19. heinäkuuta 2016

Eurooppalaiset kasvot, malleja, leveän nenän rumuus, mustia, nuorekas Christie Brinkley ja naiset kauneuskirurgeina

Eurogenes blogista tuli vastaan mielenkiintoinen tutkimus eurooppalaisten, kiinalaisten ja uiguurien ulkonäöstä, että mistä nämä erot geneettisesti aiheutuvat. Olen tällaisia tutkimuksia ennenkin esitellyt, joissa on myös verrattu eurooppalaisia mustiin afrikkalaisiin ja tietenkin näissä tutkimuksissa havaitaan asioita, jotka jokainen näkee omin silmin.

En tiedä kaikkia syitä, miksi tällaisia tutkimuksia tehdään, mutta toisaalta tutkijat tykkäävät tutkia kaikenlaista, joista osa voi vaikuttaa omituiselta. Kuitenkin tällaiset tutkimukset osaltaan liittyvät siihen voidaanko geenien perusteella saada tietokoneella luotua kasvot, joka auttaisi rikosten tutkimisessa ja kuolleen tunnistamisessa.

Monien geeniperimä tutkimusten perusteella uiguurit sijoittuvat geneettisesti eurooppalaisten ja itäaasialaisten välille, että heitä voi tästä syystä kutsua eurasialaisiksi tai ainakin niitä, joiden kasvonpiirteet vaikuttavat selvästi välimuodolta.


Lähde

Japanilaisia hiusväri tuotteita etsiessä päädyin japanilaisen verkkokaupan DHC:n sivuille ja sivustoa tutkiessa päädyin tietenkin katsomaan alusvaatteita. Japanissa tykätään erikoisen paljon käyttää eurooppalaisia naisia alusvaatemalleina, mutta siinä taitaa olla osaltaan kyse halusta markkinoida tuotteita länsimaihin.

Sitä on kerrottu japanilaisten naisten vähäiseen käyttöön alusvaatemalleina olevan syynä siveyden säilyttäminen ja japanilainen nainen näyttäisi liian seksikkäältä tai pornolta alusvaatteissa. Kyllä nykyään japanilaisia naisia näkyy alusvaate näytöksissä ja muutenkin kuvissa, mutta kuitenkin aika vähän. Tämän voi havaita DHC:n kuvastoista, mutta kuvissa ei yleisemmin näy eurooppalaisia naisia vaan tällä kertaa eurasialaisia.

Ei tämä tunnistaminen aina ole helppoa, jos japanilaisilla myös luonnostaan ilmenee jossain määrin eurasialaiselta vaikuttavaa ulkonäköä, jota voi lisätä kauneusleikkauksilla. Kuitenkin olen tainnut nähdä tämän naisen mainitun kiinalaisella SoYoung sivustolla, jossa aina välillä esitellään japanilaisia malleja ja eurasialaisia, joilla isä on usein eurooppalaistaustainen.

Tässä mainostetaan rintojen ulkonäköä nuorentavia rintaliivejä tai saahan näillä rintojen näyttävyyttäkin lisättyä, josta edellisessä kirjoituksessa nuori thai nainen kertoi. Tässä kuitenkin käytetään mallina nuorta naista ja nuorilla ei vielä ole yleisemmin huolena rintojen alaspäin valuminen.

Tämä on tietenkin erikoinen asia muodissa, että tykätään käyttää hyvin nuoria ja myös vartaloltaan tyttömäisiä naisia, että jo 20-vuotias malli voi tuntea itsensä vanhaksi, jos naiselliset muodot ovat jo kunnolla kehittyneet. Tällä naisella kuitenkin näyttää olevan naisellisia muotoja, että myös vyötärön kohdalla on mukavaa kapeutta verrattuna lantioon.


Lähde - Anti-aging - Catalina Uribe - Options Intimate 2013 - Chantall 2015

Japanilaisia sivustoja ja muutenkin hakukoneella tuotteita etsiessä on tullut vastaan kaikenlaisia kuvia, että alla ensimmäiseksi mainostetaan kollageenia sisältää tuotetta, jolla nähtävästi saa pidettyä nuorekkaan valoisan ulkonäön vaikka varmaan mallin ihoa on muokkaamalla vaalennettu tai tehty valoisaksi.

