8. huhtikuuta 2015

Mustilta kritiikkiä valkoisten lasten käytöstä mainoksissa ja kaikenlaista koskien kaunista ulkonäköä

Mustien keskuudessa on nähtävästi aiheuttanut kritiikkiä ja ihmetystä esim. hiustenhoitotuotteita myyvän Shea Moisturen mainokset, joissa näkyy kuvia valkoisista lapsista, koska kuvissa pitäisi näkyä mustia lapsia. Tässä voidaan huomata kuinka mustat osaavat tunnistaa, ettei alla oleva näytä mustalta lapselta.

Noilla mustien sivustoilla voi usein myös nähdä kuvia mustista miehistä, joilla on valkoisen naisen kanssa pieniä lapsia, niin näiden lasten osalta huomaa helposti afrikkalaisen taustan varsinkin hyvin kiharien hiusten takia, että äidillä voi havaita hiusten olevan suorat, mutta lapsilla on afrotukka.

Pienten lasten osalta tulee kuitenkin aina huomata, että kasvonpiirteet kehittyvät varsinkin murrosiässä, että silloin vasta näkee miltä sekarotuinen tai monietninen lapsi näyttää.

Näiden lasten identiteetti aiheuttaa myös keskustelua, että ovatko mustia, mutta nähtävästi monilla mustilla on tapana kutsua myös mulatteja mustiksi, jonka syyksi osa perustelee valkoisten näkemykset, että jos joku näyttää jotenkin mustalta, niin hän on musta tai afroamerikkalainen.

Yesterday, natural hair and cosmetics company Shea Moisture landed themselves in scalding hot water after publishing a social media ad (above), which featured a little Caucasian girl. This, of course, wasn’t the first time the company has featured a White child in one of their campaigns; however, for some reason, this particular ad really seemed to ruffle a few feathers.
Lähde

Monilla mustilla, mutta myös tutkijoilla on tapana tarkkailla, että kuinka paljon elokuvissa, tv:ssä ja lehdissä näkyy mustia ja muita ihmisiä verrattuna valkoisiin, että tämän perusteella voi huomata, ettei monet ihmiset ole värisokeita tai mitä näitä ei ole rotuja juttua ihmiset tykkäävät yleensä tuoda julki.

Alla nähtävästi tänä vuonna julkaistussa naistenlehdessä voi havaita naisen, jonka olettaisin suvaitsevaisten tutkijoiden luokittelevan ulkonäön perusteella valkoiseksi naiseksi, jolla on myös vaaleat hiukset. Oikeassa yläkulmassa voi havaita lyhyt hiuksisen mustan naisen, joka esittelee Shea Moisture:n tuotteita.


Lähde - Kuva toisesta lehdestä

Alla voi ihmetellä mustien naisten hiuksia ja myös ulkonäköä, joka ei varmana miellytä suurta osaa miehiä vaikka kyllä mustien sivuilla voi nähdä nättejä mustia naisia. Tällaisen näkemyksen julkituominen on tänä päivänä varmaan kamalaa rasismia vaikka kyse on vaan siitä, että eihän eurooppalainen mies hyväksyisi eurooppalaisella naisella tällaista ulkonäköä vaikka voin ymmärtää monen eurooppalaisen naisen valmiutta pariutua samankaltaisen ulkonäön omaavan mustan miehen kanssa.Lähde - Lähde

Shea Moisture myy tuotteita varsinkin kähärien hiusten hoitoon, mutta varmaan näitä tuotteita voi myös mulatit käyttää vaikkei hiukset olisi äärimmäisen kähäriä. Luultavasti mustat olisivat halunneet valkoisen lapsen sijasta alla olevan lapsen kuvaan.

Shea Moisture:n asiakkaat ovat nähtävästi pitkälti mustia vaikka yrityksellä näyttää olevan halua laajentaa kohderyhmiä, koska käyttävät myös valkoisia naisia malleina, että jos näillä tuotteilla saa vaikka hiukset kasvamaan paremmin, niin luultavasti tuote toimii myös hyvin valkoisella naisella.


