7. elokuuta 2015

Pelihahmojen rodun määrittely, korealaisten tyttöryhmien ulkonäöstä ja kaikenlaista muutakin

Muita tutkimuksia etsiessä tulee yleensä löydettyä jotain muuta mielenkiintoista. Joku aika sitten kerroin alla mainituista peleistä, joten alla olisi lainaus koskien rodun määrittelyä ja kuinka hyvin hahmo näyttää johonkin rotuun tai entiseen ryhmään kuuluvalta.

Onhan se havaittavissa, että japanilaisten peleissä hahmot eivät ole aina selvästi aasialaisen näköisiä vaan ulkonäkö vaikuttaa vähän eurooppalaiselta. Toisaalta hahmo voi edustaa joidenkin harvojen aitojen aasialaisten ulkonäköä, joka on luonnostaan sanotaanko eurasialaisen näköinen vaikkei mitään eurooppalaisuutta olisi taustalla. Sitten on vielä kauneusleikkaukset ja meikkaaminen, jonka avulla moni aasialainen näyttää enemmän samanlaiselta kuin pelihahmo, jonka sanotaan olevan aasialainen.
The tendency to question a character’s race is prevalent in the RE 6 and Dead or Alive 5 forum discussions. In Dead or Alive 5 characters Hitomi and Kokoro are of mixed race. Rather than identifying these characters as both white and Japanese forum users argue as to with which race the characters should be identified. In a thread topic entitled “Do you group Hitomi and Kokoro with the Asian girls or white girls?” one user comments, 
Kokoro looks the most asian of the two, but even she looks whitewashed next to leibfang, and the ninjas. She is basically a watered down Asian chick. Hitomi on the other hand can go from exotic asian to ambiguous white girl depending on the angle. But even with her blue eyes and dirty blond hair she still looks out of place next to the full white girls like Sarah, Tina, Christie, Mila, and Helena. (DOA5-21)

Lähde - Hitomi

Alla sitten samasta tutkimuksesta poimittuna ihmetellään Resident Evil pelin Ada:n ei kiinalaista ja Sheva:n ei mustaa ulkonäköä. Voisi kuitenkin ajatella, että näillä hahmoilla on enemmän sellaista ulkonäköä, josta monet kiinalaiset ja mustat näyttävät tykkäävän. 

Onhan tämä kuitenkin selvää, että peleissä voisi olla enemmän selvästi aasialaisen ja mustan näköisiä naisia, mutta en tiedä sitten tykkäävätkö ihmiset tai mustat esim. huomattavan leveän nenän, tumman ruskean ihonvärin ja kähärät hiukset omaavasta mustasta naisesta pelissä.
In a topic titled “Ada isn't really Chinese just like how Sheva isn't really black”, the topic creator posits, “Both are mixed. They have features that are neither black or Chinese like N'gai Croal10 suggested could be interpreted as racist. Sheva is very light skinned and Ada's facial features are not asian” (RE6-140). Although the title of the topic undermines the critique by striping the characters of their race, the content of the post calls attention to racialized characters that appear more white than Black or Chinese. In response a user challenges,  
Do you want a cookie? What's your point, exactly? Is it now racist to be white? The Japanese are not bound by western rules of political correctness, so they can design characters however they want, and have those characters shoot whomever they want, and there's nothing that anyone can do about it, RE6-147, n.p. (2012)Alla esitellään kuinka tummien silmänalusten ja rypyn poistaminen tekee nuoremmaksi. Kauneus koostuu monista yksittäisistä tekijöistä ja tämä näyttää myös olevan sellainen.

Tummat silmänaluset ovat ikävä kauneusongelma. Ne saavat ihmisen näyttämään väsyneeltä, ja niiden piilottaminen voi olla hankalaa. Health.com neuvoo, miten tummista silmienalusista pääsee eroon.

Tummat silmänaluset voivat johtua monesta syystä. Yleisin syy on auringosta johtuvat vauriot, jotka aiheuttavat ylimääräistä tummaa pigmenttiä silmien alle. Lisäksi iho on ohuimmillaan juuri silmien alla, joten joskus verisuonet näkyvät ihon läpi ja näyttävät tummilta. Tummaihoisemmilla ihmisillä ja niillä, joilla on välimerellisiä sukujuuria, on enemmän taipumusta tummiin silmänalusiin kuin muilla.

Alla väitetään pohjelihakseen tehdyn toimenpiteen olevan syynä korealaisten tyttöryhmien kauniin näköisiin sääriin. Onhan sitä tutkimuksissa kerrottu julkkisten yleisesti tehneen jotain ulkonäölleen, mutta tietysti samaa tekevät monet julkkikset länsimaissa. 

Etelä-Koreassa tietenkin ulkonäölliset muutokset voivat olla huomattavan suuria joidenkin julkkisten osalta, mutta ei tässä varmaan kaikki julkkikset ole käyneet pohjelihasta pienentämässä. Näistä tyttöryhmistä monet ovat huomattavan pitkiä verrattuna korealaisten naisten keskimääräiseen pituuteen, joten jos olen ymmärtänyt oikein, niin pohjelihas ei ole samanlainen ongelma pidemmät jalat omaaville.Alla olevaa mustia koskevaa tutkimusta ei pääse tarkemmin lukemaan, mutta voihan tätäkin kommentoida. Aluksi tässä laittaa merkille kauneuden rodullistuminen, koska eihän niitä rotuja pitänyt olla olemassa ja joidenkin mielestä ihmisten tulisi pyrkiä olemaan värisokeita, mutta eihän siihen pysty edes moni suvaitsevainen.

