26. maaliskuuta 2015

Eurasialaisten kauneus ja vaalean tasaisen ihonvärin kauneus Aasiassa

Kiinalaiset usein tuovat esille kuinka joku kiinalainen nainen näyttää kauneusleikkausten jälkeen eurasialaiselta, sekarotuiselta tai lähes eurooppalaiselta. Alla on äkkiseltään Googlen kuvahaulla saadun tiedon perusteella tyypilliseen tapaan thaimaalaisen äidin ja belgialaisen isän tytär Davika Hoorne.

Jos kuvassa olisi mulatti, niin silloin äiti on tyypillisesti eurooppalainen ja isä musta, mutta tunnistin tämän naisen osalta oikein eurasialaisuuden, kuten tunnistin eilen japanilaisen Nicole Ishidan olevan mahdollisesti eurasialainen, koska isän väitetään olevan amerikkalainen, mutta eipä tämä tunnistaminen aina ole helppoa, koska voivat näyttää hyvin aasialaisilta ja osa aidoista aasialaisista voi näyttää eurasialaiselta monista syistä johtuen.


Lähde - Davika Hoorne - Nicole Ishida

Alla on lisää kuvia aasialaisista naisista, jotka tykkäävät paljonkin esitellä uutta kapeaa ja korkeaa nenäänsä, jota voi verrata vaikka yllä olevaan eurasialaiseen.

Alimmainen nainen esittelee samalla rintoja, että tässä voi tietysti testata kuinka kauan pystyy katsomaan naisen nättejä kasvoja ilman, että katse suuntautuu rintoihin. Aasialaisilla naisilla rinnat ovat tunnetusti yleisesti aika pieniä, mutta eipä tämä kaikkiin aasialaisiin naisiin päde, jonka takia on muutenkin mielenkiintoista, että mitkä tekijät geeneissä tai muissa tekijöissä määräävät rinnan koon ja muodon, koska siinä esiintyy suurta vaihtelua naisilla.Lähde - Lähde

Yritin löytää tutkimuksia koskien osaltaan eurasialaisia, joita olen kylläkin vähän jo aiemmin esitellyt, mutta tuli vastaan kirjoitus koskien ihonvärin vaalentamista Aasiassa.

Eurasialaiset myös liittyvät vaalean ihonvärin ihannointiin, koska heillä tietenkin tahtoo olla sellaista ulkonäköä, josta Aasiassa näytetään tykkäävän.

Tästä voi myös päätellä, ettei mustien ja aasialaisten sekoituksilla eli blasianeilla ole yhtä hyvin asiat Aasiassa, koska kyllä heitäkin elää nykyisin Aasiassa ja voihan tietysti negriiton ja aasialaisen sekoitusta kutsua blasianiksi.
The belief that fairer skin will enhance one’s status, increase one’s success at work, and lead to a “good marriage” is very strong among Asian women. Across Asia, a white skin has traditionally been viewed as a symbol of innocence and femininity, and variations of the phrase “you can cover up three shortcomings if you are white” are well known. (PRI.org, 2009). Indeed, despite strong divisions in Asia in language, religion and ethnicity, there is a strong desire among Asians for light skin. Specific cultural meanings vary but the basic beliefs hold: 
In Japan, a light complexion is associated with wealth and a good education. 
In India, a woman is told she can have “power” over her life, she can be independent and in charge. Also in India, a woman with a fair complexion will be more likely to marry well. 
In China, a light skinned woman will be “happier” or for a man, finding a woman with a light skin is the secret to happiness. (PRI.org, 2009). 
In Thailand, people with lighter skins are deemed to have higher social status and wealth (August, 2008).
Moreover, there are physiological issues of concern to Asian women. They are more inclined to have dark spots (hyperpigmentation) earlier than Caucasian women; Indian women tend to have the darkest skin among Asians; Japanese tend to have the lightest skin of all Asians; and Chinese and Korean women’s skin tends to turn yellowish with age. (Asian Pacific Post, 2009; Lee, 2007). Indeed, research has shown that 40% of women in various Asian countries (Hong Kong, Malaysia, the Philippines, South Korea) use skin-whitening creams (Asian Pacific Post, 2009).
Lähde

Kosmetiikkaa ja jotain muutakin myyvän Watsonin filippiiniläisiltä sivuilta tuli vastaan alla oleva mainos, jossa lukee aurinko taistelija. Jos kyseessä olisi länsimaalainen mainos, niin tässä voisi olla kyse ihonvärin ruskettamisesta, mutta olettaisin tässä olevan kyse auringolta suojautumisesta.

