11. joulukuuta 2014

Mallitoimistot


Lähde

Tutkin tässä aina välillä näitä kaukaisten maiden mallitoimistoja ja löysin hyvän meksikolaisen mallitoimiston, jossa voi katsella kuvia malleista helpommin, koska usein muiden mallitoimistojen sivuilla kuvien latautuminen kestää ja muutenkin sivusto vaikuttaa hyvältä. Alla olevan mallitoimiston sivuilla voi taas huomata ulkonäön olevan suurelta osin hyvin eurokeskinen vaikka meksikolaiset eivät suurelta osin ole tämän näköisiä ja osa taitaa olla taustaltaan eurooppalaisia. Mallialalla nähtävästi tykätään tällaisesta ulkonäöstä, että nainen näyttää jotenkin voimakkaalta tai miten tätä kuvaisi, mutta se osaltaan johtuu kuvauksista, koska osassa kuvista nainen voi näyttää enemmän feminiiniseltä tai söpöltä.

Mallialalla yksi perusvaatimus naisille on pituus ja varsinkin jalkojen pituus, että naisen tulisi olla jotenkin barbiemainen ulkonäöltään. Tässä tullaan yhteen syyhyn, miksi eurooppalaisia tai enemmän eurooppalaisen geeniperimän omaavia käytetään mallialalla, koska eurooppalaiset ovat pitkiä. Wikipedian tietojen mukaan meksikolaiset naiset ovat keskimäärin 155 - 160 senttisiä, joka selittyy tietääkseni osaltaan intiaanien geeneillä vaikka ruokavaliolla on myös vaikutus pituuteen. Näillä meksikolaisen mallitoimiston naisilla oli osalla päällä intialainen kansallisvaate sari, että ovat nähtävästi olleet Intiassa malleina. Edelleen on kummallista, että miksi väkiluvultaan suuren maan täytyy käyttää ulkomaalaisia malleja, joista monet valitaan sen perusteella, että omaavat jokseenkin samankaltaisemman ulkonäön kuin intialaisilla, jonka takia eurokeskinen latinonainen voidaan laittaa mainokseen esittämään intialaista naista.

Models MC

Katselin uudelleen tarkemmin Itä-Aasiasta ja Kaakkois-Aasiasta löytyviä mallitoimistoja, mutta vähän myös afrikkalaisia, joista aluksi voi vaikka verrata alla olevien linkkien kautta löytyviä Kenian ja Indonesian mallien ulkonäköä. Ei tietenkään pidä tehdä kahden mallitoimiston perusteella yleistyksiä, mutta näyttää valitettavasti siltä, etteivät afrikkalaiset naiset ole yleisemmin erityisen kauniita, kun verrataan esim. aasialaiseen naiseen, joiden esim. vaaleampi ihonväri, kasvonpiirteet ja suorat hiukset miellyttävät enemmän miehen silmää. Näyttää muutenkin tutkimukseni perusteella siltä, että länsimaalaiset miehet eivät yleisemmin tykkää afrikkalaisen naisen ulkonäöstä vaikka musta nainen olisi kasvoiltaan sirompi kuin eurooppalainen tai aasialainen nainen. Länsimaalainen nainen vastaavasti näkee jossain määrin eri tavalla afrikkalaisen ulkonäön, koska miehille tämä ulkonäkö ei ole samassa määrin kielteinen, jonka voi todeta esim. parisuhdetilastoista ja amatööri pornosivustoilta, joista voi havaita naisten tykkäävän monta kertaa enemmän mustista miehistä, kun taas esim. MyFreeCams sivustolla voi havaita eurooppalaisten ja aasialaisten naisten olevan hyvin suosittuja.

