10. tammikuuta 2015

Pin-up-taiteen naiset ja naistaiteilijat - osa 2

Innostuin tässä vielä jatkamaan tutkimuksia vaikka piti lopettaa, mutta alla on näytille Greg Hildebrandt:in ja Olivia De Berardinis:in taidetta, josta oli myös juttua tutkimuksessa.Lähde - Lisää kuvia

Taiteilija Earl Moran:iin liittyen löytyi mielenkiintoista tietoa kuinka mallina monille hänen teoksilleen oli Norma Jean, joka tunnetaan paremmin nimellä Marilyn Monroe.


Lähde

Yllä oleva taideteos suurempana.

Lähde

Earl Moran:lla on nähtävästi paljonkin taideteoksia, joissa naiset ovat alastomina ja osassa niistä on mallina ollut Marilyn.


Lähde - Lisätietoa

Varsinkin toisen maailmansodan aikana nämä kuvissa nähtävät naiset olivat suosittuja, joita sodassa miehet saivat ihailla, mutta tekevät sitä miehet muutenkin vaikkei sotaa olisi. Tätä taidetta ja niissä olevia naisia on sanottu amerikkalaisten salaiseksi aseeksi, jolla saatu esim. miehet jaksamaan sodassa, joka on kylläkin hyvin ymmärrettävää, kun näitä kuvia katselee. Alla olevan linkin kautta löytyvästä artikkelista löytyy valtavasti mielenkiintoisia kuvia kuinka sotilailla on seinät täynnä kuvia naisista.Lähde

PinUpPassion sivustolta löytyi kuva suomalaisesta Sini Tarkkisesta, jonka väitetään olevan Suomen parhaimpiin lukeutuva pin-up malli ja häntä voi tietenkin verrata näihin muihin naisiin. Se on kyllä mielenkiintoista, että osa nuorista innostuu vanhoista asioista. Näyttäähän sitä helposti varsinkin katukuvassa omituiselta, jos vaikka pukeutuu ja meikkaa 20-luvun tai 1800-luvun tyyliin. MyFreeCams sivustolla on vähän pin-up tyylisiä malleja, joista suosituin on Austin White, joka myös usein soitattaa vanhaa musiikkia.


Lähde - Lisätietoa

Tarkastellaan vielä muutamia miestaitelijoiden teoksia, koska heitä kuitenkin on suurin osa vaikka otsikon perusteella aiheena piti olla enimmäkseen naiset. Greg Hildebrandt:lla näyttää olevan selvästi omanlainen tyyli, että luultavasti taiteeseen paremmin perehtyneet tunnistavat tämän miehen tyylin muiden taiteilijoiden teoksista. Vaikka suurimmassa osassa teoksista on eurooppalainen nainen voidaan alla kuitenkin havaita aasialainen nainen, jonka vartaloa ei taida moni aasialainen nainen omata.
Lähde

Art Frahm:in taiteessa näyttäisi esiintyvän paljonkin naisia alushousut omituisesti pudonneina. Sehän taitaa olla taiteilijan kannalta hyvä asia, jos tulee tunnetuksi taiteesta, joka poikkeaa muiden tekeleistä, koska naiset ovat kuitenkin pitkälti samannäköisiä.


Lähde

Knute (K O) Munson:lla näyttäisi olevan myös mielenkiintoista taidetta, josta alla voidaan nähdä Pocahontas ja egyptiläinen nainen. Tutkimuksissa usein syytetään valkoisia enemmän eurokeskisen ulkonäön omaavien suosimisesta, mutta eipä tälle suosimiselle mitään voi, jos lopulta eurooppalaiset miehet tykkäävät enemmän eurokeskisestä tai eurooppalaisen naisen ulkonäöstä.

Tällä viittaan myös siihen, että näillä alla olevilla naisilla ei ulkonäkö poikkea näistä muista naisista. Egyptiläisen naisen osalta kannattaa laittaa merkille kuinka suu on samassa linjassa otsan kanssa eli naisella ei ole prognatismia, kuten ei ollut Nefertiti:stä tehdyssä muotokuvassa.

Epäkorrektina toteaisin myös uusille lukijoille, että suun alueen eteenpäin työntyminen, jota edelleenkin esiintyy varsinkin ei eurooppalaisilla antaa esim. alkukantaisen tai maskuliinisen vaikutelman, jonka takia varsinkaan länsimaisen kauneusihanteen mukaan naisella ei saa olla prognatismia tai muuta huomattavaa hampaiden eteenpäin työntymistä, joka voi aiheuttaa myös hevosmaisen vaikutelman vaikkei siitä samalla tavalla olisi haittaa miehelle, mutta nainen valitettavasti kärsii.Lähde - Lisätietoa

Naistaitelijoihin liittyen päädyin Fiona Stephenson:in sivuille, joka kertoo maalavansa uudelleen Gil Elvgren:in taidetta, mutta on hänellä myös omia teoksia, joista alla yksi poiminta. Hyvässä pin-up taiteessa myös tapahtuu jotain ja alla voidaan nähdä kuinka nainen kutoo omituisesti käyttämällä paitansa lankaa, että rinnat näkyvät sopivan seksikkäästi.


Lähde

Pin-up-taiteilija Sean Earley:n sivujen kautta päädyin naistaitelija Sonia Rojin sivuille, josta löytyi teos, jossa on aasialaisen naisen näköinen nainen, että kyllä näitä taitelijoita riittää varsinkin nykyaikana, kun tietokoneellakin voi helposti tehdä taidetta.


