26. helmikuuta 2015

Aasialaisia tyttöryhmiä ja kaikkea muuta kauneuteen liittyvää

Taas siirtelin edellisestä kirjoituksesta sisältöä tänne, kun eivät enää varsinaisesti kuuluneet aiheeseen ja alkoi venymään pitkäksi. Kertoilen tässä taas kaikenlaista, jonka takia otsikon keksiminen tahtoo olla vaikeaa, kun en viitsi jotain tiettyä rajattua asiaa käsitellä.


Google Scholar:sta näyttää tulevan vähän väliä vastaan indonesialaisten tekemiä tutkimuksia, että Google on varmaan lisännyt uusia yliopistoja tietokantaansa, jonka takia täytyy tarkistaa löytyykö vanhoja tutkimuksia, kun tässä yleensä esittelen uusimpia tutkimuksia.

Alla olevaa tutkimusta ei pääse tarkemmin lukemaan, mutta yhteenvedon perusteella siinä tarkastellaan indonesialaista Cherrybelle tyttöryhmää ja Emeron Lovely mainosta koskien ulkonäköä.

Tästä on ollut muissakin tutkimuksissa juttua kuinka ei vaan länsimailla vaan myös esim. Etelä-Korealla on vaikutusta kauneusihanteisiin Aasian maissa ja yksi ongelma on siinä, että monissa Aasian maissa ihmiset ovat ihonväriltään tummempia.
The rise of girlband and boyband in this recent have influenced Indonesian public value, especially about how people determine the term of beauty which has been determined as clear skin, proportional body, oval face, warm attitude, and charm. This condition occurred by the influence of media which has reconstructed the term of beauty to be homogeny. This new idea has been represented by Cherrybelle girlband. The research objectives of this thesis is to investigate the construction of beauty in Emeron Lovely advertisement for Cherrybelle girlband version using Baudrillardian critical study.
Lähde

Alla voi nähdä jo valmiiksi vaalean tyttöryhmän mainostamassa ihonväriä vaalentavaa tuotetta, joka näyttäisi olevan japanilaisen ja indonesialaisen yhteisyrityksen tuote, että eivät ole länsimaalaiset tähän syyllisiä.

Taas on kummallista katsoa tällaista mainosta, koska meillä länsimaissa ei taida olla samanlaisia mainoksia ellei jotain ihon ulkonäköä nuorentavaa voidetta mainosteta, mutta en sitä varmuudella tiedä, koska en nykyisin katso paljoakaan mainoksia.

Mikä tässä mainoksessa on hölmöä, että Indonesiassa varsinkin on ihmisillä hyvä olla tummempi ihonväri voimakkaasta uv-säteilystä johtuen. Tämän varmaan tietää moni aasialaisia naisia metsästävä eurooppalainen mieskin, että iho tahtoo kärventyä ja muuttua ruman näköiseksi, jonka takia voi olla vaikeaa hurmata pientä indonesialaista naista, koska näyttää joltain örkiltä. :)Wikipediassa oikein kerrotaan Cherrybelle tyttöryhmään liittyen kuinka eteläkorealaiset tyttöryhmät olisivat sen syntymiseen vaikuttaneet, koska Indonesiassa on tykätty paljonkin K-Pop musiikista.
Cherry Belle, like many other K-Pop influenced Indonesian bands, has been criticised for copying Korean groups' acts. Raturandang disagreed with such a characterization, saying that I-Pop – his term for the genre – was an evolution of K-Pop, just like K-Pop had been an evolution of J-Pop, and that the acts were repackaged for Indonesian fans.
Lähde

Wikipedian kautta voi myös tutkia muiden maiden tyttöryhmiä, että voi havaita Aasian maissa niitä olevan paljon ja ne ovat myös suuria, kun länsimaissa tyttöryhmissä on usein ollut vain neljä jäsentä, jos en ole täysin väärässä.

Näistä tyttöryhmistä löytyy sitten varmaan jokaisella oma kaunotar vaikka toisaalta ulkonäkö tahtoo monilla olla aika samanlainen näistä kauneusleikkauksista tai kauneusihanteesta johtuen, että valitaan tietyn näköisiä naisia.

