11. tammikuuta 2015

Eteläkorealaisten kauneusleikkaussivustojen tarkastelu


Lähde

Olen jo aika paljon kertonut Etelä-Korean erikoisesta tilanteesta kuinka siellä ollaan suuresti innostuttu kauneudesta ja hienoista nettisivustoista koskien kauneusleikkauksia tai muutenkin kauneudenhoitoa. En ole näitä sivustoja pitkään aikaan katsonut vaikka SoYoung sivustolta on tullut muutamiin päädyttyä, joten ajattelin käydä näitä sivustoja läpi ja poimia sieltä jotain mielenkiintoista.

A list of Plastic Surgery Clinics in Korea


Ensimmäisenä on vuorossa Aone:n sivusto, jonka englanninkielisellä sivulla voi heti nähdä kuvia eurooppalaisista naisista, mutta en tässä tarkastele ulkomaalaisille tarkoitettuja sivustoja vaan koreankielisiä. Tämä kuitenkin hidastaa tutkimista, kun ei ymmärrä kieltä ja täytyy tällöin käyttää Googlen kääntäjää, jonka käännökset eivät aina vaikuta hyviltä. Lisäksi nämä korealaiset sivustot ovat valtavia sisällöltään verrattuna länsimaalaisiin sivustoihin, jonka takia en tässä viitsi näihin sivustoihin tarkemmin syventyä vaan nopeasti poimin jotain mielenkiintoista.

Aone:n koreankielisillä sivuilla tulee myös vastaan kuvia eurooppalaisista naisista koskien esim. silmiä ja nenää, mutta Aone:lla näyttää olevan Youtube:ssa aikamoisia videoita kauneusleikkauksista, että herkkiä varmaan pelottaa katsoa. Alla olevassa videossa voi ihmetellä, jos uskaltaa kuinka nenän leveyttä pienennetään. Varsinkin länsimaisen kauneusihanteen mukaan nenän tulisi sijaita silmien välisellä alueella, mutta osalla ihmisistä tahtoo nenä olla leveämpi.

Varsinkin kuumissa ja kosteissa maissa elävillä ihmisillä tahtoo olla yleisemmin leveämpi nenä. Vaikkei nenässä ole luonnonvalinnan tai vaikka seksuualivalinnan takia aina mitään vikaa näyttää tällainen nenä varsinkin eurooppalaisen miehen silmissä maskuliiniselta naisella, koska naisilla nenän tulisi olla miehiin verrattuna pienempi ja suuri nenä ei saa viedä naisen silmiltä huomiota. Lisäksi liian lättänä nenä antaa esim. alkukantaisen tai apinamaisen vaikutelman, jonka takia sitä ei voida länsimaissa nähdä kauniina.

Aasialaiset varsinkin haluavat nenälleen korkeutta, koska silloin kasvojen lättänäisyys vähenee ja osalle aasialaisista kasvoista tulee sivusta katsottuna suoremmat, jos suun alue oli vähän eteenpäin työntyneen näköinen.

Aone - Rhinoplasty - Alar Resection


365MC keskittyy nähtävästi rasvanpoistoon kehosta, jota se on myös esitellyt korealaisessa Let me in tv-ohjelmassa, jossa usein tehdään huomattavan ruman näköisestä naisesta ilmaiseksi kaunotar. Sivustolla ei näkynyt kuvia eurooppalaisista naisista, mutta englanninkielisellä sivulla oli ainakin mainosvideo, jossa oli eurooppalainen nainen. Tietenkin tässä halutaan myös ulkomaalaisia asiakkaita, mutta aasialaiset myös tykkäävät käyttää markkinoinnissa eurooppalaisia naisia, joten mainosta voi katsoa myös kiinalainen.

Tutkimusten ja omien havaintoni perusteella miehet näyttävät tykkäävän normaalista painosta naisella, että ulkonäöstä ei varsinkaan saa aiheutua lihavaa vaikutelmaa vaikka rinnoissa, takapuolessa ja reisissä saa naisella olla sopivasti rasvaa tai muotoa. Yllä voidaan nähtävästi havaita kuinka nainen on muttunut barbiemaiseksi, mutta ei tässä tarvitse luulla, että kaikkien naisten tulisi näyttää barbielta vaan myös on kurvikkaammista naisista tykkääviä miehiä, kuten mustia miehiä.

