12. joulukuuta 2014

KuvankäsittelyKauan sitten taisin muokata naista paremman näköiseksi Gimp kuvankäsittelyohjelmassa, niin testasin tässä kuinka saisi tuon yllä olevan eurooppalaisen ulkonäköä tehtyä feminiinisemmäksi, että se miellyttäisi enemmän esim. aasialaisista naisista tykkääviä eurooppalaisia miehiä. Käytän hyvin harvoin kuvankäsittelyohjelmia, mutta näistä ohjelmista löytyy suotimia, jotka tekevät kenestä tahansa hyvin taitavan kuvan muokkaajan valitsemalla Gimp:ssä Suotimet ja sieltä Vääristykset, josta löytyy IWarp työkalu.

Mitä sitten tälle eurooppalaiselle naiselle pitäisi tehdä kauneustutkimusten mukaan, jotta saisi vaikka aasialaisista naisista innostuneen eurooppalaisen miehen tykkäämään enemmän eurooppalaisesta naisesta. Kauneustutkimusten mukaan naisella on tärkeää olla varsinkin pieni nenä, pieni leuka ja suuret silmät. Valitse muodonmuutosmallista Kutista ja klikkaa nenää sopivasti pienemmäksi. Nähtävästi nenän kutistaminen kasvattaa silmän kokoa, mutta Kasvata työkalulla voi silmän kokoa halutessa lisätä. Tämän jälkeen klikkaa pienemmäksi leukaa ja yritä muotoilla Siirrä työkalulla muutenkin kasvoja paremman näköiseksi käyttämällä vaikka jotain kaunista naista esikuvana.

How do you change your face shape in GIMP?

Kauneus on lopulta katsojan silmissä, mutta täytyy sanoa naisen muuttuneen tämän seurauksena feminiinisemmän tai söpömmän näköiseksi ja jos teet liialti muutoksia muuttuu nainen tytöksi ja tästä ulkonäöstä varmaan aasialaisia naisia himoavat eurooppalaiset miehet vähän enemmän tykkäävät vaikka aasialaisella naisella usein onkin pienemmät vinommat silmät. Onhan tietenkin aasialaisissa naisissa muitakin eroja, kuten usein lättänät ja leveämmät kasvot, mutta myös pienempi vartalo. Muokatusta kuvasta ei välttämättä tullut paras mahdollinen ja tein varmaan naisesta liian tyttömäisen, mutta sellaisesta ulkonäöstä varmaan moni eurooppalainen mies aasialaisessa naisessa tykkää

Tällä alla olevalla naisella on sattumoisin pitkälti samankaltaiset kasvot kuin esim. alla olevan linkin kautta löytyvillä naisilla, mutta toisaalta ulkonäkö on eurooppalainen. Kuten olen jo aiemmin todennut ovat kauniit naiset pitkälti samannäköisiä tai ainakin voidaan ajatella eurooppalaisen miehen tykkäävän eurokeskisestä ulkonäöstä, mutta tämä ulkonäkö on myös kauneustutkimusten mukainen vaikka sosiologeille ja antirasisteille voi olla vaikeaa ymmärtää, että mistä kauneudessa on yleisemmin kyse, jos miehet eivät yleisemmin tykkää esim. mustista naisista.

Katso kuvaa aasialaisesta naisesta.

Syy miksi nainen näyttää samanlaiselta, koska mittailin alla olevalle naiselle samansuuruiset kasvon osat, koska naisella oli jo silmillä katsottuna vähän liian pitkä leuka. Kasvon osilla tarkoitan leuan alaosan ja nenän alaosan välistä osaa, josta toinen osa ylettyy kulmakarvoihin ja sieltä kolmasosa ylettyy hiusrajaan. Yleensä lähdetään siitä, että näiden kolmen osan tulisi olla suurin piirtein yhtä pitkiä, mutta siinä saa olla pieniä eroja, että jos haluaa tehdä naisesta sanotaanko söpömmän tai tyttömäisen näköisen tekee alimmaisesta osasta lyhyemmän verrattuna muihin osiin.

Tämän lisäksi pienensin nenää, että äärimmäisen feminiinisenä nenänä pidetään vähän alaspäin koveraa nenää, kun taas miehillä voi olla suorempi tai korkeampi, mutta toisaalta kyllä naisellakin saa olla vähän korkeampi, josta esim. muinaiset kreikkalaiset ovat tykänneet. Tarkistin myös viivalla, että nenän pään ja leuanpään välillä olevat huulet eivät liialti ylitä viivaa, mutta jos tykkää naisella suuremmista huulista tai on musta afrikkalainen, niin silloin viivan ylittävät suuret huulet ovat luultavasti mieluisia. Lisäksi pyöristelin vähän otsaa, suurensin silmiä, muokkasin huulia, poistin ihosta vähän epätasaisuutta ja tarkistin vielä viivalla otsan alaosan ja leuanpään olevan samassa suorassa linjassa.

Ideal facial structure

Tuolla IWarp työkalulla voi myös tehdä naisesta rumemman näköisen venyttämällä esim. leukaa eri suuntiin. Mustiin naisiin liittyen on selvästi havaittavissa, että länsimaalaisia miehiä ei yleisesti miellytä suun alueen tai leuan eteenpäin ja alaspäin työntyminen, joka esim. näyttää maskuliiniselta ja myös karusti sanottuna alkukantaiselta, jota tietenkin esiintyy vähän myös eurooppalaisilla ja aasialaisilla. En tiedä millä tavalla naiset katsovat alla olevaa muokattua kuvaa, mutta miesten olettaisin tarkkailevan osaltaan leuan ja suun aluetta, että antaako se maskuliinisen ja ruman vaikutelman, että jos alla olevan naisen suuta työntäisi eteenpäin muuttuisi nainen monen mielestä rumemmaksi.