Filippiineillä on viime vuosina valittu esim. misseiksi eurasialaisia, joka aiheuttaa helposti huolta, jos enemmän eurasialaisemman ja suuremman koon omaavia naisia suositaan, koska ulkonäkö voi poiketa suuresti tavallisen filippiiniläisen naisen ja julkkiksen välillä.

Tämä asia huolestuttaa itseänikin, että Aasiassa tulisi kuitenkin muistaa esitellä myös aidompaa aasialaista ulkonäköä kauniina ja vaikka näissä missikisoissa eurasialaisten valinnassa misseiksi taitaa olla kyse halusta pärjätä hölmöissä kansainvälisissä kisoissa on kuitenkin hyvä muistuttaa naisia, että ei sitä tarvitse olla minkään missin näköinen ollakseen kaunis.

Alla voidaan kuvassa nähdä filippiiniläinen tyttöryhmä nimeltään Eurasia, jonka jäsenistä kolmella on toinen vanhemmista eurooppalainen, mutta osaatteko erottaa heidät joukosta. Sekoituksilla on tietysti monenlaista ulkonäköä vaikka usein ulkonäkö tahtoo olla enemmän kallellaan aasialaiseen ainakin eurooppalaisen silmissä.

Tämä taitaa riippua paljon vanhempien ulkonäöstä, että jos eurooppalainen mies tekee lapsen aasialaisen naisen kanssa, joka omaa enemmän eurooppalaisille tyypillistä ulkonäköä, niin tällöin voi syntyä enemmän eurooppalaiselta näyttävä lapsi, joka näyttää vaikka vähän eksoottiselta, eikä varsinaisesti aasialaiselta.

Näiden alla olevien naisten osalta voi myös tutkia sekarotuiset ovat kauniita väitettä ja verrata eurasialaisia tyttöryhmässä oleviin kahteen aasialaiseen naiseen. Julkkisten osalta tulee muistaa, että heidät on usein valittu osaltaan kauneuden takia, joten ei kannata tehdä suuria päätelmiä sekarotuisten kauneudesta mallien ja muiden julkkisten perusteella.

Lopulta on myös selvästi sillä tavalla, että ei sitä tarvitse olla sekarotuinen ollakseen kaunis ja tämän asian varmaan ymmärtävät miehet, jotka tykkäävät suuresti aidoista aasialaisista naisista tai Nataliasta.


Lähde

Alla on taas muutamia poimintoja SoYoung sivustolta, josta on helppo löytää kaikenlaista mielenkiintoista johtuen osaltaan näistä kuvista, mutta myös Google kääntäjän avulla teksteistä, joka on ominaisuutena Chrome:ssa vaikka käännökset vaikuttavat välillä omituisilta.

Alla olevan linkin kautta pääsee ihmettelemään Korean Drama Awards tilaisuuteen osallistuneiden julkkisten ulkonäköä, että kyllä naiset vaikuttavat oikein kauniilta ja käytännössä tällaista ulkonäköä usein pyritään aasialaisille kauneusleikkauksilla aikaan saamaan.

Julkkiksilla sanotaan olevan vaikutusta myös Koreassa ja länsimaissa, että millaista ulkonäköä moni haluaa vaikka siinä myös vaikuttaa usein julkkiksen rotu, että afroamerikkalainen nainen voi haluta omata vaikka näyttelijä Halle Berry:n ulkonäköä, joka on kuitenkin ongelmallista, koska nainen ei ole aidosti musta.

Julkkiksista monet ovat myös käyneet kauneusleikkauksissa, joista suosituimpiin näyttää lukeutuvan nenäleikkaukset, koska valkoisilla naisilla tahtoo usein olla liian korkea nenä ja vastaavasti aasialaisilla ja mustilla lättänä tai leveä nenä.

En tiedä kuinka moni linkin kautta näkyvästä naisesta on käynyt kauneusleikkauksessa, mutta eipä olisi yllättävää, jos muutaman ulkonäköä olisi varsinkin silmien osalta muokattu, joka on hyvin suosittu kauneusleikkaus, johon aasialaiset vanhemmat jopa pakottavat lapsensa.


Lähde

Pitäisi tehdä tarkempi tutkimus koskien nenän ulkonäköä, että tässä koko ajan kertoilen aina vähän nenästä ja tietenkin toistelen asioita, mutta alla voi nähdä nenän sivusta katsottuna jollainen pyritään usein tekemään aasialaisille naisille.

