11. maaliskuuta 2016

Hiusten ulkonäöstä, päättömät mallit, naisellisista kasvoista ja nenäleikkauksista Iranissa


Lähde - Lähde - Dark Circles Under Eyes - Why Pandas Are So Damn Cute

Anne Kukkohovi & Teri Niitti: Näin näytät nuoremmalta

Huomasin Garnier:lla olevan myynnissä ihonväriä vaalentavaa voidetta, joten katselin egyptiläisiä Facebook sivustoja. Facebook nähtävästi vaatii aina välillä kirjautumista tai rekisteröitymistä, mutta sen voi poistaa käyttämällä esim. Adblock lisäosissa estä elementtiä.

Poimin alle monenlaisia kuvia, joista hiusten osalta näyttää selvästi siltä, että ihmiset tykkäävät tällaisista kuvissa näkyvistä hiuksista naisilla vaikka riippuen naisen kasvonpiirteistä voivat hiukset olla lyhyempiä, mutta tällöin naisen feminiinisyys ihmisten silmissä vähenee, jos kerta pidemmät hiukset yleensä yhdistetään naismaiseen ulkonäköön.

Jos miehellä on pitkät hiukset voi se jossain määrin hämätä luulemaan henkilöä naiseksi, mutta muiden ulkonäöllisten tekijöiden takia eivät lopulta pitkät hiukset miehestä naista tee. Jos miehillä olisi yleisemmin muodissa pitkät hiukset, niin ei siinä nähtäisi samassa määrin kielteistä, mutta tällöin olisi yksi sukupuolten tunnistukseen liittyvä tekijä vähemmän. Ihmisiä kuitenkin näyttää miellyttävän paljonkin ulkonäkö, joka voidaan nopeasti luokitella jompaan kumpaan sukupuoleen.

Naisilla voi havaita olevan monenlaisia hiusvärejä, joiden osalta olen pohtinut sitä, että naiset yleisesti pyrkivät pitämään hiusvärit suurin piirtein luonnollisena. Tällä tarkoitan sitä, että naiset eivät yleisesti värjää hiuksiaan vihreiksi tai sinisiksi, mutta onko näissä väreissä jotain vikaa vai miellyttääkö ihmisiä yleisemmin luonnollisempi ulkonäkö.

Sitä voi nykyään kuitenkin nähdä pienellä osalla mustilla, aasialaisilla ja muilla naisilla esim. hyvin vaaleat hiukset, jotka on yleensä saatu aikaan hiusväreillä. Tämä ulkonäkö ei vaikuta luonnolliselta, mutta se on sillä tavalla luonnollinen, että varsinkin eurooppalaisilla naisilla hiusväriä jossain määrin esiintyy. Lopulta kyse on myös tottumisesta, että jos näet aina välillä esim. aasialaisen naisen vaaleissa hiuksissa, niin ei se enää näytä omituiselta vaan kauniilta.

Nämä hiusvärit ovat muutenkin mielenkiintoisia, että millaisia tuntemuksia ne ihmisille aiheuttavat. Miksi voidaan aina välillä nähdä todellisuudessa vaaleahiuksisella naisella mustat hiukset tai mustat hiukset omaavalla naisella blondit hiukset.

Nykyään naiset myös vaihtelevat hiusvärejä, että osaltaan kyse on vaan kokeilusta, mutta hiusväreihin voidaan myös erilaisissa kulttuureissa liittää kaikenlaista, että varsinkin länsimassa on jossain määrin ylistetty vaaleita hiuksia ja pidetty niitä enemmän feminiiniseen ulkonäköön kuuluvina, kun taas Aasiassa mustat hiukset ovat kaunista ulkonäköä naisella vaikka nykyään moni aasialainen nainen värjää hiuksensa esim. ruskeiksi.

Edelliseen kirjoitukseen laitoin Deconstruction of Eurocentric Beauty linkin, niin siinä osaltaan mainitaan kuinka valkoisilla naisilla voidaan nähdä jotenkin tyyliikkäänä esim. mustien hiustyylit, kun taas mustia naisia pidetään rumina samanlaisten hiusten takia. Olen tästä asiasta ennenkin lukenut, mutta onhan uusissa tutkimuksissa ollut juttua kuinka mustat naiset pitäisivät nykyisin enemmän hiuksensa luonnollisina eivätkä samassa määrin suorista hiuksia tai käytä peruukkia.

Kauneudessa on osaltaan kyse monien ihmisten osalta samankaltaisesta ulkonäöstä tykkäämisestä, jonka takia vaikka musta nainen olisi kauneustutkimusten perusteella hyvin kaunis, niin hän ei samassa määrin miellytä eurooppalaista miestä, koska ei näytä eurooppalaiselta naisella ellei sitten omaa selvästi eurokeskistä ulkonäköä.

