27. maaliskuuta 2015

Kiinalaisia kauneusleikkaus sivustoja ja Filippiinien tarkastelua

Aloin tässä katselemaan kiinalaisia kauneusleikkaus sivustoja Googlen kääntäjän avulla, jossa käänsin sanat beauty hospital kiinaksi, mutta voihan sitä muillakin sanoilla etsiä, joita voi myös poimia vastaan tulevilta sivuilta.

Tähän mennessä jo useita sivuja katsoessa jaksaa aina ihmetyttää, että miksi niitä eurooppalaisia naisia täytyy olla kuvissa ja minkä takia osalla kuvissa näkyvistä eurooppalaisista naisista on huomattavan voimakkaat kasvonpiirteet vaikka naisesta tulisi aina pyrkiä tekemään mahdollisimman siro kasvoiltaan.

Muutenkin on sillä tavalla, ettei aasialaisten naisten kasvoja pidä liialti muuttaa erilaisiksi tekemällä leuasta liian soikeaa tai nenästä huomattavan kokoista vaan aasialaisen naisen kauneus perustuu mataliin kasvoihin, joten esikuva aasialaiselle naiselle tulisi olla aina kaunis aasialaisen näköinen nainen, joka ei myöskään ole itse käynyt kauneusleikkauksessa, koska kyllä sellaisia löytyy vaikka tässä taitaa syntyä erilainen käsitys.

En tiedä keitä nämä eurooppalaisen näköiset ovat kuvassa, mutta varmaan malleja, joita on kiinalaisten mallitoimistotkin täynnä ja heitä voi myös nähdä paljonkin kiinalaisissa verkkokaupoissa vaatemalleina. Mikä mahtaa muuten olla ajatuksena tässä kuvassa, mutta varmaan kiinalaisille halutaan tuoda esille kuinka myös ulkomaalaiset käyttävät palveluitamme.


Lähde

Alla voi havaita kauneusleikkaus sairaalan sairaanhoitajien käyneen silmäluomileikkauksessa. Tästä työntekijöiden ulkonäöstä tulee mieleen kuinka tuolla Purseblog sivuston keskustelussa yksi nainen kommentoi kauneusleikkaus klinikan työntekijöiden ulkonäköä, mutta en enää muista oliko kielteistä vai myönteistä, mutta onhan työntekijöiden ulkonäöllä varmasti vaikutusta vaikka myynnin kannalta, jonka takia varmaan aika moni yritys syrjii ihmisiä ulkonäön takia ja tämä tietysti tuodaan usein tutkimuksissa esille kuinka kauniimmat ihmiset saisivat muistaakseni parempaa palkkaa tai helpommin työpaikan.

Leikkauksen jälkeiset suuret silmät, ja ystäväni sanovat, että minä olen kauniimpi kuin koskaan ennen!
Lähde - Katso kuvia

Alla voi nähtävästi katsella kiinalaista kauneusohjelmaa, jossa voi samalla katsella vaikka ohjelmassa olevien kauniiden naisten ulkonäköä, että kuinka suuret on silmät ja millainen on nenä.


Lähde - 美丽俏佳人

Alla olevassa kuvassa näkyy englanninkielinen lause, joka vaikuttaa omituiselta, että mitä siinä oikein persikasta jauhetaan. Onhan tietysti mahdollista, että on käytetty Googlen kääntäjää tai tuo on jokin kiinalainen sanonta. Persikalla voidaan tietysti tarkoittaa suurempia silmiä vaikka tiettävästi japanilaiset ovat sanoneet eurooppalaisten silmiä koirille tyypilliseksi.


Lähde

Alla olevan naisen voi tunnistaa eurooppalaiseksi ja siinä voi taas katsoa, onko kasvot suurin piirtein Ricketts:in E-linjan mukaiset ja suorat, jonka perusteella naisen kasvot ovat erinomaiset vaikkei aasialaiselle naiselle täysin tällaisia kasvoja pidä tehdä vaan ne saa olla matalammat.


Lähde

Taas voi ihmetellä kasvon mittasuhteita, joiden avulla voi myös tarkistaa, että mihin vaikka edellisessä kirjoituksessa olleen yhdistelmäkuvan tai sen teossa käytetyn kahden naisen kauneus osaltaan perustuu.
Lähde - Lähde - Lähde

Aasialaisilla on erikoinen halu omata soikion tai V kirjaimen muotoinen leuka, jonka takia osa aasialaisista on ottanut tämän kirjaimellisesti, mutta netistä vastaan tulleiden aasialaisten kommenttien perusteella he eivät näe kauniina liian terävää leukaa.


Lähde

Alla olevassa kuvassa näyttää erikoisesti lukevan kuvassa olevan naisen nimi, joka näyttäisi olevan Kerli ja tuo etunimi on ainakin Virossa käytössä.


Lähde - Katso video

Edellisessä kirjoituksessa kerroin Filippiineihin liittyen Watson nimisestä kaupasta, josta tuli mieleen, että voisi tarkastella vähän filippiiniläisiä kauppakeskuksia. Wikipediasta käy ilmi, että SM Prime omistaa paljonkin valtavan suuria kauppakeskuksia.

