1. syyskuuta 2015

Ihonvärin ruskettamisesta ja vaalentamisesta. Lisäksi eri etnisten ryhmien ja varsinkin filippiiniläisten kauneusihanteista

Edellisessä kirjoituksessa mainitussa etelä-afrikkalaisessa lehdessä näyttää olevan paljonkin mielenkiintoisia artikkeleita, joista yhdessä kerrottiin lihavasta pariskunnasta, jotka olivat laihtuneet. Netistä löytyy paljonkin kuvia siitä kuinka normaalipaino vaikuttaa ulkonäköön verrattuna ennen kuvaan. Länsimaissa ja yleisesti maailmalla tykätään normaalista painosta vaikka onhan tässä vaihtelua, että oliko se Mauritania, jossa tykätään naisista tehdä porsaita ja heikentää naisten terveyttä.

Tietysti mustatkin tykkää kurvikkaammasta ulkonäöstä, jonka takia mustilla naisilla ei ole vartalon osalta samanlaisia ulkonäköpaineita kuin varsinkin valkoisilla naisilla, mutta kielteisenä puolena lihavuuden näkeminen kauniina on terveydelle haitallista ja osaltaan myös lisää mustien naisten lihavuutta, joka on huomattava ongelma Yhdysvalloissa, mutta siihen taitaa olla myös geneettiset syyt.

Laihduttaminen ei ole aina helppoa, mutta tuon pariskunnan ja muutenkin netistä vastaan tulleiden kuvien perusteella pulleampi nainen voi näyttää tosi kauniilta normaalipainoisena, joten tässä mielessä ei välttämättä kannata tällaista naista parinvalinnassa syrjiä vaan viedä vaikka nainen lenkille tai mieluiten uimaan, jottei jalat painosta johtuen vahingoitu.

Alla olisi kuitenkin erikoinen näkemys Oscar Wilde:ltä. Jos tuosta oikein ymmärrän on äti täysin tyytyväinen, jos näyttää kymmenen vuotta nuoremmalta kuin tytär. Näin taitaa harvoin tapahtua ellei esim. tyttärellä ole jokin sairaus, tytär on parinvalinnasta johtuen kamalan näköinen verrattuna feminiiniseen äitiin, äiti on kauneudenhoidolla poistanut kasvoista rypyt ja tehnyt kaikenlaista muutakin, jotta näyttäisi nuoremmalta ja synnyttänyt tyttären nuorena.


Lähde

Alla on aika karua tietoa monelle aurinkoa liialti palvoavalle, Olen tästä ruskettamisesta vähän kirjoitellut vaikka sitäkin pitäisi enemmän tutkia, kun olen enimmäkseen tarkastellut ihonvärin vaalentamista, että meillä on tällä hetkellä erikoinen ilmiö maailmassa monien vaalean ihonvärin omaavien ruskettaessa ja tummemman ihonvärin omaavien vaalentaessa ihonväriä.

Monissa Aasian maissa tykätään vaaleasta ja tasaisesta ihonväristä, mutta aasialaisille naisille tahtoo tiettävästi ikääntyessä ilmaantua auringon takia helpommin pieniä läiskiä ihoon, jonka takia osaltaan käytetään ihonvärin vaalennustuotteita, jota ei välttämättä moni tiedä, jos ihmettelee, miksi vaalea aasialainen nainen vaalentaa ihonväriä.

Aasiassa myös samaan tapaan kuin länsimaissa ennen vanhaan vaalea ihonväri liitetään eliittiin ja vaaleammilla aasialaisilla, kuten varsinkin korealaisilla on myös vaikutusta tummempiin eteläisissä maissa asuviin aasialaisiin, että siellä selvästi halutaan vaalentaa ihonväriä, joka on huono asia, jos kuitenkin korkean UV-säteilyn maassa ihonvärin tulisi olla ruskeampi.

Voisi sanoa kaikkein suurimpien pölvästien olevan eurooppalaiset tai valkoiset, jotka makoilevat rannoilla vaikka varsinkaan vaalean ihonvärin omaava ei saisi liialti olla auringossa. Eikä ongelma ole tässä vaan tutkijoiden mukaan solariumit lisäävät huomattavasti ihosyövän määrä ja myös tekevät ihosta ikääntyneen näköisen.

Onko tähän sitten syynä Coco Chanel vai tämän päivän media, joka osaltaan rumentaa monia eurooppalaisia naisia verrattuna naisiin, jotka ottavat esikuvaksi aasialaiset ja heidän vaalean ihonvärin.

Jos joku ihmettelee, että mitä tarkoitan pölvästeillä, niin länsimaissa ei kuitenkaan taida yleisesti ilmetä vaaleaan ihonväriin liittyvää syrjintää vaan oikeastaan vaaleasta ihonväristä on yleisestikin maailmalla hyötyä, kun taas Aasian maissa ja varsinkin Intiassa ilmenee selvästi syrjintää ja kielteistä suhtautumista tummaa ihonväriä kohtaan, joka sitten osaltaan pakottaa monen vaalentamaan ihonväriä.

Tästä syystä varmaan moni Thaimaassa käyvä suomalainen tai eurooppalainen nainen, joka muutenkin omaa kauniin vaalean tasainen ihonvärin saa thai naisilta myönteisiä kommentteja vaikka omana haavena olisi omata ruskettuneempi tai thai naisella oleva ihonväri.

Toisaalta voihan joku työnantaja haluta ruskettuneempia työntekijöitä, jos vaikka ravintolan teemaan kuuluu, että ollaan jossain Karibialla ja työntekijöiden täytyy olla ulkonäöltään kuin olisivat uimarannalla ja siellä ruskettuneita, joka ei kuitenkaan ole kaikille mahdollista ellei laita ihoon jotain väriä.

Tätä pitäisi enemmän tutkia, mutta voidaan myös ajatella, että monilla nuorilla naisilla on kaveripiirissä kauneusihanteena ruskettuneempi ihonväri julkkisten tai median takia, jonka takia sitten osalle naisista voi aiheutua tästä ulkonäköpaineita, jos ihonväri ei millään rusketu tai muut naiset alkavat tästä syystä syrjimään.

