5. huhtikuuta 2015

Vaaleaihoisten mustien naisten suosio. Kauniit kasvot edestä ja sivusta katsottuna. Lisäksi mustien näkemyksiä.

Taas kuvapoimintoja SoYoung sivustolta kirjoituksessa kerroin SkinCareTalk sivustolta löytyneestä kommentista ja vaaleamman ihonvärin omaaviin naisiin kohdistuvasta myönteisemmästä suhtautumisesta myös mustien miesten taholta. Tähän liittyen löytyi uusi aloitus, jossa muutama nainen kertoo kuinka esim. Facebook:ssa olisi suosio kasvanut ihonvärin vaalentamisen jälkeen.

Tässä on tietenkin kyse muutamien henkilöiden havainnoista, mutta kyllä tutkimukset näyttävät tätä karusti tukevan kuinka vaaleammilla mustilla tai mulatti naisilla on enemmän suosiota osaltaan mustien miesten takia.

Tietenkään iho tai ihonväri ei ainoastaan riitä tekemään naisesta kauniin näköistä, mutta alla olevien kommenttien perusteella siitä on ollut hyötyä, joten ei ihme, jos moni musta nainen tästä syystä käyttää ihonvärin vaalennustuotteita.
I am recently getting back to lightening after several years off the lightening train . I found some old pictures from my lightening days and just posted them to Facebook for no reason and forgot. I post pictures on Facebook all the time and get a few likes and comments never a lot. 
But when I posted the pictures of me light the response was crazy I got over 50 likes and people that haven't really spoke to me on Facebook were messaging me like crazy !!!!! It's kind of sad but interesting the effect light skin has on society and people in general !
[...] 
Damn..ain't that something? People are so superficial and vain.

[...] 
Seriously I feel you all of a sudden since I have been putting pictures as my dp etc. on other social networking sites, and people see me about looking lighter.  All of a sudden they wanna be my friend or talk to me again. Shame how shallow people are they look on superficial not what is inside of me
[...] 
The funny thing is in my dark skin photos I'm wearing makeup and nice clothes but my light skinned photos are the ones people call me beautiful in
[...] 
I know what you mean. Back when I was dark brown guys barely noticed me. These days the number of people interested in me has tripled. I don't give any attention to the ones that first thing they say is compliment to my skin tone. Those won't be around if I darken badly lol
Lähde

Suositulla Purseblog sivustolta löytyvässä varsinkin korealaisia kauneusleikkauksia käsittelevissä keskusteluissa mainittiin The Face Dental yrityksen sivut, joten katselin sivustoja, että näkyykö eurooppalaisia naisia ja kyllä heitäkin tyypilliseen tapaan näkyy.

Alla kuvassa kerrotaan leukaan tehtävistä leikkauksista, joilla on tarkoitus saada enemmän soikiomaisempi tai pienempi leuka, jota nähtävästi esitellään käyttämällä eurooppalaista naista. Toisessa kuvassa voi nähdä taas näitä kasvojen osiointeja, jotka tulisi olla pitkälti samanpituisia vaikka naiselle voidaan myös tehdä alimmaisesta osasta lyhyempi.Lähde - Lähde - Lähde

SoYoung sivustolta vastaan tulleessa aloituksessa voi samaan tapaan nähdä kuinka eurooppalaista naista käytetään ulkonäöllisenä esimerkkinä silmien, mutta myös nenän muodon osalta. Tämä on hyvin erikoinen ilmiö Aasiassa kuinka varsinkin naisille kerrotaan kuinka nenän tulisi olla kapea ja korkea, jotta olisi kaunis vaikka samaan aikaan miespuolisella kauneuskirurgilla itsellään olisi samaan tapaan nenä matala ja leveä.

Tietenkin näissä kauneusleikkauksissa on enimmäkseen kyse naisen feminiinisemmän ulkonäön lisäämisestä, jonka takia miesten ei tarvitse yhtä paljon ulkonäköään muuttaa, koska nainen myös hyväksyy miehissä sellaista ulkonäköä, jota miehet eivät samassa määrin naisessa. Esim. nainen on selvästi halukkaampi pariutumaan leveämmän nenän, kaljun ja tummemman ihonvärin omaavan miehen kanssa, mutta on selvästi havaittavissa, ettei tällaista halua samassa määrin ole miehillä naisen ollessa kyseessä.