Tämän takia jos kaunis eurooppalainen nainen tekee itselleen afrotukan voidaan se nähdä aika erikoisena tai mitä tuntemuksia myös kielteisiä se mahtaa aiheuttaa. Kuitenkin näyttää hiusten osalta selvästi siltä, että ihmiset eivät yleisesti tykkää varsinkaan liian kähäristä hiuksista, jotka myös ovat vaikeahoitoisia ja eivät samassa määrin kiillä tai kasva pitkiksi kuin suoremmat hiukset.

Mustien jännissä hiustyyleissä taitaa olla myös sellainen ongelma, että monet niistä vahingoittavat hiuksia, joten tällaisen hiustyylin tehneelle wiggerille ei ole lopulta muuta vaihtoehtoa kuin ajaa hiuksensa pois ja käyttää peruukkia, niin kauan kuin omat pitkät tyylikkäät hiukset kasvavat takaisin.

Alimmissa kuvissa vasemmalla voi havaita hauskan kuvan naistenpäivään liittyen. Tästä tulee mieleen, että naisilla ei yleisemmin tykätä lihaksikkaasta vartalosta. Alhaisen testosteronitason takia naiset ovat vähemmän lihaksikkaita, joten osaltaan tästä syystä feminiiniseen ulkonäköön liitetään enemmän naisille tyypillisempi vähemmän lihaksikas ulkonäkö.

Eikä miehetkään yleisesti ole erityisen lihaksikkaan näköisiä vaan lihaksikkaan ulkonäön aikaan saamiseksi monet miehet harrastavat kehonrakentamista, jonka avulla voi saada joiltakin naisilta huomiot. Kuitenkin tutkimusten perusteella pidemmän parisuhteen osalta naiset eivät tykkää liian maskuliinisesta ulkonäöstä, koska tällainen mies vaikuttaa esim. jotenkin huonolta isältä, että sopiva feminiinisyys miehessä miellyttää vaikka voihan hyvin maskuliininen mies olla hyvä isä lapsille vaikka tyttären kauneuteen voi liittyä riskejä.

Keskimmäisessä kuvassa voi taas pohtia sukupuolen tunnistamista, että miten oikein aivo näkee vasemman miehenä ja oikean naisena. Kuvasta voi myös tunnistaa siinä olevan eurooppalaista ulkonäköä omaavia malleja. Viimeisessä kuvassa nähtävästi mainostetaan sitruunaa sisältään ihoa vaalentavaa tai kaunistavaa tuotetta.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Foods and skin cancer


Lähde - Etude House Flagship Opening in Singapore! - Etude House

Almrsal sivustolta tuli vastaan erikoisia kuvia päättömistä ja muutenkin sensuroiduista kuvista. Tällaisia kuvia tuli myös viime vuonna vastaan, kun tarkastelin iranilaisia sivustoja. Kyllä tuolla sivustolla näkyy kasvoista kuvia, mutta nähtävästi näitä vaatekuvia on paljonkin sensuroitu. Tämä taitaa riippua paljonkin sivuston ylläpitäjästä ja maasta, että kuinka paljon naisia esitellään.

Googlen kuvahaulla kuitenkin löytyi alkuperäisemmät kuvat, mutta vaikka nämä naiset näyttävät kauniilta, niin eivät mallit aina ole kauniita. Tästä syystä näiden kuvien esittäminen päättöminä voisi ajatella olevan miehen näkökulmasta parempaa, mutta nainen näitä kuvia yleensä katselee, joten eipä tällä kai väliä vaikka tutkijat kylläkin kritisoivat osaltaan mallien laihuutta ja sen vaikutusta naisiin. Laitoin tuohon vielä lisäksi kaksi naista kuvan täytteeksi, joilla myös näyttäisi olevan miellyttävät kasvot.


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Lähde - Campari kalenteri 2016

Eipä niitä kasvoja ja muutenkaan vartaloa kaikilla arabiankielisissä sivustoilla peitellä. Harmillisesti sitä on aina välillä vaikeaa tietää, missä esim. sivuston ylläpitäjät elävät, mutta alla olevan kuvan naiset taitavat oleskella Dubaissa tai Emiraateissa. Dubai on varsinkin hyvin monikulttuurinen ja erikoinen paikka, että nämä naiset voivat vaikka olla kristittyjä tai sitten eivät vaan viitsi käyttää huivia.

Mielenkiintoinen paikka tuo Dubai, että siellä on öljyn takia valtavasti varallisuutta, jolle täytyy keksiä kulutusta ja yksi kulutuskohde varsinkin naisille on kosmetiikka, kauneudenhoito, muoti, luksustuotteet ja kaikki muu, josta naiset tykkäävät. Mitä olen tutkimuksista vähän lukenut ilmenee Emiraateissa väestön moninaisuudesta huolimatta hierarkiaa, jossa varsinkin eurooppalaiset ovat ylempinä, jos eivät välttämättä yhtä ylhäällä kuin alkuperäisväestö.


