24. elokuuta 2015

Kauniista nenästä, hampaista ja leuasta koskien myös Ricketts:in E-linjaa ja kasvon tasapainoa

The eyes are the seat of beauty, and changes in this region, whether age-related or otherwise, often prompt patients to seek aesthetic evaluation. Appraisal of facial harmony requires close examination of the symmetry, shape, proportions, and position of the eyes. 
The medial limbus of the iris should lie on a vertical line with the oral commissures. In Caucasians, the intercanthal distance should be equal to the interalar width of the nasal base. However, this is not true for Asian or African Americans, who typically have a slightly wider interalar distance.
Lähde - Lähde

Alla voi helposti kuvassa nähdä mustan naisen. Tällä naisella näyttäisi olleen aika korkea nenä vaikka normaalisti se on mustilla matalampi, mutta tämän naisen osalta kyse taitaa olla monietnisestä taustasta.

Naiselle on tehty tyypillinen muutos nenään tekemällä siitä koveran. Naiselle tietenkin halutaan tehdä matalampi nenä, mutta mustien ja aasialaisten osalta yleensä on toisinpäin, että tehdään nenästä korkeampi, jotta kasvot eivät näytä lättäniltä tai leveiltä, joka pätee myös nenään.

Vaikka nenästä saatiin tehtyä varmasti monen mielestä kauniimpi laittaa kuvassa merkille mustille hyvin tyypillinen suun alueen eteenpäin työntyminen, joka aiheutuu yleensä hampaista ja sitä lisäävät suuret huulet. Lisäksi ihmisillä ja mustilla voi esiintyä selvää leukaan liittyvää prognatismia, jossa siis molemmat leuat työntyvät selvästi eteenpäin.

Tietenkään kaikilla mustilla ei ole näin huomattavaa suun eteenpäin työntymistä, mutta kuten olen todennut, niin tutkimusten mukaan ihmiset eivät yleisemmin tykkää tällaisesta suusta. Olen piirtänyt kuvaan keltaisina pisteinä, miltä kasvojen tulisi mielellään näyttää, josta tiettävästi myös mustatkin näyttävät tykkäävän.

Naisen suuhun liittyvä ongelma voitaisiin korjata suuhun tehtävällä leikkauksella, jossa esim. poistetaan neljä hammasta ja siirretään hampaat taaksepäin. Leukakirurgit tietävät paremmin, eikä länsimaissa taideta mielellään tällaista leikkausta tehdä ellei hampaissa ja leuassa ole vikaa, mutta aasialaiset tekevät.

Tämän leikkauksen tuloksena huulet olisivat paremmin Ricketts:in E-linjan mukaisia ja suun alue kauniimpi vaikka suurempien huulten takia huulet saavat olla vähän yli viivan, koska nyt näyttää ulkonäkö epäkorrektisti suvaitsevaisia järkyttävästi sanottuna aasilta tai joltain muulta.


Lähde - This patient is of mixed heritage


People always made fun of my long face, telling me that I look like a horse. I tied my hair in a bun and paid great attention to my make-up so that I could make my face look short. Nothing worked until I met ID Hospital’s two-jaw surgery which gave me a baby face that I’ve always wanted. My face got a lot smaller but it still has volume. Celebrities are not the only ones who have a baby face!
Lähde - Lähde - Lähde

Korealaisen ID Hospital:in sivuilta löytyy paljon mielenkiintoisia ennen ja jälkeen kuvia. Harmillisesti näiden kuvien osalta ei kerrota tarkemmin ulkonäköön tehtyjä muutoksia, että onko leikattu leukaa vai hampaat oikomalla hoidettu paremman näköisiksi.

Tällä alla olevalla naisella voi havaita kasvojen olevan itäaasialaisille tyypillisesti matalat, mutta tällaisesta ulkonäöstä myös monet eurooppalaiset miehet näyttävät tykkäävän, koska kasvot eivät ole samalla tavalla sanotaanko voimakkaan näköiset kuin eurooppalaisella naisella, jos vertaatte edellisen kirjoituksen lopussa olleisiin kaunottariin.