Tämän lisäksi meillä tietenkin on tämä erikoinen monikulttuurisuus uskonto meneillään, joka myös tarkoittaa sitä, että monia yrityksiä painostetaan tai kehotetaan palkkaamaan kantaväestöstä poikkeavan ulkonäön omaavia, joka osaltaan tarkoittaa ihonväriä, että suvaitsevainen vaatii yritystä palkkaamaan ruskeita ihmisiä tai sitten sanoo suoraan, että mustia afrikkalaisia ellei myös tummia intialaisia.

Tutkijoilla on tietääkseni tapana väittää eri rotuihin ja myös ihonväriin perustuvan syrjinnän olevan uusi juttu, joka keksittiin osaltaan mustien orjuuttamiseksi. Todellisuus on kuitenkin yleensä sellainen, että eivät nämä asiat tyhjästä synny vaan esim. eurooppalaisen ja mustan afrikkalaisen välillä on selviä ulkonäöllisiä eroja, joka näkyy selvästi ihonvärissä.

Euroopassa on tiettävästi nähty tuhansia vuosia varsinkin eliittiin kuuluvalla naisella vaalea ihonväri kauniina, että vasta noin sata vuotta sitten innostuttiin ruskettamisesta, koska se kertoi siitä kuinka on esim. varaa matkustaa ja oli myös paljonkin puhetta auringon terveydellisistä vaikutuksista vaikka tänä päivänä tiedetään, että auringossa ei saa olla liian kauan.

Vaikka eurooppalaisella naisella osataan tänä päivänä nähdä ruskettuneempi ihonväri kauniina, niin tutkimusten perusteella miehet kuitenkin tykkäävät vaaleasta ihonväristä, joten varsinkin tumman ruskea ihonväri miellyttää harvoja, koska myös monet mustat miehetkin näyttävät tykkäävän sanotaanko vaalean ruskeasta ihonväristä.

Tietenkin sitä voidaan ajatella kauneusihanteiden vaikuttavan miehiin, että jos vaalean ihonvärin omaavat naiset nähdään kauniina, niin sellaisen myös moni musta mieskin haluaa, joka sitten näkyy monien mustien naisten haluna vaalentaa ihonväriä. Toisaalta testosteronin takia miehet ovat tiettävästi vähän tummempia kuin naiset estrogeenin vastaavasti tehdessä naisesta vähän punertavan tai vaaleamman, jota ei taida näkyä kaikkein mustimmissa naisissa.

Miehet tykkäävät naisessa nuorekkaasta ulkonäöstä, mutta ikääntyessä nainen yleensä tummenee, joten varsinkin vaalea tasaisen värinen vauvamainen iho liitetään nuoreen ja kauniiseen ulkonäköön, jota tietenkin moni nainen haluaa omata. Toisaalta nykyään osataan myös tykätä ruskettuneesta ihonväristä vaikkei se taida näyttää yhtä nuorekkaalta tai feminiiniseltä eurooppalaisessa mielessä, että ei tässä tietenkään mustien naisten tarvitse olla yhtä vaaleita ihonväriltään.

En tiedä kaikkia syitä halulle omata ruskettuneempi ihonväri, mutta tutkimusten perusteella tuollainen karoteenin tai vähän oranssimainen ihonväri nähdään länsimaissa kauniina ja terveenä. Kaipa tummempaan ihonväriin liittyy jotain seksikkyyttä ja kehonrakentajat tietenkin haluavat tuoda enemmän esille lihaksia.

Tumma ihonväri taitaa myös vähän peittää näkyvistä ihossa näkyvää epätasaisuutta ja jotkut taitavat myös väittää näyttävänsä laihemmilta, mutta nuoren naisen ei kannattaisi hölmöillä vaan vartalossa saa olla sopivasti kurvikkuutta ja liiallinen auringo ei kuitenkaan ole ihon kauneuden kannalta hyvä asia vaan kannattaa kysyä vaikka aasialaisilta tai mustilta naisilta, että miten saa tasaisen ihonvärin.

Jos vielä pohdiskellaan kasvonpiirteitä, jotka eivät miellytä, koska ne poikkeavat suuresti toiseen populaation tyypillisestä tai sitten ulkonäössä ilmenee sellaista, joka vaikuttaa toisen populaation näkökulmasta esim. alkukantaiselta ja maskuliiniselta vaikka ulkonäössä olisi todellisuudessa kyse osaltaan luonnonvalinnan aiheuttamasta elinympäristöön sopeutumisesta.

Monilla mustilla ei tietenkään kaikilla ilmenee esim. huomattavan lättänää ja leveää nenää, joka ei millään täytä länsimaisen kauneusihanteen kriteereitä kauniista nenästä naisella, jonka voi yleensä nähdä kauneusleikkaus sivustoilla, eikä ennen ja jälkeen kuvien perusteella naiset tuollaista nenää halua omata vaikka miehellä sen voivat hyväksyä, joten tyttärelle täytyy säästää rahaa nenäleikkaukseen.

Tietenkään nenästä ei haluta tehdä täysin samanlaista kuin monissa kreikkalaisissa naisia esittävissä patsaissa, koska nenä näyttää vähän maskuliiniselta ja tänä päivänä nähtävästi ihmiset tykkäävät hyvin feminiinisestä sirosta matalammasta ulkonäöstä naisella, jota voi havaita alla kuvassa olevalla naisella.

Vielä nenän leveydestä toteaisin, että hyvin usein tutkimuksissa tuodaan esille leveän nenän olevan maskuliininen, niin jokainen varmaan ymmärtää, mitä se tarkoittaa varsinkin monien huomattavan leveän nenän omaavien naisten osalta. Ei sillä väliä, jos nenä on vähän matala ja leveä, jota voi havaita aasialaisilla naisilla, koska onhan tällainen nenä omalla tavalla pieni verrattuna eurooppalaiseen nenään, joka on yleisesti korkea.

Edellisessä kirjoituksessa olleet EliasAlucard:in näkemykset todennäköisesti järkyttivät monia suvaitsevaisia, niin hän totesi osaltaan moniin mustiin kohdistuvan kielteisen suhtaumisen johtuvan ulkonäöstä, josta ei vaan tykätä. Tietenkin historian aikana on tarkoituksella annettu mustista kielteisestä kuvaa ja ylistetty esim. valkoisia naisia, mutta se on myös normaalia käyttäytymistä, että tykkää enemmän samankaltaisista.

