14. toukokuuta 2016

Vanhoista miestenlehdistä ja mainoksista poimintoja. Lil Kim:in ja latinoiden eurokeskisestä ulkonäöstä

Archive sivustolla voi paljon katsella vanhoja miesten- ja pornolehtiä, mutta kyllä sieltä joukosta löytyy myös hyvin uusia, että niiden osalta varsinkin on kyse laittomuudesta. Tietenkin suurin osa lehdistä puuttuu, mutta alle poimin hauskoja kuvia Jem ja Gallery lehdistä, joissa osaltaan esitellään naisten paljasta vartaloa varsinkin rintojen osalta.

Sitä voisi äkkiseltään luulla oikealla olevaa mainokseksi, koska kyllä mainokset voivat olla omituisia. Siinä väitetään naisen saaneen huomiota miehiltä huulipunan takia, joka tietenkin osaltaan lisää naisen feminiinistä ulkonäköä. Naisella myös näkyy toinen rinnoista, että mitä tällä halutaan kertoa, niin kuin rinnat eivät olisi lopulta syynä katseisiin vaikka jossain sademetsän heimossa ei rintoja taideta samassa määrin ihmetellä ja nähdä seksikkäinä, jos kuitenkin naiset ovat koko ajan rinnat paljaana.Gallery lehdessä nähtävästi parodioidaan hauskasti naistenlehti Cosmopolitan:ia. Siinä voi nähdä miehen tekevän itsestään naisen ja varmaan monen miehen näkökulmasta mies näyttää kauniilta naisena, jos kuitenkin on sillä tavalla, että monet aidot nuoret naiset voivat olla hyvin rumia. 

Kuvassa voi nähdä hänellä olevan vähän ryppyjä ja vanhalta näyttävää ulkonäköä, jotka yleensä kuvankäsittelyllä muokataan pois ja muutenkin ihosta tehdään tasaisen valoisa, että todellisuudessa monet naiset tai julkkikset eivät ole iholtaan nuorekkaita tai kauniita vaikka moni nainen ja mies luulee.Näitä vanhoja aikakauslehtiä ja sanomalehtiä tutkiessa on tullut vastaan paljon mielenkiintoisia mainoksia koskien kauneutta tai kaunistautumista. Näistä vanhoista mainoksista on ollut viime vuosina juttua kuinka niitä voi nykyään helposti katsella vanhoja mainoksia keräävillä sivustoilla.

Näissä mainoksissa on ollut mielenkiintoista havaita kuinka sata vuotta sitten tehdyissä mainoksissa tuodaan esille samoja asioita, jotka pätevät tähänkin päivään. Mainoksessa voidaan kertoa kuinka väriltään tasainen ja rypytön iho on kaunis. 

Joku voisi tähän sanoa, että ihmiset on mainostajien ja median takia aivopesty näkemään tällainen iho kauniina, mutta karu totuus taitaa lopulta olla siinä, että ihmiset vaan näkevät nuorekkaan ulkonäön kauniina, joka kertoo terveydestä ja naisen osalta hedelmällisyydestä, koska nuoret naiset ovat yleisesti hyvin hedelmällisiä, että vauvan synnyttäminen ei ole vaikeaa verrattuna 30 tai varsinkin 40-vuotiaalle naiselle, jonka ulkonäöstä jo näkee iän vaikutukset vaikka kauneudenhoidolla nainen voi antaa itsestään vaikka 10-vuotta nuoremman vaikutelman.

Tyypilliseen tapaan näistä mainoksista suurin osa näyttää naisille suunnatulta vaikka miestenlehdistä on tullut vastaan mainoksia koskien kaljuuntumista ja lihaksikkuutta. Näistä vanhoista mainoksista osa vaikuttaa aika hölmöiltä ja naisia pelottelevilta kuinka miehet eivät sinusta tykkää, jos et käytä meidän tuotetta.

Mentalfloss sivustolla voi katsella enemmän mainoksia, joista kuitenkaan vasemmalla olevaa ei sieltä löydä. Tässä mainoksessa voi havaita väitettävän kuinka miehet eivät kauniista kalenteri tytöstä tykkää pahanhajuisesta suusta johtuen. 

Kyllä tässä mainoksessa voi ajatella olevan vähän totuutta, että muutenkin hyvin hoidetut hampaat ovat myös yksi osa kauneutta ja terveyttä, mutta onhan se varmasti tärkeää myös miehille vaikka tyypilliseen tapaan naista tästä asiasta muistutetaan niin kuin nainen haluaisi miehen, joka näyttää örkiltä. Kaipa Colgatelta voi löytää miehille suunnattua mainontaa, että Mentalfloss sivustolla olevista mainoksista ei kannata tehdä yleistyksiä.