Keskimmäisessä kuvassa esitellään UV-säteilyn aiheuttamia ongelmia liittyen rusketusraitoihin, jos haluaisi ihon olevan tasaisempi väriltään, mutta eipä Japanissa muutenkaan yleisemmin tykätä ruskettuneesta ulkonäöstä varsinkaan naisella, joten tehokkaalla aurinkosuojavoiteella tämän ongelman voi estää ja välttämällä liiallista UV-säteilyä.

Viimeisessä kuvassa nähtävästi näytetään, miten ulkonäkö tai iho muuttuu japanilaisen naisen ikääntyessä ihonvärin tummuessa. Tämä on yksi syy, miksi monet aasialaiset naiset eivät mielellään rusketa vaan haluavat pitää ihonsa 20-vuotiaan näköisenä.


Lähde - Lähde - Lähde - Baby skin

Alla olisi taas uusia löytöjä Google Scholar:sta. Olen tässä poiminut kaikista kirjoituksista tai tutkimuksista pari lainausta vaikka muutakin mielenkiintoista löytyisi. Alla ensiksi mainitaan Kiinassa kohun aiheuttanut The Empress of China tv-sarja, johon liittyen näytin vähän aikaa sitten kuvan, jossa vähän rintojen yläosaa näytti osaltaan Fan Bingbing, mutta tv-sarjassa näkyy muutenkin rintoja.

Vanhojen taideteosten perusteella Tang dynastian aikaan naisilla oli pukuja, joissa oli suuri kaula-aukko ja on myös olemassa piirustuksia, joissa näkyy rintojen olevan osittain esillä. Kuitenkin pidetään virheellisenä, että kiinalaiset naiset yleisemmin rintojaan näyttivät, kuten tässä tv-sarjassa tehtiin, mutta täytyykö aina kaiken perustua täysin historiaan, josta ei välttämättä aina ole täyttä varmuutta.

Toisessa lainauksessa mainitaan kuva, jossa näkyy Katy Perry ja Li Bingbing. Kuvassa voi nähdä naisilla olevan samat vaatteet, mutta Katy:llä on suuret rinnat ja Li:llä pienet. Lainauksessa todetaan kuinka Kiinassa olisi kasvojen kauneus tärkeää vaikka onhan näkemäni perusteella kiinalaiset naisetkin innostuneet suuremmista rinnoista, jota on voinut osaltaan lisätä The Empress of China tv-sarja.
The Empress of China, the wildly popular historical TV series in 2014, was officially banned in China for sexy dressing. It returned on TV with all the scenes that would shown cleavage cut into close-up headshots. 
[...] 
Attractive faces can attract more attention of people, so in the communication industries, like digital advertisements, video industry, and even resume, it is better to show attractive faces. One can refer to the widely spread picture in China comparing the difference in body shape between the Chinese star Li Bingbing and Western star Katy Perry to see the importance of face attractiveness in China.
Lähde

Alla olevan lainauksen osalta ajattelin vuoden 2004 Miss Venezuela Monica Spear:in kuolleen esim. kauneusleikkauksessa, mutta Wikipediassa kerrotaan hänen ja entisen brittiläisen puolison kuolleen muutama vuosi sitten ryöstön takia, mutta tytär selvisi hengissä. Ei kuitenkaan olisi yllättävää, jos hänkin missinä on jotain tehnyt ulkonäölleen jo senkin takia, että missikeisari Osmel Sousa voi pyytää tekemään jotain muutoksia vaikka muutoin olisi kaunis.
The article “The Death Of Monica Spear: Venezuela's Insane And Dangerous” by Palash Ghosh, an experienced business journalist, touches on how the beauty-obsessed country has brought about a dangerous trend seen among the female youth as they "...will do anything -- including placing their families deeply into debt -- to "improve" their looks, through attendance at finishing schools and modelling classes and expensive cosmetic surgery on their noses, lips, teeth, breasts, bottoms and various other body parts" (Ghosh, 2014). 
[...] 
A quote by Plato explains the three wishes of every man: to be healthy, to be rich by honest means, and to be beautiful. Beauty is somewhat a natural desire. Nobody would wake up and hope that they are ugly. Mass media today also played a role in embedding and concreting this thought among the female society (Kilbourne, 2002). The heavy presence of flawless celebrities and characters portrayed in magazines and on screens is what validates young girl's shallow opinion on their external look. 
Lähde