Tietenkin Yhdysvalloissa ihmisiä on tapana luokitella rotuihin vaikkei se olisi enää täysin biologista, koska musta voi olla geneettisesti suurelta osin eurooppalainen, mutta ulkonäön ja esim. vanhan yhden pisaran säännön ja afroamerikkalaisten vanhempien takia on musta.

Yhdysvalloissa valkoiset ovat vielä enemmistöä, jonka takia enemmistöllä tahtoo olla tapana suosia enemmän samankaltaisia myös parinvalinnassa, joten tässä mielessä valkoisille tyypillisemmän ulkonäön pitäminen kauniina tai suosiminen ei ole ihmeellistä.

Alla kerrotaan kuinka tutkimukset yleisesti kertovat enemmän valkoisilta näyttävien mustien pitämisestä kauniina. Tässä on sellainen ongelma, että mustilla ilmenee ulkonäköä, josta valkoisten tai eurooppalaisten on yleisemmin vaikeaa tykätä koskien esim. suun alueen eteenpäin työntyvää ilmettä, matalaa leveää nenää, tumman ruskeaa ihonväriä ja kähäriä hiuksia.

Olen tämän ennenkin todennut, että tutkijan kannattaa katsoa millaisista naisista eurooppalaiset miehet yleisemmin tykkäävät esim. ihonvärin, nenän, hiusten, vartalon ja leuan muodon osalta, niin ei pitäisi olla suuri ihme, jos eurooppalaisilla miehillä on selvästi vaikeuksia tykätä monien mustien naisten ulkonäöstä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö olisi kauniita mustia naisia ja mustat naiset varsinkin tunnetaan pyöreästä takapuolesta, josta olettaisi monen miehen tykkäävän.

Tässä jää epäselväksi, mitä tutkimuksessa käy ilmi, että suhtaudutaanko myönteisemmin mustiin vai mustiin, jotka ilmoittavat myös olevan jotain muuta rotua. Tutkimuksissa on ainakin kerrottu kuinka ennen vanhaan valkoisilla oli tapana suosia mulatteja ja nykyään tämä näkyy myös esim. OkCupid deittisivustolla, jossa tykätään enemmän sekarotuisista mustista kuin aidoista mustista. 

Tätä tykkäämistä voi tulkita monelle tavalla, mutta yksi tekijä on tietenkin ulkonäkö, jos esim. mulatilla ja varsinkin quadroon:lla on vaalea ihonväri, suoremmat hiukset, kapeahko nenä ja kaikkea sellaista ulkonäköä, josta sekarotuisilla mustilla näytetään tykkäävän. 

Onhan tässä vielä sellainen tekijä, että moni varmaan tuntee tällaiseen mustaan enemmän yhteen kuuluvuutta, jos hänellä on selvästi valkoista tai eurooppalaista taustaa, jonka tuloksena parisuhteesta syntyvät lapsetkaan eivät ole aina selvästi mustan näköisiä vaan esim. ambiguous white girl, kuten ylempänä todettiin.

Tärkeintä tässä on lopulta, että mustat osaavat arvostaa mustilla naisilla esiintyvää ulkonäköä järjestämällä missikilpailuja, joissa valitaan esim. kaunein kurvikas musta nainen, jolla on afrotukka ja huomattavan tumma ihonväri. Tämä tietenkin pätee muihinkin etnisiin tai rodullisiin ryhmiin, että aasialaisille naisille on hyvä olla omat missikilpailut, joissa valitaan vaikka selvästi aasialaiselta näyttävä pieni siro nainen.
Studies consistently show that attractiveness is racialized, and in a racial hierarchy that privileges whites at the expense of blacks, white phenotypic characteristics are deemed more attractive than black phenotypic characteristics. This study seeks to examine whether the racialized nature of attractiveness is based on more than just appearance. To that end, I use Add Health data to analyze whether black people who identify as mixed race rather than as a single race are perceived as more attractive even when controlling for phenotype, particularly skin tone, eye color, and hair color.
Lähde - National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health

Löytyi myös toinen uusi tutkimus, jossa on tarkasteltu hahmojen kauneutta Second Life virtuaalimaailmassa. Kuvankäsittelyohjelmassa tasoja käyttämällä voi tarkastella kasvoihin tehtyjä muutoksia, jonka perusteella alimmilla naisilla on leveämmät leuat tai pulleat posket, joten tässä mielessä on samaan tapaan tykätty enemmän soikiomaisista kasvoista, kuten myös aasialaiset näyttävät paljonkin tykkäävän.

Alimmissa kuvissa on muutenkin suurennettu ulkonäköä tehden silmistä ja huulista suuremmat, joiden olettaisi miellyttävän ihmisiä. Nenästä on myös tehty vähän suurempi, mutta se ei vie suuresti huomiota, koska silmät ovat myös suuremmat. Tässä olisi voinut ainoastaan tutkia leuan muodon vaikutusta ja muutenkin yksittäisten tekijöiden vaikutusta ulkonäköön, mutta tämän perusteella tutkimukseen osallistuneet ihmiset tykkäävät sirommista kasvoista.


