18. tammikuuta 2015

Kauneusleikkauksia tekevän eteläkorealaisen Grand:in sivuston tutkiminen


Lähde

Aiemmin katselin yleisesti eteläkorealaisten kauneusleikkauksia tekevien yritysten sivustoja vaikka en jaksanut kaikkia katsoa. Kuitenkin ajattelin, että voisi keskittyä ainoastaan yhden sivuston tarkasteluun ja tutkia varsinkin englanninkielistä sivustoa, koska se on kuitenkin paljon helpompaa.

Eteläkorealaisten kauneusleikkaussivustojen tarkastelu

Näillä korealaisilla kauneusleikkaussivustoilla kerrotaan usein hyvin suoraan, jota ei välttämättä moni länsimaalainen uskaltaisi sanoa, että miksi tietynlainen ulkonäkö on rumaa, että olen muistaakseni nähnyt kuinka ennen kuvassa olleen henkilön kasvoja on sanottu alkukantaisiksi. Tarkoitus olisi käydä läpi erilaisia kauneusleikkauksia koskien esim. nenää, silmiä ja kaikkea muuta, että miksi niitä tehdään.

Valitsin Grand:in, koska sen kerrottiin alla olevassa blogissa olevan suurin ja näin myös kerrotaan Grand:in sivuilla. Olen kuitenkin ollut siinä käsityksessä, että BK hospital tai ID hospital olisivat suurimpia, mutta kaipa siihen on tullut muutos. Alla olevan blogin nainen kertoo myös kuinka hänellä on tarkoituksena pienentää poskiluita, jotta näyttäisi feminiinisemmältä ja nuoremmalta.
I am planning to get a zygoma reduction and also a v line surgery. Zygoma reduction is a procedure to reduce the appearance of prominent cheekbone which is a common problem in Asian. Prominent cheekbone makes someone appear older and in a female its makes them too manly.
Cosmetic Surgery in Seoul- Hundreds of Clinics

Grand:in sivuilla päädyin ensiksi katselemaan ennen ja jälkeen kuvia, joiden joukosta löytyi pari eurooppalaisen näköistä naista, joka on harvinaista, koska vaikka monilla sivuilla näkee eurooppalaisia naisia kuvissa jonkinlaisena esikuvana, niin näissä ennen ja jälkeen kuvissa näkee yleensä aasialaisia.

Voisi hyvin epäillä, että alla oleva nainen on saanut alennusta, koska nämä sivustot myös tarvitsevat näytille kuvia myös muista kuin aasialaisista, jotta saavat enemmän länsimaalaisia asiakkaita, joten jos kehtaa laittaa kasvonsa sivulle voi säästää rahaa, mutta toisaalta tuleehan tässä aina näitä matkakustannuksia.

Naiselle on tehty nenäleikkaus ja nähtävästi tyypilliseen tapaan nenän korkeutta tai leveyttä on vähennetty, mutta kuva vertailu on tosi huono verrattuna siihen, että on sivustoja, joissa voi katsoa monesta suunnasta kasvoja. Näihin vertailukuviin tahtoo myös liittyä kuvankäsittelyä ja meikkaamista, jolla halutaan korostaa jälkeen kuvan kauneutta.

Tässä tapauksessa pistää silmään naisen ihonväri, joka on tietysti voinut kuukausien aikana vaalentua tai nainen on saanut aasialaisilta vaikutteita kuinka vaaleampi ihonväri nähdään kauniimpana, jota on sitten erilaisilla hoitotoimenpiteillä vaalennettu. Voihan kyse olla myös erilaisesta valaistuksesta, mutta vertailun kannalta olisi hyvä ottaa kuvat mahdollisimman samalla tavalla, eikä tällä tavalla, että kasvoista ei näe kunnolla muutoksia.

Olen tämän eurooppalaisten halun ruskettaa ihonväriä aina välillä maininnut koskien varsinkin länsimaiden vaikutusta, koska jos länsimaat ovat jonkinlainen esikuva, niin eikö aasialaisten naisten tulisi nähdä alla olevalla tavalla vähän tummempi ihonväri kauniina, mutta eivät näe, joten aasialaisten halussa muokata ulkonäköään ei ole ainoastaan kyse länsimaiden vaikutuksesta.