Lähde - Shea Moisture criticized over ads featuring white children

Etsin espanjaksi kauneusaiheisia keskusteluja tai sivustoja ja etsiessä päädyin sivustoon, jossa nähtävästi aiheena on korealainen musiikki ja tv-sarjat. Alla voi nähdä Red Velvet nimisen tyttöryhmän, johon on artikkelin mukaan liittynyt uusi jäsen. Näiden naisten osalta laitoin merkille vaaleat hiukset ja osalla olevat ei ruskeat silmät, jotka on tietenkin saatu aikaan värilinsseillä, mutta onhan näistä naisista varmaan osa käynyt myös kauneusleikkauksessa koskien varsinkin silmäluomia.

Mustat naiset tuovat usein esille kuinka heillä olisi seksikkäämpi tai kurvikkaampi vartalo verrattuna valkoisiin tai varsinkin aasialaisiin naisiin, mutta parisuhdetilastot kuitenkin kertovat siitä, ettei valkoisia miehiä yhtä paljon miellytä mustien naisten ulkonäkö vaan enemmän aasialaisen naisen ulkonäkö, joka joidenkin osalta voi olla omituisen tyttömäinen, mutta katsomalla näiden naisten ulkonäköä voi tietenkin pohtia, että mikä siinä aasialaisessa naisessa monia eurooppalaisia miehiä miellyttää.

Jos ei ole kauneuteen liittyviin asioihin tarkemmin perehtynyt ei välttämättä osaa sanoa syitä, mutta näyttää siltä, että miesten silmää miellyttää yleisesti naisessa kasvojen mataluus vaikkei sitä saa olla liikaa vaan kasvoissa on hyvä olla myös pyöreyttä ja siroutta varsinkin leuan osalta. Näillä alla olevilla naisilla näyttää olevan silmien välillä sijaitseva nenä, jossa on sopivasti korkeutta.

Tutkimusten perusteella naisella tykätään suurista silmistä, mutta aasialaisilla ei aina sellaisia ole, mutta onhan aasialaisilla naisilla muutoin mukavan näköiset silmät vaikka monien osalta kyse voi olla kauneusleikkauksella aikaan saaduista silmistä.

Lisäksi aasialaisilla naisilla on yleisesti aika vaalea ihonväri osaltaan ihonväriä vaalentavien tuotteiden takia, joten tämä ihonväri myös miellyttää monien miesten silmää ja voihan myös aasialaisilla naisilla havaita olevan pitkät hiukset, mutta näyttää myös siltä, että miehet tykkäävät naisessa pienestä koosta ja laihasta vartalosta, joten nämä kaikki tekijät osaltaan lisäävät monien miesten halua pariutua aasialaisen naisen kanssa verrattuna mustaan naiseen.


Lähde - 2015 in South Korean music
A major hypothesis of the present study was that men would rate physical attractiveness as more important than women would. In contrast to the findings of previous research, we found no significant sex difference for the value of general physical attractiveness between men (M = 4.21, SD = .13) and women (M = 4.01, SD = .81), t(125) = -1.21, p =.229.  
However, there were sex differences in ratings for specific physical characteristics. Men were more likely than women to value a potential partner’s weight (M = 3.68, SD = .98; M = 3.14, SD = 1.03; for men and women, respectively; t(125) = -2.460, p = .015). Men were also more likely than women to value a potential partner’s eye or hair color (M = 2.18, SD = 1.02; M = 1.75, SD = .84; for men and women, respectively; t(125) = -2.289, p = .024). 
In contrast to men, women placed more importance on a potential partner’s height (M = 3.29, SD = 1.09; M = 2.54, SD = .92; for women and men, respectively; t(125) = 3.349, p = .01), a finding that is consistent with previous work (Pierce, 1996).
Lähde
"we'll cut a slit on your upper gum line, stick the silicone implant up there, narrow your notrils to give you a nice Caucasian look and get you back to work in a week."
Lähde
The next thing to do was lie to my family. They live in another state, but eventually I would have to visit, or they would see a picture of me and demand to know why I looked different. I had to head that off at the pass right away because telling them the truth--that I was getting plastic surgery for vanity and vanity alone-- would set off scoldings about messing with God's creation, accusations about trying to become Caucasian, and general shaming that would last a lifetime, believe me. 
So back in December I told them I had a deviated septum that I was saving up to have corrected. I know, not very original, but I doubt that they read Us Weekly enough to realize that that is the de facto bullcrap excuse for getting a nose job.
Lähde

