12. joulukuuta 2014

Tilastot

Alla olevasta kaaviosta voimme havainnoida suurimman osan parisuhteista olevan Yhdysvalloissa saman rodun tai etnisen ryhmän välisiä, mutta suosituimpia parisuhteita ovat myös latinoiden ja valkoisten väliset, joista osa on oikeastaan valkoisten välisiä. Seuraavaksi tulevat valkoisten miesten ja aasialaisten naisten väliset parisuhteet. Tämän jälkeen valkoisten naisten ja mustien miesten väliset. Kaaviosta puuttuvat aasialaisten ja mustien väliset parisuhteet, mutta ne ovat hyvin harvinaisia.


Näitä lukuja voi monella tavalla tulkita, mutta näyttää selvästi siltä, että aasialaiset naiset eivät mustista miehistä erityisesti tykkää vaan ottavat mielellään valkoisen miehen. Tässä on tietääkseni osaltaan kyse aasialaisista perheistä, joissa ei suhtauduta myönteisesti mustien kanssa pariutumiseen ja varmaan osalla aasialaisista on myös halu integroitua enemmistöön, joten paras tapa tehdä se on pariutua valkoisen miehen kanssa, johon monet aasialaiset perheet suhtautuvat paljon myönteisemmin kuin muihin. Lisäksi näissä valkoisen miehen ja aasialaisen naisen välisissä parisuhteissa on kyse myös samankaltaisuudesta esim. luonteen ja koulutuksen perusteella, joten ujolle valkoiselle nörtti miehelle aasialainen nainen voi olla mukava kumppani verrattuna valkoiseen naiseen, joka haluaa isoa munaa, juhlia ja "miehekkyyttä", jota voi saada mustilta miehiltä.

Luvuista voimme lopuksi havainnoida valkoisten miesten ja mustien naisten tai valkoisten naisten ja aasialaisten miesten välisten parisuhteiden olevan monta kertaa harvinaisempia kuin toisinpäin olevien. Nämä erot parisuhteissa kertovat varmasti osaltaan ulkonäköön ja luonteeseen liittyvistä tekijöistä, jotka eivät miellytä, koska muutoin parisuhteiden tulisi olla aika lailla samalla tasolla kuin latinoiden välisten.

Lähde

Näyttää siltä, että useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britaniassa kantaväestön naiset pariutuvat pari kertaa enemmän mustien (miesten) kanssa, mutta mikä mahtaa sitten olla Suomen tilanne. Katukuvan perusteella me kaikki varmaan tiedostamme suomalaisilla naisilla olevan todennäköisesti moninkertaisesti parisuhteita mustien miesten kanssa ja olen laittanut Helsingin katukuvasta merkille kuinka näiden parisuhteiden määrässä varsinkin nuorten naisten osalta olisi valtavaa kasvua, mutta tämän havainnon todellisuuden voi tarkistaa Tilastokeskuksen sivuilta.

Alla olevasta linkistä pääsee tutkimaan solmittujen avioliittojen määriä kansalaisuuden mukaan, jonka takia jää epäselväksi, onko aina kyse etnisesti suomalaisesta naisesta vai somali naisesta, jolla on Suomen kansalaisuus. Lisäksi Yhdysvalloissa varsinkin on tiedettyä, että mustat miehet eivät ole aviomiehiä ja muistaakseni tilastojen mukaan avoliittoja tai parisuhteita valkoisen naisen ja mustan miehen välillä on huomattavan paljon, joista osassa olettaisin syntyvän myös avioliiton ulkopuolisia lapsia samaan tapaa kuin mustat naisetkin saavat suurelta osin avioliiton ulkopuolella lapsia, kun taas aasialaiset naiset eivät suurelta osin hanki lapsia avioliiton ulkopuolella.

