26. maaliskuuta 2016

Kauneuden periytyminen, meikkaaminen, ennen ja jälkeen kuvia, Brasilian naiset ja alastomuus

Viime vuonna tutkin paljon vanhoja amerikkalaisia sanomalehtiä, joista osaltaan taisin poimia alla olevaan kuvaan liittyvän artikkelin, jossa kerrotaan kauneuden tai komeuden periytymisestä. Vuonna 1918 julkaistussa artikkelissa kerrotaan Carnegie Instituutin tutkijoiden havainneen kauneuden periytyvän miehen kautta. Keskellä voi erikoisesti havaita kuinka äiti olisi ruma, mutta komean miehen ansiosta syntyy kaunis tytär.

Ensimmäinen kuva taitaa pitää jossain määrin paikkaansa ja edelliseen kirjoitukseen laitoin lainauksen tutkimuksesta kuinka maskuliininen ulkonäkö olisi osaltaan geneettistä. Tuossa kuvassa kuitenkin isä näyttää joltain hörökorvaiselta vanhukselta, eikä huomattavan maskuliiniselta, että hän on voinut olla nuorena komeampi. Tyttärellä voi havaita olevan silmälasit, että huono näkökin taitaa jossain määrin periytyä, joka pitäisi tutkimuksista tarkistaa. Pojan väitetään olevan komea, mutta eipä näin aina tapahdu.


Lähde - Why wearing skirts makes a man effeminate - Are Blondes Really Dumb?

Vanhoja tutkimuksia voi olla mielenkiintoista lukea, mutta parempi on tarkastella uusia tutkimuksia, joita kylläkin on hyvä verrata vanhoihin. Google Scholar:sta yritin etsiä tutkimuksia ulkonäön tai kauneuden periytymisestä, mutta niitä näyttää löytyvän vähän. Kyse taitaa olla osaltaan huonoista hakusanoista, mutta alla olisi muutamia tutkimuksia ja tyypilliseen tapaan poimimalla tällaisista tutkimuksista hakusanoja voi löytää lisää samankaltaisia tutkimuksia.

Harmillisesti tätä tutkimusta ei pääse ilmaiseksi lukemaan. Ei auta muuta kuin päätellä alla olevista kuvista kuinka vasemmalla voi havaita enemmän feminiinistä ulkonäköä omaavan miehen ja naisen. Oikealla taas on enemmän maskuliinista ulkonäköä omaavia, mutta eipä näitä nähtävästi yhdistelmäkuvia voi rumiksia sanoa, joka on tyypillistä keskimääräisille kuville.

Joku nainen tykkää enemmän vasemmasta miehestä ja toinen nainen tykkää oikeasta miehestä, että tämä on jokaisen omaa makua ellei sitten tykkää selvästi eri rotuun kuuluvista ihmisistä. Oikealla olevien kahden naisen osalta tietenkin vasen nainen taitaa näyttää yleisesti miehille kauniilta, mutta meikkaamalla oikean naisen ja hymyilemällä, niin meillä on kaunotar.

Lisäyksenä tähän väliin vaihdoin Sciencedirect sivustolta poimitut kuvat Deepdyve sivustolta löytyneisiin samoihin kuviin, joissa on myös selitykset. Tuolta Sciencedirect sivustolta löytää usein kuvia tutkimuksista, mutta ne on sml tiedostotyyppinä, jonka takia vaihtamalla päätteen jpg muotoon saa yleensä kuvat suuremmiksi. Deepdyve sivustolta taas voi löytää itse tutkimuksen "ilmaiseksi", mutta vain 5 minuutin ajaksi. Tämän takia on järkevää käyttää kuvankaappaustyökalua.

