5. heinäkuuta 2015

Poimintoja RealSelf sivustolta, kaikenlaista kauniista kasvoista ja nuorten kiinalaisten erikoinen ulkonäkö

Olen joskus esitellyt amerikkalaista RealSelf kauneusleikkaus aiheista sivustoa, joka on samankaltainen kuin tuo SoYoung. Joku aika sitten sivustolla alettiin vaatimaan rekisteröitymistä, jotta voi katsella kuvia, mutta huomasin niitä voivan edelleenkin katsoa. Tämä onnistuu päivittämällä sivun tai poistamalla kehittäjän työkalua käyttämällä kuvien katselua estävän blur-overlay koodin.

Sivustolla voi vaikka tarkastella mustien ja muiden ihmisryhmien ulkonäöllisiä huolia ja lukea kauneuskirurgien näkemyksiä. Naisille näyttää olevan yleinen huolenaihe esim. nenä, joka on liian korkea, leveä tai matala. Käytännössä naisten voi havaita haluavan pitkälti samanlaisen nenän, joka ei olisi liian leveä, korkea tai matala.

Kauneuskirurgien voi usein havaita tuovan esille, ettei jollain julkkiksella olevaa kapeaa ja sopivan korkeaa nenää voida saada aikaan, jos nenä on liian leveä tai paksu. Muutenkin tuodaan esille kauneusleikkausten olevan tästä syystä hyvin vaikeita varsinkin tällaisen nenän omaaville, joten parempi on tehdä vain pieniä kasvoihin sopivia muutoksia nenään vaikka esim. musta nainen haluaisi saada samanlaisen pienen nenän kuin jollain mustalla, sekarotuisella ja tietenkin valkoisella julkkiksella.

Alla voi vasemmalla yllä havaita mustan naisen, joka haluaisi omata enemmän näillä muilla kuvassa näkyvillä naisilla olevan nenän. Tällä naisella näyttää olevan paljonkin mustille tyypillistä ulkonäköä, jossa otsan voi havaita olevan pyöristynyt ja hiusraja sijaitsee takana. Hiukset ovat tietenkin kähärät ja suun alueella näyttäisi olevan vähän eteenpäin työntymää vaikka osaltaan tämän aiheuttavat suuret huulet. Tämä on tietenkin myös sellaista ulkonäköä, jota voi enemmän ja vähemmän havaita mulateilla.

Tämän naisen osalta varmaan tutkijat sanovat kyse olevan valkoisten vaikutuksesta, joka on tietenkin yksi hyvä syy, mutta tässä näyttää vaikuttavan myös tämä kuinka naisella tulisi olla siromman ja kapeamman näköinen nenä verrattuna mieheen.

Lainauksessa voi havaita naisen tykkäävän Kellyn uudesta nenästä, mutta olisi halunnut sen olevan alhaalta kapeampi, jotta nenä olisi silmien välisellä alueella. Tällainen muutos ei välttämättä ole mahdollista, jos haluaa nenän näyttävän normaalilta tai kauniilta ja sitä tietenkin kritisoitaisiin varsinkin mustien toimesta, jos musta nainen tekee esim. valkoisille naisille tyypillisemmän nenän.

Kelly Rowland. I love mostly everything about her new nose, especially the nasal flip (upward tilt)! So cute and feminine! 
The one thing I do not like about Kelly Rowland's new nose is that the base was left too wide. She has a narrow face, like me. The nose still looks wide in proportion! I realize they were going for natural, but they could have gone smaller.