Lähde

Jos monet tummemman ihonvärin omaavat naiset vaarantavat terveytensä ihonväriä vaalentamalla, niin samaan aikaan varsinkin eurooppalaiset naiset hölmöilevät solariumissa.
One in ten respondents was a sunbed user and three out of four declared having used tanning facilities for over one year. In multivariate analysis, factors significantly associated with the sunbed-user group were female gender (OR = 3.897 [2.573–5.903], P < 0.001), a higher socio-professional category (OR = 2.227 [1.542–3.217]; P < 0.001), fair hair (OR = 1.583 [1.025–2.447], P = 0.039), fair skin (OR = 1.879 [1.086–3.253]; P = 0.024), freckles (OR = 1.570 [1.071–2.302]; P = 0.021) and a history of smoking (OR = 2.383 [1.633–3.476]; P < 0.001). In a second multivariate model, the fact of having a large number of melanoma risk factors was strongly associated with sunbed use (P = 0.001). Sunbed users were more likely to be informed of the role of sun exposure in reducing the skin's regenerative capacity (OR = 2.181 [1.319–3.607]; P = 0.002) but were nevertheless more likely to consider that a tan makes a person look more attractive (OR = 2.309 [1.312–4.064]; P = 0.004) and protects the skin (OR = 2.490 [1.532–4.046]; P < 0.001); they were also more frequently exposed to natural sunlight (OR = 2.214 [1.196–4.102]; P = 0.011).
Lähde - Lisätietoa

Joskus sitä näkee väitteitä kuinka eurooppalaiset tai valkoiset naiset haluaisivat olla mustia naisia, josta esim. pidetään ihonvärin ruskettamista, mutta tämä ei pidä paikkaansa, koska eivät eurooppalaiset naiset ulkonäköään valtavasti muuta, joka todetaan myös alla olevassa lainauksessa.
One common counterargument to the assertion that international beauty standards privilege lighter skin is the idea of tanning. Those who subscribe to this argument assert that there is no global bias towards whiteness. Rather, humans simply admire what they lack. After all, white women tan to darken their skin, just as women of color around the world lighten theirs. However, it is important to note that when white women achieve a real or artificial tan, they are not trying to change the way they are perceived racially. 
Hunter notes that the goal of tanning is “not to look half black or half Mexican. It is to look white with a tan.” Conversely, “Many women of color are trying to alter the way they’re perceived racially, such that people think, ‘maybe she’s half-white.’” White women can tan and still maintain the privileges attached to appearing white, while women of color often alter their bodies with the goal of buying themselves some of those same privileges.
Lähde
We know that Northern European slaves were admired for their looks in Rome‭; ‬their downtrodden status did not matter. 
Notwithstanding a culture promoting tanning,‭ ‬whites most in need of a tan‭ (‬Northern Europeans‭) ‬show, on average, no preference for skin darkening due to melanin‭ (‬the brown variety of which is largely responsible for ethnic differences‭)‬.
Lähde
It would be difficult to find white individuals shifting their nose toward non-European norms, just as few East Asians would attempt to make their noses look more Asian. If one were to limit oneself to European populations, those attempting to change ethnic characteristics of their nose would be shifting toward Northern European norms, the most European-looking faces. Therefore, whites seeking nose jobs seek beautification, and if they seek an alteration of ethnic characteristics, they will usually seek a shift toward Nordic norms.
Whereas East Asians also seek nose jobs for beautification, there are very few cases among them trying to look more Asian; the typical attempt at altering ethnic features is to look less Asian. A similar statement applies to African populations (Fig. 3; see also celebrity nose jobs such as Tyra Banks’ and Beyonce Knowles’). Those familiar with Latino and South Asian cultures will realize that the same applies to these populations, too.
Lähde

Palataan takaisin aiheeseen ja poimin vielä toisen ennen ja jälkeen kuvan, jossa voi havaita naisen ulkonäölle tapahtuneen suuria muutoksia vaikka taaskaan kuvat eivät ole vertailun kannalta hyviä. Sitä näkee usein aasialaisten kommenteissa kuinka haluaisivat omata enemmän eurasialaisen ulkonäön tai jonkun kauneusleikkauksessa käyneen ulkonäköä kommentoidaan sekarotuiseksi ja kauniiksi.