Tänä päivänä tietenkin mustilla naisilla on parempi mahdollisuus tuoda esille omaa kauneutta, joka ei aina ole täysin aitoa, koska osa käyttää peruukkeja ja vaalentaa ihonväriä, mutta tietenkin eihän kaikilla valkoisilla naisillakaan ulkonäkö ole täysin aitoa.

Vaikka mustilla naisilla on asiat muuttuneet paremmiksi, niin tutkimukset ja tietenkin omat tutkimukseni osoittavat, että miehet eivät yleisesti oikein tykkää kaikkien mustien naisten ulkonäöstä, johtuen esim. tummasta ihonväristä, kähäristä hiuksista, liian leveästä lättänästä nenästä, prognatismista, johon voi myös liittyä kasvon keskiosan selvää mataluutta, liian suurista huulista ja pullottavista silmistä.

Toisin sanoen eurooppalaisessa mielessä kasvonpiirteet ovat epätasapainoisia, mutta se on lopulta mustien oma asia, että osaavat enemmän arvostaa varsinkin Afrikassa mustien naisten ulkonäköä, mutta valitettavasti näyttää siltä, että mustat pyrkivät valitsemaan malleiksi ja misseiksi naisia, joista myös eurooppalaisen miehen on helpompaa tykätä, joten eivät tietenkään kaikki mustat naiset ole tässä mielessä rumia.

Tämä on aika vaikea asia, koska tässä pitäisi jotenkin olla hyvin suvaitsevainen ja varsinkin taitaa olla sillä tavalla, että monen mustan naisen ja varmaan myös miehen on vaikeaa ymmärtää eurooppalaisten näkökulmaa, koska he osaavat paremmin nähdä afrikkalaisen ulkonäön kauniina.

Me olemme maahanmuutosta ja orjista johtuen vähän huonossa tilanteessa, että valkoisia ja eurooppalaisia syytetään pahoiksi, jos eivät osaa arvostaa monien mustien naisten ulkonäköä ja tätä ongelmaa ei olisi, jos mustat olisivat Afrikassa.

Nykyään tietenkin länsimailla ja historialla on vaikutusta myös mustiin, joka sitten aiheuttaa varmaan paljonkin kasvavia ulkonäköpaineita myös Afrikassa, jos kauneusihanteeksi otetaan esim. kapea ja sopivan korkea nenä, jonka takia moni musta nainen tuntee helposti itsensä rumaksi vaikka ennen vanhaan nenässä ei taidettu nähdä ongelmia tai millaista seksuaalivalintaa osaltaan mustat miehet ovat tehneet.

Sitä on myös tuotu esille, että mustilla miehillä ilmenevä suuri halu muodostaa sekarotuinen parisuhde liittyisi osaltaan länsimaiden vaikutukseen ja myös siihen, että valkoinen nainen on korotettu kauneudessa korkealle.

Eipä tietenkään monet mustat miehet taida kauniimpien valkoisten naisten kanssa pariutua, mutta voisi kuvitella mustan miehen osaavan enemmän arvostaa sellaista ulkonäköä eurooppalaisessa naisessa, jonka eurooppalainen mies näkee rumana koskien varsinkin lihavuutta, mutta valkoisen naisen avulla musta mies voi saada mulatin, jolla on sellaista ulkonäköä, josta nähtävästi mustat tykkäävät vähän suorempien hiusten, vaaleamman ihonvärin ja miksei myös kasvonpiirteiden osalta.


Lähde - A Healthy Way to Get a Tan

Olen joskus maininnut kuinka varsinkin Charles Darwin:in ja Havelock Ellis:in vanhoista kirjoista löytyy mielenkiintoista tietoa kauneusihanteista, jossa tietenkin on ollut eroa eri etnisten ryhmien välillä, mutta tietenkin tänä päivänä osaltaan länsimaiden vaikutuksesta on tapahtumassa jossain määrin samankaltaistumista.

Ei tämä samankaltaistuminen ole täysin huonoa asia, koska on ollut tai on etnisiä ryhmiä, joissa on esim. teroitettu hampaita, muotoiltu pääkalloa, pidennetty kaulaa, laitettu kasvoihin suuria lävistyksiä, sidottu jalkoja, silvottu sukupuolielimiä ja vaikka näissä kaikissa ei olisi kyse välttämättä kauneudesta, niin onhan se parempi, jos tällaista ei tehtäisi. Linkkien kautta kannattaa tarkemmin lukea, että poimin vaan muutaman lainauksen.
I have met with very few statements opposed to this conclusion. Mr. Winwood Reade, however, who has had ample opportunities for observation, not only with the negroes of the West Coast of Africa, but with those of the interior who have never associated with Europeans, is convinced that their ideas of beauty are on the whole the same as ours; and Dr. Rohlfs writes to me to the same effect with respect to Bornu and the countries inhabited by the Pullo tribes. Mr. Reade found that he agreed with the negroes in their estimation of the beauty of the native girls; and that their appreciation of the beauty of European women corresponded with ours. They admire long hair, and use artificial means to make it appear abundant; they admire also a beard, though themselves very scantily provided. 
Mr. Reade feels doubtful what kind of nose is most appreciated: a girl has been heard to say, "I do not want to marry him, he has got no nose;" and this shews that a very flat nose is not admired. We should, however, bear in mind that the depressed, broad noses and projecting jaws of the negroes of the West Coast are exceptional types with the inhabitants of Africa. Notwithstanding the foregoing statements, Mr. Reade admits that negroes "do not like the colour of our skin; they look on blue eyes with aversion, and they think our noses too long and our lips too thin." He does not think it probable that negroes would ever prefer the most beautiful European woman, on the mere grounds of physical admiration, to a good-looking negress.
Lähde
Stratz, in his books Die Schoenheit des Weiblichen Koerpers and Die Rassenschoenheit des Weibes, argues that the ideal of beauty is fundamentally the same throughout the world, and that the finest persons among the lower races admire and struggle to attain the type which is found commonly and in perfection among the white peoples of Europe. When in Japan he found that among the numerous photographs of Japanese beauties everywhere to be seen, his dragoman, a Japanese of low birth, selected as the most beautiful those which displayed markedly the Japanese type with narrow-slitted eyes and broad nose. 
When he sought the opinion of a Japanese photographer, who called himself an artist and had some claim to be so considered, the latter selected as most beautiful three Japanese girls who in Europe also would have been considered pretty. In Java, also, when selecting from a large number of Javanese girls a few suitable for photographing, Stratz was surprised to find that a Javanese doctor pointed out as most beautiful those which most closely corresponded to the European type.
Lähde
In an examination of four Asian societies—Hong Kong, India, Japan and Korea, Li, et al (2008) concluded that whiteness is an important determinant in concepts of beauty. They contended that this preference stems from traditional Asian values and Western influences, stating that while concepts of whiteness as beautiful predate colonialism, Euro-centric ideologies developed during the colonial period and current advertising images for beauty products featuring white models are making the concept more global. 
According to their report, skin-whitening product sales have increased dramatically over the past two decades and now constitute the bestselling beauty product in the Asian economy. In summary, these researchers claim that the desire for whiter skin is a global phenomenon, transcending Asia and extending into other non-white societies in Africa, South America and the Middle East.
Lähde
There are individual and cultural differences with respect to what one finds physically attractive, but these differences do not undermine broad agreement about what constitutes beauty. Some cultural/sub-cultural differences are almost certainly a result of genetic differences or mental illnesses, whereas some individual differences in aesthetic preferences are part of normal variation.
The statement that beauty lies in the eye of the beholder is misleading. Whereas it is typically true that whatever one’s physical appearance, there will be some people who will find one attractive, some people are found to be attractive by many or most people whereas others are found unattractive by many or most people, which is not readily explicable in terms of social conditioning.
Lähde - General Issues Related To Aesthetics