Tällaiset kasvot näyttävät vähän omituisilta eurooppalaisen silmissä, koska sitä on tottunut näkemään tuossa silmien ja nenän kohdalla eteenpäin työntymistä, mutta se on itäaasialaisille tyypillisesti matalampi. Tähän kohtaan moni aasialainen haluaa muutoksia, joita perustellaan esim. halulla omata kolmiulotteiset kasvot ja vähemmän leveän näköiset kasvot, koska korkeampi nenä vähentää kasvojen leveän näköisyyttä.

Tämä on lopulta aasialaisten oma asia päättää millaisesta ulkonäöstä tykkäävät vaikka eurooppalainen tietenkin tekisi naiselle vähän korkeamman nenän ja muutenkin vähän enemmän eurooppalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä. Toisaalta on sillä tavalla, että korealaiset tekevät kauneusleikkauksilla muutoksia, jotka varmasti miellyttävät monia eurooppalaisia.

Alla olevalla naisella ei näytä olleen mitään erityistä vikaa, jos lähdetään siitä, että tämä on suurin piirtein normaalia ulkonäköä, josta korealaisten tulisi tykätä. Kuitenkin aasialaisilla näyttää olevan erikoinen halu noudattaa Ricketts:in E-linjan kriteereitä, jonka takia jälkeen kuvassa voi havaita silmämääräisesti katsottuna huulten olevan E-linjan takana, mutta oliko näin pieni muutos tarpeen, niin siitä voi olla montaa mieltä.

The results as follows:
1. In reliability test, the childhood group showed lower value than other groups, which means that this group has no concern on facial profile preference.
2. It appears that sexual and age difference made no significant difference in selecting the profile
3. An agreement to least preferred facial profile was higher than an agreement to most preferred facial profile.
4. Coefficient of concordance (Kendall W) was higher in the twentieth group. It means that a profile preference of the twentieth is distinct.
5. A lip protrusion (to Ricketts E-line and Burstone B-line) of most preferred facial profile was similar to measurements of previous study that investigate skeletal and soft tissue of esthetic facial profile of young Korean. So these reference lines can be used valuably in clinics.
6. Profile of excessive lip protrusion or retrusion to E-line & B-line was least preferred.
7. Most preferred profile of all respondents group was straight profile. Profile that showing convex profile was not preferred and the least preferred profile was concave profile.
Lähde - Lähde - Neoteny


Lähde

Googlen kirjoista voi löytää kaikenlaisia mielenkiintoisia kuvia ja myös tutkimuksia, joista usein pyydetään rahaa. Tässä kuvassa voi nähdä kauneudessa olevan kyse monista yksittäisistä tekijöistä, joista tärkeitä ovat myös kauniisti rivissä olevat hampaat, jotka myös olisi hyvä olla valkoiset.

Tätä ovat muistaakseni jotkut tutkijat kritisoineet, että hampaiden pitäisi olla kauniita ja valkoisia, mutta tällaisesta ulkonäöstä ihmiset näyttävät tykkäävän, joka on myös hampaiden kannalta hyvä asia vai pitäisikö hampaat olla kahvin, karieksen ja plakin takia rumat.

Voihan sitä ajatella, että julkkiksilla on vaikutusta halulle omata siististi rivissä ja valkoiset hampaat, mutta ei se taida ainoastaan julkkiksista johtua vaan hampaiden terveydestä ja hyvästä purennasta. Alla olevalla naisella voi havaita hampaiden olevan väärin suuhun sijoittuneena, joka ei tietenkään näytä edestä katsottuna kauniilta.

Tässä tulee mieleen monia kauniita naisia MyFreeCams sivustolta, joilla on kauniit kasvot, mutta hampaat tarvitsisivat oikomista. Tässä on tietysti aina kyse myös rahasta, että itäeurooppalaisella tai jollain muulla naisella ei ole hoitoon varaa.

Kuluneet ja puuttuvat hampaat myös kertovat esim. ikääntymisestä ja mahdollisesti sairauksista, jonka takia on selvää, ettei tällainen ulkonäkö yleisesti ihmisiä miellytä, koska kauneudessa on myös kyse terveestä ja nuorekkaasta ulkonäöstä.