Lähde

Eusialaisiin liittyen on Google kääntäjän mukaan alla eurasialaisia julkkiksia, joista varsinkin usein mainitaan Yang Ying (Angelababy). Vaikka nainen on kaunis, niin on myös tuotu esille kuinka naisen hampaat ovat olleet ruman näköisiä, joten ne on oikomishoidoilla tai jollain muulla tavalla laitettu kauniiksi. Kauneus on tietenkin monien tekijöiden yhteissumma, että vaikka sitä omaisi kauniit kasvot, niin jos hampaat ovat vinot tai jollain muulla tavalla rumat, niin se vähentää kauneutta.

Näiden kauniiden sekarotuisten osalta näyttää siltä, ettei kaikkia oikein pysty erottamaan aasialaisista, mutta osa syy on nämä kauneusleikkaukset, jos niiden takia moni aito aasialainen alkaa näyttämään eurasialaiselta. Onhan sitä tutkimuksissa usein ollut juttua kuinka sekoitukset useimmin näyttävät afrikkalaisilta tai aasialaisilta kuin eurooppalaisilta, jonka takia, kun joku esittää kysymyksen, miksei sekarotuinen voi olla valkoinen tai eurooppalainen, niin vastaus löytyy kasvoista.

Vaikka alla olevat naiset ovat kauniita, niin täytyy huomata naisten olevan julkkiksia, joten ei kannata tehdä yleistäviä päätelmiä sekoitusten ulkonäöstä, koska on myös rumempia. Tähän liittyen tulee mieleen tuolta MyFreeCams sivustolta australialainen nainen, joka oli merkannut itsensä etnisesti kaukasialaiseksi.

Nainen oli mielestäni ulkonäöltään oikein kaunis, mutta naisella oli huomattavan ruma ja omituinen nenä, josta nainen sai valitettavasti kielteistä kommenttia. Joku epäili naista filippiiniläisen ja eurooppalaisen sekoitukseksi, joka voi olla hyvin mahdollista, koska filippiiniläisillä esiintyy lättänämpää nenätyyppiä ja osa näistä sekoituksista voi omata pitkälti eurooppalaisen ulkonäön, koska monet filippiiniläiset eivät ole voimakkaasti aasialaisen näköisiä.


Lähde

Hiukset ja varsinkin pitkät hiukset ovat tänä päivänä erittäin tärkeä osa naisen nuorekasta ulkonäköä, mutta naisillakin nähtävästi esiintyy miehekästä hiusrajaa, kun naisella hiusrajan tulisi olla m-kirjaimen sijasta soikion muotoinen. Hiustensiirrolla saadaan myös vähennettyä korkeaotsaisuutta ja tässä tullaan tähän kasvojen kolmeen osaan jakamiseen kuinka ne olisi hyvä olla yhtä suuret lähtien leuanpäästä nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan, joten hiustensiirrolla voidaan myös säätää kasvojen mittasuhteita vaikka onhan sitä muistaakseni tuotu esille kuinka vähän korkeampi otsa ei olisi huono asia vaan se tekee naiselle vauvamaista ulkonäköä.

Vaikka en tässä tutki miesten komeutta, niin sen vähän perusteella, mitä olen tutkimuksia lukenut ovat myös miehelle hiukset nuorekkaan ulkonäön kannalta hyvin tärkeitä, joten osaltaan perintötekijöistä aiheutuvan kaljuuntumisen voi nyt hoitaa hiustensiirroilla, kun muuten miehet ovat joutuneet ajamaan päänsä kaljuksi, koska nainen ei samassa määrin näe kaljua päätä rumana. Tässä tullaan myös sekarotuisiin parisuhteisiin ja mustiin miehiin, että heilläkin on tapana ajaa hiuksensa pois, jotta kähärä afro ei näkyisi, mutta tätä eivät tietenkään mustat naiset voi tehdä, jonka takia heillä on paljon ongelmia hitaasti kasvavien ja katkeilevien kähärien hiusten kanssa.


Lähde

Yksi merkittävä tekijä kauneudessa on kasvojen symmetria, joka taas kertoo todennäköisemmin siitä, että henkilö on terve ja hänen geenit ovat myös hyviä. Alla voidaan havaita jälkeen kuvassa kuinka naisella on ollut leuka vinossa. Symmetriassa lähdetään siitä, että kummatkin kasvon puoliskot tulisi olla samanlaisia vaikka tutkimusten perusteella ihmiset tai aivot eivät ole täysin tarkkoja symmetriassa, mutta on myös selvää, ettei kasvoissa saa olla huomattavaa epäsymmetriaa, että nenä on vinossa tai silmät kierossa, koska sitä ihmiset eivät näe kauniina vaikka varmasti löytyy yksilöitä tai suvaitsevaisia, joista osa mahdollisesti valehtelee sanomalla vinoa nenää kauniiksi.


