7. tammikuuta 2016

Sekarotuisten ulkonäöstä ja geeneistä

Katselin taas Google:lla, että mitä uutta löytyy ihonvärin vaalentamisesta viimeisen kuukauden ajalta ja tyypilliseen tapaan tulee vastaan paljon mainontaa vaikka etsin varsinaisesti esim. kriittisiä kirjoituksia ja uutisia ihonvärin vaalentaneista.

Skin bleaching hakusanalla näyttää tulevan vastaan paljonkin mustiin liittyvää. Alla oleva Lark Voorhies on mennyt sanomaan, ettei ole afroamerikkalainen vaan amerikkalainen. Hän on myös vaalentanut ihonväriään vaikka tiettävästi mustilla naisilla on tapana käyttää Instagram:in filttereitä, joilla saa myös ihonvärin vaaleammaksi ja tasaiseksi.

Nykyään tietenkin tavalliset naiset tekevät myös samaa, mitä on tehty esim. naistenlehdissä oleville kuville, mutta tästä tietenkin on kritisoitu mediaa ja varsinkin mustien naisten vaaleampi ihonväri on viime vuosina kohauttanut.

Yhdysvalloissa vaikuttaa edelleenkin jossain määrn yhden pisaran sääntö, että jos näytät jotenkin mustalta, niin olet afroamerikkalainen. Näin tapahtuu usein esim. valkoisen ja mustan välisistä parisuhteista syntyville lapsille. Yhdysvalloissa mustat voivat olla monen näköisiä, koska afroamerikkalaisuudessa ei ole täysin kyse rodusta, joten tästä syystä mustina voidaan myös nähdä selvästi sekarotuiset.

Mustilla on tapana suosia enemmän sekarotuisemman näköisiä, joilla on esim. suoremmat ja helppohoitoisemmat hiukset, vaalea ihonväri ja vähemmän negridinen ulkonäkö. Toisaalta on tuotu myös esille kuinka joitakin sekarotuisempia mustia naisia ahdistaa, että heitä ei aina nähdä aitoina mustina, jonka takia yhdessä tutkimuksessa väitettiin näiden naisten pariutuvan selvästi mustien miesten kanssa, jotta jälkeläisten mustuutta ei kyseenalaisteta.

Vielä tästä alla olevasta naisesta, niin hänen kasvoista voi selvästi nähdä, että kyseessä ei ole valkoinen tai eurooppalainen nainen huolimatta vaaleasta ihonväristä ja vaaleista hiuksista. Laitoin tuohon vertailuksi ulkonäön perusteella valkoisen naisen. Googlen kuvahaulla voi tietenkin yrittää selvittää naisen nimen ja taustan, mutta voisi ajatella tämän naisen saavan mustan miehen kanssa Lark Voorhies:in näköisen lapsen, koska mulatit usein näyttävät kasvoiltaan tällaiselta.

Tämä nainen toi esille olevansa amerikkalainen, joka taitaa olla joidenkin haave, jotta ihmisten jaottelusta rotuihin päästäisiin eroon. Tästä tulee mieleen kuinka osaltaan joku valkoinen nainen vaati jollain sivustolla mahdollisuutta luokitella mulatti lapsensa sekarotuisiksi väestölaskennassa. Tätä sitten kritisoi muistaakseni musta tutkija, jonka mukaan sekarotuiset ovat ulkonäöltään monenlaisia, eikä tästä syystä elämä ole sekarotuisilla samanlaista.

Tästä syystä monet tutkijat suhtautuvat kielteisesti rotuluokittelun poistoon, jota ei taida moni vähemmistökään haluta, koska se taitaa tuoda paljon etuja ja tietenkin lopulta on aina paljon ihmisiä, jotka eivät tykkää tästä sekarotuinen maailma haaveesta.Lähde - Lähde

Edellisessä kirjoituksessa oli paljon juttua hiuksista, joten kannattaa lukea, mutta alla voi näkemäni perusteella havaita tyypillisen kuvan Afrikasta, mutta miksei myös muualta kuinka mustalla miehellä ei ole hiuksia ja naisella on pitkät hiukset, joka kuitenkin mustan naisen kyseessä ollen voi olla todennäköisemmin peruukki.

Alla kuvassa näkyvä pariskunta on nähtävästi aiheuttanut kielteistä suhtautumista suurella ikäerolla ja sillä, että nuori nainen pariutuu Edon osavaltion rikkaan kuvernöörin kanssa. Tilastojen perusteella naiset eivät yleensä montaa vuotta vanhemman miehen kanssa pariudu vaikka naisen kannalta karusti miehet useimmin haluavat nuoremman naisen vaikka naiselle kelpaisi iäkkäämpi mies.

