11. joulukuuta 2014

Skin Care Talk

Skin Care Talk ihonvärin vaalennus keskustelupalstaan liittyen poimin sieltä alle pari mielenkiintoista linkkiä, joista ensimmäisessä nähtävästi muutamat sivuston naiset näkevät yhden ihonvärinsä vaalentaneen naisen rumana tai ei kauniina. Kun tutkitaan kauneutta on hyvä tarkastella, että miten esim. naiset tai mustat itse näkevät kauneuden ja havaitsevatko he itsekin samat tekijät maskuliinisina kuin esim. länsimaalaiset miehet. Olen laittanut merkille, että mustat näkevät pitkälti samalla tavalla vaikka on todennäköistä, että musta mies pystyy enemmän näkemään mustat naiset kauniina kuin länsimaalaiset miehet johtuen ulkonäön samankaltaisuudesta.

Afrikkalaiset ovat monen näköisiä ja jos ajattelemme somaleita ovat he yleisesti vähemmän rotevia tai kookkaita on tämän perusteella todennäköistä, etteivät somali miehet voi samaan tapaan tykätä rotevista bantuista tai muista suurempi kokoisista mustista. Tämä näkyy usein somalien keskustelupalstoilla, mutta somalienkin keskuudessa on jossain määrin ongelmana, että vastaavasti monet sirommat somali naiset tykkäävät maskuliinisemmista mustista miehistä, kuten jamaikalaisista.

Supreme white linkistä pääsee katsomaan omituista mainosvideota, jossa mainostetaan ihonvärin vaalennustuotetta. Kuten myös yksi nainen kommentoi on tuossa videossa kummallista kuinka siinä eurokeskisen näköinen osaltaan nenän ja pitkien hiusten perusteella "musta" nainen menee kalliin näköisellä autolla hienoon kotiin, jossa hänet vastaanottaa kukkien kera pikimusta mies (palvelija?), jonka jälkeen videossa näkyy tämä nainen vaaleahiuksisen pienen eurooppalaisen pojan kanssa. Pitäisikö tämän mainosvideon sanoma tulkita sitten sillä tavalla, että kun käytät Supreme white tuotetta muutut ulkonäöltäsi lähes valkoiseksi naiseksi ja saat myös aidon mustan miehen kanssa valkoisen lapsen ellei sitten musta mies ollut palvelija.

I showed the pic to my hubby and he says she looks like a man.
Supreme white

Kolmannessa linkissä keskustellaan siitä tykkäävätkö valkoiset miehet mustista naisista ja mielestäni esim. 1Amelie1 nimimerkkiä käyttävä nainen tuo erinomaisesti esille kuinka harva valkoinen mies tykkää mustista naisista, mutta usein ne naiset joista tykätään ovat ulkonäöltään samankaltaisia kuin valkoiset naiset. Näissä parisuhde keskusteluissa ja myös tutkimuksissa on tuotu esille kuinka mustat naiset tykkäävät enimmäkseen mustista tai tummemman ihonvärin omaavista miehistä vaikka nainen itse olisi ihonvärinsä vaalentanut ja muokannut ulkonäkönsä eurokeskiseksi, joten tämäkin on yksi syy siihen, miksi valkoisten miesten ja mustien naisten välillä on vähän parisuhteita.

Jos en väärin muista on afroamerikkalaisten keskuudessa tapana kutsua vaaleaihoisia "mustia" miehiä söpöiksi on tämä mahdollisesti myös hyvä selitys sille, miksi osa valkoisista naisista ei tykkää valkoisista miehistä, koska he näyttävät feminiinisiltä. Ihmiset käyttäytyvät monella tavalla, että siitäkin on ollut juttua kuinka osa mustista pariutuu tarkoituksella vaaleaihoisten kanssa, jotta jälkeläisillä olisi parempi elämä, paremmat hiukset ja mitä näitä syitä sitten onkaan, koska on kuitenkin myös selvää, että enemmän eurokeskisen ulkonäön omaaviin mustiin suhtaudutaan myönteisemmin.

PinotNoir nimimerkin omaava nainen tuo esille kuinka valkoisten miesten kiinnostus mustia naisia kohtaan on usein seksuaalinen ja kun valkoiset miehet alkavat muodostamaan pidempiaikaista parisuhdetta valitaan muu kuin musta nainen. Tähän liittyen luin muistaakseni joltain keskustelupalstalta mustan miehen kertomana kuinka hän tuntee monia valkoisia naisia, jotka ovat olleet lyhyessä parisuhteessa mustan miehen kanssa, mutta heitä ei ole kiinnostanut pidempi parisuhde ja mulattilasten synnyttäminen.
If you are fair skinned person of significant African descent that is what will happen. Being fairer does make a woman slightly more appealing to other ethnicities of men whilst make you significantly more appeal to other Black men.

