12. joulukuuta 2014

Eliitti


Lähde

Löysin mielenkiintoisen sivuston, jossa nähtävästi voi lukea kaikenlaisia sosiologiaa opiskelevien kirjoituksia. Kirjoittaja kertoo kuinka kauneusihanteet muuttuvat, mutta täytyy valitettavasti sanoa, että on vaikea kuvitella tulevan nykyiseen eurokeskiseen kauneusihanteeseen suuria muutoksia. Pieniä muutoksia voi tapahtua, että tykätään enemmän kurvikkaista tai lyhyemmän tukan omaavista naisista, mutta lopulta miehet kuitenkin tarkkailevat naisen feminiinistä ulkonäköä.

Even if these minorities weren’t as likely to be obese, their features are also judged to be less attractive than white features, as “Whiteness has become associated with the desirable and Blackness with the undesirable (Miller 72). Black hair, black noses, black lips, and black skin are seen as unwanted (Miller 72-89). Lighter-skinned African-Americans are “…more likely to have high-status occupations, high incomes, and more years of schooling than their darker-skinned counterparts” (Hill 77-91). Yet what people don’t realize is that the blonde-haired, blue-eyed beauty that is considered “natural” is culturally created, and a fairly recent development. The globalization of this standard can be explained by the media (specifically American cinema), and beauty companies (aided by industrialization), both of which idealized blond and blue eyed models (Jones 125-154). While this ideal has become more fragmented (Jones 150), it is still a strong force in determining what we consider beautiful. Given the advantages discussed above, it’s clear why it is so important to look at how beauty is culturally constructed. Standards of beauty change over time (Hamermesh, and Biddle 1174-1194), and by raising awareness of the inherent inequalities in our current standards, we can move towards a standard that doesn’t privilege thin Caucasians, a group that clearly needs no help getting ahead.
Lähde - Lähde

Issuu sivustolta löytyy paljon kaikenlaisia lehtiä ilmaiseksi, joista osa on sinne laitettu luultavasti ilman lupaa, koska lehdestä pitäisi maksaa. Tuosta usein mainitsemastani Monterreyn Chic eliittilehdestä on julkaistu uusi lehti, josta en kylläkään ymmärrä paljoakaan, mutta lehdessä voi kuitenkin katsella kuvia ihmisistä, jotka ovat hyvin eurokeskisiä tai eurooppalaisia ulkonäöltään. Tässä lehdessä voi nähdä paljonkin pariskuntia pienten lasten kanssa ja myös kuvassa olevien henkilöiden nimet. Nähtävästi huomattava osa pariskunnista on ulkonäöltään hyvin eurokeskisiä, että selvästi sekarotuisia pariskuntia ei yleensä näy paitsi kerran taisin nähdä miehen aasialaisen naisen kanssa. Olen myös nähnyt miehen nimen perusteella itäeurooppalaisen naisen kanssa, mutta muutoin nimien perusteella naiset näyttävät usein olevan itsekin latinoita tai espanjalaisia.

Chic monterrey
Googlen katukuvaa Monterrey:stä

Issuu sivustolta voi yrittää etsiä lisää näitä eliittilehtiä ja löysin vähän aikaa sitten QUEST Magazine:n, jossa voi samaan tapaan kuin tuossa Chic lehdessä ihmetellä kuvia ihmisistä, mutta sen vähän perusteella, mitä olen lehteä katsellut on lehdessä paljon iäkkäitä pariskuntia, joista osa ei ole oikeasti pariskuntia vaan esim. kavereita, jotka ovat jossain juhlassa tai ravintolassa. Tästä lehdestä tulee mieleen Yhdysvaltojen valkoisten keskimääräinen iäkäs ikärakenne verrattuna varsinkin latinoihin. Toisaalta usein rikkaat tai elämässä menestyneet ihmiset ovat iäkkäitä, mutta onhan myös nuoria, joista osa on perinyt myös vanhemmiltaan paljonkin varallisuutta, kuten nuo Rockefellerit, joita bongasin tuosta lehdestä.

