15. maaliskuuta 2016

Brasilialaiset alastonmallit, leveä nenä, Ricketts E-linja, afrohius, epänormaalit kasvot ja häistä

Joku aika sitten kerroin brasilialaisesta Bella Club sivustosta, jonne päädyin yhdeltä seksikkäät naiset kuvakeskustelusta, jollaisia miehet tykkäävät paljon tehdä. Alla kuvassa juhlistetaan naisten päivää, mutta jos nämä naiset ovat brasilialaisia, niin missä on selvästi afrikkalaista taustaa omaava nainen. Kuvan tekijä voi siinä tuoda esille omaa naismakua, mutta suvaitsevainen varmaan vaatisi jotain kiintiötä näihin kuviin.

Pyrinkin siis tässä tutkielmassa tarkastelemaan kauneuskulttuuria sosiaalisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Lähden liikkeelle perusargumentista, jonka mukaan ajattelen tämänhetkisen naisruumiin ihanteen olevan olennaisella tavalla kauneuden ideologian piirtämä; kauneuskulttuuria kriittisesti tarkastelleen Naomi Wolfin (1996 [1991], 9) mukaan kauneuden ideologia on viimeinen jäljellä oleva normatiivisen sosiaalisen kontrollin toimiva saareke, joka onnistuu yhä kattavasti määrittelemään jokapäiväistä naisten toimintaa. 
Wolf (emt.) tarkoittaa tällä sitä, että siinä missä feminismi onnistui 1900-luvun alkupuoliskolla vapauttamaan naiset sosiaalisesti äitiyden, kotielämän, siveyden ja passiivisuuden ideologioista, eivät kauneuden ihanteet ole vieläkään hellittäneet puristusotettaan naisten jokapäiväisestä elämästä.
Lähde - Lähde - What Women Really Feel as Their Looks Change

Etusivulla näkyy tällä hetkellä alla olevista malleista kuvia, joten päätin poimia näytille uusimpia kuvia sivustolta. Alla voi mielenkiintoisesti havaita myös kameran takana olevia henkilöitä, että myös muutama nainenkin on töissä. Taitaa olla rahaa tuottava sivusto, jos kerta työntekijöitä voi olla näin paljon tai osa voi tehdä osa-aikaista työtä.

Aikuisviihteessä liikkuu kuitenkin valtavasti rahaa, joten vaikka kovempi ja ilmainen porno on varmaan jossain määrin vähentänyt kiinnostusta tällaisiin kuviin, niin siitä huolimatta maailmasta löytyy aina asiakkaita. Laittamalla näiden ja muiden naisten nimiä hakukoneeseen löytää myös muita sivustoja.


Lähde - Lähde - Drops Cafe - Guria Linda - Sexy Belas - Denunciando

Alla jokseenkin seksikkäässä kuvassa voi havaita naisten kasvoja sivuprofiilista, jonka perusteella naisilla voi havaita olevan suorat kasvot ja huulet näyttävät pysyvän Ricketts:in E-linjan sisällä tai voivat vähän koskettaa viivaa. Uusi lukija ei ymmärrä tästä mitään, mutta E-linjalla tarkoitetaan nenänpään ja leuanpään välistä linjaa, jonka mukaan huulten tulisi pysyä viivan takana.

E-linjan osalta on määritelty, että huulten tulisi pysyä muutamien millien etäisyydellä viivasta, mutta nykyään ihmiset myös tykkäävät näyttävistä huulista vaikka eivät tykkää prognatismista eli leuan tai hampaiden ja huulten huomattavasta eteenpäin työntymisestä.

Ricketts:in E-linjalla tarkastellaan osaltaan nenän, huulten ja leuanpään tasapainoa. Tätä tasapainoa voi ymmärtää sillä tavalla, että jos työntää huulia enemmän eteenpäin saavat huulet liialti huomiota ja se alkaa näyttämään esim. alkukantaiselta. Jos taas nenä tai leuanpää tai kummatkin työntyvät liian paljon eteenpäin näyttää helposti nenäkkäältä tai leukavalta, joka ei ole hyvä asia naiselle.

