalun avulla kokeilla, että millä tavalla ulkonäkö muuttuu, jos leuan koon laittaa suurin piirtein samankokoiseksi verrattuna muihin osiin.

Lopuksi voi nähdä kuvan näyttelijä Hedy Lamarr:sta, jolla voi havaita olevan eurooppalaisen kauneusihanteen mukaista ulkonäköä, jota näyttäisivät myös aasialaiset haluavan jossain määrin omata. Se on sitten jokaisen omaa naismakua, että tykkääkö enemmän aasialaisen naisen matalammista kasvoista vai eurooppalaisen naisen sanotaanko kolmiulotteisista kasvoista tai voihan sitä kummastakin tykätä.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


LähdeLähde - Hedy Lamarr

SoYoung sivustolta tuli vastaan mielenkiintoisia kuvia tämän vuoden Etelä-Korean missiehdokkaista, joista on myös tehty keskimääräinen kuva. Nämä naiset taitavat olla karsintojen jälkeen valittuja, koska muistan nähneeni kuvia korealaisista naisista, jotka eivät nähdäkseni olleet yhtä kauniita kuin nämä naiset.

Tässä on kuitenkin taas havaittavissa missien ulkonäössä huomattavaa samankaltaisuutta, että kasvot näyttävät olevan yleisesti soikiomaiset ja pienet vaikka todellisuudessa monilla korealaisilla naisilla on pyöreämmät ja kulmikkaammat kasvot.

Pitäisi tarkemmin tutkia näiden missiehdokkaiden ulkonäköä, mutta ei olisi yllättävää, jos moni näistä naisista olisi ainakin käynyt silmäluomileikkauksessa tekemässä silmistään vähän suuremmat ja todennäköisesti moni on muuttanut myös nenän ulkonäköä kapeammaksi ja korkeammaksi.

Tuossa keskimääräisessä kuvassa voi tietenkin huomata ulkonäköä, josta aasialaiset tuntuvat paljonkin tykkäävän vaikka onhan myös pyöreämmät kasvot kauniita. Kuvassa voi myös havaita keskiarvolla olevan kapea ja korkea nenä, mutta silmät eivät näytä yhtä suurilta kuin noilla edellisessä kirjoituksessa olleilla nuorilla kiinalaisilla.

Tässä missikilpailussa näyttäisi olevan myönteistä siinä, että tehdään valintoja aasialaisten tai korealaisten naisten väliltä, eikä hölmöjä valintoja eri rotuihin tai etnisiin ryhmiin kuuluvien joukosta, kuten tehdään varsinkin kansainvälisissä kilpailuissa.

Aina on hyvä huomata eri etnisiin ja rotuihin kuuluvilla ihmisillä olevan keskimäärin erilaista ulkonäköä, josta on hölmöä lähteä tekemään valintoja väittämällä johonkin yksittäiseen etniseen ryhmään kuuluvan esim. huomattavan pitkän latino naisen olevan maailman kaunein verrattuna pienempään aasialaiseen naiseen.Lähde - Human Phenotypes

Tällä alla olevalla naisella näyttäisi olevan pyöreämmät kasvot, jotka ovat myös kauniin näköisiä vaikka aasialaiset tykkäävät erikoisen paljon yllä olevasta ulkonäöstä. Tämänkin naisen voi havaita halunneen suuremman näköiset silmät, mutta tässä myös esitellään kuinka silmäluomileikkaus tekee ripsistä ylemmäs sojottavat, kun ne tahtoo olla aasialaisilla alaspäin sojottavia, joka on sitten yksi syy, miksi aasialaiset naiset haluavat silmien osalta kauneusleikkaukseen, jotta meikkaaminen olisi helpompaa.

Nenä näyttäisi olleen hyvin tyypillinen vähän leveän ja matalamman näköinen, jonka takia on varmaan halunnut nenän kapeammaksi ja korkeammaksi, jotta kasvot eivät olisi matalan näköisiä. Kauneusleikkaukset näyttävät tämän naisen osalta onnistuneilta vaikka sitä tulee SoYoung sivustolta vastaan uuden nenän osalta omituisen näköisiä naisia, mutta kiinalaiset näyttävät usein kommenteissa tykkäävän uudesta ulkonäöstä.