Lähde
I have super small , no double eyelid and sleepy eyes (nor matter how i open my eyes , its still look sleepy , cause half of my black eye ball have been covered by my no streght eyelid ) , and i have done my eye and nose (will share review on another post ) surgery over at korea view hospital . open 4 side of my eye , combi line for double eyelid and eyelid maclue lift up surgery . and the result is awesome and i have big changer on my eyes , super sacrifice with the result and highly recomended this hospital . the hospital and doctor itself is famouse in korea , and they run the show of lets beauty , which is a famouse plastic surgery show now all arounf the world .
Lähde


Lähde
For example, when Northern Europeans first saw sub-Saharan Africans, they had no option but to categorize their faces in the same way that they categorized their own faces. Since there were highly salient ways in which Africans deviated from the statistical average for Europeans, they were very likely to find Africans ugly, at least in those respects. The same point holds for subSaharan Africans seeing Europeans. 
This would change either when the unusual group (whether Africans or Europeans) began to affect prototype formation on the part of the home society or when members of the home society formed subcategories with associated prototypes, such that they began implicitly or explicitly to judge a “beautiful European face,” a “beautiful African face,” and so on. In keeping with this, research indicates that “ratings of facial attractiveness” are consistent “across ethnicities and cultures” (Chatterjee 2014, p. 7) when the groups involved are not isolated from one another.
Lähde

Jatkoin vielä RealSelf sivuston tutkimista koskien varsinkin kasvoja vaikka tuolla sivustolla voi tietenkin tutkia kaikenlaista vartaloon liittyvää ja millaisia muutoksia ihmiset yleisemmin haluavat. Alla kuvassa vasemmalla voi havaita naisen, joka haluaisi näyttää oikealla olevalta malli Ruslana Korshunova:lta.

Onhan tämä nainen jo nätti tai söpöltä näyttävä, mutta kasvoista näyttää puuttuvan voimakkaampaa eurooppalaista ulkonäköä, josta malleilla tykätään. Tuolla RealSelf sivustolla voi usein havaita naisten esittävän kuvia samaan rotuun tai etniseen ryhmään kuuluvista, jollaisen ulkonäön haluaisi omata vaikka kauneuskirurgit näyttävät tätä usein kritisoivan ja pitävät muutenkin vaikeana samanlaisen ulkonäön luomista.


Lähde

Nähtävästi toinen nainen haluaisi omata pienemmän leuan, josta on laittanut esimerkiksi alla olevan kuvan. Näyttää siltä kuin ennen kuvassa olisi naisella ollut pientä alaleuan tai hampaiden eteenpäin työntymistä. Naisella tutkimusten perusteella tykätään enemmän oikeassa kuvassa näkyvästä suusta tai leuasta.

Tämä on myös yksi syy, miksi eurooppalaisilla miehillä näyttää olevan vaikeuksia tykätä monien mustien naisten ulkonäöstä, koska heillä tahtoo suu useimmin työntyä eteenpäin aiheuttaen osaltaan maskuliinisen vaikutelman.

Onhan tässä vielä sekin tekijä, että ihmiset ovat enemmän tottuneet omalle etniselle tai rodulle tyypilliseen ulkonäköön, jonka takia matala kasvon keskiosa ja eteenpäin työntyvä suu näyttää helposti eurooppalaisen silmissä omituiselta tai rumalta.

Tämä johtuu siitä, että eurooppalaisilla kasvon keskiosa työntyy yleisemmin eteenpäin, joka näkyy varsinkin korkeana nenänä, mutta myös suu on yleensä pitkälti samassa linjassa otsan kanssa, jonka takia suun alueen eteenpäin työntymistä ei samassa määrin ilmene kuin useimmin mustilla ja vähän myös aasialaisilla.


Lähde

The pictures I have here don't really show how unattractive this can be. I've been so adamant to deleting any profile pics of me that there are none to share. I am going to the dentist soon, I would like to talk with him about my jaw. I get so depressed looking at photos of me others take as my face profile is extremely unattractive. I know I need braces first, Im ready. Also my right ear is lower than the left. Seems my right side is lower overall. What can I do to correct the protruding jaw?
Lähde

RealSelf sivustolta on tullut aina välillä vastaan kyselyitä, joissa eurooppalainen nainen on tuonut esille halua olla enemmän aasialaisen näköinen ja myös aasialaisia naisia, jotka haluaisivat olla enemmän eurooppalaisen naisen näköisiä. Tämän lisäksi on tullut vastaan sekarotuisia, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa olla alla olevan tapauksessa enemmän aasialaisen näköisiä.

