28. helmikuuta 2015

Leuan ja suun ulkonäöstä koskien osaltaan sen aiheuttamaa apinamaista mielleyhtymää

Taas siirtelin edellisestä osan tänne. Koska käsittelen tässä osaltaan leuan tai suun ulkonäköä ja alempana on juttua koskien apinaksi nimittelyä, niin ajattelin laittaa siitä varmaan monia järkyttävän maininnan otsikkoon.


Eteläkorealaisen kauneusleikkauksia tekevän Wyne:n sivuilta löytyy englanniksi tietoa leukaan tehtävistä leikkauksista, mutta laitoin taas merkille kuinka etusivulla on eurooppalainen nainen.

Tietenkin sitä voi ajatella kuinka siinä houkutellaan länsimaalaisia asiakkaita, mutta sama nainen näkyy melkein joka sivulla myös korean kielisillä, joten eiköhän tässä vaan europpalainen nainen ole osaltaan jonkinlaisena esikuvana vaikkei aasialaisesta naisesta täysin samanlaista tehtäisi, eikä pidäkään tehdä, koska onhan tuo oikeassa alakulmassa katsova aasialainen nainen oikein nätti.


Lähde

Mielenkiintoisesti voi havaita länsimaissa asuvien aasialaisten haluavan muokata leukaansa, josta tietenkin on tapana syyttää valkoisten tai eurooppalaisten vaikutusta vaikka alla tuodaan esille kuinka eurooppalaiset eivät samalla tavalla näe rumana voimakkaampaa tai näkyvää leukaa.
Many Asian patients who visit our facility want to improve a jaw line that is prominent and out of proportion to the rest of the face. This is in contrast to Caucasian patients, who usually want a more prominent jaw line and often require facial implants. There are however, people of all races who have an enlarged or masculine jawline and wish to have it made more slender and feminine. This can be accomplished in two ways.
Lähde

Tästä leuan muodosta ja patsasmaisesta ulkonäöstä tulee mieleen intialaisen Lakmen erikoinen mainos.


Lähde

Alla on Google kääntäjän mukaan ranskalainen näyttelijä Alain Delon, jonka ulkonäöstä on tykätty, mutta muutenkin kerrotaan leuan ulkonäöstä. Toisessa kuvassa olevalle aasialaiselle naiselle on leuanpäätä tehty pidemmäksi, mutta olisiko myös nenääkin korotettu, jotta kasvoista on saatu suoremman näköiset.Lähde

Alkuaan kun otin talteen alla olevaan kuvaan liittyvän linkin, niin en lukenut tekstiä, mutta siinä kerrotaan kuinka rinnat ovat naisella kuin toiset kasvot, jotka kuitenkin muuttuvat monilla rumemmiksi, koska valuvat alaspäin. Tietysti miehille taitaa olla tutkimusten perusteella vaikeaa päättää kumpaa katsoisi rintoja vai kasvoja vaikka katse tahtoo enemmän mennä rintoihin.

Alla olevassa kuvassa voi hyvin nähdä naisilla olevan rinnan muotoa vähän esillä, jota tietysti osa naisista tarkoituksella korostaa ja Aasiassa varsinkin on yleisemmin pienistä rinnoista johtuen suosittua topatut rintaliivit, jotta rinnat näyttävät suuremmilta.

Tarkoitus oli alunperin kuitenkin tuoda kuvaan liittyen esille kuinka siinä on nähtävästi näyttelijöitä esittämässä eliittiin kuuluvia naisia, mutta heillä voi nähdä kasvoissa sellaista ulkonäköä, josta Aasiassa tällä hetkellä tykätään, kuten esim. korkea ja kapea silmien välillä sijaitseva nenä, siro leuka, pienet poskiluut ja näyttävät silmät.


Lähde

Alla on sitten sivusta katsottuna aasialaista kauneutta, mutta naisella taitaa nenä olla kauneusleikkauksen tuloksena syntynyt, mutta tällaisten kasvojen voisi sanoa miellyttävän monen eurooppalaisen miehen silmää, koska siinä on myös eurokeskisyyttä esim. nenän korkeuden ja näyttävien silmien osalta.