Kuvien osalta kannattaa aina muistaa, että niitä on voitu muokata ja nainen voi olla jälkeen kuvassa meikattuna, mutta tietenkin tuosta korealaisesta tv-ohjelmasta voi paremmin katsoa muuttunutta ulkonäköä.

365mc - Mainos - Kuva


Banobagi:lla on hienot sivustot, joissa ei näytä olevan kuvia eurooppalaisista naisista, mutta aasialaisista tai korealaisista löytyy sivustolta paljonkin ennen ja jälkeen kuvia, joista poimin muutaman ylös näytille. Vasemmassa animaatiossa voidaan havaita rasvanpoistoa, jonka jälkeen nainen näyttää paremmalta, koska naisella tulee lantion olla selvästi leveämpi verrattuna vyötäröön.

Oikeassa kuvassa voidaan havaita aasialaisille jossain määrin tyypillistä hampaiden eteenpäin työntymistä ja kasvojen keskiosan lättänäisyyttä, jota on korjattu tekemällä esim. nenästä korkeampi. Lisäksi silmiä on suurennettu, jonka tuloksena naisella voidaan sanoa olevan nyt eurokeskisempi ulkonäkö.

Banobagi - Facebook


Beauty Forever:in sivuilla ei näytä Google kääntäjä edes toimivan, eikä sivustolla näy paljoakaan eurooppalaisia naisia vaikka yllä olevassa kuvassa sellainen taitaa olla silmien perusteella. Voihan kuvassa olla vaikka mies, mutta itse tunnistan jotenkin naiseksi.

Beauty Forever


Before and After klinikan sivujen etusivulla tulee heti vastaan kuvia eurooppalaisista naisista.

BNA Clinic


Belita klinikan sivut eivät näytä toimivan, joten siirrytään BK Hospital:in sivuille, josta löytyi media sivu, jossa esitellään mainintoja BK:sta mediassa. Yllä voidaan havaita tyypillinen länsimaalainen uutinen, jossa tuodaan esille tätä aasialaisten mahdollista halua olla valkoisen tai länsimaalaisen näköinen vaikka enemmän sillä näyttäisi olevan kyse halusta olla kaunis.

BK Hospital


Yritän näiltä sivuilta aina poimia jotain erilaista ja yllä voidaan nähdä kuinka kaksoiskantalihaksen kokoa on pienennetty CH:n toimesta. Ihmiset nähtävästi tykkäävät siitä, että naisella eivät lihakset tuolla tavalla näy vaan sääret ovat suorat ja barbiemaiset, eikä millään Hulk:lla. Aasialaiset naiset ovat yleisesti lyhyempiä kuin eurooppalaiset naiset, jonka takia osaltaan heillä tahtoo esiintyä enemmän paksumpia jalkoja.

CH


Chungdam esittelee kiinalaisille tarkoitetulla sivustolla tuttua eurooppalaisen näköistä naista, joka näkyy hyvin monilla sivustoilla. Kyse on varmaan ilmaisesta tai maksusta saatavasta kuvasta, jota jostain syystä tykätään käyttää. Käyttämällä Googlen kuvahakua saisi varmaan selville kuvassa olevan mallin nimen.

Chungdam


Monet näistä yrityksistä nähtävästi markkinoi itseään kutsumalla julkkiksia käymään vaikka tiettävästi hyvin moni korealaisista julkkiksista käy niissä muutenkin asiakkaana voidaan alla olevan linkin kautta katsoa Stellar nimisen tyttöryhmän käyvän Cinderella klinikalla. Toisesta linkistä voi ihmetellä millaisia vaikutuksia on aasialaisen naisen ulkonäköön suuremmilla rinnoilla, kun ne alkuaan olivat kuin tytöllä. Cinderella sivustolta löytyi Google kääntäjän mukaan kuva saksalaisesta naisesta, jonka vieressä on näitä myös Korean katukuvassa näkyviä mainoksia ulkonäön muuttumisesta.