Kuvassa näkyvä nainen on puoliksi valkoinen tai eurooppalainen ja puoliksi aasialainen. Nainen haluaa tuntea kuuluvansa johonkin ihmisryhmään, mutta äidin vanhemmat sanovat, että hän ei näytä aasialaiselta ja kotikaupungin ihmiset taas sanovat häntä aasialaiseksi.

Tämä taitaa sitten olla syy halulle olla aasialainen, jos kaupungin asukkaat luulevat naista aasialaiseksi, mutta luultavasti aasialaiset isovanhemmat eivät häntä sellaisena näe. Yhden kuvan perusteella ei voi määritellä kunnolla, miltä nainen oikeasti näyttää, mutta itse laitan merkille korkean nenän, joka jo itsessään antaa eurasialaisen vaikutelman, mutta muut kuin aasialaiset eivät varmaan yhtä hyvin osaa tunnistaa tällaisia tekijöitä vaan näkevät naisen vaan aasialaisena.

Nainen vaikuttaa hyvin nuorelta, että kasvonpiirteet varmaan vielä kehittyvät, mutta suurin piirtein tällaista ulkonäköä näyttää moni kiinalainen nainen haluavan, jonka takia ei tässä eurasialaisen naisen tarvitse murehtia. Sitä kannattaisi vaikka rohkeasti ottaa identiteeksi eurasialaisuuden ja olla ylpeä eurooppalaisesta ja aasialaisesta taustasta ellei sitten tunne enemmän yhteen kuuluvuutta aasialaisuuteen, jos vaikka eurooppalainen isä on häippässyt ja jättänyt tyttären potemaan identiteettikriisiä.


Lähde - Cross-race effect

Brasilialaisen Cosmobeauty:n Facebook sivustoa tutkiessa ja siellä olevia eurooppalaisen näköisiä kuvia katsellessa poimin yhden kuvan Googlen kuvahakuun, koska halusin löytää kuvan alkuperän. Kuitenkaan en vielä löytänyt, mutta tyypillisesti Google tarjoaa kaikenlaisia muita kuvia ja joukosta löytyi alla oleva, jossa nähtävästi on suurin piirtein kolmea perinteistä suurrotua edustavaa naista, jotka eivät ole tyhjästä määritelty vaikka suvaitsevaiset yrittävät kaikenlaisia tekosyitä keksiä kuinka ihmisillä esiintyy ulkonäöllistä vaihtelua tai geneettiset erot eivät ole riittäviä vaikka ne ovat riittäviä.

Eipä näiden naisten ulkonäön perusteella suuria yleistyksiä pidä tehdä, koska aasialainen nainen vaikuttaa omaavan jokseenkin eurokeskiseltä vaikuttavaa ulkonäköä, mutta mallialalla tykätään enemmän suosia tällaista näyttävämpää eurokeskistä ulkonäköä. Mustalla naisella näyttää olevan huomattavaa prognatismia eli leuan eteenpäin työntymistä, jonka vaikutelmaa osaltaa lisäävät suuremmat huulet, mutta eipä kaikilla mustilla täysin ole tällaista ulkonäköä.

Tätä kirjoittaessa huomasin ulkona pari nuorta mustaa naista, joilla oli nähtävästi letitetyt kähärät hiukset, jonka tarkoituksena on tietääkseni yrittää pitää hiukset helpommin hoidettavina ja samalla kasvattaa pituutta, jotta voi vaikka suoristaa kähärät hiukset, mutta en ole tarkemmin perehtynyt mustien hiusten hoitoon.

Kuitenkin näillä luultavasti jostain kongosta kotoisin olevilla naisilla oli sellaista negridistä ulkonäköä, josta on varmasti miesten vaikeaa tykätä, mutta tietenkin aina löytyy miehiä, jotka vaikka tykkäävät alla kuvassa näkyvästä ulkonäöstä naisella vaikka se poikkeaisi suuresti eurooppalaista naisesta ja kauneusihanteesta.


Lähde

Se on kyllä merkille pantavaa kuinka yleensä kauneuteen liittyvissä tapahtumissa ja tv-ohjelmissa näkyy paljonkin naisia. Onhan tämä ymmärrettävää, koska naisia näyttää kauneus koskettavan enemmän elämässä, että miehillä ei samassa määrin ole ulkonäköpaineita vaikkei mieskään miltään röllipeikolta saisi näyttää.