Tästä huolimatta Aasiassa ei pitäisi aiheuttaa hölmöjä ulkonäköpaineita naisille kuinka nenän tulisi olla korkea ja kapea, jos kerta matalampi nenä on normaalia monelle naiselle. Silmienkään ei tarvitse olla valtavan suuria ja eikä leuankaan tarvitse olla liian pieni ollakseen kaunis nainen. Tämä ei tietenkään poista sitä, etteikö kauneusleikkaukset olisi tarpeellisia, jos esim. nenä on huomattavan iso tai silmät näyttävät väsyneiltä.Lähde

Vähän aikaa sitten tein Sqirlz Morph ohjelmalla yhdistelmäkuvan käyttämällä sen teossa aasialaista ja eurooppalaista naista, jonka tuloksena syntyi aika hyvä kuva eurasialaisesta naisesta, joka nähdäkseni vastaa monen eurasialaisen ulkonäköä.

SoYoung sivustolta tuli vastaan kuvia, joissa on yhdistelty nähtävästi amerikkalaisia julkkiksia, joilla voi havaita olevan aika samanlaiset kasvonpiirteet, mutta tällainen ulkonäkö on enemmän eurooppalaisille tyypillisempää, eikä siksi esim. aasialaisten tarvitse täysin tällaiselta näyttää ollakseen kauniita vaan kasvot saavat olla matalammat, kuten toisesta kuvasta voi nähdä.


Lähde


Lähde

Alla kuvassa voi nähdä Anne Hathaway:n, mutta oikeasta kuvasta puuttuu jotain tehden naisesta varmasti monen mielestä omituisen ja ruman näköisen. Kulmakarvat puuttuvat, joka kertoo mielenkiintoisesti siitä kuinka ne ovat myös tärkeä osa kaunista ulkonäköä.

Kulmakarvat näyttävät osaltaan liittyvän kasvojen kolmeen osaan jakamiseen, että kulmakarvojen sijainti vaikuttaa siihen kuinka pitkä on kasvojen keskiosa verrattuna muihin osiin, joiden tulisi olla pitkälti samansuuruisia.

Merkittävä syy kulmakarvoista tykkäämiseen taitaa liittyä siihen, että se on normaali osa ihmisten ulkonäköä ja jos ne puuttuvat näyttää henkilö omituiselta, koska aivot vertaavat kasvoja normaaliin aivossa olevaan prototyyppiin ihmisten kasvoista. Jos meillä ei olisi kulmakarvoja, niin sitten varmasti näkisimme enemmän oikeassa kuvassa olevan saman naisen kauniina.

Kulmakarvat liittyvät myös meikkaamiseen, jossa tietysti naiset ovat parempia asiantuntijoita, mutta kulmakarvojen ulkonäölläkin voidaan lisätä feminiinistä ulkonäköä, että ihmiset näyttävät naisilla tykkäävän enemmän pienistä kulmakarvoista ja niiden tulisi sijaita korkealla, jotta silmät vaikuttavat suuremmilta, eikä vihaisilta, joten naiset taitavat nyppiä karvoja pois kulmakarvojen alaosasta.


Lähde

SoYoung sivustolta löytyneessä aloituksessa esitellään nähtävästi thaimaalaisia julkkiksia ja kyllä kasvonpiirteiden perusteella voi suurin piirtein päätellä alla olevan naisen näyttävän enemmän kaakkoisaasialaiselta, että samankaltaista ulkonäköä löytyy myös esim. filippiiniläisiltä. Naista katsoessa varmaan moni laittaa merkille nenän, joka on oikeassa kuvassa muuttunut kapeammaksi ja olisiko myös korkeutta lisätty.

Tässä herää tietysti kysymys, että onko tällainen muutos ollut tarpeellinen ja onko tässä taas kyse länsimaiden vaikutuksesta, että moni aasialainen haluaa omata enemmän yllä olevalla naisella näkyvää nenää.

Se olisi aasialaisten tehtävä nähdä matalampi ja leveämpi nenä kauniina, koska se on aasialaisille enemmän normaalia, mutta eurooppalaiset eivät samassa määrin voi nähdä johtuen tyypillisestä korkeasta ja kapeasta nenästä.

Eipä tämä nainen ennen kuvassa näytä rumalta vaikka eurooppalainen laittaa helposti merkille nenän, koska siinä ei näytä olevan eurooppalaisille tyypillistä korkeutta silmien välillä.

Ennen kuvassa voi havaita nenän olevan vähän leveä, koska nenän tulisi sijaita silmien välisellä alueella ja myös olla leveydeltään samansuuruinen kuin silmien leveys, mutta tässä on enemmän kyse länsimaalaisesta kauneusihanteesta.