Alla olevat lainaukset on poimittu tutkimuksesta, jossa tarkastellaan aasialaisille tehtäviä silmäluomileikkauksia, syitä niille ja lisäksi kauneusleikkaus sivustoja. Alla olevassa lainauksessa voi nähdä kuinka korealaisilla sivustoilla kuvaillaan paljonkin kielteisiä puolia silmien ulkonäössä, että näyttää väsyneeltä, surulliselta, vihaiselta ja kaikkea muutakin. Eihän aasialaisten silmissä aina mitään vikaa ole, mutta eipä ainakaan tällaisen vaikutelman antavat silmät ole kauniita.
According to some websites, this means that Asians who want to have double eyelid do not necessarily want to look Western, but they just want to like to look like the other 50% of Asians. This number has been cited by scholars (Kaw, 1993; McCurdy Jr, 2006; Motaparthi, 2010), but I could not find empirical studies that support it. It is also unclear whether “Asians” refer to the whole of Asia, including South Asia and Central Asia that have populations with facial features closer to the West. Asians in these territories have “big” eyes and “higher nasal bridge” that are different from the typical East Asian features.
[...] 
For Korean websites, the portrayal of Asian eyes is very elaborate compared with the Australian websites. Unlike their Australian counterparts, Korean websites illustrate various eye concerns beyond just the upper eyelid. ID Hospital and Pitangui websites enumerate multiple eye issues, including “eyes with thin eyelids,” “eyes with thick eyelids,” “asymmetric eyelids,” “sleepy eyes,” “angry eyes,” “sad eyes,” “man’s eyes,” and “small eyes.”
Lähde - Asian blepharoplasty before & after gallery

Aasiassa myytäviä ihonvärin vaalennustuotteita tutkiessa tuli päädyttyä thaimaalaisille kosmetiikka sivustoille. Näiden alla olevien kuvien osalta on tarkoitus esitellä varsinkin nenän ulkonäköä, että aasialaisilla on suuri halu omata kapean korkea nenä, joka on kuitenkin valitettavaa, koska parempi olisi vaan arvostaa luonnollisempaa ulkonäköä.

Keskimmäinen kuva on poimittu erikoisesta Naturegift kahvin mainoksesta, jossa kaksi paksua ja vähemmän kaunista naista haluaisi saada miehen, mutta lopulta he juovat laihduttavaa kahvia, jonka jälkeen parisuhteen haluavia miehiä riittää. Alla vasemmalla voi havaita meikkitaitelija Ponyn kirjan, joka oli esillä Etude Housen avajaisissa ja siinä voi nähdä kuinka meikkaamisella voi myös vaikuttaa nenän ulkonäköön.

Ensimmäisestä video linkistä voi katsoa kahvi mainoksen. Kahdesta seuraavasta videosta voi katsoa Thaimaassa myytävän Merrezca kosmetiikkamerkin mainoksia. Viimeisessä videossa nähtävästi valmiiksi korealaisia kasvonpiirteitä omaava thaimaalainen nainen meikkaa itsensä korealaisessa tv-sarjassa olevan Cheon Song-yi:n näköisen.


Lähde - Lähde - Lähde - Katso video - Video 2 - Video 3 - Video 4 - Yae

Google Scholar:in avulla tuli vastaan Creolizing Europe kirja, jossa yhdessä artikkelissa mainittiin vuoden 2009 Miss Englanti. Tietenkin kirjoituksessa on juttua naisen afrikkalaisesta taustasta, mutta voisi kuitenkin kuvitella naisella olevan oikeasti kiharat hiukset. Millä perusteella muutenkin nämä alla olevat edellisen ja seuraavan vuoden missit on valittu.

Nähtävästi viime vuosina Miss Englanniksi on paljonkin valittu vaaleahiuksisia naisia vaikka tällaista valintaa tai vaaleahiuksisten naisten suosintaa monet tutkijat tykkäävät kritisoida. Kuitenkin on lopulta sillä tavalla, että miten valitset missin erilaisen ulkonäön tai etnisen taustan omaavien väliltä.

Lopulta raati tai enemmistö päättää millaisen missin haluavat valita vaikka valinnasta tuleekin tänä päivänä kritiikkiä, jos missi ei useimmin ole taustaltaan muuta kuin eurooppalaista. Jos valinnan tekee joku pieni raati, niin eipä se oikein voi edustaa ihmisten yleistä näkemystä ja eikä lopulta ihmiset taida yleisemmin olla yksimielisiä jonkun missin valinnasta.