Muistaakseni Afrikassa taitaa kuitenkin olla yleisempää tällaiset parisuhteet, mutta naisen osalta tätä pidetään tyypillisenä käyttäytymisenä, että naisilla esiintyy suurta halua löytää elämässä menestynyt ja varakas mies, koska varsinkn ennen vanhaan tästä oli naiselle, että parisuhteesta syntyville lapsille hyötyä.

Nainen vastaavasti tarjoaa hedelmällisyyttä ja nuorekasta kaunista ulkonäköä, joka Afrikassa voi näyttää ihonvärin osalta vaalealta vaikka mustilla naisilla on myös tapana vaalentaa ihonväriä häitä varten, joten häiden jälkeen ihonväri voi olla jo tummempi jo senkn takia, että raskaana ei saisi käyttää ihonvärin vaalennustuotteita.

Kuvasta tulee vielä sellainen asia mieleen, että tutkimusten mukaan naisille on yleisesti tärkeää miehessä pituus, mutta tämä ei ole erityinen ongelma miehille, koska miehet ovat keskimäärin pidempiä. Toisaalta tänä päivänä ihmisten liikkuvuuden takia maahan voi tulla rotevampia miehiä, joka sitten miellyttää monia naisia, että eurooppalainen mies hurmaa osaltaan vartalollaan aasialaisia naisia ja musta mies eurooppalaisia naisia.

Tutkimusten havainnoissa on tietenkin kyse keskimäärästä tai suuresta osasta ihmisiä, että aina on poikkeavasti käyttäytyviä ihmisiä, mutta lopulta parivalinnassa on myös kyse muista tekijöistä kuin pituudesta vaikka osalle naisista varmaan riittää peniksen koko, että lopulta valtio voi toimia vaikka isänä.For years, the evolutionary psychologists have been saying that men want young pretty women for their mates and women want older men with money. 
This party line was recently underscored when scientists from the University of Gothenburg and the University of Oxford analyzed 400 personal ads in newspapers and Web sites and found that, indeed, men want attractive young women and women want older men with resources. But the big news in this study was that women stated in their ads that they also wanted nice-looking partners.
Lähde - Lähde - Hyperseksuaalisuus - The Mating Game Isn’t Over
We must never forget that it's the promotion of a worldview that dominates the very idea of beauty and identity that is at the core of this menace. The Eurocentric paradigm which is being pushed by Hollywood and her sisters remain a major factor in shaming the black body and standardizing beauty on the basis of Caucasian supremacy.
The person who bleaches, especially from the black race, sends a message of contempt to each and every black person; for what they are portraying is a supposed inferiority and ugliness associated with blackness. How would you expect your children to grow up with a sense of confidence and dignity while they grow up seeing you exhibit a blatant lack of self-esteem?
Lähde
I have observed with disgust how many of the youth (men and women) have resorted to skin bleaching to look “beautiful”. Unfortunately the elite and respected people in the society who are supposed to show the way are themselves bleaching. I find it difficult to understand, if their behavior is motivated by ignorance or the desire to look like the white man (low self-esteem).
Years ago this phenomenon was a preserve of social deviants like prostitutes and people who have no dignity in the society. Overtime big cosmetic manufacturing companies have projected skin bleaching as an embodiment of beauty. In Europe most of these companies are banned from producing creams and chemicals with high levels of hydroquinone and mercury (the chemicals responsible for suppressing melanin). However, these products find their way to Africa the largest consumers of their products. These companies use celebrities to advertise their products with sexy phrases like skin toning, skin whitening, and skin smoothing to sway people in patronizing their products. As if those phrases are different from skin bleaching. I am not therefore surprise to hear people say they are skin toning when ask if they are bleaching.
Lähde
These days, 75% of Nigerian women and between 52% and 67% of Senegalese women use skin bleaching products. A survey conducted in South Africa’s administrative capital Pretoria showed that 35% of women use them. 
Demand is also high in buoyant economies and advertising have targeted young women of marriageable age. There has been a marked shift in male preferences toward women with light-coloured skin emphasising the idea of “racial capital”.
Lähde


Lähde

Yllä olevan vuoden 1994 Miss World:in intialaisen Aishwarya Rai:n väitetään vaalentaneen ihonväriä, mutta tällaisissa kuvissa on helposti hölmönä puolena valaistus. Intiassa tietenkin tykätään naisilla vaaleammasta tai valoisasta ihonväristä, mutta myös ikääntyessä ihonväri tahtoo tummentua, joten ei olisi yllättävää, jos Aishwarya:lla on halua vaalentaa, jotta häntä jatkossakin pidetään kaunottarena ennen kuin nuoremmat naiset alkavat liialti viemään huomiota pois.