Lähde - Lähde

Erotic Fantasy Artist sivuston Top 5 listauksesta löytyi myös naistaitelija nimeltään Barbara Jensen, jonka taiteessa mennään jo enemmän erotiikan puolelle, että rinnat ja alapää ovat suuremmin esillä.


Lähde - Lähde

Pinup Cartoon Girls sivustolta löytyy lisää kuvia uudesta taiteesta, että sen kautta päädyin Deviant Art sivustolle, josta poimin alla näkyvän korealaisen taiteilijan teoksen, jossa oleva nainen ei tyypilliseen tapaan näytä erityisen aasialaiselta.


Lähde - Lähde

Alla ensimmäisenä amerikkalaisen 1947 perustetun naisten alusvaatteita myyvän Frederick's of Hollywood:in katalogista poimittua vanhaa kuvitusta, jota voi vaikka verrata Kinga Lingerie:n oikeaan naiseen.Lähde - Lähde

Henry Clive:n taidetta, jossa näyttäisi olevan enemmän aasialaiselta näyttävä nukke.


Lähde - Lähde

Haddon Sundblom tunnetaan varsinkin Coca-Cola:n joulupukista, jolta alla pari teosta.


Lähde

Peter Driben on nähtävästi tehnyt kansikuvia lehtiin.


Lähde

Earl MacPherson on oikein tehnyt kirjan, jossa opetetaan kuinka tehdä kaunis tyttö.


Lähde

Fritz Willis:in teos.


Lähde

Al Moore:n  teos.


Lähde

T.N. Thompson:in teos.


Lähde

Billy DeVorss:in teos.


Lähde

Howard Connolly:n teos.


Lähde

Vaughan Alden Bass:in teos.


Lähde

Edward Tadiello:n teos.


Lähde

Robert Skemp:in teos.


Lähde

Al Buell:in teos.


Lähde

Baron von Lind:in teos.


Lähde

Ted Withers:in teos.


Lähde

Dick Bobnick:in teos.


Lähde

Eipä tätä tutkimusta voi miesten teoksiin lopettaa vaan alta löytyy enemmän mainoksiin kuvitusta tehneen Lucia Lerner:in teos, jossa voi samalla verrata äidin, tyttären ja nuken kasvoja.

While looking at Lucia's luscious illustrations, I recalled in the late 50's, my illustration teacher Bob Foster, giving us the formula for illustrating the ideal attractive female: Oval shaped face; high prominent cheek bones; a soft but well defined chin and jaw line; an elongated graceful neck; high curved forehead; gracefully arched eyebrows; slightly tipped up nose; full well defined lips; well proportioned breasts; a small waist and long shapely legs. 
He also emphasized the importance of well drawn hands, especially female hands. He would explain that if an illustrator doesn't learn to draw hands well, or sluffs them off as unimportant, the whole illustration will suffer. He was convinced that excellent draftsmanship was a major key to becoming a successful illustrator. And he also believed if you learn to draw and paint the human form correctly, you can draw and paint anything correctly.
Lähde - Lähde - Female Illustrators

Alla Irene ja Laurette Patten:in tekemiä teoksia.


Lähde

Jennifer Janesko:n taidetta.


Lähde

Kuvassa näkyy Nathalie Rattner:in teokselle mallina ollut Playboy Playmate of the Year Claire Sinclair.


Lähde

Valokuvaaja Bunny Yeager tunnetaan varsinkin Bettie Page:sta ottamistaan kuvistaan. Nähtävästi näistä naisista moni on itsekin ollut mallina nuoruudessaan ennen kuin on alkanut taiteilijaksi tai on muutenkin kaunis, että onko tässä jonkinlainen yhteys.


Lähde

Valokuvaaja Danielle Bedics:in kuvissa näkyy paljonkin Dita Von Teese.


Lähde

Venäläisen naistaitelijan Tatiana Doroninan teokset näyttävät samanlaisilta kuin 40-luvulla tehdyt.


Lähde - Beautiful Art - Beautiful Women – Beautiful Art

Alla olevat kuvat ja linkit eivät enää varsinaisesti liity pin-up taiteeseen, mutta ensimmäisessä kuvassa voidaan nähdä venäläisen naistaitelijan Vera Donskaya-Khilko:n teos ja toisessa kuvassa kritisoidaan feministien toimesta. Alimmaisessa kuvassa on laitettu taidemaalari Ingres'n Grande Odalisque teoksessa olevan naisen päälle Gorillan tai alkukantaisen ihmisörkin pää, että on selvää, ettei nainen saa taiteessa näyttää Gorilla:lta tai saa näyttää, mutta miehet eivät siitä yleisesti tykkää vaikka feministi haluaisi olla alkukantaisen näköinen.

Feministit tai naistutkijat muutenkin tuovat usein kriittisesti esille kuinka taiteessa naisia esineellistetään tai jotain sellaista. Onhan tämä tietenkin totta, että vaikka miehet tykkäävät näitä kuvia katsella, niin eipä nämä välttämättä kaikista naisista tunnu mukavilta varsinkin, jos näistä aiheutuu ulkonäköpaineita kuinka vartalon tai kasvojen tulisi olla samanlaisia, mutta eipä tässä pidä pelästyä, koska eivät miehetkään voi lopulta olla parinvalinnassa änkyröitä osaltaan omasta ulkonäöstä johtuen, että kyllä nainenkin haluaisi Tarzanin, mutta kaikki miehet eivät sellaisia ole.


Lähde - Il nude in arte


Lähde - WikiArt