Tässä on ollut paljonkin juttua kauneusihanteista, ihonväristä ja kasvonpiirteistä, niin filippiiniläisiä sivustoja tutkiessa tuli taas vastaan kuva, jonka nainen ei oman tietämykseni perusteella edusta kunnolla filippiiniläistä naista varsinkaan nenän osalta, koska se on kuitenkin yleisemmin matalampi ja alhaalta leveämmän tai pullean näköinen.

Tällaisia naisia näkyy hyvin paljon filippiiniläisissä mainoksissa tai niissä, jotka olen itse nähnyt, että kuvassa näkyvä on eurasialainen tai voihan kuvassa olla myös kauneusleikkauksessa käynyt. Tietenkin näitä mainoksia ja kuvia naisista on tapana muokata, että alla olevalla naisella on voinut olla enemmän filippiiniläiseltä näyttävä nenä, mutta se on saatu muokattua kapeammaksi ja korkeaksi.

Parempi kuitenkin olisi käyttää näissä mainoksissa enemmän filippiiniläisiltä näyttäviä naisia vaikka nenä olisi matala ja kasvot pyöreämmät, että tässä samalla myös helposti aiheutetaan ulkonäkö huolia, jos tästä syntyy käsitys kuinka nenän tulisi olla tällainen.

Tietenkin kasvon samankokoisiin osiin jakamisessa lähdetään siitä, että nenä sijaitsee silmien välillä ja on kapea tai samanpituinen kuin silmät, mutta tämä on kuitenkin enemmän länsimaalaista kauneusihannetta, jonka takia filippiiniläisten ja muidenkin aasialaisten tulisi osata enemmän arvostaa aasialaisille tyypillisempää ulkonäköä, koska tämä nainen vaikuttaa eurasialaiselta.


Lähde - The Somatechnics of Whiteness and Race

Joitakin filippiiniläisiä katsoessa syntyy epäily nenäleikkauksesta osaltaan sen takia, että nenä näyttää huomattavan korkealta, kapealta ja pitkältä vaikka yleisemmin filippiiniläisillä näyttää nenä olevan matala ja leveä. Tietenkin monien filippiiniläisten osalta syyn tähän voi ajatella olevan siinä, että henkilö on eurasialainen tai sitten hän jostain sanotaanko mutaatiosta johtuen omaa tällaisen nenän tai miten oikein nenän ulkonäkö osaltaan geeneissä määräytyy.

Kuitenkin kauneusleikkaus sivustoilta paljastuu filippiiniläisille tehtävän myös nenäleikkauksia, joilla pyritään luomaan sanotaanko eurokeskisempi nenä. Nämä nenäleikkaukset eivät aina näytä hyviltä, koska nenästä on tehty aika suuren kokoinen tai se näyttää omituiselta kasvoissa, mutta tätä pitäisi tietenkin enemmän tutkia, että miten filippiiniläiset itse näkevät tällaisen omituisen nenän.

Filippiiniläisen kauneuskirurgin Levi Lansangan sivuilta löytyy paljon mielenkiintoisia ennen ja jälkeen kuvia, joita hän myös kommentoi. Kauneuskirurgi tuo esille kuinka julkkiksilla ja malleilla on yleensä tällaiset kapeat ja korkeat nenät, jonka olen itsekin laittanut merkille, mutta se on jokseenkin huono asia, jos Filippiineillä suositaan tällaisen nenän omaavia aiheuttamalla mahdollisesti huomattavalle osalle naisista ulkonäkö huolia.

Tätä alla olevaa naista katsoessa näyttää siltä kuin nainen ei olisi ulkonäöllisesti filippiiniläinen vaan todennäköisesti kiinalainen, joita asuu myös Filippiineillä, mutta toisaalta kyllä aasialaisten ulkonäössä on paljon samankaltaisuutta, jonka takia joku kazakstanilainen, japanilainen ja filippiiniläinen nainen voivat olla pitkälti samannäköisiä.

Tietenkin aasialaisilla ilmenee ulkonäöllistä eroa, jonka varsinkin harjaantunut silmä tai aivo pystyy tunnistamaan vaikka yleensä on tapana sanoa aasialaisten olevan samannäköisiä, joka tietenkin rodullisessa mielessä pitää jossain määrin paikkaansa, koska eihän heitä muuten voisi aasialaisiksi sanoa ja tulee myös huomata, ettei eurasialaista tai jotain muuta yleensä sekoita esim. eurooppalaiseen.

Eurooppalaisilla on yleisesti omanlainen ulkonäkö vaikka jonkun antropologin ja varsinkin sosiologin mielestä erot olisivat pieniä, mutta ne eivät ole sitä varsinkaan aivolle, mutta voihan sitä sanoa, että vetämällä tämän alla olevan naisen kasvoja eteenpäin ja tekemällä silmistä enemmän eurooppalaisen näköiset, niin nainen olisi enemmän tai selvemmin eurooppalainen kasvoiltaan, mutta tällä naisella on mukavat aasialaiset kasvot, joten tarvetta tälle muutokselle ei ole.