Quest June 2014 The Greenwich Issue
Rockefeller family

Jatkoin Issuu sivustolla eliittilehtien etsimistä hakusanalla socialite ja tuli vastaan ecuadorialainen lehti nimeltään Revista Cosas. Tässä kuten myös tuossa meksikolaisessa Chic lehdessä voi havaita paljonkin eurokeskisyyttä, joka ei vastaa valtaväestöä. Ecuadorialaiset ovat geeniperimätutkimuksen perusteella pitkälti samankaltaisia kuin meksikolaiset, että ovat enimmäkseen mestitsejä ripauksella afrikkalaista geeniperimää. Wikipediasta löytyvien tietojen mukaan väestöstä 71,9% on mestitsejä ja valkoisia on 6,1%. Olen tuolta wikipediasta poiminut ja korostanut mielenkiintoisen väitteen kuinka valkoiset Ecuadorissa ylläpitävät "rotupuhtautta". Eipä tässä sinänsä pitäisi olla mitään uutta, etteivät eliittiin kuuluvat ihmiset ole usein alempaan luokkaan kuuluvien kanssa pariutuneet, mutta tässä sitten myös vaikuttaa tämä ulkonäkö, ettei sitä varmaan eliittiin kuuluvien keskuudessa nähdä pahana, jos mies muodostaa parisuhteen esim. Ukrainasta kotoisin olevan köyhän naisen kanssa kuin intiaanin tai mustan naisen kanssa.

Revista Cosas #272 Junio 2014

Vertailuna yllä olevan lehden ihmisiin voi esim. 360 Cities sivustolla katsella kuvia, että miltä mestitsit näyttävät.

Fish Market on the beach in Puerto Lopez, Ecuador
Whites constitute the most privileged ethnic group and occupy the top of Ecuador's social pyramid. Whites place considerable emphasis on their purported purity of blood and Spanish ancestry. Although whites share a common cultural background, differences in class and regional loyalties—especially the split between Quito and Guayaquil—remain important.
Lähde
The Dominican Republic and Puerto Rico, located on islands along slave trade routes, show high levels of African Ancestry (means 41.7% and 23.6% respectively) with less Native American Ancestry (11.5% and 18.9%). Colombians show a wide range of both African and Native American ancestry, though they have an overall mean of slightly higher Native American ancestry (36.3%) and lower African ancestry (11.7%) than the highly-African Dominicans and Puerto Ricans. Ecuadorians show the highest Native American mean ancestry (54.0%) with low estimated mean African Ancestry (7.3%). Mexico shows the largest range of Native American ancestry (11.0% - 79.0%) with an overall mean of 50.1% Native American ancestry and the lowest African ancestry (5.6%).
Lähde

Implications of Status Exchange in Intermarriage for Hawaiians and Their Sovereignty Movement
Impact of socioeconomic status on inter-racial mate selection and divorce

Alta löytyvän linkin kautta pääsee ihmettelemään filippiiniläisten eliittilehteä nimeltään Philippine Tatler. Lehdessä voi havaita valtavasti kuvia eurooppalaisista mainoksissa, mutta on heitä muutenkin kuvissa mukana, että tämäkin lehti todistaa tilastot oikeiksi kuinka amerikkalaisittain sanottuna valkoiset miehet pariutuvat paljonkin filippiiniläisten tai aasialaisten naisten kanssa. Mitä näitä muita lehtiä kävin pikaisesti läpi bongasin Reign magazine:sta huomattavan maskuliinisen ja hyvin mustan kaljun leveänenäisen mustan miehen valkoisen vaaleahiuksisen naisen kanssa.

Vaikkei yhden kuvan perusteella pidä tehdä yleistyksiä on tämä kuitenkin tilastollinen tosi asia, että valkoiset naiset jossain määrin tykkäävät mustista miehistä osaltaan tästä maskuliinisuudesta johtuen, joka kuitenkin voi olla hyvin kielteistä tyttärien kannalta. Tässä kannattaa siis huomata millaista parinvalintaa naiset voivat tehdä, koska nämä ulkonäölliset tekijät ovat hyvin kielteisiä miehen näkökulmasta katsottuna, joka on sitten yksi merkittävä syy, miksi valkoiset miehet eivät usein tykkää mustista naisista, koskien monien osalta esim. leveää nenää, prognatismia tai jykevää leukaa, kähärää tukkaa, jonka musta mies ajaa tyypillisesti pois ja hyvin tummaa ihonväriä.

