12. joulukuuta 2014

Leuka ja suuLähde - Lähde

Viime aikoina on nähtävästi julkaistu monta tutkimusta liittyen suun alueen ulkonäköön.

The Contribution of Malocclusion and Female Facial Attractiveness to Smile Esthetics Evaluated by Eye Tracking
The Impact of Education on the Perception of Facial Profile Aesthetics and Treatment Need
Comparison of difference in perception between Orthodontists and laypersons in terms of variations in buccal corridor space using Visual Analogue Scale.

Alla on muutamia epäkorrekteja kuva poimintoja thaimaalaiselta kauneussivustolta. Ihminen nähtävästi pyrkii pois alkukantaisista tai apinamaisista piirteistä, jonka myös tuon Feminine Beauty sivuston ylläpitäjä on tuonut esille. Tämä vaatisi tarkempaa tutkimusta, mutta nähdäkseni MyFreeCams sivuston suositut naiset omaavat yleisesti sellaiset kasvonpiirteet, jotka eivät näytä erityisen alkukantaisilta, että heillä ei ole prognatismia ja nenä on pieni myös leveydeltään. Tietenkin eurooppalaisilla naisilla on yleisemmin voimakkaammat kasvonpiirteet kuin aasialaisilla naisilla, joilla tahtoo olla lättänämmät, mutta eurooppalaisilla enemmän ilmenevä kasvojen eteenpäin työntyminen ja korkea nenä tekee nähdäkseni naisesta seksikkäämmän ja aikuisemman, koska aasialainen nainen näyttää usein tyttömäisen söpöltä, mutta toisaalta monet miehet tykkäävät tällaisesta feminiinisestä ulkonäöstä.
Lähde

Barbie: the bane of feminists, and why she is preferred.
monyet belanda ("Dutch monkey")

Tähän eurokeskisempään kauneusihanteeseen tai miksi sitä haluaa kutsua liittyen voi alla havaita keskellä naisen, jolla on sellaiset kasvonpiirteet, joista varsinkin aasialaiset näyttävät tällä hetkellä tykkäävän, mutta vieressä hänellä on enemmän itäaasialaisille tyypillisemmän ulkonäön omaavia naisia. Tällainen kauneusihanne on kyllä valitettavaa, että aasialaisten pitäisi osata enemmän arvostaa omanlaista ulkonäköä, mutta toisaalta ihmiset näyttävät tykkäävän naisella sirosta tai tyttömäisestä ulkonäöstä. Luultavasti osa näistä thainaisista on eurasialaisia eli heillä on todennäköisesti esim. eurooppalainen isä ja osa on voinut hyvinkin käydä kauneusleikkauksessa. Jos en ole täysin väärässä ovat thaimaalaiset naiset yleisesti hyvin pienikokoisia siroja naisia, että jos näette naisen, jolla on suurempi vartalo ja jotenkin eurooppalaiselta näyttävät kasvonpiirteet on todennäköisesti kyseessä eurasialainen.Lähde

Alla olevassa tänä vuonna julkaistussa tutkimuksessa tarkastellaan arabien näkemyksiä suun tai leuan muodosta.
The straight facial profile was perceived to be highly attractive by both expert and non-expert groups. Male facial profiles with bi-maxillary protrusion and a female profile with retruded mandible were considered the least attractive. Lip protrusion was more aesthetically acceptable in females. The female profile esthetic perception was highly correlated between the expert groups.

