23. huhtikuuta 2015

Iranilaiset naiset haluavat omata barbiemaista ulkonäköä

Brasilialaisia kauneusleikkaus sivustoja katsoessa tuli vastaan alla oleva kuva, josta tuli mieleen kuinka osaltaan symmetriaa käsittelevässä kirjoituksessa todettiin ihmisten tunnistavan kauneuden vaikkei koko kasvoja näytetä. Tämä on kyllä mielenkiintoista, mutta voihan alla olevalla naisella olla näkymätön osa kasvoista kamalan näköinen.

Näistä sivustoista voi sitten nähdä kuinka kuvissa on paljonkin eurooppalaisen näköisiä naisia vaikka voihan alla oleva olla brasilialainen ja miksei myös sekarotuinen vaikkei sitä ulkonäöstä näkisi. Brasiliassa tehdään tiettävästi määrällisesti toiseksi tai kaikkein eniten kauneusleikkauksia, mutta osa näistä varmasti tehdään ulkomaalaisille, joten varmaan osaltaan sen takia näitä eurooppalaisia naisia näkyy kuvissa.

Googlen kuvahaulla voi yrittää löytää tietoa kuvan alkuperästä. Ei näytä äkkiseltään löytyvän tarkempaa tietoa, mutta alla oleva kuva taitaa olla peräisin taustakuva sivustolta.


Lähde - Wide-wallpapers

Samalla sitä tulee vastaan muita sivustoja, joissa yllä oleva kuva näkyy, että esim. ensimmäisestä linkistä löytyy naisen perustaman ihonhoitoon keskittyneen yrityksen sivut ja toisessa linkissä näyttää olevan kyseessä arabiankielinen sivusto, jossa esitellään kauniita naisia.

Olen näitä tyypillisesti miesten keskustelupalstoille perustamia kauniit naiset aloituksia paljonkin katsellut ja niissä näkyy usein enimmäkseen eurooppalaisia naisia, joka taitaa osaltaan kertoa eurooppalaisten miesten suuremmasta mielenkiinnosta eurooppalaisen ulkonäön omaavia naisia kohtaan vaikka se johtuu osaltaan kuvien saatavuudesta, mutta samaan tapaan sitä voi yleensä nähdä aasialaisten miesten sivustoilla paljonkin kuvia aasialaisista naisista vaikka joukkoon mahtuu kummassakin tapauksessa vähän myös eurooppalaisia tai aasialaisia naisia.

Face Beauty Science - Images Love

Tuli myös päädyttyä iranilaisille sivustoille, joissa voi havaita kauneuden ja muodin kiinnostavan iranilaisia. En ole Iraniin tarkemmin perehtynyt vaikka olen muutamia dokumentteja ja kuvia maasta katsonut, jonka perusteella Iran ei ole takapajuinen maa, että siellä on esim. uusia pilvenpiirtäjiä ja naisetkin voivat tehdä kaikenlaista vaikka suomalainen feministi saisi varmaan sydänkohtauksen Iranissa, kun ei enää saisi yhtä vapaasti touhuta kuin Suomessa tai Ruotsissa.

Kauneuteen liittyen Iran tunnetaan maana, jossa tiettävästi tehdään valtavasti nenäleikkauksia ja netistä löytyy paljonkin ennen ja jälkeen kuvia iranilaisista, jonka perusteella ymmärrän hyvin monen naisen halua omata pienempi nenä. Tästä halusta muuttaa nenän ulkonäköä syytetään osaltaan länsimaita, mutta kyse ei ole ainoastaan siitä vaan naisella nähdään pienempi nenä kauniina ja varsinkin Lähi-idässä elävillä ihmisillä tahtoo yleisemmin esiintyä huomattavan korkeaa nenätyyppiä, jota nähtävästi halutaan suoremmaksi ja pienemmäksi.

Iranilaisilla sivuilla olevia kuvia katsoessa on merkille pantavaa silmien väri, että moni taitaa käyttää värilinssejä, koska sitä olettaisi iranilaisilla olevan yleisemmin ruskeat silmät, että onko tässä kyse länsimaiden vaikutuksesta vai nähdäänkö Iranissa esim. siniset silmät kauniina. Monilla iranilaisilla näyttää nenä olevan suoran ja epäilyttävän näköinen kuin olisi käynyt nenäleikkauksessa, mutta sehän ei ole ihme, koska nenäleikkaukset ovat maassa hyvin suosittuja.