Googlen kuvahausta katselin löytyisikö tutkimuksia ja kuvia kauneudesta, jonka takia tuli vastaan alla olevan näköisiä tutkimuksia, jollaisia on tullut ennenkin vastaan. Näissä tutkimuksissa tuodaan mukavan lyhyesti esille asiat, mutta tällöin joudutaan myös jättämään paljonkn sisältöä pois. Alla on oikein kaksi nättiä naista esittelemässä tutkimustaan, joista ensimmäinen tutkii kosmetiikan ja itsetunnon yhteyttä. Alimmainen nainen tarkastelee ulkonäön ja rodun vaikutusta luotettavuuteen.Lähde

Googlen hakua käyttämällä tuli päädyttyä varsinkin mustien naisten suosimalle Lipstick Alley keskustelupalstalle, jota muistaakseni inhotaan SkinCareTalk sivustolla, koska tuolla sivustolla voidaan kommentoida kielteisesti mustien naisten halua vaalentaa ihonväriä. Tästä huolimatta Lipstick Alley sivustolta tuli vastaan keskustelu nenäleikkauksista, josta kuitenkin poimin muuhun liittyvän kuvan.

Kuten aiemmin totesin vaikuttaa Yhdysvalloissa edelleenkin yhden pisaran sääntö myös sillä tavalla, että voidaan geeniperimän perusteella sanoa kuinka ennen vanhaan olisit ollut musta. Onhan tällä alla olevalla naisella korkea prosentti, että prosentin perusteella voisi äkkiseltään ajatella naisella olevan afroamerikkalainen isoisä.

Nyt varmaan moni ajattelee, että piäisikö prosentin tällöin olla 25%. Ei näitä prosentteja kannata tarkkana lukuna ottaa, mutta afroamerikkalaiset ovat keskimäärin n. 80% mustia afrikkalaisia. Syitä tälle prosentille on monia, että hänellä voi olla pohjoisafrikkalaista taustaa, että vaikka ihmiset eivät siellä yleisesti ole ulkonäöltään mustia, niin mustille afrikkalaisille tyypillistä geeniperimää tahtoo olla keskimäärin 10% monista syistä johtuen.

Tämän naisen geeniperimästä huolimatta valkoiset amerikkalaiset ovat uusimpien tutkimusten perusteella geneettisesti hyvin eurooppalaisia, että vain pienellä osalla voidaan havaita selvästi afrikkalaista taustaa, joka ei kuitenkaan aina välttämättä ole afroamerikkalaisilta peräisn vaan esim. marokkolaiselta. Sitä näkee hyvin usein keskustelupalstoilla kommentteja kuinka kaikki amerikkalaiset ovat jotenkin sekoittuneita, mutta tämä ei pidä paikkaansa.

Yhden pisaran takia Yhdysvalloissa on ollut myös afroamerikkalaisia, jotka ovat olleet ulkonäöltään hyvin eurooppalaisen näköisiä, joten näillä ihmisillä on ollut myös parempi mahdollisuus sulautua valkoisiin, joten joissakin valkoisissa perheissä voi tulla yllätyksenä afrikkalainen tausta, mutta tämä on tietenkin sekarotuisten parisuhteiden takia kasvava ilmiö, että on myös eurooppalaisen näköisiä, joilla on kuitenkin geneettisesti afrikkalaista tai jotain muuta taustaa.

En tiedä ihmetteleekö nainen tuossa prosentteja vai isyystestin tulosta, jossa gif-animaation perusteella nainen halusi tietää kumpi serkuista on isä. Tässä on nähtävästi kyseessä amerikkalainen tv-ohjelma Maury, jossa näkemäni perusteella on yhtenä aiheena naiset, jotka haluavat tietää kuka on lapsen isä. Olen tuota erikoista ohjelmaa joskus katsonut, niin siellä on voinut nähdä mustan miehen olevan hyvin iloinen, kun isyystestin mukaan ei ollutkaan isä.