Lähde

Vähän ylempänä toin esille korealaisten tyttöryhmien olevan keskimääräiseen korealaiseen naiseen verrattuna pidempiä, johon liittyen laitoin linkin. Kuitenkin ajattelin tätä vähän tutkia, jonka takia löytyi top 10 lista, jossa on lueteltu pidempiä naisia. Keskellä voi havaita tutun naisen nimeltään Nana, josta olen useita kertoja kertonut ja onhan naisessa pistänyt silmään pitkät sääret. Nanan vieressä seisoo ulkonäön perusteella kaksi eurooppalaista naista, joita tietenkin tykätään käyttää malleina Aasiassa.

Näillä naisilla on sitten vaikutusta Koreassa ja myös muualla maailmassa, että varmasti monet nuoret naiset ottavat näistä naisista vaikutteita. En ole tarkemmin perehtynyt näihin tyttöryhmiin, että onko heidän vaikutus myönteistä nuoriin naisiin, että esim. eivät käytä liialti päihteitä tai tee jotain kielteistä, josta nuoret naiset saisivat huonoja vaikutteita.

Tietenkin tässä voidaan havaita tyypillistä vartaloa näillä tyttöryhmillä, joka on aika laiha ja barbiemainen, joka varmasti aiheuttaa osalla naisista turhiakin ulkonäköpaineita, koska miehet kuitenkin näkevät yleisemmin kurvikkaamman vartalon seksikkäänä, kun taas nämä naiset ovat enemmän kauniita barbeja, joiden kanssa olettaisi varsinkin eliittiin kuuluvien miesten haluavan pariutua.

Jos tarkastellaan naisten kasvoja voidaan havaita naisilla olevan silmien välillä sijaitseva kapean korkea nenä. Pitäisi tarkemmin tutkia naisista kuvia, mutta on hyvin mahdollista, että naiset ovat yleisesti käyneet nenäleikkauksessa.

Silmät näyttävät olevan sopivasti avautuneet ja näyttävät aasialaisilta, joten vaikka naiset ovat myös silmäluomileikkauksessa käyneet, niin ei näistä silmistä täysin länsimaalaisen näköisiä ole tehty vaan ne ovat kauniit aasialaiset silmät, jotka näyttävät myös hymyilevän.

Aasiassa tykätään paljonkin siroista ja pienistä kasvoista, jonka takia kauniimmaksi laulajaksi on tapana valitettavasti väittää naista, jolla on pienimmät kasvot vaikka tällaisen vähän leveämmät kasvot omaavalla naisella ei olisi mitään vikaa ulkonäössä. 

Tietenkin siinä on vikaa, jos väitetään pieniä kasvoja kauniiksi, mutta se on typerää aasialaisilta, koska ovathan tällaiset pyöreämmät ja leveämmät kasvot kauniita aasialaisilla naisilla, jotka ovat myös heille hyvin tyypillisiä, joten ei pitäisi aiheuttaa naisille hölmöjä ulkonäköpaineita.


Lähde

Jos tarkastellaan Nanan kasvoja näyttää siltä, että nenään on tehty tyypillinen, mutta onnistunut kauneusleikkaus, koska naisella on vanhojen kuvien perusteella ollut vähän leveä tai pullea ja matalampi nenä. Korealainen kauneuskirurgi on onnistunut erinomaisesti, mutta korealaisilla näyttäisi esiintyvän nenää, josta on helppoa tehdä tällainen.

Naisella on ollut myös pienemmän näköiset silmät, jotka kylläkin aasialainen nainen saa tehtyä meikkaamisella suuremmaksi, mutta eiköhän Nana ole silmäluomiakin vähän suurentanut.


Lähde - Obvious plastic surgery - The Great Kpop Debate: Surgery or Nah?

Katselin vielä Google Scholar:sta, että mitä kaikkea löytyy näistä tyttöryhmistä ja aika paljon luettavaa löytyy, jota tietenkin löytyisi tavallista hakua käyttämällä, mutta tykkään aika paljon lueskella tutkijoiden kirjoituksia.

Tässä alla olevassa kirjoituksesta, josta otin pienen lainauksen tuodaan paljonkin esille kuinka aasialaiset tekevät itsestään vähemmän aasialaisen näköisiä ja enemmän eurooppalaisen näköisiä, josta sitten syytetään valkoisten tai länsimaiden vaikutusta.
The ideal beauty created by K-pop music culture has definite Caucasian features, to be sure, but, many South Korean plastic surgeons claim that they do not try to replicate Western appearance. The ideal is to have a small face, a pointed chin, large eyes, a tiny button nose, resulting in a face that has an anime quality. Indeed, double eyelids and Asian rhinoplasty or nose jobs are so common in South Korea that they are no longer called surgery, but procedures.
When we look at the top twenty K-pop female stars, we see that the majority has gone under the knife so that their appearance can be carefully sculpted to look less Asian and more like the Western standards of beauty. Examples include K-pop Singers like Lee Hyori, Park Gyuri (Kara), and Hyuna. Not only are their faces altered to have larger eyes and pointier noses, but their chests are enhanced to match the Western standards of large breasted females who are perceived to be more attractive and sexier.
Lähde

Alla taas tuodaan esille kuinka länsimaalaisilla naisilla olisi ollut aikanaan vaikutusta kauneusihanteisiin Koreassa, mutta nykyään Koreassa tykätään paljonkin sirommista kasvoista. Koreassa myös naisten söpöys on tärkeämmässä asemassa kuin seksikkyys, jonka olettaisi olevan vaikutusta Japanista, jossa selvästi tykätään söpöilystä.