Tällaisilla miehillä taitaa olla vaikeampaa löytää naista, koska naisen voisi olettaa haluavan komean Tarzanin. Muutenkin miehen komeuteen pätee hyvin monet asiat kuin naiseen vaikka esim. leuka ja nenä saakin olla suurempi ja pää kalju vaikka naiselle itselleen hiukset olisivat tärkeä osa kauneutta.

Alla voi havaita paljonkin kuvia naisista, joista ainakin tuo oikealla suurimpana oleva oli taas ukrainalaisen Vitaly Valuan ottama kuva. Näitä kuvia katsoessa on aina merkille pantavaa kuinka kuvissa näkyy yleisesti ei ruskean silmän värin omaavia naisia vaikka brasilialaisilla taitaa olla suurelta osin ruskeat silmät

Eipä näiden kuvien eurooppalaisen näköiset naiset muutenkaan oikein täysin vastaa brasilialaisten yleisempää ulkonäköä, koska kuvissa pitäisi myös näkyä enemmän mulatteja ja miksei myös intiaanimaista ulkonäköä omaavia naisia.


Lähde - Bel Col


Lähde

SoYoung sivustolta tuli vastaan pitkä kirjoitus kiinalaiselta naiselta, jossa hän tarkastelee julkkisten ulkonäköä ja niissä ilmeneviä ongelmia kauneuden kannalta. Nähtävästi tv-sarjassa Merlin on näytellyt alla oleva nainen, joka ei omastakaan mielestäni ole erityisen kaunis suun ja nenän takia, johon myös kiinalainen ehdottaa muutoksia tehden myös ihosta vaaleamman.

Pitäisi tarkemmin perehtyä, että miksi tämä nainen on valittu näyttelemään lady Morganaa, jos kerta tarkoitus on tuoda esille kuinka kaunis nainen on kyseessä vai onko tässä kyse suvaitsevaisten omituisista touhuista. Sitä sanotaan kuinka medialla ja julkkiksilla on vaikutusta naisiin, niin kuinka moni nainen haluaisi tästä syystä tämän naisen nenän vai mielummin Vitaly Valuan mallin nenän.

mandibular osteotomy, within cheekbones push, double jaw (convex correction mouth), midface filling it, the nose narrow nose
Lähde - Excalibur • O Fortuna - Carmina Burana • Carl Orff


Lähde


Lähde

En pääse tätä kroatialaisten tekemää tutkimusta tarkemmin lukemaan, mutta tässä tutkimuksessa on tarkasteltu samanpituisten kasvon osien ilmenemistä ihmisissä ja sen yhteyttä itsetuntoon. Tutkimuksessa havaitaan poikkeavat kasvon osat omaavilla olevan enemmän ulkonäöllisiä huolia varsinkin nenän osalta.

Vaikka 1500-luvulla alettiin taiteessa olemaan tarkempia esim. kasvojen symmetriassa ja kasvon osien samankaltaisuudessa, niin kyllä tätä voi jo havaita yllä olevassa Nefertitissä. Ei näiden kasvon osien tarvitse olla täysin samanpituisia, että naisella voi olla kasvon alinosa vähän lyhyempi tai otsa vähän pidempi lisäämässä feminiinistä ulkonäköä, mutta näistä eroista huolimatta näyttää selvästi siltä, että ihmisiä miellyttää tällaiset harmoniset kasvot, jotka voi havaita yllä olevalla Marilyn Monroella.

Marilyn:llä voi myös havaita olevan kauniimpi länsimaalaisen kauneusihanteen mukainen nenä kuin tuolla ylempänä olleella näyttelijällä. Nenän tulisi mieluiten sijaita silmien välisellä alueella ja olla enimmillään leveydeltään yhtä suuri kuin silmät vaikka voihan silmät olla vähän suuremmat tai näyttävät varsinkin naisella, jotta nenä saa vähemmän huomiota.