I know what you mean but with men there is what they SAY and what they DO.

For White men the preference for a chocolate bunny type is really not all that significant and is mostly sexual. When you really get down to potential/future wives/life partners all that stuff changes. The most important thing is the be aware of these trends in men and filter out those who will not take you seriously as a romantic partner. Many men are not even aware that they only see darker-skinned women (not just black) for primal sex and "dating" so its up to you to see the signs.

[...]

I would have to cosign everything you said. I don't know why people think Whites are not color struck. One thing I will add to your last point is no quality man will take a Lil Kim so we can throw her out the window but I think it would be realistic to say that for most American/Western born men whether conscious or unconsciously will prefer a pale Kerry Washington to a brown skinned Kerry Washington. Even in advertising you see women cast in "black" roles that are very fair or mixed.

A good example is Scarlett Johanson and Kerry Washington

many guys rave a little harder for Scarlett and she has a broader beauty recognition than Kerry even though they have similar features, Kerry is sort of stuck in the "black" category.
Lähde

Olen jossain tuonut esille kuinka mustat tai tummemman ihonvärin omaavat miehet eivät muokkaisi ulkonäköään yhtä paljon kuin naiset, jonka takia lasten ulkonäön osalta ei olisi yhtä suuria yllätyksiä varsinkaan sekarotuisessa parisuhteessa, mutta kyllä myös osa mustista miehistäkin vaalentaa ihonväriä, joiden syitä voi lukea alla olevasta linkistä. Oliko se Jamaikaa käsittelevä tutkimus, jossa haastateltiin ihonväriä vaalentaneita miehiä ja naisia, niin naisilta kysyttiin mielipidettä miesten ihonvärin vaalentamisesta, johon naiset suhtautuivat kielteisesti, koska ulkonäön kaunistaminen on naisten oikeus ja he eivät myös vaaleista miehistä tykkää. Kun kysyttiin mustalta mieheltä, että mitä hyötyä on vaaleammasta ihonväristä totesi hän kuinka ravintolassa saa paljon naisia ympärille.
I orignally assumed all people on this forum are women but I have noticed some men lightening up. I wonder why a man would lighten his skin. According to science females of all races find darker skinned men to be the most masculine while men thought light skinned women were the most feminine. Do men feel pressure to be beautiful like women? It seems like society crucifies women for being less than center fold worthy while men can look however. Why do men lighten? How do women react to men who lighten?
Lähde
I've definitely realized the people (mostly guys) who had picked on me are extremely insecure.. and are of medium-dark to dark complexioned themselves It's a shame that there is so much bullying based off skin color.. and more so within races.

[...]

What I've always wondered those guys with darker complexions who want lighter girls how would they feel if their daighter came out dark and noone wanted them because of their colour?

[...]

Men are so blunt and rude. They will say it to your face that they like light more than dark. And it's so crazy because I hear this from darker skinned men the most. They look crazy having dark skin talking about how they only date light skinned girls.
Lähde

Skin Care Talk sivustolta tuli vastaan erikoinen katumainos New York:in Brooklyn:sta, jossa yökerhoon pääsevät ilmaiseksi vaaleaihoiset naiset. En tiedä, onko mainos aiheuttanut kohua, mutta tällainen ihonväriin kohdistuva syrjintä on tutkimusten perusteella yleistä mustien tai afroamerikkalaisten keskuudessa, josta käytetään myös nimitystä colorismi. Mainoksen laittajat ovat todennäköisesti mustia, koska jos valkoinen laittaisi samanlaisen mainoksen tulisi siitä varmaan rasistisyytökset, mutta tämä on osoitus kaksinaismoralismista ja jossain määrin rotujen olemassaolosta. Mainoksessa voi myös havaita kuinka siinä syrjitään miehiä, mutta tietääkseni varsinkin kauniiden naisten tehtävä on ravintolassa saada miehet tuhlaamaan rahaa ostamalla osaltaan naisille kalliita juomia, että tallaista tasa-arvoa.

Näistä yökerhojen mainoksista taisi muistaakseni olla myös juttua Jamaikaa käsittelevässä tutkimuksessa, johon oli oikein laitettu kuvia myös hyvin eurokeskisen ulkonäön omaavista naisista. Sitten on ollut myös usein tutkimuksissa juttua siitä kuinka tummemman ihonvärin omaavia naisia syrjitään mustien miesten toimesta, että heillä on vaikeuksia löytää poikaystävää, kun taas mustille miehille on saatavilla valkoisia ja muita naisia. Tämä on kyllä surullista mustien naisten kannalta, että sitä voi selvästi havaita, etteivät miehet yleisesti tykkää mustista naisista vaikka osa heistäkin on hyvin kauniita ja varsinkin sekarotuisten joukosta kauniita löytyy enemmän.