Tänä päivänä taitaa olla tällaiset kysymykset yleisiä, jos vaikka on sängyssä monen miehen kanssa vaikka normaalisti naisten käytökseen kuuluu yleisesti varovaisuus seksin osalta, koska se on ennen vanhaan tarkoittanut varsinkin raskautta. Tätä naisten huolta tietenkin helpottaa ehkäisyvälineet, mutta jos kondomissa oli reikä, niin vaikea sitä on eurooppalaiselle miehelle selittää, että miksi vauva näyttää mulatilta.

Miehillä vastaavasti ei ole ollut tällaista huolta, joten miehet voivat olla keskimäärin seksihimoisempia kuin naiset, jota tahtoo korkeampi testosteronitaso lisätä vaikka voihan sitä joutua nykyään maksamaan elatusta lapselle, jonka takia moni on kai varovainen, mutta tänä päivänä ilmenee myös dysgeniaa ja välinpitämättömyyttä osaltaan valtion sosiaaliturvan takia.

Liveleak sivustolla taisi olla yksi video, jossa esiteltiin mustaa miestä, jolla taisi olla kymmenen naisen kanssa lapsia, mutta mies valitteli, ettei hänellä ole rahaa lasten elatukseen, jonka takia oli joutumassa oikeuteen. Eiköhän kuitenkin Yhdysvalloissa lopulta yhteiskunta lapset elätä, että Yhdysvalloissa suurin osa mustista naisista on yksinhuoltajia, mutta muistaakseni aasialaisista naisista hyvin harva.

Overall, it seems that relatively few (less than 5%) of European Americans have more than 2% either African or Native American ancestry in any of the states.
Lähde - Lähde - DNA Truth - Virallinen Lehti - Rachel Dolezal

Katsoin löytyisikö uusia tutkimuksia ihmisten geeniperimästä ja tuli vastaan latinoita koskeva tutkimus. Alla olevasta kuvaajasta voi hyvin nähdä latinoiden olevan yleisesti selvästi sekoittuneita, mutta tässä on tarkasteltu Etelä-Amerikan länsirannikon valtioiden ihmisten geeniperimää, jonka takia afrikkalaista taustaa on vähemmän. Tietääkseni suurin osa mustista orjista vietiin Brasiliaan, mutta kyllä mustia voi löytää paljonkin esim. Kolumbian rannikkokaupungeista.

Mielenkiintoisesti voi havaita argentiinalaisilla olevan paljonkin intiaanitaustaa vaikka ovatkin keskimäärn suurimmaksi eurooppalaisia, mutta nämä prosentit riippuvat paljonkin testatuista henkilöistä, että tietenkin on kokonaan eurooppalaisen taustan omaavia ja sitten Latinalaisessa Amerikassa tahtoo myös eliitti tai korkeampi luokka olla enemmän taustaltaan eurooppalaista.

Oliko se nyt sillä tavalla, että Latinalaisessa Amerikassa nähtiin sekarotuiset parisuhteet osaltaan keinona tuhota ja yhdistää rodut, mutta ei se ole täysin onnistunut vaikka huomattavan sekoittuneita ovat myös mustat Brasiliassa, että yhdessä tutkimuksessa valkoinen nainen erikoisesti harmitteli, että sai mulatin sijasta valkoisen lapsen.

Valkoisuus ei välttämättä tarkoita ulkonäöltään täysin eurooppalaista, joita ei tästä syystä usein pidetä Yhdysvalloissa valkoisina vaikka synnyinmaassaan väittivät sellaisia olevansa. Yhdysvaltoihin tiettävästi muutti alusta lähtien paljon eurooppalaisia naisia, joten sekarotuisille parisuhteille ei ollut samanlaista intoa kuin Latinalaisessa Amerikassa, jossa ei ollut samassa määrin tarjolla eurooppalaisia naisia.

Olihan Yhdysvalloissa myös pidemmän aikaa hyvin kielteinen suhtautuminen sekarotuisiin parisuhteisiin. Latinalaisessa Amerikassa suhtautuminen on ollut jokseenkin myönteisempää, niin tästä huolimatta valkoiset ovat olleet hierarkiassa ylempinä, joka näkyy tänäkin päivänä eliitissä.

Pitäisi tähän asiaan tarkemmin perehtyä, mutta olettaisin tyypilliseen tapaan suhtautumisen sekarotuisiin parisuhteisiin olleen kielteisempää, jos sen tekee eurooppalainen nainen. Tähän liittyen muistaakseni yhdessä tutkimuksessa taidettiin kertoa kuinka eurooppalaista naista rangaistiin varallisuuden menetyksellä ja musta mies taisi saada vieläkin kovemman rangaistuksen.