Lähde

Tässä alla olevassa kirjoituksessa kerrotaan ihonvärin vaalentamisesta ja kaunistautumisesta Kiinassa. Siitä on ollut muuallakin juttua kuinka Kiinassa otettiin jo sata vuotta sitten vaikutteita länsimaista, mutta kommunistien valtaan tullessa naisten mahdollisuutta kaunistautua rajoitettiin, mutta nyt tietenkin tilanne on muuttunut ja vaikutteita otetaan myös Etelä-Koreasta, joka näkyy suurena haluna muuttaa ulkonäköä myös kauneusleikkauksilla.

Alla kerrotaan kuinka mainoksissa käytettäisiin eurasialaisia, mutta en ole itse tätä ainakaan suuremmin havainnut Kiinan osalta vaikka katsomalla esim. Filippiinien mainoksia voi havaita naisilla olevan usein eurokeskiseltä vaikuttavaa ulkonäköä, joka on saatu aikaan esim. kauneusleikkauksilla tai sitten naisella on ollut netistä löytyneiden tietojen perusteella eurooppalaistaustainen isä.

Filippiinien osalta eurasialaisten näkemisen jotenkin kauniina voi myös havaita missikilpailuista, joissa eurasialaiset ovat voittaneet viime vuosina useita kertoja. Yksi syy voittoihin voi olla siinä, että kansainvälisiin kilpailuihin halutaan lähettää näyttäviä pitkiä naisia, joita todennäköisesti eurasialaiset useimmin ovat verrattuna lyhyempiin aitoihin filippiiniläisiin naisiin, joilla tahtoo myös nenä olla matalan pullean näköinen.

Tämä sitten aiheuttaa valitettavia ongelmia, jonka takia moni filippiiniläinen nainen tuntee itsensä rumaksi vaikkei sellainen olisi sanotaanko perinteisessä filippiiniläisessä kauneusihanteessa. En tiedä millainen on perinteinen, mutta olettaisin ihmisten osanneen ennen länsimaiden vaikutusta enemmän arvostaa normaalia filippiiniläistä ulkonäköä vaikka naisella oli pulleat kasvot tai leveämpi nenä, mutta nyt harmillisesti suositaan paljonkin eurasialaisia tai vähän eurooppalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä.
In addition to the availability of these products, the commodification of pale beauty has also been popularized through intensive marketing. Advertisements for whitening cosmetics frequently employ images of celebrities and ancient proverbs (Mak, 2007). These advertisements often feature half Caucasian/half-Asian models to represent the image of ideal beauty. These models are chosen specifically so that consumers can find the models’ Asian heritage relatable but also perceive their Caucasian features, especially their white skin, as a desirable goal to pursue (Rondilla, 2009). 
Moreover, marketing of skin whiteners often utilize ancient idioms to suggest whiteness as the proper aesthetic. Such marketing techniques are rather effective, as research (Mak, 2007) has found that individuals who hold popular proverbs, such as “a white complexion can hide several flaws,” in higher regard also demonstrate a preference for lighter skin tones. Thus, these ancient proverbs are often applied to justify the act of skin modification, as proponents claim that this is a century-old practice and aesthetic.
Lähde

Alla on taas tutkimus koskien ilmoitetun rodun tai etnisyyden yhteyttä geeniperimään. Tässäkin tutkimuksessa havaitaan sillä olevan yhteys, mutta tietenkin osaltaan sekarotuisuudesta johtuen esim. musta voi olla vain puoliksi afrikkalaisen taustan omaava vaikka näyttäisi selvästi mustalta.