Lähde - Lähde - Yasmina beautician Huda Kattan - Pantene Arabia

Sukupuolen tunnistamiseen liittyen löytyi mielenkiintoinen uusi tutkimus, jossa havaitaan kuinka epäselvät ja iäkkäät kasvot luokitellaan ihmisten toimesta usein enemmän mieheksi. Alla on yksi kuva poiminta, jossa ei ole tarkasteltu ikää vaan kuinka hyvin näistä kuvista ihmiset tunnistavat sukupuolen.

Onhan se selvä juttu, että naisella täytyy olla hyvin feminiiniset kasvot, jotta hänet helpoiten tunnistaa naiseksi. Alla olevassa kuvassa voi havaita, että siinä ei ole naisella pitkiä hiuksia tai edes meikkiä, jotka osaltaan lisäävät feminiinistä ulkonäköä, joten sukupuolen tunnistamisessa on tällöin hyvin tärkeässä osassa feminiiniset nuorekkaat kasvot.

Kuvassa voi havaita sutattuja kasvoja pidetyn vähemmän feminiinisenä, josta tulee mieleen kuinka naisen kauneudessa on hyvin tärkeää tasainen ihonväri ja ihonvärin olisi hyvä olla vaalea tai valoisa. Muuten ihmiset luokittelevat naisen vähemmän feminiiniseksi, koska tummuutta pidetään usein enemmän maskuliinisena.

Tämä ei kuitenkaan tee esim. mustista naisista maskuliinisia, koska sukupuolen tunnistamisessa on kyse pitkälti muista tekijöistä kuin ihonväristä. Jos tarkastellaan mustien miesten näkökulmasta, niin he todennäköisesti tykkäävät vähän vaaleammasta ihonväristä naisella verrattuna omaan.

Ei tämä kaikkiin miehiin päde, mutta tutkimusten perusteella naisella yleisemmin tykätään vaaleammasta ihonväristä vaikka eurooppalaisella naisella myös hyväksytään vähemmän vaaleampi ihonväri, jonka takia naiset jossain määriin ruskettavat. Jos eurooppalaiset miehet eivät tätä hyväksyisi tai näkisi tummempaa ihonväriä kauniina, niin harvempi nainen makoilisi rannoilla tai solariumissa, koska jossain määrin naisen käyttäytymiseen vaikuttaa miesten asenteet.

Results of the rating task show that participants were equally likely to rate 100% male faces as appearing very strongly male regardless of the level of uncertainty in the stimulus (Figure 1b). Overall, as the percentage of female in the morphed stimulus face increased, the rating of its femaleness also increased. However, the rating of the faces was not uniform across the three uncertainty levels. 
As the level of uncertainty increased, so the rated femaleness of the face decreased, producing a significant interaction between level of female in the face (morph level) and uncertainty level, F(10, 280) = 17.98, p < 0.0001, ηp2 = 0.391. This pattern of results was the same for both male and female participants as indicated by a lack of interaction between participants' own sex, the morph level and the uncertainty level, F(10, 280) = 1.14, p = 0.332, ηp2 = 0.039. 
[...]
When shown a facial photo, human subjects can tell its sexual identity even if the image is blurred and provides only the visual cue of skin tone. This cue has two aspects. First, women are paler than men, who are browner and ruddier because their skin is richer in melanin and blood. Second, women exhibit a higher luminous contrast between their facial skin and their lips and eyes. 
This sex difference is universal, being larger if the population is medium in skin color and smaller if very fair or very dark. Just as universally, people tend to ritualize this difference in traditionalist societies, in general by lightening women’s skin even further through sun avoidance, wearing of protective clothing, use of cosmetics, and so on. In contrast, it gets little attention in modern societies, where skin color means ethnicity. Hence a common reproach I hear: “But that no longer matters nowadays. Skin color is about racism!”
Lähde - Lähde - "But what about suntanning?" - A darker shade of pale


Lähde


Lähde - Lähde - Lähde - Lähde

Google Scholar:sta tuli vastaan iranilaisen tutkijan tekemä kirjoitus, jossa hän kertoo keinoja parantaa kauniin nenän aikaan saamista leikkauksessa käyttämällä osaltaan muotteja. Eipä tällä alla olevalla naisella näytä olleen nenässään mitään huomattavaa vikaa. Onko nenässä vikaa riippuu tietenkin katsojasta, etnisestä ryhmästä ja millainen nenä on yleisesti kauneusihanteena.

