12. joulukuuta 2014

TaideFeminine Beauty sivustolta löytyy jatkuvasti kaikenlaista mielenkiintoista uutta tietoa, joita en ole aiemmin huomannut, kun en ole tuon sivuston sisältöön tarkemmin perehtynyt, joilla voidaan samalla tavalla kuin itsekin olen yrittänyt pelien hahmoilla ja taiteella havainnollistaa, mistä naiskauneudessa on suurin piirtein kyse. Kyllä täytyy sanoa, että hyvin monet noista taideteoksista ovat erittäin hyvännäköisiä vaikka ne olisi tehty yli 50-vuotta sitten, että voi havaita silloin eläneillä miehillä olleen samankaltainen naismaku kuin nykyään elävillä.
Artists can produce human figures that look better than very attractive humans. Art depicting feminine beauty offers useful insights into male heterosexual fantasy. Therefore, it is worthwhile to go through what heterosexual men fantasize about.

This section depicts mostly pin up art by the artists listed at the bottom. It is primarily meant as an educational resource for feminists.

[...]

Here is a question for feminists. Who/what is responsible for the selection of skinny high-fashion models who look like boys in their early adolescence? Heteropatriarchy or the male homosexuals who dominate the fashion business? Somebody please educate Naomi Wolf.
Lähde - Note for feminists

Alle olen keräillyt enimmäkseen kuvataideaiheisia linkkejä, joista voidaan tarkastella millaisia ovat olleet vuosi satojen aikana kauniit naiset kuuluisien taiteilijoiden mielestä. En ole ollut koskaan erityisen kiinnostunut taiteesta, mutta kun olen tässä nyt vähän katsellut uskomattoman hienoa taidetta voi havaita useissa kuvissa olevien naisten kauneuden pätevän nykypäivään.

Huomattava poikkeus näyttäisi olevan siinä, että naiset ovat yleisesti vähän lihavempia tai kurvikkaita verrattuna vaikka nykypäivän malleihin, mutta ovat varmaan painoindeksin mukaan lähes normaalipainoisia. Entisaikaan tai vielä 50-vuotta sitten naiset olivat yleisesti laihoja, joten tästä syystä vähän paksumman naisen voidaan sanoa olevan miehen näkökulmasta katsottuna seksikkäämpi verrattuna varsinkin alipainoisiin naisiin, joilla on myös huonontunut hedelmällisyys. Valitettavasti nykyään kasvavana ongelmana on naisten liiallinen lihavuus, joka vastaavasti ei enää suurta osaa miehistä miellytä vaan ällöttää, koska se kertoo jo huonosta terveydestä ja alhaisemmasta hedelmällisyydestä, joten lähtökohtaisesti miehet tykkäävät yleisesti normaalipainoisista tai lähes normaalin omaavista naisista. Tästä syystä valkoinen mies antaa mielellään lihavat naiset mustille miehille, kun kerta sellaisista tykkäävät. Ihmisen anatomiaan perehtyneen Michelangelon taiteesta voidaan toisaalta havaita naisten olevan hyvin lihaksikkaita.

Kun olen tässä katsellut jo varmaan satoja kuvia on merkille pantavaa vaaleahiuksisten naisten määrä. Tämän täytyy kertoa osaltaan siitä, että jo kauan sitten vaaleita naisia on pidetty Euroopassa kauneimpina tai feminiinisimpinä ja tämä pätee jossain määrin nykypäiväänkin. Varsinkin Etelä-Euroopan taiteessa esiintyvä vaaleahiuksisten naisten määrä on merkille pantavaa, koska eihän esim. Italiassa ole paljoakaan tuon näköisiä naisia vaikka mm. kansainvaellusten ja muiden syiden takia on ollut vähän vaaleahiuksisia naisia. En ole tähän asiaan kunnolla perehtynyt, mutta onhan tietysti etelänkin naiset tuolloin värjänneet erinäisillä keinoilla hiuksiaan ja myös käyttäneet vaaleahiuksisten naisten hulmuavista kevyistä silkkimäisistä hiuksista tehtyjä peruukkeja, kuten nykyään varsinkin mustat naiset.


Lähde

Why do men find blonde women so very attractive?

