26. toukokuuta 2016

Kauneus kiinalaisten mielestä, Miss Suomi 2016, mallit lääkäreinä ja poimintoja kuvapankeista

Kauneusleikkauksia ja muuta hoitoa tekevän Hangzhou Victorian sivuilta löytyi videoita ohjelmasta, jossa keskustellaan ulkonäöstä, mutta harmillisesti jää paljon epäselväksi kielen takia. Näistä alla olevista ja muista videoista voi päätellä keskusteltavan esim. sääristä, rypyistä, leuasta, hampaista, rinnoista, nenästä, silmistä ja vaaleasta ihonväristä.

Tuossa vasemmalla yllä oleva eurooppalaisen näköinen nainen näkyy näiden videoiden alussa. Näiden muiden kuvien osalta voi nähdä oikealla yllä naisen tekevän sormella Ricketts E-linjaa, jossa huulten tulisi suurin piirtein pysyä nenänpään ja leuanpään välisen viivan sisäpuolella. Kyllä tällä naisella on hyvät kasvot vaikka naisen leukaa haluttiin myös ohjelmassa pienentää, mutta se ei ole tarpeellista, koska muutenkaan naisten ei pidä olla pitkälti jotain kopioita ulkonäöltään.

Alimpana keskellä voi nähdä naisilla kuvia näyttelijä Fan Bingbing:stä, jota taidetaan pitää yhtenä kauneimpana kiinalaisena naisena, mutta eipä tässä häneltä tarvitse kiinalaisen naisen näyttää ja muutenkin julkkiksia on usein tapana korottaa kauneimmiksi vaikka eivät aina edes sellaisia olisi.


Lähde - Gyaru

Kiinalaista SoYoung sivustoa tulee aina välillä katseltua, mutta en aina löydä mieleenkiintoisia kuvia tai ne eivät sellaisilta sillä hetkellä vaikuta. Tällä kertaa poimin aika paljon kuvia, että alla vasemmalla näyttäisi olevan korealainen K-pop laulaja, mutta tämän voisi tarkistaa Googlen kuvahaulla ja samalla todennäköisesti löytyisi myös parempi kuva ilman vesileimaa.

Kuitenkin tämän naisen osalta näytetään hänellä olevan akneinen iho, jonka nainen on nähtävästi meikkaamalla yrittänyt peittää, mutta tätä tietenkin naiset yleisesti tekevät, koska yleisemmin kauniina nähdään tasainen iho.

Naisen muuten kauniin ulkonäön osalta voi päätellä hänen käyneen nenäleikkauksessa, koska nenä ei vaikuta korealaisille tyypilliseltä, mutta tämän naisen osalta voi sanoa nenän sopivan kasvoihin. Silmäluometkin on todennäköisesti tehty kauneusleikkauksella vähän suuremman näköiseksi vaikka myös meikkaamalla niistä saa tehtyä suurempia.

Tästä naisesta alaspäin voi nähdä suuret silmät omaavan nuoren naisen, mutta tässä ei helposti käy ilmi, että mitä kaikkea muutoksia on tehty. Vasemmassa kuvassa nenä vaikuttaa kapeammalta ja korkemmalta, mutta sellaisen vaikutelman voi saada aikaan meikkaamalla, kuten myös silmistä saa tehtyä vieläkin näyttävämmät ja onhan nainen myös voinut muokata kuvaa.

Alimmainen nainen halusi tehdä poskiluista pienemmät, mutta oliko se tarpeellista. Kyllä kuitenkin aasialaiseen kauneuteen kuuluu yhtenä osana pyöreämmältä vaikuttavat kasvot, mutta Aasiassa on erikoisen paljon kauneusihanteena kapeammat soikiomaiset kasvot, jotka voi nähdä yllä oikealla kahdella kiinalaisella julkkiksella Ni Ni:llä ja Angelababy:llä.

Näiden naisten alla on eurasialaisia julkkiksia ja malleja, että ovat enimmäkseen puoliksi japanilaisia ja puoliksi eurooppalaistaustaisia. Kuvan täytteeksi laitoin vielä Googlesta Hangzhou Victoriaan liittyviä kuvia katsoessa vastaan tulleen Hanui Victorian, joka logon ja nimen perusteella on samaa yritystä.

Hanui Victoria järjesti tapahtuman, jossa esiteltiin karvanpoistoa. Taas voi nähdä naisten rintoja, mutta tällä kertaa ne onkin maalattu. Kuvaa katsoessa tulee osaltaan mieleen naisten huolet rintojen koosta ja ulkonäöstä.