Gimp Makeover UGLY to HOT Fat to Thin

Alla olevasta linkistä löytyy kirjoitus, jossa valkoinen nainen pohdiskelee näitä eri roduille tai etnisille ryhmille tehtäviä kauneusleikkauksia, mutta ei näytä täysin ymmärtävän, miksi näitä tehdään. Naisesta löytyy sivustolta Beauty Mirror ohjelmalla tehty kuva, jonka pitäisi olla nätimpi, mutta eipä nainen alkuaankaan ole ruma vaikka tämän naisenkin tapauksessa kasvoja voisi sirontaa, joka lisäisi feminiinisyyttä, mutta toisaalta miesten tulee osata arvostaa myös voimakkaampia tai aikuismaisia piirteitä naisissa, eikä ajatella, että naisen tulisi olla jonkun siron söpön tytön näköinen.

En tiedä, miten tuo Beauty Mirror app toimii, mutta jos ajatellaan kuinka helposti Gimp:in IWarp työkalulla saa ulkonäköä muutettua, niin olettaisi ohjelman vaikka automaattisesti tunnistavan silmien, leuan, huulten ja nenän sijainnin, joiden osalta silmiä ja huulia suurennetaan, kun taas leukaa ja nenää pienennetään, jotka ovat kauneustutkimusten mukaisia muutoksia varsinkin naisen osalta.
This all dovetails strangely with my experiences last week using the Beauty Mirror app. The changes it made to my face fit the general mold of beauty in the U.S., so much of which is influenced by Western European cultures: bright, sparkling skin, a chiseled chin, a pert (but not huge) nose, plump lips, arched brows like Cara Delevingne, large eyes, and so on. Should I attribute that to chance — or just the standards of beauty held by the app’s creators?
Lähde - 2

Alta löytyy kahdeksan kauniin julkkisnaisen kasvoista tehty über-woman yhdistelmäkuva ja näistä olen aiemminkin kertonut kuinka yhdistelmäkuvat usein näyttävät hyviltä osaltaan sen takia, että iho on väriltään tasaisempi, mutta toisaalta kyllä tämä osaltaan kertoo siitä, että ihmiset tykkäävät keskimääräisistä kasvoista. Tässä täytyy kuitenkin huomata, että kauneudessa ei ole ainoastaan kyse keskimäärästä vaan myös esim. pienestä nenästä, suurista silmistä ja pienestä leuasta, koska nämä tekevät naisesta feminiinisemmän näköisen. Jos teet yhdistelmäkuvan vaikka rumista naisista, niin ei heistä tule yhtä kauniita kuin kauniin näköisistä naisista tehdystä kuvasta.

Tämä on muistaakseni todettu tutkimuksissa, mutta moni varmaan ymmärtää tämän sillä tavalla, että jos kaikilla naisilla on suuri nenä, niin eihän se nenä pienene kuvia yhdistelemällä. Petapixel sivustolla kerrotaan kuinka kuvien teossa olisi käytetty ainoastaan valkoisia naisia, mutta ainakin yksi noista naisista on eurasialainen. Tietenkään kauniin naisen ei pidä olla alla olevan näköinen vaan hän voi näyttää aasialaiselta tai omata kaikenlaisia muita kasvonpiirteitä kunhan ei näytä mieheltä.


Lähde

Alla on tutkimus kuvissa olevien mallien muokkaamisesta paremman näköisiksi kuvankäsittelyohjelmissa. Tutkimuksessa käy ilmi miesten pitäneen muokattuja naisia rumempina ja tutkimuksesta löytyy yksi kuvaesimerkki, josta varmaan moni voi havaita muokatun naisen vartalon olevan omituinen. Kuten tutkija toteaa taidetaan yleensä muokata mallien ihoa paremman näköiseksi kuin vartaloa, jolla on huomattavan suuri vaikutus kauneuteen ja tämä näkyy myös näissä keskimääräisissä yhdistelmäkuvissa.
The matter becomes more complicated when we look at the effects of the gender of the participant on their perceptions of the models’ attractiveness and healthiness. Men tended to think edited models were less attractive and less healthy than unedited ones whereas women tended to think the opposite (Figures 1 and 2). Men also perceived a significantly greater decrease in weight and age after Photoshop than women did (Figures 3 and 4). Past research suggests that weight is a cue for healthiness; more body fat signals access to resources necessary for survival and the ability to take care of children (Nelson & Morrison, 2005). The sharp decrease in perceived weight may be related to the decrease in perceived healthiness and consequently perceived attractiveness.

When estimating weight and age, men and women again tended to differ in their responses. While both genders perceived a decrease in weight and age, men perceived a difference at least 500 percent greater (Figures 3 and 4). Women traditionally have the advantage in interpreting nonverbal cues (McCornack & Parks, 1990; Rosenthal & DePaulo, 1979), but since the images all contained female models, men may have the advantage in perceiving cues based on physical appearance. In other words, the small changes between unedited and edited photos may be perceived as greater by men simply because their brains pay more attention to the female figures. Therefore, when it comes to ideals of feminine beauty, perhaps we need to teach women that men don’t perceive beauty in the same way, and perhaps we need to teach media the same.
Lähde