Jos näkisimme nenän edestä, niin se pyritään yleensä tekemään silmien väliselle alueelle, että osalla ihmisistä tahtoo nenä olla leveämpi ja muutenkin nenän leveys tulisi olla samanlainen kuin silmien leveys.

Aasialaisilla sivustoilla usein kerrotaan, miksi tällaisia muutoksia tehdään nenään, että yksi yleisimpiä syitä on kasvojen lättänäisyyden vähentäminen jolloin kasvot näyttävät edestä katsottuna kolmiuloitteisilta ja vähän kapeammilta.

Sivusta katsottuna joidenkin aasialaisten osalta syynä voi myös olla halu tehdä kasvoista suoremmat, koska aasialaisilla tahtoo varsinkin kasvojen keskiosa olla lättänämpi verrattuna suuhun, joka taas aiheuttaa vaikutelman prognatismista, jonka vaikutelmaa voidaan osaltaan vähentää tekemällä nenästä korkeampi.

Tästä huolimatta aasialaisia naisia ei tulisi liialti aivopestä näkemään alla olevaa enemmän eurokeskiseltä vaikuttavaa ulkonäkö kauniina, koska aasialaisilla naisilla tahtoo usein olla lättänämmät kasvot.

Ei tällaiset matalat kasvot edes omasta mielestä näytä rumilta vaikka se on lopulta aasialaisten oma tehtävä huolehtia siitä, että naisille ei aiheuteta hölmöjä ulkonäköpaineita, koska täytyisi omata korkea nenä ollakseen kaunis.

Kauneustutkimusten mukaan naisella nenän tulisi olla pieni ja hyvin monilla aasialaisilla on jo valmiiksi pieni nenä, mutta kun kauneusihanne on alla oleva, niin moni haluaa ulkonäköään muuttaa, jotta näyttää enemmän vaikka elegantilta eurooppalaiselta ja korealaiselta julkkikselta.


Lähde

Silmä- ja nenäleikkausten lisäksi Aasiassa on suosiossa länsimaalaisittain erikoinen kauneusleikkaus, jossa muotoillaan luuta pienemmäksi leikkaamalla leuasta ja poskiluista paloja. Kyllä tällaista länsimaissakin tehdään ja varsinkin miehille, jotka haluavat tehdä itsestään enemmän naisen näköisiä, mutta nähtävästi tältä osin länsimaissa hyväksytään naisilla voimakkaammat kasvot, joka on hyvä asia.

Itäaasialaisilla varsinkin ilmenee enemmän leveämpää leukaa, jota voi nähdä alla ja myös poskiluut ovat monilla huomattavan korostuneet, mutta tästä ei tykätä, koska aasialaisten mielestä naisen tulisi olla siro kasvoiltaan.


Lähde

Ylempänä toin esille kuinka nähtävästi Google Scholar:iin on ilmaantunut indonesialaisia tutkimuksia tai sitten en ole niitä ennen laittanut merkille. Joka tapauksessa katselin tarkemmin, että löytyisikö vanhoja tutkimuksia, joita pääsee usein myönteisesti ilmaiseksi lukemaan. Alla on pari poimintaa tutkimuksista.
The social construction of beauty has been established for a long time. The philosophers, poets, and other thinkers believe that there is a fundamental relationship between beauty and positive qualities. 
This what makes Judith H. Langlois conducts a research to reveal whether popular metaphors of beauty is just a myth or reality, such as Beauty is in the eye of the beholder, never judge a book by its cover and beauty is only skin-deep, In her research, entitled Maxims or Myths of Beauty? A Meta-Analytic and Theoretical Review (2000). 
She uses children and adults in a variety of cultural groups as the respondents to find attractive or unattractive criteria of person. Found that physical beauty can not affect the assessment, treatment, and one's attitude toward others. It was concluded that the words of the popular metaphor is a myth and not reality. Beauty is not just what is seen and not just as well as deep layers of the skin (2000, p. 404).
Lähde
Additionally, Frith, Cheng & Shaw (2004) did a research on the beauty concept represented by the advertisements found in different cultural backgrounds (Singapore, Taiwan, and USA). They found that western models were usually depicted as more sexual than Asian models. When the strategy of marketing the product was by selling sexuality, western models were used more. 
Furthermore, Baker (2005) found that women’s sexuality was portrayed differently depending on the race of the model and the target readers of the magazines. Advertisements for white readers represented women as persons who were dependent to men and submissive while the advertisements for black readers represented women as persons who were independent and dominant. So it can be concluded that white women are more objectified than black women. 
[...] 
The data show that in both magazines the standard of ideal beauty is seen from the standard of white people such as straight hair, fair skin, coloured eyes and slim which are different from the typical characteristics of Indonesian. Thus, it means that white model is more stereotypically represented as beauty object compared to other roles. Other interesting fact is that local models dominate the roles as mothers and housewives.
Lähde