Kasvot ovat sivusta katsottuna erinomaiset suoran profiilin takia. Nenän ja leuanpään välinen Ricketts:in E-linja näyttää hyvältä vaikkei tästä kunnolla saa selvää, onko myös hampaat oikein sijoittuneet, mutta vaikea kuvitella naisen olevan hampaiden osalta örkki.


Lähde

Alla oleviin kuviin liittyen tuodaan esille kuinka ihmisiä hämätään kuvilla antamalla todellisuudesta parempi kuva. Tätä asiaa olen itsekin tuonut usein esille kuinka näistä ennen ja jälkeen kuvista jälkeen kuvasta on tehty meikkaamisella, ihonhoidolla ja mahdollisesti myös kuvankäsittelyllä paremman näköinen vaikkei se kuitenkaan poista sitä, etteikö leukaan, silmiin tai nenään olisi saatu selviä kauniimmaksi tekeviä vaikutuksia.Lähde

Aiemmin etsiessäni tietoa mustien naisten kauneusleikkauksista, niin tuli päädyttyä tyypilliseen tapaan mustien viihde ja keskustelu sivustoille. Itseäni ei oikein julkkiksiin liittyvät asiat kiinnosta, mutta se tietenkin kiinnostaa huomattavaa osaa ihmisistä, jonka takia heistä on kaikenlaista uutista.

Itseäni kiinnostaa myös sukupuolten erot käyttäytymisessä ja vaikka sitä tietenkin monet tutkijat tuovat esille kuinka eroja ei olisi, niin kyllä niitä keskimäärin on vaikka varmaan kasvattamalla tyttäriä tietyllä tavalla voi vähän vaikuttaa.

Viihde sivustoja katsoessa syntyy käsitys kuinka sivustoilla olisi paljonkin naisia, joita tietääkseni tahtoo enemmän kiinnostaa parisuhteisiin ja lapsiin liittyvät asiat, kun taas tiede, tekniikka ja peli sivustoilla tahtoo olla enemmän miehiä.

Kauneuteen ja rumuuteen liittyen olen laittanut myös merkille kuinka naisilla olisi tapana luultavasti osaltaan myötätunnosta sanoa jotain kauniiksi vaikkei sellainen todellisuudessa olisi, kun taas miehiltä ei samallaisia kommentteja näytä yleensä tulevan vaan useimmin mies voi sanoa rumaksi, jonka jälkeen naisilta alkaa tulla kritiikkiä kuinka typerä on rumaksi nimittelevä henkilö.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö monet naiset keskenään olisi hyvin kriittisiä ulkonäöllisten tekijöiden osalta, että ainakin yhdessä intialaisessa tutkimuksessa tuotiin esille kuinka intialaiset naiset kommentoivat paljonkin toisten tai kavereiden ulkonäköä ja kuinka hyvin se vastaa kauneusihanteita.

Tässä tuli kaikenlaista pohdintaa ja juttua vaikka tarkoitus oli kertoa kuinka päädyin lukemaan jonkinlaista kohua koskien Claudia Jordan nimistä naista, joka on paljonkin nimitellyt mustia apinoiksi.