Kuitenkin tässä söpöilyssä on myös sellainen puoli, että monet aasialaiset naiset näyttävät söpöiltä, kun taas eurooppalainen nainen ei voi samassa määrin sellaiselta näyttää johtuen voimakkaammista kasvoista. Tämä ei tietenkään poista sitä, etteikö söpöily olisi tarkoituksellista Aasiassa, koska aina voisi vaikka valita vähemmän söpöjä ja aikuisemman näköisiä naisia esim. laulajiksi.
During the 1950s, when Korea underwent rapid modernization, Korean females idealized Western beauty. This ideal Westernized female beauty, however, has been transformed to reflect more current Korean sociocultural circumstances and localities. For instance, more recently, Korean women seek a bimaxillary operation or so-called V-line plastic surgery that cuts off parts of one's jaw to shorten the face. The goal is seemingly different from gaining the classical Western beauty with its angular face and prominent cheekbones. 
Moreover, unlike Western society, cuteness is prioritized over sexiness in Korea. "Bagel girl” (peigeulneo) refers to a female actor with a young-looking baby face and glamorous body and is popular in the K-pop industry (again, the "appropriate” glamorous body in Korea does not look like the glamorous body type of the West). Acting like a kid with girly, cute attitudes is a characteristic loved by the fans. In some ways, K-pop girl groups must reflect this "mandatory cuteness” or be left behind in their pop culture."
[...] 
Lastly, the racial performance of Girls' Generation also engenders the illegibility of their shows in the West. They create a racial ambiguity through their skin, hair, and faces. Their skin is as bright as that of Caucasians. Some members dye their hair blonde or brown. While "traditional” Asian women are often imagined as having small and elongated eyes, all Girls' Generation members have bigger and rounded double-eyelid creases. 
Their noses are much higher than that of the average Korean female. Their jaws are sharper and they have very small heads and well-proportioned bodies. Their facial features are bigger than  generic Asian facial feature that often has a relatively flat face. It is commonly believed that celebrities have had plastic surgeries, including nose jobs and double-eyelid surgery. Whether Girls' Generation members received plastic surgery or not, their phrenological features do produce the racial ambiguity.
Lähde
Music producers carefully cast K-pop girl groups as a composite of complementary personality types to increase their fan base and appeal. Osen, from the Website “allkpop” describes this phenomenon, particularly when it comes to the “cuteness factor”: 
Every member has their own individual role in the group, and every group has a member in charge of being the “cute” one. In Korea, fans call this certain member “Kui-yo-mi” meaning “the girl with the cute image.” This member is in charge of garnering fanboy love with her cute/lovable/girly charm, which will result in a bigger fanbase for the group.
Lähde - Kiyomi / Gwiyomi Song (Cutie Song)

Alta löytyi oikein mielenkiintoinen kirjoitus kauneusihanteesta Koreassa. Siellä kerrotaan kuinka korealaiset ovat usein kohteliaita muita etnisiä ryhmiä kohtaan kommentoidessaan ulkonäköä, mutta toisaalta paljastavat todelliset asenteensa kommentoidessaan toisen korealaisen ulkonäköä esim. sanomalla ihonväriä tummaksi, joka taas tarkoittaa sitä, että tämä sama henkilö ei tykkää mustien tai muiden tummemman ihonvärin omaavien ulkonäöstä vaikkei tätä heille sanoisi.

Alla tuodaan myös esille kuinka kauneusihanne Koreassa ei ole täysin samanlainen verrattuna länsimaalaiseen ulkonäköön, jonka yhtenä syynä tuodaan esille halu tehdä suuremmat silmät, mutta pitää silmät aasialaisen näköisinä. Lisäksi tuodaan esille korealaisten haluavan omata siromman leuan, jota taas länsimaissa naiset eivät haluaisi. Varmasti länsimaista löytyy tällaisia naisia, mutta tämä leuan koon pienentäminen on kuitenkin Aasiassa voimakkaasti naisille markkinoitu toimenpide, kun taas länsimaissa sitä tehdään enemmän naiseksi haluaville miehille.

Fair skin alone is not enough to be considered beautiful in Korean culture. One must also have exceptionally large eyes, with perfect double eyelids and a high-bridged nose. Most Koreans do not possess these traits. And hence, to conform to this beauty ideal, they must somehow “create” these physical characteristics. For example, to manufacture these large, desirable eyes, one may use eyelid glue or tape to create the double-eyelid crease. Surgery is another option. 
Additionally they could use special circle contact lenses, which create the illusion of bigger eyes. Circle contact lenses cover some of the whites, not just the iris only. Koreans do not appear to be concerned with the health risks associated with the misuse of such contact lenses. It has been reported that it is dangerous to use these contact lenses without a doctor’s prescription (Saint Louis). A popular theory amongst many is that the Korean society is vainly chasing the Caucasian facial features (Woo, 60).
[...] 
However in recent years, some have come to the conclusion that the concept of beauty in Korea is not entirely founded on the typical western or Caucasian face. They say they want bigger eyes, for example; but what Koreans really consider to be “beautiful eyes” involves other features typically not found in the western face. 
If a Korean says they desire bigger eyes, they typically do not intend to give up their Asian-look. Women for example, who desire such eyes, wish them to be rounded, endearing-looking and feminine. Another point to note here is that the Koreans include the concept of the small face and the V-shaped jaw in their ideal concept of beauty. Yet it was never heard that westerners desire to shave their jaw, to make it appear more V-shaped.
Lähde

