10. huhtikuuta 2015

Ihonvärin vaalennustuotteita, adoption ongelmia, miesten ihonvärin vaalentaminen ja kaikenlaista muuta

Tuli päädyttyä amerikkalaisen Mitchell Group:in sivuille, jonka tuotteilla on erikoinen nimi Fair and White. Yritys myy ihonvärin vaalennustuotteita ja sivustolta käy ilmi, jonka arvasin, että yritykseen suhtaudutaan kielteisesti osaltaan nimen takia.

Voisihan näillä tuotteilla olla jokin muu nimi, mutta näiden ihonvärin vaalennustuotteiden osalta moni ei tiedä, että niitä käytetään osaltaan tasaisen ihonvärin aikaan saamiseksi, koska monilla mustilla naisilla on huolena ihonvärin epätasaisuus tai melasma.
Throughout its life the brand Fair & White has suffered from the choice of words making up the brand name. There are various “black is beautiful” lobbyists that have created a stigma around the brand accusing it of having an underlying political or negative agenda. Some have even accused it of being discriminating to Africans. 
Fair & White has struggled with this issue, particularly because of its philosophy and the truth behind their products. They’ve been specifically designed for benefiting people of color, or with dark complexion.
Lähde - Hyperpigmentaatio

Mitchell Group:lta löytyy myös muitakin tuotemerkkejä, joissa kaikissa näyttää olevan osaltaan kyse ihonvärin vaalentamisesta tai tasoittamisesta. Googlen kuvahaulla voi taas katsoa, että löytyykö tietoa vasemmasta kuvassa näkyvästä naisesta.

Kuvan näyttää omistavan Yuriy Zhuravov ja laitoin tuohon vielä lisäksi linkin puolalaisen blondin blogiin, koska tuli sinne päädyttyä alla olevan naisen takia vaikkei sama nainen taida olla kyseessä.

Laitoin vielä muutaman linkin lisää, joista päätyy Deborah Knight:in sivuille, jossa näyttää olevan paljonkin kuvapalveluista poimittuja kuvia, joten sitä voi tarkastella naisten ulkonäköä koskien esim. nenän muotoa, ihonväriä ja kaikkea muuta. Viimeisessä linkissä voi ihmetellä brasilialaisia malleja, jotka opettelevat kävelemään tyylikkäästi.


Lähde - Alkuperäinen kuva - Blondeme - Debdzhair - Mulher Beleza

Edellisessä kirjoituksessa toin esille ongelman koskien adoptio lapsen ulkonäköä, joka voi yllättää ja olla karusti sanottuna hyvin ruma vaikkei välttämättä hyväntahtoiset vanhemmat sitä näkisi. Tuli päädyttyä Googlen kuvahaun kautta sivustolle, jossa näyttäisi olevan aiheena aasialaiset ja myös länsimaissa asuvat aasialaiset, että samaan tapaan kuin on olemassa näitä mustien sivustoja, niin löytyy myös aasialaisilta sivustoja, jotka tuovat mieleen nämä perinteiset suurrodut, joita nykyään tietenkin tutkijat kutsuvat mielellään populaatioksi.

Kuitenkin adoptioon liittyen löytyi sivustolta kritiikkiä, jota olen usein nähnyt kuinka länsimaihin adoptoitu aasialainen kritisoi tällaista monirotuisen perheen muodostamista, että vanhemmat ovat valkoisia tai eurooppalaisia ja lapsi vaikka aasialainen, koska esim. erilainen ulkonäkö aiheuttaa ongelmia kuinka sitä haluaisi olla valkoinen tai eurooppalainen, mutta muut näkevät aasialaisena.

Alla voi kuvassa nähdä Kiinasta 60-luvulla Iso-Britanniaan adoptoidun Lucy Sheen, joka kritisoi tällaisia monirotuisia adoptioita. Nainen käyttää varsinkin amerikkalaisten tutkijoiden käyttämää white privilege termiä, jolla tarkoitetaan ymmärtääkseni kaikenlaisia hyötyjä, joita seuraa ulkonäöllisesti valkoiseen tai eurooppalaiseen rotuun kuulumisesta, koska alla olevaa ei nähdä aitona eurooppalaisena, joten hän ei tietenkään saa töitä esim. eurooppalaisena mallina Aasiassa.

As an adopted Chinese girl I grew up to be a foreigner in both lands. No one else is going to know exactly what it feels like to be shunned not just by the culture that adopted you but also by your native culture too.
[...] 
“You’re bringing a child into an existence of white privilege, you’re asking that child to become comfortable with this way of being, to behave in a particular manner, but very often parents forget that their trans-racially adopted child will reap none of the benefits of this white privilege.”
[...] 
What would you say the best and worst aspects of your adoption were? 
Best I’m alive and I’m doing what I do. Worst I was disconnected from my natural heritage, culture and language. 
Do you still keep in touch with your adopted British family? 
[this is only the second time that I have declined to answer a question - it's complicated and involves the threat of legal action against by members of the family that adopted me]
[...] 
What advice would you give to any English parents out there looking to adopt a Chinese baby? 
If this is something that you truly wish to do for the child, then educate yourselves. And I mean educate yourselves. You will have to answer and talk on some very difficult questions some of which you may feel uncomfortable about. Namely race.
[...] 
Likewise what advice would you give to any adopted Chinese children growing up in a British household? 
Don’t be afraid to ask questions. Learn to speak your native tongue. Go back to China involve your parents if you can, if not do it for yourself. Don’t be fooled by people who tell you that race doesn’t matter it does. And at the end of the day what makes you Chinese is what is in your heart, what you are prepared to stand up for and be counted for.  Not whether you speak Chinese or not or know how to use chopsticks.
Lähde

Yllä oleva kirjoitus tuli vastaan, kun katselin taas ihonvärin vaalennustuotteita, joita näyttää olevan valtavasti vaikkei moni näistä tuotteista taida olla erityisen suuren yrityksen tuottamia, mutta ihonvärin vaalentamisessa liikkuu valtavasti rahaa, joten tätä rahaa haluavat myös mustatkin, joiden omistamia näyttää olevan osa näistä yrityksistä.

Tutkin tässä pitkälti naisten kauneutta, mutta erikoisesti Intiassa markkinoidaan ihonvärin vaalentamista myös miehille. Sitä voisi ajatella, että tummempi ihonväri sopii miehelle ja edustaa jotenkin maskuliinisempaa ulkonäköä, joka tiettävästi miellyttää monien naisten silmää, josta hyvänä esim. ovat mustat miehet.

Tutkimusten perusteella naiset hyväksyvät miehillä enemmän tummempaa ulkonäköä, kun taas miehet näyttävät yleisemmin tykkäävän naisella vaaleammasta ihonväristä, joka antaa yhden selityksen sille, miksi naiset vaalentavat paljonkin ihonväriä.

Ihonväri ei kuitenkaan tee henkilöstä maskuliinista, koska vaaleaihoinen nainen voi olla vartaloltaan ja kasvoiltaan huomattavan ruman näköinen verrattuna tumman ihonvärin omaavaan feminiiniseen naiseen.

Näyttää kuitenkin karusti siltä, että vaaleammasta ja näkyvästä ihonväristä on naiselle enemmän hyötyä, kun taas mustasta tai tummasta ihonväristä ei ole samassa määrin haittaa miehelle naisen näkökulmasta katsottuna vaikka tämä voi olla tyttären kannalta virhe, jos kaunis vaaleaihoinen nainen muuttaa jälkeläisensä enemmän mustan näköisiksi.


Lähde


Lähde

Facebook:sta löytyi oikein tuote nimeltään African Royal Fair & Fairy, jota nähtävästi myydään Afrikassa, mutta tuotteen kuvassa näkyy tuttu nainen. Kyseessä on ukrainalaisen kuvaajan Vitaly Valuan käyttämä malli, jonka nimeä en tiedä, mutta erikoisen paljon tästä ja muista Vitalyn naisista näkyy kuvia netissä, että tykkäävätkö ihmiset näiden naisten ulkonäöstä, kun eivät osaa löytää kuvapalveluista kuvia muista kauniin näköisistä naisista ja eikö kuvassa pitäisi olla musta tai tyypilliseen tapaan mulatti nainen.


Lähde - Valua Vitaly

Olen tällaisista kuvista ennenkin kertonut kuinka länsimaissa osa naisista haluaa omata enemmän vasemmassa kuvassa näkyvää ihonväriä, kun taas muualla maailmassa enemmän oikeassa kuvassa näkyvää. Joku aika sitten oli alla olevan kaltaisesta kuvasta kohu Kanadassa, mutta kuvassa oli muistaakseni jaettu mustan naisen kasvot kahteen ihonväriin, kun tämä kuva ei varmaan yhtä paljon kohua aiheuta, kun siinä on eurooppalaisen näköinen nainen.


Lähde

Edelliseen kirjoitukseen laitoin jo aasialaista taidetta tai taidetta, jossa näkyy aasialaisen näköisiä naisia vaikka kuvissa voi havaita naisilla ulkonäön poikkeavan tyypillisestä aasialaisesta ulkonäöstä kapean ja vähän korkean nenän, suurempien silmien ja kasvon soikiomaisen muodon perusteella, mutta tällaista ulkonäköä pyritään monille aasialaisille tekemään. Kyllä tämä eurooppalaisittain katsottuna on kaunista vaikka aasialaisten tulisi kuitenkin osata nähdä myös enemmän itäaasialaiselta näyttävä ulkonäkö kauniina.


Lähde

Tässä alla olevassa kuvassa näyttää olevan eurooppalainen vauva, mutta merkille pantavaa on kuinka siinä tuodaan esille vauvamaista ihoa. Onhan näitä mainoksia myös länsimaissa näkynyt kuinka kaunis iho olisi enemmän nuorille tyypillinen, mutta sellainen voidaan jossain määrin saada myös iäkkäämmälle käyttämällä laitteita ja ihonhoitotuotteita.