Näistä tutkimuksista voi aina poimia hakusanoja ja etsiä lisää kirjoituksia. Alla olevassa mainitaan valtio nimeltään Belize ja missit, mutta muutenkin Google Scholar:sta kannattaa etsiä laittamalla jonkun valtion nimen ja sitten toiseksi hakusanaksi vaikka beauty, mutta kannattaa kokeilla kaikenlaisia hakusanoja.

Ylempänä kerroin kuinka missikisoissa voidaan osaltaan pyrkiä valitsemaan missejä sillä perusteella, että menestyisivät kansainvälisissä kisoissa, jonka takia missien ulkonäkö voi poiketa suuresti kantaväestöstä, jos valinta perustuu enemmän vaikka eurooppalaisille tyypilliseen ulkonäköön.
Belize, the valuation of beauty pageants has led the country to strive to be well represented in international beauty pageants, which creates a potential conflict between local and global beauty standards. Girls who more closely approx-imate women who meet Eurocentric notions of beauty may be crowned as winners of local pag-eants in order to effectively compete in interna-tional competitions, even if these girls would not be considered as attractive as other contestants by local standards (Anderson-Fye 2004).
[...]
Globalization can also influence beauty standards and body ideals through tourism. For example, in Belize, many girls report disordered eating patterns designed to help them lose weight. In contrast to the United States, the researchers found that these girls engaging in weight loss behaviors were satisfied with their appearance, but they were striving to change their appearance to enhance their chances of being hired in the tourist industry by being more attractive to Euro-American tourists (Anderson-Fye 2004).
[...]

Many socially-dependent beauty norms are centered on prototypes of the ideal man or woman within a specific culture. In Japanese culture, the epitome of the feminine ideal is the geisha. Women strive for their coquettish yet entertaining personality and feminine look of light skin, small facial features, oval face, and long healthy-looking hair.
Lähde

Olen kertonut kuinka kauneudessa on kyse osaltaan normaalilta tai terveeltä vaikuttavasta ulkonäöstä, johon liittyen varsinkin huumeiden käytöstä ja syndroomista tai sairauksista aiheutuu usein rumaa ulkonäköä, jota ihmiset eivät näe yleisesti kauniina.

Tuli kuitenkin vielä mieleen, että tapahtuuhan ihmisille myös onnettomuuksia, jonka takia kauneusleikkaus on tarpeellinen, jos nenä sattuu murtumaan vinoksi, kun sen pitäisi olla suora ja symmetrinen. Tällöin ei taida paljoakaan joutua maksamaan kauneusleikkauksesta, koska Suomessa osaltaan valtio rahoittaa, mutta kaipa samalla voi tehdä vaikka nainen itselleen kauniimman nenän, jos sattui olemaan suuri.

Valitettavasti kaikessa ei ole kyse onnettomuudesta vaan joku voi vaikka tarkoituksella rumentaa ulkonäköä heittämällä esim. happoa kasvoihin, jota valitettavasti joutuvat monet naiset kokemaan varsinkin Etelä-Aasiassa ja tyypilliseen tapaan tätä myös esiintyy maahanmuuttajien keskuudessa, jotka ovat samoilta seuduilta kotoisin.

Tuli mieleen brittiläinen Katie Piper niminen nainen, joka toimi aikanaan mallina, mutta hänellä tuli ongelmia väkivaltaisen poikaystävän kanssa, joka palkkasi toisen miehen heittämään happoa naisen kasvoille, josta oli pahoja seurauksia naisen ulkonäölle.