Keskellä yllä olevasta mainoksesta tulee mieleen aasialaisille naisille myytävät tuotteet, joilla saa kasvoista soikiomaisemmat, mutta eipä tässä aasialaisten naisten pitäisi hölmöillä. Onhan se tietenkin selvää, että ikääntyessä iho tai kasvot valuvat alaspäin aiheuttaen ikääntynyttä ulkonäköä, jota sitten yritetään tänäkin päivänä monella tavalla korjata.

Oikealla voisi ajatella olevan myönteinen mainos monien naistutkijoiden näkökulmasta, koska siinä halutaan naisten olevan kurvikkaampia tai paksumpia, jos kerta tänä päivänä monia huolestuttaa joidenkin naisten halu laihduttaa ja olla hyvin laihoja osaltaan muodissa käytettävien laihojen mallien takia.

Tähän vartalon muotoon liittyen voi havaita joissakin mainoksissa kerrottavan kuinka naisella vartalon täytyy olla esim. rintojen tai lantion osalta pienempi, mutta tällainen mainonta on hölmöä, koska miehet myös tykkäävät erilaisista naisista, että rinnat voivat olla suuret tai hyvin pienet. Tietenkin kauneustutkimuksista voidaan tehdä keskimäärin tai suurelta osin havaintoja millaisesta ulkonäöstä tykätään, mutta yksittäisillä ihmisillä on myös omanlaisia mieltymyksiä.Media History projektin etusivulta pääsee katselemaan vanhoja lehtiä, jotka ovat Archiven sivuilla. International Photographer lehteä ensiksi katsoessa tuli vastaan erikoinen kuva naisesta rinnat paljaana, joka näkyy vasemmalla yllä. Tämän jälkeen katsoin lehden julkaisuvuotta, joka oli 1941. Tässä taitaa kuitenkin olla kyse taiteellisista kuvista, joten viranomaiset ovat tainneet suhtautua kuviin myönteisemmin.

Kuvaaja on nimeltään William Mortensen, jonka ottamia kuvia löytyy enemmän lehdestä. Vähän aikaa sitten katselin amerikkalaisten Alfred Cheney Johnston:in ja Albert Arthur Allen:in kuvia alastomista naisista, niin oli mielenkiintoista havaita, että osassa kuvissa näkyi myös naisten alapää vaikka sen esittämistä uskallettiin enemmän tehdä vasta 60-luvulla.

Osassa kuvista näki myös kuinka alapäässä ei ollut karvoitusta, joten ei ole uusi asia, että osa naisista poistaa karvat. Johnston:in kuvien osalta kuitenkin Wikipediassa kerrottiin, että alastomia kuvia hän ei ole tainnut yleisemmin esitellä vaikka varmaan Florenz Ziegfeld on niitä voinut nähdä.


Lähde - Alfred Johnston - Albert Allen - Edwin Hesser - Florenz Ziegfeld

Alla vasemmalla olisi yllä Allenin ja alla Johnstonin ottama kuva, jonka kuvia myös esitellään Wikipediassa. Vintage Scans blogista tuli taas vastaan mielenkiintoinen kuva Encyclopedia of Sex Practice kirjasta vuodelta 1953. Kuinka paljon mahtaa tässä kuvassa olla vanhentunutta tietoa.


Lähde - Lähde - Lähde - She's Famous She's Beautiful

Noista kahdesta valokuvaajasta tietoa etsiessä tuli myös vastaan Edwin Bower Hesser, joka on samalla tavalla kuvannut alastomia naisia ja julkaissut kuvista kirjoja taiteilijoille, jotta voivat niitä käyttää malleina, mutta tämä ei poista sitä, etteikö joku katsoisi yllä oikealla olevalla tavalla kuvia naisista.

Google kuvahausta muutenkin vanhoja alastonkuvia katsoessa tuli joukosta vastaan Guido Argentinin kuvia, joista alla on kaksi näytillä. Yhdessä kuvassa voi nähdä miehen selällään lattialla, että varmaan joku feministi tykkää kuvasta vaikka paljaat rinnat taas voivat jotakin feministiä järkyttää. Kuitenkin lattialla olevan miehen voi havaita olevan ilman paitaa, joten tässä voi tietenkin pohtia, että miksi naisen rinnat aiheuttavat kaikenlaisia ajatuksia.