Tällainen kuva on taas mielenkiintoinen sukupuolen tunnistamisen kannalta, mutta eipä ihmiset sukupuolta harmaista tai tällaisista kuvista yleensä päättele, mutta kasvot vaikuttavat jo ennen kuvassa kauniilta. Kuvasta voi havaita naisella olevan iranilaisille naisille tyypillisesti hiukset näkyvillä huivin alta, että Iranissa on myös jonkinlaisena ongelmana naisten halu esitellä vieläkin enemmän hiuksia, jota viranomainen joutuu moittimaan.

Poimin kuvaan iranilaisen kauneuskirurgin Hosnanin sivuilta kuvia liittyen kauniiseen nenään, joka kuitenkin on enemmän länsimaalaiseen kauneusihanteeseen kuuluvaa, että eipä tässä aasialaisilla tai mustilla naisilla tarvitse olla täysin samanlaista. Iranissa tehdään paljonkin nenäleikkauksia ja voi monien ennen kuvien perusteella ymmärtää nenäleikkauksen tarvetta, koska eurooppalaisesta näkökulmasta nenä on jokseenkin sanotaanko karusti noita-akkamainen.

Hosnanin Facebook sivuilta löytyi kuva mustasta naisesta, joka voi olla ulkomaalainen tai kyllä Iranissa on pieni afrikkalaistaustainen vähemmistö muistaakseni arabien ja portugalilaisten takia, jotka mustia orjia Afrikasta haalivat. Osaltaan tämä takia voi huomata esim. Irakissa ja Intiassa elävän enemmän ja vähemmän negridiset kasvonpiirteet omaavia ihmisiä.

Ei tämän jokseenkin vauvamaisen näköisen mustan naisen nenässä ole välttämättä mitään vikaa mustan miehen näkökulmasta, mutta eurooppalainen mies ei varmasti yleisesti tässä tykkää. Jälkeen kuvassa voidaan taas havaita parempaa ulkonäköä, jota voidaan myös havaita monilla afroamerikkalaisilla julkkiksilla ja osalla mulateista.


Lähde - Lähde - Lähde

Kauneuskirurgi Hosnanin sivuilta tuli vastaan kuva kauniista naisesta, jonka silmät myös näkyivät vaikka yleisesti näillä iranilaisilla sivustoilla silmät sensuroidaan. Tämä nainen voi hyvinkin olla iranilainen, että nykyään ulkomailla asuu paljonkin iranilaisia, jotka käyvät entisessä tai vanhempien synnyinmaassa.

Tämän naisen kasvoista voisi sanoa hänellä olevan yleisesti miehiä miellyttävät kauniit kasvot, mutta tämän jälkeen tullaan kauneus on katsojan silmissä tekijään, että joku tykkää enemmän aasialaisesta naisesta, jolla kuitenkin on jossain määrin samankaltaiset kasvot kuin tällä naisella. Mitä enemmän naisen ulkonäkö poikkeaa tästä ulkonäöstä, niin sitä harvempi mies tykkää, jos ajatellaan esim. Australian alkuasukas naisia.

Nenäleikkauksessa käyneen Esmeraldan Instagram sivuilta löytyi lisää kuvia naisesta, joista käy ilmi naisen olevan lentoemäntänä. Kanoko nimen perusteella naisen työkaveri on japanilainen ja voisi kuvitella japanilaisia naisia käytettävän paljonkin Japaniin suuntautuvilla lennoilla, koska on myös hyvää asiakaspalvelua ymmärtää ja puhua asiakkaiden kieltä.

Japanilaisella naisella voi havaita nenän olevan vähän leveän näköinen, mutta se tahtoo olla leveämpi myös hymyiltäessä, josta kuitenkaan osa naisista ei tykkää vaan haluavat tätä korjata nenäleikkauksella. Tyypilliseen tapaan aasialaisella naisella voidaan havaita olevan matalat kasvot, jotka jossain määrin miellyttävät paljonkin eurooppalaisia miehiä vaikka onhan myös moni eurooppalainen tai joku muu nainen omalla tavalla erittäin kaunis.

Näistä lentoemännistä tulee mieleen, että he näyttävät usein aika kauniilta tai sitten lentoyhtiö käyttää tilaisuuksissa ja mainoksissa nuoria tai kauniita naisia. Näkee sitä aina välillä netissä kommentteja kuinka joku sanoo jollain lennolla emäntien olleen vähemmän kauniita kuin toisella lennolla. Voisi kuvitella lentoemäntä työssä ilmenevän jonkinlaista ulkonäkö ja ikäsyrjintää, mutta toisaalta kai nuoremmat jaksaa tällaista työtä enemmän tehdä.

Tutkimusten mukaan kuitenkin yleisesti ilmenee jonkinlaista ulkonäkö syrjintää, että kauniin näköisillä on helpompaa saada töitä. Muistaakseni jotain haittaa voi olla esim. hyvin kauniista feminiinisestä ulkonäöstä, että naista ei pidetä ulkonäön takia johonkin korkeaan asemaan pätevänä, mutta tämä on myös hölmöä syrjintää.