En jaksa lähteä tarkemmin tutkimaan, mutta kyseisen naisen kerrotaan olevan puoliksi valkoinen, jolla on ollut lapsena jonkinlaisia huolia moninaisesta taustasta johtuen vaikka ulkonäöltään onkin afroamerikkalaisen näköinen. Naiseen liittyen kuin luin kommentteja, niin siellä tuotiin esille kuinka valkoisen sanomana syntyisi suurempi kohu, kun taas mustan sanomana ei suurta kohua synny.
Yesterday, I took it upon myself to send an email to numerous HIGH LEVEL Bravo executives, PAGE SIX (NY POST), TMZ and RadarOnline. The Subject Line was as Follows: 
Claudia Jordan of the RHOA Calls African American Man an 'Orangutan' and a 'Monkey' and Makes Disparaging Remarks About Dark Skinned African Americans (PETITION SCHEDULED)  
I will be starting a petition to fire her from next season due to her racism. Details to come. 
Hello All,
I thought you might like to be made aware of RHOA cast member, Claudia Jordan's offensive remarks about African Americans. She is half caucasian- and has been long known for making horribly racist remarks against full African Americans...for all of you on this email list who may not already know her history.
Alla nainen on nähtävästi kertomassa vitsiä, jossa suurikokoinen musta mies menee ymmärtääkseni koe-esiintymään kuinka mies sopisi orangiksi tai apinaksi, joka sitten naurattaa vähän yleisöä, jonka jälkeen täytyy varmaan äkkiä katsoa ympärille, ettei suvaitsevainen nähnyt.


Nähtävästi alla olevassa videossa tuoduista näkemyksistä ei ole tykätty vaikka eihän nainen väärässäkään ole, jos mustaan pukeutuneita mustia on vaikeampi erottaa toisistaan.


Lähde

Kun katsoo mustien sivustoja ja julkkiksia näkyy mustilla naisilla olevan usein suoristetut hiukset ja vaalea ihonväri vaikka hiusten tulisi olla yleisemmin kiharat ja ihonvärin tummempi. Ei siinä mitään, jos haluaa käyttää peruukkia tai suoristaa hiuksensa ja vaalentaa ihonväriä, mutta julkkiksen osalta siitä on sitten osaltaan kielteistä vaikutusta muihin mustiin naisiin.

Alla olevat ovat nähtävästi tv-sarjassa mukana ja tyypillisesti tällaiset naisten väliset riidat kiinnostavat tai tekevät ohjelmasta mielenkiintoisen. Kuten jo totesin ei itseäni tällaiset jutut kiinnosta, mutta käyttäytymistieteellisesti laittaa pohtimaan, että voidaanko ohjelmassa myös havaita käyttäytymistä, joka poikkeaa keskimäärin valkoisten käyttäytymisestä.

You’ve been f-----d by everybody in Hollywood. They done wore that out,” NeNe says. “What you got, this half-breed s--t? That’s not in Atlanta. They ain’t looking for you. You’re a whore, you done slept with everybody. Your clit has left your body!
Lähde

Tästä tulikin mieleen entisen kansanedustajan Sulo Aittoniemen kysymys opetusministerille, että ovatko oppikirjan tiedot vielä voimassa. Alla kerrotaan ulkonäöstä, mutta siinä on tietenkin kyse keskimäärästä, että ulkonäöllistä vaihtelua esiintyy vaikka äärimmäisen kiharat hiukset ovat merkittävä tuntomerkki myös mulateilla afrikkalaisesta taustasta.
Sivistyksen myötä maailman näkemykset ovat muuttuneet. 1940-luvulla kansakoulun oppimäärän suorittanut ihminen ei voi enää käyttää niitä tietoja, joita on silloin virallisista oppikirjoista omaksunut. Yksi tällainen tieto ja käsite on mustaihoinen ihminen, josta silloin käytettiin ilman mitään halventamisen tarkoitusta nimitystä neekeri. Oppikirjoista sai myös kuvan tällaisen ihmisrodun ominaisuuksista, luonteenpiirteistä ja ulkoisesta olemuksesta. Oppikirjoissa on myös selvityksiä siitä, minkälaisissa ammateissa ja tehtävissä nämä kaukaisten maiden eksoottiset ihmiset ovat parhaimmillaan.
Käsiini on toimitettu sivu Kansakoulun maantiedosta, joka koskee yläluokkien oppimäärää vuodelta 1937. Vuotta aikaisemmin syntyneenä olen ilmeisesti päntännyt sen tietoja visaiseen kallooni. 
"Kansakoulun maantieto, yläluokkien oppimäärä, 1937 
Afrikan asukkaat 
Afrikan asukasluvusta ei ole tarkkoja tietoja. Arvion mukaan siellä asunee noin 150 miljoonaa ihmistä. Pääosa niistä kuuluu mustaan eli neekerirotuun, jonka asuma-alue ulottuu Saharasta Kalahariin saakka. 
Neekerirodun tunnusmerkkinä on tumma, usein melkein musta iho, villainen tukka, heikko parrankasvu ja ulkonevat leuat. Usein on neekereillä paksut huulet, jotka tekevät leuan ulkonemisen vielä huomattavammaksi. Neekerit ovat keskikokoisia ja usein ryhdikkäitä. 
Neekerit ovat luonteeltaan iloisia ja huolettomia ja pitävät paljon soitosta ja meluavista leikeistä. Luonteenomaista on vähäinen työnhalu, mutta suuri itsekkyyys ja epäluotettavaisuus sekä lapselliseen hyväntahtoisuuteen liittyvä, äkkiä puhkeava julmuus. Aistimet ovat terävät, kuten luonnonkansoilla yleensä, eivätkä henkiset kyvytkään ole niin heikot, kuin usein arvellaan.
Lähde