Lähde

Alla voidaan havaita naisella olleen ongelmana pitkät kasvot, joista varsinkin leuan pituus on naisen kannalta ongelmallinen. Vaikkei ennen kuvassa nainen näytä mieheltä on kuitenkin naisen kannalta parempi, ettei tällaista miehille tyypillistä leuan venymistä ole kasvoissa, jonka seurauksena jälkeen kuvassa oleva nainen on nyt kauniimpi.

Alla on myös kuva kasvon osioinnista kuinka nenästä alaspäin oleva osa olisi lyhyempi. Tällä tietenkin voidaan lisätä naisen feminiinistä ulkonäköä, mutta kyllä tuokin osa saa olla naisella samanmittainen kuin muut osat, mutta nykyään ihmiset tykkäävät myös aika feminiinisestä ulkonäöstä naisella, joten osa kauneuskirurgeista ehdottaa tällaista ulkonäköä varsinkin naiselle, koska miehillä saa olla suurempi leuka.


Lähde

Alla olevassa kuvassa on kyse hampaiden eteenpäin työntymisestä, mutta se liittyy muutenkin prognatismiin. Varsinkin mustilla afrikkalaisilla tahtoo esiintyä enemmän suurempaa leuan tai hampaiden eteenpäin työntymistä, joka ei ole länsimaisen ja nähtävästi myös aasialaisen kauneusihanteen mukaista.

Vaikutelman suun eteenpäin työntymisestä voi myös aiheuttaa alikehittynyt leuka, jota voidaan korjata laittamalla implantti leuanpäähän. Lisäksi tekemällä nenästä korkeampi saadaan kasvoista myös aikaan suorempi sivusta katsottuna, josta tutkimusten mukaan ihmiset yleisesti tykkäävät. Vaikkei Grand kerro kaikkia syitä, miksi näitä muutoksia tehdään on kuitenkin liian matala nenä ja eteenpäin työntyvä suun alue  karusti sanottuna alkukantainen tai apinamainen.


Lähde

Alla voidaan havaita kerrottavan kuinka nenäleikkauksella on tarkoituksena saada aikaan kauniimpi ulkonäkö korottamalla matalan nenän siltaa, joka on tuo pitkä viiva ja myös kapeammalla nenällä saadaan kasvoihin aikaan kolmiulotteisuutta. Tällaiset nenäleikkaukset vaikuttavat hyvin eurokeskisiltä, että aasialaisten nenistä tehdään enemmän eurooppalaisille tyypillisempi vaikkei nenästä tietenkään saisi tehdä liian suurta, joka tahtoo olla ongelmana monille eurooppalaisille.

Tässä voidaan myös havaita, että varsinkin monille mustille naisille tällaisen nenän näkeminen kauniina on ongelmallinen, koska heillä tahtoo esiintyä enemmän leveyttä, mataluutta ja suuria sieraimia nenässään, joka ei ole samalla tavalla ongelmallinen mustalle miehelle, koska nainen näkee suuremman nenän maskuliinisena, josta sitten voi kärsiä mulattitytär.


Lähde

Yleensäkin nenäleikkauksissa pyritään nenän leveyttä vähentämään, koska leveä nenä näyttää helposti maskuliiniselta, mutta tärkeintä olisi myös, että nenä sijaitsee silmien välisellä alueella ja se ei suuren koon takia vie silmiltä huomiota, koska nenä on kuitenkin kasvon keskipiste, jonka kautta katse suuntautuu silmiin.

Ihmisillä on monenlaisia neniä, että nenän sillassa on kyömyä tai kaikenlaista muuta muotoa, joka yleensä naisen ollessa kyseessä suoristetaan tai tehdään vieläkin feminiinisemmäksi eli vähän koveraksi. Lisäksi nenäpäässä voi olla esim. suurta pyöreyttä tai kokoa, jota pyritään pienentämään.