Tulee vielä mieleen kuinka Google kuvahausta on tullut vastaan joitakin kuvia esim. Kiinan ja Venäjän armeijan paraateista, niin ulkonäön perusteella naispuoliset sotilaat on tarkoituksella valittu kauneuden perusteella. Pitäisi katsoa miesten ulkonäköä, mutta olettaisin miestenkin osalta suosittavan joissakin edustustehtävissä komeita pitkiä miehiä. Tämä on jossain määrin valitettavaa, mutta ihmiset tykkäävät kauniista ulkonäöstä, jonka voi varmaan melkein kaikki havaita alla olevalla naisella.


Lähde - Lähde - Young is Good, Old is Bad - Zardoz Speaks To You

Tulee aina välillä vastaan sekarotuisia tarkastelevia tutkimuksia ja alla olevassa tutkimuksessa tarkastellaan monietnisten lasten identiteettiä, että ovatko mustia tai jotain muuta. Kirjoituksessa kerrotaan varsinkin mulatti miesten olevan usein mustia tai afroamerikkalaisia, koska heidät nähdään sellaisina, kun taas mulatti naiset pitävät itseään enemmän sekarotuisina.

Voisi ajatella kyse olevan ulkonäöstä, että mulatti nainen voi vähentää afrikkalaista ulkonäköä esim. suoristamalla hiukset ja jos muutenkin kasvot eivät ole selvästi afrikkalaisilta vaikuttavat, niin valkoiset amerikkalaiset varmaan näkevät mulatti naiset useimmin sekarotuisina.

Googlella tulee etsittyä kaikenlaista, että tulee myös päädyttyä aina välillä porno sivustoilla vaikka en niitä etsi, niin joku aika sitten päädyin ihmettelemään erikoisia videoita ja niissä olevia tekstejä. En tiedä mikä voisi olla nimitys tällaiselle fetissi pornolle, mutta siinä näyttäisi olevan aiheena mustan miehen ylistäminen ja valkoisen miehen halveksunta, jonka lisäksi tuodaan esille kuinka mustan miehen tulee siittää kauniit valkoiset naiset, jotta valkoinen rotu tuhoutuu.

Näin siinä voi jossain määrin tapahtua, mutta eivät valkoiset naiset ole tutkimusten perusteella vielä suuresti innostuneita mustien miesten kanssa pariutumisesta vaikka Yhdysvalloissa se on ollut jo monta kymmentä vuotta moninkertaista verrattuna valkoisten miesten haluun pariutua mustien naisten kanssa.

Vaikka osalla ihmisistä on varmasti jonkinlainen haave tuhota esim. eurooppalainen ulkonäkö, niin keskutelupalstoilta on tullut vastaan mustia, jotka suhtautuvat kielteisesti sekarotuisiin parisuhteisiin, koska heidän mielestä se tuhoaa taas mustan rodun tai afroamerikkalaiset.

Sitä joskus näkee kommentteja, että miksi mulatti ei voisi olla valkoinen tai eurooppalainen, niin yksinkertainen vastaus löytyy ulkonäöstä. Jos ajatellaan Yhdysvaltoja, niin siellä tietenkin vieläkin näkyy yhden pisaran säännön vaikutus, jota muistaakseni valkoisen äidin tytär Halle Berry noudattaa, että jos olet jotenkin musta taustaltasi tai ulkonäöltäsi, niin olet musta.

Kuitenkin alla olevissa lainauksissa voi havaita enemmän sekarotuisiin mustiin naisiin kohdistuvan mustilta naisilta kielteistä suhtautumista, että heitä ei pidetä mustina. Yksi syy kielteiseen suhtautumiseen taitaa olla ulkonäössä, että olettaisin vaaleampien mulatti naisten olevan suosittuja mustien miesten keskuudessa.
Studies show that East Asian cultures venerate Eurocentric features as reflecting high status for women (Fraser 2003; Rafael 2000), and light-skinned black and Latino women are perceived as more desirable than dark-skinned women (Hunter 2004). For men, however, skin tone has a mostly insignificant effect on attractiveness ratings (Hill 2002) or no effect at all (Maddox and Gray 2002). Fair skin tone is also associated with greater self-esteem among black women but not among black men (Thompson and Keith 2004). 
Indeed, Rockquemore (2002) shows that such skin tone stratification, along with high rates of intermarriage among high-status black men, make the experiences of black-white biracial women different from those of biracial men. Khanna (2011) finds that whereas black white biracial men are usually embraced by their self-identified black male peers as “one of them,” biracial women can face hostility or rejection from self-identified black women.
Taken together, prior research indicates that men and women in the United States are racialized in systematically distinct ways. This work suggests that biracial women may have an easier time blurring and crossing racial boundaries. Perceived as men of color, biracial males may be more susceptible to discrimination and stereotypes tied to criminality; as a result, others may tend to label them exclusively as members of the racial minority category—denying their white heritage. 
In contrast, the value placed on Eurocentric features may enable biracial women to be seen as an ambiguous racial Other who is not necessarily categorized as belonging to a single racial minority group. Following the model of identity construction via reflected appraisals from others, I thus expect that biracial women will be more likely to identify as multiracial than comparable biracial men, who will tend to adopt a singular minority identification.
Lähde


Lähde


Lähde - Anatomy of the facial aging process - What Causes Wrinkles?