Silmien reunojen olisi hyvä olla kiinni nenän rajassa, koska muuten ulkonäkö alkaa vaikuttamaan hypertelorismilta. Tämä sairaus ja syndroomat ovat hyvä esimerkki siitä, mistä kauneudessa on osaltaan kyse eli normaalista ja symmetrisestä ulkonäöstä, josta aivot tykkäävät.

Jo pienet vauvat osaavat nähdä samat henkilöt kauniina kuin aikuiset, eikä siksi kauneus ole ainoastaan median tai elinympäristön vaikutuksesta johtuvaa vaan lopulta halusta lisääntyä henkilön kanssa, jonka ulkonäkö vaikuttaa terveeltä tai normaalilta, jotta saisi todennäköisemmin geneettisesti normaaleita lapsia.

Eri roduille tai tarkemmin sanottuna etnisille ryhmille on tietenkin normaalia ulkonäkö, joka voi poiketa suuresti toisen etnisen ryhmän keskimääräisestä ulkonäöstä, jonka takia tämä ulkonäkö ei aina kaikkia miellytä.

Ulkonäössä voi myös ilmetä sellaisia tekijöitä, jotka eurooppalaisella tulkittaisiin äkkiseltään syndroomaksi vaikka se olisi normaalia ulkonäköä jollekin etniselle ryhmälle. Tällä viittaan esim. kasvon mataluuteen, silmien sijaintiin tai muotoon ja nenän mataluuteen kts. Downin oireyhtymä.

Kuitenkin sekarotuiset tai monietniset parisuhteet osoittavat, että ihmiset voivat tykätä myös huomattavan poikkeavasta ulkonäöstä, mutta jos ajatellaan esim. aasialaisia naisia eurooppalaisen miehen näkökulmasta, niin heillä ilmenee ulkonäköä, josta on usein helppoa tykätä, koska kasvot ovat monilla käytännössä eurooppalaiseen naiseen verrattuna matalammat ja osalla myös söpöiltä vaikuttavat. Onhan tässä muitakin tekijöitä, kuten yleisemmin vaalea ihonväri ja pitkät hiukset.
Photogrammetry included analysis of 9 neoclassical canons originating from the renaissance period (relations between proposed equal facial proportions including head height, facial height, facial thirds, facial quarters, widths of eye, nose, intercanthal width, nose and ear length, and lower face thirds). 
[...] 
RESULTS: Significant deviation from neoclassical facial beauty canons were observed in 55-65% of adolescents and young adults. Gender and age had no correlation with deviations. Examinees with significant deviation in nose-ear proportion canon (nose length=ear length) reported higher Aesthetics Concern when compared to ones with no significant deviation (4.1 vs. 3.2 ; p<0.05). 
Significant deviation in equal facial quarters canon, precisely in upper face height (distance between glabella and subnasale) correlated with higher Social Aspect (4.8 vs. 3.2 ; p<0.05). Ones who demonstrate significant deviation from nose-mouth canon (mouth width=1.5 nose width) noted less Awareness of dentofacial aesthetics (4.9 vs. 5.8 ; p<0.05). No correlation between deviations from canons and self-esteem was found. 
CONCLUSION: It seems that neoclassical canons of beauty are still present in roughly half of young adults and adolescents. Ones with deviations from canons appear to be most bothered by disproportions of nose to other facial features.
Lähde


Lähde - Sogou - Ifeng - Yanhuatang

Alta löytyy mielenkiintoinen tutkimus, jossa on tarkasteltu valkoisten ja kiinalaisten naisten ulkonäöllistä eroa. Näitä ulkonäöllisiä eroja voi laittaa merkille jo kuvasta, jota voi verrata vaikka Marilyniin, mutta aasialaisen pystyy myös yleensä tunnistamaan katsomalla kasvoja sivusta, jolloin näkee niiden olevan usein  matalammat.