Lähde - Miss England hall of fame - Alize Lily Mounter - Pony Makeup

Dailymail sivustolla olevia uutisia selatessa tuli vastaan kuvia Ranskan jalkapallomaajoukkueen mustasta pelaajasta, jonka lisäksi kerrotaan seurassa olleen kaikenlaisia naisia, jotka voivat olla vaikka escortteja. Kuitenkin kuvia katsoessa tuli mieleen, että olisiko yksi nainen Dencia, joka on aiheuttanut kohua Whitenicious ihonvärin vaalennustuotteilla.

Kommentista ja muutenkin netistä kävi ilmi kyseessä olevan Dencia, jonka väitetään seurustelevan oikealla näkyvän mustan miehen kanssa. Nähtävästi vastaantulleiden kuvien perusteella Ranskan jalkapallomaajoukkueessa on monia mustia pelaajia, jotka ovat parisuhteessa vaaleaihoisen tai eurooppalaisen naisen kanssa, mutta en ole tarkemmin tutkinut.

You see this european black boys, they only marry or date white gals, so Dencia just dey waste her time neh nothing else..
[...] 
But dencia is also “quarter to” white now
Lähde - Lähde - Whitenicious boss blasts Mecran Cosmetics - Bimaxillary

Olen tässä oikeastaan etsinyt tutkimuksia naisten käyttämisestä mainonnassa ja varsinkin kuvia mainoksista, että yllä olevat mustiin afrikkalaisiin liittyvät asiat tulivat samalla vastaan.

Harmillisesti pieni osa tutkijoista laittaa näytille kuvia, mutta tuli vastaan maininta Wunderbra rintaliiveistä, joiden osalta mainonnassa tuodaan usein esille niiden nostava vaikutus tehden rinnoista näyttäviä.

Vasemmalla olevan ensimmäisen mainoksen nähdessäni tuli mieleen, että kyllä monelle miehelle taitaa olla enemmän tärkeää naisen kauneus, joten eipä sitä naisen tarvitse osata kokata vaan mies kokkaa sitten itse naiselle.


Lähde - Lähde - Lähde - Economics of Sex in Advertising - Adriana - Eva

Ylempänä olleisiin mustiin liittyen tuli katsottua mustien afrikkalaisten sivustoja, niin kyllä aika monella näyttää olevan tuollaiset matalan leveän näköiset nenät vaikka pienemmän tai kapean nenän omaavia tulee vastaan. Eipä välttämättä tuolla mustalla miehellä olevaa nenää ja jokseenkin alkukantaisia kasvonpiirteitä varmaan moni eurooppalainen nainen näe kielteisesti, mutta se ei näytä hyvältä naisella.

Vasemmalla yllä olevan nigerialaisen laulajan osalta kerrotaan erikoisesti hänen käyttäneen 85 000 dollaria, jotta saisi huulistaan samanlaiset kuin Jolie:lla. Olisiko tässä kyse liioittelusta, että osalla afrikkalaisista on vaan halu näyttää olevan hyvin rikas, koska olen ennenkin nähnyt tällaisia kummia rahamääriä esim. ihonvärin vaalentamiseen liittyen. Rikkaalle tuollainen määrä rahaa voi olla pientä, mutta lopulta aika typerää.

Vasemmalle alle poimin kiinalaiselta kauneusleikkaus sivustolta piirroksen, jossa näyttäisi olevan ulkonäköä, josta aasialaiset paljonkin tykkäävät. Oikealla oleva nainen halusi nenästään korkeamman, mutta eipä tässä aasialaisten naisten pitäisi liialti ulkonäköä muutella. Korkeammalla nenällä saa osaltaan kasvoihin aikaan kolmiulotteisuutta, jos kasvot monilla aasialaisilla usein vaikuttavat matalilta.

When I went to my mom with this, all adolescent tears and flaring nostrils, she probably tried to talk me out of worrying or assured me of my beauty. She definitely suggested that I could get a nose job, somewhere down the line, and all hope would be restored. 
In the meantime she taught me a trick. When I was an infant, my mom explained, she would patiently use her fingers to stroke my nose upward and pinch it to a ski-jump point. 
[...]
I was at the forefront of innovation when it came to new ways of laughing and crying so that my nostrils didn't flare out to invite ape comparisons. At the end of a class, when I asked the guy who earlier threw a cookie into my hair why, he shrugged and responded, "Because it was nappy." Oh, right. Carry on. 
[...]
There are still young mothers who inquire about shaping their babies' noses on parenting message boards. In the Jamaica Observer, there's a brief trend piece that points to the prevalence of the method in Jamaican communities.  
On Black celebrity gossip sites there are rumors that Tina Knowles is shaping Blue Ivy's nose nightly to insure that it grows into Beyoncé's and not Jay Z's. Just as there is "good" hair and "bad" hair, there are "good" noses and "bad" noses, though there is no easy route to soothe assimilationist impulses with the latter--it's a part of your face.
Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Faces & Curves - Circle contact lenses