Tässä kuvassa voi myös nähdä kasvonpiirteiden perusteella valkoisen tai eurooppalaisen naisen olevan nätimpi alempana olevassa kuvassa, joka taitaa osaltaan johtua meikkaamisesta. Eipä naiset turhaan meikkaa vaikka moni feministi tätä tykkää kritisoida, koska tutkimusten perusteella nainen pystyy sopivasti meikkaamalla lisäämään kauneutta, jossa esim. korostetaan silmien näyttävyyttä.

Nyt tietysti nuori nainen on kauniimpi, mutta lisäksi tämänkin naisen kauneuden yhdeksi syyksi voi huomata kasvon osien olevan samanpituisia lähtien leuan alaosasta nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan.

Lisäksi voi havaita nenän sijaitsevan silmien välisellä alueella ollen leveydeltään samanpituinen kuin silmät, mutta tietenkin meikkaamisella nainen voi korostaa silmien näyttävyyttä verrattuna nenään, joka on tärkeää naisen kauneuden kannalta.

Sivusta katsottuna voidaan havaita naisella olevan otsan ja leuanpää suora eli hänellä ei ole havaittavissa prognatismia. Huulet ovat Ricketts:in E-linjan mukaisesti nenänpään ja leuanpään välille vedetyn viivan takana. Tämä on hyvin tyypillinen eurooppalainen ulkonäkö.

Vaikka naista voi sanoa eurooppalaisessa mielessä kauniiksi, niin eihän tietenkään aasialaisista naisista tykkäävät miehet tästä ulkonäöstä tykkää, koska kasvojen tulisi olla matalammat, joten kuvankäsittelyohjelmassa voi katsoa, mitä tapahtuu litistämällä tai pienentämällä esim. silmien ja nenän välistä aluetta.


Lähde - Mittaa kasvoja
The null hypothesis was rejected, because black and white young Brazilian subjects with normal occlusion showed different cephalometric characteristics. 
Black Brazilian subjects with normal occlusion presented a more protruded maxilla and mandible, a smaller chin prominence, a greater maxillomandibular discrepancy, a more horizontal craniofacial growth pattern and more protruded and proclined maxillary and mandibular incisors than white Brazilian subjects with normal occlusion. The nasolabial angle was larger in whites. Upper and lower lips were more protruded in blacks, but lip thickness was similar in both groups.
Lähde

Kauneuskirurgi Hilinski:n sivuilta poimin pari naista, joista varmaan kaikki tunnistavat yllä olevan ulkonäöltään aasialainen ja alla olevan ulkonäöltään eurooppalainen. Kummankin naisen voi sanoa olevan kauniita vaikka aasialaisella naisella voi havaita silmien olevan pienet verrattuna nenän leveyteen. Kumpikaan naisista ei ole ollut tyytyväinen ulkonäköön vaan aasialainen nainen on halunnut kapeamman nenän ja euroooppalaisen näköinen nainen vähän matalamman nenän.

Ihmisillä tietenkin esiintyy nenän ulkonäössä vaihtelua, jonka takia on aasialaisia naisia, joilla on silmien välillä sijaitseva kapea nenä ja vastaavasti eurooppalaisia naisia, joilla voi olla vähän leveämpi nenä, mutta keskimäärin eurooppalaisilla on tuollainen kapean korkea nenä ja aasialaisilla matalampi ja vähän leveämpi nenä, jonka leveys on osaltaan yhteydessä kasvojen leveyteen.

Kuitenkin lähempänä päiväntasaajaa tai kuumissa ja kosteissa maissa elävillä tahtoo nenä olla leveämpi, jonka takia etelämpänä elävilla aasialaisilla on useimmin leveämpi nenä ja pohjoisessa elävillä kapeampi, mutta toisaalta olen nähnyt esim. japanilaisia, joilla on ollut huomattavan leveä ja lättänä nenä.

Alla olevassa lainauksessa kerrotaan yksi mielenkiintoinen syy aasialaisten halulle omata korkeampi nenä koskien silmälaseja. Olen tämän väitteen myös kuullut mustan naisen kertomana ohjelmassa, jossa keskusteltiin ulkonäön muuttamisesta jollain tavalla eurooppalaisen kaltaiseksi, mutta musta nainen sanoi vaan halunneensa nenään vähän korkeutta silmälasien takia.