Objective  To compare the aesthetic facial proportions of southern Chinese women with published average and ideal values for white women. 
Design  One hundred Chinese women between the ages of 18 and 40 years who had not undergone previous facial surgery were chosen at random, and their aesthetic facial proportions were measured from 5 × 7-in photographs. Comparisons were made with similar reported measurements for the white face, and the surgical relevance of the differences observed is discussed. 
Results  The major facial differences observed in the Chinese face were the wider intercanthal distance, the wider nasal base, a different profile of the lower face, and differences in the eyelids. The Chinese nose was less prominent, the alae were more flared, the nostrils were more horizontally oriented, the alar-columellar relationships were different, and the nasal tip was less defined.
Lähde

SoYoung sivustolta tuli vastaan alla oleva kuva, jonka jälkeen katsoin Googlen kuvahaulla lähteen, joka oli Pinsta me sivustolla. Näillä kiinalaisilla nuorilla naisilla voi havaita olevan erikoinen ulkonäkö, joka ei vaikuta erityisen kiinalaiselta, mutta olettaisin naisten käyneen kauneusleikkauksissa vaikka myös meikkaamisella voi paljonkin vaikuttaa ulkonäköön ellei sitten myös kuvia ole muokattu tai kuvaamisen yhteydessä tehty silmiä suuremmiksi.

Eipä silmistä aasialaisen naisen tarvitse näin suuria tehdä, mutta nähtävästi monilla nuorilla aasialaisilla naisilla on halu omata erikoisen suuret silmät vaikka iäkkäämmät naiset tyytyvät pienempiin. Ylempänä eurasialainen nainen halusi muuttaa ulkonäköään enemmän aasialaiseksi, mutta hän voisi myös olla samankaltaisen ulkonäön takia näiden luultavasti varakkaiden kiinalaisten perheiden tyttärien kaveri.

Laitoin alle kuvassa näkyvien naisten omat kuva sivut, joissa voi havaita naisten matkustelevan ulkomaille. Naiset näyttävät aika tyttömäisiltä tai hyvin nuorilta, mutta ainakin yhdellä näistä naisista näytti olevan oma vauva ja tuli siellä muitakin naisia vastaan kuvien joukosta, joilla oli vauva. Näissä kuvissa kannattaa myös katsoa nenää, joka näyttäisi olevan naisilla yleisesti muokattu ja voihan myös osalla olla leuan muotoon tehty muutoksia.


Lähde - ayomika - _merrybaby_ - i_am_lya - dddwu - mengziyi_

Helsingin uutta hienoa kehärataa käydessä kokeilemassa, joka vaikutti erikoisesti osittain metromaiselta, kun mennään paljonkin maan alla, niin sen jälkeen huoltomolla syömässä käydessä huomasin Ilta-Sanomien uusimman lehden. En yleensä katsele kaupoissa myynnissä olevia lehtiä, mutta kaipa osaltaan lehden etukansi pisti silmään.

En ole tähän asiaan tarkemmin perehtynyt, mutta olettaisi toisista lehdistä erottuvan etukannen lisäävän myyntiä ja tyypillisesti etukansiin taidetaan useimmin haluta laittaa kauniita naisia kuin miehiä, jos en ole väärässä. Lopulta tietenkin muullakin sisällöllä on merkitystä, eikä ainoastaan kauniilla etukannessa olevilla naisilla.

Jos tarkastellaan tätä vähän huonolaatuista kuvaa, niin siinä voidaan havaita naisilla olevan valoisat vaaleat hiukset, josta varsinkin länsimaissa tunnutaan naisilla paljonkin tykkäävän monista syistä johtuen, mutta muutenkin valoisuus varmaan osaltaan lisää etusivun huomiota verrattuna tummempaan etusivuun.

Ihonväri ei näytä erityisen ruskettuneelta naisilla, mutta tutkimusten mukaan varsinkin länsimaissa näytetään tykkäävän tällaisesta oranssimaisesta karoteenin värisestä ihonväristä, joka vaikuttaisi terveeltä. Onhan tässä elinympäristöllä vaikutusta, että millaisesta ihonväristä tykätään, koska Aasiassa vastaavasti tykätään huomattavan vaaleasta ja tasaisesta ihonväristä, jota monet länsimaalaiset naiset vastaavasti haluavat vähän tummentaa vaikka Auringolla on myös kielteisiä vaikutuksia ihon kauneuteen.