Onhan tässä myös kyse kasvon osien harmoniasta, ettei esim. nenän tai leuan huomattava koko vie muilta osilta liialti huomiota varsinkaan silmiltä. Lisäksi miehillä tahtoo olla yleisemmin leveämpi nenä kuin naisilla, niin tästä syystä monella naisella on halu saada oikeassa kuvassa näkyvä nenä, joka myös tekee kasvoista kolmiulotteisemmat, kun ne muuten ovat usein aasialaisilla matalan tai lättänän näköiset.

Lähde - Anatomy of ‘A Beautiful Face & Smile’

Kauneudessa on myös kyse siitä, että miltä kasvot näyttävät sivusta katsottuna ja tutkimusten perusteella ihmiset näyttävät enemmän tykkäävän oikeassa tai jälkeen kuvassa näkyvästä suurin piirtein suorasta (otsa ja leuanpää) ja Ricketts:in E-linjan (leuanpää ja nenänpää) mukaisesta profiilista.

Tällaiset kasvot ovat enemmän eurooppalaisille tyypillisiä vaikkei oikeassa kuvassa oleva nainen näytä vielä eurooppalaiselta, jonka takia varsinkin monilla afrikkalaisilla ilmenevä suun alueen eteenpäin työntyminen ei miellytä monia eurooppalaisia, koska aivot tunnistavat kasvot omituisiksi.

Tämä ei tietenkään päde kaikkiin ihmisiin, mutta ajatus siitä, että eksotiikka viehättäisi yleisesti ihmisiä ei pidä paikkaansa varsinkaan, jos miehet näkevät eteenpäin työntyvän suun tai alaspäin venyvän leuan esim. maskuliinisena.


Lähde - Evaluating Facial Esthetics: The Esthetic Plane


Lähde - 理想的面部比例是1:1:1

Alla voi nähdä korealaisia julkkiksia joiden kasvojen päälle on piirretty mittauksia kasvojen osien koosta tai muodosta. Kyllä sitä voi havaita kauniina pidetyillä julkkiksilla olevan usein hyvin samankaltaiset kasvot vaikka pienet erot aiheuttavat vaikutelman erilaisuudesta, jos vaikka toisella naisella silmät ovat vinot, hiukset lyhyet, silmät väriltään siniset tai jotain muuta eroa on ulkonäössä.


Lähde - Nose Surgery (Barbie Nose)

Olen tässä aina välillä esitellyt mustien tai afroamerikkalaisten näkemyksiä keskustelupalstoilta, joita tykkään aina välillä lueskella. Sitä pitäisi tehdä tarkempaa tutkimusta, että millä tavalla vaikka valkoisten amerikkalaisten ja mustien keskustelut poikkeavat toisistaan, mutta olettaisin mustilla olevan usein keskustelun aiheena mustien ulkonäkö ja rotuihin liittyvät asiat.

Tältä se ainakin näyttää, mutta se selittyy sillä, että monet mustat muuttavat huomattavasti ulkonäköään vaalentamalla ihonväriä, käymällä kauneusleikkauksissa varsinkin leveän nenän takia ja käyttävät peruukkeja, joka sitten aiheuttaa kritiikkiä.

Mitä tulee sitten rotuihin, niin tietääkseni tutkimusten mukaan valkoiset eivät samalla tavalla tunne olevansa jonkun rodun edustajia vaan voivat nähdä itsensä johonkin etniseen ryhmään kuuluvina, kun taas mustat eivät samalla tavalla voi sanoa kuuluvansa johonkin etniseen ryhmään, koska heidät on osaltaan historian ja valkoisten takia luokiteltu mustiksi ulkonäön perusteella.

Näitä alla olevia keskusteluja taitaa varsinkin suvaitsevaisia ahdistaa lukea, koska mustat luokittelevat ihmisiä, esittävät yleistäviä väitteitä valkoisista ja muutenkin inhoavat valkoisia samalla ylistäen mustia, että jos suvaitsevainen on tehnyt päätöksen, ettei mitään rotuja ole olemassa vaan me kaikki olemme täysin samanlaisia, niin ei tällä tavalla kaikki ajattele.

Muistaakseni joku valkoinen taisi jossain mustan blogissa selittää kuinka meidän tulisi olla värisokeita ja rotuja ei ole olemassa. Johon sitten tämä valkoinen sai mustalta vihaisen kommentin kuinka on typerää väittää, ettei rodulla tai ulkonäöllä olisi suuria vaikutuksia elämässä, että valkoisen on helppo olla värisokea. Tämän jälkeen valkoinen myönsi, että kyllä ulkonäöllisiä ihmisryhmiä on olemassa ja jotain muuta vielä selitteli ja tarkensi näkemystään.