Ylempänä kerrottiin kuinka Afrikassa oli noin 150 miljoonaa asukasta, niin alta voi havaita kuinka afrikkalaisten osuus maailman väestöstä on kasvamassa miljardeilla. Tietenkään näitä 2100 vuoteen meneviä ennusteita ei kannata uskoa, mutta eiköhän tuo vuoden 2050 ennuste toteudu.


Lähde

Koska varsinkin toiseen ulkonäölliseen rotuun tai populaatioon kuuluvien ulkonäön kommentoinnista saa helposti pölvästien takia rasistisyytteet, niin hyvä keino on tarkastella vaikka mustien omia näkemyksiä ulkonäöstä, eikä tuoda omia näkemyksiä esille. Itse olen tarkkaillut paljonkin somalien keskustelupalstoja ja siellä voi usein havaita aika kielteisiä kommentteja varsinkin alla olevan ulkonäön omaavia bantuja kohtaan.

Somalien ulkonäön perusteella on ymmärrettävää, ettei varsinkaan leveydeltään pienen nenän omaavan somali miehen ole helppo tykätä leveämmän nenän omaavista naisista. Tämän lisäksi ihonvärikään ei saisi olla liian tumma ja hiusten tulisi olla suoremmat, eikä liian kähärät, jonka tietävät myös somali naiset.


Lähde

Eurogenes blogisssa on käyty mielenkiintoista keskustelua liittyen osaltaan suomalaistenkin taustaan, kun on havaittu tuhansia vuosia sitten kuolleilla ihmisillä olevan isälinjan N1c haploryhmä. Keskustelusta tuli vastaan hauska kuva, joka taisi aikanaan olla myös ukrainalaisessa sanomalehdessä koskien mustia miehiä ja ukrainalaisia naisia, josta aiheutui kohu.

Joskus kauan sitten tutkiessani kävi ilmi kuinka Ukrainassa on tuhansia mustia ja nigerialaisia opiskelijoita, jonka tuloksena on myös syntynyt paljonkin mulatteja, joista osa on kuitenkin päätynyt orpokotiin, kun musta isä on jatkanut matkaansa, eikä äiti ole osaltaan kielteisistä asenteista johtuen halunnut kasvattaa mulattia.


Lähde

Jatkoin vielä lukemista Claudia Jordan:iin liittyen, josta oli ylempänä juttua ja löytyi vetoomus, jossa kerrotaan valkoisen äidin kasvattaneen naisen, joka näyttää olevan hyvin tyypillistä, koska ovathan tiettävästi myös monet mustat naisetkin yksinhuoltajia vaikka osaltaan kyse voi olla sosiaaliturvasta, että saa enemmän rahaa.