Lähde

Grand tekee kaikenlaisia kauneusleikkauksia, joissa voidaan monella tavalla vaikuttaa esim. silmien ulkonäköön, mutta alla olevassa silmäluomileikkauksessa muokataan varsinkin itäaasialaisille tyypillistä mataluutta luomessa korottamalla sitä, jolloin saadaan silmistä suuremman näköiset, joka on kauneustutkimusten perusteella tärkeä osa naisen kauneutta vaikkei aasialaisille mitään valtavia silmiä tarvitse tehdä. Onhan näille leikkauksille muitakin syitä, kuten väsyneiltä, iäkkäiltä tai vihaisilta näyttävät silmät.


Lähde

Alla on nähtävästi uusi pysyvämpi tapa saada naisen rintoihin kokoa käyttämällä kantasoluja ja rasvasoluja. Tutkimuksissa on ylesesti tuotu esille miesten keskimääriin tykkäävän enemmän suuremmista rinnoista naisilla ja rintojen olisi hyvä olla täyteläiset ja korkeat, eikä enemmän vanhemmille naisille tyypilliset lättänämmät. Nuorille tyypillinen ulkonäkö on merkittävä tekijä kauneudessa, johon liittyen alla olevalla naisella voidaan havaita olevan rypytön tasaisen vaalea ihonväri, joka tahtoo ikääntyessä muuttua tummemmaksi ja ryppyiseksi, jota voidaan myös kauneushoidoilla korjata.


Lähde

Alla on nähtävästi saatu rasvanpoistolla naisella aikaan barbiemainen vartalo vaikkei naisten tarvitse täysin barbielta näyttää, mutta toisaalta tänä päivänä ihmiset näyttävät yleisemmin tykkäävän aika laihasta vartalosta naisella ja varsinkin voisi ajatella eliittiin kuuluvien miesten silmää enemmän miellyttävän alla olevan naisen vartalo kuin kurvikkaampi vartalo. Barbiemaisuuteen liittyen on myös vähän pidemmät jalat verrattuna ylävartaloon hyvä asia, koska se antaa esim. aikuismaisen vaikutelman, jota tietysti naiset korostavat käyttämällä korkokenkiä.

Naisella yksi tärkein kohta vartalossa on lantio, joka tulisi olla leveämpi verrattuna vyötäröön. Tutkimuksissa on tuotu esille ihmisten yleisemmin tykkäävän vyötärön ja lantion suhteesta, joka on 0,7. Tällainen luku saadaan aikaan jakamalla vyötärön ympärysmitta lantion ympärysmitalla. Terveyden kannalta myös naisella tulisi luku olla alle 0,8, kun taas miehille on normaalimpi 0,95, koska miehet eivät muutenkaan omaa yhtä leveää lantiota.


Lähde

Siirryin tutkimaan Grand:in blogia, josta löytyy paljonkin mielenkiintoista tietoa ulkomaalaisista asiakkaista, joista moni olisi Kiinasta ja Japanista, mutta myös moni Pohjois-Amerikassa asuva aasialainen käyttää korealaisten palveluita. Tämän olen kylläkin laittanut keskustelupalstoilta merkille kuinka varsinkin moni länsimaissa asuva haluaa mennä kauneusleikkaukseen Etelä-Koreaan, joka on tietysti järkevää, jos kerta aasialaiset ovat lopulta parempia muokkaamaan aasialaisen ulkonäköä verrattuna länsimaalaisiin kirurgeihin, joilla ei ole samalla tavalla kokemusta aasialaisten ulkonäön kaunistamisesta.