Kommenttien joukossa voi aina välillä nähdä jonkun mustan selittävän kuinka valkoiset naiset haluaisivat olla mustia naisia, josta esimerkkinä sanotaan ruskettaminen, mutta vaikka joidenkin osalta kyse voi olla halusta, jos ajatellaan vaikka mustien miesten kanssa pariutuvia naisia, niin eihän valkoiset naiset ihonväriään suuresti rusketa vaan moni haluaa vähän sanotaanko kullan tai oranssin värisen ihonvärin, joten monien mustien naisten ihonvärin vaalentamisessa voi sanoa olevan enemmän kyse halusta olla valkoinen nainen.

Tähän kauneuteen liittyen alla tuodaan esille kuinka valkoiset naiset eivät tukisi mustia naisia, jos heitä sanotaan rumiksi tai apinoiksi. Eiköhän tällaisia valkoisia naisia löydy, mutta onhan se varmasti lopulta sillä tavalla, ettei mustien naisten ongelmat samalla tavalla kosketa tai kiinnosta valkoisia naisia vaikka valkoinen nainen olisikin kiinnostunut mustista miehistä.

Tässä on myös sellainen ongelma, että vaikka mustat voivat nähdä esim. apinamaisen ulkonäön kauniina, niin ei se onnistu samalla tavalla valkoisilta tai eurooppalaisilta. Tietenkin joku valkoinen suvaitsevainen voi sanoa Williams:in siskoksia kauniin näköisiksi naisiksi, mutta kyllä myös monet mustat miehet tuovat selvästi esille halua pariutua muiden kuin mustien naisten kanssa osaltaan ulkonäön takia.

Tämä on valitettava tilanne mustien naisten kannalta, jos heitä ei yhtä usein nähdä kauniina kuin muita naisia ja vaikka tässä nähtävästi syytellään valkoisia naisia, niin ne ovat lopulta miehet, jotka päättävät millaiset naiset ovat kauniita ja monien mustien naisten osalta tilanne ei näytä hyvältä.
Why do white women care what black women are doing? I didn't hear any white women asking why was there a million man march geared towards all men instead of black men. They always get on the defensive when it involves black women. When the first lady was being called an ape and saying she looked like a transgender I didn't see an influx of white women coming to her aid to remind her that all women are beautiful. Let us have our moments. 
[...] 
White women never do. So many examples...Mo'Ne, the Williams sisters and FLOTUS. They never come to our defense when we are devalued or degraded.
Hello White people...we are not asking for your permission!
[...] 
White people are really not that smart. If you google "pretty women" or "pretty little girls" it's easy to see what the purpose of Black Girls Rock is all about. The stupidity of those complaining about it is just devastating!
[...] 
White Women know that they are the standard of beauty around the world in every single country. They try to play slick and confused acting like they don't know what the hell is going on. So when we have our moments like "blackgirlsrock" they want to step in because they cannot fathom their conceited stuck up @sses not hogging the spotlight.
They are so fcking annoying I swear I try not to even have white female friends.They are SHADY as hell, snooty, and think every black man wants them or that the world evolves around them. *sigh*
[...] 
People need to stop with the "all people" substitution thing when disadvantaged groups try to build themselves up. It is REALLY annoying. The color blind world ("one day we wont see color!") does not and will not ever exist. The end of racism comes with acknowledgement and ACCEPTANCE of the differences between people, not pretending you don't see them.
Lähde - "Some People Look Like Animals:" Raven-Symoné Defends...

Mustia julkkiksia katsoessa kannattaa aina laittaa merkille, että millaiset on hiukset ja omien havaintojeni perusteella hiukset ovat usein pitkät ja suorat tai aaltoilevat, joka ei ole tyypillistä mustilla naisille vaan se kertoo hiusten suoristamisesta tai peruukin käyttämisestä, mutta tämäkin on sellainen asia, joka aiheuttaa keskustelua mustien keskuudessa.

Lisäksi kannattaa myös tarkkailla ihonväriä ja nenän muotoa, joka tahtoo usein poiketa suuresti mustille tyypillisestä, mutta tästä tietenkin syytetään valkoisia vaikka tiettävästi mustat itsekin suosivat enemmän eurokeskisiä naisia vaikka voisivat tehdä toisin, että alla olevan kuvan perusteella mustia naisia voisi kutsua suklaaseen dipatuiksi valkoisiksi naisiksi ja onhan moni näistä kauniina pidetyistä mustista naisista sekarotuisia, joten eurokeskisempi ulkonäkö selittyy osaltaan sillä.


Lähde


Lähde