Iranilaisista kauneusleikkauksista kuvia katsoessa Googlen kuvahaulla tuli vastaan yllä olevia kuvia, joissa voi keskellä tarkastella Angelina Jolien ikääntymistä, joka ei kuitenkaan taida olla yhtä suurta, koska julkkikset käyvät paljonkin kauneushoitoloissa. Tuossa kuvassa väitetään naisen tehneen nenäleikkauksen, joka on hyvin yleistä julkkiksille, että halutaan tällainen kapea nenä, jonka oikeastaan haluavat monet tavallisetkin naiset. Lisäsin ylös vielä yhden kuvan tutkimuksesta.

Ylhäällä ylimmässä kuvassa voi nähdä iranilaisella naisella olevan jälkeen kuvassa matalampi nenä, että ihmiset näyttävät paljonkin tykkäävän tällaisesta nenästä, jonka tuloksena silmät saavat enemmän huomiota ja nenä on sopivasti esillä. Iranilaisilla naisilla nenä voi olla tuotakin korkeampi ja voimakkaammin alaspäin osoittava. Lisäksi monet iranilaiset naiset haluavat nenän alaosasta kapeamman, mutta vaikka osa nenäleikkauksista näyttää onnistuneilta näyttää osalla iranilaisista naisista nenä omituisen kapealta tai huonosti tehdyltä.

Alla kuvassa olisi Niloofar Behbudi, jonka väitettiin naisen tekemiä kauneusleikkauksia tarkastelevassa artikkelissa muuttaneen ainakin nenän ulkonäköä. Tämä ei yllätä, koska sitä tekevät hyvin monet iranilaiset naiset. Tämän naisen väitettiin myös olevan huomattavan kaunis iranilainen malli, mutta kyllä niitä kauniita naisia näyttää Iranissa olevan, eikä aina tarvita mitään nenäleikkauksia.

Jos näistä kuvista vielä jotain kertoisi, niin ymmärtääkseni alla vasemmalla ollaan Istanbulissa, jonka takia luultavasti mallin sisko ja äiti ovat myös ottaneet huivit päästä. Alimmassa oikealla voi havaita mallin myös siskon kanssa.

Tässä kuvassa voi havaita iranilaisten naisten pukeutuvan muodikkaasti, mutta hiuksia ei saa kuin vähän näyttää. Mitä joskus lueskelin, niin nainen ei myöskään saa esitellä paljaita sääriään tai käyttää lyhyttä hametta, eikä myöskään korkokenkiä, mutta nähtävästi näitä sääntöjä rikotaan kunhan viranomainen ei näe.

Näistä malleista ja studioista oli muistaakseni muutama vuosi sitten juttua brittiläisessä blogissa, joita myös itsekin katselin ja kuvissa näkyi aika paljon länsimaisen muodin vaikutus. Kuitenkin joku aika sitten Iraniin liittyviä asioita tutkiessa huomasin sivuista monen kadonneen, josta syntyy vaikutelma kuinka Iranin viranomainen sensuroisi tai vaatisi studioita poistamaan kuvat.

Vaikka iranilaisilla ja varsinkin naisilla elämää rajoitetaan, niin tietääkseni naiset saavat esim. opiskella ja tehdä töitä, mutta kuvista voi myös huomata, että saavat pukeutua muodikkaasti, meikata ja vähän näyttää hiuksia. YouTube:sta löytyy mielenkiintoisia dokumentteja Iraniin liittyen, mutta esim. Skyscrapercity sivustolla voi katsella kuvia esim. nykyaikaisista uusista rakennuksista ja muutenkin elämästä Iranissa, joka voi yllättää.


Lähde - Ennen ja jälkeen - Instagram Iraan - Skyscrapercity


Lähde

Aiheena oli osaltaan hiusten ulkonäkö, jonka takia yritin etsiä uusia tutkimuksia. Näissä tutkijoiden tai tiedetoimittajien kirjoituksissa, tulkinnoissa tai näkemyksissä voi joskus olla sellainen hölmö puoli, että ne eivät kaikkiin maihin tai länsimaiden ulkopuolelle aina täysin päde, mutta tässä tutkimuksessa tämä myönnetään tutkimuksen pätevän enemmän valkoisiin miehiin. Se on tutkimusten perusteella selvää, että länsimaissa tykätään aika paljon vaaleista hiuksista naisilla, mutta ei tästä kaikki miehet ole samaa mieltä.