Oliko sitten tälle nenäleikkaukselle tarvetta, niin nähdäkseni ei, mutta nainen on varmaan halunnut enemmän kolmiulotteisuutta kasvoihin ja korottaa nenää silmien kohdalla, joka tahtoo olla siinä matala, jonka voi esim. havaita vietnamilaisilla naisilla.

Näyttäähän tällainen nenän mataluus todennäköisesti eurooppalaisen silmissä vähän omituiselta, kun silmien kohdalla ei näytä olevan nenässä korkeutta, mutta aasialaisten tulisi itse osata arvostaa tällaista sanotaanko vauvamaista nenää, joka tahtoo eurooppalaisilla muuttua korkeaksi mustilla ja aasialaisilla nenän jäädessä yleisemmin matalaksi.

Tämän naisen silmien osalta piti todeta, että jos kuvista voi oikein päätellä näyttää niissä olevan epäsymmetriaa, että vasen silmä näyttää vähän pienemmältä. Tämä silmän ulkonäköön liittyvä epäsymmetria on monilla aasialaisilla myös yksi syy mennä silmäluomileikkaukseen.

Vaikkei tutkimusten perusteella kasvojen tarvitse olla täysin symmetrisiä, niin varsinkin selvästi havaittava epäsymmetria ei ihmisiä oikein miellytä, koska se poikkeaa normaalista keskimääräisestä symmetrisestä ulkonäöstä ja aivot esim. tulkitsevat geeneissä olevan jotain vikaa vaikkei aina olisi.

During my lectures I always emphasize that beauty is all about harmony and symmetry. People nowadays look at you not only in front view but on profile view as well, hence the term “crafting the ideal nasal profile.” The side appearance of the person higlights the nobolity in each of us. Here is a case wherein we augmented the midnose and extended the nasal tip bringing a more symmetrical and harmonius look in both frontal and profile view
Yllä olevassa lainauksessa kerrotaan hyvin kuinka kauneudessa on kyse harmoniasta ja symmetriasta, joka tarkoitaa sitä, että jos kasvot jakaa puoliksi ja vertaa niitä vaikka kuvankäsittelyohjelmassa, niin niiden tulisi olla pitkälti samanlaiset, että vinossa oleva leuka, nenä, väärin sijoittuneet silmät ja kaikenlainen muu ei miellytä vaan näyttää rumalta ja voi kertoa myös syndromasta.

Taas harmoniassa tai tasapainossa on kyse siitä, että kasvon osat voidaan jakaa pitkälti samankokoisiin osiin edestä katsottuna ja sivusta tai profiilista katsottuna tulisi mieluiten otsan ja leuan olla pitkälti samassa suorassa linjassa, mutta myös nenän, huulten ja leuanpään Ricketts E-linjan mukainen, josta olen jo paljonkin kertonut.

Muutenkin voisi sanoa ihmisten aika paljon tykkäävän naisella matalista kasvoista vaikka eihän niiden eurooppalaisella naisella tarvitse yhtä matalia olla kuin aasialaisella naisella, mutta liiallinen nenän ja leuan eteenpäin tai alaspäin työntyminen nähdään esim. maskuliinisena tai leuan osalta myös alkukantaisena.

Tätä kasvon tasapainoa voi jokainen tutkia kuvankäsittelyohjelmassa tekemällä esim. nenän huomattavan pitkäksi tai korkeaksi, mutta nenästä voi myös tehdä hyvin pienen. Tällöin kuitenkin huomaa, ettei se nenä saa olla liian pieni, koska se ei ole enää tasapainossa muiden kasvon osien kanssa, mutta se tietenkin näyttää helposti epänormaalilta

Nenä kuitenkin kuuluu ihmisten normaaliin ulkonäköön ja varsinkin eurooppalaisella normaalia ulkonäköä on yleisesti korkea ja kapea nenä, jonka takia helposti eurooppalainen, jolla on jostain syystä lättänämpi ja leveämpi nenä näyttää omituiselta ja varmaan rumalta verrattuna eurooppalaiseen naiseen, jolla on sopivan korkea suorahko ja silmien välillä sijaitseva nenä, jonka kauneuskirurgit pyrkivät usein naisille suurin piirtein tekemään.

Alla taas tuodaan myös myönteisesti esille kuinka matalampi nenä näyttäisi söpöltä, joka näyttää olevan yksi syy aasialaisten naisten usein söpöltä vaikuttavalle ulkonäölle. Tästä huolimatta kauneuskirurgi tuo esille vaikkei tarkemmin mainitse korkean ja kapean nenän edustavan sanotaanko eliittiä.

Tässä on taas kyse esim. julkkiksista, malleista ja tietenkin lopulta myös länsimaiden vaikutuksesta, että nähdään tällainen nenä jotenkin eliittiin kuuluvana. Korealaisilla sivustoilla tulee myös usein vastaan näkemyksiä kuinka matala nenä olisi esim. maalaismainen ja tällainen korkeampi kapeampi nenä parempi.

Voihan sitä esim. nähdä buddhalaisissa patsaissa korkean nenän, mutta onko siinä sitten kyse Intian vaikutuksesta vai onko muutenkin esim. Kiinassa ja Japanissa nähty korkeampi kapeampi nenä kauniina, niin tästä voi kiistellä ja onhan myös japanilaisessa taiteessa havaittavissa korkea nenä, jos tämän päätelmän pystyy tekemään vanhasta japanilaisesta taiteesta.

Eurooppalaisessa mielessä katsottuna korkeampi nenä tekee kasvoista tasapainoisemman, jos vaikka aasialaisilla ja mustilla tahtoo nenä olla matalampi, jonka seurauksena kasvon alaosa näyttää enemmän ja vähemmän eteenpäin työntyvältä, jota kylläkin varsinkin mustilla lisää yleisemmin esiintyvä hampaiden eteenpäin työntyminen ja huulten suuri koko.