Vähän aikaa sitten mainitsin nuorekkaalta näyttävän n. 50-vuotiaan Candy Lo nimisen aasialaisen naisen, joka julkaisi Timeless kirjan. Kymmenen vuotta vanhempi Christie Brinkley on myös julkaissut lähes saman nimisen kirjan Timeless Beauty.

Ainakin alla olevien kuvien perusteella voi havaita paljon samankaltaisuutta naisissa, mutta yksi ero taitaa liittyä ihonväriin, että aasialainen nainen tietenkin haluaa olla vaalea, kun taas eurooppalainen nainen taitaa usein haluta olla jokseenkin oranssimainen.

Tämä ero voi kuitenkin osaltaan johtua valaistuksesta. Christie voi myös syödä paljon karoteenia sisältäviä ruokia, kun taas Candy todennäköisesti käyttää aasialaisena naisena ihonväriä vaalentavia tai tasoittavia tuotteita.

In her first book in more than 30 years, supermodel Christie Brinkley shares the secrets she's learned on what to eat, how to apply makeup like a pro, and what to wear to look like a knock out. She has the face and body of a 30-year-old and she just turned 60! 
From tips on which skincare products really make our skin look younger to which foods cut inflammation to a fitness plan with easy exercises to keep us strong and our waistlines lean, Brinkley draws on her years of experience maintaining her supermodel appearance to help readers look and feel their youthful best.
Lähde - Lähde - Lähde - Christie Brinkley Spills her Beauty Secrets!

Taas katsoin meksikolaista Chic Monterrey aikakauslehteä, jonka uudessa kannessa on malli nimeltään Paulina. Luulin alkuaan naista alimmassa kuvassa näkyväksi Sofiaksi, mutta mallitoimiston profiilia ja aikakauslehteä tarkemmin katsoessa paljastui kyse ole toisesta naisesta. Muodissa tai mallialalla tietenkin suositaan aika paljon samanlaisen ulkonäön omaavia vaikka androgyynisiä, eksoottisia ja muita malleja voi aina välillä nähdä.

Joku aika sitten katselin kuvia jossain Monterreyn kauppakeskuksessa olleista asiakkaista, niin laitoin merkille kuinka ihmisillä ulkonäkö ei ainakaan sillä kertaa vaikuttanut samanlaiselta kuin yleensä Chic Monterrey:n kuvissa, mutta tämä taitaa osaltaan selittyä sillä, että eliittiin kuuluvat ja hyvin monet mallit ovat pitkälti eurooppalaisia taustaltaan. Jos ajatellaan malleja, niin suurempi intiaanitausta taitaa vaikuttaa kielteisesti pituuteen vaikka kasvoiltaan olisi kaunis.

As white females are portrayed in 71 percent of all advertisements we further want to review the correlation with eye and hair colour to be able to make a deeper conclusions about cultural influence and possible created ideals. Our outcome shows that the majority of the fair skinned females have blonde hair (Diagram, 6.4). Further, the majority also had blue eyes (Diagram 6.5). 
In conclusion, the most frequent portrayal of the female is with white skin, blond hair and blue eyes, representing 22 percent (40/182) of all advertisements (Table 6.3). The second most frequent portrayal is with white skin, blond hair and within the variable where the eye colour cannot be coded, and represents 7 percent of all advertisements (Table 6.3). 
The majority of Latin American and Mexican females go under the variables of “Brown skinned”, “Dark hair” and “Brown eyes”. This quota only has a frequency of 2 percent in the advertisements in Mexican magazines (Table 6.3). Therefore we can conclude that the advertising in Mexican magazines still follows a mainstream culture, which in earlier research could be found within and is based on a white concept (Cortese, 2008). 
Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - WhitenUp Cosmetics

Katselin tässä samalla Chic Monterrey aikakauslehdessä mainostavan Plaza Fiesta San Agustín kauppakeskuksen sivuja ja sieltä tuli vastaan paljon kuvia uudesta Tarzan elokuvasta. Kuvia katsoessa tuli mieleen kuinka nykyään elokuvissa ja tv-sarjoissa voi nähdä hyvin mustia miehiä, kun taas naiset eivät aina ole erityisen mustia ainakin näkemäni perusteella.