The chin played the most important role in judgment of facial attractiveness by all groups; except for the laypeople; who considered the nose as more influential. Subjects were generally unable to characterize their own profile. Yet candidates with a background of dental education were slightly more self-conscious. Candidates who perceived themselves as having a Class III facial profile were the least satisfied with their profile. Yet, both concave and convex profile patients were more willing to change their facial appearance, compared with Class I profile candidates.
Lähde

Alla olevassa tutkimuksessa tarkastellaan muutaman naisen ulkonäkö huolia koskien hampaiden eteenpäin työntymistä ja niiden hoitamista kuntoon. Kahdesta naispotilaasta löytyy myös röntgenkuvia, joista voi havaita kuinka pyritään poistamaan prognatismi ja samaan aikaan naisille feminiinisempi suorempi orthognathic kasvoprofiili. Kuten olen tainnut kertoa ilmenee tutkimusten, mutta myös omien havaintoni mukaan aasialaisilla keskimäärin enemmän kuin eurooppalaisilla ruman näköistä suun tai hampaiden muotoa, jota sitten pyritään osaltaan korjaamaan oikomishoidoilla.
A 22-year-old female presented with a chief complaint of lip protrusion. She had Class I molar, Class II canine relationship, transverse discrepancy and anterior openbite. The lateral cephalogram revealed a skeletal Class II relationship, hyperdivergent pattern, and slight labioversion of upper and lower anterior teeth (Figure 4). She had CO-CR discrepancy without any subjective symptoms. After consultation with the TMD specialist, further splint or physical therapy was not indicated. The orthodontic treatment plan included extraction of the four first premolars and retraction with absolute anchorage. In order not to aggravate the vertical skeletal pattern, the KILBON system was chosen on the upper arch.
Lähde
The racial differences in the craniofacial structures of 28 Japanese and 24 British Caucasian females with Class III malocclusions associated with a severe skeletal pattern were examined using lateral cephalograms. The mean age of the Japanese and Caucasian patients was 19.6 +/- 3.5 and 20.2 +/- 3.8 years (+/- SD), respectively. The mean values of 14 linear and 13 angular cephalometric parameters were compared between the two groups. The results showed that the Japanese females had a significantly reduced anterior cranial base (P < 0.01), a more retrusive midfacial component (P < 0.05), and a significantly increased lower anterior facial height (P < 0.01) associated with a more obtuse gonial angle (P < 0.05) compared with the Caucasians. Analysis of the dento-alveolar component in Japanese patients indicated more proclined upper incisors (P < 0.01) compared with those of Caucasian subjects. The reduced anterior cranial base and midfacial component, and the high-angle facial pattern in the Japanese population, may be morphological features based on race, and these skeletal features seem to be less favourable for a skeletal Class III growth pattern compared with the Caucasian population.
The literature includes numerous publications describing the morphological features of class III malocclusion in different ethnic groups such as Caucasian (8-11,15-23), Mongoloid (3,5,6,24-35), and Negroid (36-40).
Lähde

Tuossa ylempänä laitoin muutaman lainauksen ja linkin liittyen hampaiden ulkonäköön. Jokainen varmaan ymmärtää, että kauneuden kannalta on tärkeää kauniisti rivissä olevat hampaat, jotka eivät myöskään työnny eteenpäin, koska näyttää tällöin vähän rumalta, mutta toisaalta pieni hampaiden eteenpäin työntyminen voi olla nättiä tai seksikästä, jos vaikka näyttää aasin sijasta jänikseltä ja huulet vähän törröttää. Naisilla näkee hyvin usein hammasrautoja, joka laittaa miettimään, että esiintyykö tässä jonkinlaista naisten suosimista koskien hampaiden ulkonäköä, kun taas hammaslääkärit eivät näe siinä mitään pahaa vaikka pojalla on hampaat vinossa. Tietenkin ihmisten pitää olla oma-aloitteisia ja pyytää hammaslääkäriä suoristamaan hampaat, joten varmaan monissa perheissä yleensä tyttärien ulkonäköä korjataan tältä osin, kun taas poikien annetaan olla vähän rumempia.