Alla on taas poimintoja SoYoung sivustolta, että sieltä löytyy paljon enemmän ihmeteltävää varsinkin kuvia kauneusleikkauksissa käyneistä kiinalaisista, joista moni näyttää hyvin nuorilta, joten vanhemmat taitavat olla varakkaita ja sitten myös käyttämällä Googlen kääntäjää voi tarkistaa kiinalaisten näkemykset ulkonäöstä, että sanovatko esim. kauniiksi ja sekarotuiseksi.

Alla olevassa ulkonäössä ei välttämättä ole hampaiden tai purennan kannalta mitään suurta ongelmaa, mutta ihmiset eivät näytä tällaisesta ulkonäöstä tykkäävän vaan tuon suun tulisi olla suurin piirtein Ricketts:in E-linjan mukainen

E-linjassa lähdetään ainakin siitä, ettei huulet saisi koskettaa leuanpään ja nenänpään välille vedettävää viivaa, mutta tässä voi silmämääräisesti havaita suun työntyvän reilusti yli viivan, jonka takia suu saa liikaa huomiota kasvoissa, mutta tässä vaikuttaa myös rotu tai etnisyys, että jos eurooppalaisilla on yleisesti Ricketts:in E-linjan mukaiset ja suorat kasvot, niin tällainen ulkonäkö näyttää monelle rumalta, maskuliiniselta ja epäkorrektisti sanottuna alkukantaiselta.


Lähde

Alla voi taas nähdä kuinka aasialaisille esitellään tällaista nenää kauniina vaikka tällainen nenä on enemmän tyypillinen eurooppalaisille.


Lähde

Kuten oikeasta kuvasta saattaa havaita on naisella ollut ulkoneva suu, josta oli ylempänä juttua ja vasemmassa kuvassa voi havaita naisella olevan enemmän eurooppalaisille tyypillistä ulkonäköä.


Lähde

Google kääntäjän mukaan kerrotaan alla olevalla naisella olevan kultaisen suhteen mukaiset kasvot, mutta kuvassa voi myös havaita punaiset viivat, joilla näytetään nenän sijaitsevan silmien välisellä alueella. Lähtökohtaisesti nenän tulisi olla myös leveydeltään samanlainen kuin silmät ja siltä näyttää tällä naisella vaikka voihan silmät olla nenään verrattuna suurempia vaikkei toisaalta nenä varsinkaan saa naisella olla suurempi kuin silmät, koska se näyttää maskuliiniselta, mutta vie myös huomiota pois silmiltä.


Lähde

Alla voi nähdä kaunista aasialaista taidetta ja olen usein tuonut esille kuinka taiteessa voi havaita naisilla olevan kauneustutkimusten mukaista ulkonäköä vaikkei aina, koska taiteilija voi myös tuoda taiteessaan esille omaa naismakua tekemällä vaikka naiselle suuren leuan tai tekemällä naisista enemmän itsensä näköisiä, koska miespuolinen suuren leuan omaava taitelija tykkää samankaltaisen ulkonäön omaavista naisista.


Lähde

Kuvankäsittelyohjelmalla voi vaikka tutkia omaa tai jonkun muun kasvoja ja muokata niitä tekemällä vaikka nenästä huomattavan suuren, niin silloin voi huomata kuinka suuri nenä ei näytä kauniilta. Tällaisia alla olevia kuvia voidaan myös näyttää tutkimuksissa ja kysyä kumpi näyttää kauniimmalta, niin on hyvin todennäköistä, että suurin osa näkee vasemman pienemmän nenän omaavan naisen kauniimpana.