500 Years of Female Portraits in Western Art
The Nude in Art History
Beautiful figure
The Best Artists
Art Encyclopedia 2013
Aphrodite
WTF Art History
Live with art
Google Art Project
Sikstuksen kappeli
Renaissance Woman
Islamic Writers and Scholars on Black People
Fjordman: Europe and Human Accomplishment

Hajime Sorayama

Olen kauneustutkimuksessani kertonut, kuten myös Feminine Beauty sivuston ylläpitäjä, että taiteessa voidaan myös tarkastella naisten ulkonäköä ja sen perusteella, mitä olen paljonkin taidetta katsellut tuhansien vuosien takaa voidaan sanoa naisten ulkonäön olevan pitkälti kauneustutkimusten mukainen vaikka tämän päivän kauneusihanteen mukaan osa naisista voi olla vähän paksun näköisiä. Selailin tässä Otavan Fokus taidekirjaa, jossa mainittiin vielä 50-vuotta sitten elänyt taiteilija William Russell Flint. En löytänyt kirjassa olevaa kuvaa Enid Chanelle:sta ja hänen sisarestaan Mavis:sta, mutta kuvaa katsoessa tuli mieleen eliitin naiset liittyen osaltaan noihin aasialaisiin naisiin, että näkisin monen eliittiin kuuluvan eurooppalaisen miehen tykkäävän enemmän eurooppalaisen naisen ulkonäöstä, koska nainen näyttää useimmin enemmän naiselta kuin tytöltä. Jokainen voi itse miettiä, että näyttäisikö hyvältä, jos eliittiin kuuluva mies muodostaisi parisuhteen lyhyen thainaisen kanssa, joka näyttää miehen vieressä pikkutytöltä.


Lähde

Itse en ole mikään taideasiantuntija, mutta on mielenkiintoista myös tarkastella naistaiteilijoiden teoksia, koska luultavasti feministit syyttävät helposti miehiä pahoiksi, kun tuovat esille naiskauneutta teoksissaan, joten tästä syystä on mielenkiintoista katsoa, että mitä mieltä nainen itse on naiskauneudesta ja mielestäni tämä näyttää erinomaiselta. Tietenkin lopulta kauneus on katsojan silmissä, mutta voi sanoa monen aasialaisen naisen haluavan jokseenkin samankaltaisen ulkonäön koskien varsinkin nenää ja sitä on usein tuotu esille nenäleikkauksilla olevan tarkoituksena vähentää itäaasialaisille tyypillistä lättänyyttä tekemällä kasvoista kolmiulotteisemmat vaikkei tietenkään itäaasialaisten pitäisi liialti omaa ulkonäköään muuttaa vaan nähdä myös lättänät kasvot kauniina.


Lähde

Catherine La Rose
Maher Art Gallery

The Differences Between Male and Female Portraits

Racial/Ancestral Groups and Ethnicity
Helen the beautiful

These two young women with their pleasant faces remind me of the faces I see on the streets of Berlin every day. They’ve traded their togas for waistcoats and they no longer wear fruit in their hair, but they essentially carry their beauty the same way and they could stop any man with those eyes.
Lähde

Päädyin SoYoung sivuston kautta Iple House:n sivustolle, jossa myydään nukkeja. Erikoisesti jälleen kerran voi havaita näiden korealaisten valmistamien nukkejen olevan ulkonäöltään hyvin eurokeskisiä tai eurooppalaisia vaikka voisi ajatella itäaasialaisten valmistamien nukkien olevan enemmän aasialaisen näköisiä. Eipä tämä ole ainutlaatuista, koska myös aasialaisten piirroshahmot ovat usein ulkonäöltään huomattavan eurokeskisiä.

Iple House:n nukkeihin liittyen löytyi youtube:sta video, jossa voi katsoa aasialaisen naisen ostamaa suurikokoista nukkea ja verrata sen ulkonäköä naiseen. Voisi sanoa aasialaisen naisen olevan itsekin pitkälti nuken näköinen vaikka nukke näyttää enemmän eurooppalaiselta. Nykyään kun katsoo aasialaisia naisia ei voi olla täysin varma ulkonäön aitoudesta, joka tietysti pätee jossain määrin myös länsimaiden naisiin, mutta tuon videon nainen voi olla aito, joten voi sanoa monen aasialaisen naisen haluavan samankaltaisen ulkonäön.

Tästä varsinkin länsimaiden tutkijoiden kutsumasta eurokeskisestä kauneusihanteesta voi olla montaa mieltä, että onko siinä kyse todellakin ainoastaan tai pitkälti länsimaiden vaikutuksesta vaiko sittenkin tällainen kaunis eurooppalainen ulkonäkö miellyttää myös monen aasialaisen naisen silmää, koska tutkimusten mukaan ihmiset myös näkevät pitkälti kauneuden samalla tavalla. Aasialaiset näyttävät tykkäävän naisella pienestä leuasta, leveydeltään pienestä, mutta korkeasta nenästä, suuremmista silmistä ja vaaleasta ihosta.