Voihan sitä ajatella tällaisen vähän ruskettuneen ihonvärin näyttävän myös Auringon valossa ja uimarannalla kauniilta, mutta varmaan talvella esim. tanssijaisissa naisella vaalea ihonväri näyttää taas paremmalta kuin tummempi, kuten ennen vanhaan länsimaissa nähtiin ennen kuin innostuttiin 1900-luvun alkupuolella ruskettamisesta.

Kasvoista ei saa kunnolla selvää, mutta kasvot näyttävät jakaantuvan pitkälti samankokoisiin osiin lähtien leuanpäästä nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan. Olen tämän jaottelun kertonut jo monta kertaa, muttei näiden osien tarvitse olla täysin samanpituisia vaikka nähdäkseni varsinkaan kasvojen keskiosa ei saisi olla naisella lyhyempi verrattuna alempaan osaan vaan alempi osa saa olla vähän lyhyempi lisäämässä feminiinistä ulkonäköä, muttei liikaa, jottei nainen ala näyttämään tytöltä tai leuka huonosti kehittyneeltä.

Varsinkin aasialaisilla sivustoilla tulee vastaan monenlaisia kasvojen osien jaotteluja, mutta muistaakseni yleisimmät koot ovat lähtien otsasta 1-1-0,8, jossa tuo 0,8 osoittaa alimman osan olevan lyhyempi. Kuitenkin länsimaisessa kauneusihanteessa on lähdetty siitä, että osat ovat kaikki samanpituisia, mutta aasialaisilla on erikoinen halu tehdä naisista hyvin siroja kasvoiltaan.

Toinen erikoinen jaottelu, jota harvoin näkee on muistaakseni 0,8-1-0,8, jossa keskiosa on pidempi verrattuna muihin osiin. Itse olen pohtinut kolmannen jaottelun voivan olla esim. 1,1-1-0,9, jossa voidaan havaita kasvon osien koon kasvavan alhaalta, mutta kaikissa tapauksissa on parempi, että keskiosa olisi naisella näyttävä ja pidempi tai samankokoinen verrattuna alaosaan, koska alaspäin venyvä leuka lisää maskuliinista ulkonäköä.

Sitä voi kuvankäsittelyohjelmassa kokeilla, mitä tapahtuisi naisten kauneudelle, jos venyttäisi leukaa alaspäin, tekisi kasvon keskiosasta hyvin lyhyen tai otsasta huomattavan korkean. En ole tätä tehnyt, mutta olettaisin naisten muuttuvan rumiksi, koska lopulta tämä kasvon osien samankaltaisuus miellyttää ihmisiä kaikkein eniten vaikkei siitä ainoastaan ole kyse vaan myös siroista kasvoista.

Pystyviivoilla kasvot jaoteltuna näyttäisi naisilla nenä sijaitsevan suurin piirtein silmien välisellä alueella ollen myös sopivan korkea, joten silmät saavat huomiota, eikä nenä, joka on naisen kauneudessa tärkeää. Kuten aasialaiset ovat kertoneet tekee korkeampi nenä kasvoista kolmiulotteisemmat, jonka takia moni aasialainen haluaa osaltaan korkeammalla nenällä vähentää kasvojen matalaa ulkonäköä.

Vartalot näyttäisivät olevan naisilla oikein hyvät, että lantion muoto näkyy mukavasti ja naiset taitavat olla myös normaalipainoisia. Oikealla naisella näyttäisi olevan enemmän feminiinistä ulkonäköä rintojen koon osalta, jota kivasti esittelee vaikka varsinaisesti vettä käsillään valuttaa, mutta onhan miehiä, jotka tykkäävät pienemmistä rinnoista naisilla.


Lähde
The sun is responsible for the vast majority of visible ageing, according to new research – another reason  to slather on the sun screen all year round. 
UV rays accounted for  80 per cent of skin ageing, including wrinkles, in a study of almost 300 women – half sun-worshippers and half  shy of the sun. 
The study also found that a two per cent increase in  skin damage ages a face by three years.
Lähde - Cosmetic Procedures: Sun Exposure and Skin Cancer