Monien kuvien perusteella iranilaiset naiset näyttävät olevan kauniita, että heillä näyttää ilmenevän hyvin näyttävää ulkonäköä, joka taitaa johtua suurista silmistä, mutta eipä nämä naiset erityisesti eroa eurooppalaisesta naisesta.

Jos en ole väärässä on Iranissa kiellettyä näyttää hiuksia tai kaipa niitä voi vähän näyttää edestä, mutta viranomaiset taitavat katsoa myös naisten touhuja läpisormien tai vähän moittia. Tämä on muutenkin mielenkiintoista, että naisilla on halua olla kaunis ja vaikka ottaa mallia eurooppalaisista naisista, mutta rajoitusten takia se ei ole täysin mahdollista. Alla olevan naisen nimi on Shohreh Ghamar.


Lähde - Lisätietoa
In summary, the overall faces of the study group were as follows: small lower third of the face and chin, prominent eyes, prominent lips, and a more convex facial profile, all denoting a “baby face” appearance. It is obvious that for a reasonable deduction, we are still short of data, but according to the presented information, it seems that although some figures of Caucasians were still applicable to the Persian population, many of them might be changed for Persians if optimal operative results are to be achieved (Table 1).
Lähde
The women did not express any traumatic psychological effects caused by the conservative dress standards in Iran. The main impact of the dress standards was the physical discomfort caused by wearing the hijab in hot weather. Dress played a significant role in the women's transitions process. More freedom in dress in the United States has allowed the women to express themselves much more than when they lived in Iran, leading to higher self-esteem and confidence levels. The women expressed a desire to sustain their Iranian heritage, and both generations shared similar perceptions of American dress standards prior to immigrating to the United States.
Lähde


Lähde


Lähde


Lähde - Prosopografia - Estética em Ortodontia

Iranilaisten huomattavaan haluun muuttaa nenän ulkonäköä liittyen, jota ilmenee myös itäaasialaisilla, niin tuli vastaan tuttu mainos Nose Up tuotteesta, jolla ymmärtääkseni saa tehtyä nenästä kapeamman, mutta sillä nähtävästi saa myös lisättyä korkeutta.

Pitäisi tarkistaa, mutta yhden uuden tutkimuksen mukaan ihmiset tykkäävät naisella siitä, että tuo nenänpää nousee vähän ylöspäin, eikä ole varsinkaan alaspäin sojottava, koska olettaisin ihmisten näkevän sellaisen nenän vanhana ja noita akkamaisena kiitos osaltaan Disneyn, mutta eipä tässä Disneytä pidä syyttää, koska kyse on lopulta kauneudesta.

Tietenkään nenä ei saa liikaa nousta ylöspäin, koska silloin alkaa helposti näyttämään esim. apinalta tai porsaalta. Alempana olevassa kuvassa voi myös nähdä Lumikin, jolla näyttäisi olevan hyvin neoteniset tai lapsenomaiset kasvot verrattuna noitaan.

Tässä voidaan myös tarkastella Ricketts:in E-linjaa, joka näyttäisi olevan ylemmässä kuvassa olevalla naisella hyvä, jos kerta huulet eivät saisi koskettaa leuanpään ja nenänpään välistä viivaa, mutta muutenkin naisella on erinomaiset eurooppalaiset kasvonpiirteet.Lähde - Lähde

Olen tässä katsellut aika paljon iranilaisia sivustoja, joista osa on nähtävästi sensuroitu viranomaisten toimesta. Vaatteita esittelevien iranilaisten ja muiden naisten kasvot on usein peitetty, mutta muutenkin kuvissa voi havaita varsinkin paljaiden säärten tai rintojen olevan sensuroituja.

Vaikka nähtävästi iranilaisille naisille on kiellettyä näyttää sääriä, niin muodissa erikoisesti hyväksytään ihoa myötäilevät housut, että nainen voi käytännössä tällä tavalla esitellä sääriä vaikka voisihan naisten vaatia pitämään leveämpiä housuja.