Tarkastelen tässä koko ajan muiden kuin eurooppalaisten rumuutta tai halua muokata kauneusleikkauksilla ulkonäköään voidaan kuitenkin alla nähdä eurooppalainen nainen, jolla näyttäisi olevan alikehittynyt leuka. Luultavasti suurin osa näkee tuon jälkeen kuvan kauniimpana, jossa naiselle on luotu länsimaisen kauneusihanteen mukainen kasvoprofiili jollaisen myös jossain määrin aasialaisetkin itselleen haluavat vaikkei täysin samanlaista, että eurooppalaisella naisella saa olla korostuneemmat kasvonpiirteet, kun aasialaiset nähtävästi haluavat tehdä naisista hyvin siroja tai vauvamaisia kasvoiltaan, mutta esim. haluavat vähentää kasvojen keskiosan lättänyyttä korkeammalla nenällä, joka myös vähentää suun alueen prognatismin vaikutelmaa. Tämä on mielestäni hyvä asia, että länsimaissa miehet arvostavat naisen voimakkaampaa ulkonäköä, mutta voi hyvin ajatella niiden eurooppalaisten miesten osalta, jotka tykkäävät tosi paljon aasialaisen naisen lättänistä kasvoista, niin eurooppalaisen naisen ulkonäkö vaikuttaa heidän silmissä liian maskuliiniselta vaikka sama, mutta testosteronista johtuen korostuneemmat kasvot omaisi myös tällä tavalla näkevä eurooppalainen mies.

Miksi sitten oikeanpuoleinen kuva näyttää paremmalta. En osaa varmuudella kaikkia syitä sanoa, että tästä pitäisi tehdä kyselytutkimus ihmisille, että millä tavalla he näkevät alla olevat kuvat. Kuitenkin näyttää siltä, että ihmiset tykkäävät yleisesti sivusta katsottuna suorasta kasvoprofiilista, jossa siis vetämällä kulmakarvoista leuanpäähän viivan on se suora tai lähes suora, että naisella tuo leuanpää saa olla vähän taaksepäin vetäytynyt, koska se tekee feminiinisemmäksi ulkonäöltään. Voisi myös sanoa, että liian paljon taaksepäin vetäytynyt alaleuka tekee ihmisestä aasimaisen tai hamsterin ulkonäöltään. Onhan tässä sitten vielä sekin tekijä, että jos suurimmalla osalla ihmisistä tai eurooppalaisista on suorat kasvot sivusta katsottuna, niin aivo näkee tämän normaalina ja hyvänä, kun taas tästä liialti poikkeavat kasvot aiheuttavat aivoissa kielteisiä tunteita ja tämä on nähdäkseni yksi tekijä, joka rajoittaa sekarotuisten parisuhteiden syntymistä, koska esim. miehen silmää tai aivoja ei miellytä monen mustan naisen esim. leuka ja suu.


Lähde
Race and Esthetic Perception

Only a mere handful of papers have examined the possibility that Blacks and Whites in America may look differently at the esthetic appeal of facial form. What Whites may find attractive has been inferred from Caucasian normative values, such as the ten measures of the Downs Analysis (1948), or from esthetic studies such as that of Peck and Peck (1970). The studies specifically addressing African-American preferences, from DeLoach (1978) to Farrow, Zarrinnia, and Azizi (1993), consistently demonstrate that African Americans generally are inclined to prefer profiles that may be straighter than can be inferred from Black normative values, although not necessarily as straight as would be called for by Caucasian norms. The present study is in general agreement with this point of view.
Lähde

Aesthetically ideal position of the lips is the case that the end of lips are touching to the place where approximately 1-2mm is retreated from virtual extension connecting the tip of the nose and the line of the chin. On the other hand, if the mouth looks too sunken, you may look lacking or poor but if too protruded, you may look strong and a soft and feminine feeling is reduced.
Lähde
In Africans the whole cranial base is rotated into a forward-downward position, while in Asians it is rotated in the opposite way. The Europeans occupied an intermediate position. African and Asian samples showed a maxillo/mandibular prognathism. African prognathism was produced by an anterior positioned maxilla, Asian prognathism by retruded anterior cranial base and increase of the posterior cranial base length. Europeans showed a trend towards retracted mandibles with relatively shorter posterior cranial bases.
Lähde
Bimaxillary Protrusion

This condition caused by protrusion of both jaws, resulting into "gummy smile", with excessive show of front teeth. Because the patient has difficulty in closure of his lip, they have difficulty in concealing their front teeth. The patient often compensates by trying to hide this deformity with a tight lip closure, making their lips appear small and constricted. The treatment is different according to age and degree of protrusion. Generally, during the teenage to young adult years, the patient may undergo orthodontics to correct the condition. In the older age group, however, this can be treated with combination of orthodontics and surgery on the front part of the jawbones.
Lähde


Lähde

Forward Sliding Surgery for Retrograded Chin
Preoperative frontal smile. Note the relatively flat smile arc and gummy smile.