The Spanish colony that imported Africans as forced labor also established a social structure to preserve the status quo of a European-descent ruling class. The African and African-admixed classes were kept in a subservient position, whether slave or free, and social class endogamy was enforced by formal laws that prevented “unequal” marriages [30]. Effects of this social stratification have led to a genetic and social structure, which continues to exist in current generations of Puerto Ricans. 
Recently, we detected assortative mating based on African/European ancestry among Puerto Ricans living in the island and in the mainland U.S. [12]. Here, we demonstrated that African ancestry is associated with lower SES, reinforcing the evidence that social perception influences not only social interactions and mating choice but also social position and class within society [20], [21]. In addition, socioeconomic status is independently influenced by geography, with differences between and within regions in a pattern that is actually similar to the African ancestry cline.
Lähde - Lähde - Ancestry-related assortative mating in Latino populations

Google Scholar:sta voi löytää kaikenlaista mielenkiintoista ja omituista luettavaa, mutta eipä sitä jaksa kaikkea lukea, mutta katselin hakusanalla Bonilla-Silva, että mitä löytyy. Kyseisellä tutkijalla on ollut näitä kirjoituksia tulevaisuuden Yhdysvalloista kuinka sinne on kehittymässä väestörakenteellisista syistä Latinalaisessa Amerikassa havaittava hierarkia.

Hän on myös huolissaan värisokeus ajattelusta kuinka rotuja ei nähtäisi, jonka takia sitten ei nähdä esim. mustiin liittyviä ongelmia. Olisiko tässä kyse valkoisten taholta enemmän poliittisesta korrektiudesta ja suvaitsevaisten rasistikorteista, jonka takia ollaan julkisissa tilanteissa niin kuin rotuja ei olisi. Syitä on monia, mutta aina välillä on vaikea ymmärtää, mitä tutkija oikein tarkoittaa ja mihin perustaa vätteensä, koska eivät ihmiset lopulta ole mitään värisokeita ellei päässä ole vikaa.

Alla voi kuitenkin havaita virheellisesti väitettävän ainakin Aasian osalta kuinka vaalean ihonvärin ihannointi olisi eurooppalaisten syytä, koska varsinkin Japanissa ja Kiinassa on nähty vaalea ihonväri kauniina naisella. Olen näitä syytöksiä kirjoituksissani paljonkin kritisoinut, että vaikka osaltaan olisi kyse länsimaiden vaikutuksesta, niin ei aina kyse ole siiitä, jos aasialainen nainen haluaa tehdä esim. väsyneen tai vihaisen näköisistä silmistä näyttävät, ilmekkäät ja kauniin aasialaisen näköiset.

Samaan tapaan eivät kaikki eurooppalaiset ole tyytyväisiä ulkonäköönsä, että monet naiset haluavat omata pienemmän nenän, koska osalla eurooppalaisista tahtoo olla ongelmana liian korkean tai näyttävän näköinen nenä. Naisella olisi selvästi tärkeää, että nenä ei veisi silmiltä liialti huomiota ja muutenkin nenän tulisi olla kasvoihin sopivan kokoinen.