Tuossa sarjakuvassa voi havaita miehen olevan pettynyt, kun kaunis nainen haluaa esitellä äitinsä, mutta tämän voisi ajatella olevan myönteistä, jos nainen haluaa muodostaa parisuhteen, eikä vaan esitellä vanhaa äitiään. Muuten aika hauska sarjakuva, mutta toisaalta karua, jos kuitenkin miehiä yleisemmin kiinnostavat nuoremmat naiset, joten iäkästä naista ei taida tämä aina naurattaa.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Never Give A Sucker An Even Break

Nykyäänkin osa tykkää ottaa mustavalkokuvia vaikka voihan myös värilliset kuvat muuttaa mustavalkoisiksi. Toisaalta osa tykkää muokata vanhoja kuvia värillisiksi, että alla vasemmalla voi havaita Alfred Cheney Johnstonin ottaman kuvan Georgia Carroll:sta. Keskellä taas voi havaita Sharon Tate:n, joka aikanaan raskaana olleessaan murhattiin Manson:in ryhmään kuuluvien toimesta. Oikealla on myös amerikkalainen näyttelijä Lizabeth Scott, jonka kuvaa yritetään tällä hetkellä värjätä Reddit sivustolla.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Sharon Tate - Hand-colouring - Marinamaral

Tarkoitus oli katsella kiinalaista Bobo sivustoa, jossa varsinkin kiinalaiset naiset puhuvat ja laulavat, mutta muistin sivun nimen väärin ja kirjoitin Bebe. Tämän takia päädyin naisten vaatteita myyvälle sivustolle, jossa näyttää olevan hyvännäköisiä vaatteita. Naiset varmaan tällä hetkellä paljonkin miettivät, että millaisen uuden kesämekon ostaisi ja esim. kuinka seksikkäät tai paljastavat vaatteet.

Tyypilliseen tapaan mallit vaikuttavat aika barbiemaisilta, että vaikka vaate näyttää näillä naisilla kauniilta, niin se ei välttämättä näytä yhtä kauniilta paksummalla naisella. Tästä syystä olisi hyvä käyttää vartaloltaan erilaisia ja samankaltaisia naisia verrattuna naisten yleisempään ulkonäköön, mutta taitaa olla enemmän verkkokauppaan liittyvä ongelma, koska vaatteita ei voi heti kokeilla.

Laitoin alle muutaman kuvan malleista, joita näkyy Bebe sivustolla ja vertailuksi laitoin venäläiseltä sivustolta löytynyttä taidetta, että siinä voi havaita olevan samankaltaisuutta. Oikealla oleva teos on Alberto Vargas:in, joka teki paljon myös pin-up kuvia Playboy-lehteen.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Sexy look Makeup Tutorial - Lil Kim

Tuohon ylle laitoin linkin koskien Lil Kim nimistä afroamerikkalaista naista, jonka ulkonäkö näyttää vähän väliä aiheuttavan keskustelua kuinka nainen haluaisi olla ulkonäöltään jotain muuta kuin musta tai sellainen vaikutelma näyttää syntyvän.

Laittamalla naisen nimen Googleen ja katsomalla, mitä kaikkea tätä kirjoittaessa löytyy viimeisen viikon ajalta, niin aika paljon on juttua siitä kuinka tässä olisi kyse osaltaan valkoisten tai eurooppalaisten kauneusihanteesta, jossa enemmän suositaan eurooppalaisemman ulkonäön omaavia, joka sitten aiheuttaa halua muuttaa jollain tavalla ulkonäköä.

Tämä on tietenkin yleinen selitys, mutta se ei aina pidä paikkansa. Tällaisia väitteitä on myös kritisoitu, että miksi eurooppalaisia naisia ei samalla tavalla syytetä halusta olla jotain muuta, jos käyvät kauneusleikkauksissa ja ruskettavat ihonväriään. Tietenkään eurooppalaiset naiset eivät yleisemmin ulkonäköään muuta epäeurooppalaiseksi vaan esim. nenäleikkausten osalta kyse on halusta omata sirompi feminiinisempi nenä, joka myös sopii paremmin kasvoihin.

Samasta syystä moni muukin haluaa ulkonäköään muuttaa, että jos nenä on liian leveän tai suuren näköinen kasvoissa. Tietenkin yleisesti on naisilla kauneusihanteena kapea nenä vaikka miehillä voidaan enemmän hyväksyä selvästi leveämpi nenä, josta naisetkin näyttävät tykkäävän. Lähtökohtaisesti se on vähemmistöjen ja omissa maissa asuvien ihmisten tehtävä osata arvostaa omanlaista etnistä ulkonäköä, että voi sanoa esim. aasialaisten itse aiheuttavan monenlaisia turhiakin ulkonäköhuolia naisille.