Choosing a mate to maximize fitness underlies all sexual selection theories. Key to understanding mate choice is the inheritance of particular traits. Using family photos, we evaluated the predictions made by sexual selection theories for human mate choice concerning the inheritance of facial characteristics and assortment in facial appearance of parents. We found that both fathers' and mothers' attractiveness predicted the facial attractiveness of daughters: ‘sexy daughters’.  
Fathers and sons were related to each other in facial masculinity but not attractiveness, providing only partial evidence for ‘sexy sons’. Mothers and sons did not relate in masculinity–femininity; neither did fathers and daughters. Parents were similar in attractiveness but masculine men were not partnered to feminine women. Our findings support some predictions of Fisherian selection processes and ‘good genes’ theory but are less consistent with ‘correlated response theory’ and the immunocompetence handicap principle.
Lähde - Lähde - Snapper - Sexy son hypothesis - Drag queen makeup tutorial
Human facial attractiveness and facial sexual dimorphism (masculinity–femininity) are important facets of mate choice and are hypothesized to honestly advertise genetic quality. However, it is unclear whether genes influencing facial attractiveness and masculinity–femininity have similar, opposing, or independent effects across sex, and the heritability of these phenotypes is poorly characterized. To investigate these issues, we assessed facial attractiveness and facial masculinity–femininity in the largest genetically informative sample (n=1,580 same- and opposite-sex twin pairs and siblings) to assess these questions to date. 
The heritability was ∼0.50–0.70 for attractiveness and ∼0.40–0.50 for facial masculinity–femininity, indicating that, despite ostensible selection on genes influencing these traits, substantial genetic variation persists in both. Importantly, we found evidence for intralocus sexual conflict, whereby alleles that increase masculinity in males have the same effect in females. Additionally, genetic influences on attractiveness were shared across the sexes, suggesting that attractive fathers tend to have attractive daughters and attractive mothers tend to have attractive sons.
Lähde - Women's facial attractiveness from 2D and 3D images
Why isn’t everyone beautiful, smart and healthy? Or, in a less-polite formulation, why haven’t ugly, stupid, unhealthy people been bred out of the population—ugly people because no one will have them as mates, meaning they don’t get the chance to pass their ugliness to the next generation; 
[...]
The reason is that any particular gene-based trait may have very different effects on males than in females. Extrapolating to humans (and oversimplifying, sorry) you might imagine that a particular shape of the nose or turn of the chin would look drop-dead hunky on a male, but horsey on a woman; dad got to mate because his looks attracted a female, but the result of their togetherness produced daughters whose pulchritude was less than obvious.
Lähde - Why cosmetics work - Attractiveness is all in tilt of the head

Alla olisi ylempänä olleesta tutkimuksesta otettuja kuvia, joiden osalta voi tehdä vertailua klikkaamalla kuvaa ja hiiren rullalla edestakaisin liikuttamalla katsoa ulkonäöllisiä eroja. Kasvot olivat kauniimman tai vähemmän maskuliinisen ulkonäön omaavilla vinossa, jonka takia käänsin vähän kasvoja, mutta muutenkin tarkistin symmetriaa.

Eipä pienellä epäsymmetrialla ole väliä, mutta näissä kuvissa taitaa olla sellainen ongelma, että päät eivät ole välttämättä täysin samassa asennossa, joka olisi jonkinlainen virhe tutkijoilta, mutta muutenkin pitäisi tehdä tai olla olemassa mittauksia pään ja sen eri osien pituudesta.

Ulkonäölliset erot eivät näytä olevan suuria kauniin ja vähemmän kauniimman naisen välillä tai miten jokainen tämän kauneuden näkee. Kauniimmalla naisella näyttäisi olevan silmien ympärillä tummempaa väriä, joka taitaa aiheutua meikistä, joten meikkaamalla vähemmän kaunista naista saa hänestäkin tehtyä kauniimman.Katselin Googlen haulla löytyisikö jotain tutkimuksia ja artikkeleita kauneudesta, jonka takia tuli vastaan kirjoitus, jossa kerrotaan Twitter:ssä olevan Google Facts:in kertoneen kuinka miehet tykkäävät vähemmän meikkiä käyttävistä naisista, joka on aiheuttanut paljon kommentteja varsinkin naisilta.

Tämä pitää muutamien tutkimusten perusteella paikkaansa, mutta toisin sanoen sopivalla meikkaamisella on selvästi kaunistava vaikutus, jonka takia naiset osaltaan meikkaavat. Nähtävästi yksi nainen väittää kuinka tutkimusten mukaan naiset eivät meikkaisi miesten takia. 

Tämä asia täytyisi tutkimuksista tarkistaa, mutta se ei taida täysin pitää paikkaansa, koska usein kauneuteen liittyvissä tutkimuksissa naiset tuovat esille huoliaan liittyen miehiin, että eivät olisi riittävän kauniita, jonka takia sitten haluavat esim. suuremmat rinnat, joita myös haluavat esitellä miehille, joka taitaa päteä varsinkin sinkku naisiin.