Nähtävästi Katie tykkää aika voimakkaan tai vähän afrikkalaisen näköisistä miehistä ja kuten olen todennut, niin ei tällainen ulkonäkö ole välttämättä hyvä tyttären kannalta, koska esim. mallialalla ei tykätä liian leveästä nenästä, eikä siitä tykkää miehetkään. En tarkoita, että alla olevan miehen nenä periytyisi tyttärelle täysin samanlaisena vaan se on todennäköisesti vähemmän leveämpi ja onhan myös äidillä vaikutusta ulkonäköön.Lähde - Acid throwing

Eteläkorealaisen kauneusleikkauksia tekevän Wonjin:in blogista tuli vastaan jo ulkonäön perusteella afrikkalaisen taustan omaava nainen, että on mielenkiintoista nähdä myös kaukaa tulleista asiakkaista kuvia, kun ovat yleensä itäaasialaisia.

Naisella on tehty nenää leveydeltään pienemmäksi ja korkeutta on myös lisätty, jonka takia nenä vaikuttaa enemmän eurooppalaiselta, mutta se ei riitä poistamaan afrikkalaista taustaa, jonka voi usein nähdä myös suoristettujen hiusten epätasaisesta ulkonäöstä, koska hiukset ovat oikeasti tiheästi kiharat myös mulateilla ja blasianeilla.Lähde

Katselin lisää kuvia nenäleikkauksissa käyneistä mustista naisista ja tuli vastaan kuva Alicia Keys:tä. Naisella kerrotaan olevan eurooppalaistaustainen äiti ja afroamerikkalainen isä. Vaikka nainen on nähdäkseni nätti, josta ei kannata tehdä yleisiä päätelmiä mulattien ulkonäöstä, niin Alicia:lla on ollut tyypilliseen tapaan leveämpi nenä ja kiharat hiukset.

Mielenkiintoisesti käy myös ilmi, että Alicia pitää itseään mustana tai afroamerikkalaisena vaikka hänet kasvatti valkoinen äiti. Yhdysvalloissa nähtävästi vaikuttaa edelleenkin yhden pisaran sääntö, että jos näytät jotenkin mustalta tai omaat afroamerikkalaista taustaa olet musta, etkä sekarotuinen, mutta ei tietenkään voi olla ulkonäöllisistä syistä valkoinen.

Recently, singer and pianist Alicia Keys has been under fire for some seemingly hypocritical remarks. The 28-year old biracial performer was raised and educated by a white mother, yet identifies herself as ethnically black. The African American performer has also made some controversial comments to a magazine about the origins of gangster rap. Now, it seems that her conflicting viewpoints are also at odds with her plastic surgeries, which appear to be attempts to look whiter.
Make Me Heal found this old yearbook photo of a young Alicia and was immediately struck by how much wider and rounder the Grammy winner’s nose used to be. Her old nose had little projection, was relative flat, and she had a wide bridge with a bulbous tip. Her nose is currently long and thin and has a narrow bridge and tip. While her nose has a natural appearance, it is clearly more than just a grown-up version of the nose in the yearbook picture. It is the result of a well executed nose job. 
Plastic surgeon, Dr. Paul Nassif agrees, “Definitely looks like she had a rhinoplasty. Her tip is less bulbous and her Ala (sides of the nose) has been narrowed. Her rhinoplasty appears natural at this time. Her dorsum, or bridge, appears a little more square as compared to her pre-op.” 
In addition to her rhinoplasty, Alicia also often wears hair weaves of varying textures and may have also had procedures to lighten her skin tone. 
Although the singer looks great and appears to be naturally beautiful, Make Me Heal finds it sad that Alicia is so at odds with both sides of her heritage.
Lähde

Etsin tutkimuksia, joissa mainitaan mustia julkkiksia koskien heidän eurokeskisempää ulkonäköä, niin tuli vastaan tutkimus koskien somaleita. Poimin alle kohdan, jossa mainitaan erikoinen whiteness termi, jota osa tutkijoista tykkää käyttää.