The position of the lips in relation to the nose and chin was described by Ricketts through the E-line, which is traced from the highest point of the nasal tip (pronasali) to the most prominent portion of the chin (pogonion). The E-pass line should be at 4 mm from the upper lip and at 2 mm from the lower lip.
Lähde - Emanuela - Manu - Clinical evaluation for chin augmentation

Kuten olen aina välillä tuonut esille tahtoo mustilla naisilla olla jossain määrin kauneuden kannalta ongelmana leveä lättänä nenä, johon voi liittyä myös huomattavat sieraimet. RealSelf sivustoa katsoessa tuli vastaan nainen, jolla huomasin olevan huomattavan leveä lättänä nenä suurilla sieraimilla. Ei näkemäni perusteella nenät mustilla naisilla yleensä näin isoja ole.

Harmillisesti nenä näyttää pilaavan monien mustien naisten kauneuden vaikka musta mies olisi eri mieltä, mutta sama ongelma tahtoo olla eurooppalaisilla tai varsinkin Lähi-idän ihmisillä, että perhanan nenä on liian iso kasvoihin. Ei varmaan norsu uros näe naaras norsun kärsässä mitään vikaa, mutta ihmisillä näyttää olevan vaikeuksia tykätä liian leveästä tai korkeasta nenästä naisella vaikka nainen jossain määrin näkemäni perusteella voi hyväksyä miehellä huomattavan suuren nenän, johon sitten liittyy riskejä tyttären kauneuden kannalta.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Black woman with a huge nose

Muutama vuosi sitten uutisoitiin kiinalaisten innostuneen mittaamaan sormellaan kuinka kauniilta näyttää, jonka voi alla olevassa kuvassa nähdä. Netistä löytyy keskustelua tästä asiasta ja osa näkee tämän hölmönä.

Pitäisi tarkistaa, että mitä ortodontti Robert Ricketts on oikein tarkemmin tarkoittanut tällä linjalla, koska henkilöllä voi olla hyvin pitkä nenä, jonka tuloksena huulet pysyvät viivan takana, mutta nenän suuri koko pilaa kauneuden. Näillä alla olevilla naisilla näyttää olevan kaunis sivuprofiili, mutta vaikuttaa siltä kuin osa naisista olisi käynyt kauneusleikkauksessa.

Kiinalaisilla ja korealaisilla on erikoinen halu noudattaa osaltaan Ricketts:in E-linjaa, mutta ei sillä ole väliä, jos huulet vähän ylittävät viivan. Aasialaisilla tahtoo esiintyä kasvon keskiosan mataluutta ja suun alueen eteenpäin työntymistä, jonka takia huulet ovat monilla vähän eteenpäin työntyneen näköisiä. Toisaalta on selvästi aasialaisia, joilla on luonnostaan sivusta katsottuna matalat suorat kasvot, mutta Ricketts:in E-linjan mukainen sivuprofiili.

Alla olevassa lainauksessa mainitaan osaltaan Angelina Jolie, joka tämän mittauksen mukaan olisi ruma. Angelina tietenkin tunnetaan näyttävistä huulista, mutta sellaisesta ulkonäöstä tänä päivänä jossain määrin tykätään vaikka se on jossain määrin epätasapainoista, jos kasvoissa huulet saavat paljon huomiota, mutta ihmiset taitavat nähdä seksikkäänä näyttävät pusuhuulet naisella.

Mitä joskus katselin Angelinan sivuprofiilista kuvaa, niin huulet näyttivät olevan linjan mukaisesti tai koskettivat viivaa, mutta kuten totesin ihmiset näyttävät tästä myös tykkäävän. Kuitenkin ortodonttien tutkimukset selvästi osoittavat, että ihmiset eivät tykkää esim. Ricketts:in E-linjasta suuresti poikkeavasta ulkonäöstä ja huomattavasta prognatismista.