Antirasisteille ja sosiologeille tulee aina ensimmäiseksi mieleen länsimaalaisten vaikutus kuinka valkoisia on pidetty hierarkiassa ylempänä ja kaikkea muuta syrjintää mustia kohtaan on ilmennyt, joka sitten vaikuttaa edelleen mustien keskuudessa esim. Karibialla ja Afrikassa. Kyllä näissä syytöksissä varmaan on vähän totuutta, mutta eikö mustien pitäisi pyrkiä omien keskuudessa hillitsemään ihonväriin kohdistuvaa syrjintää, eikä syyttää kaikesta historiaa tai länsimaiden nykyistä vaikutusta.

Lopulta kyse voi olla pitkälti siitä, että miehet näkevät vaaleamman ihonvärin naisella kauniimpana, joka sitten on yksi merkittävä tekijä, miksi valkoiset miehet eivät yleisemmin mustista naisista tykkää. Joskus 70-luvulla taisi olla maailmalla ja Yhdysvalloissa black is beautiful ajattelu vallalla, jolloin näkyi paljonkin mustilla afrotukkia, mutta nähtävästi tämä aate on pikku hiljaa kadonnut ja nykyisin huomattava osa mustista naisista vaalentaa ihonväriään ja käyttää peruukkia, josei oman hiuksen kasvattaminen pitkäksi onnistu.

Onhan selvästi havaittavissa kuinka varsinkin eurooppalaisilla naisilla on suuri asema maailmalla koskien kauneutta, että heistä näkee paljon kuvia varsinkin Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa, jonka takia voi ajatella tällä olevan vaikutusta kauneusihanteisiin. Toisaalta eihän ihmisiä voi täysin aivopestä mainoksilla tai kuvilla vaan voi hyvin ajatella ihmisten näkevän kauniin eurooppalaisen naisen kauniina, joka omaa pitkälti kauneustutkimusten mukaisen ulkonäön. Jos eurooppalainen nainen näyttäisi huomattavan maskuliiniselta tai alkukantaiselta ulkonäöltään, niin kuinka moni kuvittelisi esim. itäaasialaisen näkevän eurooppalaiset naiset kauniina.

Tutkimuksissa usein tuodaan esille kuinka varsinkin Yhdysvalloissa on valkoista naista pidetty kaikkein kauneimpana, mutta eihän tälle asialle paljoa voi, jos on kuitenkin lopulta normaalia, että miehet tykkäävät enemmän ulkonäöltään samankaltaisista naisista ja mustat naiset kuitenkin poikkeavat monella tavalla valkoisista naisista mm. ihonvärin ja hiusten osalta. Tällä kauneusihanteella on ollut mahdollisesti vaikutusta myös mustiin miehiin, että hekin tutkimusten perusteella näyttävät tykkäävän pitkälti eurokeskisestä ulkonäöstä, joka on vaikeaa mustalle naiselle, joka sitten näkyy esim. ihonvärin vaalentamisessa, nenäleikkauksissa ja peruukkien käyttämisessä. Tämän lisäksi eurokeskinen kauneusihanne lisää myös mustien miesten osalta sekarotuisia parisuhteita, mutta ei sille mitään voi, jos valkoiset miehet eivät samassa määrin pysty näkemään mustaa naista kauniina.
i bet the party planners, are dark skinned black men, smh!! its always the men who have this weird obsession with skin tone.

Yup I bet it's them as well. When my friend went Miami the security picked out all the Latinas and white girls to go in the clubs first before they picked the lightskin and black girls...smh

[...]

This is so true it's always the darkskin men that's fascinated with skin colors when they not even light they damn selves

This is so true. I have a cousin and a friend that claim that they don't date black women because they don't find them attractive, yet they both are darker and uglier than my black knuckles.
Lähde: Light skin girls free till 12

Katselin tässä taas Skin Care Talk sivustoa ja sieltä tuli vastaan kymmenien sivujen väittely intialaisen naisen ja luultavasti enimmäkseen mustien naisten välillä, koska tämä intialainen nainen meni sanomaan muutamia julkkiksia rumiksi. Tämä intialainen nainen kertoo kuitenkin monien mustien naisten olevan nättejä, mutta nähtävästi hän tykkää enemmän eurokeskisestä ulkonäöstä naisella koskien nenän muotoa, josta hän laittoi esimerkkinä kuvan, joka on alla.