Koska tässä oli juttua ihonväristä, niin katselin löytyisikö jotain uutta tutkimusta ja sellainen löytyi Keniasta, jossa on mielenkiintoisesti tarkasteltu myytävien tuotteiden sisältämämiä ainesosia. Tutkimuksessa käy ilmi tuotteissa olevan terveydelle haitallisia aineita, kuten esim. elohopeaa ja hydrokinonia, jotka tietääkseni on EU:ssa kiellettyjä voiteissa vaikka Yhdysvalloissa hydrokinonia saa olla muutama prosentti tuotteen sisällöstä.

Näitä ja monia muita terveydelle jossain määrin haitallisia aineita tykätään käyttää, koska ne ovat tehokkaita, mutta siihen voi liittyä kielteisiä vaikutuksia. Afrikassa tietenkin on ihonvärin vaalentamisen kannalta suuri ongelma aurinko, jolta tulee kunnolla suojautua ihonvärin vaalennusvoiteita käytettäessä ja muutenkin.

Tämä on tietenkin aika hölmöä, josta sitten syytetään historiaa kuinka eurooppalaiset suosivat enemmän vaaleaihoisia ja onhan tänäkin päivänä vaikutusta muullakin tavalla, jos mustat naiset näkevät naistenlehdissä kuvia euroooppalaisista naisista. Ainakin antropologi Peter Frost on tuonut esille, että Afrikassa on myös tykätty vaaleammasta ihonväristä naisella monissa heimoissa, joten tässä ei ole kyse ainoastaan länsimaiden vaikutuksesta ja vaalealla ihonvärillä tarkoitan esim. vaalean ruskeaa ihonväriä.

Mustien pitäisi enemmän huolehtia siitä, että arvostetaan naisessa tummempaa ihonväriä, mutta tällä hetkellä Afrikassakin ilmenee mustien miesten taholta enemmän ja vähemmän vaaleampien naisten suosimista, joka sitten innostaa mustia naisia vaalentamaan ihonväriä.

Ihonvärin vaalentamisessa ei kuitenkaan aina ole kyse halusta omata erityisen vaalea ihonväri vaan osa haluaa ihonväristään tasaisen ja myös sellaisen, jolta se näytti lapsuudessa ennen kuin osaltaan aurinko teki ihosta tummemman, joten tässä mielessä ihonvärin vaalentamisessa on myös kyse halusta tehdä itsestään nuoremman näköisen, joka sitten miellyttää myös miehiä.

Ihonväri ei ainoastaan tee kaunista, että kyllä hyvin mustan ihonvärin omaava musta nainen voi olla kaunis, jos kauneuden määrittelyssä käytetään kauneustutkimuksissa havaittavia tekijöitä, että nenän tulisi olla pieni, silmät nenään verrattuna suuremmat ja leuka siro.

Tutkimukset tuovat yleisesti esille miesten tykkäävän yleensä naisesta, joka on ihonväriltään samankaltainen tai vaaleampi, joten tämä on sitten yksi syy monien mustien naisten halulle vaalentaa ihonväriä, mutta vaikka moni musta nainen tekisi itsestään samalla tavalla vaalean kuin eurooppalainen nainen, niin se ei riitä miellyttämään kaikkia eurooppalaisia miehiä, jos kasvonpiirteet eivät ole eurooppalaisten miesten näkökulmasta kauniit.
Skin lightening is currently one of the most common forms of potentially harmful body modification practices in the world (Lewis, 2011). African women are among the most widely represented users of skin-lightening products because of a believe that fair skin leads to beauty than dark skin (WHO, 2007). 
A large fraction of the population primarily women and young girls in Asia, Africa and Latin America use skin lighteners. Survey reports these figures of users in specific countries; Senegal 27 %, Mali 25 %, Togo 59 %, South Africa 35 %, Nigeria 77 %, Hong Kong 45 %, Republic of Korea 28 %, Malaysia 41 %, Philippines 50 % and Taiwan 37 %. Reason given by 61 % of the respondents to the survey is that they felt younger with a fair complexion (Sin and Tsang, 2003). 
[...] 
The use of bleaching creams cuts across all sociodemographic characteristics with people of all classes using the products. Studies indicate that a desire to lighten and to have a more uniform complexion is the main reason why people use these products (Al-Sahel et al., 2004). 
Other reasons include: believe that lighter and brighter skin equals to younger healthier loving face (Lewis, 2011), the desire to be beautiful, to look like Arabians or Europeans, to be attractive to people especially men, due to peer pressure, to go with the existing fashion trend, to treat skin blemishes like acnes, dark spot, fade scars and melasma, to satisfy the taste of one’s spouse. Men on the other hand claim to use lighteners because their wives use (Lewis, 2011).
Lähde

Olen aina välillä katsellut kuvia mallitoimistojen sivuilta varsinkin Aasian maista, joissa voi erikoisesti huomata monien mallitoimistojen listat olevan täynnä eurooppalaisen näköisiä naisia. Kuitenkaan en muista tutkineeni kaikkia Latinalaisen Amerikan mallitoimistoja vaikka Meksikon malleja olen varsinkin ihmetellyt ja heidän eurokeskistä ulkonäköä.