Lähde


Lähde


Lähde

Alla voi kuvassa nähdä ukrainalaisen barbie naisen, jonka kasvoista ja varsinkin nenästä tulee mieleen monet kuvat iranilaisista naisista, että nenä on omituisen kapea. Ei sen nenän tarvitse olla näin pieni, mutta kaipa monet iranilaiset eivät näe tällaista nenää omituisena. Samaan tapaan olen ihmetellyt joidenkin kiinalaisten halua omata huomattavan pitkältä näyttävän nenän vaikka nenän tulisi naisella olla pieni tai sopiva aasialaisiin mataliin kasvoihin.


Lähde


Lähde


Lähde
I don't know why people think being lighter will make them pretty. Like there's really no correlation. If you have ugly features, you will still be ugly after lightening. Maybe your paleness will blind people initially, but once they get over the initial shock, they will see that you're ugg. Laura Ikeji is an example. My God! That nose!
Lähde
If she were trying to change her race it def ain't working cuz she still looks black
Lähde
The boom of K-Beauty culture is initiated by the rise of Korean dramas. Beautiful actresses such as Song Hye Kyo and Jeon Ji-hyun have left a deep impression on Chinese audiences. In addition, it seems that Koreans and Chinese share a common aesthetic sense of beauty. 
“There is often greater acceptance of light skin than dark skin. Light skin may be seen as a mark of beauty, intelligence, and success. Thus, skin lightening has become a common activity across Africa, Asia, and other areas of the world. They believe that having whiter skin will improve their lives. Or they want to look like what their society generally considers beautiful.” 
Kang’s explanation of how Asians generally perceive beauty is supports this idea: “A pointed chin with double eyelids, a V-line baby face, and an S-line body. Asian women follow beauty trends without much consideration. Such endogenous market demand is very large.”
Lähde

Googlen kääntäjän mukaan alla olevien tai muutenkin nuorten iranilaisten naisten pukeutumiseen suhtaudutaan kielteisesti. Pitäisi jostain tarkistaa, että miten oikein Iranissa nainen saa pukeutua vai katsovatko viranomaiset jossain määrin nuorten naisten touhuja läpisormien tai jos säännöissä lukee, että naisten tulee peittää säärensä, niin naiset ovelasti esittelevät sääriään käyttämällä vaikka legginsejä.

Naisilla voi myös havaita pitkien hiusten tulevan huivista esiin vaikka tietääkseni vähimmillään iranilainen nainen saa näyttää vähän otsan seutuvilla olevia hiuksia, mutta kaipa iranilaiset naiset usein selviävät moitteilla, jos näyttävät enemmän hiuksia, joten kun viranomainen ei katso, niin laitetaan vaikka hiukset hulmuamaan tuulessa.

Muutamalla naisella voi myös havaita olevan korkokengät, että eivätkö viranomaiset tai muslimit tiedä naisen saavan tällä tavalla miehiltä enemmän huomiota, koska ne osaltaan korostavat sääriä. Säännöissä on varmaan unohtunut mainita tarkemmin naisille soveliaat kengät, mutta kaipa alla olevat naiset vaihtavat äkkiä viranomaisen nähdessään korkokengät tavallisiin kenkiin.


Lähde

Tarkoitus olisi seuraavaksi tutkia iranilaisia kauneusleikkaus sivustoja, joista jo poimin yhden kuvan ylemmäs, mutta alla voi havaita naisen halunneen matalamman tai koveran nenän oikeassa kuvassa. Naisesta ei näy kunnolla kasvoja, mutta eipä tuo nenä ennen kuvassa erityisen suurelta näytä, mutta naisen halua muuttaa nenän ulkonäköä ovat varmaan lisänneet muut naiset tai muutenkin Iranissa oleva kauneusihanne.

Onhan tällainen pienempi nenä feminiinisempi, mutta onhan esim. kreikkalaisessa taiteessa nähty naisella huomattavan korkea ja suora nenä kauniina, joten tämä on tietenkin jokaisen omaa naismakua, että kuinka voimakkaista kasvoista naisella tykkää. Tässä kun taas näkyy kasvoista pieni osa herää kysymys, että kuinka aivot tunnistavat alla olevan naiseksi vaikka voihan siinä olla mieskin.Lähde - Lähde

Monella iranilaisella naisella näyttää olevan valmiiksi erinomaiset kauniit länsimaisen kauneusihanteen mukaiset kasvot, mutta nenä näyttää olevan monelle huolenaihe. Osalla näistä iranilaisista naisista voi havaita olevan vaaleat hiukset, jotka on monien osalta todennäköisesti värjätty.