Lähde

SkinCareTalk sivustolla mainittiin Nutrient Glow niminen yritys, joka myy osaltaan ihonväriä vaalentavia tai tasoittavia tuotteita, jos vaikka nivelet ovat tummempia verrattuna muuhun ihoon. Alla voidaan nähdä musta naamio, jonka varmaan moni suvaitsevainen tulkitsee kamalaksi kuinka vaaleaihoinen tekee itsestään mustan näköisen, mutta tässä on kyse ihoa puhdistavasta tuotteesta, joka on tietenkin tärkeä osa kauneutta, jotta iho näyttää väriltään tasaiselta ja valoisalta.


Lähde

Yllä oleva kuva oli Facebook:sta, jonne usein yritykset laittavat kaikenlaisia mielenkiintoisia kuvia, joita ei virallisilta kotisivuilta löydy, mutta katsoin kotisivuja ja sieltä käy ilmi kyseessä olevan nigerialaisen naisen Vera Uzuh:in perustama yritys.

Mielestäni nätillä naisella voi kuvan perusteella havaita olevan aika vaalea ihonväri, hiukset ovat myös suorat ja nenä leveydeltään pienen, mutta myös korkean näköinen. Muutenkin ulkonäkö laittaa epäilemään sekarotuisuutta, että nainen voi olla mulatti tai fulani, jonka seurauksena näyttää esim. jokseenkin etiopialaiselta.

Tällaisille yrityksille on nähtävästi markkinarakoa varsinkin rodun tai etnisyyden takia, että monilla ihmisillä on halua tukea paikallista tai samaan ulkonäölliseen ryhmään kuuluvan yrityksen omistajien tuotteita kuin ostaa monikansallisen tai valkoisten omistamilta yhtiöiltä tuotteita.

Näillä pienillä yrityksillä näyttää usein myös olevan tarjolla kaikenlaisia erikoisia tuotteita, joita ei samassa määrin taida suuret yritykset viitsiä tehdä. Näihin tuotteisiin voi kuitenkin liittyä riskejä, jos niissä on käytetty terveydelle vaarallisia aineita, joita ei suurten yritysten tuotteissa saa olla, koska niitä valvotaan.


Lähde
The racial and ethnic features of each patient's nose are dependent on the underlying bony and cartilaginous skeletal frameworks together with the skin and the soft tissue envelopes. These features have genetic basis but are also influenced by environmental factors such as trauma, ageing, nutrition and surgery. Environmental climatic condition are believed to influence the shape of the nose with narrower noses being favored in cold and dry climates and broader noses in tropical environment. 
Several studies have reported racial and ethnic differences in nasal index amongst diverse population groups. According to Abraham & Romo and Risley respectively, most Western Europeans have leptorrhine nasal morphology with long and narrow nose with a nasal index of 69.9 or less; the Bantus and Bushmen of South Africa as well as indigenous aboriginals in Australia have platyrrhine nose with broad nose with nasal index of 85.0 and above.
Lähde - Nariz negroide

Yllä olevasta tutkimuksesta löytyi tietoa nenästä, että se tunnetusti tahtoo olla yleisemmin mustilla matala ja leveä, kun taas eurooppalaisilla nenä tahtoo olla yleisemmin kapea ja korkea. Tämä on sitten yksi syy, miksi eurooppalaisilla miehillä on vaikeaa nähdä monia mustia naisia kauniina, johtuen matalasta ja leveästä nenästä, jota taas eurooppalainen nainen ei samalla tavalla näe kielteisesti, koska hän näkee sen miehellä maskuliinisena, mutta tällainen nenä voi sitten vähän periytyä mulatille.