Tietenkin syitä halulle meikata on varmasti monia ja koska naiset yleisemmin meikkaavat, niin siinä helposti seuraa muiden naisten käyttäytymistä. Monissa ammateissakin vaaditaan hyvää ulkonäköä, joten senkin takia nainen joutuu meikkaamaan vaikka asiakkaat olisivat enemmän muita naisia, mutta kauniiksi meikkaamisella voi tehdä vaikka muut naiset kateelliseksi tai saada myös naisilta myönteisiä kommentteja ulkonäöstä.

Eiköhän kuitenkin meikin määrä riipu paljon naisen luonnollisesta kauneudesta koskien varsinkin ihon nuorekasta ja tasaista ulkonäköä. Jos iho on hyvin epätasainen väriltään, ryppyinen ja akneinen, niin se vähentää paljonkin naisen kauneutta, jonka takia täytyy meikata epätasaisuus pois, jota taas kauniin ihon omaavan naisen ei tarvitse tehdä.

Aina välillä tulee vastaan tutkimuksia, joissa on ihmisiltä kysytty mielipiteitä esim. meikkaamisesta ja havaittu kuinka meikkaaminen ei olisi tarpeellista vaikka samassa tutkimuksessa oli myös näytetty alla olevalla tavalla kahta kuvaa ja ihmiset olivat enimmäkseen tykänneet meikatusta. 

Tästä syystä on myös järkevää näyttää ihmisille kuvia ja pakottaa valitsemaan kahdesta vaihtoehdosta yksi. Joku aika sitten tuli vastaan tutkimus, jossa naiset toivat pitkälti esille, että heille ei erityisen paljon merkitse miehen ulkonäkö vaikka tyypilliseen tapaan tykkäsivät enemmän pidemmistä miehistä. 

Ei naisilta välttämättä kannata kysellä kirjallisesti mielipiteitä vaan näyttää kuvia, joissa on esim. sama mies, mutta toisessa kuvassa leuasta on tehty suurempi. Jos naiset valitsevat enimmäkseen suuremman leuan ja selvästi maskuliinisen ulkonäön omaavan miehen, niin se kertoo siitä, että ainakin tutkimukseen osallistuneet naiset tykkäävät huomattavan maskuliinisesta ulkonäöstä miehellä vaikka eivät sitä muuten myöntäisi tai tiedostaisi.


Alla olevasta kuvasta ja muutenkin joidenkin naisten näkemyksistä tulee mieleen MyFreeCams sivustolta yksi oikein kaunis nainen. Yksi henkilö meni muistaakseni tälle naiselle sanomaan, että näytät kauniilta ilman meikkiä. En tarkalleen muista lausetta, mutta tämä kuitenkin teki naisen vihaiseksi, koska tykkää meikata ja tykkää myös muista meikatuista naisista. Kommentti oli jotenkin huonosti muotoiltu vaikka sen voisi ajatella olevan myönteinen, joten täytyy kai olla varovainen naisten kanssa, jotta ei saa kaulimesta.

Muistaakseni päädyin joskus The Illusionists dokumentin sivulta katsomaan jonkun luultavasti naistutkijan esitelmää latino naisten ulkonäköpaineista, niin esitelmän lopuksi nainen pyyhki meikkinsä pois. En muista, mitä tutkija halusi tällä tuoda esille, mutta kaipa olisi naisten kannalta parempi, jos rahaa ja aikaa ei kuluisi kaunistautumiseen tai muutenkaan ei olisi ulkonäköhuolia. 

Eipä tälle meikkaamiselle taida mitään voida, jos nainen saa sillä lisättyä kauneutta vaikka feministit yrittäisivät saada aikaan sopimuksen meikkaamisen lopettamisesta, niin aina on naisia, jotka jatkavat meikkaamista, koska näkevät itsensä kauniimpana vaikka tarkoitus ei aina olisi saada miehiltä huomiota.