It’s therefore no surprise that China, that hotbed of modern materialism, is getting in on the fun with a beauty-standard trend of its own. On Weibo, the Chinese Twitter-Facebook hybrid, thousands of users, including celebrities, have posted photos of themselves doing what literally translates to the “Beauty and Ugliness Identification Method.” The test, which has no obvious scientific basis, involves placing your index finger against your chin and nose to see if your lips touch it. 
And if they do, then you’re not exactly the brightest star in the sky. The method is currently trending in over 200,000 Weibo discussions, largely among women. But to be fair, the phenomenon also appears to be mostly in jest. According to this method, Angelina Jolie, Jessica Alba, Christina Hendricks would all be considered victims of the ugly stick.
[...] 
Dr. Ricketts felt that to have a pleasing facial profile, in the average Caucasian face, the lower lip would be 2mm behind the line, and the upper lip 4mm behind the line, with variations being normal for patients of different ethnic backgrounds, but with some commonalities applying to all patients. 
Those commonalities would be that the closer to the “E” plane the lips are, in some cases even being anterior to the plane, the lips and teeth will dominate the smile with the nose and chin appearing weak. And the farther behind the plane the lips are, the more likely the nose and chin will dominate the smile. The key was to evaluate the “E” plane relationship prior to performing orthodontic treatment.
Lähde - Lähde - Lähde - Malocclusion - Habsburg Jaw


Lähde - Hairstylist without expression - Homo erectus


Lähde - Nariz negroide - How To Keep Your Chin Up In Today’s Beauty...

Katselin löytyisikö jotain tutkimuksia tai muita kirjoituksia Google Scholar:sta espanjaksi ja portugaliksi. Tuli vastaan Google kääntäjän perusteella afrobrasilialaisen naisen kirjoitus, jossa hän kertoilee varsinkin hiusten takia saamaansa huonoa kohtelua ja muutenkin kuinka Brasiliassa suositaan tai ihannoidaan suorempia hiuksia, kuten voi nähdä yllä olevan videon naisella.

Tästä on ollut muissakin tutkimuksissa juttua, että latinoiden keskuudessa on yleisesti kauneusihanteena suorat tai aaltoilevat ja nähtävästi pitkät hiukset. Brasilian osalta voisi kuvitella suurella osalla brasilialaisista olevan enemmän ja vähemmän kiharat hiukset, koska afrikkalainen geeniperimä tahtoo vaikuttaa voimakkaasti hiustyyppiin.

A black woman born in the 90s only with much effort just understanding her hair as something beautiful. It is even more difficult to realize the "african hair" as possible empowerment, as this hair, if not smoothed, it was seen as a sign of sloppiness, carelessness or lack of hygiene. As a child, my goal was to have a hair curly, preferably I grew downwards, like all other women were beauty references in the media.
As early as six years determined myself that wanted to have the hair format that was shown by the dark few that appeared on TV. So I put my head and hair at risk using the classic "hair relaxing" which are nothing less than a cocktail extremely harsh chemicals, and mostly packaging photos of black women with straight or almost straight hair that correspond to the ideal beauty imagined for black women, or ethnic hair without memory.
Lähde - Hair transplant - Pebbles - Mercedes Boy

Tykkään tässä aina välillä katsella aasialaisia sivustoja, joista varsinkin kiinalaista SoYoung sivustoa, koska näistä sivustoista löytää helposti mielenkiintoisia ja havainnollistavia kuvia. Kyllä Googlen kuvahausta voi helposti katsoa millaisia ongelmia kauneuden kannalta aiheuttaa esim. malocclusion class III tai class II.

Alla olevissa kuvissa esitellään osaltaan epänormaalisti kehittynyttä leukaa, jota ilmenee kaikissa ihmisryhmissä ja koska kyse on normaalista tai keskimäärästä poikkeavasta ja osaltaan myös huomattavan epäsymmetrisestä ulkonäöstä, niin tämä ei näytä yleisesti kauniilta. Tämä on yksi esimerkki siitä, että kauneus ei ole ainoastaan katsojan silmissä vaan ihmiset näkevät yleisesti samalla tavalla vaikka siinä voi esiintyä jotain etnisiä eroja.