En jaksa kaikkia maita käydä läpi, mutta katselin Costa Rican mallitoimistoja, koska tuli mieleen jossain tutkimuksessa väitetyn tuossa maassa syrjittävän paljonkin varsinkin selvästi intiaanimaisen ulkonäön omaavia ja suosittavan enemmän eurooppalaisen näköisiä. Tämä ei yllätä, koska sitä ilmenee muissakin maissa.

Alla olevan linkin kautta voi katsella mallien ulkonäköä, jossa laittaa tyypilliseen tapaan merkille yleisesti kapea ja korkea länsimaisen kauneusihanteen mukainen nenä. Naiset näyttävät olevan yleisesti huomattavan eurooppalaisen näköisiä vaikka joukkoon mahtuu intiaanimaista, mustaa afrikkalaista ja itäaasialaista ulkonäköä omaavia naisia.

Mallien osalta tulee tietenkin huomata heiltä yleensä vaadittavan pituutta, joka taitaa rajoittaa monen enemmän intiaanitaustaa omaavan mahdollisuutta päästä malliksi vaikka olisi kasvoiltaan nätti. Monet malleista näyttävät olevan oikein kauniita, mutta tietenkin mallien osalta tykätään myös käyttää enemmän androgyynistä ulkonäköä omaavia naisia tai sitten tehdä naisista sellaisia meikkaamisella, ilmeillä ja kuvakulmilla, joka ei sitten miehiä yleisemmin miellytä.

Katso kuvia malleista - Demographics of Costa Rica

Otsikossa luki pelihahmojen rodun määrittely, niin alla olevan oikean ihmisen varmasti suurin osa ihmisistä osaa luokitella itäaasialaiseksi vaikkei roduista haluaisi puhua. Voiko sitten kasvonpiirteistä määritellä etnisyyden.

Kyllä pienemmällä todennäköisyydellä, mutta siinä ovat varmasti parempia itäaasialaiset, joiden aivot ovat paremmin tottuneet aasialaiseen ulkonäköön. Kyllä tätä naista voisi väittää ulkonäön perusteella kiinalaiseksi, mutta tietenkin osaltaan siirtolaisuuden takia nainen voi olla etnisesti jotain muutakin.

Onhan näillä aasialaisilla naisilla jännät matalat kasvot, että vaikka mallien osalta tykätään enemmän käyttää eurooppalaisen kasvonpiirteen omaavia, koska kasvot ovat aika näyttävät ja kolmiulotteiset, niin saahan aasialaisesta naisesta aikaan hienoja kuvia.


Lähde

Alla voi sitten havaita malleilla olevan kasvoissa eteenpäin työntymistä varsinkin nenän osalta, jonka takia kasvot eivät samalla tavalla näytä matalilta kuin yllä olevalla mallilla. Näillä malleilla näytetään yleisesti tykkäävän eteenpäin työntyvistä tai näyttävistä huulista. Sitä on tutkimuksissa tuotu esille kuinka tänä päivänä tykätään enemmän tällaisesta ulkonäöstä vaikka se rikkoo helposti Ricketts E-linjan kriteereitä aiheuttaen huomiota enemmän suuhun ja huuliin, joka on kuitenkin tarkoitus.

Naisilla ei kuitenkaan näytä olevan yleisesti selvää prognatismia vaan ovat sivusta katsottuna suorakasvoisia vaikka huulten takia vaikutelma pienestä prognatismista tahtoo syntyä, mutta tämä taitaa olla kauneudessa myönteistä seksikkyyttä tai feminiinisyyttä, jota malleilla tuodaan esille työntämällä vaikka huulia eteenpäin kuvaus hetkellä, jota myös monet tavalliset naiset tykkäävät tehdä, että voivat näyttää sorsilta.


Lähde

Näitä malleja katsoessa voi tarkkailla alla kerrottavia tekijöitä kasvon osien tasapainosta ja koosta, jossa kuitenkin saa olla pieniä eroja, mutta nähtävästi huomattava osa ihmisistä tykkää tällä tavalla jaoteltavista kasvoista vaikka esim. leuan muodossa, silmien muodossa ja monessa muussa saa olla eroja.


Lähde

Laitoin tämän alla olevan tutkimuksen joku aika sitten, mutta en silloin jaksanut kommentoida. Tässä tutkimuksessa on kysytty afroamerikkalaisilta mielipidettä suun alueen ulkonäöstä ja mistä kuvasta tykkää enemmän. Afroamerikkalaiset ovat tykänneet kaikkein eniten N kuvasta, mutta toiseksi eniten P1 kuvasta, jossa voi havaita olevan vähän enemmän työntymää, että huulet menevät selvästi Ricketts E-linjan yli, joka tarkoittaa nenänpään ja leuanpään välistä viivaa.

Tämä on tietenkin mustilla hyväksyttävää ulkonäköä osaltaan suurempien huulten takia vaikka voidaan havaita, että mustat eivät tykkää liian suuresta suun alueen eteenpäin työntymisestä vaan pitkälti suorista kasvoista, joista myös muutkin ihmisryhmät tutkimusten perusteella yleisesti tykkäävät.