studies show that women don't wear makeup to impress men. - So if I cake on my make up stupid ass men will leave me alone? - *applies more makeup* - I don't care I wear make-up for me and me only so!! :D - studies show women don't exist for men's boners
But, I hear my female readers saying, MY (boyfriend/husband/ whoever) says that I look prettier without makeup! Well, it’s true that when you poll men about their makeup preferences, as many as one in five says their significant other wears way too much makeup, while one in ten wishes that women didn’t wear makeup at all. While that’s certainly a nice sentiment, their actions speak louder than their words. 
Study after study has found that when shown pictures of women with and without their makeup, men consistently rate images with makeup as more attractive, confident, and healthier. Men also think women wearing makeup come off as more intelligent and having higher earning potentials and more prestigious jobs. I’m not saying wearing makeup is more likely to get you hit on at a bar… but Nicolas Guéguen is. He found women wearing makeup were approached sooner and by more men.
When you look at the science, it’s no wonder that more than $40 billion dollars a year is spent on cosmetics. Makeup works, and it does so because our bodies are programmed to perceive sexual signals from the coloration of our faces. Makeup tricks our brains just enough for it to be worth the time and effort if you want to look hotter. Of course, modern media and the way women are portrayed certainly helps boost sales. 
But makeup has been used for centuries in disparate and diverse cultures in strikingly similar ways for a reason. In the end, we are drawn to makeup is that it taps into our primal urge to find a young, healthy mate who will produce lots of kids so that we can pass on our genes. As Theodosius Dobzhansky might have predicted, even makeup only makes sense in the light of evolution.
[...]
The color red has special meaning in mating-relevant contexts. Wearing red can enhance perceptions of women’s attractiveness and desirability as a potential romantic partner. Building on recent findings, the present study examined whether women’s (N = 74) choice to display the color red is influenced by the attractiveness of an expected opposite-sex interaction partner. 
Results indicated that female participants who expected to interact with an attractive man displayed red (on clothing, accessories, and/or makeup) more often than a baseline consisting of women in a natural environment with no induced expectation. In contrast, when women expected to interact with an unattractive man, they eschewed red, displaying it less often than in the baseline condition. Findings are discussed with respect to evolutionary and cultural perspectives on mate evaluation and selection.

Purseblog sivustolta tuli vastaan afrikkalaisen taustan omaavien keskustelu kauneusleikkauksista ja joukossa oli linkki korealaisen The Face Dental:in sivuille, joka on nähtävästi keskittynyt hampaisiin ja leukaan tehtäviin muutoksiin. Kuvien katselu vaatii jotain kirjautumista, mutta sen voi poistaa käyttämällä Adblock lisäosaa ja estämällä elementin.

Valitsin ennen ja jälkeen kuvien joukosta ensimmäisenä näkyvän naisen, jolla näyttäisi alaleuka työntyneen liikaa eteenpäin, että tällainen tahtoo olla epänormaalia ja täten rumaa ihmisillä, koska ylähampaiden tulisi olla vähän edessä verrattuna alahampaisiin. Eurooppalaisesta näkökulmasta voi havaita kasvojen olevan keskeltä tai silmien kohdalta hyvin matalat, joka näyttää epänormaalilta, mutta kun kyse on aasialaisesta, niin tämä on normaalia. 

Toisaalta naisen ongelman voisi ajatella aiheutuvan osaltaan kasvon keskiosan ja yläleuan mataluudesta, mutta on aasialaisia, joilla kasvot ovat matalat ja tällaista ongelmaa ei ole. Jälkeen kuvassa voi varmaan kaikki havaita korealaisen naisen olevan kauniimpi, että näyttää samankaltaiselta kuin monet k-pop laulajat. Naisella näyttäisi myös nenän ulkonäkö vähän muuttuneen, että on varmaan käynyt muualla nenäleikkauksessa, jos kerta The Face Dental ei niitä tee.

Vertailuksi tähän naiseen poimin äkkiseltään jossain määrin eksoottisia naisia Googlen kuvahausta koskien nenäleikkauksia. Tässä voi havaita kuinka kasvot ovat aika samanlaiset naisilla, että jossain määrin jälkeen kuvassa havaittavasta ulkonäöstä ihmiset näyttävät yleisesti tykkäävän vaikka varmasti jotain vikaa näidenkin naisten ulkonäössä moni havaitsee, jos ei tykkää esim. nenästä tai leuasta. 

Tuolla Meazure työkalulla voi jälleen tehdä mittauksia ja katsoa onko kulmakarvat ja leuanpää pitkälti suorassa linjassa, josta ihmiset näyttävät tykkäävän. Kyllä näillä naisilla näyttää olevan oikein hyvin linjassa. 