Lowrys online vs Edge Models

Kun näitä muita alla olevia aasialaisia mallitoimistoja katsoo voi siellä havaita enemmän ja vähemmän eurooppalaisia malleja, mutta joukossa on nähdäkseni paljonkin eurasialaisia vaikka mallien taustoista ei aina kerrota vaikka osa mallitoimistoista luokittelee mallit ulkomaalaiseksi, kaukasialaiseksi, eurasialaiseksi ja monella muulla tavalla. Ei näitä eurasialaisia ole aina helppo tunnistaa osaltaan Aasian maissa esiintyvistä kauneusleikkauksista johtuen, mutta jos ajatellaan thaimaalaisia ovat he aika lyhyitä, joten malleista todennäköisesti osa on eurasialaisia. Sekarotuisuuden pystyy usein tunnistamaan kasvojen eteenpäin työntymisestä eli kasvot eivät ole aasialaisille tyypillisesti yhtä lättänät ja vartalo muutenkin on suurempi. Vaikka voidaan sanoa näiden eurasialaisten olevan usein kauniita eivät he kuitenkaan kelpaa mallitoimistoille ulkonäön takia eurooppalaisiksi.

Fame Model - Apple Models - A1 Models - Evrika Models - The Model Society - Modellin - Blue Sky - MG3R - Top Shine - LR Model - SMG - Unique Time - Twenty One - Jastar - Isis - Pace - Feliz - Z Model

Näitä yllä ja alla olevia sivuja katsoessa voi laittaa merkille kuinka malliala nähtävästi tykkää paljonkin eurooppalaisille tyypillisestä kasvonpiirteestä, jossa on eteenpäin työntymistä, kun taas aasialaisilla tahtoo olla lättänämmät. Moni ajattelee helposti, että kyse on vain länsimaiden vaikutusvallasta mallialalla, mutta olisiko kyse myös siitä, että eurooppalaisilla kasvot ovat enemmän kuvauksellisia, ilmekkäitä ja muodokkaita myös sivusta katsottuna, koska kasvot eivät ole lättänät samaan tapaan kuin aasialaisilla. Vaikka moni aasialainen ei lyhyyden ja ulkonäön takia mallialalle kelpaa, niin ei tämä kuitenkaan tarkoita, etteikö aasialaiset naiset olisi kauniita miehen näkökulmasta katsottuna vaikkei malliala ulkonäöstä tykkäisi. Kuitenkin malliala antaa jokseenkin väärän kuvan kauneudesta naisille, koska miehet kuitenkin tykkäävät vähän enemmän muodokkaista naisista esim. rintojen koon osalta vaikka toisaalta voisi ajatella eliittiin kuuluvien rikkaiden miesten varsinkin tavoittelevan näitä barbiemaisia naisia.

Vietnamilainen mallitoimisto - Thaimaalainen mallitoimisto - Eurasialaisia - Caucasian Women / Asian Women

Kun noita naisia sitten katsotte kannattaa laittaa merkille ulkonäön samankaltaisuus monien tekijöiden osalta, kuten esim. naiset ovat yleisemmin vaaleaihoisia ja heillä on pitkät hiukset vaikka toisaalta mallit taitavat usein käyttää myös peruukkeja. Malleilla näyttää olevan myös yleisesti leveydeltään pieni ja korkea nenä, joista nämä ja monet muut tekijät, kuten pituus jossain määrin rajoittavat paljonkin varsinkin ei eurooppalaisten mahdollisuuksia mallialalla. Pitäisi oikeastaan tehdä tarkempi tutkimus mallien ulkonäöstä, mutta nähtävästi malleilla ei yleensä esiinny suun alueen eteenpäin työntymistä vaan kasvot ovat muutenkin jossain määrin sellaisia, mitä kauneusleikkauksilla tavoitellaan. Tämä suun alueen eteenpäin työntyminen verrattuna kasvojen yläosaan rajoittaa osaltaan paljonkin ihmisten mahdollisuuksia pärjätä mallialalla, mutta eurooppalaiset ovat se ihmisryhmä, jolla esiintyy tiettävästi kaikkein vähiten alkukantaiselta näyttävää prognatismia ja tämä prognatismi on nähdäkseni yksi syy siihen, miksi eurooppalaiset miehet eivät usein tykkää mustista naisista vaikka eurooppalainen nainen ei siinä aina näe mitään ongelmaa, koska hän näkee sen maskuliinisena.