Nenäleikkausten osalta on sitten olemassa muita hyviä syitä, kuten selvästi epäsymmetrinen nenä ja vaikeus hengittää nenän kautta, joista tätä hengittämistä käytetään myös tekosyynä nenäleikkaukselle.

Tämän jälkeen tullaan sitten näihin muihin syihin, kuten esim. liian pitkään, korkeaan tai leveään nenään, jonka ihmiset useimmin haluavat muuttaa pitkälti samanlaiseksi vaikka tietenkin täytyy huomioida nenän sopivuus kasvoihin, että matalakasvoiselle aasialaiselle ei tietenkään voi tehdä samanlaista nenää kuin eurooppalaiselle ja jos tekee nenästä huomattavan korkean voi alkaa näyttämään eurasialaiselta.

So what are we striving to achieve in Asian rhinoplasty? In summary, the goal of Asian rhinoplasty is to create a nose that does not look like it belongs on a Caucasian face. Well performed cosmetic Asian nose reshaping is able to create a look that is ethnically consistent with the Asian face and does not appear as if it was surgically done. 
It should be pointed out that a reasonable number of Asian rhinoplasty patients request elevation of their bridge height in order to better accommodate eyeglasses. This is an issue that is directly related to a deficiency in their bridge height at the upper end of the dorsum where eyeglasses normally rest. In the Asian nose, eyeglasses can tend to slip down on the bridge since there is a relative lack of support to hold the glasses up. By elevating, or augmenting, the nasal bridge in the Asian nose, eyeglasses can potentially fit more appropriately.
[...] 
In many Asian noses, there is a deficiency in bridge height, which creates a wider, flatter looking nose. The goal in Asian rhinoplasty is to reshape the bridge so there is improved shadowing along the dorsum. The goal should not be to replicate the bridge height seen in a Caucasian nose. The aim in Asian rhinoplasty bridge reshaping is to elevate the dorsum an appropriate amount without distracting from the ethnic appearance. 
If your surgeon elevates the bridge height as if it were a Caucasian nose, they will risk making the nose look more Romanesque. Therefore, bridge augmentation, or elevation, in Asian rhinoplasty has to be done in a more conservative fashion to preserve the ethnic features of the face.

Lähde - Lähde

Tuli vastaan samankaltainen kuva kuin oli ylempänä eurooppalaisen näköisestä naisesta, mutta tällä naisella näyttää olevan pahoja ongelmia suussa ja leuassa. Normaalisti ylähampaat ovat vähän edempänä, mutta tässä voi helposti havaita hampaiden olevan väärin sijoittuneena.

Ongelmat kauneuden kannalta eivät jää tähän vaan naisella näyttää koko leuka työntyvän eteenpäin, joten näiden kummankin ongelman takia ei tietenkään Ricketts:in E-linjan kriteerit täyty millään, jota tahtoo mustilla lisätä suuremmat huulet ja matala nenä.

Tässä on tietenkin enemmän kyse länsimaalaisesta kauneusihanteesta, mutta toisaalta muutamien tutkimusten perusteella mustat eivät näytä itsekään tykkäävän tällaisesta profiilista ja prognatismista vaan leuan ja hampaiden tulisi olla suurin piirtein suorassa linjassa otsan kanssa vaikka huulet saavat työntyä lähemmäs Ricketts:in E-linjaa.


Lähde - Prognathism - African American Rhinoplasty - Katso video
Profiles were traced from lateral cephalograms and manipulated so that the lip profile lay on the Ricketts' E-line or at various distances from the E-line from -8 to +4 mm in 2-mm increments. The judges selected the profile that they considered the most attractive and then classified the remaining 6 profiles as either acceptable or unacceptable. Results: The mean preferred lip positions (mean ± SD) were -2.58 ± 1.92 mm for European American, -3.28 ± 2.26 mm for Hispanic American, -3.45 ± 1.92 mm for Japanese, and -2.13 ± 1.95 mm for African judges. 
The African judges preferred more protrusive profiles compared with the Hispanic American (P <0.01) and Japanese (P <0.001) judges. Patient race or ethnicity and sex also contributed significantly to the judgments of profile esthetics (P <0.001). Conclusions: Judge race or ethnicity and patient race or ethnicity and sex significantly influence laypersons' standards for lip profile esthetics.
Lähde

Lähde

Löysin saudi-arabialaisten tekemän tutkimuksen, josta poimin alla olevia kuvia. Tutkimuksessa käy ilmi sama, minkä olen jo monta kertaa tuonut esille, että ihmiset tykkäävät paljon suorista kasvoista otsan ja leuanpään välillä. Tämän lisäksi huulten tulisi mieluiten pysyä Ricketts:in E-linjan takana.