Tämän asian ovat myös tutkijat laittaneet merkille, mutta sen ajatellaan johtuvan osaltaan siitä, että naiseen kuitenkin kohdistuu myös eurooppalaisilta tai valkoisilta miehiltä enemmän ulkonäöllisiä vaatimuksia, kun taas mustan miehen ulkonäkö nähdään esim. maskuliinisena ja hyvänä lisänä elokuvaan vaikka mustalta naiselta useimmin vaadittaisiin esim. aika kapeaa nenää, vaaleampaa ihonväriä ja pidempiä suorempia hiuksia.

Laitoin alle ylle kuvan vaaleahiuksisesta naisesta, jolla muutenkin voi nähdä samanlaista ulkonäköä, josta yllä olevassa lainauksessa tutkimuksen tehneet ruotsalaiset naiset kertoivat. Tämän kuvan osalta käy ilmi valokuvaajan olevan nainen nimeltään Jesy Almaguer, joka omalla sivulla olevissa kuvissa näkyy tällä hetkellä olevan raskaana, että vauva taitaa kohta toivottavasti terveenä syntyä.

In line with Hill's argument, Spurgas (2005, p. 301) maintained that Eurocentric ideals are transmitted to Black youth, including ideals regarding physical beauty. These beauty ideals are most often impos- sible for Black women to obtain and, as such, may be particularly detrimental to young Black women. 
Black women are most often absent from representations of beauty in the media, and when they are portrayed as beautiful it is with light skin, straight hair, and Caucasoidal features.
Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Jesy Almaguer

Issuu sivustolla olevia aikakauslehtiä tutkiessa päädyin katselemaan Dominikaanisessa tasavallassa julkaistavia lehtiä, joita katsoessa on merkille pantavaa selvästi afrikkalaista ulkonäköä omaavien vähäinen määrä kuvissa, koska kuitenkin maan asukkaat ovat suurelta osin jonkinlaisia mulatteja tai mustia.

Kuitenkin oikealla alla olevassa kuvassa voi havaita osalla olevan jonkinlaista afrikkalaista taustaa ja se tahtoo usein näkyä varsinkin nenän muodossa ollen leveän näköinen. Tällaisesta nenästä ei näkemäni perusteella erityisen paljon tykätä, koska malleilla näyttää nenät olevan useammin kapean korkeita.

Mitä olen vähän lueskellut dominikaaneihin liittyviä tutkimuksia on niissä usein kerrottu maassa olevan hyvin suosittua hiusten suoristaminen osaltaan sen takia, että ei näyttäisi haitilaiselta. Afrikkalaisella geeniperimällä on suuri vaikutus hiusten kiharuuteen, jonka takia esim. mulateilla ja afroaasialaisilla on yleensä tiheästi kiharat hiukset.

Jos näkee kuvissa paljon suoremmat hiukset omaavia dominikaaneja, niin se kertoo todennäköisemmin monien osalta hiusten suoristamisesta ja vaikka hiukset olisivat osalla jokseenkin suorat, niin katsomalla hiuksia lähempää voi huomata niiden olevan muuta kuin aidosti suorat vaan kähäryys on havaittavissa.


Lähde - Evelyn Betancourt presenta Revista Shine - Miss Universe Amelia Vega

Dominikaanisessa tasavallassa sijaitsevien kauneusleikkaus klinikoiden sivustoja tutkiessa tuli vastaan naispuolinen kirurgi Tania. Huomattava osa kirurgeista on yleensä miehiä vaikka asiakkaat ovat suurelta osin naisia, mutta aina välillä tulee vastaan naispuolisia kirurgeja.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Katso videoita

Googlen kuvahakua käyttämällä yritin katsoa millaisia muutoksia varsinkin nenään tehdään Dominikaanisessa tasavallassa. Tietenkin ihmisillä on halu saada leveydeltään tai korkeudeltaan pienemmän näköinen kasvoihin paremmin sopiva nenä. Varsinkin eurooppalaisesta näkökulmasta leveä nenä näyttää helposti maskuliiniselta tai omituiselta.