Alla olevista luvuista voi havaita naisten muodostavan maanosan perusteella lähes kolme kertaa enemmän avioliittoja afrikkalaisten kanssa, kun taas miehillä avioliittoja aasialaisten kanssa on kolme kertaa enemmän. Kuten varmaan moni huomaa tilastoista ja maanosista täytyy niistä vähentää esim. Afrikan osalta pitkälti ei mustat maat vaikka se ei ole täysin tarkkaa, koska kyllä myös Pohjois-Afrikassa elää mustia ja esim. Etelä-Afrikan osalta kyse voi olla joidenkin avioliittojen osalta ei mustasta henkilöstä.

2013
Afrikka - Aasia
Suomessa vakinaisesti asuvien naisten solmimat avioliitot.
375 - 266
Suomessa vakinaisesti asuvien miesten solmimat avioliitot.
137 - 804

Jos Afrikan lukuja tarkennetaan vähän rodullisesti poistetaan siitä avioliitot marokkolaisten, tunisialaisten, algerialaisten, libyalaisten ja egyptiläisten kanssa, koska näistä parisuhteista syntyvät lapset eivät usein poikkea suuresti eurooppalaisesta vaikka pohjoismaissa olisivat usein vähän tummia. Kuten tuossa jo totesin on näissä luvuissa kyse kansalaisista eli me emme tiedä henkilön etnisyyttä, mutta esim. noista miesten solmimista avioliitoista voi hyvin moni olla esim. marokkolaisen solmimia, koska ainakin Keski-Euroopassa on yleistä, että pohjoisafrikkalaiset miehet hakevat vaimon synnyinmaastaan tai esi-isien maasta, joka sitten aiheuttaa lisää ongelmia kotoutumisessa, kun miehet tuovat tiettävästi usein kielitaidottomia naisia synnytyskoneiksi.

Algeria - Egypti - Libya - Marokko - Tunisia
Suomessa vakinaisesti asuvien naisten solmimat avioliitot.
22 - 33 - 3 - 55 - 31 = 144
Suomessa vakinaisesti asuvien miesten solmimat avioliitot.
8 - 7 - 0 - 29 - 4 = 48

Tämä tarkoittaa sitten sitä, että naiset muodostivat 231 avioliittoa mustasta Afrikasta kotoisin olevien miesten kanssa. Miehet vastaavasti muodostivat 89 avioliittoa, joka tarkoittaa, että naisilla on n. 2,5 kertaa enemmän parisuhteita mustien kanssa. Tulipa tähän vielä mieleen, että kun me emme tiedä etnisyyksiä on esim. moni Suomen kansalaisten välinen parisuhde myös kasvavassa määrin sekarotuinen, joten tässä jää paljon epäselvyyksiä todellisista määristä, mutta kyllä kai tässä voi kuitenkin sanoa suomalaisilla naisilla olevan moninkertaisesti parisuhteita mustien miesten kanssa.

Tarkastellaan sitten Aasian maita ja niiden osalta voi havaita miesten muodostaneen thaimaalaisten naisten kanssa 379 avioliittoa, kun niitä naisilla oli vain kahdeksan. Kiinalaisten naisten kanssa avioliittoja muodostui 100, kun niitä naisilla oli vain 10. Filippiiniläisten naisten kanssa avioliittoja muodostui 90, kun niitä suomalaisilla naisilla oli vain 7. Ellen ole säheltänyt näissä tilastoissa voi näistä luvuista jo nähdä, että suomalaisia naisia eivät aasialaiset miehet erityisen paljon kiinnosta. Tässä siis vaikuttaa osaltaan tämä maskuliinisuus ja feminiinisyys, jonka takia eurooppalainen mies ei yhtä paljon parisuhteita muodosta afrikkalaisten kanssa vaikka Afrikan osalta taitaa parisuhteiden määrää rajoittaa kulttuuri ja uskonto. Karu tilanne varsinkin thaimaalaisten miesten kannalta, koska on myös todennäköistä, ettei thaimaalaisia miehiä miellytä varsinkaan suurikokoiset eurooppalaiset naiset, joista vastaavasti mustat miehet tykkäävät.