Nyt tässä tietenkin ihmetyttää, että miksi siluetti E straight profilea ei valittu kauneimmaksi, jos kerta se tarkoittaa suoraa, mutta kuten voimme oranssin värisestä viivasta havaita työntyy leuanpää viivan yli. Oikeastaan suoralla tässä tarkoitetaan ymmärtääkseni tuota suun aluetta, mutta eiköhän tuon leuanpää tulisi olla viivassa kiinni.

Siinä voi myös havaita alahuulen olevan viivan edessä, mutta jos mittaisi leuanpäästä, niin huuli olisi tietenkin Ricketts:in E-linjan takana, mutta kuitenkin ihmiset eivät näytä tykkäävän leukavuudesta varsinkaan naisella.

A kuvasta on tykätty kaikkein eniten, jossa voidaan havaita leuanpään ja otsan olevan samassa linjassa, joten tältä osin kyseessä olisi enemmän straight profile, mutta toisaalta tässä tuodaan esille kyse olevan pienestä ylähampaita koskevasta normaalista Class 1 eteenpäin työntymisestä. Tässä kuvassa voi myös havaita huulten olevan Ricketts:in E-linjan mukaisessa linjassa.

Jos vielä tarkastellaan muita voidaan havaita kolmanneksi eniten tykätyn C:stä, jossa huulet menevät vähän Ricketts:in E-linjan yli, mutta eipä tuossa näytä oikeastaan olevan mitään erityistä vikaa vaan tuosta kuvasta tulee mieleen aasialainen.

D:ssä voi havaita jo olevan selvästi ongelmia koskien alaleuan prognatismia tai alahampaiden eteenpäin työntymistä, joka on epänormaalia ja näyttää edestä katsottuna örkkimäiseltä. B:ssä on myös havaittavissa selviä ongelmia koskien varsinkin alikehittynyttä alaleukaa, jonka voi havaita olevan kaukana suorasta oranssista viivasta ja Ricketts:in E-linjasta, jonka tuloksena nenä saa myös kasvoissa liikaa huomiota.

Over the last few decades, much has been published about the relationship between malocclusion and facial profile attractiveness. There seems to be general agreement that a straight (Class l) profile is more attractive [1, 9, 14, 21, 22, 24, 30, 44] than a convex (Class ll) or concave (Class lll) profile [11, 12, 29]. 
However, there are certain gender differences, as slightly convex facial profiles are considered attractive in females. while straighter profiles are preferred in males [12, 17, 23, 25, 40].
Lähde - Lähde - Facial Faminization Surgery - Chin augmentation

Näitä tutkimuksia suun alueen kauniista ulkonäöstä on paljonkin, kuten yllä olevasta lainauksesta voi nähdä ja niissä voi havaita ihmisten näkemysten olevan hyvin samanlaisia, kuten tuossa saudien tutkimuksessa vaikka pieniä eroja olisikin olemassa varsinkin eri etnisten ryhmien välillä.

Alla olisi vielä iranilaisten tekemä tutkimus, jossa voi havaita iranilaisten tykänneen samankaltaisesta kuvasta kuin saudien, jonka merkitsin nollalla, koska se puuttui.

Näissä muissa kuvissa voi havaita kuinka vasemmalle mentäessä prognatismi tai toisin sanoen suun alueen eteenpäin työntyminen lisääntyy ja oikealle mentäessä leuka, hampaat ja huulet menevät taaksepäin.