The desire for whiteness makes Caucasian models popular in some Asian cultures.
The classification of Africans (cases as Behati Prinsloo will be regarded as white)

Katselin vielä lisää mallitoimistoja, kuten esim. intialaisia, kiinalaisia, taiwanilaisia ja korealaisia, joista löytyi huomattava määrä eurooppalaisia. Sen vähän perusteella, mitä katselin intialaisten mallitoimistojen listoilta löytyviä eurooppalaisten naisten kuvia pystyi sieltä havaitsemaan kuinka osalla naisista oli päällä intialainen kansallisvaate sari. Tämä on erikoista, että yli miljardin asukkaan maan täytyy käyttää eurooppalaisia malleja, mutta toisaalta eurooppalaiset ovat jokseenkin eri näköisiä kuin intialaiset, jotka ovat yleisemmin esim. tummempia, niin intialaiset varmaan haluavat vähän erilaisuutta mainoksiin tai kuviin. Mallitoimistojen sivustoilta löytyneiden tietojen perusteella mallitoimistot tekevät yhteistyötä kansainvälisesti, joka sitten antaa yhden hyvän selityksen, miksi eurooppalaisia malleja voi nähdä kaukaisissa maissa. Malleilla on tietääkseni muutenkin tapana matkustella eri maihin kuvauksiin, joten vaikka eurooppalainen malli on jonkun itäaasialaisen mallitoimiston listoilla ei hän kuitenkaan aina ole kyseisessä maassa vaan voi olla vaikka Ukrainassa.

Eurooppalaisille malleille on selvästi kysyntää, että ei heitä muuten näin paljon näkyisi, mutta onko tähän sitten syynä länsimaisen muodin valta-asema, joka sitten vaikuttaa joka puolella, että mallialalla selvästi suositaan paljonkin eurokeskisen tai eurooppalaisille enemmän tyypillisen ulkonäön omaavia vaikka kantaväestö olisi keskimäärin ulkonäöltään selvästi erilainen. Millaisia ulkonäköpaineita mahtaa tällainen eurooppalaisten mallien käyttäminen aiheuttaa paikallisille naisille. Intiassa ainakin tykänään vaaleammasta ihonväristä, että tämä voisi olla yksi syy eurooppalaisten mallien käyttämiselle. Lopuksi vaikka länsimailla olisi myös kielteinen vaikutus maailmalla näyttää kuitenkin siltä, että eurooppalaisen naisen suosio perustuu myös kauneuteen, josta ihmiset näyttävät tykkäävän.

Katso eri maiden mallitoimistoja ja hämmästy eurooppalaisten mallien määrästä

Wanted European Models for Print Shoot
(AMA) says that female models should be around 34-24-34 in and at least 5 ft 8 in (1.73 m) tall

Jennifer Models


Ellis and He quoted the director of a Chinese modeling agency saying, “The foreign models’ faces are much more three-dimensional…. They look nicer in pictures.” This is a reference most extensively to the mid-facial flattening of East Asian faces, where the resemblance to ancestral species is the greatest and unambiguous. It is for this reason that the pattern of cosmetic surgeries among East Asians is better understood in terms of looking less ethnic/more derived than one of Europeanization.
Lähde

Aiemmin katselin enimmäkseen Itä-Aasian mallitoimistoja, joissa näytti olevan valtavan paljon eurooppalaisia malleja listoilla ja yksi syy tähän ovat nämä aasialaiset yritykset, jotka markkinoivat tuotteita ulkonäön perusteella eurooppalaisilla naisilla. Katselin myös brasilialaisia alusvaatesivustoja, joissa havaitsin mallien olevan enimmäkseen hyvin eurokeskisen tai eurooppalaisen näköisiä, mutta en katsonut Brasilian mallitoimistoja. Alla olevasta linkistä pääsee kätevästi tarkastelemaan mallitoimistoja ja vaikka mallien osalta voi havaita moninaisuutta, että joukosta voi löytää hyvin jännän eksoottisen ulkonäön omaavia naisia ovat kuitenkin mallit silmämääräisesti katsottuna yleisesti hyvin eurokeskisen tai eurooppalaisen näköisiä, jonka myös voi todeta joidenkin mallien saksalaisista nimistä.