Ihmiset näyttävät myös tykkäävät hyvin paljon Ricketts:in E-linjan mukaisesta sivuprofiilista koskien leuanpäätä, huulia ja nenänpäätä, joista huulten olisi hyvä pysyä viivan takana vaikka aasialaisilla ja varsinkin mustilla voidaan hyväksyä pieni ylitys, mutta ei huomattavaa prognatismia, koska liialti eteenpäin työntyvä leuka tai hampaat ja huulet näyttävät esim. alkukantaisilta.I still remember the first time my mom told me that I would need plastic surgery when I was older. 
I couldn’t have been more than six years old. “Don’t worry,” she told me. “It’s not a big deal, we’re enhancing your features. We’ll just cut your eyes a little wider here, make the bridge of your nose a little taller there, you’ll look so much better.” 
[...]
According to Dr. Kim Byung-gun, the head of Seoul’s largest plastic surgery clinic, “They (East Asian women) always tell me they don’t like their faces. They want to have some westernized, nice faces. They want to have big eyes like westernized people, high profile, nicer noses.” 
“The Chinese and Korean patients tell me that they want to have faces like Americans. The idea of beauty is more westernized. That means the Asian people want to have a little less Asian, more westernized appearance. They don’t like big cheekbones or small eyes.”

Harmillisesti The Illusionists dokumenttia ei pääse ilmaiseksi katsomaan, mutta tuota sivustoa tutkiessa tuli sieltä vastaan tekstiä kuinka naisilla on maailmalla länsimaiden vaikutuksen takia halu olla hyvin laihoja. Tämä joidenkin naisten halu olla hyvin laihoja ei taida kuitenkaan päteä kaikkiin naisiin, koska esim. Latinalaisessa Amerikassa näyttää varsinkin miehille vartaloaan esittävien naisten vartalo olevan hyvin kurvikas.

Kuvia seksikkäistä brasilialaisista naisista katsoessa tuli päädyttyä escort sivustolle. Olen näitä escort sivustoja ennenkin vähän katsonut ja hyvin monien naisten ulkonäkö vaikuttaa sellaiselta, josta olettaisi miesten paljonkin tykkäävän. Eivät nämä naiset huvikseen ole vartaloltaan tai ulkonäöltään tällaisia ja varsinkin vartalon osalta nämä brasilialaiset naiset taitavat paljonkin voimistella. 

Harmillisesti suurella osalla näistä naisista on kasvot enemmän ja vähemmän sensuroituja. Sensuroinnista huolimatta kasvot näyttävät myös monilla selvästi sekoittuneilla oikein kauniilta myös afrobrasilialaisten naisten osalta, mutta toisaalta eivät vastaan tulleiden kuvien perusteella kaikki afrobrasilialaiset naiset ole kauniita, mutta tämä pätee muihinkn ihmisryhmiin. 

Poimin alle kuvaan muutamia naisia, jotka eivät kasvojaan sensuroineet, mutta voisihan sitä muitakin naisia esitellä vaikka sitä myös joutuisi sensuroimaan joidenkin osalta alapään ja miksei myös nännit. Olisi mielenkiintoista tietää, että millaiset naiset ovat kaikkein suosituimpia.

Tässä voi kuitenkin tarkastella naisten yleistä ulkonäköä, jonka perusteella naisilla näyttää olevan esim. pitkät hiukset ja tuollainen hyvin kiinteä kurvikas vartalo. Yksi näistä alla olevista on kuitenkin alkuaan mies ja se ei ole takapuoltaan esittävä nainen.
Hyvin monet brasilialaiset naiset voivat olla kauniita, mutta ulkonäkö ei aina ole täysin aitoa, koska tilastojen mukaan Brasiliassa tehdään valtavan paljon kauneusleikkauksia. Brasiliassa tehtävistä kauneusleikkauksista koskien varsinkin takapuolta etsiessä tietoa tuli vastaan nainen nimeltään Andressa Urach.

Hän osallistui vuonna 2012 Miss BumBum kilpailuun ja pääsi toiselle sijalle. Kuitenkin naisen ongelmana ovat olleet viime vuosina takapuoleen laitetut implantit ja reidessä olleet täytteet, jotka ovat aiheuttaneet hengenvaarallisen infektion. Yhdessä kuvassa voi havaita brasilialaisten feministien mieltä osoittamassa Andressan tapaukseen liittyen. 