Kyllä monet miehet tykkää pienemmistä rinnoista naisilla ja muutenkin parinvalinnassa katsotaan monia tekijöitä, joten ei tässä tarvitse liialti olla huolissaan vaikka toisaalta haluaisi omata esim. näyttävämmät rinnat. Yksi kuva jäi vielä mainitsematta, jossa voi nähdä naisen kauniin kukan kanssa, niin hänelle on tehty korkeampi kapeampi nenä.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Katso havainnollistavia videoita

Katsoin taas Googlella, että mitä kaikkea löytyy englanniksi länsimaalaisesta kauneusihanteesta ja muita samankaltaisia hakusanoja käyttämällä viimeisen kuukauden ajalta. Tällaisilla hakusanoilla tulee usein vastaan esim. mustia tai aasialaisia koskevia kirjoituksia ja mielenkiintoisia kommentteja.

Kommenttien osalta voi usein nähdä ihmisillä olevan erilaisia näkemyksiä kuinka paljon esim. aasialaisten kauneusihanteissa on kyse länsimaiden vaikutuksesta ja pyritäänkö ulkonäöstä tekemään jokseenkin eurooppalaista, kuten usein tutkijat ja toimittajat väittävät.

Alle poimin vasemmalle muutaman kuvan Ninchanese sivustolta ja oikealle laitoin jo muutama päivä sitten vastaan tulleen ja mieleen jääneen naisen Hangzhou Victorian sivuilta. Ninchanese sivustolla kerrotaan vasemmalla yllä oleviin kuviin liittyen kuinka länsimaissa tykättäisiin paljonkin huippumalli Lǚ yàn ulkonäöstä, kun taas Kiinassa nähdään enemmän kauniina Fan Bingbing:in ulkonäkö.

Yksittäisistä kuvista ei kannata päätellä naisten kauneutta ja tyypilliseen tapaan näitä myös muokataan, mutta Lǚ yàn kauniina näkeminen taitaa liittyä muotialaan, jossa tykätään jossain määrin käyttää erikoisen näköisiä ja androgyynisiä naisia.

Kuitenkin tavallisten ihmisten olettaisi yleismaailmallisesti näkevän kauniina Fan Bingbing:in vaikka erikoisesti länsimaissa osattaisiin kiinalaisiin verrattuna nykyään enemmän myös arvostaa jotenkin voimakkaasti aasialaiselta tai eksoottiselta vaikuttavaa ulkonäköä, jos sitä aasialaiset itse eivät osaa tehdä.

Tässä voi olla myös kyse suvaitsevaisten, mokuttajien ja vähemmistöjen vaatimuksesta kuinka muodissa pitäisi käyttää enemmän esim. aasialaisilta tai mustilta näyttäviä naisia, eikä jokseenkin eurooppalaisilta kasvoiltaan vaikuttavia mustia ja aasialaisia naisia, mutta kumman näistä naisista taitaa lopulta suvaitsevaiset, mokuttajat ja vähemmistöt nähdä kauniina.

Alaspäin mentäessä kuvien osalta kerrotaan kuinka kiinalaiset tykkäävät enemmän vaaleasta ihonväristä, kun taas länsimaalaiset tykkäävät nykyään enemmän oikealla näkyvästä ihonväristä. Alimman kuvan osalta kerrotaan kuinka Kiinassa tykätään enemmän vasemmalla näkyvästä soikiomaisesta leuan muodosta, kun taas länsimaissa enemmän oikealla näkyvästä neliömäisestä leuasta.

Tämä on tietenkin erikoista, että monilla ihmisillä on tapana syytellä eurooppalaisia monista asioista, mutta samaan aikaan länsimaissa osataan enemmän arvostaa kulmikkaampia leukoja ja ruskettuneempaa ihonväriä naisilla vaikka tässä tapauksessa kiinalaiset eivät sitä samassa määrin tekisi. Se voi olla kuitenkin jossain määrin harhaa, etteikö hyvin vaaleasta ihonväristä myös länsimaissa tykättäisi.

Leuan osalta on tietenkin selvää, että länsimaissa osataan naisilla arvostaa voimakkaampaa leuan muotoa, mutta aasialaiset ovat muistaakseni tuoneet esille yhden selityksen tälle, joka liittyy eurooppalaisten yleiseen pään muotoon, johon sopisi paremmin kulmikkaampi leuka, koska aasialaisilla matalakasvoisuus yhdistettynä leveään leukaan tekee kasvoista liian leveän lättänän näköiset.