Alla tuodaan myös esille kuinka mulatti ei olla valkoinen ja näin se tietenkin on, koska jos kyseessä on mulatti on hän tietenkin sekarotuinen, mutta jos hän on selvästi ulkonäöltään mustan afrikkalaisen taustan omaava ei tällöinkään voi olla valkoinen tai eurooppalainen, koska ihmiset eivät yleisesti häntä sellaisena näe, eikä sillä tavalla näe moni monikulttuurisuudesta tykkäävä.
When black women are portrayed in advertisements for mass audiences they are predominantly represented with fair skin, straight hair, and light eyes. This representation is decided by the media which places the ultimate value on fair skin and represents it as an object of desire (Shankar and Subish 2007: 102). Recently light skinned African-American female entertainers, such as Beyoncé and Rihanna, who are almost always stylized in a Eurocentric image, have been used as endorsers to sell all sorts of beauty and fashion related products (in addition to their music) to women around the world. 
 [...]
Obtaining an identity of whiteness is not the same as obtaining a black one; based solely on physical appearance, the children born to a white and black couple cannot claim a white identity. The category of whiteness is largely an un-crossable social boundary that cannot be achieved through one generation of miscegenation as attested by the “one drop rule” (one drop of black blood makes you black, not white) characteristic of the United States.
[...] 
This thesis focuses on Somali women in Eastleigh and the worth that is put on light skin tones which perpetuate a fair skinned, and Eurocentric, beauty ideal. Appearing to have a lighter skin complexion is regarded by Somalis as beautiful and Somali women use cosmetic products to help them attain and dominate a standard of beauty as a way to gain both local and transnational forms of social power. 
Lähde

Ylempänä kerroin vähän leukaan ja poskiluihin tehtävistä kauneusleikkauksista, niin jatkoin tutkimista siihen liittyen ja tuli vastaan taiwanilainen kauneusleikkaus sivusto, josta löytyy mielenkiintoisia animaatioita, mutta poimin alle mielenkiintoisen näkemyksen.

Base on racial differences, the western facial shape and oriental facial shape have dissimilarities. The western facial shape is characterized by this narrow and lengthy profile while the oriental facial shape is characterized by this wide and short profile. However, there are pre-existed contemporary aesthetic values that conform with one another where the facial bone structures (cheekbones, upper and lower jaws) should look their best when narrowed, and could be considered more delicately or elegantly shaped if they are more narrowed. 
There may be several reasons for this that when the human societies are highly evolved, the life style and food choices are becoming more refined. The thicker bone structures suitable for our predecessors lose its appeal and genetic values. Therefore a highly evolved facial profile should have delicate bone structure with relatively proportioned cheekbones. 
Moreover, the mass media often passes on the same aesthetic values with the images of lengthy body, palm sized face, and oval facial shape being aesthetically attractive. This phenomenon of the aesthetic unifying conformity may also be influenced by a group of surgeons who follow the standard procedures to create paper board beauties that portrait a modern and contemporary facial profile.
Lähde

Yritin samalla tutkia tehdäänkö länsimaissa samanlaisia kauneusleikkauksia koskien leuan pienentämistä, niin ei tule paljoakaan vastaan. Yhdellä sivulla oikein väitettiin kuinka hyvin kehittynyt kulmikas leuka myös naisella näyttää nuorekkaalta vaikka samaan aikaan Aasiassa ollaan tästä eri mieltä. Tämä oli tietysti yhden kirurgin mielipide, mutta nähtävästi länsimaissa hyväksytään naisilla voimakkaammat kasvot leuan osalta vaikka Aasiassa halutaan tehdä siitä mahdollisimman siro.

Kuitenkin on yksi ihmisryhmä, jolle usein tehdään ja he ovat sukupuoltaan vaihtavia miehiä, joille tietenkin sirompi leuka on tärkeää. Alla olevasta linkistä löytyy paljon mielenkiintoisia kuvia miehistä, joista osa näyttää muuttuneen aika naisen näköisiksi kasvoiltaan vaikka vartaloa ei taida aina pystyä muuttamaan, eikä pärjää aitoa kaunista naista vastaan. Tällaiset kauneusleikkaukset ovat tietääkseni hyvin kalliita, mutta naiselle ulkonäön feminiinisyyden lisääminen tulee tietenkin halvemmaksi.

Facial Feminization Team

Taas poimintoja Soyoung sivustolta, joista ensimmäisessä voi pohtia, että onko kyseessä mies vai nainen kasvojen perusteella.


Lähde

Wikipediasta löytyvien tietojen mukaan kyseessä on oikeasti mies, jolle on tietenkin jo kasvojen perusteella tehty kauneusleikkauksia vaikka thaimaalaisena ulkonäön muuttaminen naiseksi ei taida olla osalle miehistä suuri temppu varsinkaan eurooppalaisen näkökulmasta. Hän on voittanut Miss Tiffany 2004 ja Miss International Queen 2004.