Mitä vähän lueskelin tästä BumBum kilpailuista on siinä yleistä, että naiset ovat käyneet kauneusleikkauksissa tai muuten parantaneet ulkonäköään paremmaksi kilpailun kannalta. Sääntöjä pitäisi kilpailussa tiukentaa, että vartalon tulisi olla aito ilman implantteja ja muita täytteitä. 

Feministit syyttävät tästä miehiä, mutta osa naisista nähtävästi tykkää tällä tavalla muuttaa ulkonäköään vaikka eurooppalaisen näkökulmasta näiden naisten vartalo taitaa näyttää jossain määrin liian lihaksikkaalta, jos varsinkin tykkää pehmeämmästä vartalosta naisella.

Vasempaan kuvaan laitoin laihemmalta näyttävän naisen, että eivät kaikki brasilialaiset naiset ole vartaloltaan esim. BumBum, pornotähti ja karnevaali naisten näköisiä vaikka sellaisen yleistyksen varmaan moni helposti tekee vaan osa myös haluaa olla laihoja ja tietenkin muodissa tykätään enemmän käyttää barbiemaisen vartalon omaavia brasilialaisia naisia vaikka latino miehet katsoisivat enemmän kurvikkaampia naisia aikuisviihdesivustoilla.

A group of Brazilian feminists protested Friday in Rio de Janeiro against the cosmetic procedures women undergo to meet the demands of the “beauty dictatorship,” even if it means putting their lives at risk. 
In the protest, staged on Rio’s Copacabana Beach, the activists in underpants showed lines drawn all over their faces and bodies, imitating the ones drawn by surgeons to guide their cosmetic surgery procedures. 
They also pretended to inject themselves with silicon and hydrogel, products used to augment the bust or buttocks, and warned of the damage their use can cause. 
They went on to offer words of encouragement to model Andressa Urach, who has been hospitalized since last Nov. 29 for a grave infection caused by a hydrogel injection that she gave herself five years ago to increase the size of her thighs.
According to Urach’s spokesperson, the model is recovering and is walking again, though she remains in the intensive care unit of a hospital in Porto Alegre, capital of the southern state of Rio Grande do Sul. 
Activist Sara Winter told Efe that Urach is a “victim of the beauty dictatorship” imposed by a “macho society.”

Noista rintojaan näyttävistä mielenosoittajista tuli mieleen ukrainalainen Femen, joka varsinkin tunnetaan rinnat paljaana tehtävistä mielenosoituksista. Mielenkiintoisesti tuli samalla vastaan kirjoituksia ja myös kuvia, joissa ihmetellään, että miksi nainen ei saa rintojaan näyttää. 

Joku aika sitten tätä asiaa pohdiskelin ja yksi selitys on ainakin siinä, että miehet tykkäävät paljonkin naisten rinnoista ja ne nähdään seksikkäinä, joten on parempi pitää ne yleensä piilossa vaikka uimarannalla antaisi myös rintojen ruskettua. Toisaalta onhan vieläkin tietääkseni olemassa heimoja tai ihmisryhmiä, joissa naiset ovat rinnat paljaana. Hyvin mielenkiintoinen asia, johon täytyisi enemmän perehtyä.


I have a body. A pair of legs, a pair of arms, the head, a pair of breasts. Man who’s sitting a few meters away in the school also has a body, a pair of legs, a pair of arms, a head, a pair of breasts. That man can express himself through the upper part of his body on Facebook, without censorship. 
I can not. My body is prohibited.
 Lähde - The Body as a Women’s Prison - Society and culture

Ylempänä ollut laihempi brasilialainen nainen oli nimeltään Maytê Piragibe, jonka blogista löytyi mielenkiintoisia kuvia naistenlehtien kansista ja kuinka japanilaisen Square Enix:in luomaa naishahmoa käytetään Louis Vuitton laukkujen esittelyssä. Tässä voi taas verrata tämän naishahmon ulkonäköä oikeisiin naisiin. Voisi kuvitella, että tulevaisuudessa käytetään enemmän tietokoneilla luotuja naisia malleina ja miksei myös aikuisviihteessä, jos ulkonäkö vaikuttaa hyvin aidolta.Femen:in Facebook sivuilta tuli vastaan sveitsiläinen taiteilija Milo Moire osoittamassa mieltään Kölnissä uudenvuodenaattona naisiin kohdistuneita ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia ja ryöstöjä vastaan.