Yksi syy näihin ongelmiin on osaltaan siinä, että eurooppalaisten tai valkoisten on jossain määrin vaikeaa tykätä liian erilaisesta tai länsimaalaisesta kauneusihanteesta poikkeavasta ulkonäöstä. Tätä asiaa voi ajatella sillä tavalla, että jos eurooppalaisella naisella ei tykätä liian lättänästä, leveästä, pulleasta, pitkästä nenästä, niin miksi siitä tykättäisiin vähemmistöön kuuluvilla naisilla.

Tässä yleensä tuodaan esillä kuinka mediassa ja muualla valkoiset tai eurooppalaiset naiset ovat suuresti esillä, mutta yksi syy tähän on tietenkin siinä, että eurooppalaiset ovat vielä toistaiseksi enemmistöä.

Tästä syystä monet naistenlehdet ovat pitkälti valkoisille tai eurooppalaisille naisille suunnattuja, mutta tämä tietenkin aiheuttaa kritiikkiä, jos näissä lehdissä ei tuoda enemmän esille ei eurooppalaisen ulkonäön omaavia vaikka heille olisi tarjolla omia naistenlehtiä, kuten Yhdysvalloissa on muutamia suosittuja mustille naisille suunnattuja lehtiä.

Alla voi nähdä Lil Kim:in kertomana yhden syyn sille, miksi haluaa muuttaa ulkonäköään, koska miehet aina pettivät hänet eurooppalaisemman ulkonäön omaavan naisen takia. Lisäksi siinä mainitaan pitkät hiukset kuinka tavallisena mustana tyttönä on vaikeaa kilpailla miesten huomiosta.

Tämä on keskustelupalstojen ja tutkimusten perusteella jonkinlainen ongelma, että mustat miehet suosivat jossain määrin enemmän esim. vaaleamman ihonvärin, pidemmät suoremmat hiukset ja kapeamman nenän omaavia mulatteja tai muita naisia.
In fact, Lil' Kim herself admitted to insecurities about her looks in an interview with Newsweek from 2000, saying, "I have low self-esteem. I always have. Guys have always cheated on me with women who were European looking ... really beautiful women that left me thinking, 'How can I compete with that?' Being a regular black girl wasn't good enough."

Lähde - Lähde - Lähde - Gender differences in ventromedial prefrontal...

Kimin huomattavan ulkonäön muuttumisen aiheuttamaa uutisointia ja kommentteja on kyllä mielenkiintoista lueskella.

Alla olevassa lainauksessa todetaan kuinka tummemmasta ihonväristä ei tykättäisi, koska aivo näkee siinä terveyteen liittyviä ongelmia. Kuulostaa hölmöltä väitteeltä, koska ihon kauneudessa on kyse sen tasaisesta väristä ja rypyttömästä ulkonäöstä, eikä siksi musta ihonväri kerro varsinaisesti terveydestä vaikka siitä ei taida samalla tavalla nähdä esim. aknea, mutta toisaalta mustilla voi useimmin olla ongelmana melasma tai ihonvärin epätasaisuus.

Ikääntyessä iho usein muuttuu tummemmaksi, ryppyiseksi ja epätasaiseksi, joka ei sitten enää näytä kauniilta varsinkaan naisella, jos kuitenkin nuorekkaalta ja myös hedelmällisen terveeltä vaikuttava ulkonäkö miellyttää enemmän aivoja tai ihmisiä. Onhan myös tutkimusten perusteella selvää, että miehet yleisemmin tykkäävät vaaleammasta ihonväristä naisella vaikka länsimaissa ihonväri voi olla vähän ruskettunut tai jokseenkin oranssimainen.
Dr. Monya De, M.D., an internist at UCLA, says some researchers think human brains have become biased against people with darker skin because they tend to have more health problems. 
“We value a youthful appearance as humans because we are hardwired to do so,” she told Healthline. “Men especially are genetically programmed to reproduce with the ‘fittest’ mate, meaning a woman displaying signs of fertility: supple skin, youthful breasts, and delicate, childlike features.” 
These signs play out in the media often, namely in casting youthful women in roles in television and movies, Monya says. 
“Remember that the man who reproduces with the young woman will successfully pass on his genes — the baby is more likely to survive,” she said. “Even if it's in theory and they are just ogling a young starlet, it's how their brains are programmed.”