Näistä monet ulkonäölliset tekijät ovat kauneustutkimusten perusteella tärkeitä feminiinisen kauneuden kannalta. Korkea nenä on mielenkiintoinen kauneusihanne, mutta siinä nähtävästi on kyse halusta tehdä kasvoista kolmiulotteiset vähentämällä osaltaan kasvojen lättänäisyyttä ja korkean nenän voi sanoa lisäävän myös aikuismaisuutta vaikka muutoin kasvot olisivat lapsenomaiset, koska vauvoilla on matala nenä. Eivät aasialaiset naiset itsestään yleisesti halua tehdä kaunista eurooppalaista naista ulkonäöltään vaan kauniin aasialaisen naisen, jolla on vaan eurokeskisempi ulkonäkö, että eipä tälle välttämättä paljoakaan voi, jos ihmiset yleisesti tykkäävät eurokeskiseltä vaikuttavasta ulkonäöstä. Tämä alla oleva video on saanut nähtävästi paljonkin kommentteja naisilta, joten tässä voi tarkastella naisten näkemyksiä kauneudesta, kuten esim. hiuksista.

Katso videota: Iplehouse Lahela Limited Edition Unboxing

Alla voi havaita kuinka kasvonpiirteet ja vartalo voivat olla eurooppalaisilla naisilla samankaltaiset verrattuna patsaisiin.


Nick Endegor / Marble Louvre Series

Alla olevasta kuvasta kannattaa laittaa merkille naisen ja tyttöjen kasvojen samankaltaisuus. Tällä viittaan siihen, että murrosiässä osaltaan sukupuolihormonien vaikutuksesta varsinkin miehillä kasvot kehittyvät suuresti ja naisella vastaavasti ne eivät saa liialti kehittyä, koska muutoin kasvot voivat olla liian maskuliiniset.


Lähde
Paintings and sculptures of women and men during the Renaissance era portray what was considered the ‘’ideal’’ physical appearance of the time. One can even argue that art was the main cause of beautification and had a hugeinfluence on what is considered beautiful today because, ultimately, artists painted what they believed was beautiful from their mind’s eye. These paintings and sculptures of idealised men and women was the ‘’media’’ and fashion catalogues of the time, influencing what people considered ‘’beautiful’’. Evolving into what we, today, see as the ideal beauty which eventually led to society’s questioning of what is real.
Lähde

Ellis and He addressed three studies that challenge their interpretation. The first is a group of studies reporting that computer averages of European and East Asian faces are rated more attractive than the parent populations, such as Rhodes et al. (2005). This has gone uncommented by Ellis and He. This is a topic that I have not addressed at this site, but have in a different publication; the find is dubious because of methodological flaws. It is well documented that East Asians rated more attractive by East Asians have face shapes closer to European norms, and the pattern of facial cosmetic surgeries in East Asians is clearly a shift toward European norms. This is evident in pictures of attractive East Asians provided by enthusiasts. In contrast, no Asianization of attractiveness is seen among Europeans.

[...]

Would the masters of realism in art, the only people worthy of the designation of great artists, draw inspiration from European or East Asian faces? This is the key to understanding the question examined by Ellis and He, and the key to understanding the mannequins data. The issue is not one of masculinity-femininity, nor is it of mere attractiveness as there is no difficulty in finding some East Asians that are more physically attractive than the majority of Europeans or very attractive by any standard, but whereas some European faces have artistic merit, East Asian faces are universally lacking in artistic merit.

[...]

It seems that the evidence is most consistent with the majority of East Asians finding Europeans more physically attractive than themselves.
Lähde
We have compared the facial profiles of two ancient Buddha statues with contemporary Japanese adults. Although Buddha himself was considered to be male, the gender of individual Buddha is often not precisely known. The Yakushi-ji temple Sho Kannon is regarded as male because of his beard and the Chuguji temple Bodhisattva is considered to be female because of the soft facial and body lines. Both statues were crafted more than 1300 years ago and both statues have been admired and worshipped for their beauty for centuries. In Japan these statues are considered to be among the most beautiful Buddha statues in existence. We found the lips in the statues were retrusive compared with the lips in contemporary Japanese adults.
Lähde