Tilastoja avioeroista voi kansalaisuuden sijasta tarkastella syntymämaan mukaan, joten laitetaan alle vielä niistäkin lukuja. Jos näitä lukuja voi huonosti verrata noihin solmittujen avioliittojen määriin voisi sanoa suomalaisilla naisilla olevan paljon evioeroja afrikkalaisten kanssa, kun taas miehillä parisuhteet ovat kestävämpiä. Näin se on tiettävästi myös Yhdysvalloissa, että valkoisten naisten parisuhteet esim. mustien miesten kanssa ovat huonosti kestäviä.

2013
Afrikka - Aasia
Suomessa vakinaisesti asuvien naisten avioerot.
250 - 98
Suomessa vakinaisesti asuvien miesten avioerot.
23 - 216

Lähde

Alla on kaavio sekarotuisten ja monietnisten avioliittojen ja avoliittojen määristä Yhdysvalloissa. Näistä luvuista voi huomata kuinka hispaanojen kanssa parisuhteet ovat huomattavan suuria verrattuna mustiin vaikkei latinoita ole väestöstä kuin muutama prosentti enemmän. Yksi selitys tälle on siinä, että ihmiset tykkäävät usein pariutua myös ulkonäöllisesti samankaltaisten kanssa, joten hyvin moni näistä latinoista on taustaltaan ja ulkonäöltään kokonaan tai pitkälti valkoisia.

[gallery type="slideshow" size="medium" ids="1209,1211,1210,1212"]

Alla olevista luvuista voi myös huomata kuinka valkoiset miehet pariutuvat moninkertaisesti aasialaisten naisten kanssa verrattuna valkoisten naisten parisuhteisiin aasialaisten miesten kanssa. Tämä ero selittyy osaltaan ulkonäköön liittyvistä tekijöistä, jotka eri sukupuoleen kuuluvat näkevät eri tavalla, koska esim. naisten osalta tutkimusten mukaan naiset tykkäävät pitkistä ja rotevista miehistä, niin eivät aasialaiset miehet aina ole eurooppalaisen naisen silmissä riittävän maskuliinisia tai voimakkaita ulkonäöltään verrattuna eurooppalaiseen ja varsinkin moneen afrikkalaiseen mieheen.

Onhan tässä myös kyse luonteesta, että muistaakseni jossain blogissa valkoinen nainen valitteli kuinka aasialaiset miehet eivät uskalla keskustella hänen kanssaan, mutta tunnetusti mustien osalta sanotaan heidän olevan useimmin hyvin rohkeita naisten naurattajia, joten ei ihme, jos moni eurooppalainen nainen pariutuu mustan miehen kanssa osaltaan myös maskuliinisen ulkonäön takia.

Mustien kanssa on samalla tavalla moninkertainen ero määrissä paitsi valkoiset naiset muodostavat eniten sekarotuisia parisuhteita. Hispaanojen tai latinoiden kanssa parisuhteiden määrissä ei samalla tavalla näe eroja vaan näiden lukujen perusteella voi päätellä valkoisten naisten, että valkoisten miesten tykkäävän lähes yhtä paljon latinoista ja tämä selittyy osaltaan ulkonäön samankaltaisuudella, koska tiettävästi hyvin moni näistä parisuhteista on oikeastaan valkoisten latinoiden kanssa vaikka osa heistä olisi enemmän ja vähemmän sekarotuisia.

Keltainen
White women Asian men = 0.3% married - 0.5% cohabit
White men Asian women = 0.9% married - 1.2% cohabit
Musta
White women Black men = 0.5% married - 3.1% cohabit
White men Black women = 0.2% married - 0.6% cohabit
Ruskea
White women Hispanic men = 1.5% married - 4.1% cohabit
White men Hispanic women = 1.8% married - 3.1% cohabit
Punainen
White women Other men = 0.8% married - 1.9% cohabit
White men Other women = 0.9% married - 1.9% cohabit

Lähde