Raters agreed upon the optimal level of lip protrusion ( African American laypersons raters found natural lip position and slight protrusion to be the most attractive profiles when compared to profiles of greater protrusion, and found no difference between these two profile variations. 
The results of this pilot study have similar findings to those published by Farrow, et al., in 1993. However, raters in this pilot study found the straight profile to be more acceptable than the layperson raters in 1993. This pilot study is too small to reflect a trend; however, a larger sample may also show that in the past two decades, African Americans find less protrusion more acceptable/attractive than they did 20 years ago. Continued research is recommended to follow changes in esthetic preferences among the African American race.
Lähde

Tutkimuksia ja kirjoituksia liittyen Costa Ricaan etsiessä tuli vastaan monia kirjoituksia, joissa oli aiheena seksiturismi, jota tietenkin tekevät miehet, mutta sitä tekevät myös eurooppalaiset ja valkoiset amerikkalaiset naiset. Naisten osalta kohteena ovat varsinkin itärannikolla elävät mustat miehet, joista monet ovat taustaltaan jamaikalaisia, koska joskus sata vuotta sitten Costa Ricaan tuotiin mustia esim. rakentamaan rautatietä ja töihin banaaniviljelmille.

Tämä mustien tulo Costa Ricaan aiheutti kuitenkin pelkoa maan muuttumisesta mustaksi, koska Costa Rican on haluttu olla valkoisten tai taustaltaan pitkälti eurooppalaisten maa varsinkin pääkaupungin osalta. Tämän takia mustien siirtolaisuus aikanaan kiellettiin ja heitä myös kiellettiin muuttamasta rannikolta muualle Costa Ricaan.

Vaikka Costa Rican muuttuminen enemmän mustemmaksi saatiin tuolloin estettyä tulivat seuraavaksi valkoisuuden uhaksi naapurimaasta Nicaraguasta tulleet turvapaikanhakijat ja laittomat siirtolaiset, jotka ovat nyt muuttamassa maata enemmän sekarotuisemmaksi myös pääkaupungin osalta valkoisten ollen tyypilliseen tapaan enemmän eliittiä.

Palataan kuitenkin seksiturismiin, josta pääsin vähän lukemaan, koska monet tutkimukset olivat maksullisia tai vaativat rekisteröitymistä, niin ainakin alla olevasta voi lukea vähän kuinka mustat miehet näkevät vaaleahiuksiset ja ei ruskeat silmät omaavat naiset eksoottisina ja sitten tietenkin monet valkoiset naiset voivat olla lihavia, jonka takia heillä on helpompaa saada musta mies, jolle tunnetusti kelpaa paksumpi nainen.

Pitäisi näitä seksiturismia ja sekarotuisia parisuhteita käsitteleviä tutkimuksia tarkemmin tutkia, koska tässä jää epäselväksi, että eikö eurooppalaisille miehille samalla tavalla kelpaa mustat naiset vai haluavatko miehet enemmän kauniin eurokeskisen latino naisen tai miehille kelpaa kaikenlaiset naiset, kun taas mestitsi tai intiaani miehen ulkonäkö ei eurooppalaista naista samalla tavalla miellytä.

Tietenkin sekarotuisia parisuhteita koskevat tilastot tuovat yleisesti esille eurooppalaisen taustan omaavilla naisilla olevan moninkertainen halu pariutua mustan miehen kanssa, joten ei ole suuri ihme, jos lentokentällä voi havaita eurooppalaisen naisen matkustavan Karibialle tai Afrikkaan, kun taas eurooppalainen mies suuntaa usein lentonsa Aasiaan.

Tähän ihmisten käyttäytymiseen on varmasti monia syitä, mutta näyttäisi siltä, että miehet tykkäävät enemmän aasialaisemmasta, eurokeskisestä tai mestitsi latino ulkonäöstä, kun taas monien mustien naisten ulkonäkö ei samalla tavalla miellytä vaikka vartalo olisi seksikäs. Vastaavasti naisen voi havaita olevan enemmän kiinnostunut mustista miehistä, mutta tietenkin monien osalta kiinnostusta lisää se, että musta mies pystyy paremmin hyväksymään naisessa lihavuuden.

Monissa maissa ilmenee selvästi syrjintää ja rumaksi kutsumista monia aitoja mustia naisia kohtaan myös mustien toimesta, jonka takia valkoinen tai eurooppalainen nainen oli sitten ruma on hyvä keino yrittää saada mulatti, jolla on vähän suoremmat tai helppohoitoisemmat hiukset ja vaaleampi ihonväri, mutta muutenkin ulkonäköä, josta nähtävästi myös monet valkoiset miehetkin voivat enemmän tykätä.

Female Tourists, Casual Sex, and HIV Risk in Costa Rica

Koska tässä tuli juttua jamaikalaisista, niin katsoin löytyisikö jotain mallitoimistoa tuosta maasta. Näiden mallitoimistojen naisten osalta ei aina voi tehdä päätelmiä naisten yleisestä kauneudesta, koska malleiksi tykätään valita tietyn näköisiä tai erikoisen näköisiä ja tietenkin aika laihoja naisia, joten pitäisi enemmän katsella miestenlehtiä ja netistä löytyviä kauniit naiset kuvakeskusteluja esim. Costa Rica:sta, että näkyykö siellä enemmän selvästi kauniita sekarotuisia naisia vai ovatko monet naiset ulkonäöltään enemmän eurooppalaisen naisen kaltaisia.