Näitä kuvia katsoessa tulee osaltaan mieleen eurasialainen nainen, joka oli jostain syystä perinyt hyvin paljon eurooppalaiselta isältään ulkonäköä, kun taas aasialainen äiti näytti tyypilliseltä matala pyöreä kasvoiselta ja pienet silmät omaavalta naiselta.

Isän ulkonäössä ei näyttänyt olevan mitään vikaa, mutta tytär oli perinyt pitkät kasvot tai alaspäin venyvän leuan, jota halusi korjata kauneusleikkauksella. Tällainen suurempi alaspäin venyvä leuka ei ole miehelle yhtä haitallinen, mutta se on haitallista naiselle.

Esim. Jay Lenon näköinen leuka naisella ei ole kaunis, mutta miehellä siinä ei nähdä samassa määrin vikaa vaikka mieskin saa kuulla leuastaan kommentteja, koska se on niin näyttävä. Jos kuitenkin nainen hyväksyy miehellä huomattavan suuren leuan, joka poikkeaa selvästi miehille tyypillisestä liittyy siihen taas suuria riskejä tyttären kauneuden kannalta vaikka estrogeeni hillitsisi maskuliinisaatiota.

Ylimmässä kuvassa voi osaltaan nähdä Ricketts:in E-linjan, mutta tässä kuvassa taas ihmetyttää, että miksi aasialaisille halutaan enemmän eurooppalaiselta vaikuttavaa ulkonäköä, koska aasialaisella kasvot ja nenä voivat olla matalammat. Lisäksi kasvot voivat olla pyöreämmät ja silmät pienemmät, mutta toisaalta tällaiset kuvat ovat yksi tapa tienata rahaa, jos saa naisen näkemään itsensä turhaan jotenkin rumana vaikka miesten näkökulmasta nainen olisi kaunis.Lähde - Lähde - Long-term stability of surgical-orthodontic correction...

Näistä kiinalaisten ulkomailla tehdyistä kauneusleikkauksista on osaltaan uutisoitu kuinka ne aiheuttavat kotimaahan palatessa ongelman, koska ulkonäkö voi poiketa suuresti passikuvasta tai jostain muusta henkilöllisyystodistuksesta. Tämän takia tarvitaan todistus ulkonäköön tehdyistä muutoksista, jonka voi havaita oikealla alla.

Thaimaan rahasta euroihin muutettuna naisen leikkaukset maksoivat 6 790 euroa, mutta nainen on nähtävästi saanut tätä ennen jo 10% alennusta. Sitä voisi kuvitella monien naisten SoYoung sivustolla osaltaan mainostavat omia leikkauksia ja tämänkin naisen osalta voi olla sillä tavalla.

Nainen on varmaan jo aiemmin käynyt silmäluomileikkauksessa, mutta tässä tapauksessa on tehty muutoksia leukaan, leuanpäähän ja poskiluihin. Olivatko nämä muutokset tarpeellisia, niin siitä voi olla taas montaa mieltä, mutta Aasiassa tällä hetkellä tykätään huomattavan paljon soikiomaisista kasvoista tai jokseenkin V muotoisesta leuasta, jonka voi havaita yllä olleilla kaunottarilla.


Lähde - Thai Baht to Euro Rate - Yanhee International Hospital

Alla olisi monenlaisia kuvapoimintoja, joita äkkiseltään tuli vastaan. Tässä voi havaita korealaisen tyttöryhmän esittelemässä tyypilliseen tapaan sääriään. Kuvassa voi myös nähdä muutamien naisten kasvoja sivusta ja edestä. Linkkien kautta löytyy tietenkin lisää kuvia, mutta alla vasemmalla on julkkiksia, joilla usein on jossain määrin vaikutusta tavallisiin naisiin, jotka ovat oikealla.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Korea Medical Hub - Facts about solariums

Yllä yhdessä kuvassa luki banila co, josta kävi ilmi kyseessä olevan korealainen kosmetiikkamerkki. Alla olevasta kuvasta tulee mieleen kuinka osa mustista naisista kyselee aina välillä keskustelupalstoilla, että häät olisi muutaman kuukauden kuluttua, niin miten saisi ihosta vaaleamman.