Eipä tuo leuan leveys ole varsinaisesti mikään ongelma vaan liiallinen leuan alaspäin ja miksei myös eteenpäin työntyminen, joka aiheuttaa maskuliinista ja alkukantaista ulkonäköä. Ei varmaan moni näe tuon oikealla olevan naisen ulkonäössä mitään vikaa vaikka leuka olisi vähän neliömäisempi, koska hänen leuka on pystysuunnassa pieni.

Monilla aasialaisilla naisilla kuitenkin ilmenee halua ottaa kauneusleikkauksella esim. leuan takaosasta kummaltakin puolelta luuta pois, jotta kasvot näyttäisivät edestä katsottuna soikiomaisilta tai jokseenkin V kirjaimen muotoisilta, mutta eipä tämä aina ole tarpeellista ellei kasvot vaikuta jotenkin liialti maskuliinisilta leuan muodon takia.

Mielenkiintoisessa kirjoituksessa jäi ainakin yksi asia mainitsematta liittyen nenään, jonka voi havaita olleen malli Lǚ yàn:lla lättänän näköinen ja näyttelijä Fan Bingbing:llä kapean korkean näköinen, joista Aasiassa hyvin paljon tykätään korkeamman ja kapeamman näköisestä nenästä, jonka ajatellaan osaltaan johtuvan länsimaiden vaikutuksesta, mutta ainakin vanhassa aasialaisessa taiteessa voi havaita olevan korkeampaa nenää.

Hangzhou Victorian sivuilta poimitun naisen osalta voi havaita hänellä olleen matala kasvojen keskiosa, joka yleensä työntyy eteenpäin eurooppalaisilla. Voisi sanoa naisella olleen jännän näköiset matalat kiinalaiset kasvot, mutta olettaisi eurooppalaisten yleisemmin näkevän jälkeen kuvan naisen kauniimpana osaltaan korkeamman nenän takia.

Tietenkin aasialaisten tulisi osata itse enemmän arvostaa aasialaisempaa ulkonäköä, että tässä helposti aiheutetaan turhia ulkonäköhuolia naisille, kun väitetään tietynlaisen ulkonäön olevan kaunis. Eihän sille taida lopulta mitään voida, jos ihmiset yleisemmin näkevät kauniina vaikka jälkeen kuvan naisen.

Kuitenkin jälkeen kuvan osalta voi havaita kasvojen olevan kolmiulotteisemmat, että se on yksi syy nenäleikkauksiin Aasiassa ja toisen syyn ollen kapeamman näköinen nenä, että ennen kuvassa näkyvää vauvamaista nenää on tapana nimitellä maalaismaiseksi tai valkosipuliksi eli ylhäältä matala ja alhaalta leveä.

However, the Chinese tend to think that she is kind of “ugly” and “strange”, especially because of her long and narrow eyes , her big lips and very large face. Her face is quite singular and unique and as such she doesn’t quite fit with the traditional Chinese beauty standards. 
In the eyes of the Chinese society, the girl on the right in the picture is prettier, as her big eyes, are definitely the number one thing every Chinese girl wants. 
Can you guess what the second criteria in the Chinese beauty standard is? White skin, of course. Let’s try to understand why.
Some Chinese beauty standards are inspired by Western looks, but others definitely remain typically Oriental. 皮肤白皙 pífūbáixī white skin is one of them and is a must have in China. You’ll never see a girl buying spray tan in China, or voluntarily tanning herself in the sun unless she’s spent quite a lot of time in the West. 
On the contrary, Chinese girls try to protect their skin from the sun as much as possible! If you’ve been to China, you undoubtedly must have noticed how they wisely use umbrellas, jackets and sunscreen to shield their skin from the sun. 
Having a white skin is an old Chinese beauty standard that stems from Ancient Chinese traditions. In ancient China, only the rich people had a white skin because they did not have to work in the fields like the peasants did. 
Their creamy, unblemished, white skin was proof they were of a different class. That’s why Chinese girls still nowadays want a white and smooth skin just like jade: to not be taken for a poor peasant. There’s even a Chinese expression praising white skin: 
一白遮三丑 yībáizhēsānchǒu a white complexion is powerful enough to hide seven faults. 
From this expression, it’s no hard to see that the Chinese traditional beauty standard equates beauty with white and smooth skin.
Lähde - Lähde - Western concepts of beauty haven’t become globally dominant

Ensimmäiseen kuvaan liittyen kerrotaan Snapchat:in ulkonäköä muuttavien suosittujen filtterien aiheuttaneen keskustelua, koska ne muuttavat esim. ihonväriä vaaleammaksi, tasoittavat ihonväriä ja tekevät leukaa kapeammaksi. Tämä ihonvärin vaalentaminen ja leuan pienentäminen tuntuu äkkiseltään erikoiselta ajatellen Ninchanese sivustolla ollutta kirjoitusta kuinka länsimaissa tykättäisiin ruskeammasta ihonväristä ja kulmikkaasta leuasta.

