19. helmikuuta 2015

Missikeisari Osmel Sousa:lle kelpaa tummaksi maalattu valkoinen nainen

Taas siirsin edellisestä kirjoituksesta osan tänne. Tässä on aika paljon juttua misseistä ja Sousa:sta, niin laitoin siitä maininnan otsikoon, mutta tyypilliseen tapaan kertoilen kaikenlaista.


Jatkoin tässä vielä Venezuelan missikeisariin Osmel Sousaan liittyen tutkimista etsimällä hänen nimellä kirjoituksia ja kaikkea muuta, joissa tuodaan usein esille kuinka suuresti Venezuelassa panostetaan missikilpailuihin, mutta ollaan myös valmiita muokkaamaan missien ulkonäköä kauneusleikkauksilla, kuten nenään ja rintoihin tehtävillä muutoksilla.

Tietenkin missien tulee olla jo valmiiksi pitkälti kauniita tai oikeastaan täyttää misseille asetetut vaatimukset, mutta sen lisäksi voidaan tehdä kauneusleikkauksilla muutoksia laittamalla vaikka silikonit. Pitäisi tähän asiaan tarkemmin perehtyä, mutta tuntuu kilpailun vääristämiseltä, jos vaikka Suomi lähettää luonnollisen missin ja Venezuela kauneusleikkauksessa käyneen.

Alla on poiminta Latina aikakauslehteä käsittelevästä kirjoituksesta tai tutkimuksesta. Löytyi taas Osmel:in näkemyksiä mustista naisista, josta olisi varmaan saanut vapaassa Euroopassa rasismisyytteet ja potkut, mutta Osmel:ia ei taideta mihinkään potkia, koska hänen aikana on voitettu monta kansainvälistä kilpailua ja hän vielä toistaiseksi elää turvallisen kaukana länsimaiden suvaitsevaisista, jotka kylläkin näyttävät tutkimusten perusteella uhkaavan Latinalaista Amerikkaa.
Osmel Sousa readily admits to certain racial preferences in his selection of contestants. ‘Black Venezuelan women are not very beautiful,’ he says. 'Their noses are too big - no one could operate on them! Occasionally. I choose a morenita. but she has to have a White girl‘s features - just painted dark“ (Sousa, Cited In Fusco, I997, 68).
Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Latina misseihin vielä liittyen voi alla olevasta videosta ihmetellä Venezuelan ja Kolumbian missien ulkonäköä, Nämä missit ovat usein aika näyttävän näköisiä ja myöskin pitkiä, että netistä voi tulla vastaan kuvia vaikka yritysten miespuolisista johtajista tai keitä sitten ovatkaan kuinka miehet ovat aika lyhyitä verrattuna naisiin ja näin on myös Osmel Sousan tapauksessa vaikka osaltaan naisten korkokengät lisäävät myös pituutta.

Naisen kokoon ja näyttävämpiin kasvoihin liittyen tulee mieleen aasialaiset naiset, joilla ei yleisemmin ole tällaista vartaloa ja kasvoja. Tämä sitten vähentää mahdollisuuksia voittaa kansainvälisiä kilpailuja, jos kerta alla oleva ulkonäkö on tällä hetkellä se, mistä kaikkein eniten tykätään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö siro aasialainen nainen olisi myös erittäin kaunis, mutta se osoittaa kuinka jokseenkin hölmöjä ovat nämä kansainväliset missikisat.

Ihmiset tietenkin tykkäävät näistä kilpailuista ja varsinkin latinoille kilpailut näyttävät olevan osaltaan voittojen takia mielenkiintoisia vaikka näissä kilpailuissa voi havaita esiintyvän ulkonäöllistä syrjintää, kun naiset ovat ulkonäöllisesti enemmän eurooppalaisen naisen näköisiä ripauksella eksotiikkaa. Olisi mielenkiintoista nähdä millainen on geeniperimä näillä misseillä, että kuinka suurelta osin ovat eurooppalaisia tai ainakin ulkonäköön vaikuttavien geenien osalta.


Lähde
Gene frequencies for blood groups ABO and Rh (CDE) and for the STRs VWA, F13A01, and FES/FPS and mtDNA and Y-chromosome haplogroups were studied in a sample of 60 individuals living in Caracas, taken from a private clinic (high socioeconomic level), and 50 individuals, also living in Caracas, drawn from a public maternity clinic (low socioeconomic level). The admixture analysis for the five autosomal markers gives a high European component (0.78) and an almost negligible African sub-Saharan component (0.06) for the high socioeconomic level, whereas for the low socioeconomic level the sub-Saharan, European, and Amerindian components were 0.21, 0.42, and 0.36, respectively.
Lähde


Lähde

Alla voi taas nähdä Osmel:in monen suvaitsevaisen ja feministin järkytykseksi. Kuten tuossa ylempänä jo kerroin voi myös havaita missikeisarin olevan lyhyempi verrattuna naisiin. Tässä on ollut jo monta lainausta koskien mustilla naisilla varsinkin ilmenevään leveämpään nenään kuinka se olisi ongelma missiksi pääsemisen kannalta.