Nollasta äärimmäisinä olevista kuvissa voi havaita kuinka prognatismi aiheuttaa kasvoihin epätasapainon tekemällä suusta ja leuasta huomattavan näköisen, jota voidaan sanoa maskuliiniseksi ja alkukantaiseksi.

Taaksepäin vetäytyneen suun takia voi havaita, ettei leuanpää ole suorassa linjassa otsan kanssa ja myös nenä saa näissä kuvissa liialti näkyvyyttä. Tässä tullaan myös Ricketts:in E-linjaan, jonka ajatus on leuanpään, huulten ja nenän tasapainossa, joka toteutuu nolla kuvassa.

Ei nolla kuvan vieressä olevissa kuvissakaan näytä olevan vikaa, että on ihmisiä, jotka tykkäävät näyttävistä huulista, joten he valitsevat nollasta vasemmalla olevan kuvan. Länsimaissa on muutenkin nykyään jonkinlaisena kauneusihanteena näyttävät huulet, joita voi nähdä malleilla ja Angelina Jolie:lla, jonka takia osaltaan varsinkin eurooppalaisilla naisilla on halu tehdä huulista suuremmat.

Tämä aiheuttaa kuitenkin sen, että alkaa ilmenemään väitteitä afrokeskistä kauneusihanteesta, koska mustat tunnetaan suurista huulista vaikka onhan esim. filippiiniläisillä naisilla myös huomattavat huulet.

Toisaalta, jos haluaa näyttää enemmän eurooppalaiselta ei niistä huulista kannata tehdä huomattavan suuria ja tietenkin tässä on lopulta kyse myös kasvon osien tasapainosta, että jos huulista tekee liian suuret saavat huulet liiankin paljon huomiota, mutta toisaalta osa naisista näyttää tätä haluavan vaikka näyttäisivät jo vähän afrikkalaiselta, pelleltä, pumpattavalta barbara:lta tai sorsalta.

Tällä en kuitenkaan tarkoita, etteikö vähän suuremmista huulista olisi hyötyä naisen kauneuden kannalta, jos huulet ovat hyvin pienet ja ne sijaitsevat kaukana Ricketts:in E-linjasta.


Lähde - Classification of Occlusion and Malocclusion

Noissa yllä olevissa kuvissa esiteltiin paljonkin ulkonäköön liittyviä ongelmia, jotka ovat todellisuutta, jota voi katsella Googlen kuvahausta. Nähtävästi alla oleva kuva ei ole täysin vertailukelpoinen, että vasemmassa kuvassa naisesta ei ole otettu suoraa profiilikuvaa.

Tästä huolimatta naisella voi havaita olevan ongelmia, joista yllä olevien ja tietenkin muiden tutkimusten perusteella ihmiset eivät yleisesti tykkää. Tämä kertoo samalla siitä kuinka kauneus on katsojan silmissä väitteet ovat vähän puppua vaikka lopulta väitteessä olisikin totuutta.

Naisella voi havaita olevan kaksi ongelmaa, joista yksi on eteenpäin työntyvä suuri tai näyttävä nenä ja toinen on nähtävästi liian kaukana oleva alaleuka. Vaikka tämän kuvan osalta ei kerrota, niin näyttää siltä, että nenään on tehty tyypillinen feminiininen muutos, joka on osaltaan lisännyt kasvon tasapainoa.

Tämän lisäksi alaleukaa on tuotu eteenpäin, jonka tuloksena leuanpää on samassa linjassa otsan tai kulmakarvojen kanssa. Nyt nainen näyttää oikein kauniilta ainakin sivusta katsottuna, mutta edestä katsottuna voi aina kasvoissa olla jotain muuta vikaa, joten tämä jää epäselväksi.

Being an Iranian there's always a much bigger chance of you receiving the short end of the stick in the genetic pool regarding the shape/size of your nose mostly when the common perception of a pretty nose is one that is supposed to be small, not downturned, thinner rather than thicker, etc. As for me, I got the short end of the stick for my nose. Like the shortest stick you can find lol. 
My nose was HUGE, and believe me when I say it: I was bullied and made fun of constantly all the way from the 4th grade when my nose started to take its form all the way up until I got my nose done. The bullying was so bad in middle school I would usually come home school crying because I wanted a small nose so bad!
Lähde - Lähde