Tällaiset filtterit ovat olleet lukemani perusteella myös suosittuja Instagram sivustolla varsinkin mustien naisten keskuudessa, jotka haluavat ihonväristään vaaleamman tai valoisan kuvissa. Tämä on kyllä mielenkiintoista kuinka tänä päivänä tavalliset ihmiset tekevät ulkonäköön muutoksia, jota on tehty usein esim. naistenlehtiin laitettuihin kuviin. Jos naistenlehtien kuvat ovat osaltaan aiheuttaneet naisille ulkonäköhuolia, niin tänä päivänä sitä lisää sosiaaliseen mediaan laitetut kuvat.

Keskimmäinen kohun aiheuttanut kuva liittyy Washington:in yliopiston cheerleader ryhmän julkaisemaan kuvaan, jossa kerrotaan, miltä naisen tulisi näyttää ja tyypilliseen tapaan toivotaan osaltaan ihonvärin olevan ruskettunut, että länsimaissa osaltaan aivopestään naisia haluamaan ruskettunutta tai oranssimaista ihonväriä vaikka Aasiassa tilanne olisi toisinpäin.

Pitäisi tarkemmin perehtyä tähän kohuun, mutta nähtävästi vähemmistöihin tai ei eurooppalaisen näköiset näkevät tämän kuvan ja tekstin liittyvän länsimaalaiseen kauneusihanteeseen, jonka takia esim. musta nainen ei voi olla ulkonäöltään tällainen. Muutenkin tässä nähdään hölmönä tai huonona kuinka naisille kerrotaan tietynlaisen ulkonäön olevan hyvä myös valkoisten naisten osalta.

Pitäisi enemmän perehtyä amerikkalaiseen urheiluun, mutta näkemäni perusteella joukkueet voivat olla ulkonäöltään hyvin mustia tai afroamerikkalaisia, mutta cheerleader naiset ovat usein ulkonäöltään enemmän valkoisia ja vähän myös muita naisia.

Sitä on muistaakseni jossain väitetty tässä olevan osaltaan kyse yleisön viihdyttämisestä, jonka takia valkoisille halutaan näyttää enemmän valkoisia naisia vaikka samaan aikaan urheilijat olisivat enimmäkseen muita kuin valkoisia. Kuinka paljon mahtaa tämä tilanne lisätä perinteisesti inhottuja sekarotuisia parisuhteita valkoisten naisten ja mustien miesten välillä.

Viimeisessä kuvassa voi nähdä huippumalli Miranda Kerr:in, josta esitellään enemmän kuvia vuosien varrelta. Tästä naisesta tulee aina välillä vastaan kuvia aasialaisilta sivustoilta, että aasialaiset taitavat tykätä naisen ulkonäöstä.

That advice, along with a photo of a white woman with blond hair posing in shorts and a sports bra, was posted on Facebook by the University of Washington cheerleading team Monday night, four days before Husky cheerleader tryouts. 
A Facebook backlash began building online immediately, and the infographic — modeled after similar ones posted by Washington State University and Louisiana State University — was removed before 9 a.m. Tuesday. 
“I can’t believe this is real,” said UW student Jazmine Perez, director of programming for student government, via email. 
“One of the first things that comes mind is objectification and idealization of Western beauty, which are values I would like to believe the University doesn’t want to perpetuate,” she said. “As a student of color who looks nothing like the student in the poster, this feels very exclusive.”
Lähde - Lähde - Lähde - The Perfect V-Shaped Face - Caring Skin


Lähde - Lähde - Lähde - Treatment areas - Adaybox - Double Eyelid Creation

Viime vuonna tuli vähän kommentoitua Miss Suomi ehdokkaiden ulkonäköä ja samaan tapaan kuin viime kerralla huomasin yllättäen uuden missin valitun. Olisi mielenkiintoista nähdä naisista vertailun kannalta parempia kuvia varsinkin sivuprofiilista ja vartalosta, koska Miss Suomi sivustolla olevia kuvia katsoessa niitä on vaikeaa löytää naisten ollen kuvissa vertailun kannalta erilaisissa asennoissa.