Näissä kommenteissa tuodaan esille nenän ulkonäkö ja valitettavasti monien mustien naisten kannalta tahtoo heillä esiintyä liian leveää ja matalaa nenätyyppiä, joka ei oikein miellytä miehen silmää, koska se näyttää esim. maskuliiniselta. Eipä eurooppalaisillakaan aina ole hyvännäköistä nenää, mutta mustilla naisilla on nenän osalta usein valitettava ongelma, josta muut ihmiset eivät usein tykkää, koska se ei ole edes länsimaisen kauneusihanteen mukainen, joten kyse ei ole edes välttämättä rasismista, koska samanlaista nenää ei nähtäisi kauniina edes eurooppalaisella naisella.
In your culture do people need to have pointy noses to be considered beautiful? Is it a criteria? Serious question..

[...]

U called the celebs ugly, especially cos of their "flat & wide noses" . Now if u went to school, u'd know that a flat & wide nose is a general facial feature of the average African. So yes, u said all African women r ugly. And if beauty means pointy noses to u, then bish, u have some sserious issues.

[...]

Beyonce is an American, a black American, not an African. And btw, she had some work done on her nose. If u have a problem with African women with wide noses then do ur racist ignorant self a favor and leave the darn thread!

[...]

Refined European features are what every race and culture has been brainwashed to feel is most beautiful, this will go on forever.
Lähde

I didn't say all black people have those features. Your arguement is weak because its not very often you see white people with those features. My friend is an anthropologist and theres a diff between negroid and caucasoid features/bone structures my friend. Although with so much mixture it doesn't always end up that way. This is what I was talkign about though, why are people so defensive about these features? I nevvvver said all black people have those features, and yes they are black features. If I saw a white person with those features I would assume they had african blood.
Lähde
People need to take in consideration, that looking lighter does not equate to looking better. Looking your absolute best is about having your physical features being in harmony with each other. To be honest, I don't like it when people lighten past a couple shades. I feel like people look the best in their natural skin tone, but to everyone their own. People have to realize the genes that cause a lighter skin tone in black people come from European or Native American, etc. backgrounds, and genes from those ethnicities often have more defined, more hard sculpted features, and although not all, but I find a lot of naturally light skin African Americans tend to have more defined features or simply less broad features than darker African Americans. African Americans with asian genes are a different subject though, because their features usually end up looking more softer than African Americans as Asians have the flattest and most soft features. Again not everyone, there are always exceptions. So the combination of broad features and light light skin, can sometimes look off, not necessarily in a bad way, but just off, because the features, in nature, usually don;t go with each other. However, with the increasing amount of interracial kids, such combinations are coming naturally into their own existence.
Lähde
Nevertheless, the world-wide skin-lightening market is orders of magnitude larger than that for skin darkeners. According to Amina Mire, Pigmentation and Empire: The Emerging Skin-Whitening Industry, Counterpunch July 28, 2005, in Japan and China alone (the only nations for which data are published) skin-lightening cosmetics amount to a $7 billion per year industry. Europe, Africa, and the Americas together probably sum to ten times that figure. Google skin lighteners and you get 105,000 hits. Hydroquinone medications (the kind that Michael Jackson used) are widely sold throughout Africa as cosmetics to women who want to become paler. Women in both Nigeria and Mexico have been hospitalized for poisoning because they applied skin lighteners that contained mercury. Dangerous or not, misused or not, skin lighteners are a multi-billion dollar worldwide industry fueled by the desire to look paler in order to attract a mate.
Lähde
I think what most disturbed me was a day when I went out to a 'black' bar with the black guy I was dating at the time and when we came back on our way he immediately stated saying 'That's why I don't date black women, did you see them? they looked disgusting, they look dirty, their hair is fake, they are all rude, ignorant and ugly and fat, I will never date a black woman'. He went on to say so many disgusting things about black women from their skin color to their features to just their overall look and attitude.

This guy however was unaware of the fact that I wasn't a insecure random white or asian girl who would be flattered or whatever he was attempting to make me feel by saying awful things and demoralizing women of his own race. I was flat out disgusted and confused, I did not understand why a dark black man could abuse women who looked just like him was this man actually serious?

I soon realised after dating him and another man that most of the black men who approach Asian girls and white girls are usually that type of black man who dates them to run away from this weird 'disgust' for black women that they have.

I was highly disgusted that a black man would attempt to compliment me by complimenting my skin tone and hair whilst demoraziling that of women who looked just like him, I'm sure that would flatter some racist insecure white girl having a black guy tell her she is much better than black women but I have black female friends and black family friends so to me I could see through his transperant coat of self hate.

Oh and another black guy said he wanted to an Asian woman so he can have attractive children, once again I found this so peculiar, according to him black women couldn't 'give him pretty babies'.

As you can imagine, these man scared me and I really wasn't interested in the type of men who were willing to say awful things to women of other races about how ugly they found their own race. I don't get the logic between black guys saying they don't like how black women look when they look the same.
Lähde
Caucasians tan to have golden skin, none of them want to be 'african' with very dark skin and 'negroid' features believe me.
Lähde