Alla kuvassa näyttää olevan eurooppalaisia naisia, mutta olisiko siinä myös eurasialaisia, joita tutkimusten mukaan tykätään paljonkin käyttää malleina, joka taas osaltaan lisää ulkonäköpaineita aidoille filippiiniläisille naisille, koska ulkonäkö on jokseenkin eurokeskinen eurasialaisilla.

Tarkemmin alla olevaa kuva 1 linkkiä katsoessa huomasin kuinka siinä pyydetään katsomaan seuraavaa sivua kuva 2, josta käy paremmin ilmi kyse olevan todellakin auringolta suojautumisesta ja täten myös ihonvärin vaaleana pitämisestä, joka kuulostaa varmaan eurooppalaisen mielestä omituiselta vaikka sata vuotta sitten asiassa ei oltaisi nähty mitään ihmeellistä, että eurooppalaisen naisen kuuluu pitää ihonvärinsä vaaleana.


Lähde - Kuva 1 - 2 - Katso video

No umbrella or cap? No problem. I have always believed that summer is all about freedom. Discovering Nivea Whitening Immediate Protection Face Cream gives a huge boost to my confidence. The moment of truth was when I set out for the beach and had it on my skin. 
I was very pleased to know that Nivea’s new caring formula focuses on the face. The usual greasy feel was surprisingly gone. When you’re outdoors engaged in different activities, protection and long-lasting moisture are the last things on your mind. Apparently, Nivea’s UVA/UVB filter not only stops sunburn, it even lightens and prevents uneven skin tone.
Lähde


Lähde - Sample Room - Estee Lauder Crescent White

Jatkoin vielä tutkimusten etsimistä koskien eurasialaisia ja tuli vastaan tutkimus Filippiineiltä, jossa varsinkin amerikkalaiset sotilaat ovat tehneet paljonkin lapsia filippiiniläisten naisten kanssa ja tätä ovat tietenkin päässeet myös tekemään afroamerikkalaiset, mutta kuten monet tähän asti lukemani tutkimukset ovat kertoneet ei suhtautuminen blasianeihin ole yhtä myönteistä kuin eurasialaisiin.

Kuten tuossa jo ylempänä toin esille, niin Aasiassa selvästi tykätään myös eurasialaiselta vaikuttavasta ulkonäöstä, jossa vaalea ihonväri on merkittävä tekijä. Blasianeilla taas voi olettaa olevan yleensä tummempi tai ruskeampi ihonväri, josta tulee valitettavasti elämässä seuraamuksia varsinkin naiselle.

Vaikuttaahan tässä myös kasvonpiirteet, että mustan ja aasialaisen sekoituksella voi olettaa esiintyvän enemmän prognatismia ja leveänenäisyyttä, kun taas eurasialaisella on enemmän suorat kasvot eli suu ei työnny eteenpäin. Lisäksi nenä on todennäköisesti usein kapeampi ja korkeampi eurasialaisella.

Joku aika sitten katselin kiinalaiselta sivustolta kuvia filippiiniläisistä orvoista, jolla ymmärtääkseni tarkoitettiin sitä, että eurooppalainen tai länsimaalainen isä oli heidät hyljännyt filippiiniläisen äidin tai jonkun muun perheen hoidettavaksi, mutta voihan filippiiniläinen nainen hankkia lapsen ilman isän tietämättä, jos kerta eurasialaisten ulkonäöstä tykätään.

Mielenkiintoista oli havaita kuinka näillä eurasialaisilla oli aika eurooppalaiset kasvonpiirteet verrattuna kuvassa näkyviin tummempiin filippiiniläisiin lapsiin, mutta ikääntyessä tietenkin eurasialaisen kasvot voivat enemmän aasialaistua.

Vaikka tutkimuksissa on kerrottu kuinka eurasialaisiin suhtaudutaan tänä päivänä myönteisesti, että pääsevät esim. malleiksi ja misseiksi, josta aiheutuu ulkonäköpaineita monille aidoille aasialaisille naisille, niin näin ei ole aina ollut, koska eurasialaisia on esim. pidetty äpäröinä, joiden äidin on ajateltu olevan seksityöläinen, joka on ollut tekemisissä ulkomaalaisten miesten kanssa.

Onhan tässä varmasti vaikuttanut myös ulkonäkö, että ihmisille on kuitenkin jossain määrin normaalia suhtautua kielteisesti erilaisen ulkonäön omaaviin, että jos koulussa on ollut yksi eurasialainen tai blasian, niin hän on todennäköisesti joutunut erilaisuuden takia kiusatuksi.

Nykyään taitaa myös länsimailla olla suurta vaikutusta, että myös jokseenkin eurooppalaiselta vaikuttava eurasialaisen ulkonäkö miellyttää ihmisiä, eikä siksi joudu syrjityksi samaan tapaan kuin blasianit tai jopa aidot aasialaiset voivat joutua tumman ihonvärin, nenän leveyden, lyhyyden ja vaikka alkukantaisilta vaikuttavien kasvonpiirteiden takia.
Salient themes, trends and patterns from interviews included: 
1. Distinct advantages by having Caucasian features. Most participants related that because of such attributes (i.e., white or pale skin, hair color, facial features and expressions, body shape) they were consistently praised by Filipino mainlanders and foreigners for being exceptionally attractive. Many participants were chosen to compete in beauty pageants, which remain popular in Philippine culture. It appeared their beauty was linked to and contributed to their popularity, particularly among males. Some claimed many female students would approach them with offers of friendship with the hope their popularity would rub off on their persona; 
2. Decrease in stigmatization and discrimination as they grew older. Most significantly, participants claimed there was discernable discrimination and bias towards them in elementary and early secondary school, but this behavior ceased somewhat abruptly as they matured at mid-adolescence. Called epithets such as “Tazay” (slang for Mestiza) or “Here comes Miss Universe,” they sometimes felt isolated or segregated from classmates because of their unique physical features. As they reached adolescence, prejudice diminished and notably eradicated by the time of college entrance; 
3. Modeling offers are frequent. Several respondents said they already commercially model for small sums and have promotion portfolios. Professional photographers and advertising agents would seek them out because their Caucasian looks and demeanors gave them an advantage over Filipina counterparts; 
4. Personal relationships and social life. All respondents maintained it is easy for them to enter into a social or dating relationship with a male. They reported multiple and consistent numbers of suitors. Because of popularity at school their social lives are hyperactive with many invitations to parties, clubs, discos and various social, house and apartment gatherings. 
5. Socioeconomic mobility and career advantages. Because of their acceptance and popularity participants feel the above conditions have, overall, provided advantages in their college careers and contributed to or portend good fortune for enhanced employment opportunities. Accustomed to being the center of attention, Amerasian females exude personal confidence and naturally personify an aura of social approachability, attributes which they believe have helped them secure interviews for financial aid, work study stipends or scholarships, summer employment and permanent workforce job placement.
Lähde

Ayu Saraswati nimiseltä tutkijalta näyttää löytyvän paljonkin kirjoituksia tai tutkimuksia koskien osaltaan eurokeskistä ja vaaleaan ihonväriin liittyvää kauneusihannetta. Olen usein nähnyt naisen tutkimuksia, mutta ovat usein olleet maksullisia tai on vaan lyhyt pätkä ollut näytillä, mutta Academia sivustolta löytyy pari ilmaiseksi.

Alla tuodaan esille kuinka eurasialaisten kauniin ulkonäön syyksi sanotaan eurooppalaisia miehiä, eikä äitiä pidetä samalla tavalla kauniina. Eiköhän eurasialaisilla ulkonäkö vaihtele paljonkin, että on nätimpiä ja rumempia, mutta sitten myös pariskuntien välillä voi esiintyä ulkonäöllistä eroa, että eurooppalainen isä ei ole erityisen hyvännäköinen vaikka se voi johtua korkeasta iästä, koska hän on voinut olla nuoruudessa komea.

Tai sitten aasialainen äiti ei ole erityisen hyvännäköinen vaan omaa esim. huomattavan leveän nenän, tumman ihonvärin ja on muutenkin pienen örkin näköinen. Jos sitten lapsilla käy hyvin, että he perivät kaunista aasialaista ulkonäköä ja isältä vähän eurokeskisyyttä esim. korkean nenän, suuremmat silmät ja vaalean ihonväri, niin ei ihme, jos ihmiset tykkäävät lasten ulkonäöstä.
In the interviews, all of the women shared some story to indicate how white foreigners in Indonesia are considered “better” and receive better treatment. Here are just a couple of examples. Both comments came from women married to “non-Indonesian” white-skinned men:
Andarini (age 33): Why do they always think that [my daughters] are beautiful because of their father? don’t they think the mother is also beautiful? [laughing]. They always want to know why my children are so beautiful; and they never say that their mother is beautiful. They always think that there is something else. When they see my husband, they say, “No wonder.” 
Widhi (age 41): They always ask me where the father came from. … Some-times people even thought I was their nanny [laughing]. 
These expressions expose the underlying assumptions that Indonesian women were considered less valuable compared to their white-skinned husbands whose “good genes” were perceived to have made their children beautiful.
Lähde

Poimin kosmetiikkaa valmistavan aasialaisen Kosen sivuilta pari kuvaa etusivulta, joissa voidaan nähdä olevan eurooppalainen nainen ja aasialainen nainen, että eipä tämä perinteisesti sanottuna ulkonäöllisten rotujen tunnistaminen ole täysin vaikeaa vaikka ulkonäössä esiintyisikin vaihtelua.

Eurooppalaisilla yleisesti tahtoo kasvot työntyä eteenpäin, joka nähtävästi aasialaistenkin mielestä aiheuttaa kasvoihin kolmiulotteisuutta ja tällaisesta ulkonäöstä tykätään myös enemmän malli- ja muotialalla, mutta se osaltaan varmasti selittyy länsimaiden vaikutuksella.

Aasialaisilla naisilla voidaan useimmin havaita kasvojen olevan lättänät tai matalat verrattuna eurooppalaiseen naiseen ja voi hyvinkin ajatella monien eurooppalaisten miesten tykkäävän tämän aasialaisen naisen kasvoista, koska ne eivät näytä esim. yhtä voimakkailta tai näyttäviltä kuin eurooppalaisella naisella.

Aasialaisilla naisilla tahtoo nähdäkseni esiintyä enemmän söpömpää tai tyttömäistä ulkonäköä, kun taas eurooppalainen nainen näyttää enemmän aikuisemmalta naiselta, jonka takia heitä taidetaan usein mielellään käyttää seksikkäämmissä mainoksissa osaltaan suuremman ja muodokkaamman vartalonkin takia.

Olen tässä usein tuonut esille kuinka mallit ovat usein pitkälti samannäköisiä, että vaikka alla olevilla naisilla on riittävästi ulkonäöllistä eroa rodun tunnistamisen kannalta, niin naiset ovat hyvin samannäköisiä, jonka voi tarkistaa kuvankäsittelyohjelmassa ja tätä aasialaista naista voi vaikka verrata noihin ylempänä olleisiin filippiiniläisiin naisiin, joilla tahtoo esiintyä leveämpää nenätyyppiä.Lähde - Katso video

Gimp kuvankäsittelyohjelmassa tasoja ja läpinäkyvyyttä käyttämällä yllä olevien naisten kasvojen samankaltaisuutta katsoessa sain idean, että naisista voisi tehdä keskimääräisen tai toisin sanoen eurasialaisen naisen.

Köytin alla olevan kuvan teossa ilmaista Sqirlz Morph ohjelmaa, jossa laitoin yllä oleviin kuviin viisi kohdistuspistettä. Kaksi kumpaakin silmään tai pupilliin. Yksi hiusrajaan, toinen nenänpäähän ja kolmas leuan alaosaan.

Kyllä tästä alla olevasta kuvasta tuli aika hyvä ja nähdäkseni todellakin osa eurasialaisista näyttää alla olevalta vaikkei tietenkään pidä tehdä yleistyksiä, koska jälkeläisten ulkonäkö ei aina ole vanhempien keskiarvo ja toisella vanhemmalla voi olla suurempia vaikutuksia esim. silmien väriin, että ne ovat yleensä eurasialaisella ruskeat ja myös eurooppalaisten ja aasialaisten ulkonäössä esiintyy kaikenlaista vaihtelua, että senkin takia eurasialaiset voivat olla monennäköisiä, että osa voi olla rumiakin.

Tässä tullaan taas tähän sekarotuisten kauneuteen, että vaikka osa sekoituksista on kauniita, niin eihän se poista sitä, etteikö aitojen eurooppalaisten tai aasialaisten naisten joukossa olisi erittäin kauniita naisia jo valmiiksi, mutta jos on sitä mieltä, että sekarotuiset ovat kauniimpia, niin turha tässä väitellä, koska kauneus on lopulta myös katsojan silmissä.

Olen näistä keskimääräisistä kuvista usein kertonut kuinka on tutkimuksissa havaittu näiden kuvien olevan usein paremman näköisiä kuin monien yksittäisten ihmisten kuvat, mutta sitä on havaittu kuinka kauniin näköisistä tehdyt yhdistelmäkuvat ovat paremman näköisiä kuin tavallisista ihmisistä tehdyt kuvat.

Lisäksi näissä kuvissa tahtoo olla paremman näköinen iho, jos yksittäisissä kuvissa olleilla henkilöillä oli kaikenlaisia läiskiä, aknea ja tiedä mitä muuta epätasaisuutta ihossa, joka rumentaa ulkonäköä, kun taas yhdistelmäkuvassa iho muuttuu sumean ja tasaisen näköiseksi.

Tämä on sellainen asia, joka kannattaa alla olevaan kuvaan ja miksei myös sekarotuisiin parisuhteisiin liittyen huomata, että tein kuvan käyttämällä kahta kaunista naista, jonka takia on myös todennäköisempää, että sekarotuinen lapsi on kaunis, jos hänen vanhemmat ovat pitkälti hyvännäköisiä, jonka takia esim. mulatit voivat periä mustalta isältään sellaista ulkonäköä, joka ei ole kaunista varsinkaan tyttären kannalta.

Tulee vielä sellainen asia mieleen, että mulatit ja eurasialaiset ovat selvästi erinäköisiä ja ovat myös geneettisesti selvästi erilaisia. Käytännössä voi sanoa, että jos eurooppalaiset naiset pariutuvat paljonkin mustien miesten kanssa ovat he luomassa mulatti rotua ja taas eurooppalaiset miehet pariutuvat aasialaisten naisten kanssa syntyy tämän tuloksena eurasialainen rotu.


Sqirlz Morph - Lataa ohjelma
In postcolonial Indonesia, particularly since the late 1960s when the pro-American president Suharto reigned in Indonesia, American popular culture has become one of the strongest infuences against which the Indonesian white beauty ideal is articulated and negotiated. In contemporary Indonesia, as Indonesian Feminist Aquarini Prabasmoro points out, it is light-skinned “Indo” or “mixed-race” women who embody the beauty ideal (Prabasmoro 2003). 
She argues that it is precisely the ability of the Indo woman’s body to be read as “white in a non-white culture,” but not  white enough “to be white in the global context” that positions her as desirable (Prabasmoro 2003, 91). After all, desiring Caucasian whiteness is objectionable for it suggests a sign of European recolonization (Prasetyan-ingsih 2007).
Lähde

Googlen kuvahausta katselin lisää ihonvärin vaalennustuotteita, koska ylempänä olleessa tutkimuksessa niistä kerrottiin, niin tuli vastaan alla oleva nainen, joka sanoo kuinka naisena tai vaaleana sukupuolena voi tehdä itsestään nukkemaisen näköisen eikä siinä nähdä pahaa.

Tästä tulee mieleen, että nykyään naiset saavat aika paljon tehdä kaikenlaista varsinkin länsimaissa, että feministeillä ei taida oikein töitä riittää, mutta miehet ovat aika konservatiivisia, jos ajatellaan esim. vaatteita, että naiset saavat käyttää housuja, mutta miehillä hameet nähdään omituisina.

Naiset esittelevät varsinkin kesäisin paljonkin paljasta pintaa, kun taas miehillä taitaa olla enemmän vaatteita päällä ellei sitten ota paitaa päältä pois vaikka uimarannoilla voi nähdä nuorisoa kuinka naisilla on bikinit, mutta nuoret miehet eivät kehtaa edes laittaa uimahousuja jalkaan vaan käyttävät shortseja. Eipä näitä havaintoja pidä yleistää, mutta kyllä naiset tekevät nykyään aika paljon sellaista, jota ei ennen katsottu hyvällä.

Alla olevaa kuvaa naisesta katsoessa tulee varmaan monelle mieleen kuinka nainen jotenkin haluaisi olla enemmän eurooppalaisen näköinen, mutta eiköhän tässä vaan naiset tykkää kokeilla kaikenlaista värjäämällä hiuksiaan ja käyttämällä värilinssejä. Täytyyhän aasialaisilla naisillakin olla oikeus kokeilla kaikenlaista vaikka jotkut tutkijat ja muut ihmiset ovat tässä asiassa omituisen suvaitsemattomia vaikka toista väittäisivät.
i've been experimenting with different looks lately,
and i think that's really one of the advantages of being born the fairer sex: no one ever accuses a girl for wanting to doll up... no? :P
(don't you just love the iPhone with all its beautifying filters and apps?)
Lähde - The Velvet Dolls - Nättejä aasialaisia naisia