Alla ylimmissä kuvissa taitaa olla dominikaanisia naisia, joilla voi osaltaan havaita tyypillisesti afrikkalaisesta taustasta kertovan leveän ja pullean näköisen nenän, että harvemmin tällaista nenää eurooppalaisilla näkee. Näillä naisilla voi havaita olevan suoremman näköiset hiukset, jotka voivat olla aidot, mutta todennäköisemmin ovat suoristetut.

Vaikka alimmissa kuvissa havaittavia neniä taidetaan varsinkin länsimaisessa kauneusihanteessa nähdä kauniina, niin eipä liian pulleasta nenästä yleensä tuollaista saada aikaan ja eikä sitä aina haluta, jos asiakas haluaa säilyttää esim. mulattimaista ulkonäköä.

Googlen kuvahakua käyttämällä tulee kaikenlaista vastaan, että alla olevan Anahi linkin kautta voi katsoa meksikolaisen laulajan uuden musiikkivideon ja naisen enemmän eurooppalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä. Tämä on tietenkin tunnettua, että Meksikossa on monia hyvin eurokeskisiä julkkiksia, laulajia ja näyttelijöitä, joiden ulkonäkö poikkeaa selvästi tyypillisestä meksikolaisesta, kuten ylempänä ruotsalaiset tutkijat totesivat.


Lähde - Lähde - Lähde - Anahí - Amnesia

Löysin taas mielenkiintoisen naispuolisen brasilialaisen kauneuskirurgin Patricia:n, joka näyttää myös käyttävän paljonkin sosiaalista mediaa, kuten tekee ylempänä mainittu Tania. Instagram kuvien perusteella Patricia on kahden lapsen äiti, joista toinen syntyi vähän aikaa sitten.

Patricia tykkää kommentoida julkkisten tai mallien ulkonäköä, että havaitsee osaltaan keskellä vasemmalla olevalla mallilla Karolina Kurkova:lla olevan ylähampaissa liiallista työntymää, joka vähentää naisen kauneutta aiheuttaen hymyiltäessä ikenien liiallista näkymistä ja myös huulten pitäminen kiinni voi olla vaikeampaa.

Keskimmäisessä kuvassa voi nähdä Patrician ja oikealla olevassa kuvassa hän näyttäisi olevan keskellä. Ulkonäkö vaikuttaa naisilla eurokeskiseltä, että taitavat olla eliittiin kuuluvia naisia, jotka ovat Brasiliassa yleisemmin valkoisia. Alimmissa kuvissa voi nähdä tutkijoiden ja monien muiden keskuudessa pahamaineisen Barbien, koska sen ajatellaan aiheuttavan naisille ulkonäköhuolia.


Lähde - Blogi - An Overview of the Surgical-Orthodontic Treatment

Olen tässä etsinyt lisää naispuolisia kauneuskirurgeja, että kyllä heitä löytyy, jos etsii esim. female cosmetic surgeon hakusanoilla. Alla vasemmalla on kahden naisen sivuilta otettuja kuvia, joista yllä Lara Devgan esittää piirroksessaan kasvon samanpituisiin osiin jakamista. Alla taas on Patrician Instagram sivuilta löytynyt kuva.

Ei näitä kasvon samanpituisiin osiin jakamista kannata täysin todesta ottaa, mutta toisaalta näyttää selvästi osaltaan tasapainoisilla ja symmetrisillä kasvoilla olevan yhteys kauneuteen tai ainakin ulkonäköön, josta huomattava osa ihmisistä tykkää. Jos varsinkin naisella havaitaan alimmassa osassa koskien leukaa huomattavaa miehille tyypillisempää alaspäin venymistä, niin se olisi hyvä korjata leikkaamalla luuta pois.

Yllä oli Barbeihin liittyviä kuvia, joten katselin lisää kuvia ja oikealla yllä olevassa kuvassa esitellään keskimääräisen naisen eroja Barbiin. Eipä sitä pitäisi keskimääräiseen naiseen verrata, jos kerta tänä päivänä tahtoo esiintyä monilla naisilla ylipainoa. Barbieta osaltaan kritisoidaan vartalosta, joka poikkeaa selvästi naisille normaalista tai tyypillisestä, mutta Mattel on nyt tuonut myyntiin erilaisen vartalon omaavia nukkeja, joten aika näyttää millaisista Barbeista tytöt enemmän tykkäävät.