Ei ole mitään käsitystä valintaperusteista, mutta ihmeen samannäköisiä ovat alla olevat naiset ainakin näissä kuvissa. Missiksi valitun osalta voi havaita hänellä olevan leveämmät kasvot, joten voisi ajatella vaaleahiuksisten naisten muuttuvan enemmän samannäköiseksi tekemällä kuvankäsittelyllä kasvoista leveämmät.


Lähde - Ana Lucía Domínguez - Neoteny - Cuteness - Christie Brinkley

Google kuvahaun kautta tuli päädyttyä Tiffiny Yang klinikan sivuille, jossa aloin heti ihmettelemään vasemmalla näkyvää kuvaa lääkäreistä. Ajattelin klinikan laittaneen jostain syystä kuvan malleista samalla väittäen heitä lääkäreiksi. Kuitenkin kävi ilmi kuvassa olevien olevan lääkäreitä, joista vasemmalla on Kellyn Shiau ja oikealla Tiffiny Yang.

Ei tässä sinänsä ole ihmeellistä, etteikö kauneudenhoitoa tekisi paljon kauniita naisia ja heitä taidetaan myös suosia, koska toimivat samalla jonkinlaisena esikuvana asiakkaille ja vaikka joku syrjintävaltuutettu moittisi. Tällä klinikalla ei nähtävästi tehdä kauneusleikkauksia vaan kaikenlaista muuta kauneudenhoitoa, että yleensä kauneusleikkauksia tekevät kirurgit ovat miehiä, kun taas naiset taitavat yleisemmin hoitaa muun kauneudenhoidon.

Alla kuvissa näkyy enimmäkseen Tiffiny Yang ja muutama asiakas, että Kellyn:stä löytyi äkkiseltään vähemmän kuvia. Kuitenkin Tiffinyn osalta käy ilmi hänen olevan missi ja hänestä on ollut myös miestenlehdissä kuvia. Yhdessä kuvassa voi nähdä Tiffinyn sivuprofiilin, että se näyttää olevan oikein hyvä ja muutenkin tässä voi havaita samankaltaisuutta verrattuna yllä olleeseen missiin ja perintöprinsessoihin.

En tiedä kuinka pitkiä ovat yllä olevat naiset, mutta missikisoissa usein suositaan pitkiä jokseenkin barbiemaisia naisia vaikka miehet myös tykkää lyhyemmistä ja kurvikkaamista naisista. Tämän takia voisi järjestää enemmän missikilpailuja, joissa valittaisiin kurvikas nainen missiksi ja toinen kilpailu, jossa valittaisiin missi alle 170 cm pituisista naisista. Nykyinen tilanne on tässä mielessä hölmö, jos varsinkin ihmisille syntyy käsitys kuinka kauniin naisen tulisi olla jonkun valitun missin näköinen.

Tiffinylle aasialaisena naisena näyttää olevan tärkeää kaunis iho, jonka takia hän suojautuu UV-säteilyltä. Yhdessä kuvassa voi vielä nähdä lääkärin olevan äiti, että voi sanoa aasialaisella vauvalla olevan samankaltaista ulkonäköä, jota voi myös nähdä aikuisilla aasialaisilla naisilla, jos varsinkin eurooppalaisilla tapahtuu yleisesti kasvoissa eteenpäin työntyminen liittyen osaltaan nenään. Tähän liittyen on hyvin mahdollista, että Tiffiny on tehnyt omille kasvoilleen jotain muutoksia tekemällä vaikka nenästä vähän korkeamman näköisen.Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Top 15 kpop blond girls

Alla olisi taas enimmäkseen poimintoja SoYoung sivustolta, joista vasemmalla yllä voi havaita ruskeahiuksisen naisen olevan harmistunut vaaleahiuksisesta naisesta. Aasialaisilla näyttää olevan erikoinen halu piirtää tällä tavalla, että hahmot eivät vaikuta erityisen aasialaisilta, mutta ruskeahiuksisen voi myös ajatella olevan aasialainen nainen, joka miettii eurooppalaisen naisen ulkonäköä.

Tämän kuvan ja sen alla olevan kuvan osalta kerrotaan botox:lla leuan muodon muuttamisesta V-linjaisemmaksi, että ennen ja jälkeen kuvassa voi havaita tapahtuneen pieniä muutoksia vaikka tässä tapauksessa se on nähtävästi tehty kuvankäsittelyllä. Aasiassa on erikoinen halu tehdä kasvoista soikiomaiset tai leuasta kapeampi, joka sitten taitaa aiheuttaa turhiakin ulkonäköhuolia naisille, koska ei ennen kuvassa ollut vikaa ja muutenkin aasialaiset tunnetaan enemmän pyöreämmistä kasvoista.