Tämän takia kasvot eivät ole sivusta ja myös edestä katsottuna tasapainoisia, mutta tämä on kuitenkin mustien oma asia päättää millaisesta ulkonäöstä tykkäävän. Kuitenkin tutkimusten perusteella ihmiset näyttävät tykkäävän aika samankaltaisista kasvoista ja profiilista, joka taitaa osaltaan johtua länsimaiden vaikutuksesta.
Some patients have been asking me on the benefits of rhinoplasty. I should be the last person to be asked when it comes to such coz I might be biased – being rhinoplasty as my profession. Beauty is very relative, some have small flat noses and yet looks cute on them. The best thing which I have observed thru the years of my practice is the creation of a “noble look” after rhinoplasty. It leaves an impression that the person belongs in the higher circles of our society. It makes them more confident in their work and daily activities. Moreover people around them feel that they are more approachable and comfortable to talk to. 
A lot of persons are dreaming of luxury cars, bags or jewelries and are totally consumed in having them. In fact in this lifetime you just need a couple of good suits, a dependable car and the BEST CRAFTED NOSE.
Näillä alla olevilla naisilla voi havaita sellaista ulkonäköä, josta monet miehet tykkäävät, että kasvot ovat lapsenomaisen pienet, joka kuulostaa kamalalta, mutta nainen ei ole tällöin niin voimakkaan näköinen vaan sanotaanko söpön ja nuoren näköinen. Yllä kuvassa näyttäisi taas olevan sanotaanko kiinalainen ja alla filippiiniläinen.

Yllä olevalla naisella on nähtävästi ollut epäsymmetrinen nenä vaikkei sitä kunnolla tästä kuvasta näe ja filippiiniläisen naisen osalta on nähtävästi haluttu nenään korkeutta, koska siinä voi havaita olleen tyypillistä mataluutta.

Oliko tämä filippiiniläiselle naiselle tehty muutos tarpeellinen, niin tästä voi olla montaa mieltä, koska ei naisen kasvoissa näytä olevan vikaa ennen kuvassa verrattuna siihen, miltä ne voivat näyttää esim. joillakin mustilla naisilla leuan työntyessä voimakkaasti eteenpäin. Onko kasvoissa vikaa riippuu esim. etnisestä ryhmästä ja kauneuskirurgeista, joiden näkökulmasta taitaa suurin osa maailman ihmisistä tarvita nenäleikkauksen.

Aasialaisilla näyttää kuitenkin ilmenevän erikoista halua noudattaa monia länsimaisen kauneusihanteen määritelmiä kuinka esim. suun alueen tulisi olla Ricketts:in E-linjan mukainen huulten pysyessä nenänpään ja leuanpään välille vedetyn viivan takana.

Aasialaisten ei nähdäkseni tarvitse tätä täysin noudattaa, koska filippiiniläisillä näyttää olevan yleisesti esim. suuret huulet, joten huulet saavat vaikka vähän ylittää viivan, jos kerta ennen kuvassa havaittava ulkonäkö on aika tyypillistä ja normaalia aasialaista ulkonäköä, jota aasialaisten tulisi osata arvostaa, enkä itsekään eurooppalaisena näe kasvoja kielteisesti vaan kauniina.


Alla voi oikein havaita kerrottavan kuinka mallina ja mainonnassa työskentelevä haluaisi korkeamman tai näkyvän nenän sillan. Harmillisesti tästä naisesta ei näe edestä kuvaa, mutta nenä on myös voinut olla vähän leveä. Eipä tämäkään muutos näytä olleen tarpeellinen, mutta jos vaikka työelämässä suositaan enemmän jälkeen kuvassa näkyvää nenää, niin se osaltaan lisää halua mennä nenäleikkaukseen.

Harmillista, että ei tässä filippiiniläisten pitäisi tällä tavalla ulkonäköään muutella, mutta jos vaikka nenä on tosi suuren näköinen, niin silloin tietenkin nenäleikkauksessa on enemmän järkeä samasta syystä kuin monet eurooppalaiset käyvät tekemässsä matalamman ja osa myös kapeamman nenän.


Tässäkin kuvassa tuodaan esille kuinka korkea nenä olisi ylhäinen. Onhan se ainakin sillä tavalla ylhäinen, että se on korkea. Mitä mieltä mahtaa olla aasialaisista naisista tykkäävät eurooppalaiset miehet, että muistuttaako tämä korkea nenä liialti eurooppalaisesta naisesta vai onko se myönteinen asia vai onko ennen kuvassa näkyvät kasvot kauniimpaa ja aidompaa aasialaista ulkonäköä.


Alla kerrotaan aasialaisen naisen halunneen jälkeen kuvassa näkyvän nenän, koska hänen puolisonsa on sanotaanko eurooppalainen. Omituinen halu naisella, eikö sen miehen tulisi tykätä tästä ulkonäöstä vai onko naisella itsellään joku erikoinen halu omata tällaista ulkonäköä.

Näihin sekarotuisiin parisuhteisiin liittyen pohdiskelin, että tämä filippiiniläisten kauneusihanne taitaa paljonkin helpottaa eurooppalaisten miesten mahdollisuutta löytää nainen, jos kerta filippiiniläiset haluavat omata enemmän eurasialaista ulkonäköä, joka on kuitenkin harmillista, koska ovathan monet filippiiniläiset jo valmiiksi kauniita ja söpöjä, mutta vähimmillään tietenkin on halua omata tai ainakin jälkeläisen osalta geneettisesti tällainen nenä.

Näin ei kuitenkaan aina näkemäni perusteella tapahdu vaan esim. yksi eurasialainen nainen valitteli Purseblog sivustolla liian korkeaa ja alhaalta leveää nenää. Sitä voi hyvin kuvitella, että vanhemmilta voi periytyä lapselle kauneuden kannalta vääränlaista ulkonäköä, jos kerta nenän olisi hyvä olla pieni tai sellaista nenää toivotaan eurasialaiselle tyttärelle.

Kuitenkin tytär perikin kamalan ison osaltaan eurooppalaisen pinokkio isän takia vaikka äidin olisi kannattanut valikoida eurooppalaisista miehistä sanotaanko vähemmän maskuliinisen tai pienemmän nenän omaavan, joka pätee myös mustiin miehiin, että varmaan monissa perheissä mulatti tyttäret ovat suuresti harmissaan, jos nenästä tulee liian leveä ja lättänä äidillä ollen kaunis nenä.