Tämä nainen poikkeaa nähtävästi Femen naisista sillä, että tykkää olla kokonaan alastomana ja tekee muutenkin alastomana taidetta. Nainen vaikuttaa erittäin kauniilta barbiemaiselta naiselta vaikka varmaan kurvikkaammista naisista tykkääviä miehiä ei ulkonäkö täysin miellytä, mutta eipä tässä naisten tarvitse olla samanlaisia.

I stand for the freedom of women to be able to move freely. For the achievements of the past 50 years - for the emancipation of women. That you do not these values ​​tramples and that the women not to have to discipline " , said the artist in Düsseldorf. " Women are self-determined and self-confident its values ​​of freedom live.
[...]
Olemme saaneet lukea vuodenvaihteen täpinöistä Saksassa. Sieltä on raportoitu, että Kölnissä tuhatkunta kehitysmaalaista oli ahdistellut paikallisia naisia seksuaalisesti ja ryöstänyt heidän omaisuuttaan. Kölnissä Saksassa noin tuhannen ulkomaalaismiehen joukon epäillään syyllistyneen kymmeniin rikoksiin. Jopa 15 naisen kerrotaan joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi. 

Yllä olevasta naisesta tietoa etsiessä ja kuvia katsoessa tuli vastaan Deborah de Robertis niminen nainen, joka kävi Pariisissa sijaitsevassa Musée d’Orsay taidemuseossa näyttämässä vaginaansa Gustave Courbet:in Maailman alkuperä teoksen edessä samalla kysyen, että miksi naisen vaginaa saa katsella taiteessa, mutta oikean näyttämiseen suhtaudutaan kielteisemmin. 

Samaisessa museossa hän on ollut myös alastomana Edouard Manet:in Olympia teoksen luona. Tuossa teoksessa voi nähdä myös mustan naisen. Tällaiset taiteet osaltaan kiinnostavat mustia tai mustista kiinnostuneita, että miten afrikkalaiset näkyvät Euroopan historiassa ja he näkyvät osaltaan palvelijoina. 

Sitä on tietenkin tapana väittää kuinka myös eurooppalaiset olivat afrikkalaisia ainakin taustaltaan, joka jossain määrin pitää paikkaansa vaikka myös neandertalinihminen on jättänyt huomattavan jäljen Afrikan ulkopuolisten ihmisten geeniperimään, joka mahdollisesti selittää monia ulkonäöllisiä eroja mustiin afikkalaisiin verrattuna. Tässä oli kuitenkin tarkoitus tuoda esille, että ei eurooppalaisia suvaitsevaisten höpinöistä huolimatta nähdä afrikkalaisia tai mustina.

Tästä Wikipediasta löytyneestä Edouard Manet:in teoksen kuvasta voi paremmin nähdä mustan naisen kasvot vaikka monissa kuvissa kasvot näyttävät hyvin tummilta. Tästä tulee mieleen kuinka tummalla ihonvärillä on jossain määrin kielteinen vaikutus kasvojen näkyvyyden kannalta vaikka Afrikan auringossa tämä ei samassa määrin haittaisi. Onhan myös hyvin tummalla ihonvärillä vaikutusta siihen kuinka kasvot voi meikata.


The classical psychiatric definition of exhibitionism centers around the need to expose one’s genitals to unconsenting others, in order to gain sexual satisfaction,  through shock and amusement. 
The fact that Ms. Robertis had a camera to record others reaction to her nudity, points to the above statement. There is about 63% correlation of exhibitionism to voyeurism. 
It is human nature to enjoy gazing at nudity and procuring sexual pleasure with consenting others, but seeking to do so on the sly of unsuspecting others is against the law. Likewise I consider exhibitionism a subtle form of cultural violence and certainly a personal violation, regardless of how much one is accepting and liberal in their views of nudity. 
I find myself to be very liberal about nudity, but I don’t appreciate being subjected to having someone’s genitals purposely flashed in front my eyes. Having been a victim of three incidences of sexual exhibitionism, most recently in the metro inches from my face was disturbing and frightening.