8. tammikuuta 2015

Näyttelijättäret Vivien Leigh ja Hedy LamarrPäädyin yllä olevaa videota katsomaan, kun etsin tietoa Barbara La Marr:sta, joka mainittiin Stylist sivuston vuoden 1920 tyyli-ikonit listauksessa. Videossa ei ole Barbaraa vaan enemmän 40-luvulla suosittua näyttelijätärtä Vivien Leigh ja Hedy Lamarr, jotka ovat ulkonäöltään kuin kaksosia tai siskoja. Naiset ovat kyllä kauniita, että voi suurin piirtein sanoa monen naisen haluavan tuollaista ulkonäköä myös Aasiassa.


Lähde

20-luvulla naiset järkyttivät monia, kuten vanhempiaan, kun päättivät uuden muodin takia leikata tukkansa lyhyeksi ja näin tietysti nuoriso on aina tehnyt enemmän ja vähemmän. Näin teki myös Mary Pickford, jonka sanottiin aikanaan muuttuneen aikuisemman näköiseksi lyhyemmän hiuksen takia. Pickford perusti yhdessä Chaplin:in ja muutaman muun näyttelijän kanssa United Artists elokuvayhtiön.

The original Pollyanna who possessed as much star power as contemporary Charlie Chaplin. 
When Mary Pickford cut her long hair into a bob into 1928, it was front page news on The New York Times. However, her adoring public didn't respond well to the child star's mature new look.
Lähde

Alla kaksi kaunista naista esittelee enemmän 1800-luvulle tyypillistä muotia, joka poikkeisi 20-luvun muodista esim. sillä tavalla, että naisilla oli tietenkin pidemmät hiukset ja kurvikkuutta korsetin takia. Tuolloin kuitenkin suhtauduttiin kielteisemmin meikkaamiseen ja hameet peittivät jalat, kun taas 20-luvulla naiset alkoivat enemmän meikkaamaan ja näyttämään enemmän sääriään.


Lisätietoa

Alla on taas TC Candler:in vuoden 2014:sta kauneimmaksi kasvoksi valitsema korealainen Nana meikkaamassa ja kuten näitä kaikkia kauniita naisia, niin heidän ulkonäköä kannattaa verrata, että millä tavalla laulaja Nana poikkeaa vaikka Vivien Leigh näyttelijättärestä tai taustakuvassa olevasta Venuksesta.

Nanaa, kun katsoo syntyy epäilys kauneusleikkauksista nenän ja silmien osalta, mutta se ei olisi yllättävää, koska tutkimuksissa on yleensä tuotu esille korealaisten julkkisten suurelta osin muokanneen ulkonäköään kauneusleikkauksilla. Sama tai lähes sama tilanne on myös länsimaissa, että kyllä moni eurooppalainenkin nainen käy varsinkin nenän korkeutta vähentämässä.

Nana voi olla kaunis, mutta ainoastaan tällaisen ulkonäön näkeminen kauniina on ongelmallinen aasialaisille, koska heille on enemmän tyypillistä lättänämmät ja leveämmät kasvot, mutta tunnetusti myös pienet silmät, jonka takia alla oleva ulkonäkö on enemmän eurooppalaisille tyypillinen vaikka Nana:lla on myös kasvoissa mukavasti enemmän aasialaisille tyypillistä siroutta.


Lähde

Alla olevassa elokuvassa voidaan nähdä varsinkin 30-luvulla suositut näyttelijät Bette Davis ja Joan Crawford. Elokuvassa kummatkin iäkkäistä naisista ovat olleet nuoruudessa kuuluisia toisen ollen lapsena ja toisen aikuisena Hollywood elokuvissa, jotka sitten ovat aiheuttaneet kateutta sisarten välillä. Laitoin tämän elokuvan, koska siinä tuodaan myös esille kuinka kuluisuus ajan kuluessa katoaa ja jos ajatellaan kauneutta ja näitä omituisia maailman kaunein nainen listauksia, niin eihän niissä näitä naisia näy.


Lähde - MOST beautiful HOLLYwood actresses (1920-1950)

Vielä hiuksiin liittyen, että vaikka 20-luvulla oli naisilla muodissa hyvin lyhyet hiukset ovat ne kuitenkin sen jälkeen pidentyneet ja nähtävästi tänä päivänä tykätään pitkistä hiuksista naisilla.


Lähde - Lisätietoa

Nykyisten tutkimusten ja historian perusteella miehet näyttävät tykkäävän naisilla enemmän kurvikkaammasta ulkonäöstä vaikka varsinkin 20-luvulla ja tänään muotialalla tuodaan naisille esille enemmän hyvin laihaa ulkonäköä. Alla voidaan nähdä näyttelijä Sophia Loren:in katselemassa toisen näyttelijän Jayne Mansfield:in rintoja, että jos 20-luvulla monet naiset halusivat omata pienemmät rinnat on ainakin tällä naisella enemmän sellaista ulkonäköä, josta hyvin monet miehet tykkäävät.


Lähde - Lisätietoa

Jos 50-luvulla Jayne tunnettiin enemmän suurista rinnoistaan ja köyhän miehen Marilyn Monroena oli vastaavasti alla kuvassa näkyvä Vikki Dougan tunnettu takapuolestaan ja kurveista, joista tietenkin miehet yleisemmin tykkäävät. Vikki on tiettävästi ollut esikuvana Jessica Rabbit hahmolle.


Lähde - Lisätietoa

Alla olevassa videossa esitellään kauneimpia vanhojen elokuvien naisnäyttelijöitä videon tekijän mielestä. Tässä alla olevassa videossa Hedy Lamarr on ykkösenä ja Vivien Leigh sijalla kuusi.


Lisätietoa

Yllä olevassa videossa esitellään kuvia, mutta kuvissa nainen ei välttämättä aina ole kauneimmillaan vaan kannattaa youtube:sta tarkistaa, että perustuiko esim. Marilyn Monroe:n suosio kauneuden lisäksi luonteeseen tai miten hän noissa elokuvissa käyttäytyi, jota voi ihmetellä alla olevasta videosta.


Lisätietoa

Alla olevassa kuvassa näkyvä Hedy Lamarr ei ollut ainoastaan kaunis näyttelijä vaan myös keksijä. Alimmaisessa kuvassa voidaan taas nähdä kasvojen osiointia kuinka esim. nenä sijaitsee silmien välisellä alueella ja on leveydeltään yhtä pitkä kuin silmät. Lisäksi nenässä voidaan havaita korkeutta, joka on enemmän eurooppalaisille tyypillistä.Lähde - Lähde