Alla lainauksessa mainitaan Tameka Harris, jolla myös toinen vanhemmista on valkoinen, niin hänestä tulikin mieleen hänen muuttaneen silmän väriään implantilla, jota monet ovat ihmetelleet, koska sitä pidetään vaarallisena. Nainen ei ole varmaan tietänyt, että nyt voi silmän väriä muuttaa laserilla vaikkei tietenkään laserilla voida samalla tavalla päättää silmän väriä tai ulkonäköä.
BRAVO Television's Real Housewives of Atlanta (aka RHOA) cast member, Claudia Jordan's offensive remarks about African Americans, in particular, dark skinned African Americans, has been documented online since 2009. 
Claudia Jordan is a half-caste; her mother-- who raised her, is caucasian. Her father is African American. 
Her COLORIST and RACIST antics have been long known in the radio and comedy circuits within the African American community. She is particularly known for making horribly colorist and racist remarks against darker skin African Americans, calling them 'orangutans', 'monkeys', and 'beasts'. 
Additionally, she has had a well known feud with Tameka 'Tiny' Cottle-Harris - wife of the well known, multi-platinum Hip-Hop Artist/Producer T.I.'s; she also happens to be half caucasian and half African American. Claudia Jordan on a notorious radio show segment made a 10+ minute monologue of her appearance, most notably calling her a 'Waste of Light Skin'. 
She has most recently been known to attack cast member Nene Leakes, attacking her hair texture, the spelling of her name (insinuating that it is of a low-class) and referring to her as a 'Beast' and other simian animals. 
In light of Claudia Jordan's recklessly politically incorrect remarks with regard to race and colorism, we demand that she be removed as a cast member of the Real Housewives of Atlanta. If this request is not met, we commit to cease watching the program, as well as spreading the word online to do so.
Lähde


Lähde

Laitan tähän taas löytöjä Soyoung sivustolta, joista ensimmäisessä voi havaita kuinka suun alueen eteenpäin työntymä on poistettu.


Lähde

Tässä taas nähtävästi esitellään nenäleikkausta kuinka nenästä tehdään korkeampi.


Lähde

Alla olevassa kuvassa voidaan havaita punaisena alue hampaineen, jotka kummaltakin puolelta poistetaan, kun halutaan poistaa suun alueen eteenpäin työntyminen.


Lähde

Tässä on taas kuva liittyen osaltaan kasvon osiointiin, mutta myös nenän muotoa esitellään. Tällaiset kasvot ovat kyllä pitkälti eurooppalaiset, että on hölmöä esitellä aasialaisille tällaista ulkonäköä vaan aasialaisilla saa olla lättänämmät kasvot.

Vaikkei kuvassa näy viivaa nenänpään ja leuanpään välillä, jota kutsutaan Ricketts:in E-linjaksi, niin tällä naisella voi havaita silmämääräisesti, ettei viiva koskettaisi huulia, jonka perusteella suun ulkonäkö on hyvä. Lisäksi vetämällä leuanpäästä viivan otsaan on se aika suora, joka on ainakin länsimaalaisen kauneusihanteen mukainen ulkonäkö.Alla olevaan kuvaan liittyen mainostetaan ihon tai ulkonäön nuorentamista, mutta tässä on myös kyse aasialaisesta kauneusihanteesta kuinka naisella tulisi olla tasaisen vaalea ihonväri, jonka takia ihoon osaltaan auringon ja ikääntymisen takia ilmaantuvista tummentumista halutaan päästä eroon.

Alla olevaa kuvaa katsoessa ei pidä ajatella, että mustilla naisilla tulisi olla vaalea ihonväri vaan nuorekkaassa ulkonäössä on pitkälti kyse tasaisesta ja rypyttömästä ihosta, joka miellyttää ihmisten silmää. Tietenkin ihonväri tahtoo usein tummentua ikääntyessä, joten vähän vaaleammalla ihonvärillä saa aikaan nuoremman ulkonäön.

Yllä olevassa kuvassa ei esitelty kasvoja edestä, mutta alla voi kasvojen osiointiin liittyen havaita naisella nenän sijaitsevan silmien välisellä alueella ja nenä on suuriin piirtein leveydeltään sama kuin silmien leveys.


Lähde