Vaikka kauneusleikkauksilla voidaan tänään paljonkin muokata ulkonäköä on kuitenkin sillä tavalla, että nenää ei voi valtavasti muuttaa, jos se ei ole jo pitkälti alla olevilla naisilla ja muutenkin malleilla havaittava. Eihän eurooppalaisilla naisillakaan ole aina kaunista nenää, jonka takia varsinkin korkeutta joudutaan vähentämään, mutta tämä muutos on paljon helpompaa tehdä kuin alkaa huomattavan leveää ja lättänää nenää tekemään alla olevan näköiseksi.


Lähde
For additional few thousand Bolivars, a team of dentists and plastic surgeons, will repair the "nature's mistakes"; it will take over the body of the young woman to remove everything in him does not match the standards of beauty imposed by Osmel, like gum which he used to erase pencil lines that do not meet the . Miss A, a real, must be at least 1.80 m (highly unlikely in Venezuelan size!) she is slender, very thin or anorexic wears long hair, has a perfect nose, breasts - silicone - firm and well rounded. 
[...] 
In a strongly mixed country with a high percentage of blacks and mulattos, media and mediated inclusion of black women representation is unthinkable: the black color associated with poverty is contrary to the aspirations and dreams of the consumer public . Black / White resisting and opposing the ugly, the poor, the unclean and unsophisticated in beautiful, rich, pure and sophisticated, they justify the reproduction of racial stereotypes to better conceal the dominance of a Caucasian beauty canon that sells and attracts. 
[...]
Thus, "To realize his dream," Vanessa (Vanessa Goncalves, Miss Venezuela 2011) 
[...] According to tradition, has acquired all the essential strengths. Face side, it has a flawless teeth and ultra-white and a perfectly arranged jaw, when she smiles, reveals a perfect alignment to the molars. Her full lips are in perfect harmony with the alignment of his nose. Cheekbones and brow bone perfectly perpendicular to the rest of his face form a harmonious whole.
Lähde


Yllä videossa voi havaita Vanessa Goncalves:in, josta oli ylemmässä lainauksessa juttua, eikä nähdäkseni nainen poikkea eurooppalaisesta naisesta ainakaan merkittävästi. Kun tehdään näitä ulkonäöllisiä vertailuja voi olla järkevämpää verrata latinoita esim. espanjalaisiin ja muihin enemmän tummempiin eurooppalaisiin, koska esim. silmien väri jo yksinään vaikuttaa paljonkin ulkonäköön.

Tämä on varmaan sellainen asia, jota ei moni huomaa kun ihastelee latino naisia, että heistä monet eivät erityisesti poikkea eurooppalaisesta naisesta, mutta esim. Yhdysvalloissa asuu paljonkin vaaleampia eurooppalaisia aiheuttaa tämä helposti vääränlaisen käsityksen, kun tummemmat naiset nähdään latinoina. En tällä väitä, etteikö suurella osalla latinoista selvästi näkyisi varsinkin intiaanin ja afrikkalaisen vaikutus ulkonäössä.

Alla olevassa videossa on taas juttua kauneusleikkauksista koskien näitä missejä ja voi myös ihmetellä videossa näkyvien ihmisten neniä. Nenien osalta näyttää olevan sillä tavalla, että leveämpi nenä nähdään enemmän miehille tyypillisempänä, jonka takia sitten naisten osalta pyritään leveyttä vähentämään. Tässä voidaan koko ajan huomata kuinka naiset tekevät paljonkin kauneusleikkauksia, että onko se yleisesti yli 90%:ssa naisten osuus.

Tässä herää tietysti kysymys, että miksi naisille tehdään paljon kauneusleikkauksia ja muutenkin naiset kaunistautuvat monella muullakin tavalla. En osaa tähän varmuudella sanoa kaikkia syitä, mutta tutkimusten perusteella miehille näyttää olevan selvästi tärkeää naisen feminiininen ja nuorekas ulkonäkö, joka sitten osaltaan pakottaa naiset muuttamaan tai huolehtimaan ulkonäöstään vaikka varmaan hyvin moni nainen tekee sitä pitkälti omasta tahdostaan tai jos haluaa kilpailla muiden naisten kanssa kauneudessa.