Mitä olen mustien häistä nähnyt kuvia, niin morsian voi olla huomattavan vaalea verrattuna mieheen. Häiden jälkeen taitaa kuitenkin osalla ihonväri taas tummua, koska raskaana ei saisi ainakaan käyttää vomakkaita ihonväriä vaalentavia tuotteita.

Kaipa vastaavasti osalla eurooppalaisista naisista on halu olla häissä ruskettuneempi tai oranssimainen ihonväriltään. Kuten olen jo usein tuonut esille on varsinkin Etelä-Korealla ja Japanilla suuria vaikutuksia kauneusihanteisiin Aasian maissa, eikä täten länsimaiden vaikutus ole niin suurta kuin äkkiseltään ajattelisi, josta vaikka tuo vaalean ihonvärin ihannointi on huomattava ero eurooppalaisiin.


Lähde - Katso videoita - Jenson Button's new girlfriend Brittny Ward - Femail

Dailymail sivustolta tuli vastaan artikkeli, jossa esiteltiin naisen ihoa, miltä se näyttää todellisuudessa ja alla olevalla naisella kerrotaan olevan huono iho, johon merkittävänä syynä on todennäköisesti solarium. Eipä tämä 30-vuotias nainen alimmassa kuvassa iholtaan vielä rumalta näytä, mutta olisiko kyse myös kuvankäsittelystä ja meikkaamisesta. Ihmisillä tietenkin iho ikääntyy eri tahtia, että osa saa helposti ryppyjä ja epätasaisen ihonvärin.

Nivean osalta oli mielenkiintoista huomata sillä olevan Aasiassa myynnissä Nivea sun protect & white tuotetta, kun taas äkkiseltään katsottuna Suomessa ei tuollaista myydä vaan voi ostaa Nivea sun protect & bronzen. Tässä on tietenkin osaltaan kyse kysynnästä, että harvempi haluaa vaalentaa, mutta tällaista vaalentavaa tuotetta voidaan myydä ihonväriä tasoittavana voiteena.

Tuosta viimeisestä linkistä voi katsoa videon Filippiineiltä, jossa voi todennäköisesti ulkonäön perusteella havaita olevan eurasialaisia malleja. Heidät tunnistaa jokseenkin eurooppalaiselta vaikuttavasta ulkonäöstä ja ovat kaiken lisäksi huomattavan pitkiä, mutta sellaisia tietenkin mallit usein ovat. Onko tämä sitten hyvä asia, jos Filippiineillä jossain määrin nykyään suositaan eurasialaisia söpöjen pienten filipina naisten sijasta.


Lähde - Lähde - Lähde - Visia - Aum Bellezza - Jeban - Hamesha - Katso video

Ylempänä oli vähän juttua häistä, niin siihen liittyen tuli sattumalta vastaan uusi tutkimus, jossa tarkasteltiin suosittua amerikkalaista Brides häälehteä ja siinä olevia mainoksia. Tutkimuksessa osaltaan havaitaan eurooppalaisten naisten olevan suuresti edustettuna, joka ei vastaa täysin väestönrakennetta.

Mainostaja tässä tietenkin päättää millaisia malleja käyttää tuotteiden esittelyssä, mutta osa näistä vaatteista näyttäisi olevan eurooppalaisia, että eurooppalainen helposti käyttää mallina eurooppalaista naista. Eipä sitä tarvitse olla eurooppalainen, että esim. Japanista on tullut vastaan kuvia, joissa näkyy eurooppalaisia naisia häämekossa ja nämä naiset ovat olleet Japanissa malleina olevia nuoria naisia.

Epäselvää on edelleenkin, että miksi japanilaiset haluavat käyttää eurooppalaisia naisia malleina. Helppo vastaus on tietenkin länsimaiden vaikutus, mutta täytyy siinä ole jotain muita syitä. Japanilaisten naisten joukosta löytyy kuitenkin paljon kaunottaria, joten se ei voi olla syynä.