Keskimmäisen kuvan osalta esitellään nenän vaikutusta ulkonäköön, että oikealla voi havaita nenän olevan leveämpi ja vasemmalla alkuperäinen. Tällaista leveämpää nenää näkyy paljon varsinkin kaakkoisaasialaisilla ja afrikkalaisilla naisilla, että se ei ole varsinkaan kaunis, jos se on liian näyttävä kasvoissa. Aasialaiset tykkää paljonkin väittää korkeaa kapeaa nenää kauniiksi, mutta sellainen ei aina ole sopiva matalakasvoiselle aasialaiselle naiselle.

Oikealla olevien kuvien osalta myös esitellään leuan muotoa, että kauniina pidetyllä Angelina Jolie:lla voi havaita olevan kulmikas leuka. Tätä voisi tutkia, että millä tavalla eurooppalaiset miehet näkevät tällaisen leuan vai pitäisikö se olla vähemmän kulmikkaampi vähentäen sanotaanko aikuismaista ja voimakasta ulkonäköä. Kuitenkin voi sanoa naisen kauneuden kannalta olevan pahaa leuan huomattava alaspäin venyminen, jota kuitenkaan ei ole Angelinalla.

Tuosta alla olevasta piirroksesta tulee vielä mieleen kuinka tutkijat usein tuovat esille vaaleahiuksisia naisia suosittavan paljonkin länsimaissa, joka myös vaikuttaisi muuallakin, mutta tästä huolimatta voi esim. Lienjang malleilla havaita hiusten olevan tummempia. Oikeastaan aasialaisilla naisilla hiukset ovat enimmäkseen mustia, mutta näillä naisilla voi havaita hiusten olevan tyypillisillä väreillä värjätyt, että vaan pieni osa aasialaisista naisista värjää hiuksensa hyvin vaaleaksi, jota voi nähdä osalla K-pop laulajista.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - How to make your nose look smaller

Yllä oikealla voi nähdä V-line kuvan ja siinä selvästi eurooppalaisen naisen, niin katsoin Googlen kuvahaulla kuvan alkuperän, jonka tuloksena kävi ilmi kuvan omistavan ukrainalainen valokuvaaja Vita Khorzhevska.

Näitä ukrainalaisten ottamia kuvia ja malleja on ennenkin tullut vastaan. Huomattavan suosittuja näyttävät olevan ukrainalaisten kuvat sivustoilla, että mikä mahtaa olla syynä. Kaipa ukrainalaiset osaavat ottaa jotenkin hyviä kuvia, muokata niitä ja malleina on naisia, joiden ulkonäöstä tykätään

Näistä kuvissa näkyvistä malleista ei näytä yleensä löytyvän nimiä, mutta tästä huolimatta voi ajatella monen ukrainalaisen naisen olevan hyvin näkyvästi esillä maailmalla, että esim. kauneusleikkaus sivustoilla näkyy omituisen paljon eurooppalaisista naisista kuvia maailmalla.

Poimin samasta mallista monta kuvaa, että tässä voi samalla nähdä kuinka nainen näyttää jokseenkin erilaiselta kuvissa, joten tämä on myös hyvä muistutus, että ei kannata yhden kuvan perusteella päätellä jonkun naisen kauneutta. Eihän noissa Miss Suomi kuvissa missiehdokkaat aina näyttäneet kauniilta tai miellyttävältä vaikka esim. hippi kuvissa oli jo mukavaa ulkonäköä havaittavissa.

Vitan kuvia etsiessä tuli samalla päädyttyä hedelmättömyyshoitolan sivuille, josta tuli mieleen kuinka Itä-Euroopan naisten munasolut ovat hyvin suosittuja, mutta yksi syy siihen on näissä maissa ilmenevä alhaisempi elintaso ja osalle naisista se on yksi tapa tienata rahaa.

Muistaakseni tähän liittyy kaikenlaista keinottelua ja kielteisiä puolia, että naisilta voidaan ottaa salaa huomattavan paljon munasoluja ja maksaa niistä pieni määrä rahaa tai muutaman kuukauden palkka vaikka todellisuudessa munasolut ovat arvoltaan huomattavan paljon enemmän.

Kaikkein pahinta, mitä voi tapahtua on, että munasolun luovuttajasta tulee itsestään hedelmätön, joten tätä riskiä pitäisi vähentää, mutta sen takia sitä myös otetaan munasoluja nuorilta naisilta, joilla on jo lapsia.