Brazil

En tiedä mallialasta paljoakaan, kun en ole edes viitsinyt paljoakaan katsoa Suomen tv:stä tulevia malliohjelmia, että saavatko mallitoimistojen listoilla olevat mallit kuukausipalkkaa vai pitääkö mallin kitua tai tehdä tavallista työtä odottaessaan, että jokin taho haluaa hänet mallikseen. Oli miten oli, niin yritykset lopulta päättävät kuinka paljon malli tienaa ja vaikka mallitoimisto ottaisi moninaisuuden nimissä tai mokuttajien vaatimuksesta esim. mustia naisia, niin ei se tarkoita, että nämä naiset saavat paljoakaan töitä. Tietenkin tämän jälkeen mokuttajien pitäisi kohdistaa syyttävä sormi yrityksiä kohtaan, mutta toisaalta, eikö yritykset itse tiedä, millä tavalla tuotteita saadaan parhaiten myydyksi, jos asiakkaat tykkäävät enemmän katsoa esim. vaaleaa söpöä eurooppalaista naista kuin mustaa naista.

Top Sexiest

Katsoin myös Etelä-Afrikan mallitoimistoja ja erikoista kyllä niissäkin havaitsin olevan valtavan paljon eurooppalaisen tai eurokeskisen ulkonäön omaavia malleja vaikka valkoiset ovat pieni vähemmistö maassa. Tietysti tähän on yhtenä syynä kansainvälinen kysyntä, josta itäaasialaiset ovat hyvä esimerkki, että eurooppalaisille naisille on kysyntää, joten mallitoimistot pyrkivät heitä ottamaan listoille. Feminine Beauty sivuston kovasta kritiikistä mallien ulkonäköä kohtaan ovat siitä huolimatta mallit mielestäni yleisesti hyvännäköisiä varsinkin jos katsoo useita kuvia mallista vaikka muotialalla myös tykätään sanotaanko maskuliinisesta ulkonäöstä naisilla, joka ei tietenkään miellytä yleensä miehiä vaikka mallialan ihmiset siitä tykkäisivät.

South Africa

Katselin myös muiden maiden, kuten Turkin mallitoimistoja ja havaitsin niissäkin olevan huomattavan paljon eurooppalaisia naisia. Eihän kaikkia turkkilaisia naisia ole helppo erottaa eurooppalaisista naisista, mutta nimien perusteella listoilla oli paljonkin esim. itäeurooppalaisia naisia. Tästä tulee mieleen antropologi Peter Frost:in kirjoitukset siitä kuinka aikanaan osaltaan Krimin tataarien toimesta nykyisen Ukrainan seutuvilta kaapattiin orjiksi ihmisiä Ottomaanien valtakuntaan ja esim. yhdestä haaremiin päätyneestä naisesta Roxelana:sta tuli Osmanien valtakunnansulttaanin Suleiman Suuren virallinen vaimo. Kaipa eurooppalaisten naisten suureen määrän on syy myös siinä, että turkkilaiset ovat muslimeja, että on vaikeampaa löytää naisia, mutta toisaalta voi hyvin olla sillä tavalla, että kuten Sivustakatsoja toi esille ovat Itä-Euroopan naiset juuri sellaisia jollaisista mallialalla kaikkein eniten tykätään ja kun elintaso näissä maissa on vielä monin paikoin alhainen on naisten saatavuus suurta.

Turkey

In Iman’s case, when she first arrived on the scene, there was also an intolerance of her Somalian nationality, and its particular strain of beauty, with its fine bone structure and Nefertitian hauteur. For some, this look was considered more European than black, despite its staunch North African roots. This intolerance escalated in 1976 when Marcia Ann Gillespie, then Editor-In-Chief of Essence, famously stated that Iman looked like a “white woman dipped in chocolate.” It was a cutting statement that resonated throughout the industry, and exposed the ignorance of many to the broad aesthetic diversity of what is generally referred to as “African beauty”.
Lähde - Lähde