Alla olevassa tutkimuksessa kysyttiin 69 amerikkalaiselta opiskelijalta ja havaittiin miesten näkevän blondit hiukset omaavan naisen enemmän hedelmällisenä ja kauniina. Kuten alla muutenkin kerrotaan, niin vaaleammat hiukset yhdistetään myös nuorekkaaseen ulkonäköön ja onko myös sillä tavalla, että myös monilla suomalaisilla naisilla hiukset voivat olla nuorena hyvin vaaleat, mutta ikääntyessä tummenevat, joten tässä mielessä vaaleammat hiukset voidaan yhdistää nuorekkaaseen ulkonäköön.

Jos ajatellaan esim. aasialaisia naisia, niin he näyttävät usein hyvin nuorekkailta tai jopa lapsenomaisilta, mutta silloin on kyse muista ulkonäöllisistä tekijöistä, eikä Aasiassa näytä samalla ilmenevän vaaleiden hiusten ihannointia, että aasialaisilla naisilla on yleisesti mustat tai esim. ruskeammat hiukset kuin blondit tai hyvin vaalean näköiset hiukset.

Sitä voi ajatella tässä olevan osaltaan kyse länsimaiden ilmiöstä, jota lisää Barbie, Playboy, Marilyn Monroe, blondivitsit ja muut tekijät, mutta sitten tietenkin länsimaissa elää paljon luonnostaan vaaleahiuksisia ihmisiä, jonka takia osaltaan tästä ulkonäöstä tykätään, koska se on normaalia. Vaaleiden tai kultaisten hiuksien voi myös ajatella olevan hyvin valoisia, joten tämä tekijä varmaan miellyttää monia.

Alla myös kerrotaan kuinka ihmiset tykkäävät kiiltävistä ja kestävistä hiuksista, joka on selvästi havaittavissa, että eivät naiset yleisesti huvikseen hiusten hoitoon vaivaa ja rahaa käytä. Lisäksi miehet näyttävät yleisesti tykkäävän pidemmistä hiuksista. Tämä on kuitenkin ongelma mustille naisille, koska heillä hiustyyppi on täysin erilainen verrattuna eurooppalaisiin ja varsinkin aasialaisiin.

Kuten olen usein kertonut tahtoo mustien hius olla äärimmäisen kiharamainen, joka esim. kasvaa hitaammin, kiiltää vähemmän, hiuksia on vähemmän päässä ja muutenkin hius on vaikeahoitoisempi, jonka takia moni musta nainen turvautuu peruukkiin vaikka osa mustista naisista pystyy suurella vaivalla kasvattamaan ja suoristamaan hiuksensa jossain määrin samanlaiseksi kuin eurooppalaisilla naisilla.

Tunnetusti monet mustat miehet ajavat päänsä kaljuksi, mutta tässä asiassa nainen, kuten nähtävästi moni eurooppalainen nainen ei näe kielteistä vaan hiukset ovat suuri ongelma naiselle vaikka kaljuuntuminen aiheuttaa myös miehille murheita osaltaan siitä aiheutuvan ikääntyneen ulkonäön takia, mutta naiset hyväksyvät miehessä paremmin kaljunpään vaikka tällöin ei näytä yhtä komealta kuin tyylikkäät hiukset omaava mies, jolla ei ole huomattavaa kaljuuntumista.
Hair color is another attraction characteristic to consider. Hair color visibly darkens with age, so darker hair is a physical marker of age [12]. Women who have blonde hair are also often perceived to be more youthful and fertile than women with other hair colors [13,14]. Studies have shown that men prefer blonde haired women much more than women with hair of other colors, and those women with blonde hair have had other favorable characteristics attributed to them [14]. 
Hair may communicate an abundance of personal information about a person. Blonde haired women were rated as more youthful and good looking, at various ages, by male participants in a study conducted by Sorokowski [13]. Only when the women were much older, in their forties, did the men not favor the blonde haired women [13]. Sorokowski [13] suggests that this may be due to the fact that in older women, the blonde hair resembles graying hair. 
A woman with graying hair would most likely not hold much reproductive value due to her older age, and therefore would not be as attractive to males. While there may be an evolutionary preference for lighter hair color, there may also be learned associations between hair color and age within cultures. 
Hair that looks shiny and strong can also be an indicator of health to males because weaker and damaged hair may be viewed as a signal of illness or overall unhealthiness [4]. After a woman has recently had a child, the quality of her hair declines and sometimes even the color will change to a darker shade [4]. The darker shade of hair color could be a signal to males that the woman is unavailable, and is not fertile at the time because she recently gave birth. This could make the male less likely to be attracted to the woman. 
Length of hair has also been linked as a physical cue men look at when picking a mate [4]. Men associate shorter hair with less healthy qualities, and also as an indicator of a woman’s age [4]. This indicates that some men may be more likely to choose a woman who has longer hair because they will believe she is more youthful than a woman with shorter hair. 
Swami and Barret [14] conducted a study in London to see if males really do prefer blondes over brunettes and red-heads. One female confederate was used in the study, and had her hair colored from brunette, to blonde, and finally to red, and she entered a night club under each hair color condition to see how many men approached her [14]. As a blonde, the confederate was approached more than she was as a brunette or red head [14]. This is clear evidence that men are more physically attracted to blondes, and may be more likely to seek out mates with blonde hair.
The popularity and preference for blondes is not surprising. In American society, blondes have been featured more in the media and popular magazines, such as Playboy, than other hair colors [15]. Women who have blonde hair often tend to be viewed as healthier and more youthful than other hair colors [13]. Many women strive to look like the models in the magazines and popular media because they know men prefer these types of women. Women are conscious of the idea that men prefer blondes, and they tend to dye their hair blonde in an attempt to look younger and attract men [13].
[...] 
The purpose of this study was to further investigate the evolutionary psychology prediction that blonde women are perceived to be more youthful and fertile, thus making blondes better mates for reproduction. 
The hypothesis, college men who are primed to believe fertility levels are high and getting pregnant is effortless will be more likely to rate the blonde model as more attractive, while college men who are primed to believe fertility levels are low and getting pregnant is challenging will be more likely to show no hair color preference, was supported.
Lähde - The Effects of Hair Color on Males’ Preference in Females