Lähde - Lähde - Lähde - When a pointy nose is in vogue

Itse en paljoakaan seuraa viihdeuutisia, mutta laulaja Beyonce:n miehen väitetään pettäneen häntä, jonka takia uusimmassa laulussa mainitaan Beckyn hyvät hiukset. Tästä tulee mieleen kuinka usein mustien asioista kertovissa tutkimuksissa mainitaan hiusten luokittelu myös afrolatinoiden osalta hyviin ja huonoihin (pelo malo/cabelo ruim/bad hair).

Hyvillä hiuksilla tarkoitetaan suorempia helppohoitoisempia hiuksia ja huonoilla enemmän afrikkalaisille tyypillisiä tiheästi kiharia hiuksia, jotka mustat miehet yleensä ajavat pois, mutta sitä ei nainen voi tehdä, jos kuitenkin hiukset ovat yksi osa feminiinistä ulkonäköä.

Tämän takia voi usein nähdä mustien naisten käyttävän peruukkeja, koska omista hiuksista ei aina saa tehtyä samanlaisia kuin esim. eurooppalaisilla naisilla. Eipä niistä hiuksista samanlaisia tarvitse tehdä, mutta miehet näyttävät yleisemmin tykkäävän pidemmistä suoremmista tai aaltoilevista hiuksista, joka kuitenkaan ei ole yleisesti luonnollista hiustyyppiä mustille naisille ellei sitten ole monietninen.
The conversation around Kim’s appearance comes within days of Beyonce releasing her album Lemonade in which she says on the song “Sorry” “He better call Becky with the good hair,” in reference to husband Jay Z’s supposed infidelity and the notion that straight smooth hair is preferable to that typical of black women, what Bey herself champions on “Formation.”
[...] 
Black women are very familiar with “Becky with the good hair.” She makes us feel inferior and not good enough. Many black women marvel at her beauty, while others try to emulate it. Meanwhile, society esteems her as the ultimate object of desire, a prized trophy and a symbol of status to the man she marries. 
Still wondering who exactly Becky is? Well, let’s break it down. 
“Gimme That Becky” 
Urban Dictionary defines “Becky” as a name closely associated to “Whiteness” and typically given to white girls. The name is also commonly used in a derogatory manner to generalize white women.
[...] 
Bey, however, does not call her husband’s mistress “Becky” to imply that he is sleeping with a white woman. Instead, she describes her as having “good hair,” which is term used to describe someone of African descent with long, straight or naturally curly hair. Women with this type of hair are considered prettier than those with kinky hair, whereas those with kinks are often degraded as “nappy-headed.” 
In essence, Beyonce is describing a light-skinned or mixed-race woman with Eurocentric features to highlight two very important struggles many Black women face: an inferiority complex with their blackness and the damaging effects of colorism.
Lähde - Lähde

Tykkään aina välillä tutkia Brasiliaa ja tällä kertaa ihmettelin taas vähän miestenlehdissä näkyvien naisten ulkonäköä. Se on merkille pantavaa, että monilla naisilla reidet ja takapuoli ovat kiinteän ja jokseenkin lihaksikkaan näköisiä. Alla Status lehden kuvassa ei kuitenkaan täysin sellaisia naisia näy vaan tällaisia naisia taidetaan enemmän esitellä länsimaalaisissa lehdissä.

Onhan se hyvä, jos Brasiliassa osataan arvostaa naisilla kurvikkaampia vartaloita, mutta toisaalta sekin taitaa aiheuttaa ulkonäköhuolia, jos vartalon täytyy olla hyvin kiinteän näköinen, joka taas vaatii paljon voimistelua.

Kuvissa näkyy aika paljon kasvoiltaan alla olevia naisia, että Brasiliassa näkemäni perusteella suositaan paljon enemmän eurooppalaisen ulkonäön omaavia vaikka naisten joukosta voi aina välillä löytää kauniin japanilaisen, mustan tai jokseenkin intiaanimaista ulkonäköä omaavan naisen. Jos ihmettelee japanilaisten naisten näkymistä, niin japanilaisia elää Brasiliassa.

Yllä kuvassa voi nähdä Brasilian Playboyn huhtikuun lehdessä tai netissä vartaloaan esittelevän naisen nimeltään Luana Piovani. Hänen voi havaita esittelemässä uutta lehteä ja antamassa nimikirjoituksia. Erikoisesti yhdessä kuvassa voi nähdä pienen pojan ja onko siinä myös äiti. Eipä taida tuossa iässä naiset vielä suuresti kiinnostaa ja eikä Luana näyttänyt vartaloaan liialti kuvissa esittelevän.Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Bella da Semana - Mansfield - Loren

Tuosta yllä olevasta Loren linkistä pääsee lukemaan mielenkiintoista kirjaa vanhoista amerikkalaisista julkkiksista, joista osan voi havaita karusti tehneen nuorena itsemurhan, kuten esim. Lupe Vélez ja Carole Landis. Näin teki myös Marilyn Monroe ja tuo rintoja esittelevä Jayne Mansfield kuoli auto-onnettomuudessa, mutta Sophia Loren on vielä elossa, josta löytyy kirjasta seksikkäitä tai paljastavia kuvia.