SM Prime Holdings

Ennen kuin katsoin omistajasta tarkemmin tietoa lähdin siitä ajatuksesta liikkeelle, että perustaja on taustaltaan kiinalainen, koska tietämykseni mukaan Filippiineillä on merkittävä kiinalainen eliitti ja tässä tapauksessa arvasin oikein.

Muistaakseni yhdessä tutkimuksessa kerrottiin kuinka kiinalaiseen eliittiin kuuluvat ovat ylpeitä pienemmistä silmistään, koska alempaan luokkaan kuuluvilla on yleisemmin suuremmat silmät. Eliitillä tietysti tahtoo olla taipumusta halulle olla erilainen verrattuna alempaan luokkaan kuuluviin vaikka toisaalta voisi olettaa ainakin kiinalaisten naisten suurentavan silmiään.

Kuvia kauppakeskuksista ja niiden sivustoja katsoessa oli mielenkiintoista bongata musta amerikkalainen mies filippiiniläisen naisen kanssa. Miehellä oli tyypilliseen tapaan kaljuksi ajettu pää, aika leveä nenä ja ihonvärikin oli hyvin musta, kun taas filippiiniläinen nainen oli aika vaalea eikä mitenkään erityisen ruma, mutta tällaisista parisuhteista tietysti syntyy näitä blasianeita, eikä varsinkaan tyttären ulkonäöstä taideta aina tykätä, jos perii enemmän mustan isän ulkonäköä vaikka mustan miehen lihaksikas ja roteva ulkonäkö miellyttäisi naista.

Tästä huolimatta Wikipedian perusteella uusimpaan kauppakeskukseen SM Aura Premier:iin liittyen löytyi alla oleva kuva, jossa näyttäisi olevan ainakin eurooppalainen tai sellaisen taustan omaava nainen, mutta harmillisesti toisen naisen kasvoja ei näe selvästi, mutta veikataan vaikka eurasialaiseksi. Filippiiniläiset naiset ovat yleisesti aika pieniä, että pituudenkin perusteella voi tehdä vähän päätelmiä vaikka varmasti löytyy pitkiäkin aitoja filippiiniläisiä naisia.


Lähde

Alla olevan linkin kautta voi katsoa vähän balettia Auran kauppakeskuksesta.

Aura Atrium: Ballet Philippines dance company performing classical ballet

Tuota yllä olevaa sivustoa tutkiessa päädyin lukemaan kosmetiikkatuotemerkkiä Dovea koskevaa artikkelia, jossa kerrotaan Doven tehneen kyselyn filippiiniläisille naisille koskien kauneutta ja vain 7% filippiiniläisistä naisista näkee itsensä kauniina. Tästä kyselystä taisi olla jossain tutkimuksessa juttua, jossa tuotiin esille kuinka yksi syy tähän olisi enemmän eurokeskisemmän ulkonäön näkeminen kauniina koskien vaikka näitä eurasialaisia, joita on myös valittu misseiksi.

Dovella on näitä erikoisia kampanjoita, joissa yritetään jotenkin saada naiset tuntemaan itsensä kauniimmaksi ja myös muutkin ihmiset arvostamaan erilaisuutta, kuten lihavuutta naisissa, mutta samaan aikaan tässä näyttää olevan kyse myös rahasta, että annetaan jotenkin hyvä kuva, mutta sitten myydään ihonvärin vaalennustuotteita.


Lähde
We then proceeded to watch videos of women describing how they grew up feeling less than attractive thanks to careless comments from friends, families, and complete strangers. One woman described how her own mother called her the ugliest among her sisters, and another tearfully recounted being teased about her weight. Tears welled up in many of us because this was, in essence, us. 
Regardless of the problem, whether it’s acne, uncontrollable hair, or a body filled with wobbly bits, we have been made to feel less by other people and oftentimes, even by ourselves.  Listening to each other’s stories, we started seeing past the pores, fine lines, and marks and saw the beautiful woman in each of us.
---
When probed, Filipinas know exactly where this wavering confidence on beauty is coming from: from themselves. The search for beauty is an internal struggle; 29% of women in the Philippines say the biggest beauty pressure is the pressure they put on themselves which is greater than any other source including pressure from society (19%), friends and family (14%) and the media (4%). In fact, 50% of Filipinas say that they are their own worst critic.
But there’s hope. While Filipinas feel the pressure to be beautiful, they also know that they can look and feel more beautiful by taking care of themselves. 91% of these women believe in the importance of self-care, and know that when they make an effort to look their best, they feel better about themselves overall. They know they have the potential to look better, but they do not make the most of what they have.
Lähde - Lähde - Lähde

Alla voidaan nähdä eurasialainen nainen nimeltään Georgina Wilson, joka tuli vastaan filippiiniläiseltä sivustolta nimeltään Aesthetics and Beauty, josta löytyy myös paljon kuvia eurooppalaisista naisista, joten ei ole ihme, jos moni filippiiniläinen nainen tuntee itsensä jotenkin rumaksi, jos enemmän alla olevan näköisiä pidetään kauniimpina.