Miehillä ei näytä olevan samalla tavalla ulkonäön osalta paineita vaikka voisi olettaa naisten tykkäävän enemmän Tarzanin näköisistä miehistä, jollaisia on kuitenkin harvempi miehistä. Vaikka en ole tarkemmin perehtynyt miesten ulkonäköä käsitteleviin tutkimuksiin, niin tutkimuksissa kuitenkin tuodaan usein esille feminiininen ja maskuliininen ulkonäkö.

Maskuliinisesta ulkonäöstä löytyy sitten vihjeitä siitä, millaisesta ulkonäöstä miehet eivät todennäköisesti tykkää naisilla, mutta vastaavasti nainen ei sitä samalla tavalla näe kielteisenä miehellä. Miehille on tyypillistä suurempi nenä ja suurempi alaspäin venyvä leuka, jota ei saisi naisella esiintyä vaikkei nainen itse laittaisi pahaksi miehellä suurta leveää nenää ja jykevää leukaa, josta kuitenkin naisen tytär voi pahasti kärsiä, mutta tällaista tämä elämä on lopulta parinvalinnan kannalta.


Lähde

Silmien väreistä tulikin mieleen vuoden alusta markkinoille Espanjassa tullut silmän värin muuttaminen laserilla, jossa poistetaan melaniinia, jonka tuloksena silmät voivat näyttää esim sinisiltä. Alla olevan videon nainen kertoo haluavansa muuttaa silmiensä väriä, mutta erikoisesti kertoo ymmärtääkseni muutoksen tehtävän Argentiinassa, että onko tässä kyseessä joku uusi kilpailija vai käyttääkö argentiinalainen klinikka espanjalaisten (Eyecos) tai amerikkalaisten (Stroma Medical) kehittämää tekniikkaa.

Tämä silmien värin muuttaminen on aiheuttanut netissä kielteisiä näkemyksiä koskien muutoksen pysyvyyttä ja humoristisesti monelle tulee mieleen Hitler. Kielteisesti suhtautuvien mielestä tämä on myös turhaa, mutta näkisin näiden henkilöiden olevan aika typeriä, koska lopulta kyse on kysynnästä, että jos nähtävästi ihmiset suuresti haluavat muuttaa silmän väriä ja ovat siitä valmiita maksamaan tuhansia euroja, niin miksei.

Tietenkin tällä hetkellä on huolta melaniinin poiston mahdollisista kielteisistä vaikutuksista silmään, mutta eipä ainakaan tällä hetkellä kielteisiä vaikutuksia näytä olevan, mutta jos haluaa olla varvempi kannattaa odottaa vielä muutama vuosi ja voi silloin myös saada vaikka alle tuhannella eurolla silmän värin muutoksen Suomessa.

Näitä ihmisten haluja muuttaa silmien väriä tai käyttää värilinssejä voisi enemmän tutkia, mutta on tullut netistä vastaan henkilöitä, jotka ovat kertoneet olevansa perheessä ainoa ruskeasilmäinen, joka on sinänsä mielenkiintoinen halu, että onko perheessä vaikka kiusattu tai vaan haluaa olla samanlainen kuin muut. Tässä tulee varmaan monelle mieleen länsimaiden vaikutus ja tietenkin barbie, jolla varmasti on vaikutusta, että monia tummempia naisia näyttää vähän harmittavan vaaleiden naisten huomattava suosio esim. miestenlehdissä.

Sitten on tullut myös vastaan naisia, jotka ovat nähneet ruskeat silmät rumina ja kertoneet haluavansa muuttaa väriään. Tällaiset mielipiteet ovat tietysti yksittäisten henkilön näkemyksiä, että kyllä kaikennäköiset naiset ovat kauniita, eikä siksi tarvitse olla vaaleita hiuksia ja ei ruskeita silmiä. Lopulta on myös sillä tavalla, että osa ihmisistä ei vaan ole nykyaikana tyytyväinen ulkonäköönsä ja varmasti osaltaan vaikutteistakin johtuen haluaa paljonkin muuttaa ulkonäköään, kuten alla oleva nainen.


Sama nätti nainen meikkaa alla kaksi vuotta vanhassa videossa, että voi verrata iän tai painon aiheuttamia mahdollisia muutoksia ulkonäköön. Naisella vaikuttaa olevan mukavan feminiinen ääni, kun käsittääkseni espanjalaisilla naisilla tahtoo olla karheampi ääni johtuen varmaan liiallisesta puhumisesta tai kielen kielteisistä vaikutuksista ääneen. Jos ajatellaan muutenkin kieliä, niin taitaa olla sillä tavalla, että suomen kieli kuulostaa maskuliiniselta ja viron kieli feminiiniseltä, että suomalaisten naisten pitäisi varmaan opiskella viroa.


Lähde



Lisätietoa