Kirjassa myös mainittiin Louise Brooks, jolla on paljon alastonkuvia. Näistä kuvista osa on Alfred Cheney Johnston:in ottamia, joita on myös esitelty ranskalaisissa postikorteissa. Alla ei ole Louise:sta kuvia, mutta tuli vastaan vanhoja taiteilijoille suunnattuja lehtiä 20-luvulta, jossa voi nähdä osittain alastomia kuvia ja löytyy kirjasta myös Johnston:in kuvia.

Most of his nude images (some named, mostly anonymous) were, in fact, showgirls from the Ziegfeld Follies, but such daring, unretouched full-frontal images would certainly not have been openly publishable in the 1920s–1930s, so it is speculated that these were either simply his own personal artistic work, and/or done at the behest of Flo Ziegfeld for the showman's personal enjoyment.
Lähde - Lähde - Louise Brooks - Lulu in Berlin (part 1 of 4) - French postcard

Katsoin vielä kolumbialaista miestenlehteä Soho:a, jota myös julkaistaan esim. Meksikossa. Kolumbian sivuilla esitellään 20 äitiä, jotka ovat lehdessä vartaloaan näyttäneet. Tästä tulee mieleen, että äitiys taitaa vaikuttaa naisten ulkonäköön monella tavalla.

Osa naisista pystyy pitämään vartalonsa hyvin nuorekkaan tai kauniin näköisenä vaikka saisi monta lasta, kun taas toisille naisille käy huonommin esim. rintojen alaspäin valumisen ja lihavuuden takia. MyFreeCams sivustolta on jäänyt mieleen nuori kaunis ja suosittu kolumbialainen nainen, jolla on pari lasta, mutta se ei näy ulkonäössä.

Kaikki alla olevat naiset eivät ole kolumbialaisia vaan Meksikon sivuilla esiteltiin libanonilaisia naisia, jotka ovat valkoisesta kohdasta eteenpäin. Tässä voi huomata naisissa ulkonäöllistä samankaltaisuutta, jonka takia sitä varmaan moni luulisi libanonilaisia naisia kolumbialaisiksi.

Tämä samankaltaisuus aiheutuu osaltaan siitä, että latinot esittelevät sivuillaan aika paljon eurokeskisiä naisia. Jos sivuilla näkyisi enemmän mustia tai enemmän intiaanimaista ulkonäköä omaavia naisia, niin silloin ei voisi ulkonäköä sanoa yhtä paljon samanlaiseksi.

Onhan tässä myös sellainen tekijä, että kauniit naiset ovat kasvoiltaan aika samanlaisia vaikka ei tässä esim. afrikkalaisen, aasialaisen ja eurooppalaisen naisen tarvitse täysin samanlaiselta näyttää. Näillä naisia esittelevillä sivustoilla voi usein nähdä naisilla olevan suurin piirtein kapeat silmien välillä sijaitsevat nenät ja kasvot voi usein myös jakaa samankokoisiin osiin.


Lähde - Lähde - Feminization Secrets - Female Physical Beauty - Atwood
Studies that have looked at the representation of Blacks in media have noted that Blacks in advertisements tend to have lighter complexions (which is especially true for women) and more Caucasian features than Blacks in editorial photographs (Keenan, 1996). One study that looked at advertising trends in Ebony magazine, a publication aimed at Black audiences, found that although images of Blacks were “darkened” after the 1960s (as a result of an increase in Black pride), there was a gradual return of the lighter, Eurotypic look by the late 1980s (Leslie, 1995). 
Another study that focused on the way in which Black women are portrayed in news publications advertisements found that those Black women with White features were more likely to be pictured along with descriptor words such as ‘beautiful’ and ‘lovely’ than those Black women with Afrotypic features (Fears, 1998). 
[...]
In addition to media, in many Latin American countries beauty pageants are considered one of the most important platforms through which ideals of beauty are propagated. Rahier (1998) posits that such contests serve as a space where groups reiterate the values and behaviors they believe are central to their sense of themselves and their survival. 
He also argues the ruling elite organize these contests to enforce a power hierarchy via the manipulation and exposure of the female body. These contests are one of the platforms that plainly demonstrate the colonial legacy of preference for light skin and Eurotypic features among Latina women who are considered the most desirable, even when they don’t necessarily represent the variety of phenotypes present in their countries. 
Lähde - The First Nude Photos Published in the Los Angeles Times