Tutkimuksessa tuodaan myös esille Pohjois-Brasilian Salvador:ssa asuvien väittävän enemmän olevansa valkoisia vaikka geeniperimältään olisivat enemmän afrikkalaisen taustan omaavia verrattuna Brasilian eteläosiin. Tämä taitaa selittyä osaltaan ulkonäöllä, että Salvador:ssa hyväksytään valkoisiksi ulkonäön perusteella enemmän sekarotuisemmat, mutta eteläosissa se ei samassa määrin käy, koska siellä elävillä on enemmän eurooppalaista taustaa.

Sama tilanne on myös monilla mulateilla, että Yhdysvalloissa heitä voidaan sanoa mustiksia tai afroamerikkalaisiksi, mutta kun menevät käymään mustan isän synnyinmaahan Afrikkaan tai Karibialle, niin siellä heitä voidaan kutsua vaikka ihonvärin takia valkoisiksi, jos ihonväri on esim. vaalean ruskea, mutta eurooppalaisten tai valkoisten silmissä ovat mulatteja tai mustia.
The joint analysis and the analysis by cohort population of the predicted probabilities of self-reporting as Black, Mixed and White along the African ancestry continuum are shown in Figure 2. African genomic ancestry showed an S-shape positive association with self-reporting as Black, which was consistent in all populations, whereas the reverse was observed for self-reporting as White. In the joint analysis, as well as for each cohort separately, these trends were statistically significant (p<0.001 in Wald́s test). 
The probability of self-reporting as Black increased sharply as the proportion of African ancestry reached about 20% in Pelotas and 40% in Bambuí. The probability of self-reporting as White decreased sharply as the proportion of African ancestry reached about 10%-20% in these two populations. These increase/decrease were smoother in Salvador than in the other two sites. Self-classified Mixed individuals showed a bell-shaped predicted probability of having African ancestry in all sites.
Lähde

Laitoin ylempänä linkin muutama vuosi sitten perustetulle Human Phenotypes sivustolle, joka ehti myös olla pari vuotta suljettuna, koska tiettävästi ylläpitäjä halusi tehdä siitä paremman. Anthroscape sivustolla voi lueskella vähän aikaa sitten uudelleen avatun sivuston ylläpitäjän kommentteja, joista löytyi alla oleva kuva. Ihmisillä tietenkin esiintyy ulkonäössä vaihtelua, mutta suurin piirtein hyvin monet aasialaiset näyttävät alla olevalta.

Tämä ulkonäkö on sitten syy, miksi eurooppalaisten miesten voi usein havaita tykkäävän aasialaisista naisista, kun taas eurooppalainen nainen ei taida samalla tavalla tykätä tällaisista matalista kasvoista vaikka suurin syy taitaa olla aasialaisen miehen pienempi koko, kun taas miehelle tietenkin kelpaa useimmin pienempi nainen.

Tämän aasialaisen naisen osalta voi havaita kasvojen olevan sivusta katsottuna suorat ja Ricketts:in E-linja nenän ja leuanpään välillä näyttää hyvältä, josta ihmiset näyttävät tutkimusten perusteella yleisesti tykkäävän.

Edestä katsottuna nenän voi havaita suurin piirtein sijaitsevan silmien välisellä alueella ollen leveydeltään yhtä suuret kuin silmät, joten kasvot ovat tältä osin jaoteltavissa pystyviivoilla samansuuruisiin osiin, josta myös ihmiset näyttävät tykkäävän. Tietenkin silmät voisi olla vähän suuremmat, mutta sen takia aasialaiset naiset meikkaamisella tai kauneusleikkauksilla tekevät silmistään näyttävämpiä.

Vaakaviivoilla jaoteltuna kasvot näyttävät olevan pituudeltaan samansuuruisia, jotka ovat leuanpää, nenän alaosa, kulmakarvat ja hiusraja, josta myös ihmiset tykkäävät vaikka saahan näissä pituuksissa olla pieniä eroja. Kasvot ovat eurooppalaisen silmissä omituisen matalat, mutta tällaiset kasvot näyttävät enemmän siroilta, söpöiltä tai vähemmän voimakkailta kuin eurooppalaisten kasvot, joka sitten miellyttää monia miehiä.


Lähde