Näitä munasoluja viedään myös Euroopan ulkopuolelle esim. Israeliin, jossa juutalaiset perheet tai naiset usein haluavat saada enemmän eurooppalaisen näköisiä jälkeläisiä ja onhan monella juutalaisella itäeurooppalaista taustaa, joten halutaan samankaltaista ulkonäköä lapselle.

Tämä kuitenkin aiheuttaa osaltaan jonkinlaista kritiikkiä ainakin osassa ihmisistä tai tutkijoista, että munasolujen ja siittiöiden osalta ilmenee ulkonäköön, koulutukseen ja moneen muuhun liittyvää valintaa, joka vaikuttaa esim. eugeniikalta, mutta kukkahattutätien kannalta taitaa karusti olla sillä tavalla, että ihmiset haluavat yleisesti terveen, kauniin, lahjakkaan ja samankaltaisen ulkonäön omaavan lapsen vaikka lastenkodeissa olisi lapsia tarjolla.

Why Eastern Europe? With the surrogate in India and traveling to Nepal, surely eggs could be obtained in one of those countries? Why insert yet another country into this already complicated mix? This meant that they had to fly a woman from Ukraine to Nepal for a lengthy stay to harvest the eggs. That’s more borders, more logistics, more flights, and more cost. Why did they have to come from Eastern Europe? 
Because that’s where you can get “cheap white eggs.”
[...] 
They laughed because all of us in the West know that of course the baby had to be white. Who would pay that much money only to end up with a black or brown child? After all, if that was an option, they wouldn’t have to do any of this! 
The phrase “cheap white eggs” gets more sinister the longer you think about it. First, it implies that white eggs, and thus white people, are a premium. It also reveals that, although there is a desire for thrift, racial preferences trumps all. These aren’t ‘white cheap eggs,’ they are ‘cheap white eggs.’ The baby had to be white. Preferably cheap, but definitely white. 
To be fair to Tal and Amir, the desire to have and raise a baby that is the same race as the parents is perfectly natural, especially when the parents are the same race as each other. All else being equal, why introduce the complicated dynamics of transracial parenting into an already complicated family situation? I get that.
[...] 
Perhaps even more alarming, is that most of the egg donors in Cyprus come from a relatively small population of poor Eastern European immigrants who are eager to sell their eggs at a pittance. In January and February 2010 I visited a half dozen clinics and doctors in Cyprus, most of whose egg donors were of Ukrainian, Moldovan, Russian or Romanian descent. 
Several clinic directors told me that these women are favored because of their lighter complexion, eyes and hair color. British, German, Italian and American customers tend to favor children with Caucasian phenotypes.
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Vittoria Vita - Lähde - Lähde


Lähde - Face of beautiful woman decorated with flowers

Yllä oleva kuva on venäläisen valokuvaajan Oleg Gekman:in ottama, että ei ole kaikki yleisemmin sivustoilla näkyvät kuvat ukrainalaisten ottamia. Tietenkään mallin nimeä ei löydä helposti, mutta on varmaan venäläinen. Tästäkin naisesta tulee aina välillä vastaan kuvia myös aasialaisilta sivustoilta.

Kuvissa voi hyvin tarkastella naisen kasvoja monesta suunnasta, että tällaisia kuvia olisi voinut myös ottaa missiehdokkaista, mutta tätäkin naista voi vaikka verrata kuvankäsittelyohjelmassa tasoja käyttämällä missiin.

Tämän naisen osalta voi sanoa hänellä nenän näyttävän sellaiselta, jota yleisemmin naisille pyritään kauneusleikkauksilla luomaan vaikka aasialaisella naisella nenän tulee yleensä olla matalampi johtuen matalammista kasvoista.

Katselin tässä vielä ukrainalaisen valokuvaajan Valua Vitalyn kuvia, että on nähtävästi ilmaantunut uusia malleja vaikka tuon vyötärön ja rintojen kokoa mittaavan kauniin naisen olen ennenkin näyttänyt. Näitä kuvia katsoessa voi osaltaan huomata kuinka hymy vaikuttaa kauneuteen.

Keskellä olevien kuvien osalta kerrotaan siinä olevan nuori äiti ja tytär, mutta ei taida todellisuudessa pitää paikkaansa vaikka voisihan siinä olla äiti ja tytär. Jos ajattelee ikäeroa, niin osa naisista saa lapsen nuorena tai äiti voi itsekin olla hyvin nuorekas kasvoiltaan vaikka olisi jo yli 30-vuotias ja tätä nuorekkuutta voidaan lisätä esim. kuvankäsittelyllä tasoittamalla ihoa ja poistamalla mahdolliset rypyt.