Googlen haulla katselin käyttämällä espanjankielisinä hakusanoina esim. hiuksia ja kauneutta, että mitä löytyy. Tuli osaltaan päädyttyä Dominikaanisessa tasavallassa sijaitsevaan uutissivustoon, jossa kerrottiin Nuestra Belleza Latina kilpailussa olevan maan naisen käyttäneen hiustenpidennyksiä vaikka niitä ei saisi käyttää. Nainen kertoo omien hiusten olevan huonoja ja omassa maassa hiustenpidennykset ovat hyvin yleisiä nuorilla naisilla.

Samalla kävi ilmi Michelle Ortiz:in vaalimainoksen takia, että Dominikaanisessa tasavallassa järjestetään muutaman päivän kuluttua vaalit. Alla voi nähdä naisen lahjomassa, että lapset varmaan vaativat vanhempia äänestämään Michelleä, koska on mukava täti.

Tässä voi havaita kuinka tytölle annetaan nukke ja pojalle auto vaikka eihän pienten lasten sukupuolen tunnistaminen ole täysin helppoa. Apinoillakin on muistaakseni havaittu kuinka naaraat leikkivät nukeilla ja urokset esim. autoilla. Ihmisten osalta tietenkin kyse voi olla pitkälti tavoista, että tytöille annetaan nukkeja ja se nähdään feminiinisenä, mutta pojan osalta voidaan epäillä homoutta vaikka siitä ei olisi aina kyse vaan tykkää leikkiä kauniin näköisellä barbiella.

Nukkien osalta voi havaita niiden olevan hyvin vaaleita vaikka lapset ovat yleisesti ruskeita. Nykyään on myös myynnissä mustan tai mulatin näköisiä nukkeja, että miksi Michelle tällaisia leluja antaa ellei sitten lapset ole itse valinneet. Kaipa Michelle on saanut joltain nuket ilmaiseksi ja eikä muutenkaan taida nähdä asiassa ongelmaa verrattuna suvaitsevaisiin, joiden kirjoituksia olen itse paljon lueskellut.

Dominikaanit ovat geneettisesti keskimäärin noin puoliksi mustia afrikkalaisia ja loput on eurooppalaista ripauksella intiaania. Tämä on selvästi havaittavissa ulkonäössä ja koska kyse on keskimäärästä, niin tietenkin maassa on ihmisiä, jotka ovat enimmäkseen afrikkalaisia tai eurooppalaisia. Täytyy myös huomata, että he ovat moninkertaisia sekoituksia ja seksuaalivalinta tai millaista ulkonäköä maassa suositaan osaltaan vaikuttaa ihmisten ulkonäköön.

Naapurimaa Haiti taas on tunnetusti suurelta osin mustien afrikkalaisten maa. Tämä jossain määrin poikkeava ulkonäkö on osaltaan aiheuttanut kielteistä suhtautumista kansojen välillä kohdistuen varsinkin haitilaisiin, joiden köyhä maa ei taida lisätä myönteistä suhtautumista.

Mitä olen tutkimuksia lueskellut koskien dominikaaneja, niin niissä usein kerrotaan kuinka suorat tai aaltoilevat pitkät hiukset ovat kauneusihanteena, jonka takia kuluu huomattavan paljon rahaa ja aikaa hiusten hoitoon, koska hiukset ovat yleisemmin hyvin kiharat ja ei haluta näyttää haitilaisilta.

Tämä on tietenkin selvä juttu, että afrikkalaisella geeniperimällä on huomattava vaikutus hiustyyppiin, joka luultavasti yllättää monia mulatti lapsia synnyttäviä eurooppalaisia naisia, kun taas eurooppalaisille miehille lapsia synnyttävillä aasialaisilla naisilla tietenkin lapset ovat suorat hiukset omaavia.

Joku päivä sitten päädyin afroeurooppalaiseen blogiin tai sivustoon, niin siellä osaltaan esiteltiin espanjalaista naista, joka oli tehnyt mustan haitilaisen kanssa lapsia, niin kaikki lapset olivat afrikkalaisen näköisiä, että ihonväri oli ruskea ja hiukset hyvin kiharat. Pienistä lapsista ei kuitenkaan voi vielä päätellä, miltä näyttävät aikuisena, että jääkö nenä leveän ja lättänän näköiseksi vai tuleeko siitä kapean korkea, kuten oli espanjalaisella naisella, joka näytti selvästi eurooppalaiselta.