Taas ihonvärin vaalennustuotteita etsiessä tuli päädyttyä ranskalaisen kosmetiikkaa myyvän Sephoran sivuille, mutta siirryin katselemaan kiinalaista sivustoa, että näkyykö siellä kuvissa eurooppalaisia naisia ja kyllä näkyy. Alla kuvassa näyttäisi olevan yksi eurooppalainen nainen ja kaksi aasialaista naista vaikkei yhden kuvan, meikkaamisen ja kauneusleikkausten takia tunnistaminen aina ole helppoa.


Lähde

Sephoran sivuilta löytyy sivu, jossa on tarjolla ilmaisia näytteitä tuotteista, että pitääkö näitä tuotteita jotenkin mainostaa vaikka omassa blogissa, jotta saa ilmaiseksi, mutta tätä tietysti moni nainen tykkää tehdä.


Lähde - Pure White

Googlen kuvahaulla voi etsiä lisätietoa yllä olevasta kasvomallista, jonka tuloksena paljastuu kuvan olevan Oleg Gekman:in ottama ja nähtävästi naisen nimi on Alexandra. Näillä kuvapalvelu sivustoilla voi myös tutkia kauneutta esim. hakusanalla beautiful woman, että kyllä löytyy kauniita naisia vaikka näitä kuvia on varmasti paljonkin muokattu.

Alla oleva kuva ei ole sama kuin yllä oleva, mutta sama nainen näyttää olevan kyseessä ellei vaan ole samannäköinen tai sisko. Sitä voisi ajatella, että yritykset käyttäisivät mainoksissa omia tai uusia kuvia, mutta yllä oleva kuva on poimittu kuvapalvelusta ja sitä on nähtävästi muokattu ainakin hiuskorun osalta.

Eurooppalaisten naisten kasvoja katsoessa tulee mieleen kuinka varsinkin malli- ja muotialalla tykätään enemmän käyttää eurooppalaista naista johtuen osaltaan kasvonpiirteistä, mutta samalla voi myös ymmärtää, että monet eurooppalaiset miehet tykkäävät enemmän aasialaisten naisten matalista kasvoista, eikä sanotaanko näyttävistä kasvoista naisilla.


Lähde - Ylempi alkuperäinen kuva

Kuvapalveluista tai sitten kauneus sivustoilta voi näitä kuvia poimia ja katsoa, että missä niitä on käytetty Googlen kuvahaun avulla, joka myös mahdollistaa tekijänoikeuksien valvonnan, että Oleg varmaan vaatii poistamaan yllä olevan kuvan ellei sitten näe kirjoitustani mainoksena.

Nähtävästi belgialaisen kuvastudion tai valokuvaamon sivuilla voi nähdä yllä olevan naisen, mutta laitoin merkille kuvien joukosta alla olevan kuvan, koska tässä oli alussa juttua valkoisten ja mustien lasten käytöstä mustille tarkoitetuissa mainoksissa.

Tässä alla on varmaan suvaitsevaisten mielestä mukava kuva vaikka värisokea suvaitsevainen ei varmaan kuvassa näe mitään ihmeellistä. Joka tapauksessa mustalla voi havaita olevan tyypilliseen tapaan kähärät hiukset, leveä ja lättänä nenä, joka tietysti tahtoo olla myös eurooppalaisilla vauvoilla matala ennen kuin siitä kehittyy korkea. Mustalla näyttäisi olevan myös tyypillistä prognatismia suussa vaikka pitäisi nähdä kasvoja sivusta, mutta tässä on tietenkin kyse pienistä lapsista, joilla kasvot vielä kehittyvät paljonkin.

Tässä tulee mieleen adoptiot, että monissa eurooppalaisissa perheissä on varmaan suuria yllätyksiä, että millainen mustasta lapsesta kehittyy ulkonäöltään, mutta jos välttämättä haluaa mustan lapsen adoptoida voisi olla järkevää adoptoida sellainen Etiopiasta, koska siellä elävillä on monilla eurooppalaisittain katsottuna kaunista ulkonäköä esim. kapean ja pienen nenän takia.


Lähde - Brufut Market Gambia