Vielä tuosta naisen halusta omata tällainen nenä, niin tästä pitäisi kysyä naiselta, mutta olisiko tässä taas kyse tästä ylhäisestä nenästä, josta kauneuskirurgi kertoo. Aasialaisella naisella voi myös olla halu omata enemmän samankaltaista ulkonäköä verrattuna puolisoon ja näyttää vaikka eurasialaiselta, eikä matalan nenän omaavalta tavalliselta filippiiniläiseltä, jos varsinkin kuuluu eliittiin eurooppalaisen miehen takia.

Onhan tästä muutenkin ollut juttua kuinka ennen vanhaan varsinkin amerikkalaisten sotilaiden takia monet aasialaiset naiset kävivät kauneusleikkauksissa, jotta näyttäisivät kauniimmilta valkoisten miesten silmissä, koska valkoiset miehet kuitenkin ihastelivat enemmän eurooppalaisen tai valkoisen naisen ulkonäköä pin-up-taiteessa ja Playboy-lehdissä. Kun taas aasialainen nainen näyttää vähän tyttömäiseltä ja erikoiselta pienten silmien takia, joita varsinkin haluttiin suuremmiksi.

Tänä päivänä voisi kuitenkin olettaa monen eurooppalaisen miehen osaavan enemmän arvostaa aidompaa aasialaista ulkonäköä, mutta tämä ei poista sitä, etteikö moni aasialainen nainen tee itsestään eurooppalaisen miehen näkökulmasta katsottuna kauniimman kauneusleikkauksilla ja meikkaamisella.

Basically I want to get an alarplasty to remove some of my nostril and then the bridge straightened. I'm half caucasian and half asian. I have a high bridge so fortunately I do not need an implant, I need to get my bridge shaved down.

Alla tuodaan myönteisesti esille kuinka tarkoitus on myös säilyttää aasialaista ulkonäköä, mutta toisaalta tämä ei pidä täysin paikkaansa, jos liialti muutetaan filippiiniläisten neniä ja tehdään niistä yleisesti tällaisia kapeita ja korkeita, koska aidompaa ulkonäköä edustaisi yllä ennen kuvassa näkyvä nenä. Toisessa kuvassa voi taas havaita kerrottavan kuinka joskus eurooppalaisen kanssa parisuhteessa oleville tehdään vähän korkeampi nenä, jonka lisäksi leuanpäätäkin voidaan pidentää.Alla taas kerrotaan kuinka mallilla tulisi olla jälkeen kuvassa näkyvä nenä. Vähän aikaa sitten katselin mallitoimistoja ja niissä voi yleisesti havaita malleilla olevan kapea ja korkea nenä, joka näyttää olevan peruskriteeri mallille. Toisessa kuvassa on kaikenlaista mielenkiintoista ja jälkeen kuvassa näkyvän uuden nenän ylistämistä.Lähde

Tuosta yllä olevasta linkistä pääsee vanhalle sivustolle, mutta menemällä etusivulle pääsee katsomaan uutta hienompaa sivustoa, jossa voi nähdä kuvia julkkiksista. Filippiineillä voi usein havaita julkkisten mainostavan kaikenlaista ja mainoksessa usein myös lukee mallin nimi, joten voi etsiä henkilöstä lisätietoa.

Tuolla Purseblog sivustolla mainittiin Belo Medical Group, jonka omistajan voi havaita alla olevassa kuvassa. Yritys tekee kaikenlaista kauneudenhoitoa, mutta tietenkin ihonvärin vaalentaminen on yksi palvelu, jota tarjotaan.


Lähde

Alta voi valita kauneimman missiehdokkaan, mutta näiden osalta tulee huomata heidän olevan > transeksuaaleja. <


Lähde

Ihonvärin vaalentamisen markkinoinnissa Belo käyttää tällä hetkellä kolmea naista, joista Filippiineillä seksikkääksi naiseksi valitun Jennylyn Mercado:n voi havaita suurissa kuvissa. Oikealla olevassa kuvassa alla vasemmalla on Alex Gonzaga ja vieressä Coleen Garcia.


Lähde - Lähde - Lähde

Belo:n Instagram sivuilta löytyy paljon mielenkiintoisia kuvia, joista alla voi havaita oikealla yrityksen omistajan Vicki:n pukeutuneena samalla tavalla kuin Taylor Swift.


Lähde - Maxim 2015 Hot 100 Readers' Choice

Marian Riveran kerrotaan myös olleen seksikkäämmät naiset listalla. Tälläkin naisella voi havaita nenän olevan kapea ja korkea, eikä nainen näytä tyypilliseltä filippiiniläiseltä vaan äkkiseltään löytyneen tiedon mukaan hän on eurasialainen. Vaikka nainen näyttää kauniilta, niin ei tämä tarkoita, etteikö nainen olisi kaikenlaista tehnyt ulkonäölleen.


Lähde

Instagram sivuilta löytyy myös kuvia kuinka naisille laitetaan suonensisäisesti ihoa kauniimmaksi tekevää ainetta, jossa tietenkin on filippiiniläisten suosimaa glutationia, jolla varsinkin ihonväri vaalenee. Alla kuvassa voi nähdä vasemmalla Alex Gonzaga:n ja oikealla Jennylyn Mercado:n.

Kuvassa voi myös nähdä hoitajalla olevan sivusta katsottuna suorat ja sopivan matalat kasvot, joista näytetään naisilla tykkäävän vaikka eurooppalaisella naisella saa olla enemmän eteenpäin työntymistä, mutta tämä on jokaisen omaa naismakua, että kuinka näyttävistä kasvoista tykkää.


Lähde

Alla voi nähdä Youtube:ssa olleesta videosta kaapattuna pari kohtaa, joissa Coleen Garcia:lta kysyttiin, että kumpi ihonväri ja vastaus tietenkin on vaalea. Yllä olevat naiset kertovat myös samat näkemykset.


Katso videoita - The use and abuse of doll tests - More on doll tests

Alla olevan linkin kautta pääsee lukemaan ja katselemaan blogissa olevia kuvia. Taustakuvassa näkyy isolla tuo nainen, jolla näyttäisi olevan kauneustutkimusten mukaiset kasvot vaikka en kunnolla näekään kasvoja edestä ja sivusta.