Noista afroeurooppalaisista sivustoista tai blogeista tulee sellainen asia mieleen, että eihän afrikkalaisista tai sellaisen ulkonäön omaavista tule koskaan varsinaisesti aitoja eurooppalaisia. Kyllä tietenkin on ihmisiä tai sekarotuisia, jotka eivät tykkää tällaisesta luokittelusta vaan haluaisivat olla samanlaisia kuin kantaväestö, että eurooppalaisuutta ei kyseenalaistettaisi tai kysyttäisi etnistä taustaa. Lopulta kuitenkin näyttää siltä, että harva edes suvaitsevainen osaa olla värisokea tai miten tämän sanoisi.

Osmel Sousa linkin kautta voi muutenkin katsella Nuestra Belleza Latina tv-ohjelmaa, että kyllä tähän mennessä näkemäni naiset näyttävät kauniilta. Näitä naisia katsoessa voi taas huomata kuinka nenä on kapean ja korkean näköinen, että tällaisen nenän naiset yleisesti haluavat omata vaikka voihan se nenä olla aasialaisilla ja mustilla naisilla vähän matala tai leveä, mutta liian matalasta ja leveästä nenästä ihmiset eivät näytä yleisesti tykkäävän naisella.Katselin löytyisikö uusia tutkimuksia latinoiden geeniperimästä ja löysin äkkiseltään yhden. Tässä alla olevassa tutkimuksessa tarkastellaan Yhdysvalloissa elävien ihmisten geeniperimää, joka voi keskimäärin poiketa esim. synnyinmaasta tai vanhempien kotimaasta, mutta en ainakaan havaitse merkittävää eroa.

Se on myös muissakin tutkimuksissa havaittu, että meksikolaiset ovat keskimäärin vähän yli puoliksi intiaaneja ja taas dominikaanien osalta voi alla havaita saman, jonka jo ylempänä totesin, mutta tarkemmin ovat keskimäärin vähän alle puolet afrikkalaisia, muutama prosentti intiaaneja ja loput eurooppalaisia. Tämä sitten näkyy näiden kahden valtion ihmisten ulkonäössä, että meksikolaisilla on jokseenkin intiaanimaista ulkonäköä ja dominikaaneilla afrikkalaista ulkonäköä.

Näissä muissa geeniperimätutkimuksissa, joka on nähty myös ulkonäöstä on havaittu kuinka varsinkin eliittiin kuuluvat ovat yleensä taustaltaan enemmän eurooppalaisia. Se kertoo tietenkin osaltaan historiasta, että eurooppalaiset olivat hierarkiassa ylempinä.

Sitä voisi ajatella monen eurooppalaisen luulevan Latinalaista Amerikkaa hienoksi sekarotuiseksi maanosaksi, mutta siellä näyttäisi olevan mustilla ja muilla ei enemmän eurooppalaisen näköisillä asiat paljon huonommin kuin Yhdysvalloissa.

Kyllä tietenkin Yhdysvalloissa on omanlaisia ongelmia, mutta siellä suvaitsevaiset ja vähemmistöt ovat kuitenkin paljon enemmän onnistuneet vaatimaan oikeuksia ja tuomaan itseään esille. Esille tuomisella tarkoitan vaikka johtaviin asemiin pääsemistä osaltaan positiivisen syrjinnän takia ja sitten on myös vaatimuksia kuinka ei valkoisia pitäisi enemmän käyttää malleina ja näyttelijöinä, jossa on jossain määrin onnistuttu vaikka lopulta ulkonäkö olisi hyvin eurokeskinen.

Latinalaista Amerikkaa tutkiessa on koko ajan merkille pantavaa kuinka kuvissa näkyy omituisen paljon jokseenkin eurooppalaisen näköisiä malleina ja julkkiksina, eikä tämä ole minun havaintoni. Voihan sitä osaltaan ajatella, että kyse on eksotiikasta, jos enemmistö maan asukkaista on enemmän sekarotuisia, niin sitten suositaan eurooppalaisemman näköisiä, jos samaa ilmenee länsimaissa.

Sitä voisi myös ajatella espanjalaisten olleen aikanaan sekarotuisissa parisuhteissa ovelia, että jossain määrin tuhosivat intiaanien ja mustien yhtenäisyyden verrattuna Yhdysvaltoihin, jossa taas sekarotuisia parisuhteita rajoitettiin, jonka takia mustat ovat keskimäärin noin 80% afrikkalaisia, kun taas afrikkalainen tausta on monissa Latinalaisen Amerikan maissa paljon pienempi vähentäen mustien yhteenkuuluvuutta.