Muistaakseni jossain uutisessa taidettiin kertoa kuinka muslimimaissa naiset käyttävät huomattavan paljon meikkiä verrattuna länsimaiden naisiin ja yhdeksi syyksi tähän ajatellaan olevan siinä, että kun naiset eivät muuten saa kaunistautua, niin he sitten meikkaavat kasvojaan, jos kerta se sallitaan.


Lähde

Kauneuskirurgi Goli:n sivuilla voi nähtävästi katsella alla olevalle naiselle tehtävää nenäleikkausta, että hänkin haluaa yllä olevissa kuvissa näkyvän nenän. Näistä kauneusleikkauksista tulee mieleen kuinka tässä ei muuteta nenän ulkonäön osalta geenejä, jonka takia jälkeläisillä voi olla hyvin rumakin nenä verrattuna vanhempiin.

Tässä tullaan myös monietnisiin tai sekarotuisiin parisuhteisiin, että kasvavassa määrin ihmiset muodostavat parisuhteita, joissa kumppanin ulkonäkö voi poiketa suuresti aidosta, jos ajatellaan ihonväriä vaalentavia, hiuksia suorentavia ja nenäleikkauksessa käyneitä mustia naisia tai aasialaisten naisten osalta silmäluomi- ja nenäleikkauksessa käyneitä.

Tässä ei ole lopulta muuta vaihtoehtoa kuin geenimuuntelu, jossa vaikka katsotaan millaiset geenit on kauniin nenän omaavilla ihmisillä ja sitten jollain tavalla muutetaan vaikka näiden iranilaisten osalta nenä geneettisesti matalaksi.

En ole tarkemmin perehtynyt geenimuunteluun, mutta kaipa tällainen on joskus tulevaisuudessa mahdollista, koska ei tässä ole järkeä, että ihmiset käyvät nenän takia kauneusleikkauksissa tai muutenkin ihmisiä syrjitään suuren nenän tai jotenkin ruman kasvon takia, koska sattui vanhemmiltaan perimään vääränlaista ulkonäköä, kun taas toisen perheen lapset perivät kiitos vanhempien kaunista ulkonäköä, josta ihmiset selvästi yleisemmin tykkäävät, että tyttäret voi vaikka lähettää suoraan mallitoimiston listoille.


Lähde

Tyypilliseen tapaan näillä kauneusleikkaus sivustoilla näkyy kuvia eurooppalaisista naisista vaikka voihan joku olla iranilainen, mutta en pysty erottamaan. Tietääkseni Iranissa on jossain määrin kiellettyä naisista kuvien ottaminen tai ainakaan hiukset eivät saisi suuresti näkyä, mutta eurooppalaisten osalta ei taida olla rajoituksia kunhan sensuroi vaikka sääret. Tästä huolimatta tuli yhdeltä sivulta vastaan kuvia rinnoista, mutta kaipa kauneusleikkaus sivustoilla on luvallisempaa näyttää naisista paljastavampia kuvia.

Tämä on kuitenkin hyvin yleistä maailmalla, että näillä sivustoilla näkyy kuvia eurooppalaisista naisista, jonka takia sitten syntyy helposti käsitys kuinka kauneusleikkauksilla yritetään tehdä naisista enemmän eurooppalaisen naisen näköisiä.

Googlen kuvahaulla voi selvittää sivuilla näkyvien kuvamallien alkuperää, jonka takia päätyy usein kuvapalvelu sivustoille, jossa selviää kuvan olevan esim. ukrainalaisen valokuvaajan Vitaly Valuan omistama.

Noilla sivustoilla on hyvin paljon kuvia naisista, joten tässä on aina mielenkiintoista katsoa millaisista naisista kauneuskirurgi on itse tykännyt, että sieltä voisi vaikka poimia kuvan mustasta tai aasialaisesta naisesta, mutta iranilaisille naisille on tietenkin ulkonäön takia parempi esikuva kaunis eurooppalainen nainen.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde