7. maaliskuuta 2015

Kolumbialaista naiskauneutta ja kiinalainen Frankenstein

Siirtelin taas edellisestä vähän sisältöä tähän uuteen kirjoitukseen vaikka en tätä aina viitsi mainita, mutta poimin alta otsikkoon muutamia asioita joista kerron. Näiden naisten osalta ei voi aina tietää ovatko kaikki esim. kolumbialaisia, koska mallialalla tykätään käyttää paljon ulkomaalaisia malleja ja hyvin usein eurooppalaisia naisia, joita voi bongata esim. intialaisissa ja itäaasialaisissa mainoksissa.


Päädyin mainoksia ja lehtiä etsiessä kolumbialaisen Alexandran blogiin, jossa on nähtävästi kuvia hänen tekemistään mainoksista. Edellisessä kirjoituksessa olleesta geeniperimää koskevasta kaaviosta voi nähdä kolumbialaisten olevan keskimäärin enemmän eurooppalaisia ja heillä on myös paljon geeniperimää intiaaneilta

Tämän perusteella pystyy päättelemään hyvin monen kolumbialaisen olevan ulkonäöltään kallellaan enemmän eurooppalaiseen vaikka tästäkin maasta löytyy selvästi mustan ja intiaanin näköisiä ihmisiä. Tietenkin pieni osa geeneistä vaikuttaa ulkonäköön, että seksuaalivalintakin voi aiheuttaa sen, ettei geeniperimä kunnolla täsmää ulkonäköön, mutta kyllä sillä tällä hetkellä on aika hyvä korrelaatio.

Laitoin tuohon alla olevan linkin viereen linkin Issuu sivustolle, jossa pääsee ihmettelemään Dominikaanisessa tasavallassa ilmestyvää lehteä nimeltään Mujer Unica, jonka kuvissa ja varsinkin mainoksissa näkyy paljon eurooppalaiselta näyttäviä. Alle olen kuitenkin poiminut yhden kuvan alla olevasta linkistä löytyvästä Alexandran blogista.


Lähde - Mujer Unica

Yllä olevan blogin kuvista voi poimia hakusanoja, jonka takia päädyin katselemaan alla olevaa mainosta. Mitä olen näitä latino naisia katsellut, niin heistä monet näyttävät olevan kurvikkaita, että eivät ole useimmin eurooppalaisille malleille tyypillisesti liian laihoja.

Latinalaisessa Amerikassa tunnetusti tykätään naisilla enemmän kurvikkuudesta, mutta kyllä siitä länsimaissakin tykättäisiin, mutta täällä on vaan enemmän päätetty suosia laihuutta naisissa, jonka tuloksena eurooppalainen malli ei näytä yhtä seksikkäältä kuin latino malli vaikkei ulkonäössä muuten olisi merkittäviä eroja.

Näitä latino tai muitakin malleja katsoessa kannattaa laittaa merkille kasvon kolmeen osaan jakaminen, josta oli alkupäässä juttua, mutta huomatkaa myös kuinka malleilla on usein korkea ja varsinkin leveydeltään pieni nenä, joka sijaitsee silmien välisellä alueella. Ihonväri on usein aika vaalea tai ruskettunut ja hiusten voi usein havaita olevan pitkät tai aaltoilevat.


Lähde

Olen ennenkin esitellyt kolumbialaisia tuotteita koskien varsinkin alusvaatteita, että nähtävästi Kolumbiassa tuotetaan paljonkin vaatteita, joiden markkinoinnissa käytetään enemmän eurooppalaisilta nayttäviä naisia.

Directorio Textil


Lähde - Kotisivu


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

SoYoung sivustolta tuli vastaan kuvia naisesta, joka näyttää yhdessä kuvassa Frankensteinilta, mutta kyse näyttää olevan osaltaan valaistuksesta ja varjoista, joilla on saatu aikaan hirviö. Alla olevassa videossa voi katsella myös muita kauneusleikkauksissa käyneitä.
Lähde - Ayapretty - Lähde

Alussa oli juttua mallialasta ja kolumbialaisista naisista, niin siihen liittyen katselin kolumbialaista mallitoimistoa, joissa naiset näyttävät olevan tyypilliseen tapaan aika eurokeskisiä tai eurooppalaisia ulkonäöltään vaikka joukosta löytyy myös mustia ja vähän intiaanimaista ulkonäköä omaavia naisia, mutta on siellä myös nimen perusteella eurooppalaisia naisia.

Kuvia malleista katsoessani tuli vastaan alla oleva kuva, jonka poimin kehittäjän työkalua käyttämällä Googlen kuvahakuun. Päädyin sitten katselemaan enemmän etukansia alla olevasta Novias y Bodas häälehdestä, jossa kuvissa olevien naisten ulkonäön voi sanoa olevan hyvin eurokeskinen, että en havaitse huomattavaa afrikkalaisuutta tai intiaaneille tyypillistä ulkonäköä naisilla.


Lähde - Katso lisää etukansia

Näitä naisia katsoessa varmaan moni miettii tai ajattelee naisten olevan sekoittuneita ja eksoottisia vaikka monien osalta ulkonäkö ei poikkeaisi merkittävästi eurooppalaisesta mallista. Jos haluaa paremmin tutkia vaikka kolumbialaista kauneutta ei välttämättä mallitoimistot ole aina hyviä paikkoja, koska niissä tykätään selvästi suosia enemmän eurooppalaisen ulkonäön omaavia naisia ja naisista on usein omituisia kuvia.

Toisaalta joukkoon voidaan hyväksyä esim. leveämmän nenän omaavia mustia naisia vaikka muutoin nenän osalta näyttää olevan tiukat vaatimukset, että todennäköisesti leveämmän tai matalan nenän omaavaa eurooppalaista naista syrjitään.

Alla olevaa naista katsoessa voi myös muistella näitä monia kuvia, joita olen esitellyt koskien kasvojen vaakaviivalla kolmeen osaan ja pystyviivalla viiteen samansuuruiseen osaan jakamiseen. Tällä naisella voidaan tyypilliseen tapaan nähdä olevan silmien välisellä alueella oleva korkea nenä, joka on leveydeltään samanlainen kuin silmät.

Leuka näyttää olevan aika pieni, josta varsinkin aasialaiset näyttävät tykkäävän, mutta voidaan myös havaita leuanpäästä nenän alaosaan, josta kulmakarvoihin ja sieltä hiusrajaan olevan suurin piirtein pituudeltaan samansuuruinen, joten kasvot ovat tältäkin osin symmetriset vaikka saahan näissä osissa olla pientä eroa, että naisella saa olla esim. kasvon alin osa lyhyempi, joka lisää feminiinisyyttä.


Lähde - Siuk

Laitoin alla olevan kuvan Googlen kuvahakuun, jonka kopiointi näyttää myös onnistuvan pitämällä kumpaakin hiiren painiketta pohjassa ja vetämällä. Päädyin monelle sivustolle, kuten Amulette alusvaatteiden Facebook sivuille, kiinalaiselle Fotomen sivustolle ja kolumbialaisen naispuolisen valokuvaajan Bibianan sivuille, jonka ottamia taitavat olla alla olevat kuvat.

Oikeassa kuvassa voi nähdä Juliana nimisen mallin kasvot sivusta, jonka kasvoja voi verrata vaikka tuohon taustakuvassa näkyvään oikeanpuoleiseen naiseen. Naisella näyttäisi olevan sivusta katsottuna ainakin länsimaisen kauneusihanteen mukaiset suorat kasvot, josta todennäköisesti myös ordodontit ja leukakirurgit tykkäävät, koska esim. leuanpäästä nenänpäähän vedettävä Ricketts:in E-linja ei nähtävästi kosketa huulia.


Lähde - Amulette - Fotomen - Bibiana Mesa

Tuon yllä olevan Amuletten Facebook sivuilla mainittiin El Tesoro kauppakeskus, jonka sivuilta löytyy kauppakeskuksen julkaisemia lehtiä, joista näyttää löytyvän paljon mainoksia, mutta taas jälleen kerran kuvissa olevat ihmiset ovat yleisemmin eurooppalaisemman näköisiä vaikka välillä voi näkyä mulatti lapsia ja mustista urheilijoista kuvia, joka on hyvin tyypillistä myös länsimaissa.

Näitä kuvissa tai videoissa näkyviä ihmisiä katsoessa kannattaa myös laittaa merkille hiusten ja silmien väri, koska latinoilla on kuitenkin yleisemmin tummempi ulkonäkö vaikka nainen voi tietysti värjätä hiuksensa vaaleammaksi ja käyttää värilinssejä tai käydä nyt laserilla muuttamassa silmien väriä.

El Tesoro:n Ezine

Muutamia vastaan tulleita mainoksia tai tuotemerkkejä, joiden sivuilta poimin näytille kuvia ja videoita.


Julio


Besame


Punto Blanco

Alla kuvassa näkyvään malliin liittyen laitoin merkille kuinka siinä sanotaan naisen olevan sinisilmäinen ja eksoottinen kaunotar. Eksoottisuus koskien eurooppalaista naista tuntuu varmasti monen mielestä omituiselta, mutta kysymys on aina näkökulmasta, että vaikka me eurooppalaiset emme näkisi kaunista eurooppalaista naista eksoottisena, niin sillä tavalla nähdään niissä maissa, joissa eurooppalaisia naisia on vähemmän.

Tämä voi sitten olla yksi syy, miksi eurooppalainen nainen voi vaikka menestyä Latinalaisessa Amerikassa, mutta toisaalta tässä on koko ajan merkille pantavaa enemmän eurooppalaisen ulkonäön omaavien suosiminen, johon osaltaan ovat todennäköisesti syyllisiä eliittiin kuuluvat.

Voihan sitä ymmärtää, jos kohderyhmänä ovat eliittiin kuuluvat, jotka Latinalaisessa Amerikassa ovat usein enemmän eurooppalaisia ulkonäöltään, mutta ei tässä kuitenkaan pitäisi varsinkaan sekarotuisissa maissa antaa naisille vääränlaista käsitystä kuinka ollakseen kaunis pitäisi olla pitkälti eurooppalaisen naisen näköinen, koska onhan myös enemmän intiaaneilta tai mustilta näyttävien joukossa kauniita.


Esta serbia de ojos azules rinde al mundo a sus pies con su exótica belleza.

Leonisa

Tyypilliseen tapaan kauneusleikkaus sivustot ovat täynnä kuvia enemmän eurooppalaisen naisen näköisistä, mutta yksi syy tähän voi olla ulkomaalaiset, joita houkutellaan tai sitten eliittiin kuuluvat, joilla on enemmän varaa.

Toisaalta ei tämä poista sitä, etteikö hyvin moni mustalta tai joltain muulta näyttävä myös katsoisi näitä kuvia, koska kauneusleikkaukset ovat hyvin suosittuja Latinalaisessa Amerikassa, eikä myöskään sekarotuiset ovat kauniita väite aina pidä paikkaansa, jonka takia moni haluaa kauneusleikkaukseen koskien varsinkin nenää.


Clinica el Tesoro

Yllä olevalla Juan Estebanin kauneusleikkaus sivustolla oli myös kuva alla olevasta naisesta, josta tuli myös vastaan kuva kiinalaiselta SoYoung sivustolta. En muistanut naisen nimeä, eikä siitä ole näillä sivustoilla nähtävästi mainintaa, mutta Googlen kuvahaku auttaa tunnistamaan tämän ulkonäön perusteella tutun naisen, joka on eteläafrikkalainen Candice Swanepoel, jonka ulkonäöstä varmasti moni suvaitsevainen monikulttuurisuus himoinen ihminen voi tunnistaa, että hän ei ole musta.

Kauneus aiheisilla sivuilla näkyy usein samoja naisia, mutta naisen nimeä ei yleensä missään mainita, joten täytyypä tässä jossain vaiheessa selvitellä näiden kasvomallien nimiä, koska heillä on myös aika suuri asema maailmalla, jos näkyvät joka puolella esikuvana.
Kolumbian Medellinin kaupungissa sijaitsevan kauppakeskus El Tesoron sivuilta löytyy kätevästi lista myymälöistä ja muista liikkeistä, joten alla on muutama poiminta yritysten sivuilta.

Nähtävästi hyvin monella yrityksellä on nykyään esim. Facebook:ssa, Youtube:ssa ja Instagram:ssa sivut, joista usein löytyy paljon mielenkiintoisia kuvia, joita ei virallisilta sivuilta löydy, joten yritykset ovat erinomaisesti ymmärtäneet tämän olevan hyvä keino markkinoida tuotteita ja saada myös asiakkaita ulkomailta.

Laitoin tuohon alle kuvan myös Taylor Swift:stä, mutta olen muutenkin laittanut merkille liittyen osaltaan tuohon yllä olevaan naiseen, että eurooppalaisen näköisiä naisia tykätään paljonkin esitellä kuvissa länsimaiden ulkopuolella vaikka länsimaissa ja varsinkin Yhdysvalloissa on kasvavassa määrin myös ei valkoisia tai eurooppalaisia julkkiksia, että harvoin tulee vastaan kuvaa mustasta tai aasialaisesta naisesta.

El Tesoro Tiendas - Katso katukuvaa - Katso kuviaJoy Staz Jeans - Ana Sofía HenaoEspecia - FacebookLCE Spirito - Instagram