Lähde

Tuohon ylempänä olleeseen taiteeseen liittyen alla voi nähdä aasialaisia naisia, jotka ovat ulkonäköään kauneusleikkauksilla muuttaneet ja näyttävät suurin piirtein yllä olevilta naisilta. Alin nainen on ulkonäön perusteella kiinalainen julkkis, joka tunnetaan nimellä Angelababy ja hänellä on eurooppalaista taustaa, mutta tiettävästi hän on muuttanut nenänsä ja hampaiden ulkonäköä.

Näitä ja muita kuvia katsoessa kannattaa laittaa merkille kuinka aasialaiset eivät tykkää leveästä ja lättänästä nenästä, joka on hyvin tyypillinen mustille afrikkalaisille vaan haluavat kapean ja korkean nenän. Onhan tässä myös muitakin ulkonäöllisiä tekijöitä, joista aasialaiset eivät tykkää koskien suun alueen eteenpäin työntymistä, jota tahtoo esiintyä paljonkin mustilla. Lisäksi naisella tulee olla vaalea ihonväri ja pitkät hiukset, jotta häntä pidetään kauniina.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Alla on pari löytöä, joista ensimmäinen tuli vastaan kiinalaiselta kosmetiikkaa myyvältä sivustolta, jossa tyypilliseen tapaan näkyy eurooppalaisia naisia ja toisessa linkissä on kiinalaisesta verkkokaupasta poiminta, jossa voi nähdä pari aasialaista naista ja eurooppalaisen naisen kasvoja sivusta.


Lähde


Lähde

Alla voi taas nähdä kuinka on myynnissä tuotteita, joilla saa intiimialueilla olevaa ruskeampaa väritystä vaaleammaksi ja tietääkseni tällaisilla tuotteilla voi myös yrittää huulia saada punertaviksi, että varsinkin mustilla tahtoo myös huulet olla hyvin tummia vaikka naisella nähdään yleisesti kauniina punertavat huulet vaikka ne saa tietysti aikaan huulipunalla.


Lähde
Sexual attractiveness ratings increased linearly with breast size, but large breasts were not judged to be significantly more attractive than medium-sized breasts. Small and medium-sized breasts were rated as most attractive if they included light or medium colored areolae, whereas large breasts were more attractive if they had medium or dark areolae. 
Ratings for perceived age, sexual maturity, and nurturing ability also increased with breast size. Darkening the areolae reduced ratings of the reproductive health of medium and small breasts, whereas it increased ratings for large breasts. There were no significant sex differences in ratings of any of the perceptual measures. 
These results demonstrate that breast size and areolar pigmentation interact to determine ratings for a suite of sociosexual attributes, each of which may be relevant to mate choice in men and intra-sexual competition in women.
Lähde

Päädyin nähtävästi ranskalaiseen verkkokauppaan, jonka nimi on Black Beauty Essentials. Nimestä huolimatta etusivulla näkyi alla oleva mainos GlutaMax tuotteesta, joka näyttää olevan filippiiniläinen. Filippiinit on kyllä mielenkiintoinen maa, että siellä voi havaita esim. suosittavan eurasialaisia tai jokseenkin eurooppalaisen ulkonäön omaavia naisia, joilla voi havaita olevan esim. kapea ja korkea nenä vaikka aidommilla filippiiniläisillä tahtoo olla yleisemmin matalampi ja leveämpi nenä.


Lähde - Lisätietoa

Olen tässä aina välillä kertonut uudesta keinosta vaikuttaa ulkonäköön koskien laserilla silmien värin muuttamista ja alla kuvassa näkyvä Lilia on erikoisesti päässyt muuttamaan kotimassaan Argentiinassa silmien väriä, että onko siinä kyseessä espanjalaisen Eyecos:in tai amerikkalaisen Stroma Medical:in kehittämän tekniikan käyttämisestä vai onko argentiinalaiset kehittäneet oman.

Eipä oman kehittäminen taida olla vaikeaa, koska silmälääkärit kuitenkin käyttävät jo työssään laseria, mutta kaipa laseriin täytyy tehdä asetuksissa muutoksia, jotta sillä saadaan tuhottua melaniinia, eikä muuten vahingoiteta pahemmin silmiä.

Eyecos:in Facebook:in kautta selvisi, että myös turkkilaiset ovat tuomassa markkinoille laserilla silmien värin muuttamisen. Tuossa Facebook:ssa voi havaita kuinka monet ihmiset harmistuneena haluaisivat muuttaa silmien väriä, mutta tällä hetkellä vaaleamman ruskeat silmät omaavat voivat muuttaa väriä, että joskus tänä vuonna tulee käyttöön toisen sukupolven laser, jolla voidaan muuttaa tumman ruskeita silmiä.


Lähde - Maxvista - New Eyes Laser - Stroma Medical - New Color Eyes