Alla olisi kuitenkin jamaikalaisen mallitoimiston sivuilta poimittu nainen, joka ei näytä selvästi mustalta vaan olisiko naisella quadrooni tai ambiguous white girl ulkonäköä, josta oli ylempänä juttua. Ambiguous tarkoittaa tietääkseni ulkonäköä, joka on epäselvää, että mihin rotuun tai etniseen ryhmään naisen luokittelisi ja varsinkin sekarotuisten parisuhteiden takia tämä on lisääntymässä, mutta tietenkin ensimmäisen sukupolven mulatit on tapana nähdä mustina tai sekarotuisina mustina, joilla on vaikka eurooppalaista taustaa.

En tiedä Lara:sta mitään ja hän voi olla kotoisin jostain muusta maasta, koska malleina tykätään käyttää myös ulkomaalaisia, mutta nainen näyttäisi olevan moninkertainen sekoitus, jonka tuloksena jo silmät alkavat olla muuta väriä kuin ruskeat. Onhan aina mahdollista, että nainen on kokonaan eurooppalainen, mutta omaa vaan afrikkalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä, mutta tämän voi tietenkin tarkistaa geeneistä.

Lara George
In addition to this, whiteness and lightening, whether through heterosexual reproductive sex 'to lighten the family line' or skin bleaching, has long had a place in Caribbean life where it has been played out on the body of the woman - black, 'mixed' and white. As such, the discourses around skin lightening demonstrate the fluidity of racial boundaries even within the fixity that is produced by racial commonsense in colony and metropole. 
In the Caribbean, whitening through miscegenation was & slow and heavily circumscribed transgenerational process in which freedom was given to blacks and mulattos as 'White men copulated with their mixed-race offspring over several generations, with the object of producing pure 'white progeny' (Coleman, 2003: 171).
Lähde
OBJECTIVE: The objective of this study was to compare the skeletal, dental and soft tissue characteristics of Caucasian and Afro-Caucasian Brazilian subjects with normal occlusion and to evaluate sexual dimorphism within the groups. 
MATERIAL AND METHODS: The sample comprised lateral cephalograms of untreated normal occlusion subjects, divided into 2 groups. Group 1 included 40 Caucasian subjects (20 of each sex), with a mean age of 13.02 years; group 2 included 40 Afro-Caucasian subjects (20 of each sex), with a mean age of 13.02 years. Groups 1 and 2 and males and females within each group were compared with t tests. 
RESULTS: Afro-Caucasian subjects presented greater maxillary protrusion, smaller upper anterior face height and lower posterior face height, larger upper posterior face height, greater maxillary and mandibular dentoalveolar protrusion as well as soft tissue protrusion than Caucasian subjects. The Afro-Caucasian female subjects had less mandibular protrusion and smaller total posterior facial height and upper posterior facial height than males. 
CONCLUSIONS: Brazilian Afro-Caucasian subjects have greater dentoalveolar and soft tissue protrusion than Brazilian Caucasian subjects, with slight sexual dimorphism in some variables.
Lähde
In patients of African descent, hair has a fundamentally different nature than that of the Caucasian population, though there is a spectrum of hair types seen in this population. The classic African hair type is elliptical, with flattening, twisting, frequent knotting, random reversals in direction, and variability of the diameter along the hair shaft.6-9

Studies suggest that overall hair density in African Americans is less than that of Caucasians.10 The hair also has curved hair follicles and fewer elastic fibers anchoring these follicles to the dermis.1,11 In addition to structural differences, African American women in particular may employ potentially damaging haircare practices that women of other ethnicities do not typically use, including chemical or thermal straightening, or hairstyles such as tight braids, cornrows, or hair weaves.
Lähde
The nose is the central feature of the face. Therefore, it can easily enhance or detract from overall beauty. In 2005, an American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery survey found that, when considering 4 popular cosmetic surgery procedures (rhinoplasty, blepharoplasty, facelift, and chin augmentation), African Americans are most likely getting rhinoplasty (65%). Rhinoplasty, which has been used to make an African American nose look more white, has evolved a great deal as societal understanding of ethnic beauty has increased and surgical techniques for ethnic features have improved.
[...] 
Anthropometric studies confirm the view that characteristic African American features are significantly different than white features. In their study, Ofodile and Bokhari conclude that the African American nose is, on average, wider and shorter than a typical European American nose and has an acute columella and nasolabial angle. In our experience, African Americans also tend to have thicker nasal skin with a thick fibro-fatty sublayer and a bulbous fatty nasal tip, weak lower lateral cartilage, and large nostrils in the vertical and horizontal dimensions.
Lähde - Rinoplastia

Ylös keräilin vähän esimerkkejä siitä, että millä tavalla mulatin tai afrikkalaisen taustan voi usein tunnistaa, joka onnistuu katsomalla varsinkin hiuksia, mutta ne voivat olla suoristetut vaikka tällöinkin voi näkemäni perusteella havaita hiuksissa pientä epätasaisuutta. Onhan eurooppalaisia, joilla on kiharat hiukset, mutta mulateilla ne ovat vieläkin tiheästi kiharamaiset, joka sitten aiheuttaa hiusten hoidon kannalta omanlaisia afrotukka ongelmia.