Lähde

Google Scholar:sta uusia tutkimuksia etsiessä, joista osa tahtoo harmillisesti hukkua hakutuloksiin, niin löytyi tutkimus siitä kuinka tärkeää on eri ikäisille miehille naisen feminiininen ulkonäkö. Tutkimuksessa havaitaan iäkkäämpien miesten tykkäävän vähemmän feminiiniset kasvot omaavista naisista.

Muistaakseni joku aika sitten luin samanlaisen tutkimuksen, jossa kuitenkin havaittiin iästä riippumatta miesten tykkäävän tai näkevän kauniina n. 20-vuotiaat naiset, kun taas naiset tykkäsivät enimmäkseen samanikäisistä miehistä. Kuitenkin parinvalinnan osalta iäkkäämmät miehet halusivat lähes samanikäisen naisen, jonka tutkijat tulkitsivat sillä tavalla, että iäkkäät miehet tiedostavat, ettei heillä enää ole suurta mahdollisuutta saada noin nuorta naista.

Miksi miehet käyttäytyvät tällä tavalla, jonka voi havaita karusti MyFreeCams sivustolla. Tutkimusten perusteella miehet selvästi tykkäävät nuorekkaasta ja kauniista ulkonäöstä naisella, jollainen se tahtoo olla juuri 20-vuoden paikkeilla hyvin monella naisella vaikkei kaikkien osalta iän kasvaessa kauneuden vähentyessä.

Yhdeksi merkittäväksi syyksi tälle ajatellaan olevan siinä, että tuohon aikaan nainen on hedelmällisimmillään, joka laskee kovaa vauhtia samalla todennäköisyyden vammaisesta lapsesta kasvaessa, joten miehillä on tässä mielessä hyvät syyt haluta nuori nainen, joilla kuitenkin tahtoo tänä päivänä olla usemmin muut mielessä kuin perheen perustaminen.

Nainen taas tunnetusti usein haluaa samanikäisen tai vähän iäkkäämmän miehen ja jos tällaisella miehellä on suurta varallisuutta, niin se varmasti lisää monen nuoren naisen halua pariutua vaikka ikäero olisi kymmeniä vuosia ja näyttäisi siltä kuin olisi parisuhteessa isän kanssa.

Tästä tulee mieleen eurooppalaisten miesten parisuhteet aasialaisten naisten kanssa, että tällöin myös voi näyttää siltä kuin olisi parisuhteessa tyttären kanssa, koska monet aasialaiset naiset ovat aika lyhyitä ja siroja, että sellaista naista ei taida moni mies kehdata esitellä tanssijaisissa, jos kerta naisen tulisi olla näyttävä kuningatar, eikä pikkutyttö.

Muistaakseni jonkun tutkimuksen ja tilaston mukaan pariskunnat ovat yleensä lähes samanikäisiä, mutta näissä monietnisissä tai sekarotuisissa parisuhteissa ikäero taisi olla keskimäärin viisi vuotta. Tämä ikäero antaa sitten monelle sanotaanko 50-vuotiaalle miehelle vielä mahdollisuuden saada lapsen, jonka takia esim. thaimaalaisia lapsettomuusklinikoita joku kuukausi sitten katsoessa huomasin monia pariskuntia, joissa oli thai nainen ja eurooppalainen mies.
Women tend to have a smaller chin, fuller lips, and rounder eyes than men, due in part to the effects of estrogen. These features associated with facial femininity have been found to be positively associated with fertility. Although young men in their 20s typically judge facial femininity as more attractive than facial masculinity, at all ages, men with higher sexual desire and testosterone levels tend to show a marked preference for feminine faces. 
 In the current study, we extend this research using a large cross-national sample to test the hypothesis that facial femininity preferences will be stronger among younger men than among older men. We also tested whether these preferences are influenced by self-reported sexual openness, national health indices, and gross national income. 
Facial femininity preferences decreased with age, being highest among men in their 30s and lowest among men in their 70s. This pattern was independent of men’s sexual openness and cross-national variation in health and socioeconomic development.
Lähde - Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä - Why Freeze Eggs?
Our results indicate that physical beauty has a central role in establishing romantic relationships, being considered as one of the most important elements for both photo models group and men group.

Ylempänä oli lainaus Purseblog sivuston keskustelusta, jossa eurasialainen nainen halusi pienentää nenäänsä, niin alla on samaiselta sivustolta poimittuna, jossa nimimerkin perusteella afroaasialaisen kertoo syyt halulle mennä kauneusleikkaukseen.

Olisi mielenkiintoista nähdä tästä blasianista kuva, mutta hän kertoo omaavansa maskuliiniset kasvot. Onhan näkemäni perusteella kauniita blasianeita, mutta ymmärrän hyvin, että vanhempien kasvonpiirteistä johtuen blasian voi näyttää aika rumalta, jos ei kuitenkaan yleisemmin mustien näkökulmasta katsottuna.

Mitä nämä kauneuden kannalta kielteiset ulkonäölliset tekijät sitten ovat. Jos ajatellaan aasialaisten kauneusihannetta, niin he eivät näytä tykkäävän esim. ruskeasta ihonväristä, lättänästä ja leveästä nenästä ja eteenpäin työntyvästä suusta tai suuresta leuasta. Muutenkin blasian voi olla ulkonäöltään huomattavan mustan afrikkalaisen näköinen, joten tällöin tilanne on huono, joka taitaa olla alla olevan naisen syynä kauneusleikkauksille.
My motivation in having surgery in Seoul is for my confidence. How I feel about my appearance are closely tied to what type of energy I project to the world. When I know I look good, I feel good and it shows. Before I ever got cosmetic surgery I never really felt that attractive. Looking in the mirror felt painful because I just did not like what I saw. Something always seemed a bit "off" about my face. I have had many people tell me my features were strong and masculine. It hurt me so deeply to hear that. 
I have had rhinoplasty previously, hairline advancement, forehead lift, a lip reduction and lip lift, and a ptosis eye surgery with stitch method. I have had a few failed surgeries including cheek implants, jaw shave and liposuction on my abdomen. The failed surgeries I did in the United States and the successful surgeries were done abroad in Tijuana, Mexico. I do not appear as if I have ever had any cosmetic surgery, knock on wood. I am going to Seoul to obtain the look that I want-a feminine, beautiful facial shape that will compliment and enhance my features.
Lähde - My Surgery Experience in Seoul