Valkoinen mies - Valkoinen nainen

Joku päivä sitten tutkin, mitä löytyy Google Scholar:sta hakusanalla honorary white, kun tuli tuo termi vastaan jostain tutkimuksesta. Yhdysvallat on ollut perinteisesti jakaantunut pitkälti valkoisiin ja mustiin, mutta näiden välille on syntymässä kunnia valkoiset tai miten tuon suomentaisi ryhmä, jota arvostetaan enemmän. Varsinkin itäaasialaiset kuuluvat tähän ryhmään ja heillä onkin Yhdysvalloissa aika hyvä asema, että esim. moni valkoinen mies mielellään pariutuu aasialaisen naisen kanssa ja usein valkoisiin perheisiin adoptoidaan myös aasialaisia lapsia. Tässä on tietenkin osaltaan taas kyse samankaltaisista tykkäämisestä, että itäaasialaisilla on helppo päästä valkoisten suosioon, josta varsinkin aasialainen nainen hyötyy, mutta tästä hyötyvät tutkimusten mukaan myös eurokeskisemmän ulkonäön omaavat valkoiset latinot.


Tuossa yllä kerroin näistä hierarkiassa kakkosena olevista ihmisistä ja vaikka tämä kuulostaa varmaan monen mielestä kamalalta, niin tutkijat kuitenkin tuovat esille näitä hierarkiaan liittyviä tekijoitä kuinka valkoisia tai enemmän eurooppalaisen ulkonäön omaavia pidetään yleisesti hierarkiassa ylempinä osaltaan varallisuudesta johtuen. Kauan sitten kerroin kuinka joku musta tutkija kritisoi Yhdysvalloissa monien päättävissä asemassa olevien mustien olevan huomattavan vaaleaihoisia tai eurokeskisiä ulkonäöltään ja piti tätä huonona asiana, johon pitäisi puuttua. Mustan miehen näkemykset ovat sinänsä erikoisia, koska Yhdysvalloissa on kuitenkin mustien keskuudessa tapana nähdä myös selvästi sekarotuiset mustina, kuten esim. Halle Berry, Beyonce ja Tiger Woods.

Onhan se selvä juttu tutkimusten perusteella, että vaaleaihoisia mustia suositaan myös mustien keskuudessa, jos varsinkin vaaleaihoinen redbone nainen omaa myös esim. good hair:in eli hyvät vähemmän kähärät helppohoitoisemmat hiukset. Oliko se nyt sillä tavalla, että tutkimuksissa on usein kerrottu field niggereistä ja house niggereistä, joista field ryhmään kuuluvat ovat tehneet ulkotöitä ja olleet ulkonäöltään pitkälti mustia, kun taas house eli sisätiloissa palvelijoina työskennelleet mustat ovat olleet usein mulatteja eli hierarkiassa ylempiä. Tällä viittaan siihen, että kyllä Yhdysvalloissa mulateilla on ollut vähän parempi asema vaikka yhden pisaran säännön takia heitä onkin mustiksi luokiteltu. Kuitenkin mulatit ovat olleet usein eliittiä monissa maissa ja jotta mulatit eivät ole asemaansa menettäneet ovat he myös pyrkineet välttämään mustien kanssa pariutumista. Alla voidaan havaita itseään mustaksi kutsuva oikeuskansleri tai valtakunnansyyttäjä Eric Holder perheensä kanssa.

A funny thing about Attorney General Eric Holder is that he comes from a long line of mulatto Barbadians and was carefully raised in a West Indian bubble in New York, almost as isolated from from African-American culture as his boss was at Punahou prep school.

[...]

” There’s a lot of white blood in American blacks”

There is not that much White blood in the average American Black, because if there were most Black American women would look like Lolo Jones for example, but most don’t.
http://cdn.cnwimg.com/wp-content/uploads/2012/06/lolo-jones.jpg

Most Black American women still look like Michelle Obama.

Having only 20 percent Caucasian admixture is not enough to make the average Black American woman look attractive.

[...]

In at east one of the Caribbean islands light skinned blacks are called (and call themselves) “white”. I can’t remember which one. Barbados?

Anyway, some hi-yalla pop dancer/singer girl from the Caribbean talked in an interview about how odd it was to come to America and magically become “black”.
Lähde