14. joulukuuta 2014

Urheilu

Urheilussa ei ole kyse missikisoista, mutta kaipa se jotain kertoo, jos varsinkin menestyvän urheilujoukkueen naiset ovat hyvännäköisiä. Naisten urheilu on myös omalla tavalla mukavaa katsottavaa, koska urheilijat vielä toistaiseksi edustavat pitkälti yhteiskunnan väestönrakennetta kun taas miesten puolella on monissa urheilulajeissa sellainen tilanne, että varsinkin afrikkalaistaustaiset ovat suuresti yliedustettuina muutamissa lajeissa.

Täytyisi käydä läpi kaikkien maiden maajoukkueet ja tehdä tarkempaa vertailua, mutta teen tässä tällaisen huonotasoisen pikatutkimuksen. Jokainen voi tehdä paremman, koska tieteessä on myös kyse siitä, että yritetään kumota toisen väitteet tai todeta ne kokonaan tai osittain oikeiksi.

Pohjois-Korean:

Ruotsin:

Kamerunin:

Brasilian:

Vaikkei yhden kuvan perusteella pitäisi arvostella näyttävät ruotsalaiset naiset keskimäärin kauneimmilta.

19 Hottest Female Soccer Players
The 40 Hottest Female Soccer Players: Olympic Edition

Alla on joku vuosi sitten Super Bowl XLVII voittaneen Baltimore Ravens:in cheerleading naiset, joista kannattaa laittaa ainakin merkille valkoisten naisten määrä ja mustien naisten suoristetut hiukset. En äkkiseltään löytänyt itse joukkueesta hyvää kuvaa, mutta kyllä siellä joukkueessa näytti olevan aika paljon suurikokoisia mustia miehiä, että moni valkoinen nainen on varmasti kiimassa, jos ei ulkonäöstä, niin varmasti miesten todennäköisestä suuresta varallisuudesta ja rikkailla mustilla miehillä on ollut usein tapana ottaa jokin muu nainen kuin musta nainen. Baltimoren asukkaista suurin osa on mustia, joten alla olevassa kuvassa näyttäisi olevan paljon valkoisia naisia. Tarkoittaako tämä taas sitä, että mustat naiset ovat paljon rumempia, jonka takia heidän joukosta on vaikeaa löytää naista, jolla olisi pitkät hulmuavat hiukset ja muutenkin hyvä ulkonäkö, eikä kähärää tukkaa ja maskuliinisia kasvoja, jotka lähes samat ovat joukkueen miespuolisilla urheilijoilla, joista valkoiset naiset useimmin tykkäävät.


Lähde

Super Bowl XLVII
Demographics
Shocking news: College football and basketball players not as smart as their classmates
"Gendered Races: Implications for Interracial Marriage, Leadership Selection, and Athletic Participation"


Lähde

Tommi Roimela
Minusta afrikkalaisten ylivoima on hieno asia. Afrikkaa on vuosisatojen ajan kohdeltu eurooppalaisten ja amerikkalaisten taholta huomattavan törkeästi. Arvoituksellisen maanosan rikkaudet ovat kyllä aina eurooppalaisia kiinnostaneet, mutta Afrikan ihmiset eivät ole olleet eurooppalaisille oikeastaan ihmisiä laisinkaan. Vaikka kestävyysjuoksun ylivalta ei korvaa vuosisatojen vääryyksiä millään tavalla, on silti hyvä asia, että edes jollakin saralla afrikkalaiset ovat polkeneet valkoisen rodun maan rakoon.

Kestävyysjuoksussa erityisen hienoa on, että lajin hallinta on täydellisesti Itä-Afrikassa. Maailman sitkeimmät ja kestävimmät ihmiset tulevat siis alueelta, josta amerikkalaiset eivät aikanaan hakeneet orjia puuvillapelloille, koska itäafrikkalaiset olivat liian heikkoja raskaisiin töihin.


Lähde