Tässä voi osaltaan katsoa, millä tavalla pienen tytön kasvot poikkeavat aikuisesta naisesta, että leuan voi varsinkin havaita olevan pieni. Sitä on tutkimuksissa tuotu esille, että tällaiset hyvin nuorekkaat kasvot nähdään usein kauniina. Näitä kuvissa näkyviä voi myös verrata esim. missiin ja aasialaisiin naisiin.

Oikealla alla on kaksi eri mallia, joista kahvia juovasta voi katsoa hienoja videoita, että Vitaly on nähtävästi innostunut ottamaan malleista videoita, joissa naisen kauneus tulee paremmin ja aidommin esille.

Poimin alle täytteeksi eurokeskistä ulkonäköä ja kauneutta tarkastelevasta tutkimuksesta kuvan, mutta tutkimus vaikuttaa varsinkin kauneuden osalta huonosti tehdyltä, jonka opiskelijat myöntävät. Muutenkin on lopulta hölmöä kysellä esim. eurooppalaisilta mielipiteitä mustien naisten kauneudesta.

Lainauksesta löytyy poiminta taiwanilaisesta tutkimuksesta koskien silmien ja pupillien kokoa, joista on nähty kauniina suuremmat silmät ja pupillit. Tässä kohtaa sitä helposti ajattelee kyse olevan länsimaiden vaikutuksesta, mutta karusti voi olla sillä tavalla, että ihmiset vaan näkevät näyttävät silmät kauniina naisella, jonka takia naiset meikkaavat silmiään ja aasialaiset naiset käyvät silmäluomileikkauksissa.

Both male and female students prefer larger orbit and pupil photographs, and comparing to female student sample, male student feel larger orbit and pupil women’ photographs more attractive. This means that the benefit for women enlarging orbit and their pupil size (ex., by using eye surgery or cosmetic contact lens) is higher than the benefit for men. In the end we use two theories to discuss the above findings. Firstly, “facial neoteny figure” from evolutionary theory. Secondly, “liking and pupils dilated” from social psychology.
Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Lähde - Lähde - Valua Vitaly - Katso videoita

Olen joskus tainnut esitellä myös ukrainalaisen valokuvaajan Anna Subbotina:n kuvia. Hänen ja yllä olleiden valokuvaajien kuvat ovat tulleet vastaan, kun olen käyttänyt Googlen kuvahakua etsiessä kuvan alkuperää. Tällaisia kuvia voi varsinkin nähdä kosmetiikkakuvastoissa, kauneusleikkaus sivustoilla ja muualla kauneuteen jotenkin liittyvällä sivustolla.

Kauneusleikkaus sivustojen osalta olen aina välillä ihmetellyt kuvissa näkyvien naisten hyvin kapeita neniä, että olen ajatellut esim. kauneuskirurgin muokanneen nenästä huomattavan kapean, jolla sitten haluaa saada vaikka naiset näkemään nenässään vikaa.

Ei nenän tarvitse olla näin kapea, mutta nähtävästi Anna Subbotina tykkää kapea nenäisistä malleista ja vaikka nenä ei olisi oikeasti näin kapea, niin siitä saadaan sellainen meikkaamalla ja kuvankäsittelyllä, jota kuvien perusteella Anna tykkää tehdä muutenkin.

Kuvia etsiessä tuli myös päädyttyä palkitun meikkitaitelijan sivuille. Googlen kuvahaulla varmaan voisi löytyä kuvassa näkyvistä naisista tietoa, että ovatko julkkiksia tai malleja. Kuitenkin noita amerikkalaisia julkkiksia katsoessa voi usein huomata nenän olevan huomattavan kapean näköinen, joka sitten näyttää myös lisäävän monien mustien naisten halua omata kapeampi nenä.

Vaikka monilla naispuolisilla julkkiksilla voi nähdä olevan kapeahko nenä myös monilla mustilla naisilla, niin sitä voi aina välillä nähdä naisen miehestä kuvan, jolla taas voi olla esim. hyvin leveä ja afrikkalaiselta vaikuttava nenä suurilla leveästi näkyvillä sieraimilla.

Se on tietenkin osoitus siitä, että naiselle miehen nenän koolla ei ole suurta väliä, koska nainen näkee sen maskuliinisena vaikkei itselleen leveää nenää haluaisi, mutta tästä sitten jossain määrin kärsivät varsinkin mustat naiset ja tyttäret, jos kauneusihanne nenän osalta on suurin piirtein alla oleva.


Lähde - 2 - 3 - 4 - 5 - Lähde