Alla voidaan havaita Ricketts:in E-linja leuanpään ja nenänpään välillä etusormella mitattuna. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin huulet eivät saisi koskettaa tai ylittää liialti viivaa ja kyllä tällä naisella on kauneusihanteen mukainen sivuprofiili, että siinä ei ole muutenkaan liiallista prognatismia. Tällaisessa mittaamisessa taitaa olla vääristävänä tekijänä nenän ja leuanpään pituus, jos lähdetään siitä, että huulet eivät saa koskettaa viivaa, joten tässä täytyy huomioida muitakin tekijöitä. Leuanpään ja miksei myös hampaiden osalta niiden pitäisi olla samassa suorassa linjassa otsan kanssa. Nenän osalta on sanottu olevan hyvä, jos se on alhaalta katsottuna kolmio eli leveys ja pituus on sama. Muutenkin nenä ei saisi viedä suuren koon takia liialti huomiota silmiltä vaan nenän tulee sijaita edestä katsottuna silmien välisellä alueella ja länsimaisen kauneusihanteen mukaan nenä tulisi olla korkea ja suorahko. Tässä on siis monia tekijöitä, joita kauneuskirurgi tarkastelee, mutta lopulta asiakas kohtaisesti katsotaan, mikä näyttää kauniilta, että tämä on vain suuntaa antavaa.


Lähde - Lisätietoa
This study was designed to determine a mean and range of normal for each lateral cephalometric measurement in the American Negro. Statistical analyses were performed, comparing the measurements of the American Negro to accepted means in the Caucasian to determine significant differences between the two races.

The primary difference seems to be the bimaxillary dental protrusion, the steep mandibular plane, and the anterior placement of the maxilla in the American Negro population.
Lähde
This study attempted to discover what black Americans find attractive about their profile. Fifteen black patients (eight males, seven females) were selected at random and used as models. Lateral photographs were taken on each patient, and a computer was used to alter the profiles to depict different levels of bimaxillary protrusion. Each patient was manipulated into four different profile types according to specific numerical guidelines. A vertical reference line from soft tissue glabella, perpendicular to Frankfort horizontal, was used to measure the lip position. In each profile type only the horizontal lip position was altered. The four profile types were classified as S (straight) BM1, (bimax one), BM2 (bimax two) and BM3 (bimax three). The S profile was considered a straight or white facial profile, and the BM3 was an extreme example of bimaxillary protrusion. The photographs were surveyed among black and white laypersons, general dentists, and orthodontists. The results found the BM1, profile to be the most attractive. This was consistent with all groups surveyed. The BM1 profile would be considered a slightly convex profile and is more protrusive than white orthodontic norms. In this study comparisons of this profile to other standards are made and treatment considerations for black patients are discussed.
Lähde
We have established cephalometric norms for the Malaysian Chinese adults. There were significant differences between the sexes but these differences were not so marked compared to those of different race. Although there is a general tendency for maxilla and mandible of the Chinese to be positioned forward, the position of the mandible is more forward giving a clinical impression of Class III skeletal pattern among the Malaysian Chinese. There is also dentoalveolar prognathism. These features combined with the protrusive lips which are exaggerated by the position of nose and chin might be the reason for patients to seek orthodontic/orthognathic treatment to simulate the Caucasian profile. The practitioners and patient should realise what they will change is the normal distinct appearance of the Malaysian Chinese.
Lähde


Lähde