Väkilukuun suhteutettuna Etelä-Koreassa tehdään kaikkein eniten kauneusleikkauksia, kun taas tähän voisi lisätä, että Brasiliassa tehdään määrällisesti eniten kauneusleikkauksia. Eurooppalaisten kerrotaan yleensä kauneusleikkauksilla haluavan poistaa rasvaa kehostaan, muokata rintojen ulkonäköä ja nuorentaa ikääntyviä kasvoja. Aasialaiset taas haluavat tehdä enemmän nenä, leuka ja silmä kauneusleikkauksia, johon syynä todetaan olevan aasialaisilla yleisemmin esiintyvän lättänämmän ja leveän kasvon.
The Korean Wave refers to the current international trend of Korean culture like K-POP or TV shows, and this popularity is continuing on to medical tourism. The number of foreign patients who visited Korea for medical tourism has been on the rise in recent years. According to the ministry of Health and Welfare, the estimated number of foreign patients who came to Korea last year was about 122,300 individuals, a growth of 49.5% compared to the year before.  
In 2011, approximately 15,000 foreign patients came to Korea for dermatology and plastic surgery. This is a growth rate of 36% over 2010, about 4,000 more patients.  
Korea's plastic surgery is not only popular among countries in Asia such as China or Japan, but is increasingly so among Asians in North America as well. International press has been spotlighting the aesthetic of Korea's plastic surgery, focusing on current trends and the latest surgical techniques that are mostly being used in Korea. 
This surge in foreign patients is not completely attributed to the Korean Wave, but is also due to the high level of Korea’s surgical skills, leading to desirable and impressive results. 
According to experts, the reason behind Korea's surgeons' delicate, meticulous technique is because of the high demand for plastic surgery, leading to an enhancement in the quality of overall medical services. For instance, according to 2011 data reported by the International Society of Aesthetic Plastic Surgery, Korea tops the list of the world's highest rate of cosmetic plastic surgery in terms of percentage of population. It was reported that for every 1000 Koreans, 16 had undergone plastic surgery of some variation. 
Depending on race and nationality, different types of surgery are preferred. Body contouring surgeries such as breast augmentation, liposuction and anti-aging related surgeries are most popular procedures for Caucasian patients. On the other hand, many Asian patients are interested in facial contouring surgeries such as 3D malar rotation, V-line angular jaw reduction, or simple eye and nose surgeries. This is attributed to the flatter and wider facial structures of Asians compared to that of Caucasians.
Lähde - Who is the number 1 beauty queen among Korean Girl Groups

Päädyin tässä kiinalaisen kosmetiikkaa myyvän verkkokaupan Sasan sivuille, joten ajattelin vielä lopuksi poimia sieltä muutaman kuvan. Laitoin vielä alimmaiseksi yhden kuvan kiinalaisesta Taobao verkkokaupasta, josta löytyy paljonkin nättejä kuvia aasialaisista naisista.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde

Alla on aika hauskalta ja omituiselta vaikuttava mainos korealaisten mielestä kauniista leuan muodosta, jota kutsutaan yleensä V-linja:ksi. Tietenkään leuka ei saa olla kirjaimellisesti tuon muotoinen. Netissä on kuitenkin omituisia kuvia, joissa leuasta on tehty hyvin terävän näköinen, mutta sellaisesta eivät ole aasialaiset kommenttien perusteella tykänneet, joten tämä kertoo hyvin siitä, että kauneusleikkauksilla ei voi ihan millaista tahansa ulkonäköä tehdä, koska se voi näyttää rumalta.

Tällainen kauneusihanne, jossa halutaan naisten omaavan hyvin siro leuka on kauneustutkimusten mukainen, mutta toisaalta eivät miehet kuitenkaan ole parinvalinnassa valtavan änkyröitä ja onhan myös miehiä, jotka voivat tykätä naisessa huomattavan maskuliinisesta ulkonäöstä, joka voi olla parisuhteesta syntyvien poikien kannalta hyvä asia vaikka tyttäret todennäköisesti kärsivät, jos myös mies on huomattavan maskuliininen.

Tähän aasialaisten kauneusihanteeseen liittyy myös sellainen ongelma, että itäaasialaiset omaavat keskimäärin leveämmän ja lättänämmän ulkonäön, jota on perinteisesti kutsuttu mongolidiseksi. Kuitenkaan kaikilla aasialaisilla ei ole sanotaanko pyöreän muotoista päätä vaan on myös soikion muotoisen omaavia, joilla täten on tämän päivän kauneusihanteen perusteella helppoa olla kaunis. Vaikka pään muodossa esiintyy vaihtelua ovat kuitenkin aasialaiset yleisesti lättänämmät kasvot omaavia, joka on naisen kannalta hyvä asia, koska ei näytä miehen silmissä sanotaanko esim. voimakkaalta.

Tämä aasialaisten sirous ja kasvojen ulkonäkö on kuitenkin todennäköisesti merkittävä syy siihen, miksi vastaavasti eurooppalaiset naiset tykkäävät enemmän mustista miehistä, joilla monilla esiintyy hyvin maskuliinista, voimakasta ja rotevaa ulkonäköä, joka vastaavasti on todennäköisemmin kielteinen tekijä mulattityttärien kannalta, kun taas eurooppalaisten miesten voi päätellä saavan usein oikein nättejä eurasialaisia tyttäriä.


Lähde