Eurooppalaisella saa olla kasvoista johtuen näyttävämpi nenä kuin aasialaisilla vaikka osalla aasialaisista näyttää olevan erikoinen halu omata jokseenkin samanlaista ulkonäköä kuin eurooppalaisilla vaikka omaisi kauniit matalat kasvot ja kaunin pienen nenän. Eikä tässä muutenkaan pidä aina syytellä eurooppalaisia, jos varsinkin korealaiset itse aiheuttavat naisilleen ulkonäköpaineita väittämällä kuinka leuan tulee olla soikio vaikka pyöreämmät kasvot ovat myös kauniita.
Current findings on skin color, mate selection, and perceptions of attractiveness reflect the transmittance of European ideology within colonialized countries. Because lighter skin and European features are more valued and considered as more beautiful, those with darker skin are subsequently considered undesirable. Family and race scholars suggest that Latin Americans, African Americans, Asian Indians, Asians, and Filipino Americans have highly internalized skin color and Eurocentric ideals of beauty and power, and thus attempt to “marry up,” by mating with lighter skinned people within their group or marrying outside of their racial group, usually to those with European ancestry (Hall 1997; Bonilla-Silva and Dietrich 2009; Sue 2009b; Vaid 2009). 
Women on the marriage market in India have increasingly used color terms, like “fair” to suggest that they are lighter or fair skinned (Vaid 2009). By doing this, women may be using their lighter skin to compensate for their relatively low status within the caste system (Vaid 2009). Under ideological beliefs in mestizaje, those preparing for marriage in Latin American countries are encouraged to marry those with lighter skin (Sue 2009b; Bhattacharya 2012), and African Americans are celebrated for marrying lighter and producing lighter skinned (coded as more beautiful) offspring (Wilder and Cain 2011; Russell-Cole et al. 2013).
[...] 
Literature on colorism has suggested that colorism operates differently for women than for men (Thompson and Keith 2001; Rondilla 2009; Sue 2009b; Wilder and Cain 2011; Glenn 2009; Landor et al. 2013; Mucherah and Frazier 2013). While Eurocentric standards of beauty remain universal and applicable to both men and women, women are often subjected to constant judgment and ridicule for not subscribing to beauty ideals. 
As evidenced in current literature, women are more likely to be the targets for skin lightening salves and creams (Glenn 2009), hair straightening products (Weitz 2005; Robinson 2011), and are more like to be encouraged to marry lighter skinned males (Wilder and Cain 2011). Scholars find that the relationship between skin tone and parenting quality differs between boys and girls, with darker skinned girls reporting lower levels of parenting quality than darker skinned boys and lighter skinned girls (Landor et al. 2013). Similarly, past studies on the relationship between skin color and self-esteem also suggest that skin color is a predictor for self-esteem for women, but not men (Thompson and Keith 2001). 
Lähde - Explaining the (Re)Production of Latino Endogamy

Alla olevassa oli myös juttua värisokeudesta kuinka valkoiset eivät voi samalla tavalla ymmärtää vähemmistöjen ongelmia, koska ne eivät tietenkään itseä samalla tavalla kosketa. Tämä taitaa osaltaan lisätä sekarotuisia parisuhteita, jos monet valkoiset eivät ole jollain tavalla tietoisia sanotaanko ulkonäkönsä hyödyistä. Sitä on kylläkn kerrottu, että sekarotuisissa parisuhteissa valkoiset naiset tietenkin voivat hyödyntää ulkonäkönsä tuomia hyötyjä vaikka samaan aikaan omaa lasta pidettäisiin mustana tai sellaiseksi myös äiti lastaan kutsuisi.

Näissä alla olevissa lainauksissa kerrotaan taas kuinka valkoiset naiset pariutuvat moninkertaisesti mustien miesten kanssa ja vastaavasti valkoiset miehet moninkertaisesti aasialaisten naisten kanssa. Sama tilanne on tilastojen perusteella myös Suomessa. Toisessa lainauksessa tuodaan erikoisesti esille valkoisten naisten, joilla on mulatti lapsia olevan jotenkin rasisteja mustia isiä kohtaan, että mitä ihmettä tässä oikein tarkoitetaan.
Of the nearly 4 million children born in the U.S. each year, 77% were to white women (Martin et al., 2012), and most of these were monoracial. In interracial relationships between white and non-white, gendered and racial patterns are seen. Biracial black and white children are most likely to have a white mother and a black father. The majority of Eurasian children have an Asian mother and a white father.
[...]

During the 2010 census, more than half (54%) of Latinos identified as white. For varying reasons, some Latinos racially identify as white on the census form, even though this might not match the way they routinely self-identify in daily life. Such complicating factors can make racial meanings difficult to interpret. The United States census contributes to this difficulty by categorizing people from Northern Africa as white, despite the variety of skin-color hues, from white to dark brown, among people from Egypt and other parts of the African continent (Hixson, Hepler, & Kim, 2011).
[...] 
In a later study, Rockquemore (2002) conducted semi-structured qualitative interviews with 16 black and white biracial individuals who were taken from a larger research sample of participants from the American northeast, the south, and the mid-west. She found that more of her biracial interviewees were raised by white women than by black women. The biracial adults who had been raised by white mothers frequently reported being aware of their white parents’ explicit racism and experienced their mothers’ racist views of their black father. 
Rockquemore’s biracial participants also reported experiencing negative interactions with monoracial black people. Biracial women were more likely than biracial men to report negative interactions. Socially constructed and often negative valuations about skin color, body size, and eye color typified the content of these encounters.
Lähde - Taboo or Tabula Rasa