Cinderella - Suuret rinnat - Kuva


Yllä näyttäisi myös olevan kuvassa eurooppalainen nainen, joka näkyi paljonkin nenäleikkauksiin keskittyvän Dr.Jung’in sivustolla. Myös CoCo Line on keskittynyt nenäleikkauksiin ja näillä kummallakin sivustolla voi ihmetellä aasialaisten nenien erilaista ulkonäköä ennen ja jälkeen kuvissa.

Aasialaisilla nenä on tyypillisesti vähän leveämpi ja matalampi verrattuna eurooppalaisiin, mutta voi havaita osalla aasialaisista esiintyvän nenässä huomattavaa korkeutta, jota pienennetään tekemällä nenästä suorempi, mutta osa tällaisen nenän omaavista on todennäköisesti miehiä, koska miehillä on keskimäärin suurempi nenä kuin naisilla.

Dr.Jung - CoCo Line


Dr.Park:in sivuilta löytyy enemmän yllä olevia kuvia, joissa näkyy ensiksi eurooppalainen nainen ja näitä ennen ja jälkeen kuvia. Vaikka sitä yleensä sanotaan kuinka aasialaiset haluavat omata enemmän länsimaalaisille tyypilliset suuret silmät on kuitenkin myös muita syitä, kuten esim. väsyneiltä tai vihaisilta näyttävät silmät, jotka eivät näytä kauniilta.

Dr.Park


Delightful Aesthetics:in sivut näyttävät olevan hienosti toteutetut, ettei ihme jos innostavat monia kauneusleikkauksiin, kuten myös hyvin monet näistä muista sivustoista. Laitoin tuohon ylös videon, jossa esitellään leuan pienennysleikkauksia. Onhan kauneustutkimusten perusteella pieni leuka tärkeä osa naisen kauneutta, mutta ei sitä leukaa tarvitse liian pieneksi tehdä, kuten moni aasialainen tuntuu haluavan tehdä.

Delightful Aesthetics


Google kääntäjä ei aina sivustoilla toimi, mutta siitä huolimatta katsoin Dream:in englanninkielisiä sivustoja, joista löytyy tietoa esim. tyypillisistä silmistä ja nenistä aasialaisilla. Löytyi myös suurempi kuva aiemmin näkyneestä naisesta.
In most cases with Asians, nasal dorsum is low and tip is bulbous and undefined in structure. In these low noses, nasal dorsum is elevated through an insertion of implant, tip of the nose is raised through the manipulation of cartilages at the tip as well as using septal and ear cartilages.
[...]
It looks most pretty and balanced when eye to eye distance is same as the length of eyes. If you are not happy with the wide gap between the two eyes, it is usually because of Mongolian folds in Asians.
This is formed when skin in inner most part of eyelids is folded over inner corner angle. When this is excessively developed, it can make the gap between the eyes too wide and look unbalanced.
Dream

Alla oleva video ei varsinaisesti liity Etelä-Koreaan vaan Kiinaan, mutta toisaalta hyvin monet kiinalaiset käyvät Etelä-Koreassa kauneusleikkauksissa, koska pitävät esim. korealaisia parempina kirurgeina vaikka se tuleekin kalliimmaksi ja myös monilla näistä korealaisista sivustoista on kiinankieliset sivut. Lisäksi kiinalaisilla näyttää olevan muutenkin samanlainen kauneusihanne kuin korealaisilla.

Videossa on mielenkiintoinen kohta ajasta 4:10 lähtien, jossa neljä nuorta nättiä kiinalaista naista ihmettelee aasialaisen mallin länsimaalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä, jonka sanotaan olevan kolmiulotteinen. Eipä nähdäkseni neljän kiinalaisen naisen ulkonäössä mitään vikaa ole vaikka ymmärrän monen aasialaisen naisen halua omata näyttävämmät kasvonpiirteet, mutta toisaalta parisuhdetilastot myös osoittavat, että eurooppalaiset miehet tykkäävät paljonkin aasialaisen naisen ulkonäöstä, koska se näyttää omalla tavalla feminiiniseltä tai söpöltä.


Lähde