Tätä alla olevaa naista kannattaa verrata edellisessä kirjoituksessa tekemääni yhdistelmäkuvaan, jolloin voi huomata kuinka kasvot ovat hyvin samanlaisia, joten havaintoni monien eurasialaisten ulkonäöstä ei ole väärä, kun totesin yhditelmäkuvan vastaavan monien eurasialaisten ulkonäköä, mutta yksi syy voi olla siinä, että malleiksi tai julkkiksiksi pääsee enemmän alla olevan näköisiä oli sitten kyse eurooppalaisesta, sekarotuisesta tai jostain muusta naisesta.


Lähde

Filippiiniläisellä Splash yhtiöllä on tuotemerkki nimeltään SkinWhite.

Does it seem impossible to achieve your whitest white skin? Good news girls! Now you can moisturize and protect your skin with SkinWhite PowerWhitening Lotion with Vitanourish Formula and SPF20!
Lähde - Katso mainoksia

Hyvin usein tuodaan esille kuinka länsimaat vaikuttavat tässä tapauksessa Aasiassa, mutta onhan myös kehittyneillä Aasian mailla, kuten Japanilla ja Etelä-Korealla vaikutusta. Etelä-Koreassa ilmenevillä kauneusleikkauksilla ja kauneusihanteella näyttää olevan vaikutusta muihin maihin, jota myös lisää suosittu K-Pop musiikki, jossa voi nähdä paljonkin nättejä korealaisia naisia. Japanissa taas on monia suuria yrityksiä, kuten kosmetiikkayhtiö Shiheido, joka myy myös ihonvärin vaalennustuotteita.

Tästä syystä katsoin, että millä tavalla japanilainen alusvaateyritys Wacoal markkinoi vaatteitaan filippiiniläisille ja erikoisesti voi havaita kuvissa näkyvän paljonkin eurooppalaisia naisia, joita on kylläkin Wacoal:in omat sivut täynnä ainakin sen perusteella, mitä muutama kuukausi sitten katsoin.

Poimin pari kuvaa Wacoal:in sivuilta, joista kuvastosta löytyi mielenkiintoista tietoa ikääntymisestä, joka liittyy hyvin kauneuteen, koska nuorekas ulkonäkö tekee karusti sanottuna kauniimmaksi. Toisessa kuvassa voi nähdä kaupan sisällä näkyvän seinillä eurooppalaisia naisia tai voihan siellä olla aasialaisen taustankin omaavia, mutta on vaikeaa saada selvää kasvoista.

Huomasin alla olevaan kuvaan liittyen kuinka gif tallennusformaatti on erinomainen, koska tiedoston koko on pieni ja laatu hyvä verrattuna jpg tallennusformaattiin, joka soveltuu paremmin kuviin kuin piirroksiin. Vaihdoin myös ylempänä olevan rhinoplasty advantage kuvan gif muotoon ja siitä tuli paljon parempi verrattuna alkuaan olleeseen huonolaatuiseen ja kooltaan suurempaan jpg kuvaan.Lähde - Lähde

Täytyyhän sitä katsoa Shiheido:n sivuja, kun kerta mainitsin, joten poimin Facebook sivuilta kuvan Allison Harvard:sta, joka jäi joku vuosi sitten nukkemaisen ulkonäön takia mieleen katsoessani vähän Amerikan huippumalli haussa ohjelmaa, jossa nainen taisi aika hyvin pärjätä.

Voisi kuvitella japanilaisten tykkäävän näin suurista tai näyttävistä silmistä, kun heidän piirroshahmoilla on yleensä omituisen suuret silmät, mutta eipä Shiheido:n kuvissa erityisen paljon näy eurooppalaisia, jonka voi tulkita sillä tavalla, että kosmetiikkaa on yleensä parempi myydä enemmän aasialaisemman ulkonäön omaavia käyttämällä.Lähde - Lähde

Googlen kuvahaulla Allison:sta kuvia katsoessani päädyin filippiiniläisen naisen blogiin, jossa oleva kuva pisti silmään, että miksi siinä on eurooppalaisen näköisiä malleja vaikka osa voi olla myös eurasialaisia. En jaksanut kauppakeskuksia paljoakaan katsoa vaikka ylempänä vähän katsoinkin, mutta alla oleva kuva liittyy SM Megamall:ssa avattuun Burton Menswear kauppaan.


Lähde

Näistä filippiiniläisten blogeista voi löytää kaikenlaista mielenkiintoista, että alla voi nähdä kuvia äideistä ja heidän lapsista, joilla osalla taitaa olla eurooppalainen isä tai sitten voisi myös ajatella käyttäytymistieteellisesti sillä tavalla, että esim. hyvin monet eurasialaiset pariutuvat keskenään, koska samankaltainen ulkonäkö miellyttää, jonka tuloksena voi syntyä monennäköisiä lapsia.


Lähde