Japanilaiset mallit voivat tietenkin olla yleisemmin lyhyempiä, jos kuitenkin mallin halutaan olla hyvin näyttävän näköinen, mutta mallien olisi kuitenkin parempi edustaa enemmän tavallisia naisia vaikka välillä mainonnassa käytettäisiin esim. eurooppalaista naista, koska halutaan mallin erilaisella ulkonäöllä huomiota.


Tuosta uima-allas kuvasta tulee mieleen kuinka sitä on kerrottu, että hyvin usein mainoksissa näkyy vaaleahiuksinen nainen ja mies on vastaavasti tummahiuksinen tai tummempi. Mainoksen osalta kyse voi olla sattumasta, mutta se on tiettävästi hyvin tyypillistä länsimaissa, että vaaleudella korostetaan feminiinisyyttä ja tummuudella maskuliinisuutta.

Tämän kuvan alla olevan osalta väitetään siinä olevan tarkoitus katsella naista, josta tulee mieleen kauan sitten lukemani selfie tutkimus, jossa muistaakseni havaittiin tavallisten naisten ottavan itsestään paljonkin tällaisia kuvia. Mitä seksikkäämpiä kuvia nainen itsestään ottaa, niin saa helposti aika paljon seuraajia Instagramiin tai mitä näitä sivustoja mahtaa olla.


Lähde - Merry-marry - Wedding dress - Atelier Ange - Beauty Bride - Tig Dress

Ylempänä oli jo vähän juttua afrohiuksista, johon liittyen laitoin linkin kyseistä hiusta tarkastelevaan kirjoitukseen, mutta päätin poimia sieltä muutaman kuvan. Alla olevassa kaaviossa voi havaita eri ihmisryhmillä ilmeneviä hiustyyppejä, että mustilla afrikkalaisilla tahtoo olla yleisesti äärimmäisen kiharamaiset hiukset ja vastaavasti aasialaisilla yleisemmin hyvin suorat hiukset.

Ihmisryhmien sekoittuminen vaikuttaa osaltaan hiustyyppeihin, että esim. brasilialaisilla voi havaita olevan enemmän kiharamaiset hiukset kuin eurooppalaisilla, johon merkittävä syy on afrikkalainen geeniperimä. Kaavion alla voi havaita äkkiseltään löytämässäni kuvassa nähtävästi nuoren aasialaisen naisen pitkissä suorissa hiuksissa, mutta netistä olisi myös löytynyt erikoisia kuvia valtavan pitkät hiukset omaavista naisista.

Tuo oikea kuva ei välttämättä ole hyvä vertailukuva, jos naisella on jotain vikaa hiuksiin liittyen. Kuitenkin tutkimusten perusteella mustilla naisilla on suuria huolia hiusten kanssa, jota tietenkin lisää suorempien, kiiltävien ja pidempien hiusten ihannointi.

Tutkimuksissa usein kerrotaan kuinka mustien keskuudessa on tapana puhua hyvistä ja huonoista hiuksista, joista hyvillä tarkoitetaan vähän suorempia ja helppohoitoisempia hiuksia. Tätä hiusten jaottelua huonoihin ja hyviin kritisoidaan, mutta karu tosi asia taitaa hyvinkin olla siinä, että varsinkin äärimmäinen afrikkalaisille tyypillinen hiustyyppi on hyvin vaikeahoitoinen.

Kyllä sitä voi nähdä mustillakin naisilla kauniit aidot hiukset ja ne voivat olla hyvin pitkät, mutta tämän aikaan saaminen näyttäisi olevan yleisemmin vaikeaa mustille naisille, jonka takia moni turvautuu peruukkeihin ja hiuslisäkkeisiin.

Ihmisillä tietenkin hiukset kasvavat eri tavalla, joka selittäisi osaltaan joidenkin naisten kykyä kasvattaa valtavan pitkät hiukset ja sitten on myös paljon sekoittuneita mustia naisia, jotka esim. eurooppalaisen geeniperimän takia pystyvät kasvattamaan kauniit kiharat hiukset.


Lähde - Lähde - China long hair - Long hair community