Oikealla alla on Model Mayhem sivustolta löytyvä kuva Tailina:sta kädessään Barbie. Kuvassa voi havaita naisen olevan rinnat paljaana, mutta nännit ja nännipihat on poistettu kuvasta, jonka takia sitä helposti ihmettelee rintojen ulkonäköä, kun normaalit osat rinnoista puuttuvat. Eipä näissä rinnoissa taideta monissa heimoissa, joissa naiset ovat rinnat paljaana nähdä ihmeellistä, mutta länsimaissa tietenkin rinnat ovat yksi osa naisen seksikästä tai naisellista ulkonäköä.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Morpheus3D aesthetic solution

Alla olisi yllä lisää naispuolisia kauneuskirurgeja lähtien vasemmalta Lara Devgan, Kristi Hustak, Jennifer Walden ja Catherine Begovic. Laran ja Catherinen voi havaita käyttäneen samaa Snapchat filtteriä, jota on muistaakseni kritisoitu, koska se tekee ihosta vaaleamman tai valoisan, mutta mustat naiset tiettävästi tykkäävät hyvin paljon tällaisia käyttää.

Toinen kritiikki liittyy siihen, että nämä kuvan muokkaamiset lisäävät epätodellista ulkonäköä esim. ihon tasaisuuden osalta. Yleensä naistenlehdissä on muokattu kuvia, mutta tätä kritisoitua kuvien muokkaamista tekevät nykyään tavalliset naiset antamalla itsestään epäaitoa, mutta varmaan monien mielestä kauniimpaa vaikutelmaa, jos kerta ihmiset tykkäävät varsinkin tasaisesta ihonväristä.

Alimmissa kuvissa ei ole kirurgeja vaan vasemmalle naiselle tehtiin suuremman näköiset huulet. Muutenkin laittamalla kasvoihin täyteaineita tai rasvaa voi yrittää vähentää iäkästä ulkonäköä, johon liittyen ylempänä oli Se a Barbie kuva. Oikealla olevalle naiselle taas Aurinko aiheutti ihoon epätasaisen väriin, jota ei tietenkään yleisemmin nähdä kauniina.

Kuitenkin näistä kauneuskirurgeista varsinkin Catherine:lla voi nähdä paljon mielenkiintoisia kuvia kuinka hänelle itselleen on myös tärkeää kaunis naisellinen ulkonäkö. Lisäksi on mielenkiintoista havaita kuinka monet näistä kauneuskirurgeista ovat yhden tai useamman lapsen äitejä, että ovat työuran ohessa ehtineet perheenkin perustaa, joka on tänä päivänä naisilla vähäisempää.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Herbeauty

Australiasta löytyi kauneuskirurgi Anh Nguyen, jonka voi päätellä kasvonpiirteistä ja varsinkin sukunimestä olevan vietnamilaistaustainen. Hän ei kuitenkaan ole ainoa naispuolinen kauneuskirurgi vaan keskimmäisessä kuvassa voi vasemmalla nähdä Lisa Friederich:in.

Näiden naisten ympärillä voi osaltaan nähdä klinikan asiakkaita, joille melkein kaikille löytyy myös nimi, joten voi tarkastella nuorten naisten elämää esim. Instagram:sta, että esim. millaisia ovat ulkonäöltään naisten kaverit. Tyypilliseen tapaan tällaisilla naisilla näyttää kaverit olevan kauniita ja osalla naisista näytti olevan omia lapsia.

Lapsiin liittyen kauneuskirurgi Anh:lla näyttäisi olevan kolme lasta, mutta ei ole nähtävästi halunnut muodostaa sekarotuista parisuhdetta vaan tykkää aasialaisesta ulkonäöstä, joka on hyvä asia, jos kerta väitetään Australiassa olevan vähemmistöillä ulkonäköpaineita olla enemmän eurokeskisiä.


Lähde - Linette Goder who is our new Face of Dr Anh for 2016!

Alla olisi yllä kuvassa olleita naisia, joten voi paremmin tarkastella naisten kauneutta, koska eihän aina yhdestä kuvasta sitä voi päätellä ja osa näyttää kauniimmalta nähtäessä elävänä. En ole näihin naisiin tarkemmin perehtynyt, mutta osa voi olla ollut paikallisissa miestenlehdissä malleina tai mitä kaikkea sitten tekevätkään.

Louise - Erin - Elle - Abbie - Bethannie - Linette