Alla voi havaita toisessa kuvassa laulajana tunnetun Beyoncen olevan hyvin vaalea ihonväriltään, mutta ihonväriin voi myös vaikuttaa valoisuus. Tämä on tainnut osaltaan aiheuttaa Yhdysvalloissa kohuja, koska mustat naiset ovat näyttäneet naistenlehtien kuvissa vaaleammilta, jos kuitenkin syynä on ollut osaltaan valaistus, mutta toisaalta kuvia taidetaan tykätä paljonkin muokata, jonka takia helposti halutaan valoisuutta kuvaan.

Beyoncen ihonväri on kuitenkin kuvassa huomattavan erilainen, että hän on todennäköisesti vaalentanut ihonväriään, johon glutatioinin väitetään olevan osaltaan hyvä keino. Yhdysvalloissa voi havaita joidenkin afroamerikkalaisten naispuolisten julkkisten ajan kuluessa vaalentuvan ihonväriltään ja tämän lisäksi julkkis voi käydä esim. nenäleikkauksessa, kuten alkuaan leveämmän nenän omanneet esim. Beyonce ja Halle Berry.

Naisella voi myös havaita olevan toisessa kuvassa vaaleat hiukset, jota voi jossain määrin havaita Yhdysvalloissa mustilla naisilla, että tässä on varmaan osaltaan kyse enemmistön vaikutuksesta. Ei siinä mitään, jos vaan haluaa värjätä hiuksensa erilaiseksi, jota myös valkoiset naiset tekevät.

Tässä on kuitenkin joidenkin mielestä sellainen ongelma, että Beyoncen pitäisi olla hyvä esikuva mustille naisille, jos kerta joillakin on myös tapana väittää Beyoncen olevan kaunis musta nainen vaikka hän itse on muistaakseni sanonut olevansa monietninen joidenkin mustien järkytykseksi.

Beyonce on ollut jo hyvin pitkään menestynyt laulaja, jonka takia olettaisi hänen itse päättävän millaisena ulkonäkönsä pitää ja kuinka seksikkäältä näyttää, koska joidenkin mielestä mustilla naisilla on jonkinlainen pakko muuttaa ulkonäköään tällä tavalla vaikka ei kai moni näe edes ennen kuvan ihonvärissä mitään vikaa.

Nykyään naiset haluavat kokeilla kaikenlaista ja Beyonce on varmaan halunnut nähdä, miltä näyttää hyvin vaaleana tai valoisana naisena ja taas osa eurooppalaisista naisista haluaa omata ennen kuvassa näkyvää ihonväriä, jos ei aina itsellään, niin mulatti lapsellaan.

Glutathione when taken orally or via injections has a skin lightening and detoxifying effect. 
Glutathione inhibits the action of an enzyme called tyrosinase in the skin.
This enzyme is responsible for production of melanin; a pigment that gives the skin its characteristic colour; more the melanin content and dispersion in the skin, darker will be the skin tone.
Less tyrosinase activity means reduced melanin synthesis and a lighter skin tone
Lähde - Glutathione Intravenous Whitening Injection in Seoul